Keresés

Részletes keresés

windproof Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168469

ugye az egész gondolatmenet onnan indult, hogy korábban elhangzott, a Rolexnélkül sem minden modell annyira elérhetetlen, ezért kérdeztem. Lehet valamikor kipróbálom 😀

 

igazából egy silver dial OPt el tudnék képzelni, bár inkább a Speedmasterek vonzanak, azok meg elvileg nem várólistásak (már ha nem kell rá rajzfilmfigura)

Előzmény: Wicked Belzebub (168468)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168468

Én szűzként mentem, de tudtam hivatkozni valakire. Tartom a kapcsolatot az eladóval, azt hallottam, az egészséges :)

De én úgy emlékszem, hogy olvastam másik fórumon olyat, aki szűzként is megkapta.

Előzmény: windproof (168467)
windproof Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168467

Jah, félreérthetőén fogalmaztam, mármint, hogy ez nekem is megvan, én is tudom. 

viszont, az továbbra is érdekelne, hogy full Rolex szűzként besétálva egy OP-t megkapok e mondjuk fél éven belül, vagy “majd hívjuk“

Előzmény: Wicked Belzebub (168466)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2023.02.12 0 1 168466

Persze, hogy megvan. Nyilvan az en 5 evvel ezelott leadott Daytona rendelesen mar nincs sehol. De az egyik haveromat siman hivtak, hogy gyere mar be egy kis penzzel, mert van Daytona. Batman, Pepsi, ezek felkapottak, megjottek egy-masfel ev utan az embereknek. 

Előzmény: windproof (168464)
lug Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168465

"Azt hogy érted hogy akciózott az Omega is de nem volt publikus?"

Nem hirdeti nagy betűkkel. Nem egyesével szórják ki a csökkentett árú modelleket. Valaki (egy nagykereskedő valószínűleg) valahol a világban megvett egy csomó órát és azok szét lettek terítve a külföldi piacokon. Ezért van időnként dömpingszerűen egy-egy modellből több is is hirdetve jó áron, alig használtan. Ugyanez volt kb. 2 éve a Breitlinggel is. 

 

"Magyarországon hol vannak ilyen helyek ahol ilyen órákat hirdetnek?"

Face órás csoportok, Marketplace, Jófogás.

 

Előzmény: Drujba (168460)
windproof Creative Commons License 2023.02.12 0 0 168464

Az megvan, hogy egy daytonához egy élet is kevés manapság, és van ahol várólistára sem vesznek fel, mert kb 20 évre megvan a tulaj a jelenlegi szállítási ütemezés mellett, ahogy az is, hogy a listára kerülés előtt venni kell mást. 

Viszont APT ugye konkrétan azt írta, hogy még egy rolexnél sem minden modellre igaz a szűkös elérhetőség, tehát nem reális az áron felüli értékesítés. Azt tudom, hogy az acél sub konkrétan várólistás vagy a daytona előtt venni kell ezt + azt elég komoly összegekért ahhoz, hogy egyáltalán a lista lehetősége felmerüljön (nem rolex, de nemrég olvastam egy külföldi fórumon, hogy valakinek silver snoopy-t kínált az AD nagyon gyors szállítással, ha előbb elkölt majdnem 20 ezret másra, gondolom a daytonánál a gyors szállitás se lenne meg 😀)

 

De ezért kérdeztem, hogy mi a helyzet az olyan egyszerű darabokkal, mint egy sima, nem felkapott színű OP/DJ. Mert azok is bőven 1-2k €-al a listaár felett vannak hirdetve, pedig az idézett mondás alapján nem teljeskörű a hiány, és én úgy értem a korábbi válasz alapján, hogy itt a “befektetés“ rész sem működik, mert nem megy fel az ára. 

 

Nyilván az igazi kérdés a várakozási idő. Ha egy sima OP-re mondjuk fél évet kell max várni, akkor teljesen rendben van az, hogy nincs is igazi hiány, csak amiatt a pár valóban húzó modell miatt gondolják az emberek, ha viszont akár egy évet/éveket is kell várni, akkor megértem valahol az MSRP feletti fórumos értékesítést. 

Előzmény: Wicked Belzebub (168463)
Wicked Belzebub Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168463

Ha besétálsz, kulturáltan elbeszélgetsz az eladóval, és kitöltitek a papírt, és kivárod az a pár hónap-pár évet, akkor listaáron a tiéd. Mondjuk szüzen bemenni és Daytonát kérni, az esélytelen. Ahhoz venned kell előtte pár órát, akkor talán.

