Keresés

Részletes keresés

tamás015 Creative Commons License 2013.12.02 0 0 2199

Új könyvnél még csak az első kötettel végeztem, így véleményt még nem tudok írni.

Tán annyit hogy egy sátorban van, én ebben nem látok semmi rosszat, hogy nem a kolostorban lakik.

Az első része a könyvnek nekem tetszett, szerintem eddig jó volt, a többi meg majd még kiderül

 

Igazat adok neked , én már rengetegszer felhoztam témát, hogy kéne már valami más, nem kolostoros, de szerintem nem lesz belőle semmi a jövőben sem.

Valami lendvay vagy fantasztikus könyv.

Laci bácsi valahol azt mondta ezen könyveket szeretik sokan, akarják, én ezt értem, de azért lassan már nagyon sok éve csak kolostoros könyv van.

Minden ugyanaz, mint előzőeknél, csak a történet más. Ennyi

Az Orsis történet , bár sokan lehúzták, szerintem jó ötlet volt, mert tényleg jött egy kis változatosság vele.

Nem a megszokott sablonok voltak  a könyvek.

Előzmény: nannau (2198)
nannau Creative Commons License 2013.12.01 0 0 2198

Szeretem L.L.Lawrence könyveket, bár szerintem is mostanában nem tud izgalmas könyveket produkálni ezen az álnéven. Viszont a Lőrincz könyvek fantasztikusak. (A nagy mészárlás regényciklus a kedvenc). Azonban már olvasnék egy új "Lendvay" ,vagy egy új " Cockney" könyvet töle.

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.11.30 0 0 2197

Különböző okokból nagyon vártam most ezt a könyvet. Hiába beszéltük meg az elmúlt 1-2 évben a tragikus színvonalesést az utóbbi(?) időben, akkor is vártam ezt most nagyon, hátha a Nyomasztó örökség után ez is jobb lesz majd.

 

Hát nem lett. Ez irtózatosan trágya egy történetre sikerült. De még az előző kolostoros sablonokhoz képest is gyatra. Semmiféle itt megjelent kritikának nem volt foganatja, mondjuk igazából nem is vártam, hogy lesz. Ugyanazok az idióta történetecskék, a fogyatékosoknak való párbeszédek tömkelege. Brrr, hihetetlenül rossz. Nincs is kedvem egyelőre részletekbe menni, majd max. akkor, ha más ír valamit. Zavaros a történet, már nem is a kolostorban játszódott, hanem valami sátorban, NULLA kulturális töltet (ehhez képest A játék rabszolgái egy kulturális tibeti kincsestár), nulla akció, se krimis vonal. Játszódhatott volna akárhol, kicsit zordabb környéken, de itt már a Himalája helyszínének se volt jelentősége. Szóval még mindig tudok csalódni az LLL könyvekben.

CJKrisz Creative Commons License 2013.11.29 0 0 2196

Akadt egy kis szabadidőm és befejeztem a második kötetet is. Háááát, érdekes egy könyv ez. És akkor mostantól

 

SPOILER!!!

 

Ahogy azt alig egy hete is írtam, a könyv egy tipikus kolostoros történet, ugyanazzal a megszokott sablonnal, mint az összes. Nagyon pozitív volt, hogy nem volt hatvannyolc szereplő, akiknek a nevét a fene se tudja megjegyezni és javarészt csak töltelékek, akik úgyis meghalnak a történet közben. Az előző Báthory Orsis könyvhöz (Nyomasztó örökség) képest összességében visszaesés, nekem olyan érzésem van, hogy ezt már előtte megírta Laci bácsi, de csak most adta ki. Maga az alaptörténet számomra elég ötlettelennek tűnik, hogy ti. varázsszerről van szó, afféle potencianövelőről első sorban (mintha ilyen lett volna már egy nem is olyan régi történetében, nem?), ami csontból, meg gipszből van. Elég bugyuta sztorinak hangzik. Valószínűleg kitesznek vagy 50 oldalt azok a történetek, amiket Lawrence elmesél pl. Gerlának és amiknek semmi közük a könyv történetéhez, csupán töltelékszövegek. A végén, miután az eseményeknek vége és egy étteremben a zarándokkal/szádhuval beszélik meg a történteket, na az a kb. 30 oldal számomra elég zavaros, rébuszokban beszél, sokszor nem egyértelmű, elég összevisszaságnak tűnik és elég sokszor semmilyen magyarázat nincs egy eseményre, vagy merő feltételezés csak. Szerencsére kimaradtak belőle olyan hajmeresztő dolgok, mint A játék rabszolgáiban a barna színű vastag függöny, mi még közelről is sziklafalnak tűnik és be lehet bújni mögé, bár azért a papírból készült "téglafal" elég meredek.... Ja és nincsenek Hülye Billy-s hasonlatok! :)

