Keresés

Részletes keresés

Men-talista Creative Commons License 2023.03.07 -2 0 24596

csecsemőkeresztelkedéshez valamiféle tanszcendens (szentségi?) jelentést társítanak.

 

Háén evangélikusként ugyanazt gondolom erről, mint a katolikusok.

Ha te nem,akkor biztos ateista vagy

A pünkösdistaként is ezt gondoltam,nekem totál paranormális volt a vízkeresztségem, az élmény pszichedelikus

Előzmény: Ayrton64,5 (24590)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.07 0 2 24595

A gének sok mindenben igenis döntenek.

Hiába van szabad akarat.

Előzmény: Men-talista (24593)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.07 -1 0 24594

Erre holnap visszatérek mert ez egy nagyon bonyolult kérdés, de egyben nagyon érdekes is.

Előzmény: Ayrton64,5 (24592)
Men-talista Creative Commons License 2023.03.07 -2 0 24593

Nincs predesztinált csecsemő, erről Hófehérke tavaly már beszélt. Nem a gének döntenek, hanem a szabadakarat.

Előzmény: Ayrton64,5 (24592)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2023.03.07 -1 1 24592

Lehet, hogy pongyolán fogalmaztam. Nem LMBTQ csecsemő, hanem olyan csecsemő, aki génjei által predesztinálva van arra, hogy felnőtt korában valami ilyesféle legyen. A felnőttkori kereszténységben ez azért nem okoz logikai hibát, mert az ilyenek egyszerűen meg sincsenek keresztelve, úgyhogy ilyenek nem lehetnek keresztények.

Előzmény: lipovánok (24591)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.07 0 2 24591

"Ezért aztán az LMBTQ csecsemőt is felveszik Krisztus Misztikus Testébe."

 

Mi az hogy LMBTQ csecsemő? Láttál már olyat? Van olyan?

Szerintem mégcsak buzi csecsemő, vagy leszbikus csecsemő sincs.

Sőt katolikus, protestáns vagy akár keresztény csecsemő sem lehetséges.

Előzmény: Ayrton64,5 (24590)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2023.03.07 -1 0 24590

Szerintem az a logikai ellentmondás, melybe a római kat. kerültek az LMBTQ-val kapcsolatban egy nagyon régi hibából származik. Abból, hogy a csecsemőket megkeresztelik, illetve a csecsemőkeresztelkedéshez valamiféle tanszcendens (szentségi?) jelentést társítanak. Ezért aztán az LMBTQ csecsemőt is felveszik Krisztus Misztikus Testébe, tehát ha már egyszer felvették, akkor nem lehet a keresztelést meg nem történté tenni. A baptistáknál, az adventistáknál, vagy Jehova Tanúinál ilyen logikai ellentmondás nem keletkezhet, ugyanis ők csak felnőtteket keresztelnek. Tehát az egyháztörténelemben vissza kell menni egészen odáig, amikor a csecsemőket keresztelni kezdték. Úgyhogy az a teória, ami szerint CSAK a II. Vatikáni Zsinatot követő pápák érvénytelenek, szintén következetlen, mert a legtöbb pápa egyáltalán nem a Jézus alapította gyülekezetnek a "helytartója". Valahol a világban léteznie kell egy csoportnak, amely Jézus halála óta folytonosan képviseli Jézust, csakhát ez a csoport a világ szeme elől el van rejtve (Ézsaiás 45:15). Nekem az a véleményem, hogy a mostani idők tömeges elmebetegségei (Covid-19, LMBTQ-őrület, transzhumanista fantázia, stb.) felfoghatóak úgy, mint az emberiség elméjére borult egyetemes sötétség. Ilyen lebutulás eddig még nem volt és soha nem volt ennyire egyetemes. Ahhoz hogy megtudjuk, ki ez a szervezett, kétezer éve folytonos csoport (szerintem ezt még ők maguk sem tudják), ahhoz azt kell megnézni, kik azok, akik 2020-tól következetesen ellenzik az oltást, az LMBTQ-t meg a többi baromságot. 

