Keresés

Részletes keresés

CICA Creative Commons License 2000.11.10 0 0 474
Bizti, hogy ez az új só? Nekem a "new release" magában nem volt túl meggyőző..nem lehet, hogy csak valami válogatás, best of flepni, vagy valami? :) a FOF2000 még a Flatley-oldalon sincs kint, pedig ott tuti nagy reklám lenne az új cuccosnak...remélem, nincs igazam, és télleg az új só. :))
Úgyis mindenki karácsonyra várta..:))))))
C.
Előzmény: dals (473)
dals Creative Commons License 2000.11.10 0 0 473
GOLD címmel november 27-től kapható a pesti show videója!!!!!
http://search.videozone.co.uk/cgibin/cdzwww.cgi?8,FindArtist,cart,1100,F78ED9D9D49C634CD0A3E91BD7F18C22!
CICA Creative Commons License 2000.11.09 0 0 472
aki nem látta...Ronanből alig mutattak valamit... :(((( Egyetlen egy szám vót, a MÉZtől (nem voltak túl jók,nagyon showszerű volt, vokállibák rázták magukat a háttérben, ilyesmik), és 2szer jött ki Ronan szólózni; a kamera rendszeresen lemaradt a lábáról és az üres padlót mutatta, meg a hangszereseket, miközben ő csattogott..:(((( De hihetetlenül jóóól csinálta. :)))))
CICA Creative Commons License 2000.11.09 0 0 471
MOST NÉZZE MINDENKI AZ RTL KLUBBOT :)))))))
CICA Creative Commons License 2000.11.05 0 0 470
igenigen.. :))) vagy ha őt nem is, Ronan úgyis itt van....ja, apropopó...a Fábryban Ronan Morgan fogja ropni a MÉZ-zel..csütörtökön. :)))))))))

lehet, hogy igazad van és semmi plasztik, de annyira jól néz most ki a csúnyácskábbik lány is, hogy csak na... :)) viszont a táncos lányok az új showban szerintem a kisujjáig sem érnek fel szépségben mondjuk Flynnhez...amolyan mai festett libusok. :))) nem mintha ez számítana, ha megvvan a tehetség..;)))))

más: tudtátok, hogy az I Dreamt I Dwelt c. szám (FOF) egy opera betétdala eredetileg? én azt hittem, valami tradicionális ír...
az eredeti címe: "The Gypsy Girl's Dream; - I Dreamt I Dwelt in Marble Halls" és 1843. ból való... az opera címe "The Bohemian Girl"; szöveg Alfred Bunn, zene Michael William Balfe (1808-1870)

Előzmény: HelpDesk (469)
HelpDesk Creative Commons License 2000.11.04 0 0 469
Dobjuk össze a lóvét a tv-nek a fullos verzióra! :))) Vagy inkább nem is. Flatley fanok csináljanak egy házibulit, ahová meghívjuk a villámlábút! Szereti a viszkit! Én is...
Különben a legjobb plasztkai műtét a fogyókúra...
:)))
CICA Creative Commons License 2000.11.04 0 0 468
na de a 96-os Lordnak a kurtított változata vót.. :) a fele kimaradt...a videjóhoz képest..:((( Mindig eztetet csinájják..:((((

A csajokat télleg kikupálták egyébként; meg sem tudtuk már idén különböztetni őket, annyira átnyomták őket a sémán. :) Gyanítom, a csúnyácskábbik hegedűslánynak az arcából is volt egy kis plasztika. :) Mindenesetre nagyon helyesek. :)))

Előzmény: HelpDesk (466)
dals Creative Commons License 2000.11.04 0 0 467
Kíváncsi vagyok, milyen videót csinálnak a pesti előadásból! Tud róla vki vmit?
Előzmény: HelpDesk (466)
HelpDesk Creative Commons License 2000.11.01 0 0 466
Üdv Mindenkinek!

Szia CICA!
Ez nem (annyira) kurtított előadás, hanem a '96-os lord. Ennek a kibővítése volt a Hyde park-i Feet of Flames.
Egyébként szerintem nagyon rendben volt a műsor, bár volt némi tanulság...
A leglátványosabb Gilian fejlődése, szerintem két év alatt rengeteget finomodott a mozgása, és egyéb paraméterire is jó hatással volt az idő...
És mindenki lefogyott, Flatley-n kívül!!! (jólét???) A legjobban a hegedűslányokon látszott meg. Egyrészt sokkal magabiztosabban ugráltak a FoF-ben, másrészt a lordban azért még elég jelentős "úszógumival" rendelkeztek.
A gonosz mintha nőtt volna...
Egyszóval nekem tetszett!