A vesszőparipám még a helyesírási hibák. Sok van benne nagyon, ami inkább talán a kiadó hibája, nem a szerzőé, bár ki tudja. Hiányzik egy névelő, nem a megfelelő névelő van, rossz a rag a szó végén, hiányzik a tárgy eset a főnév végéről, stb. Főleg az utolsó 50 oldalon találtam gazdagon, mintha nagyon sietni kellett volna és nem ellenőrizték le rendesen.

Összességében azt mondom, hogy tipikus sablon, kolostoros Lawrence történet. A nyomasztó örökség ennél sokkal jobb volt, így aki hasonló szinten elvézhető könyvre számít, az meg se vegye, mert csalódni fog.

 

SPOILER VÉGE

 

Ez nem fanyalgás volt, csak egyfajta vélemény. Ettől én még olvasni fogom Laci bácsi könyveit.

tamás015 Creative Commons License 2013.11.28 0 0 2195

csak úgy, elgondolkoztam rajta, hogy már elég idős, hogy vajon még tényleg valóban ő írná a sztorikat

ShawnAnderson Creative Commons License 2013.11.26 0 0 2194

Nem. De honnan jött ez az elgondolás?

Előzmény: tamás015 (2193)
tamás015 Creative Commons License 2013.11.25 0 0 2193

Szerintetek elképzelhető, hogy már nem is ő írja a regényeket?

CJKrisz Creative Commons License 2013.11.24 0 0 2192

Én még csak most kezdtem bele a második kötetbe, de eddig számomra az a nagyon tipikus kolostoros történet rajzolódik ki. Tetszik, tetszik, de az előző Báthory Orsis pozitív változáshoz képest az az érzésem, hogy ez kissé visszaesés ahhoz képest. Persze azért kivárom a végét, amint lesz időm, befejezem a második kötetet.

Előzmény: Concertina (2191)
Concertina Creative Commons License 2013.11.24 0 0 2191

Sziasztok! 

Olvastátok az új regényt? Nekem tetszett.

Volt benne fiatal, dörzsölt főapát, huncut, mindenre kapható, ám mégis hiszékeny kisfiú -à la Bendegúz-, beékelt történetecskèk, a főhős ágyát nyomó nőcskék, kallódó tetemek és véres végjáték, ám mindez  nem volt zavaró.

 

Nem volt a hősnek rejtélyes okból juttatott james bondi csodafegyver, sőt még az S&W is Angliábanadt, így elröppent néhány horogütés. Végre.

Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.09.04 0 0 2190

De ebbe a képbe még mindig nem fér bele Lendvay, aki viselkedésre, fizimiskára és lefogadom, hogy korszakra is azonos Lawrence-szel...

Előzmény: dzsugasvili82 (2188)
tamás015 Creative Commons License 2013.08.29 0 0 2189

Ha esetleg valakit, rokonát, ismerősét, barátját érdekelné:)

 

6 db könyv eladó 1000ft-ért!!!!