Előzmény: Ayrton64,5 (24583)
Men-talista Creative Commons License 2023.03.07 -2 0 24589

én amúgy sem bolondoztam elteritot, hanem disznóztam. Az meg nem tilos a Biblia szerint. Tényleg ronda, hidd má el

Előzmény: híg ember (24587)
Men-talista Creative Commons License 2023.03.07 -1 1 24588

A mangalicák pokolra mennek, te meg mit keresel még itt?

Előzmény: híg ember (24587)
híg ember Creative Commons License 2023.03.07 -1 0 24587

Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre? Avagy mi módon mondhatod a te atyádfiának: Hadd vessem ki a szálkát a te szemedből; holott ímé, a te szemedben gerenda van? Képmutató, vesd ki előbb a gerendát a te szemedből, és akkor gondolj arra, hogy kivessed a szálkát a te atyádfiának szeméből...!

Előzmény: Men-talista (24586)
Men-talista Creative Commons License 2023.03.07 -2 0 24586

Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka, méltó a főtörvényszékre: aki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére.

Máté 5,22

 

Vagy a Csia:

Máté 5:22 Én azonban azt mondom nektek: Mindenki ítéletre kerül, aki testvérével haragot tart. Annak, aki testvérének azt mondja: Bolond, a nagy tanács elé kell kerülnie! Azt pedig, aki azt mondja: Ostoba, megfogta már a tüzes gyehenna.

Előzmény: lipovánok (24585)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.07 0 0 24585

Vigyázz vele. Hülye. ;-)

Előzmény: híg ember (24581)
lipovánok Creative Commons License 2023.03.07 0 1 24584

Jé! Ez olyan hosszú mint a vizikígyó.

Előzmény: Ayrton64,5 (24583)
Ayrton64,5 Creative Commons License 2023.03.07 0 0 24583

BKP: Válasz Müller bíboros prágai kontinentális szinodális találkozóra vonatkozó kritikájára 

 

Müller bíboros a Kath.net-tel folytatott beszélgetésében kritizálta Bätzing püspök prágai beszédét és a német szinodális utat, amelyet szektának nevezett. A bíboros azt mondta, hogy: „A Zsinat prágai kontinentális szakaszát – amint várható volt – kihasználták a német alternatív katolicizmus előharcosai. Mindenkinek bemutatták a keleti hagyományos katolicizmus fölött érzett, de nem bizonyított, erkölcsi és lelki felsőbbrendűségüket.“

 

A bíboros elmagyarázta, hogy amiatt, hogy a német szinodális út „szöges ellentéte a katolikus hitvallásnak … a németországi kereszténységet odáig juttatja, hogy eltűnik. Milliók egyházból való kilépését látjuk ott“ – mondta –, „valamint a bentmaradt katolikusok elkeresztényietlenítését is… Ennek a német katolikus ekkleziológiának a bevezetése hamis és öngyilkos.” 

 

Konkrétan miért kritizálta Müller Bätzinget?

 

A bíboros Bätzing kijelentésére a következő szavakkal utal:„A Német Püspöki Konferencia elnöke Prágában azzal süllyedt a legmélyebbre, hogy az egyház apostoli hitéről úgy nyilatkozott, hogy zavarja őt ( nem tetszik neki)”, majd a bíboros idézett Pál apostol Timeóteushoz írt leveléből, amivel Bätzinget azokhoz hasonlította, akik nem viselik el az egészséges tanítást: Lesz ugyanis idő, amikor az emberek nem viselik el az egészséges tanítást, hanem saját kívánságaik szerint seregszámra szereznek maguknak tanítókat, mert viszket a fülük; elfordítják fülüket az igazságtól, és átadják magukat a meséknek.” (2Tim 4,1-4)

 

