Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

i_z okt. 14. Creative Commons License 167708

Igazad van, de azért lássuk be, hogy ahogy egy jobb magyar futónak demotiváló egy kenyai atléta, úgy nekem még elolvasni is nehéz egy három óra alatti időt. :)
Tudom azt is, hogy a futás -és főleg ez a fórum- nem a rivalizálásról szól, jó volt ezt érezni szombaton is.
Nekem egy kicsit vegyes érzéseim voltak a szombati nap után, mert nem teljesen így képzeltem el az első maratonomat.
Egy éve kezdtem el futni, 1-2 rövidebb verseny után kb. egy hónappal ezelőtt futottam az első félmaratonomat Budaörsön.
Múlt héten csütörtökön jött a lehetőség hogy mehetnék a Spar-ra, gyorsan kellett döntenem és bár egy kicsit aggasztott hogy gyakorlatilag felkészülés nélkül (életem két leghosszabb futása volt összesen 42 km) indulok, úgy voltam vele, hogy ha nem bírom végig, akkor legfeljebb buszozok egyet és rengeteg tapasztalattal gazdagodok. :)
Nagyon nehéz volt a péntek, igyekeztem fejben felkészülni és valahogy frissíteni magamat, mert a nato futás, majd az azt követő szerdai edzés eléggé éreztette még a hatását.
A terv egyszerű volt, a lehető leglassabban futni és alacsonyan tartani a pulzusomat. Szerencsére sikerült mindkettő, 6 perces kilóméterekkel 130 körüli pulzussal haladtam. Féltáv után rohamosan kezdett esni a pulzusom, legalábbis az óra szerint, legközelebb pótelemmel is készülni fogok. :) Így pulzusmérés nélkül méginkább vakrepülésnek tűnt a hátralévő táv. Nem volt semmi és senki, amibe kapaszkodhattam volna (a szurkolók viszont fantasztikusak voltak), egyre több sétáló embert hagytam le. Biztos voltam benne, hogy ha a frissítéseken kívül egyszer is megállok, akkor nagyon nehéz lesz újra elindulni.
30 km felett igyekeztem sok magnéziumot inni, így komolyabb görcs nélkül a hátralévő "két szigetkört" is sikerült belesétálás nélkül teljesíteni.
A vége 4:18 lett, de ennek most tényleg nem volt jelentősége. Ahogy írtam, nem teljesen így képzeltem az első maratont. Hiányzott a felkészülés, a szenvedés, a tervszerű munka, a napok visszaszámolása és az, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki magamból.
Ettől függetlenül életem egyik legszebb élménye és mindenkinek azt kívánom, hogy élje át legalább egyszer.


 

Előzmény: Pinyo (167706)
Spenót okt. 14. Creative Commons License 167707

Szerintem nem gond leírni, hogy űridők meg, hogy lassú vagyok... ez az igazság.

Az mondjuk tényleg hülyeség, hogyha valaki valóban emiatt nem számol be az elért eredményéről.

Tök lelkesítő tud lenni egy 5órás maraton is, ha nagy meló van mögötte.

 

Előzmény: Pinyo (167706)
Pinyo okt. 14. Creative Commons License 167706

Akkor ne menjen el. Milyen butaság már hogy űridők meg tök lassú vagyok. Ilyen alapon --Pierre-- se írjon semmit, mert pár hete negyven perccel jobb világcsúcsot futottak?

Előzmény: i_z (167705)
i_z okt. 14. Creative Commons License 167705

Pont megfordult a fejemben hogy írok pár sort a szombati, első maratonomról, de egy kicsit elment tőle a kedvem. :)

Előzmény: --Pierre-- (167701)
Bozótkutya okt. 14. Creative Commons License 167704

Na igen, a mi kis hobbista nézőpontunkból picit nehéz ezt az iramot elképzelni :)

 

A kitartásodhoz és a tudatos versenyzéshez mindenképp nagyon gratulálok, no meg az a 10.hely se mutat olyan rosszul :)  Jövőre szervezzük neked a szélcsendes, enyhén felhős 15 fokot :)

Előzmény: --Pierre-- (167701)
Spenót okt. 14. Creative Commons License 167703

Barefoot drumming :-) 

Előzmény: Bozótkutya (167700)
Spenót okt. 14. Creative Commons License 167702

Nem volt egy könnyű menet. Gratulálok! Legtöbbünknek totál elérhetetlen egy ilyen idő. Én személy szerint álmomban sem tudnék ilyet futni, mert felriadnék a cél előtt :-) 

Előzmény: --Pierre-- (167701)
--Pierre-- okt. 13. Creative Commons License 167701

Gratulálok mindenkinek, aki teljesítette a hétvégi maratont!