Üdv: HelpDesk

Előzmény: CICA (465)
CICA Creative Commons License 2000.11.01 0 0 465
jaj, dehogydehogy, ez a vágott-kurtított-csonkított verzió volt..:(((
az egésznek asszem nem vették meg a jogait, csak ennek a vágottnak. :(
de ezt kéthavonta leadják! :DDDD
Előzmény: Traider (464)
Traider Creative Commons License 2000.10.24 0 0 464
Érdemes volt fennmaradni, egyből elszállt tőle az álmosságom :)
Különösen a lyányok egy-szál-top-os, rövid-nacis tánca után/közben élénkült fel igazán a hangulatom ;)
Aki már látta: Ez most a teljes, videón megjelent verzió volt?
Előzmény: cygnus (463)
cygnus Creative Commons License 2000.10.16 0 0 463
Sziasztok!

Okt. 23-an a Tv2-n 0.35-kor a Lord of the dance lesz.

Cygnus

VV Creative Commons License 2000.10.12 0 0 462
Ezen vagyok már egy ideje. :-) és ha minden jól megy, jövő héten meglesz a cipőm is. :-) Dublinból. :-)))))) örülök mint állat. :-) ( vagy inkább reménykedek? )
egyébként ha valaki csak Flatley miatt nem szereti a dolgot: ha minden igaz ( és nem hápog a pletyi ) akkor egy 17-18 éves fiú veszi át Flatleytől a szerepet.
Előzmény: moor (461)
moor Creative Commons License 2000.10.11 0 0 461
Nincs mit hozzátennem, minden szavaddal egyetértek.
VV meg ne legyen olyan lelkes, mert a végén még túl jól fog szteppelni:)
Előzmény: sukka (458)
moondrops Creative Commons License 2000.10.11 0 0 460
Kicsit késve, de azért nagyon köszi!
M
Előzmény: nso csi (447)
VV Creative Commons License 2000.10.09 0 0 459
azt hiszem, tömören összefoglaltad kettőnk véleményét is :-)
úgyhogy megyek, és ma is megnézem a Feet of flamest. már 2 napja nem láttam... :-(
komolyan mondom :-)
nameg gyakorolni kéne a szerdai sztep órára is...
Előzmény: sukka (458)
sukka Creative Commons License 2000.10.09 0 0 458
Tisztelt moor és VV!

Élvezetes volt végigolvasni kettőtök hozzászólásait, valszeg az ilyen érvpárbajok miatt jött létre a index forum. Egy kicsit most azért én is beleszólnék, anélkül, hogy bármelyik oldalnak igazat adnék.
Szóval: művészet vagy iparos showgyáros? Az ilyen vegyesfelvágott esetében mint pl: FOF, nehéz felcímkézni szarnak, jónak, művészinek stb. Nehányszáz hozzászólással ezelőtt már pontosan levezették a topicban, hogy a színtiszta táncos Flatley (Chieftens, Riverdance?), hogy vált egyre inkább showrakoztató kirakatemberré. Viszont úgy gondolom, hogy ettől még ugyanakkora munka van mögötte, ugyanazon alapokon nyugszik a produkció csak közben úrrá lett az egészen egy gigantomán körítés, ami önmagában is visszatetsző az emberek elég nagy százalékának. A folyamat persze a különböző külső tényezők miatt is egyre inkább a kommersz felé tolódott (sajtó, producerek), és számtalan példa van a történelemben arra, hogy egy új kezdeményezés, amiről kiderül, hogy rengeteg pénz van benne, átfordul valami üzleties az eredeti eszmét csak álarcként használó gagyivá, esetleg profi gagyivá (Woodstock 1969 - Woodstock 1999).
Flatley megítélése pedig talán még nehezebb. Minden belemagyarázást előre kizárva példaként említhetném Mozart-ot. A kortársainak nagy része pojácaként tartotta számon. Ma már tudjuk: kevés nagyobb zeneszerző volt nála. Századunkból Andy Warhol-t említhetném. Róla még ma is tart a vita, hogy csak egy olcsó gagyigyáros volt vagy a század művészetének egyik legnagyobb és legújítóbb alkotója.
Szóval inkább csak azt mondon: ha valakinek tetszik az nézze, élvezze Flatley műsorait , tapsolja, örülje ki magát és utána örüljön magában. Akinek pedig nem tetszik az ne nézze. Az nézzen mást, ami neki tetszik és örüljön annak. Még jó, hogy nem vagyuk egyformák.

