Keresés

Részletes keresés

Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.02 -1 0 23468

Tudom, sok szó volt róla, de ez egy vadiúj kis film róla, és azért mégis más csak beszélni a bazi nagy rántott húsról, meg más látni is....:))

 

Egyébként úgy tűnik, ez az a hely, ahol semmi nem változik, de nyilván itt erre van igény, nem egy degusztációs menüre....:)))

Előzmény: sunrov12 (23461)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23467

Páááárdon!!! "picai" nix félreérteni, csupán "piaci" akart vóna lenni... hiába, a ritmuszavarom romlik, egyre romlik...

Előzmény: sunrov12 (23466)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23466

Ja, hozzánk közel van. Voltunk is ott vagy kétszer... Egyszer a rántott húsért, egyszer  pedig hirtelen megkívántam a picai fasírtot, de későn mehettem, mert nem volt már...

Azóta, ha arra gurulok, csak hümmögve integetek...

Előzmény: nagypapi51 (23462)
lola31 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23465

"(újabban ilyet is árulnak), "

 

Tíz éve árulnak lekvárt.

Előzmény: Hepci (23455)
lola31 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23464

Mindenhol tudni kell, hogy mit szabad rendelni. A bejgli náluk nem jó. Mondjuk sehol sem.

Előzmény: Mazsola0070 (23454)
lola31 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23463

Általános tendencia minden téren, hogy mikor már nagyon fut a szekér, akkor a legjobbat kiveszik a kínálatból, és elkezdenek valami szarabbat nagyobb marketinggel nyomatni. Gondolom költségcsökkentés. Amúgy meg egy nagy, öntelt ostobaság.

Előzmény: negyesi_pal (23453)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23462

Hozzád még relatíve közel is van, de én akkor sem bumliznék át ezért a városon, ha fizetnének érte.

Ha néha megkívánom a rántott húst, elkészítem otthon.

 

Előzmény: sunrov12 (23461)
sunrov12 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23461

A közelmúltban is többször ki lett itt tárgyalva a Pléh csárda...:))

 

ÉN azért nem szeretem, mert a nemcsak brutálisan nagyok az adagok, hanem a hús nincs kiklopfolva és így  kellemetlenül vastagok is. Szóval aki ezt felzabálja, az - bocsánat a kifejezésért - nem ember, hanem egy hatalmas állat, akinek tényleg ennyi táplálék kell...

Előzmény: Mazsola0070 (23460)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.02 -1 0 23460

A tányérról, sőt a tálcáról lelógó rántotthús kedvelőinek, avagy három napi adag rántotthús ebédre (és nem is kell érte elmenni a labancokhoz sorban állni a 80 japán turista mögött, akik egy kis közép-európai egzotikus kajára vágynak).....:)

 

Egyes kommentek olvasása és a bácsi stílusának elemzése mellőzendő...:)

 

https://www.youtube.com/watch?v=f7492HUy3E8

Logofet Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23459

A kaviár szokott sokakra ilyen hatással lenni, nem is kell hozzá romlottnak lennie. 

Előzmény: Alpári Gnác (23457)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.02 -1 0 23458

Mi egy Nosztalgiában elköltött ebéd után jártunk így a feleségemmel (pedig csak a húsleves volt amit mindketten ettünk, és nem érződött, hogy romlott lett volna), annyi különbséggel, hogy nem volt késleltetés, már hazafelé a kocsiban érződött, ha nem sietünk, csúful járunk...:) 

 

Addig mindig fölöslegesnek tartottam, hogy a házunkban két klozet van, na ebben az esetben nagyon hasznos volt....:)

Előzmény: Alpári Gnác (23457)
Alpári Gnác Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23457

A valaha-volt legtutibb ételsort egyébként az Arany Kaviár étteremben ettük, minden tétel kulináris élmény volt.

 

No, ez érdekes, mert nekem is ez volt a benyomásom.

Volt egy desszert a Costesben, amit szerintem semmi sem fog felül múlni, de a teljes sor nekem is az Arany Kaviárban ízlett legjobban.

 

Ámde arra ébredtem éjjel, hogy fosnom kell, ezt nem tudom finomabban írni, anyám ugyanezzel a gonddal küzdött, de annyira, hogy

a Palazzo Zichy-ben reggelizni sem tudott, miközben a barátnőmnek semmi baja sem volt, pedig ugyanazt a degusztációs menüt ettük mindhárman.

