Keresés

Részletes keresés

E-ditke Creative Commons License 2004.01.13 0 0 63
Ni! Ismerősök! Sziasztok!
(Bocs, érdemben nem tudok hozzászólni, mert a témában egyáltalán nem vagyok járatos, de ez megér egy OFFolást :-)) )
Ha sikerül összehoznotok valamit, jelentkezem lelkes közönségnek! De komolyan.
florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 62
Bireli valóban igen sokoldalú, manouche swingből indult, és játszott mindent, jazzrocktól a modern jazzig, de most ismét visszakanyarodni látszik a gyökereihez. Mindenben nagyon kedvelem a játékát. A Sylvian Luc féle duó nekem is meg van, valóban igen jó.
Ettől függetlenül szerintem Django muzikalitásban zsebreteszi összes követőjét. Valószínűleg egyébként a bebop felé kanyarodott volna különben, ha megéri, késői felvételein érezni is erősen ezt a hatást.
Romane infot köszi, megpróbálok rárepülni.
Előzmény: akapuli (61)
akapuli Creative Commons License 2004.01.13 0 0 61
vegre egy gitaros topik, ahol nincsen metal!

frankofon tanulmanyaimnak koszonhetoen, gitaros leven, en is utkoztem a django univerzummal. oszinten megmondom, van tole sok minden, de nem annyira fogott meg, de igazi vilag legjobb gitarosa. romane meg a bireli annal inkabb.

a john lewisnak van egy sztenderdje: django, ismeritek? ezt peldaul jobban szeretem, mint az egesz django eletmuvet egyuttveve (en mar csak ilyen vagyok)

romane: valtz et impair, a francia intezetben jazznel talaljatok, a cd tartalmazza a kottat es a kisereteket is kulon. valahol megvan, csak beszart a nyomtatom, mielott akciozhattam volna.

amitol viszont kesz vagyok az a sylvain luc-bireli kettos, a mezzon nyomtak, de most mar cdn is megvan. zeneiseg virtuozitas meg minden!

florg Creative Commons License 2004.01.13 0 0 60
Nekem meg készen lett a gitárom, és azt hiszem tojok minden további hangszerre, maximum még egy ilyen kellene, hogy legyen tartalék.

Az új Robinok embertelen jók. Főként az énekes lemez, az ötödik. Szerintem ez a stílus sokkal közelebb áll Djangohoz, mint a Rosenberg féle füstölő gitárnyak.

Az agyas játékban én nem azt értem, hogy elmélet hegyek, hanem igazán az ötletgazdagságot, az agyatlanban pedig azt, amit nagyon sokan csinálnak, hogy betanult frázisokat tekernek ezerrel. Tehát tulajdonképpen egy véleményen vagyunk.

Beleszólni tényleg csak az elején és a végén lehet, de az nekem nagyon nem mindegy például, hogy Londonban, vagy mondjuk Békásmegyeren kell beleszólnom...

Eddig egyébként elég "európai" árajánlatokkal találkoztam, ami azért gáz, ismerve a helyi tapasztalatokat és felszereltséget.

Minden érdekel a felsoroltak közül. Mostanában mást se hallgatok, csak manouche zenét.

Előzmény: tzuiop (59)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.12 0 0 59
Megnéztem öket nem csúnyák.Igazándiból én a Manouche gitárokat bírom leginkább.Azokról a gitárkészítőkről tudok véleményt mondani, akik voltak(járnak) a Django fesztiválra,mert ott megnézhettem a műveiket.A játékostól is függ a hangszer megszólalása,de amikor két gitáros játszik a sajátján,majd a másikén is (és így zúzza porrá (az én izlésem szerint!) az Aylward a többit) akkor szerintem közel reálisan lehet véleményt alkotni.
A Favino stílusú gitároknak kicsit nagyobb a teste(főleg a feneke) és egy bordával kevesebb van benne és ezektől(meg az egyéb általam nem ismert különbségek miatt) sokkal gazdagabb,ízesebb hangja van mint a Selmer/Macca gitároknak,amik ikább csak hangosak(ehhez képest(is))

Mostanában a koreai rizsszedő gitárja is már százezer körül van.Amúgy szerintem sem országfüggő a szakértelem,kézügyesség,odafigyelés.

Nagyon beleszólni szerintem csak az elején (amikor eldöntöd az alapkoncepciódatPl:milyen anyagok,méretekkel,díszítéssel,színnel,stb készüljön) és a végén (amikor kézre igazítják pl a nyakat) lehet.
Ezért szerinetm elég ott lenni az elején(megvolt) és a végén,de mivel nem gyártottak még nekem gitárt ezért ez csak az én tapasztalatlan véleményem.