moor Creative Commons License 2000.10.09 0 0 457
No, máris jobban értjük egymást:))
Előzmény: VV (456)
VV Creative Commons License 2000.10.08 0 0 456
azt hiszem, netes életem és pályafutásom alatt te vagy az első ( vagy második ) korrekt és szimpatikus hozzászóló, aki nem csak leugatni szereti a dolgokat. ;-)
nos, szerintem nem beszéltünk el egymás mellett, csak más szempontból közelítettük meg.
az igazság az, hogy az én véleményem is hasonló: tehát ahogy már írtam, szerintem sem tradicionális dolog, mert amit ennyire populáris szintre hoznak, az nem lehet az. profi show, ezért más célja eleve nem is lehet, mint a könnyed szórakoztatás. de ha végignézed, még ebben a kategóriában is kevés az ilyen színvonalú produkció ( az egész világon ). nálunk sincs ilyen sajnos. itthon nem tudnék mutatni még egy olyan embert, aki a színpadon a puszta megjelenésével ekkora szeretetet váltana ki az emberekből, akinek ekkora kisugárzása van. talán csak Ákost tudnám mondani, de ő szintén más kategória.
nos, tény, hogy Flatley egy pojáca, de az viszont szimpatikus, ahogy összehozta a produkciót, és néhány év alatt világhírűvé tette. ( most ne menjünk bele a menedzsment, marketing dolgokba, mert nem érdemes, és tényleg nem erről van itt most szó )
a tánccal kapcsolatban senkinek nem lehet szava, mert akik bekerültek a produkcióba, egytől egyig 4-7 éves koruk óta ír szteptáncot és néptáncot, nameg a lányok balettot tanultak. az profi, és nagy része tradicionális, a show elemek csak körítésnek vannak.
egyébként nem hallottam olyat soha senkitől, hogy a Feet of flamest tradicionális értékeket bemutató produkciónak akarnák eladni.
ja, elnézést. de hallottam: az általam gyűlölt, hazudozó, beképzelt és irigy újságíróktól ( van olyan is, aki nem ilyen. legalábbis csak kevésbé. de az ritka ). nem, nem azért mert leszólták. azért, mert fogalmuk nem volt a dologról. és ez tény. újságírók, ők is iparosok. rohanva összedobják a cikket két másik sajtótájékoztató, vagy akármi között. az újságírók mindenbe belekevernek. na de ebbe se menjünk most bele.
mindennek megvan a maga rajongótábora, mindennek megvan a maga helye. Flatleyéknek is és a Dublinersnek is. ez így van jól.
mindenkinek megvan a választási lehetősége. és még mindig fenntartom, hogy nagyonis jó, hogy van a Feet of flames. nekem is olyan kapukat nyitott meg, amik lehet, hogy egész életemben bezárva maradtak volna. erre mondtam, hogy az "értékét" ebben kell keresni. amikor elmentünk egy ír(sztep) buliba a népstadionbeli előadás után, nem fértünk be a Fortunába, annyian voltak... azt hiszem, nem kell hozzáfűznöm ehhez semmit. :-)
valahogy így gondolom.
a hozzászólásod végén a zenészek-tenorok dologról azonos a véleményünk.
a kritika leszólójáról: ebben is lehet igazad. nem abban mérik a "művészséget" hogy ki mennyit keres mennyi idő alatt. ez egy baromság.
na és a végén:
attól még lehet valaki szívvellélekkel művész, és lehet autentikus művész és lehet nagyon nagy művész, hogy megcsinál egy populáris produkciót. erre mondtam, hogy aki kisgyerekkora óta fuvolázik és táncol, az lehet igazi művész. az egy dolog, hogy ő azt akarta, hogy így legyen.