 

Azt ugye szoktuk érezni, hogy mivel rontottuk el a gyomrunkat, de én itt nem éreztem semmit, utólag sem...

 

Hogy fostam én és az anyám is, az tény.

Hogy mitől, azt sosem tudjuk meg.

Előzmény: Caipi (23269)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.02 -1 0 23456

Huhh, az nem jelent sok jót, ha a Sanyi bácsi megvette, akkor ott hozni kell a profitot keményen....:)

 

Marcsi néhány műsorára meg valóban ki lehetne tenni az (X) jelet, csak ez így sokkal kifinomultabb és rafináltabb, mintha a reklámblokkban nyomnák pl. egy cukrászda, étterem vagy borászat reklámját.  Nagy haverja pl. Légli borász testvére, aki fazekas, hogy hogynem amikor főzőcskéznek, gyakran feltűnnek a különböző Légli edények, nem direkt reklámként, csak úgy, hogy mindenki lássa, Marcsi is ezzel főz....

 

De aki régebb óta nézi már a műsorait, nagyon feltűnik, hogy zömeben ugyanaz az a kör tér vissza újra és újra.

 

Nekem mondjuk a legdurvább az volt, amikor az egyik (Balaton-felvidéki gasztronómiáról szóló)  műsorában a saját stábja egyik tagjának az egyik balatoni strandon lévő hamburgerezőjét promotálták hosszasan.... 

Előzmény: Hepci (23455)
Hepci Creative Commons License 2017.06.02 0 0 23455

Én ismerem a Marcsit. Szerintem egy régi női mesterséget művel: pénzért - khmmm - áradozik. :D

A Daubnerben pár hete pórul jártam, pedig meg akartam ejteni náluk a szokásos, átlag 2 évente esedékes kóstolómat. Nem volt türelmem kiállni a sort. Aztán akartam venni egy üveg lekvárt (újabban ilyet is árulnak), de azt se lehet sorállás nélkül. Ez a cukrászda valószínűleg a legnagyobb magyar süteménybiznisz - valakitől azt a pletykát hallottam, hogy Csányi S. megvette.

Előzmény: Mazsola0070 (23454)
Mazsola0070 Creative Commons License 2017.06.01 -1 0 23454

"A füredi Bergmann nekem tisztes/jobb középszer,"

 

Pedig a többek által nem ismert Borbás Marcsi ezt a cukrászdát is tolja rendesen a műsorában, a nemrégiben is úgy áradozott valamelyik sütijükről, hogy már azt hittem valami reklámműsort nézek....:) 

 

A Daubner meg.....a fene tudja. Nagybátyám meg van veszve értük, így legutóbb Húsvétkor volt szerencsénk enni a bejglijükből. Nem tudom az a bejgli mióta várhatott az eladásra, de kb. olyan volt, mint régen a nagymamám által sütött hatalmas mennyiségű karácsonyi bájgli maradéka január közepén: kissé kiszáradt, morzsálódott, vágásnál esett szét az egész.

 

 

Előzmény: Hepci (23450)
negyesi_pal Creative Commons License 2017.06.01 0 0 23453

Az a table-ben a citromos tartalette és a boldogult emlékű 3csokis mousse. Ez utóbbi miatt a mai napig nagyon komolyan dühös vagyok rájuk, hogy kivették a kínálatból.

Előzmény: lola31 (23451)
Hepci Creative Commons License 2017.06.01 0 1 23452

Írtam már, hogy nekem bejön minden, ami jó. Annyi kétségtelenül igaz, hogy az olyan süteményeket kedvelem jobban, amikben a krém/hab/zselé/gyümölcs mennyisége meghaladja a piskótáét, de ehhez nem kell feltétlenül franciacukrászat-rajongónak lenni. Nem lehet, hogy te nem vonzódsz a mousse-okhoz (azon kívül, hogy szegény Mihályit k. rühelled)?

A Karolinával csak annyi a bajom, hogy a házias vonalon óhatatlanul házi termékekkel kerül(het) az ember fejében párhuzamba, ott pedig simán alulmarad(hat), míg ha az ember beül a Zazziba, akkor nem jut eszébe a szomszédasszony, aki hú de jobb marakujazselével készített csokimousse-t készített. A Karolinában van méteres kalács. Én ennek nagyon örültem, amikor megláttam, de aztán csak az jutott eszembe róla, hogy bizonyos Cili néni ezt jobb arányokkal, több betett munkával, szaftosabb piskótákkal készítette.