 

Nekem az év egyik legfontosabb versenye volt, de sajnos nem úgy sikerült, ahogy terveztem. Persze a pálya vonalvezetése és az időjárás előrejelzések alapján előre sejtettem, hogy nem csupa móka és kacagás lesz a verseny, de a valóság durvább volt, mint vártam. :) A 11 órás rajtidőpont is érdekes választás, 8, vagy 9 órás kezdés esetén azért barátságosabb lett volna.

Persze ezeknek csak az időeredmény szempontjából van jelentősége, hisz mindenki számára egyformák voltak a körülmények.

Rajt után próbáltam egy felvenni a jó tempót. Könnyen ment a futás, nehéz volt visszafogni magam, de úgy éreztem sikerült. A pulzust is néztem néha, kicsit magas volt, elég hamar 170 körül pörögtem. Bár a futás könnyen esett, viszont kicsit aggasztó volt, hogy néha fájt a hasam.  9km körül utolértünk pár embert, itt az egyik csapattársammal, valamint egy finn és spanyol futóval haladtunk együtt. 15km körül a csapattársam gyorsított, a finn vele tartott, a spanyolt én kaptam meg, és nem jártam vele jól. :) Kicsit összevissza futott, amikor megpróbált ő vezetni mindig vissza kellett vennem tőle, mert hol gyorsított, hol lassított. És folyton beszélni akart, egy darabig válaszolgattam, de ez nekem egy idő után sok volt. Próbáltam otthagyni, de mindig visszakapaszkodott, az összes időmérő ponton 5mp-en belüli lett a különbség köztünk, csak a végén szakadt le rólam fél perccel, de ne szaladjunk ennyire előre. Szóval 15km-től csak magamra számíthattam. Próbáltam a frissítésre is figyelni, ami nem erősségem, legtöbbször ittam pár kortyot. 25km-től a rakparti részen már lassultam, viszont ugyanekkor elkezdtem utolérni másokat. Senki nem jött velem közülük, csak a spanyol bukkant fel néha mellettem újra és újra. 30-nál már nem ment jól a futás, itt már nem arra gondoltam, hogy jól fussam meg a következő 10km-t (4x10km-re osztottam fel fejben a távot előzetesen, tudom, még hiányzik 2,2km, de ott már kevesen adják fel :)), hanem arra, hogy jó lenne, ha véget érne ez a verseny. Ilyenekre nem szabadna gondolni, de fejben sem voltam elég erős. :( A 35-36. km környékén értem el a mélypontot, ezek voltak a leglassabb km-eim. Meglepő és kicsit vigasztaló volt, hogy nem előzött meg senki, viszont magyar futót ezen a szakaszon én sem értem utol. Kicsit összekaptam magam, és gyorsítottam, persze továbbra is lassú voltam, de legalább kevésbé. 38-nál aztán megelőztem az egyik csapattársamat, ami váratlan volt, mert nálam lényegesen jobb maratonista. Sajnos ő sem tudott velem jönni. Ekkor már egy ideje 180 fölött volt a pulzusom, és a gyomrom is nagyon rossz volt. Az utolsó 5-8km-en egyébként már nem frissítettem, úgyse nagyon szívódott volna fel. Megláttam még egy futót, próbáltam kicsit gyorsítani - pulzus 186 -, de itt már hányingerem volt, ezért kicsit lassítottam, ennyit nem ér egy helyezés. Végül 39,5-nél előztem meg, majd utána 40,5-nél még egy futót. Aztán végre beértem. A célban kellett pár perc, amíg megnyugodott a gyomrom, viszont levezetésnél már egyáltalán nem fájt. Az időm kicsivel 2:46-on belüli, hát, nem épp ilyet terveztem. :( Az OB-n egyéniben 10. lettem, amivel alapvetően elégedett lehetek, viszont én inkább jó időt szerettem volna futni.