és ha csak ezt nézzük, tényleg nem művész. de emögött, akárhogy is nézzük, kb 40 évnyi tánc és zenetanulás van...
Előzmény: moor (455)
moor Creative Commons License 2000.10.07 0 0 455
Imádom a Dublinerst. Ha jól emlékszem a hetvenes évek végén hallottam zenéjüket először.
Szimpatikusan foglaltad össze milyen érzésekkel bírsz a flatley produkció iránt, sőt sokoldalúnak tűnsz és messze több minden érdekel mint a legtöbb embert.
Mégis úgy látom elbeszélünk egymás mellett.
Talán azért mert én magam sem fogalmaztam pontosan.
Mindenekelőtt mégegyszer összefoglalom: flatley tényleg showműsort csinál, ami úgy tűnik nagyon sok embernek tetszik, mert profi a műfajában és a legtöbb ember vágyik a látványos, könnyed szórakoztatásra. Valószínűleg nekem is lenne olyan hangulatom, amikor még talán élvezném is.
Pusztán az én pechem, hogy nekem nem tetszik, neked viszont jogod van teljes szívedből szeretni.
Mindez azonban nem változtat azon, hogy nem egy dologról beszélünk:
Nem az a baj flatley műsorával, hogy nem autentikus népzene, hanem hogy csakis és pusztán egy professzionális sóműsor aminek annyi köze van az ír kultúrához mint a csikós-gulyás-hortobágy image-nek a magyarhoz. Tehát valamennyi köze van, hisz ki tagadhatná, hogy a Hortobágy nem lapos, de ezt nevezem én féligazságnak és álságosságnak. Ez alapján az ír kultúra népszerűsítéséről beszélni felszínesség.
A különbség a Dubliners és flatley között:
Flatley műsorához az ír tradíció ÜRÜGY, míg a Dubliners MAGA az ír kultúra.
Egyébként nehogy azt hidd, hogy magyarkodó volnék, például sokkal szégyenteljesebbnek tartom amit Koltay a Honfoglalás címén művelt.
Pusztán érzékeny vagyok arra, ha művészetnek akarnak kikiáltani olyan szórakoztatóipari produkciókat, melyek elsősorban ipari termékként állnak a fogyasztók rendelkezésére, ellentétben azokkal a valóban autentikus művészi produktumokkal amelyek már azelőtt megszületnek mielőtt valakinek eszébe jutna termékként a polcra tenni őket.
Végezetül néhány megjegyzés:
-A Ghymes egyáltalán nem autentikus magyar népzene. Másért jók.
-Nem vagyok sznob, hiszen nem meggyőződés nélkül mondtam el a véleményem, hiszen nem veszek flatley videot-kölcsönbe vót- (mert ha oly sok embernek tetszik akkor nekem is biztos tetszik), csak megpróbálom ebben a mérhetetlenül eliparosodott kultúratermelésben megkeresni a valódi értéket, azért mert úúútálom, ha hamisságokkal becsapnak. Nem tehetek róla de nekem flatley hiteltelen pozőr, de ez ne keserítsen el, mondom ez az én bajom.
-Ha sznobnak nem is, de gyermetegnek nevezném annak a korántsem gyermekkorú hozzászólónak a véleményét akinek egy volt profi kritikájára az a reakciója, hogy nem lehet komolyan venni hiszen csak adminisztrátorságig vitte, TEHÁT az irígység beszél belőle és különben is a művész úr egy nap alatt többet keres mint ő egy évben.
Hát, tudod, erről van szó. Innen már csak egy lépés a makkos cipő, lila zakó, frottír zokni sikeremberség. Érted, kuss mert többet keres mint te...
(Mielőtt bárki belém kötne, nincsenek anyagi gondjaim)
-még egy: a dáridóval valóban provokálni akartam, de mondok egy másik példát. Ugye tudod mi a zenésztársadalom véleménye a tenorok koncertjeinek művészi értékéről? Esetleg a zenészek mennyenek a p*ba, sz*unk rá.