Müller bíboros a továbbiakban amiatt kritizálta a német szinodális szektát, mert az„a keresztény hitet a szabadság és a megváltás vallásának nyilvánította“, ami ellentéte az ún. bűnre való odafigyelésnek. Ez a német heretikus álláspont, ahogy mondja Müller bíboros, teljesen megtagadta az apostoli hitvallást, hogy Krisztus meghalt a bűneinkért (1 Kor 15,3). A szabadsággal kapcsolatosan pedig hangsúlyozta, hogy „a szabadságra való elhívatás összekapcsolódik azzal a figyelmeztetéssel, hogy :‚A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan és ne hagyjátok, hogy újra a rabszolgaság igájába (a bűn rabszolgaságának igájába) hajtsanak benneteket.‘ A német szinodális szekta hamis szabadságot hirdet, ami valójában a bűn rabszolgasága. Müller bíboros ezért arra szólít, hogy: „Nem használhatjuk a szabadságot paráznaságra, tisztátalanságra, bujaságra, bálványimádásra… (v.ö. Gal 5,1.13-15)

 

Hogyan nyilatkozott Müller bíboros a gender ideológiáról, amely az LMBTQ-t propagálja?

 

„Az olyan ideológia, mint a gender, ellentmond az összes természettudományi, filozófiai és teológiai antropológiának. Ezek az ideológiák a német szinodális út ún. másságában (egyediségében) a katolikus hit hermeneutikájának helyébe léptek. A természetfeletti és üdvözítő hit azonban az Isten Igéjének hallásából van, nem pedig a nép és tribunusai szavának hallásából .“ 

 

Müller bíboros a továbbiakban elmondta, hogy nem helyesli azoknak a püspököknek az igyekezetét, akik megadták magukat a transzhumanista tendenciáknak és akik az LMBTQ személyek egyházon belüli üdvözlését szorgalmazzák. Mindeközben nem követelik meg tőlük – és nem is engedik meg nekik – az igaz bűnbánatot, ami az üdvösség feltétele. Müller bíboros azt mondja, hogy: „Azoknak az embereknek, akik erotikusan vonzódnak a velük azonos neműekhez, nincs szükségük az egyházba való befogadásra irányuló képmutató igyekezetre, amit azok a püspökök és papok fejtenek ki, akik már nem tartják  magukat az Ige hű szolgáinak. Ezek már inkább a transzhumanista lobby előharcosai.“ 

 

Ami pedig az egyes ember Krisztus Egyházába való betagolódásának mikéntjét illeti, a keresztség mellett személyes megtérésre, bűnbánatra és a Krisztusban való szabadítás elfogadására is szükség van.  A bíboros azt mondja: Minden ember Isten szeretetéből van teremtve és Krisztus vére által van megváltva. Krisztus azért jött, hogy megmentse a bűnösöket és a bűnbánat és a megtérés által az üdvösség útjára vezesse őket.“ A továbbiakban a bíboros elmagyarázta, hogy hogyan lehetséges az üdvösség útján, Isten parancsolatainak útján járni, amely önmegtagadással, a mindennapi keresztek hordozásával és Krisztus követésével jár: „ Isten kegyelme segítségével lehetséges Isten parancsolatainak teljesítése, a természetellenes hajlamok legyőzése, a bűn kerülése és a természetes és a természetfeletti jó cselekvése.“ Müller bíboros ezekkel a szavakkal cáfolja az ún. veleszületett homoszexualitásról szóló téves állítást. Ezt a tévedést ideológiailag kényszerítik rá a közvéleményre, méghozzá abból a célból, hogy eltöröljék a bűnbánatot, mintha a bűnösök már nem is tarthatnának bűnbánatot, sőt, nem is szabadna bűnbánatot tartaniuk. 

 

A bíboros hasonlóan cáfolja azokat a jelenlegi heretikus álláspontokat, amelyek Isten szeretetével takaróznak, hogy bagatelizálhassák a bűnt: „Jézus nem azért jött, hogy Isten szeretetére hivatkozva tovább interpretálja és bagatelizálja a bűnt, hanem hogy kihúzza a bűn halálos fullánkját… hogy lehetővé tegye számunkra az életet az új emberben, akit Isten igazságosságban és valódi szentségben teremtett, Krisztus követésével’ ” (Ef 4,24) 

 

Müller bíboros a bűn és a bűnbocsánat kérdését magyarázandó idézi János apostol levelét: Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá tesszük Őt, és az Ő igéje nincs bennünk. … De ha valaki bűnbe esik, van szószólónk az AtyánálJézus Krisztus, az Igaz. Ő az engesztelő áldozat bűneinkért ...”( 1Jn 1,10) Ezt és a hasonló szentírásbeli idézeteket a szinodális út bojkottálja. 