A következő könyveket összessen mind a 6dbot csupán 1000FT -ért eladnám

Gyilkos mindig visszatér  1990-es kiadás

Üvöltő bika  1988-as kiadás

Sámán átka  1990-es kiadás

halott város árnyai  1989-es kiadás

Sindzse szeme  1989-es kiadás

Kegyetlen csillagok  1992-es kiadás

akit érdekel: kiss.imre@gmail.hu        címen tudja felvenni velem kapcsolatot

 

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.08.28 0 0 2188

Hát ez mind nagyon érdekes és nekem legalábbis teljesen új. Ebben az esetben Lawrence korát tehetjük 88-90 évesre akkor ;-) (de csak bizonyos körülmények alapján, más tények ezt nem engedik még ezekkel a háttérinfókkal se)

Előzmény: Szadhu (2187)
Szadhu Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2187

A karakterről:

- Leslie L. Lawrence történeteit generációk olvassák évtizedeket óta. Honnan származik a főhős alakja?

- A 60-as években ösztöndíjasként jártam kint Mongóliában, ahol megismerkedtem egy skót diplomatával. A határozott férfi még egészen fiatalon tanult meg kilenc keleti nyelven, s már 14 évesen kémelhárítóként dolgozott. Az ő egyéniségét vegyítem a könyvekben Simon Templar, az „Angyal” alakjával, személyiségjegyeivel."

Az interjút itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1144278

-------------

Mongóliához fűződik legnépszerűbb figurájának, Leslie L. Lawrence-nek a személye is, ugyanis épületek (sőt még jurta) híján is egy szál szállodában laktak az oda akkreditált nagykövetek is, így szomszédja volt a kubai és a brit diplomata is. Utóbbi egy - két méter magas, tengerészgyalogos frizurás - skót volt, aki a II. világháborúban, alig 16-17 évesen az angol légierő, RAF hírszerzője volt a Távol-Keleten. Családja ugyanis a térségben hosszú éveket töltött el diplomáciai szolgálatban, különböző országokban, és a fiúk kiváló nyelvérzékkel rendelkezve minden nyelvet megtanult, ráadásul sok időt töltött az utcán a gyerekek között, így ott is ragadt rá szókincs. Ezért kamaszkorára már vagy tíz különleges keleti nyelvvel boldogult, ezért lehetett ilyen fiatalon kém. Az illetőhöz kapcsolódó élménye az írónak az is, amikor egy magasrangú pártfunkcit temettek, és ez alkalomra természetesen mindenkinek díszben kellett megjelennie. A "gyászoló" tömeg majd halálra röhögte magát, amikor a brit nagykövet megjelent teljes skót népviseletében... Szintén hozzá kötődik az az életbölcselet is, hogy viszkit csak nyakkendőben szabad fogyasztani, éppen ezért, amikor kora reggelente bekopogott Lőrincz Lászlóhoz (az L csak azért van, mivel első könyve megjelenése előtt kiderült, hogy azon a néven már van egy író, így az újabb Lőrincz Lászlónak kellett változtatnia), valamint a kubai követhez, akik pizsamájukra felkötötték nyakkendőjüket, majd átvonultak elfogyasztani a viszkit. A nemes italhoz jeget nem volt nehéz keríteni, csak kinyitották az ablakot, és letörtek a jégcsapokból..

Az cikket itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=281351

----------

- A regényalakok is köthetők valós személyekhez?

- Hősöm mestere – Radzs Kumar Szingh - például élő személy. Vele Vietnámban, egy szállodában ismerkedtem meg. Szobám ajtajához nem volt kulcs, a portás egy praktikus drótot nyújtott át helyette. Meg is mutatta, hogy kell használni, de nekem mindig hosszú percekbe került, míg boldogultam. Egyszer, amikor a porta már zárva volt és én fél térdre ereszkedve, reménytelenül küzdöttem a zárral, valami krákogást hallok a hátam mögött. Felnéztem és szembe találtam magam egy óriással, aki turbánt viselt és tekintélyes szakálla volt. Na, gondoltam, végre itt a dzsinn, biztos megdörzsöltem a csodadrótot. S valóban, rövid idő múlva feltárult az ajtóm. Sajnos a további két kívánság elmaradt, mert kiderült, hogy az ügyes kezű úr egy egyetemi tanár, aki Indiából érkezett, de azért barátságunk azóta is tart.

