Keresés

Részletes keresés

Dorien Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1549
Tarts róla szavazást és meg fogsz lepődni. :)
Előzmény: Dydand (1548)
Dydand Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1548
Szerintem csak Dorien az, aki nyersen vagy savanyítva nem szereti a gombát :)
Előzmény: fan_fan (1547)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1547

Enyhén szólva eléggé eltérő a topictagok ízlése, úgy látom ...

tuutuu Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1546
Egészségedre..:}}
Előzmény: eMM (1535)
eMM Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1545
Pedig nem.Próbáld csak ki a mezei csiperkét nyersen jól megmosva(nem leszel madárinfluánzás:)vékony szeletekre vágva.Saláta alapanyagnak is remek,meg magában is.
Előzmény: Dorien (1537)
Dorien Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1544
Hú, dehogynem. Borzalmas. :)
Előzmény: Dydand (1539)
Dydand Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1543
Olajos és vizes-ecetes közegben is van eltéve ilyen. Mondjuk csiperkét nem így nem láttam még, inkább vargányát és más erdei fajtákat szoktak így eltenni, azoknak vn igazán íze:)

Olajos csiperke sütés? Az milyen?
Előzmény: fan_fan (1542)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1542

Nem kizárt, hogy a Borde erdei vegyes az volt, a cimkéről arra emlékszem, hogy nem olajban lett eltéve, hanem valamilyen vizes közegben.

 

Ha az olajos csiperke sütés mellett döntök, honnan tudom mikor jó már ? Milyen a színe akkor ?

Előzmény: Dydand (1541)
Dydand Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1541
Tartósnak tartós, csak itthon nem nagyon ismerik :) Ez amolyan savanyúság, húsokhoz, ragukhoz, mint az uborka vagy a gyöngyhagyma.
Előzmény: fan_fan (1540)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1540

" Természetesen ilyet nem is nagyon kapsz a boltokban... :)"

 

Nem tartós, azért nem, vagy miért ?

Előzmény: Dydand (1539)
Dydand Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1539
Akkor nem ettél még savanyított gombát, az se sütve, se főzve nincs, ízre viszont fantasztikus. Természetesen ilyet nem is nagyon kapsz a boltokban... :)
Előzmény: Dorien (1537)
Dorien Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1538
Lehet, de én az egész gombafejeket minimum félbevágnám.
Nagyon jó ragut lehet belőle csinálni. Csirkemáj, gomba, kukorica egy kis vízzel kevés hagymán összerotyogtatva, meg só, fűszerek. Húsokhoz, rizshez isteni. :)
Előzmény: fan_fan (1536)
Dorien Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1537
Szerintem sütés/főzés nélkül az összes gomba hányadék. :)
Előzmény: eMM (1535)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1536

Kettő ragadta meg a figyelmem. Egy Borde (francia) vegyes erdei és egy nem tudom milyen gyártmányú, amiben egész csiperke fejek voltak olajban.

 

Pl. sütni lehet ezeket étolajban ?

Előzmény: Dorien (1532)
eMM Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1535
Szerintem a kínai gomba az hányadék,de azért jó étvágyat!:)
Előzmény: tuutuu (1534)
tuutuu Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1534
Gond nélkül ehetné a nyers gombát, de a kínai konzervgombából néha én is betolok egy egész dobozzal, csak úgy, mert előfőzött az is. ( Újabban a tönkjét nem szoktam "nyersen megenni, de a kalapja finom.
Előzmény: Dorien (1532)
szysssz Creative Commons License 2006.03.14 0 0 1533

Szia Fan Fan!

Az üvegbe (dobozba) a gombák előfőzve -de legalábbis forrázva - kerülnek. Még roppanós, de már nem teljesen nyers. Natúr lében úszkálnak általában. Felhasználása olyan, mint a friss gombáé.