 

Müller bíboros elismeri, hogy sok püspök már elárulta küldetését és ezt mondja: „Sok püspök a hivatalával és annak jellegével szembemenve tagadja a bűn pusztító hatalmát, valamint hogy eltérítik az embereket Istentől… Az egyházat megváltoztathatóként mutatják be. Ezek nem értették meg a megváltás titkát, és az apostolok utódaiként elbuktak hivatásukban.“

 

Bätzing püspök Prágában úgy nyilatkozott, hogy lényeges feszültséget érzékel az egyházban. Müller bíboros erre ekként válaszolt: „A ’lényeges feszültség’ oka, amelyet Bätzing püspök, a katolikus egyház szinodális útjának alelnöke érez, nem az egyes nemzetek kulturális különbözőségében rejlik. Ezt a feszültséget a katolikus tanokkal való heretikus szembefordulás váltotta ki. 

 

Müller bíboros a szinodális utat „hittanilag inkompetensnek és egyházjogilag illegitimnek nevezte.” Elmagyarázza, hogy „ez nyilvánvalóan ellentétes (eklatáns) a Krisztus Egyháza lényegéről és univerzális küldetéséről szóló tannal. ” Müller szó szerint azt mondja, hogy Bätzing „elemzése rettenetes“. Bätzing a prágai találkozón nyilatkozatában elutasította Isten egyházra bízott kinyilatkoztatását : „Ez nem az én hitem, ez nem az én Krisztusom, ez nem az én egyházképem.“ A valóság az, hogy Bätzing hite, hamis Krisztusa és heretikus egyházképe szöges ellentétben áll a katolikus egyház tanításával, azaz a Szentírás tanításával és a teljes Hagyománnyal. Úgyhogy Bätzing hite, hamis Krisztusa nem biztosítja sem neki, sem másnak a bűnök bocsánatát és az üdvösséget. A Bätzing által képviselt szinodális úton való járás a pusztulásba menetelt jelenti. 

 

Ennek a hamis szinodális útnak egyetlen megállapítása sem kötelezi a hívőket, mert nyilvánvalóan szembenállnak Isten kinyilatkoztatásával. A hívők nem hallgathatnak sem a püspökre, sem a pápára, ha azok eltérnek az egyháznak ama tanításától, amelyet Isten kinyilatkoztatásban adott. Müller bíboros ebben a témában a következőket mondta: „A hívők a hit és az erkölcs kérdéseit illetően csak akkor kötelesek engedelmeskedni a püspököknek, ha a római főpap – vagy vele együttesen a püspöki kar – Isten kijelentésével összhangban definiál valamely igazságot…“ Minden katolikusnak világos, hogy Isten parancsolatainak felszámolása az LMBTQ legalizálásával vagy a nyilvános bálványimádással (Pachamama imádat) vagy az érvénytelen pápa kanadai démonoknak szentelésével világosan ellentmond Isten kijelentésének. Ráadásul azokra, akik hűtlenek lettek Isten kijelentéséhez, Isten anathemája – egyházból való kizárás – száll a Gal 1,8-9 szerint.   

 

Müller bíboros az egyház tanítói hivataláról ekképpen nyilatkozott: „A tanítói hivatal nem áll Isten Igéje fölött, hanem szolgálja azt, mert csak azt tanítja, ami át lett adva, tehát amit Isten kijelentett…“


A szinodális út bizonyíték arra, hogy jelenleg visszaéltek a tanítói hivatallal az Isten által kijelentett igazság ellenében. Az egyház jelenleg sede vacante állapotban van. Ugyanígy a jelenlegi egyházban hiányzik a vatikáni kongregáció által képviselt tanítói hivatal, amely az érvénytelen pápa uralma alatt áll. 