Az interjút itt olvashatjátok: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=653497

----------

Elkészültek A sziget a ködben című regény új kiadásának borítói.
Itt tudjátok megnézni: http://tulpa.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=278679
Várható megjelenés: szeptember 16. Várható ár: 2999 ft.

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2186

Én hiszek neked. AKkor már csak azt magyarázd meg, hogy az Angyalszívvel hogy találkozhatott gyerekkorában LLL?

Szerintem biztos akad olyan interjú, ahol az inspirációkról beszél LLL, talán még arról is, hogy hogy alakult ki a karakter.

Előzmény: cudarka333 (2184)
1Forma Creative Commons License 2013.08.27 0 0 2185

Az ördög fekete kalapjában nincs megmagyarázva, sőt, maga LLL is természetfeletti hatalmak segítségével győz.

Előzmény: stickerorscuffed (2182)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2184

Az Angyalszív 1979-ben jelent meg, míg az első Leslie L. Lawrence regény, a Sindzse szeme 1983-ban. (A wikipediáról vettem az infot)

Lehet, hogy az átkosban nem lehetett hozzájutni Hjortsberghez itthon, de szintén a wikipediáról vett info szerint LLL tanulmányai során éveket töltött Bonnban. Ott talán igen. 

Előzmény: stickerorscuffed (2180)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.26 0 0 2183

Ha két könyv betűről betűre ugyanaz az nem hasonló, hanem ugyanaz. Természtesen lehet különbségeket találni, de a lényegen nem változtat. Az Angyalszívet olvasva egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből, hogy most LLL könyvet olvasok, annyira hasonló a stílus.

Előzmény: stickerorscuffed (2182)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2182

"Nem mindegyik LLL könyvben van megmagyarázva a természetfelett, a Lőricz L. László néven publikált könyvekben nem."

 

De a 38-as Smith&Wesson-os megprütykölök mindenkit sztorik mindegyikében...És ugye ezt a stílust vélted felfedezni a másik szerző kapcsán.

Előzmény: cudarka333 (2181)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2181

Időben egyiket sem tudtam betenni sehová sem, így nem tudtam, hogy melyik volt előbb, de nekem megdöbbentő volt a stílusok hasonlósága. Amíg olvastam az Angyalszívet egyszerűen nem tudtam a fejemből kiverni, hogy én ettől az írótól már olvastam valamit, aztán rájöttem, hogy LLL-re gondolok. Nem mindegyik LLL könyvben van megmagyarázva a természetfelett, a Lőricz L. László néven publikált könyvekben nem.

Előzmény: stickerorscuffed (2180)
stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.25 0 0 2180

LLL két évvel idősebb, mint Hjortsberg és aligha hiszem, hogy az átkosban hozzá lehetett jutni a korai munkáihoz, melyek teljesen más stílusúak. Ráadásul LLL már írt jópár sztorit, mire Hjortsberg megírta a Falling Angel-t. Lehet, hogy az amerikai plagizált? Megaztán LLL mindig megmagyarázza a rejtélyes, természetfeletti mozzanatokat valami banális marhasággal, az Angyalszívben meg a központi téma a természetfeletti.

Előzmény: cudarka333 (2179)
cudarka333 Creative Commons License 2013.08.24 0 0 2179

LEhet, hogy más már megírta, amit most írok, akkor elnézést kérek, de nincsen időm elolvasni az összes hozzászólást. 