Én novemberben adtam le a rendelést egy Yacht-Masterre. Hát majd jön. Viszont az akkori listaáron lesz az enyém.

Előzmény: windproof (168462)
windproof Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168462

"Néhány olyan gyártó (leginkább Rolex, Patek), de még az ő esetükben is csak néhány, tudatosan várólistás-limitált gyártású modell van, amelyek másodkézből is új áron, vagy a felett adhatók el."

Sosem próbáltam még bemenni a Rolex boltba, és megkérdezni, hogy pl egy mezei acél OP-t vagy DJ-t (és persze nem a felkapott turquoise színben) tudnék e venni listaáron, és mennyit kellene várnom rá, így nem tudom, hogy mi a helyzet, de azt látom, hogy a full set új darabok a netes csoportokban ezekből is listaár felett vannak hirdetve, és többségük el is tűnik egy idő után (és akkor nem Daytonát vagy Subot nézek).

 


Tényleg kíváncsi lennék, hogy 6400€-val a zsebemben érdemes e besétáéni az Andrássy úton a boltba, és csak azért mennek az órás csoportokban felette, mert senki nem akar 1-2 hónapot sem várni. 

windproof Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168461

"évente egyszer kétszer hordanám, ezek után mire kell költeni? Milyen szerviz? Hol csinálják meg milyen gyakran kell és mennyibe kerül?"

Az óra ugyanolyan, mint az autó, néha "olajat kell cserélni" benne. Itt gyakorlatilag szétszedik a szerkezetet apró darabokra, megtisztítják, és újra olajozzák. Ha nem csinálod meg, akkor egy idő után elkezd pontatlanná válni, akár meg is állhat teljesen, de a fő probléma, hogy kopni is kezd, aminek a vége az, hogy valami alkatrész végérvényesen károsodik, jöhet a drágább szerviz, ahol alkatrészt is cserélnek

 

 

Általában 5 évet szoktak mondani, az Omega 5-8 évet mond szervízre, viszont nem olcsó mulatság, mivel kézi munka és idő igényes, jelenleg 700chf körül megy hivatalos márkaszervizben, és ez valószínűleg nem olcsóbb lesz a jövőben. Ha nem márkaszervízben csináltatod, akkor ennél sokkal olcsóbb lesz, de semmiképpen nem filléres tétel, és ugye találnod kell egy órást, akinek oda mered adni a 2 millás időmérőt, márpedig ez nem az plázás elemcserét vállalunk helyek valamelyike lesz. 

Előzmény: Drujba (168460)
Drujba Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168460

Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást. Régóta tetszik nekem ez az óra de mivel nagyon keveset hordom ezért azt gondoltam hogy megmaradjon a káposzta is de a kecske is jól lakjon megveszem és befektetésnek is jó. De akkor ezek szerint ezt befektetésnek nem jó. Azt hogy érted hogy akciózott az Omega is de nem volt publikus? Magyarországon hol vannak ilyen helyek ahol ilyen órákat hirdetnek? Ha én megvennem és a dobozában szépen eltenném évente egyszer kétszer hordanám, ezek után mire kell költeni? Milyen szerviz? Hol csinálják meg milyen gyakran kell és mennyibe kerül? Tudom hogy számotokra ezek a kérdések teljesen alap dolgok de én ehhez tényleg nem értek és ha valaki veszi a fáradságot és válaszol rá azt nagyon megköszönöm.

Előzmény: lug (168458)
lug Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168459

"Talán mert vevőt találni rá valószínűleg ennyiért sem fog..."

 

Fog. Ennyiért mennek itthon is. 2,8M körül van a listaára. Publikus akció nincs. 2M körül vannak a nagyon fiatal használtak. 

Előzmény: APT (168455)
lug Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168458

Eddigre már akkorát vesztett az értékéből, hogy a továbbiakban ez jócskán lelassul majd. Befektetésnek éppenséggel nem tekinthető, de érdemes megvenned egy ilyet magadnak, ha ez tetszik. Az Omega (is) akciózott a termékeiből, csak ez nem annyira publikus. Ezt az konkrét órát sem teljes áron adták el. Reális az ára, ennyiért mennek. 

 

Ha venni akarsz, nézz szét itthon is az órás csoportokban. 