A régebbi Robinok jobban,az újabbak kevésbé érdekelnek.Tudok neked vinni Jimmy Rosenberg/Andreas Öberggel(pörgőkezüek!),Tchavolo Schmitt,Mito Löefler(ők oldschoolosok),Titi Winterstein(ő hegedás és cigányzenét is játszanak,de a gitáros Lulu Reinhardt(Ő írta a Noto Swinget(RNT 2) és a Jojo Swinget is és nagyon jó gitáros),de van Romane/Stochello lemez is!
Amúgy a stílús jellegzetessége a virtuózitás, amit nehéz jó zeneiséggel használni.
Az hogy valaki agyasan(zeneelmélet hegyek,stb) játszik,vagy agyatlanul(érzésből,tapasztalatból)
hát az meg kinek mi sikerül.
Én leginkább a kreativitást,vagy a bőséges szókincset szeretem,mert pl:az összes Rosenberg egy kaptafára játszik és egy idő után baromi unalmasak.

Írj ha rámérsz!
:)

Egy NAGY Kalappal!
:)

Előzmény: florg (55)
florg Creative Commons License 2004.01.11 0 0 58
Nem ez maradt le. Szét vagyok esve kicsit.
Ez maradt le: http://www.grimesguitars.com/models/jazz_fs.html
Előzmény: florg (57)
florg Creative Commons License 2004.01.11 0 0 57
Bocs, lemaradt.
http://dave.weimer.com/
Előzmény: florg (56)
florg Creative Commons License 2004.01.11 0 0 56
Itt van a nekem való gitár. Például: http://www.elferinkguitars.com/models.htm
Valamint közjáték: ha valaki végső elkeseredésében nekiáll saját maga: http://dave.weimer.com/
De legszívesebben egy ilyet vennék.
florg Creative Commons License 2004.01.09 0 0 55
Na, ennyi Django-m azért nincs.

Robin régebben régiesebben játszott, de a fölösleges, agyatlan tekeréstől, ami sajnos a műfaj oly sok művészére jellemző, már akkor is mentes volt. Iszonyú jól játszik.

Lehet, hogy igazad van, én nem beszéltem még vele, csak a honlapjáról tájékozódom, meg volt már munkakapcsolatunk.

Nem (csak) sznobságból vesznek mesterhangszereket, csak a "mesterek" némelyike hiszi azt, hogy ő tojta a spanyolviaszt. Nem nagyon hiszem, hogy pl. Eimers úr annyival rosszabb gitárokat csinálna a többieknél, hogy az alapmodeljeinek ára a fele! a legtöbb gitárépítő árának. Mindez tokkal, bigtone-nal, pengetővel.
Meg aztán én nem nagyon hiszek a legendákban.
Sok múlik a játékoson is. Kutyaütő kezében az Aylward is úgy szól, mint egy Orpheus. Viszont ha valakinek jó a hangképzése, akkor már a választás az ízlésén múlik.
Nincs két egyforma hangú gitár, de láttam én már olyat, hogy a koreai rizsszedő által tákolt western jobban szólt, mint a százezer forintos...
Szerintem hasznos, ha az ember látja a folyamatot,és közben beleszólhat néha, hogy ez így lenne jobb, az meg úgy. Egyébként, ha már csináltatok, akkor fraincia archtop jazz stílusút csináltatnék, nekem az jobban bejön.
Van is külföldön, aki készít keresem...
addig is: http://lutherie.net/romane.htm
meg: http://www.lespritmanouche.com/
meg egy Neked való szépség: http://www.myjazzhome.com/Bernie.shtml
Ham megtalálom a gitárt, ami nekem bejön küldöm a linket. Valami francia vagy angol műhely gyártja, csinálnak jó kis manouche gitárokat is.

Jimmi nálam van, sokat gyakorlunk...ez sajnos nem igaz, viszont amint levizsgáztam, majd összehozhatjuk a másolósdit, vagy gyere ki Kiss úrhoz, hozzál üres cd-ket (legalább 5-öt), .

Előzmény: tzuiop (54)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.09 0 0 54
Karácsonyi ajándékként én is CD-kre várok,lehet,hogy Nolan lesz,de érdekelnének,főleg az elsők.Ott is már egyéni alterációkkal játszotta a számokat,vagy ott még régimódibban játszott?Nekem a .... and Turnarounds vagymi van meg.Ehhez képest kérdezem?
Nekem Django kb 15 lemezen van,de szintén átfedésekkel.A probléma hogy a Django összes sorozat most tart kb. a 17. dupla(!) lemeznél és még van hátra néhány év a Django életéből!!!
(Meg tudom nézni a webcíműket,ha érdekel)
Asszem 89x felvétel van tőle!
Nem kevés!