Tegnap fejeztem be William Hjortsberg Angyalszív című misztikus krimijét. (A nyolcvanas években film is készült a regényből Robert de Niro és Mickey Rourke főszereplésével.) Végig olvasás közben nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy milyen ismerős nekem az író stílusa és biztos már olvastam tőle valamit. Aztán eljuttam addig a részig, hogy: "Ha találok egy hullát, mindig iszom egy pohárral. Régi családi szokás."  Akkor esett le, hogy tiszta Leslie L. Lawrence a stílus. És nemcsak a stílus, hanem maga a főszereplő is. Laza detektív, aki töményet iszik, jól verekszik, megkeféli a bombanőket, akikkel nyomozás közben összeakad és rendszeres a "megszorítottam zsebemben 38-as Smith&Wesson-omat" kitétel. Meg vagyok győződve, hogy Lőricz Lászlónak gyerekkorában W. Hjortsberg volt a kedvenc írója. 

ShawnAnderson Creative Commons License 2013.08.20 0 0 2178

Szerintem mindenképpen, hiszen foglalkozik az olvasók véleményével. Ha sokan mondják, hogy elég akkor abbahagyja. De sok könyve játszódik a világ számos, érdekes országában. Én ezekért szerettem meg. A  kolostoros könyveket pl. soha nem kedveltem meg igazán. Jó ha 2 van ami tetszett. Nekem a téli történetek tetszettek legjobban, avgy amik a dzsungel közepén játszódtak, és elsősorban több helyszínen. 

Több kedvencem is van:

A Kicsik, Halálkiáltók, A Nagy Madár, Omosi mama sípja, Az ördög fekete kalapja, Monszun, Mau-Mau, Síva utolsó tánca, A Gonosz és a fekete hercegnő

 

Ezek szinte mind különböző képpen épülnek fel, más -más helyszíneken játszódnak. Nálam a változatosság gyönyörködtet a nyerő. Ez a karakterekre is vonatkozik. Elismerem vannak egysíkúak is, de elég sok egyedi és szórakoztató alakkal is találkozhattunk már. Igaz elsősorban a régebbi 10 évvel ezelőtti regényekig.

Előzmény: stickerorscuffed (2175)
tamás015 Creative Commons License 2013.08.17 0 0 2177

Sziasztok!

Következő könyveket eladnám egyben, egy csomagban 1500FT-ért.

Üvöltő bika

A halott város árnyai

A Nagy kupola szégyene

Miranda koporsója

Gyilkos mindig visszatér

 

Képet is tudok mellékelni róla akit érdekel

emailem: robert.100@gmail.hu

dzsugasvili82 Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2176

Valójában ez itt már vagy 2 éve úgy működött, hogy amikor új könyv jött ki, akkor megélénkült a fórum, kitárgyaltuk a történetet, majd hosszabb-rövidebb idő után megállt a beszélgetés majdnem teljsen, egészen a következő könyvig. Jó, 2012-ben, amikor tényleg sokat írtam pl. én ide, akkor a könyvek után 2-3 hónapig is eltartott a beszélgetés, és akkor valóban jól körüljártuk a témát, de utána mindig lecsökkent a komment szám. Gondolom november-decemberben is megint ez lesz majd.

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2175

Hát ez az. A mellékszereplők egysíkúak, behelyettesíthetők, unalmas sztereotípiák, tucatjával írtva oldalanként.

A jelenlegi színvonalat csak azzal lehetne javítani, ha a könyvekben illusztrációk is lennének, mondjuk Lawrence hódításairól...:-)

A kedvenc helyszínekről: itt sokan írták, hogy a kolostorokból már elég. Na? Mit mondasz? Segíthet ez az infó Laci bácsinak?

Előzmény: ShawnAnderson (2174)
ShawnAnderson Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2174

Tény, hogy ez a kronológia téma igencsak hosszura nyúlt már, és unalomba fulladt. Illetve ahogy látom más szerző került középpontba, ami ebben a topikban kissé fura. Talán esetleg lehetne téma ötleteket feldobni amiről értelmesen el tudunk diskurálni. Teszem azt:

 

Kinek melyik a kedvenc mellékszereplője és miért. Nem csak a visszatérőkre gondolok, hanem oylanokra is akik csak 1-1 könyvben szerepeltek.