A csapat OB-n 2.-ak lettünk a B csapattal, vagyis az A csapatunk nyert. Ehhez az is kellett, hogy mind a 6-an végigfussuk a távot, ha másért nem is, ezért mind büszkék lehetünk magunkra, tudtunk szenvedni olyan időeredményért, ami csalódás. (Persze olyan is volt, akinek jól ment...)

A tanulságokon még gondolkozom, alapvetően világos, hogy fogyni kellene és többet edzeni, de alacsonyabb már nem leszek, és nem is vagyok igazi hosszútávfutó alkat, a több edzésre pedig család és munka mellett sem időm, sem energiám nem lesz. Szóval inkább reménykedem, hogy a következő maratonomon hűvösebb lesz. :)

Bozótkutya okt. 13. Creative Commons License 167700

Zákány Gergely meg is örökített :)   (aki van a fészbúkon, nézze meg, jó képek)

 

Előzmény: sistergő (167666)
--Pierre-- okt. 13. Creative Commons License 167699

Némi késéssel olvasgatom... Viszont aktuálisabb infót egyik helyszínről sem tudok, mint amiket írtatok. :)

Előzmény: krilin (167571)
Rlaci okt. 13. Creative Commons License 167698

Jó kérdés. Igen úgy érzem, hogy gyorsabb a versenycipő, ezért félmaratoni távig bezárólag, abban versenyzek. Nyilván az én szintemen én vagyok a leggyengébb láncszem, nem a felszerelés. De összehasonlítva egy általános, középkategóriás futócipővel, lényegesen jobbnak érzem a versenycipőt.

Könnyebb, jobban rásimul a lábanmra és sokkal jobban tapad.

Előzmény: Pinyo (167697)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167697

Ja ezt mindentől függetlenül kérdeztem. Gyorsabb vagy benne?

Előzmény: Rlaci (167696)
Rlaci okt. 13. Creative Commons License 167696
Igen. Külön cipőm van versenyre és edzéseken is több féle cipőt hordok. De ez nem hiszem, hogy gond lenne, mert ebben a cipőben futottam mar maratont és több hosszú edzést is.
Előzmény: Pinyo (167694)
zilaci. okt. 13. Creative Commons License 167695

Először megütköztem a mindössze heti 2-3 futóedzésen, de aztán rájöttem, hogy emellett azért ott vannak a bringás edzések is...
A szervezeted "kipörgetésének" vágya ismerős. Én megpróbáltam leszoktatni magamat a keményebb résztávokról, de rá kellett jönnöm, hogy nekem egyszerűen szükségem van erre az edzésingerre is. Akkor vagyok jól, ha minél szélesebb tartományban vagyok képes jó érzéssel futni - a három perc valahányas ezrektől kezdve a nyolc perces kocogásig.
A futáshoz gratulálok, a beszámolót köszönöm. :)

Előzmény: Pinyo (167682)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167694

Versenyre külön cipőt hordasz?

Előzmény: Rlaci (167693)
Rlaci okt. 13. Creative Commons License 167693
Utólag már én is arra gondoltam, hogy kevesett ittam. 1,2 liter körül ittam a veseny alatt. Azt gondoltam, hogy annyi elég lesz. A felmaratonokat az utóbbi időben 1:24-re futottam, de ott nem volt szükségem folyadékpótlásra közben. Be kell látni, hogy a Maraton más.
Előzmény: Pinyo (167685)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167692

Én egyszer fejeztem be úgy egy versenyt, hogy úgy éreztem, hogy egy másodperc sem maradt benne.

Mondjuk, csak egy pillanatra ájultam el és azt is csak a célban, de nem volt jó :)

Azóta sem hevertem ki igazán... soxor eszembe jut, ahogy feküdtem a forró rekortánon és vacogtam a 35 fokban.

 

Tényleg, Pompom, benned nem maradt meg az a legutóbbi egyáltalán nem vicces eset? Téged nem fékez a dolog?

Lehet, hogy neked hasznos is volt az az enyhe célzás az egészségeddel kapcsolatban...

Előzmény: viktor a takarító (167690)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167691

Észrevettem közben, de nem lehet szerkeszteni. Szóval a kettes cetlisek a 3:10-3ó30p várható végeredményűek voltak. És köszi.

És mindenkinek köszi :) Még olvasgatok.

Előzmény: viktor a takarító (167689)
viktor a takarító okt. 13. Creative Commons License 167690

És persze gratulálok a futáshoz, szépen fel volt ez építve, és tartottad is a megcélzott pulzust. Az eredmény meg önmagáért beszél :-). 