Itthon 2,1M az új, 1,8-2M között árulják (jómagam is) a nagyon fiatal használtakat. Nincs emögött semmi trükk, így működik a piac.

 

Előzmény: Drujba (168456)
APT Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168457

Ez kiszámíthatatlan, de inkább ne számíts arra, hogy ez "jó értékőrző" lesz. Mondjuk úgy, hogy nem fog teljesen soha elértéktelenedni, és 10-15 éves kora után be fog állni egy eléggé stabil állandó árfekvésre, amit csak az állapota fog tudni befolyásolni (magyarán, ha jó műszaki-esztétikai állapotban lesz, ellenőrizhető előélettel-szervizeléssel, akkor azt tudni fogja stabilan) - hasonlóan a korrekt veterán autókhoz.

Viszont ezen állapot megőrzéséhez bizony költeni is kell majd rá idővel, nem is keveset, és ez azért kérdőjelessé teszi a befektetés mivoltát.

 

Innen, ebből az "új vagy új közeli" állapotból még biztosan veszíteni fog az értékéből.

Előzmény: Drujba (168456)
Drujba Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168456

Szia, köszönöm a részletes leírást. De én pont azt nem értem, hogy a gyári ára 6400€ itt pedig a 2023.01 új órát 4900€ ért adja. Ezt nem értettem. Befektetésnek jó lehet egy ilyen óra, hosszú távon őrzi az értékét?

 

Előzmény: APT (168455)
APT Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168455

Talán mert vevőt találni rá valószínűleg ennyiért sem fog...

Miért venne meg bárki másodkézből újhoz közeli áron bármilyen olyan órát - amit akármelyik márkaüzletbe besétálva megvehet, garantáltan eredetiben, problémamentesen?

 

Néhány olyan gyártó (leginkább Rolex, Patek), de még az ő esetükben is csak néhány, tudatosan várólistás-limitált gyártású modell van, amelyek másodkézből is új áron, vagy a felett adhatók el. A legtöbb "márkás svájci óránál" a vételár felét tekintsd elbukottnak, ahogy megvetted és kijöttél vele a boltból - de ezek még a jobbik esetek, mert akad nem kevés olyan márkanév-gyártó-modell, amire aztán lasszóval is alig fogsz vevőt találni, egy pár éves Girard Perregauxot örülhetsz, ha a vételára ötödéért-tizedéért megvesz egyáltalán bárki - nem keresettek.

 

Ezt a piacot nem holmi racionalitás mozgatja, és amely modellek nem felkapottak és hiány sincs belőlük - azokat önáltatás befektetésként kezelni. Annyira jó befektetések - vagy csak kicsit jobbak - mint autót venni...

Előzmény: Drujba (168453)
DLCBP Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168454

Lehet, hogy eladni akarja, nem pedig árusítani.  😈

Előzmény: Drujba (168453)
Drujba Creative Commons License 2023.02.11 0 0 168453

Sziasztok!

 

segítséget szeretnék kérni az itteni szakemberektől. 
a linken szereplő óra:

https://www.chrono24.at/omega/omega-seamaster-diver-300-m--id27137211.htm

2023.01 havi, miért ennyivel olcsóbb, mint a gyártó honlapján szereplő 6400€?

jo vétel vagy valami nem stimmel?

ilyen automata órát keresek, mire érdemes figyelni, honnan érdemes venni?

valamint miért olcsóbb a monográfos verziója, mikor elvileg többet tud?

nagyon köszönöm a válaszokat előre is 

Torony Benji Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168452

Ja,és úgy el vannak szálva ebben a szegmensbe( árban)

Előzmény: APT (168450)
Torony Benji Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168451

Köszönöm neked drága barátom!Akkor hanyagolom ezt a werkes témát.Mikor lesz újból órabörze nem tudod?Kellemes hétvégét minden óraszerető topiclakónak!

Előzmény: APT (168450)
APT Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168450

Erőteljesen olcsósított ETA2824, a legolcsóbb kivitelben műanyag gátszerkezettel, csökkentett lengésszámmal - cserébe jó alaposan megnövelt járástartalékkal.

Kimondottan olcsó órákban nem is lenne vele semmi gond, csak nem ilyenekben van...

Előzmény: Torony Benji (168449)
Torony Benji Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168449

Üdv nektek!

Tud valaki véleményt mondani Powermatic 80-rol?

