Pedig nem.Próbáld csak ki a mezei csiperkét nyersen jól megmosva(nem leszel madárinfluánzás:)vékony szeletekre vágva.Saláta alapanyagnak is remek,meg magában is.
Olajos és vizes-ecetes közegben is van eltéve ilyen. Mondjuk csiperkét nem így nem láttam még, inkább vargányát és más erdei fajtákat szoktak így eltenni, azoknak vn igazán íze:)
Akkor nem ettél még savanyított gombát, az se sütve, se főzve nincs, ízre viszont fantasztikus. Természetesen ilyet nem is nagyon kapsz a boltokban... :)
Lehet, de én az egész gombafejeket minimum félbevágnám. Nagyon jó ragut lehet belőle csinálni. Csirkemáj, gomba, kukorica egy kis vízzel kevés hagymán összerotyogtatva, meg só, fűszerek. Húsokhoz, rizshez isteni. :)
Gond nélkül ehetné a nyers gombát, de a kínai konzervgombából néha én is betolok egy egész dobozzal, csak úgy, mert előfőzött az is. ( Újabban a tönkjét nem szoktam "nyersen megenni, de a kalapja finom.
Az üvegbe (dobozba) a gombák előfőzve -de legalábbis forrázva - kerülnek. Még roppanós, de már nem teljesen nyers. Natúr lében úszkálnak általában. Felhasználása olyan, mint a friss gombáé.
Láttam ma több üveges gombakonzervet. Azt kérdezném, hogy amelyik lében (pác, vagy olaj) van, közvetlen fogyasztható, vagy kell még valamit csinálni velük ?
Végülis annyira nem vészes, lehet, hogy én vagyok túl igényes. Inkább utóíznek nevezném, nem rögtön érződik. Elképzelhető, hogy az általad említetteknél jóval magasabb a tartósítószer tartalma, de ez csak tipp. Szerintem nem a gombával van ott a gond.
Ez érdekes, én a Thallo Foodtól szoktam venni burgonya,illetve franciasalátát néha-néha de azokkal nem volt bajom.Hát akkor a gombát továbbra is kihagyom. Egyébként ha a szarvasgombát is olyan eljárással salátásítják mint a csiperkét akkor bizony játszhat a müanyagíz,de majd meglátod.
Gyártó: Thallo Food Kft. Érd. Majonézes gomba saláta. 200 g. Az árával semmi bajom nem volt, pontosan nem tudom, 200 alatt volt és én ilyenkor nem morgok ...
A szarvasgomba teljesen más kategória. Hogy hogyan tartósítják nem tudom, de az tuti biztos, ha egy egész fejért elkérnek 5000 Ft feletti összeget (on line shop) akkor az nem lehet műanyagízű.
hát nem tudom van e nemkívánt mellékhatása a szulfitnak attól eltekintve hogy jó gellyes édes "ízt" kölcsönöz a bornak.Én ízre megmondom hogy melyik szulfitos.Igya a ki kitalálta.
Tulajdonképp konzervszerű, még ha nem is fémdobozos: Majonézes gombasaláta. Azt vettem ma. Vezérigazgatói fizetéssel rendelkezők figyelem: Szarvasgomba !
Voltam a hétvégén a Tescóba, és vettem egy Német Lutz Toschanai sonkát. Az van ráírva, hogy levegőn szárított.
Kevés termékre mondom hogy kimagaslóan jó az ízhatása, de ezt közéjük sorolom. 1600 körül van kilója, de ha belegondolok ennek a duplájáért is lehet venni kolbászt, ez pedig 95% gyönyörű tiszta hús. -Ajánlom -
Kiábrándultam a Chilei Cabernetből amit a Lidl-ben lehet venni, mert rá van írva hogy szulfitokat tartalmaz. Mik a mellékhatásai ezeknek?