Tetszett nagyon, hogy figyeltél a folyamatos hűtésre, a folyadék pótlásra, meg általában mindenre, a végén mégis ki tudtál engedni. Én is úgy szeretem befejezni a versenyeket, hogy azt érezzem, egy másodperc sem maradt bennem. Szóval gratula még egyszer!

Előzmény: Pinyo (167682)
viktor a takarító okt. 13. Creative Commons License 167689

Apróság, de a 2-es cetlisek ennél jobbat vállaltak. A 3-asok - magam is - vállalták a 4:30-5:00 közötti ezreket, legalábbis 30 km-en. Maratonon másként lett volna?

Előzmény: Pinyo (167682)
Zsazsi okt. 13. Creative Commons License 167688

Meg egy csomo elmenyt a felkeszules honapjaiban. ;o)

Gratula, szep volt!

Előzmény: Norka30 (167687)
Norka30 okt. 13. Creative Commons License 167687

Magammal fogadtam. Van ilyen is. ;) A születésnapi ajándékom volt ez, magamnak (eredetileg 12-én lett volna a verseny). Ha nem fogadok, nem csinálom meg. 

 

És titeket olvasva, meg kell mondjam: tacskó vagyok hozzátok képest. Ámulva olvasok itt olyan eredményekről, célidőkről és tempókról, olyan férfienergiákról, aminek közelében sem járhatok. 

DE: eleget ittam (minden pontnál 2-3 pohárral), a mitralis prolapsusom és a melegutálat ellenére, igen rossz pulzussal végig tudtam tolni, egyszer görcsöltem csak halványan, nem volt fal, nem álltam meg, nem gyalogoltam bele és összehoztam a negatív splitet szinte tök egyforma két felessel. Ha nem olvaslak titeket, fel sem fogom, hogy elsőre ez milyen tudatos teljesítmény. ;) Hát ezt nyertem. 

Előzmény: krilin (167675)
Alg okt. 13. Creative Commons License 167686

Még egy szavazat folyadékhiányra, én is akkor szoktam tapasztalni. Egyszer egy 2x1,5 órás ELTE foci végére állt be teljesen a vádlim, nyújtás sem segített, kitámolyogtam merev bokával a csapig, ittam, és percek alatt rendbe jött.

Előzmény: Pinyo (167685)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167685

Béres Ca 500 és Mg 250. Műanyag dobozban. Zöld és fehér hosszúkás izék. Egyet-egyet egymás mellé összealufóliázva pont egy életmentő adag. Azt mondják hogy a görcs az edzetlenség jele. Azt is mondják, hogy a folyadékhiányé, mert felborul az ionháztartás. Én inkább a folyadékhiányra tippelek, többször helyrerakott már a visszapótlás.

Előzmény: Rlaci (167684)
Rlaci okt. 13. Creative Commons License 167684

Pinyo!

 

Megkérdezhetem, hogy milyen Mg és Ca tablettát használtál és hogy hol lehet őket beszerezni?

Az én futásom kísértetiesen hasonlított a tiedre 35 km-ig. Ott úgy begörcsölt mindkét lábam, hogy lépni is alig bírtam, így az utolsó 7 km szenvedős lett nagyon. Az egyéni csúcs is elmaradt.

Hiába próbáltam nyújtani. Ha elől nyújtottam hátul ugrott görcsbe, ha próbáltam nyújtani a lépteimet, akkor mindenhol görcsölt.
Nagyon rossz érzés volt, hogy nem vagyok fáradt, tüdővel is bírnám, de a lábak feladják.

A célbaérkezés után 5-10 perccel pedig annyira begörcsölt, hogy se lépni, se leülni nem bírtam 5 percig álltam ott, és masszíroztam, mire meg tudtam mozdulni.

Előzmény: Pinyo (167682)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167683

Heineken? Arra is gondoltam, hogy szponzor fizeti a dobost, olyan szépen kifelé volt fordítva az embléma.