A Bergmannban tényleg kiváló a krémes és átlagon felüli a fagylalt, másra sajnos nem emlékszem, ami kiváló lett volna.

Az Augusztban is kiváló a krémes, a Suhajdában is. Ez a kettő szerintem az egyéb termékekben meghaladja a tavaly tapasztalt Bergmannt, bár az újhullámos Auguszt-desszertek (különféle mousse-ok) kifejezetten gyengének tűnnek. A Szamos egyre inkább kiesik az érdeklődésemből, bár a krémes tulajdonképpen méltányolható, és más se rossz, csak nem elég jó, és minden nagyon édes.

Még a Patakiban is vannak jó dolgok, pl. háziasak a piték, bár túl édesek (kb. mint a Lehel úti réteses, tehát ez nyilván szubjektív - én baromi kevés cukorral beérném). Van egy Pataki János emlékére készített mák-sárgabarack torta, amit mostanában nem látok; és Baracskay Angéla néhány egykori desszertjét is készítik néha, erősen lebutított változatban, de ezek (pl. málnás Sacher) még mindig sokkal jobb anyagokból készülnek, mint a (borzalmas) standard tortáik.

Előzmény: lola31 (23451)
lola31 Creative Commons License 2017.06.01 0 1 23451

Azt gondolom, hogy itt két külön vonalról van szó, azért nehéz konszenzusos véleményre jutni. Van a francia vonal, és a magyaros. Mindkettőben lehet örömet találni. Neked az egyikben már sikerült:)

A másik oldala a dolognak az, hogy nincs is értelme olyan cukrászdát keresni ahol minden jó. Hanem egyes darabokra kell szelektálni.

A Daubnerben például a friss tökmagos vagy gouda sajtos pogácsa és a baklava, az Augusztban a túrós pite, Szamosnál a bonbonok, Bergmannál a krémes, a Herr cukrászdában a rumbomba, az a Table-ban a mandulás croissant, Mihályinál az a szép hosszú tányér amin a somlóit adják.... az érdi Patakinál semmi.....::))

Tehát inkább csak szelektálgassunk szeletek szerint.

Előzmény: Hepci (23450)
Hepci Creative Commons License 2017.06.01 0 1 23450

A Karolina a - jó értelemben vett - házias-amatőr-rusztikus vonalat viszi, itt Fantomasso (hová lett?) szokta egekbe dicsérni. Szeretem az ilyet (is), csak sajnos többnyire egyedül voltam ott, míg a sütemények brutális méretűek - mindet kissé untam, mire végre elfogyott.

A füredi Bergmann nekem tisztes/jobb középszer, de fogalmam sincs, valaha milyen volt, illetve milyen a győri. Voltam náluk talán ötször, 10 év alatt, és sokszor hallottam-olvastam, hogy a Bergmann nagyon jó, de a tányérokon Daubner-szerű sütemények érkeztek az asztalra és még a híres (?) Captain Morgan se nyűgözött le... persze, tudom, hogy a Daubnerért is tömegek rajonganak...

Pozitívum, hogy az árak mindkét helyen rendben vannak - ill. a Karolina drága, viszont egy süteménnyel jóllakik egy közepes étvágyú pár. :)

Előzmény: sunrov12 (23447)
Hepci Creative Commons License 2017.06.01 0 0 23449

Szerintem azt írtam, hogy kb. havi százat hagyok cukrászdában (kávéházban) - ez azért a legédesebb téli hónapokban se jelent 100+ db általam személyesen elfogyasztott, vásárolt süteményt.

Előzmény: lola31 (23442)
CérnaSzáll Creative Commons License 2017.06.01 0 0 23448

Szerdán-csütörtökön van zárva, a Balzac sarkon van. És ha jól emlékszem a családi legendáriumra, akkor a Fischer-tölcsért (vékonyabb szár-szélesebb karima, rajta a Fischer néév) a testvéréék csinálják (azt nem a Hollánban).

A francia krémesüket nagyon szeretem, szerintem ők az egyetlenek, ahol szimpla kakaószórás van a krémes tetején ( habon), nem pedig a szokványos leveles tésztás-kávés fedél.