Előzmény: VV (454)
VV Creative Commons License 2000.10.06 0 0 454
én igazán nem akarok érvelni, mert már megtettem és úgy érzem, igazam van. más kérdés, hogy szerinted nem.
attól, hogy valami az adott tradicionális dolgot populárissá teszi, nem lesz törvényszerűen szar.
hallottál már majdnem igazi ír népzenét? nos, amit a táncshow alatt játszanak, az ugyanaz, popzenébe oltva. egyszer keresd meg a Lord of the dance című dal ( szintén csak majdnem ) eredetijét. van benne összvissz egy férfi és egy női vokál, gitár, fuvola és a ritmus. ehhez csak hozzátettek, és az ének helyett ugyanazt a dallamot valamilyen hangszerrel játsszák. ennyi. mitől is "herélt" akkor ez szerinted? szerintem nem alacsonyították le, mert a lényege megmaradt. és ez az összes dallal így van. a Dublinerst is így leszólod?
vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy bizonygatod, hogy te mennyire magyar szívű-lelkű hazafi vagy? ezért már minden más szar?
egyébként már milliószor elmondta mindenki, hogy ez egy táncshow. tánc, tehát a zenét ez esetben hagyjuk. show, mert látványos, sokan vannak, van koreográfiája, története. mindegyik megvan a másik nélkül, de így együtt nagyon is kellemes, látványos dolog. profi előadás. ez az egyetlen, ami ellene szól. na és a történet a kelta legendákból származik.
végülis annyival lehet összefoglalni, hogy semmi más célja nincs a dolognak, mint az emberek szórakoztatása. ez pedig sikerült nekik. akkor most mitől szar? akit nem érdekel, az nem vesz rá jegyet. tehát átverés sem lehet. megnézheti előre az ember videon. szóval zsákbamacska sem igazán lehet. aki beül egy stadionba megnézni, az tudja mit akar látni. és azt is kapja.
szóval végülis a zene popzene, de mérföldekkel veri pl a magyar popzenébe oltott népzenéket ( volt pár ilyen elvetélt próbálkozás. pl Hexina stb... )
a tánc pedig show elemekkel tűzdelt eredeti ír nép és sztepptánc.
ha meg a műveletlenséget nézzük: kit érdekel? műveltségi vetélkedőt akarok nézni, vagy előadást? szerintem egyértelmű. egyébként aki kisgyerek kora óta táncol és fuvolázik, szerintem nem igazán műveletlen. legalábbis a művészetek terén aligha. ugyanis együtt jár a hangszer és táncoktatással egy csomó történelmi tanulmány is...
a sznobizmusról: nem csak az a sznob, aki azt keresi, ami kevés embernek van, és villoghat vele. nem csak az, aki azt szereti, amit sok más ember is. véleményem szerint az a sznob, aki meggyőződés nélkül mond, tart, vesz, stb. valamit, csak mert más is, és az olyan qrva jó. vagy a mi példánknál maradva: te itt vered a melled, hogy ez szar, az igazi népzene pl a Ghymes, holott a fene sem állította, hogy ez az igazi népzene, stb.
nem akarom Flatleyt megvédeni, mert nem tudom megérdemli-e, azt viszont tudom, hogy nem szorul rá. tény, hogy a tánctudománya hihetetlen. ( mondom ezt az után, hogy egy ideje én is tanulom az ír sztepet, és igencsak kicsinálja az embert akár fél óra is. )
nna, mégis érveltem. azt hiszem a vitának nincs értelme. soha nem fogod belátni, hogy igazam van-e. én elhiszem amit mondtál, hogy a Ghymes igazi magyar népzene. de mivel a Feet of flames show, a magyar népzene, az ír népzene, stb mind különböző kategória, nincs értelme az ilyen hasonlítgatásoknak sem.
a Dáridóval egylapon emlegetni pedig szerintem egyszerűen - ne haragudj, de - szánalmas próbálkozás volt.
és a végén elmondom ezt is még egyszer: én még mielőtt az előadást ismertem volna, szerettem az ír zenét. amióta láttam és ismerem, jobban érdekelnek a népzenék általánosan, a néptáncok is. olyan dolgokat is megszerettem, amit eddig nem. ( táncolni pl soha nem akartam, mert nem érdekelt )
nos, ez ennyire egyszerű. ha nem vagyok egyedül ebben, akkor már megérte, hogy akárcsak egyszer is megnézzem, vagy hogy ők megcsinálják. sok embert csak így tud megfogni az igazi népzene is. lehet, hogy te szerencsés vagy, mert te népzenével születtél. én nem.
és nem szégyellem, hogy a Feet of flames mutatta meg nekem, hogy lehet szeretni ezt is...
jóccakát.