Ha nem stimmel a márka, sztornó :)

Előzmény: sistergő (167657)
Pinyo okt. 13. Creative Commons License 167682

[Spar Budapest Maraton 2014]

 

Van egy olyan elméletem, hogy a versenyek időre mennek, és én nem szeretem, ha időt hagyok bennük. Túl kevés eseményre járok, hogy akár egyet is lazább edzésnek tekintsek. Akkor vagyok elégedett, ha a felső limitet futom. Szerencsére az évek során kitapasztaltam azt a két-három ütéses (159-162) tartományt, amit egy három-négyórás versenyen biztonsággal tudok tartani. Persze ha minden összejön. Nos, ezt kell finomhangolni versenyenként. Minden egyes szívverés legalább két másodpercet jelent kilométerenként, hát ne pazaroljunk.

 

Két éve, 2012-ben konzervatívan kezdtem egy alsó tartományban (159-160), a második felét a felső határon nyomtam (162), sőt az utolsó pár kilométerre még a félmaratonos pulzust is elértem (164->175). Természetesen még így is lassultam, de szerintem maratonnál nem cél a negatív split, mert a fáradás miatt természetes módon belassulunk. Az idő 3:15 lett. Akkori álomidő.

 

Tavaly pedig épphogy a felső tartományban kezdtem (161-163), de a 30. km után már csak 160-at tudtam tartani. Ez sem volt rossz, de nem szép.

 

2014-re a két évvel azelőtti taktikát választottam: kezdetnek finoman, aztán hadd szóljon. Sosem tempóra hanem pulzusra értve.

 

A piros rajtzónába jelentkeztem, azaz megelőlegeztem magamnak a <3:10 időt. Beálltam a zónámba, sok kettes címkés (3ó30p-4ó00p) futótárs volt körülöttem, de már nem volt lehetőség előbbre kavarni. A hőmérséklet 20 fok, napsütés, ideális. Több mint négyezer ember várta a rajtot.

 

Lassúnak tűnt az első pár száz méter, a Hősök terén még nagyon szűk volt a pálya, a kordon mellett próbáltam előre nyomulni. Az első kilométer ennek ellenére 4:05 lett.  Hümm, elég jó, de ez még nem jelent semmit. A következő kilométerek során a 159-es tervet módosítottam, és a 161-et céloztam be. Jól esett, élveztem a haladást, sorra jöttek a 4:15 körüli kilométerek, ahol több volt, ott hídra kellett mászni. Tíz kilométer, átlag 4:19/km.

 

Közben melegedett. Másfél óra elteltével a Budai alsó rakparton már 26 fok volt. Feltűnt, hogy mindenki a fal tövébe, az árnyékba vonult, én meg az úton a napsütésben. Hát igen, ennek oka prózai: ne vakuljon meg szegény Garmin 810-esem, lásson elég műholdat :). Erre a melegre még úgy látszik, érzéketlen vagyok. Talán mert szinte minden pontról vettem inni is és fejre is locsoltam.

 

A félmaraton 1:30:49 (4:18/km)! Jiháá. A 3:10-es célidő biztosan meglesz. Ekkor utólértem valakit.

tik-tak-tak-tak- Tik-Tak-Tak-Tak- TIK-TAK-TAK-TAK  ne már, nem igaz, hogy valaki csak úgy tudni futni, ha a telefonja megmondja mikor lépjen. Hangos és idegőrlő. Lassan azért megelőztem. Tik-Tak-Tak-Tak- tik-tak-tak-tak. Elhalkult, na végre.

 

Kíváncsian vártam a lassulást, ami mindig kétharmad távnál szokott megérkezni. Most sem volt másként, de a 4:25-ös kilométerekkel is rendkívül elégedett voltam.

 

A harmincadik km óta már 4:30-on kívül futottam stabilan, de nem érzem problémának. A pulzus 162, jól érzem magam. Kiépítettem annyi előnyt, hogy ne okozzon problémát a terv.

 

Állítom, hogy nincs még egy város a világon, ahol ennyi futható rakpart van. Elméletem szerint a budapesti hidak szerepe, hogy összekösse a rakpartokat. A Margit-sziget feladata pedig hogy összekösse a hidakat. Így lesz boldog minden városi futó.

 

Már másodszorra futottunk a szigeten, ezúttal a Margit-híd felé, 35. kilométer, ilyenkor szokott támadni a görcs. Megelőzendő, még korábban bevettem egy-egy Mg és Ca tablettát. Csak hát Pest óta szopogatom őket, folyadék nélkül nem mozdulnak, ráadásul feltapadtak a szájpadlásomra :) Nagyon vártam már a frissítőt.