Idézzük fel, hogy hogyan értékeli Müller bíboros a prágai kontinentális találkozót:„A Zsinat kontinentális szakaszát – amint az várható volt – kihasználták a német alternatív katolicizmus előharcosai.“


Hogyan értékeli Isten ezt a prágai álzsinatot, amely a szodomista antievangéliumot hirdeti? „Ha valaki más evangéliumot hirdetne nektek, de még ha az égből egy angyal hirdetné is, átkozott legyen!“ (Gal 1,8-9) Az európai püspöki konferenciák elnökeire és a többi résztvevőre Isten anathemája hullott.

ivmmetaPONTcom Creative Commons License 2023.03.02 0 1 24582

Feltételezem, hogy itt más moderátorok vannak, mit a Korona vírus terjedése című topicban. Ott az egyik hozzászólásomat kitörölték. Ime a törölt hozzászólásom:

 

"Ebben a pszichológiailag nehéz időszakban, amikor szó szerint mindenkivel harcba álltam csak azért, mert logikusan gondolkodtam, két különleges csoportnak vagyok hálás, akik tartották bennem a meggyőződést, hogy nem én, hanem inkább az egész világ bolondult meg.


Az egyik csoport ők: // - EZT A LINKET IDE NEM TESZEM FEL, MERT ENNEK A TOPIC TÉMÁJÁHOZ NINCS KÖZE, EZÉRT AZTÁN KITÖRÖLHETIK // -

A másik, tőlük teljesen független csoport pedig ők:

 

https://rumble.com/vspk4o-btor-szakemberek.html?

 

Mindenki keressen rá a legújabb videóikra, hiszen az ő igazmondásuk volt a próba, hogy lehet-e hinni nekik, vagy sem."

 

u.i. Az egyik linket meghagytam, mert nincs ellentétben a topic témájával.

híg ember Creative Commons License 2022.07.26 -2 0 24581

Sört is sütött nekik...?

Előzmény: PryncE-Charming (24580)
PryncE-Charming Creative Commons License 2022.07.26 -2 0 24580

Mégis mellette szól, hogy az apostoloknak sütött marha hamburgert sörrel.

 

Amúgy akkor is érdekes, hogy Luther közel 100 tétele a pápai tekintélyt bombázza és szarik az rkat halottkultuszra. Meg arra is, hogy nekem Kitana hercegnő a közbenjáróm hétközbe, hétvégenként Sonya Blade

Előzmény: polária (24579)
polária Creative Commons License 2022.07.26 -2 1 24579

Mária a Biblia szerint csak mint anya szerepel Jézus életében semmilyen módon nem volt "követöje"

polária Creative Commons License 2022.07.26 -1 1 24578

A testi szüzesség himnuszozása dicsérete szánomra teljesen értelmetlen.Attol hogy valaki élvezi a szexet még keresheti tisztelheti Istent a kettő nem zárja ki egymást.

Az erotika ISTEN ALKOTÁSA az egyetlen ami által akár boldog is lehet az élet éppen ezt kérdőjelezi negligálja a teologia ? :))) hat évig tanul a pap és meg annyit se tud hogy franciázni ERKÖLCSÖS ?

PryncE-Charming Creative Commons License 2022.07.26 -2 1 24577

Szerintem ez a Máriakultusz szófosás

 

Figyelmen kívül hagyja a

 

Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus.

I. János levél:2:1

 

 

Mi van akkor - fejtegetés - , ha Bözsi néni havonta 10,000 forintot utal a Karitásznak a kicsiny nyugdíjából szorít rá.

 

Viszont minden vasárnap Máriázik és mégis Krisztus szarik rá miket mond vasárnaponként és csak azt nézi, hogy milyen szolgálatot támogat..........

 

Akkor szopás van ugye, mert sok keresztény mindent leszar és zabál miközben más.........

 

és akkor a református szófosók mennek a pokolba, Bözsi néni meg a havi utalásával a mennybe.