VV

Előzmény: moor (453)
moor Creative Commons License 2000.10.06 0 0 453
A milliárdot nem értem. Mert a dáridó a legnézettebb műsor, a jelenlegi televíziós palettán azért az már színvonalas is? Nem is giccs?
Lenyűgöz a pontos érvelésetek, gratulálok. Színvonalas, mint kedvencetek kommersz műsora.
Különben tévedtek, sznob akkor lennék ha valahol mélyen tetszene a dolog, és beleborsódzna a hátam ha hallgatom és nézem, miközben fennhangon hirdetném az ellenkezőjét. Nekem azonban tényleg nem tetszik.
Abban igazatok van, hogy nem fogunk zöldágra vergődni.
Elismerem viszont, hogy gonoszkodtam, hiszen tudtam, hogy nincsenek érveitek, mert akárhogyis van, ti élvezitek amit csinál és jóleső érzéssel tölt el ha részesei vagytok az előadásnak. És elismerem hogy az én véleményem olvastán bántva érezhetitek magatokat.
Mégsem tudtok mit mondani egyetlen jelzőmre sem.
Tegyetek fel valami heviát, attól majd jól kipihenitek magatokat.
Nos én és sok tízezer(mi sznobok nem vagyunk milliárdnyian) hasonló ízlésű társam elleszünk flatley nélkül is.
P.S.:
Sem te, sem én nem leszünk boldogtalanok ha nem együtt járunk el vacsorázni:)
Előzmény: Szigi (452)
Szigi Creative Commons License 2000.10.06 0 0 452
Jól értem, hogy ami több milliárd különböző életkorú ember szemében érték, azt te giccsnek tartod? Akkor az emberiséggel lenne a probléma? Ne törd magad, költői a kérdés.
Előzmény: moor (451)
moor Creative Commons License 2000.10.06 0 0 451
Jajajaj, mekkora sznob vagyok!
De nem is dáridózok.
Előzmény: Eriquita (450)
Eriquita Creative Commons License 2000.10.06 0 0 450
Hogy te milyen sznob vagy! Félelmetes!
Előzmény: moor (449)
moor Creative Commons License 2000.10.06 0 0 449
Nem, pusztán izléstelennek tartom, amit művel.
Különben gyere el egyszer a Fonóba és hallgasd meg pl. a Gymest és meglátod milyen sok ember vevő az életszagú, szívből jövő mégcsak helyenként sem műanyagszagú muzsikára.
Nem elég, hogy a showbiz kilúgozza az agyunkat, még örüljek is, hogy manipulál? Miért venném be ezt a tenyésztett álkultúrát?
Különben eszem ágában sincs jobbat csinálni. Ezen nincs mit alakítani. Eszik a tömegek tehát jó, mi?
Több Opel Astra rohangál az utakon mint kézzel gyártott automobil tehát jobb az Astra, mi?
A flatleyizmus arra tanít, legyél felszínes, bombasztikus, álságos és félművelt.
Végül, igazad van, elkerülöm, ahol csak tudom, ez lesz a legjobb megoldás.
További jó dáridózást!
Előzmény: VV (442)
VV Creative Commons License 2000.10.06 0 0 448
igenigen! elfelejtkeztem a celticről. ott tényleg minden van.
Előzmény: nso csi (447)
nso csi Creative Commons License 2000.10.06 0 0 447
A www.celtic.hu oldalon megtalálod a Karnevált, ha rákkakintaszt a Dance in Hungaryra ott vannak mindenféle linkek és amit te keresel az a Egyetemi tánc és kultúrális alapítvány. Ott le van írva minden részletesen, tanfolyamok, helyek, időpontok, ár stb.
Előzmény: moondrops (445)
VV Creative Commons License 2000.10.06 0 0 446
az az igazság, hogy több helyen mennek a tanfolyamok, így konkrétumot nem tudok mondani, de van levlistájuk is, és most csináljuk a honlapjukat. de minden vasárnap este 8-tól bulit csinálnak a Fortuna dance pubban ( a Nyugatinál ). ott tudsz infokat kérni. a Celtic sunrise emberkéi is ott vannak ( ők a bemutató csoportjuk ) és elég jó szokott lenni. van amikor kevesen vannak, de volt már, hogy alig fértünk be.
a tanfolyamok viszont nagyon jók. legalábbis a mi tanárnénink jól oktat, bár viszonyítási alapom nem nagyon van.

ha előkerítem a címeket, majd beírom ide is. de szerintem próbálkozz vasárnap.

Előzmény: moondrops (445)
moondrops Creative Commons License 2000.10.05 0 0 445
Kérdezhetek?... Hol működik ez a Karnevál, és milyen is ez az egész? Lehet menet közben is bekapcsolódni?
Előre is köszi
M
Előzmény: VV (444)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!