Mert egyre többet találkozok az ebayen.Köszi szíves válaszotokat

Üdv Benji

APT Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168448

Nehéz szívvel, de én azt a tanácsot adnám neked, hogy ebben az árszegmensben ilyen elvárások mellett engedd el ezt a "svájci óra illúziót".

Ezekkel az órákkal például kapsz egy olcsó Ronda kvarc-szerkezetet (ami inkább rosszabb, mint jobb egy Miyotánál, bár akármilyen botrányosan is hangzik, de toronymagasan az ETA kvarcszerkezetei pusztulnak a legnagyobb számban...), meg egy szinte 100%-is biztos, hogy valójában Kínában tömeggyártatott tokot-számlapot.

Előzmény: Palacsintaxx (168445)
/ (perjel) Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168447

Erősen bankszámlakarcsúsító márkák!

Előzmény: DLCBP (168446)
DLCBP Creative Commons License 2023.02.05 0 0 168446

100%-ig SVÁJCI karórát ne ebben a szegmensben keress! 

 

Talán a Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin és társai körében. 😈

 

 

Előzmény: Palacsintaxx (168445)
Palacsintaxx Creative Commons License 2023.02.04 0 0 168445

Sziasztok,

 

A segítségetek szeretném kérni.

Szeretnék életemben először egy igazi 100% svájci órát vásárolni.

Gondolkodtam a Doxán és a Tissoton , ellenben mind a kettőről azt olvastam , hogy külföldről szerez be alkatrészeket. Kínai magyarul.

 

Három óramárkán gondolkodtam el, ezeknek az ára 500-600 € között mozog.

Az első márka a Bergstern  Active

B039G193 - Bergstern - Active - Svájci óra - Karóra - www.rogerspremium.hu

 

Majd a Jaguár Precision Chonograph.:

 

J852/4 - Jaguar - Executive - Svájci óra - Karóra - www.rogerspremium.hu

 

 

Cover Classic Aragon

 

CO170.07 - COVER - Classic - Svájci óra - Karóra - www.rogerspremium.hu

 

Alapfeltétel számomra a csukló méretem miatt  a 40-46 mm közötti méret. 

Illetve legyen nemesacél a szíj. Zavír a lencse. S minimum 100 méterig legyen vízálló. 

 

Még a Bulovának is gondolkodtam a Lunar változatán ,de inkább egy olyan óra kellene amit hétköznap bármikor használhatok akár az irodában ,akár az utcán. 

 

A véleményetekre lennék kíváncsi. A felsorolt 3 márka közül még egyikhez sem volt tapasztalatom. A bergstern mozgatja legjobba a fantáziám mert állítólag 100% ban svájcban készül, az alkatrészektől kezdve minden eleme. 5 év garit adnak hozzá 13 köves mindegyik óra illetve szerkezetileg sem tűnnek olyan vészesnek. 

 

De most tényleg a tanácsotok kellene. 

Nem akarom elrontani a választást. 

Persze lesz még órám az életemben ,de na , nem akarom megbánni az első igazi svájci órát :D 

Novelist Creative Commons License 2023.02.03 0 0 168444

Köszönöm! Ölelés.

Előzmény: APT (168443)
APT Creative Commons License 2023.02.03 0 0 168443

Idehaza még nem is láttam ilyen órát - csak hamisítványt (azt annál többet).

Szerintem idehaza meghatározható értéke sincs, praktikusan valószínűleg eladhatatlan. Már csak azért is, mert olyan sok belőle a nem ritkán egész jó kinézetű hamisítvány - hogy csak nagyon biztos és jól ellenőrizhető, számon kérhető eladónak lesz hajlandó bárki is fizetni érte.

Előzmény: Novelist (168441)
Torony Benji Creative Commons License 2023.02.03 0 0 168442

Szia.

APT szakértőnk lehet,hogy tudd ebben segíteni neked.

Előzmény: Novelist (168441)
Novelist Creative Commons License 2023.02.03 0 0 168441

Sziasztok! Egy kis támpont kellene. Egy Patek Philippe 39701W óra értékét szeretném "belőni", tudnátok segíteni? Előre is köszönöm.

Torony Benji Creative Commons License 2023.02.03 0 0 168440

Úgy látom neked is más neved lett.Azt mondod,hogy úgy állunk otthonba?

Előzmény: DLCBP (168439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!