Mi a helyzet Jimmy R. ügyben?
Én még tavaly beszéltem(idén még nem voltam ott:-)) ) vele és valami ilyesmire emlékszem.Az szinte biztos,hogy még el sem kezdte az építést!
Asszem neki hangszerész végzettsége van és a hangszerkészítői mestervizsgát akarja letenni(?).

Biztos nem nagy etvasz,de gondolom az sem ingyen van ill. szintén nem hinném,hogy sznobságból vennének mesterhangszereket.Én azért hallottam gitárokat és nem volt két egyforma hangú,sőt!
Pl.:a Gitane-okat is válogattam 3-4 db közül.
A hangszer pedig (szerintem) van anyira különleges építésű,hogy nem lehet könnyű egyből jót csinálni.Talán egy olyan hangszerésznél aki csak ezt csinálja(nem kevés ideje)gondolom nagyobb az esély,hogy jó lesz.
Persze az ár is nagy úr és természetesen szorítok neked,hogy jó legyen és ha tudok segíteni szólj!

Robert Normant nem ismerem,nem is hallottam még(róla).

Azt tudod,hogy mi lehet a címe a Romane első számának?
A 3/4-edest meg megtalálhatod a neten "Montagne Sainte-Geneviève" ha érdekel Pl:

http://www.gadjodrom.com/grille.php3?tune=montagne

Az elsőt (is) játszhatnánk!:))
Tegnap a CD-t átírattam videora!Szegény ember vízzel főz!:))))))
Mi a helyzet Jimmy R. ügyben?Át tudom venni bármikor!(Meg neked is a tiéd ha visszakaptad már)

Szombaton Visat3-on lesz két film este(valami jazzszaxis) és aztán Robert De Niroval a Volt egyszer egy Amerika (úgy rémlikvalaki egyszer azt mondta,hogy ebben swing zene megy ill. a swingkorszakban játszódik)
Valszeg felveszem videora!

Nyah,eleget írtam.(?) :-))


Előzmény: florg (52)
florg Creative Commons License 2004.01.09 0 0 53
Robert Normann neve ismerős? Djangoval egy időben kezdett, és állítólag húha. A Hot Club Records adja ki a lemezeit. Hallotta már valaki, milyen?
florg Creative Commons License 2004.01.08 0 0 52
Nem tudom, hogy mindegyik meg van-e, de azok a felvételek azt hiszem igen, amik a Naxoson vannak. Mindenesetre nagyon sok Djangom van, néhány igen érdekes is. Egy a baj velük, kevés az eredeti lemez (cd átirata),inkább főleg válogatások vannak, és így van néhány átfedés, de elég nehéz komplett Django lemezt találni, mert a régi hangrögzítés nem igazán támogatta a 700 megás cd-ket, ki tudja, miért. Pedig mennyivel praktikusabb, mint a viasz...
Viszont az összes RNT megvan. Kivéve legújabbat, de ami késik, nem múlik.
Bíró Ádámnak szerintem már van mestervizsgája. Lehet, hogy nem ugyanarról a személyről beszélünk?
Nem lehet olyan nagy etvasz a keret, mert én már körbejártam egy kicsit a témát, és ezt senki nem látta problémának.
A Stradivari azért egy kicsit más eset. A gitár talán nem annyira "kényes" , mint egy hegeda.
Előzmény: tzuiop (51)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.08 0 0 51
Szerintem nem lehet túl olcsó megfaragtatni a "mintát" a gitárnak(az a keret féle amiben ragasztják, vagymi) és szinte biztos vagyok benne, hogy ahogy egy pl:stradivarinal is nem elég csak a tervrajz és a végeredmény majd ugyanolyan jó lesz,mint az eredeti.

Bíró Ádámmal kapcsolatban úgy tudom,hogy ha neki kezd a hangszerkészítői mestervizsgájának, akkor talán ilyen gitárt fog építeni.

Konrad Wallenrod!
Köszönjük a tippet!

Florg!