 

Vagy kedvenc helyszínek, jelenetek. 

 

Vagy például a kritizálás után most segítsünk is Laci bácsinak, hátha olvassa a topikot. Ti milyen karaktereket látnátok szívesen a könyvekben? Nem nevekre vagyok kíváncsi, hanem a szereplőket miylen tulajdonságokkal ruháznátok fel?

 

Ezekhez biztosan mindenki hozzá tud szólni.

Billerbeck Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2173

Szerintem sem kell ilyesmit mellre szívni :)
Személy szerint inkább elgondolkodtatónak tartom, hogy újabban miért elsősorban a hibákról és a logikátlanságokról szól ez a topik. Hát egészen egyszerűen azért, mert bőségesen lett rá ok szolgáltatva! Szívfájdalom beismerni, de az elégedtlenkedők érvei 95 százalékban teljesen érthetőek, jogosak, jól alátámasztottak. (bár ezt a hosszas vesződést a kronológiával úgy ahogy van, én is ökörségnek tartom)

stickerorscuffed Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2172

Szerintem ne szívd mellre! Én nem úgy vettem észre, hogy sütne bárkiből is a gyűlölet, de még csak azt sem hinném, hogy ennek enyhébb fokozatairól lenne szó. Csupán sokan 20-25 évnyi olvasásá után már várnának valami megújulásra. És nem hiszem, hogy egy rajongói topikban ne lehetne kritizálni. Ki tudja, talán a szerző beleolvas azt leírtakba és emberibbé teszi a hőseit.

Előzmény: MissLemon (2170)
Lándzsa Erőskar Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2171

Ja, hát az egy nagyon régi könyv, 1979-es. Nekem a Halál neve Caliph címen van meg (ugyanis feltételezem újrafordították), valamikor 90 körül vettem.

Előzmény: Maitréja buddha (2169)
MissLemon Creative Commons License 2013.08.13 0 0 2170

Egyetértek, ez már szánalmas, és mélységesen sajnálom, hogy két hét kihagyás után visszatérve, ugyanaz a csontrágás megy. Nagyon fárasztó, részemről ennyi volt.

Próbáltam én is értelmes beszélgetést kezdeményezni, folytatni, de ez itt úgy tűnik reménytelen.

A kritizálás felsőfokon az persze tökéletesen megy - tisztelet a kivételnek pl. neked Tom Ace, s szerencsére vannak még páran rajtad kívül is.

 

Beszólnak egyesek úgy (név szerint Sillya), hogy arra nem képesek, hogy két hétre visszaolvassanak, és jár a szájuk. 10 évre nem kellett volna visszaolvasni, de tudod kedves Sillya én sok helyen beleolvastam, s 3 évre végképp visszaolvastam, mielőtt belebebrekegtem volna mások társalgásába. (Keress vissza, ha érdekel mikor volt, segítek, csak egy éven belülre kell visszaolvasnod!) Miért? Mert érdekelt a téma, s feltételeztem, hogy ennyi idő alatt született is itt valami, s szól valamiről ez a fórum. Ellentétben más topikokkal, melyek élnek néhány nap vagy hét erejéig.

 

Utólag pironkodva elnézést kértél, tudom, ez nagyon kedves, de kissé visszásan hat. Ha hallgattál volna - s inkább olvasol előbb - bölcs maradtál volna. Ez tán némi tisztelet lenne fórumtársaid felé is, mellyel azt mutatnád érdekel mások hozzászólása is, nem csak az a cél, hogy te bepötyögj valamit siettem, nem érek rá címszóval.

Ha sietek, nem érek rá, akkor nem ülök le ide, ennyi!

 

Na sziasztok léptem, ebből a fórumból most van elegem!!!

 

Minden jót minden L.L.L. rajongónak.

Előzmény: Tom Ace (2153)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!