 

István apostol mikor megkövezték a zsidók, lóf@szt sem tudott a teológiáról, kanonizált Írásokról, leendő/aktuális tévtanításokról.......

Előzmény: híg ember (24576)
híg ember Creative Commons License 2022.07.26 -2 0 24576
Előzmény: PryncE-Charming (24575)
PryncE-Charming Creative Commons License 2022.07.25 -2 0 24575

Elgondolkodott már más is azon, hogy

 

A Mária-kultusz a 2-ik századig nyúlik vissza

 

DE Luther 95 tétele sehol nem sérelmezi?

 

Nekem a halottkultuszról ugyanaz a véleményem, mint Cseri Kálmánnak. Báááár ő igazából a halálkultuszt ostorozta sztem, meg a halottkultusz hazugságait asszem

Cleaning Cloths Creative Commons License 2022.03.04 -1 0 24574

Mithrászt, a zoroasztrizmus vallásban Ahura-Mazda, a perzsák legfőbb Istene teremtette. Tény, ez a mese sokkal korábbi, mint ZombiJézuskáé. Tehát a Mithrász mítosz nem tűnt el, mint vallás, csak lekoppintották és ma úgy hívják, hogy kereszténység.

"Az egyik legnagyobb mithraista ünnep december 25-e volt, a téli napforduló, a Nap újjászületésének napja (die natalis Solis invicti Mithra). Bomlasztó működésükben a keresztények átvették ezt az ünnepet, karácsonnyá változtatva."

Előzmény: Shang_Tsung (24573)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.03.04 -2 0 24573

És ők ahányan vannak mind rámutatnak az rkat tévtanításokra? Már ma?

Előzmény: Cleaning Cloths (24572)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.03.04 -2 0 24571

+1 A terítő esete

Rendben, ez nem igazi csoda (mint utólag kiderült), de Ferenc pápa imidzsébe maximálisan beleférne, hogy a terítővel is csodát tesz. A pápa még szeptemberben találkozott a washingtoni Szent Máté székesegyházban az Egyesült Államok püspökeivel, és a videó szerint az egyik asztalról játszi könnyedséggel rántotta le a terítőt úgy, hogy a rajta lévő hatalmas gyertyatartók meg sem moccantak. Sajnos később világossá vált, hogy a felvételt ügyeskezű techzsenik manipulálták, ennek ellenére érdemes eljátszani a gondolattal, mi lett volna, ha...

 

Okéoké nincs több kérdésem.....................

Shang_Tsung Creative Commons License 2022.03.04 -2 1 24570

2. Megható történet az eltűnt daganatról

 

Az eltünt daganatról Dr Guseo András is beszél, de nem pápástúl. Ő placebohatásról beszélt

 

https://www.youtube.com/watch?v=i6CZkoneYGo

 

tán ebben a videoban is  benne van

Előzmény: Shang_Tsung (24569)
Shang_Tsung Creative Commons License 2022.03.04 -2 1 24569

Hülye állatok, de csak ők.

 

https://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/isten-foldi-helytartoja-nem-e-vilagi-ember-3-bizonyitek-hogy-ferenc-papa-valoban

 

1. A nápolyi fél csoda

 

Húgyagyú, mi wan ha csak az időjárásváltozás miatt?????????????????????????????

 

Ez tökte olyan, mint a Mindigszűz könnyezik. Van egy szó: Harmat.

 

Vagy hogy hiják mikor csöpög a víz az ereszről akárhonnan.

Az a wicces mikor a festéket megbassza - és annyira fáj ez a szobornak hogy rögtön vért könnyezik

kitadimanta Creative Commons License 2021.07.27 -1 0 24568

Úgy eltűntél, mint szürke szamár a ködben...

Hogyan érhetlek el?

Előzmény: Törölt nick (24018)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.04.27 -2 0 24567

Hogy tagadnán le...?

Előzmény: kitadimanta (24564)
Eklatáns Béla Creative Commons License 2021.04.27 -1 0 24566

🤭😂😃

Előzmény: Nyndzsa (24565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!