Előzmény: sunrov12 (23445)
sunrov12 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23447

Na ja. Hát persze, közel van kikötőhöz, yachtklubhoz...:) De nekünk itt mindig problémáink voltak:  hol nem volt hely, hol nagyon sütött a nap és az ernyők alatt is majdnem megfulladtunk, drabálisan durváknak tűntek a süteményeik. Szóval mi akkor - ha már Füred - inkább  az árnyas Bergman teraszán...  Viszont talán éppen tavaly éreztük azt, hogy mintha kissé megrogyott volna a korábban viszonylag stabil minőség...

Előzmény: lola31 (23444)
sunrov12 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23446

Arra nem emlékszem, hogy a Lehel úti család honnan jött, honnan kezdett, én ott egy korábban újságíróként aktív hölgyet ismertem a szakmából, de éppen a közelmúltban hallottam, hogy ő sajnos már elhunyt...

De szerintem másféle lehetett az indíttatásuk, mint a Zazzis lányoknak, mert ők szimplán nyugdíjba mentek és nem akartak unatkozni... A rétes talán még jóval (?) a rendszerváltás előtt született és annak talán mégse ma nyugdíj lehettt az inspirációja...

Előzmény: lola31 (23439)
sunrov12 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23445

Nagyon szocreál retrós... Már csak ezért is érdemes bekukkantani...

Ez tényleg a múlt századból és a szocializmusból maradt itt 1:1-ben... Ilyent már nehezen találni, habár a Szövetség utcai cuki se sokkal különb...

 

A rétesei mellett a marcipánburgonyája is tisztességes, de én leginkább a kávés fánkért mentem, ami tul.képpen nem más, mint a kávés indiáner. Korábban ezt a Szalainál vettem, de a végén annyira pocsék lett, hogy inkább a Fischer bácsihoz. Iszonyú szikár figura. Korábban a felesége szolgált ki, szintén egy szikár, de nem mogorva hölgy, aztán hirtelen eltünt, szerintem sajnos elhunyt... És Fischer bácsi rendületlenül ott üldögél vagy kiszolgál, lenn a pincében van a műhelye és vigyázni kell vele, mert nem minden nap van nyitva, ugyebár a hétvégi műszak miatt...

Előzmény: Hepci (23441)
lola31 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23444

Nekem ez azért jobban bejön:

https://youtu.be/AM6MK3eFQ9I

Előzmény: lola31 (23443)
lola31 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23443
Előzmény: Hepci (23441)
lola31 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23442

Tehát kb. havi 120 db süteményt eszel? Azért az tényleg nem rossz.

 

Előzmény: Hepci (23440)
Hepci Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23441

Pár napja sétáltam arra. A boltja külleme nem csábít betérésre, így nem is tértem be.

Ha bent tényleg valami jó van, akkor pechem volt.

Előzmény: lola31 (23438)
Hepci Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23440

Mi vagy te, az adóhivatal? :D

De azért szívesen... tehát egy olyan helyen, ahol én már szívesen veszek sütit, egy darab sütemény minimum 600-700 Ft, de inkább több. Ritkám eszem egy darabot, és gyakran viszek másnak is. Többnyire leülve is fogyasztok, és nagyon ritkán fordul elő, hogy ne innék mellé kávét vagy forró csokit. Adok jattot. Ritka a hét, amikor nem látogatok cukrászdát legalább ötször, télen pl. csak a budaörsi Suhajdába beülök heti háromszor, a budafoki edzés után. És csúcsgasztronómiában utazó helyekre is beülök időnként szinte kizárólag süteményeket kóstolni, mint tettem pl. 2 napja a Tantiban.

Vélhetően eljutottál már gondolatban százig... de ha ennél is alaposabbat akarsz, az a helyzet, hogy mivel írogatni is szoktam ilyesmikről, gyakran fotózom és jegyzetelek...

 

Előzmény: lola31 (23439)
lola31 Creative Commons License 2017.05.31 0 0 23439

Nem sajnálom le a Zazzis hölgyeket, egyáltalán nem. Annyira nem, hogy nem is kértem rajtuk számon semmiféle szakmai múltat mint Mihályin. A Lehel úti réteses is csak a közös végzettség alapján került velük párhuzamba, Jogászok. Az biztos, hogy a réteses háromszor annyi ideje csinálja mint ők. Ennyi. Egyikkel sincs bajom. jó amit csinálnak, de nem elképesztő.

Azt viszont hogy kit tartok jó cukrásznak eldöntöm magam.

Ezt a havi 100 ezret bontsd már szét nekem, amit elköltesz a cukrászdákban átlagosan. Hogy jön ez ki?

Előzmény: Hepci (23437)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!