 

Még öt kilométer és egy pici. Ideje megnézni, vannak-e tartalékok. Erre ideális a Nyugati téri felüljáró, 167-ig feltolom a pulzust, tetszik. Innentől már nem engedek ki, növelem az intenzitást, nem sokkal a vége megelőzöm a női harmadik helyezettet. Sajnos a tempó meg sem közelíti a félmaratonos hajrákat, de ez valahol természetes.

 

És 3:06:22-es idővel beérek! Örömöm határtalan, beérett az év, beérett az a megemelt edzésmennyiség, amit a kerékpár mellett a futásra fordítottam. Átléptem az idei 2000. kilométert, sosem volt ilyen.

 

Hogy is jutottam ide.

 

Utólag visszagondolva, ez a maraton év rejtett célversenye volt. Példátlan módon nem neveztem be a 2014-es bringás Top Maraton sorozatra, áthelyeztem a súlypontokat, mert nem lehet minden hétvégén távol lenni; itt egy ilyen verseny, meg amolyan. Bár mind kihagyhatatlan, más is van a világon.

 

Ellátogattam néhány klassz, alapot adó terepversenyre: Terep 50, Börzsöny Trail (35km), Budapest Terep Kupa (41km),  Vár a Hármas (40km). Plusz a Budapest félmaraton - ez mondjuk nem sikerült. Két hete kipróbáltam a "hosszú hétvégi futás" élményét, amikor erőkocogós tempóban nyomtam le négy órát terepen. Ez még jól is volt időzítve a Spar-hoz képest.

 

A heti két-három futásom átlagos hossza megnőtt, valamint leszoktam arról, hogy bármit is egyek eközben.

Bátrabban nyúltam az intervallhoz, bár nem eleget. Csak alapállós futásokból nem lehet sebességet gyűjteni.

 

Amiről viszont nem tudtam leszokni, és nem is akarok, az az ellenkező véglet, a szervezetem sűrű kipörgetése. Mert nincs jobb, mint anaerobban nyomni a kedvenc emelkedőimet, legyen az a Libegő alatt vagy a Hármashatár-hegy oldalában. Tíz perc max. a dombon és megszűnik minden gondom :)

 

Az időm a 68. helyre volt elég, amin meglepődtem. Nálam idősebb magyar csak kettő előzött meg (hehe, jól hangzik, mert  ismerek olyat, aki nem indult itt, de amúgy porba döngölne :-) )

 

Pár dolog, ha visszakeresek tudjak róla:

Heti futás előtte: kedden 12 km: 2k maratoni tempóban (4:27/km lett, ezért is volt meglepetés a versenytempóm), 2k pedig maximumon. A pénteki átmozgatás hátsó combizom húzódás (?) miatt elmaradt, még sántikáltam is, egész este kenőcsöztem.

 

Idő 3:06:22 (1:30:49 + 1:35:33)

AvHR=162

Zselék: rajt előtt egy órával, majd 1:10 és 2:10-kor. Ivás mindenhol fél-egy kispohárral.

 

http://app.strava.com/activities/205938408

http://connect.garmin.com/modern/activity/610046929

 

Megjegyzem, evidens, hogy ez az idő elég közel van a három órához, tehát a titkos cél megvan ;) De még nyugdíj előtt van sok idő, nem hajt a tatár.

Spenót okt. 13. Creative Commons License 167681

Azt kifelejtetted, hogy vettem rendes futócipőt is. Nem olyan balettmamuszban nyomom, mint te... :-)  (amit egyébként irigylek rendesen)

Előzmény: Levus55 (167680)
Levus55 okt. 13. Creative Commons License 167680

Teljesítmény diagnosztika, ChiRunning, Pulzusmérő app, kondi, személyi edző ...

Nagyon gondosan körbejárod a témát mielőtt futni kezdenél :)

 

Előzmény: Spenót (167679)
Spenót okt. 13. Creative Commons License 167679

Kirakatban már én is láttam magam. Szerencsére az nem tart olyan sokáig. Na, mind1 elég gyorsan tudok regenerálódni az ilyen sokkhatások után is. :)

 

Holnap megyek teljesítménydiagnosztikára és kiderülnek a korlátaim. Majd viszek teamécseseket és körberakom vele a szalagot, hogy tudjak sötétben futni. Nagyon romantikus lesz :)

Előzmény: viktor a takarító (167678)