Előzmény: fan_fan (1531)
Dorien Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1532
Miért akarod a gombát nyersen enni?
Ez valami mazo dolog? :)
Előzmény: fan_fan (1531)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1531
Láttam ma több üveges gombakonzervet. Azt kérdezném, hogy amelyik lében (pác, vagy olaj) van, közvetlen fogyasztható, vagy kell még valamit csinálni velük ?
fan_fan Creative Commons License 2006.03.13 0 0 1530
Végülis annyira nem vészes, lehet, hogy én vagyok túl igényes. Inkább utóíznek nevezném, nem rögtön érződik. Elképzelhető, hogy az általad említetteknél jóval magasabb a tartósítószer tartalma, de ez csak tipp. Szerintem nem a gombával van ott a gond.
Előzmény: eMM (1529)
eMM Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1529
Ez érdekes, én a Thallo Foodtól szoktam venni burgonya,illetve franciasalátát néha-néha de azokkal nem volt bajom.Hát akkor a gombát továbbra is kihagyom.
Egyébként ha a szarvasgombát is olyan eljárással salátásítják mint a csiperkét akkor bizony játszhat a müanyagíz,de majd meglátod.
Előzmény: fan_fan (1527)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1528
Ja fellelhetőség, részemről a váci Match ... Nem kedvelem, de konzervügyileg van választék. A borkínálat katasztrofális.
Előzmény: eMM (1526)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1527

Igen:

Gyártó: Thallo Food Kft. Érd. Majonézes gomba saláta. 200 g. Az árával semmi bajom nem volt, pontosan nem tudom, 200 alatt volt és én ilyenkor nem morgok ...

 

A szarvasgomba teljesen más kategória. Hogy hogyan tartósítják nem tudom, de az tuti biztos, ha egy egész fejért elkérnek 5000 Ft feletti összeget (on line shop) akkor az nem lehet műanyagízű.

Előzmény: eMM (1526)
eMM Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1526
Következő inyencség a műanyagízű szarvasgomba lessz.:)
Majd írd meg hogy milyen volt!
Ja tudsz a salátátról gyártót, árat,fellehetőséget is írni?
Előzmény: fan_fan (1525)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.12 0 0 1525
Gondolom a tartósítók miatt. A feldolgozott gomba köztudottan nem időtálló. Brutálisan megpakolták tartósítókkal. (Gondolom ...)
Előzmény: fan_fan (1524)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1524

Ezzel a majonézes gombasalátával nekem csak egy gondom volt. Hogy műanyagíze volt, más semmi ...

Kezdek gyűjteni a szarvasgombára ....

Előzmény: fan_fan (1522)
eMM Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1523
hát nem tudom van e nemkívánt mellékhatása a szulfitnak attól eltekintve hogy jó gellyes édes "ízt" kölcsönöz a bornak.Én ízre megmondom hogy melyik szulfitos.Igya a ki kitalálta.
Előzmény: Tavász (1521)
fan_fan Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1522
Tulajdonképp konzervszerű, még ha nem is fémdobozos: Majonézes gombasaláta. Azt vettem ma. Vezérigazgatói fizetéssel rendelkezők figyelem: Szarvasgomba !
Tavász Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1521

Sziasztok!

 

Voltam a hétvégén a Tescóba, és vettem egy Német Lutz Toschanai sonkát. Az van ráírva, hogy levegőn szárított.

Kevés termékre mondom hogy kimagaslóan jó az ízhatása, de ezt közéjük sorolom. 1600 körül van kilója, de ha belegondolok ennek a duplájáért is lehet venni kolbászt, ez pedig 95% gyönyörű tiszta hús. -Ajánlom -

 

Kiábrándultam a Chilei Cabernetből amit a Lidl-ben lehet venni, mert rá van írva hogy szulfitokat tartalmaz. Mik a mellékhatásai  ezeknek?

eMM Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1520
A plusban lehet kapni a "bigyó néni"(nemugrik be a név) üveges gombáját,az finom!
Előzmény: fan_fan (1518)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!