Neked már minden Django megvan? :))
Mert akkor már megyek is Érdre!:)))

florg Creative Commons License 2004.01.07 0 0 50
Köszi, nem rossz, bár nekem meg van azt hiszem mind, de itt a pontos cím, hátha másokat érdekel.
http://www.naxos.com/naxos/naxos_marco_polo.htm
Előzmény: Konrad Wallenrod (49)
Konrad Wallenrod Creative Commons License 2004.01.07 0 0 49
Felhivom a figyelmet, hogy a Naxos ujdonsagai között szerepel egy Django-cd, amit hallgatni helyben lehet (de le is lehet tölteni ingyen)
florg Creative Commons License 2004.01.07 0 0 48
Hangszerész engem is érdekelne, mert vannak elképzeléseim egy új gitárról, és szívesen konzultálnék valakivel majdan. Az én emberem nem speciálisan gitáros, inkább vonós, abban szuper, hozzá járunk évek óta, azért vittem hozzá az enyémet, meg mert egyébként is inkább vonóshangszer jellegű a gitár építése.
Azon is filóztam már, hogy lehet, hogy kéne rendelni egy tervrajzot,(20 euro körül van) és valami komoly emberrel megcsináltatni egy hangszert, lehet, hogy olcsóbban kijönnénk, mint Eimersnél, és legalább lépésről-lépésre készülne a hangszer, lehetne válogatni a fát, kézhez lehetne állítatni stb.
Annyira nem érzem a Gallin, hogy gyengébb lenne a hangja, a mély húrok még dögösebben is szólnak, mint a Savarezen. Meg aztán, ha Rosenbergéknek jó... (persze, ha hinni lehet a reklámnak!).
A nagy királyok különben szeretik a JP és a Dell'arte húrokat is, csak ezek mind nagyon drágák, drágábbak, mint a Savarez.
Persze nem mindig az ár határozza meg a minőséget.
Előzmény: tzuiop (47)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.05 0 0 47
Aylwardot volt szerencsém nyáron hallani,próbálni(egy balos Favino típust) és egy-két hónapos létére úgy lealázta hangszingazdagságban a Selmer/Maccákat,hogy nagyon megtetszett nekem.Shelley Parkot is próbáltam(az is balos volt(kb.ez a két balkezes volt az egyész kempingben:))) ) az is nagyon szépen szólt,de arra már annyira nem emlékszem ráadásul a gazdája mindig csak kísért.

Pont most olvastam,bundzizegés ügyileg,hogy vannak gitárok(Pl:Dupont) amiket 3-4 húrlábbal árulnak,mert a hőmérséklet és a páratartalom miatt cserélgetni kell őket rendszeresen.Állítólag még a jazzgitárokon is ezért van állítható magasságú húrláb(többek közt)!
A témával kapcsolatban szóba kerültek a húrok is és a Galliról írta valaki, hogy egy hét után neki meghalt a húr.Én használtam sokáig,nekem sem a kedvenc húron,de ha lehet kapni akkor olcsó és gyakorolni meg nekem nem számít ha kissé gyengébb a gitárom hangja.

Gyúrjál keményen! Én is azt teszem, aztán hátha jól fogjuk nyomni!:))
Eimers!Talán 1-2 hónap és kész!? :))))

Most ajánlottak,dícsértek egy nagyon elhivatott(igazi) hangszerészt,asszem megpróbálom hátha bejön.

Azt mondtam már hogy az én húrlábaim ki vannak könnyítve?

Előzmény: florg (46)
florg Creative Commons License 2004.01.02 0 0 46
Formára nem tetszik a D lukas. Kicsit nekem idétlen. (Egyébként az ovál külsejétől sem vagyok annyira elragadtatva, inkább csak Django miatt tetszik, ha nem kötődne hozzá, nem nagyon érdekelne.)A hangjával semmi bajom. Én a szólózásba csak kóstolgatok, először inkább megtanulok kísérni, aztán majd jöhet a többi. Csak fokozatosan.
Aylward biztos jó, Robin Nolan is favorizálja rendesen.(Bár az egyik lemezen játszik egy Shelley Park féle nejlonhúros ! D-lukason is)
Megkaptam a Gallit, most tesztelem az Epiphonon, egyelőre bejön (három napos :)).
Mostanában nem nagyon érek rá, vizsgaidőszak van, dolgozom, meg stúdióba megyek a Noémi Bárkájával, nekem csak februártól lesz valamennyi időm (nem tudom mennyi,mert nyárig igen el leszek havazva, idén diplomázom). De ha lesz időm, összeugorhatunk, oszt belecsapkodhatunk a húrokba, csak Pestre nem biztos, hogy be tudok menni.
Nyártól viszont időmilliomos leszek, de addigra lehet, hogy jobb leszek, mint Romane (hihi).
Mesára nincs sok esély, reklámozd máshol is, nem nagyon keresték, persze soha nem lehet tudni...
Ki építi a D.hole-t? Eimers?
Húrláb faragás ügyében (ha még aktuális) javasolnám Bíró Ádámékat (Vintage52), (ha ráérsz kivárni) vagy esetleg valami nagy türelmű fiatal hangszerkészítő mestert. Aki nekem csinálja, nem nagyon szeret ilyesmivel molyolni.
Előzmény: tzuiop (44)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.02 0 0 45
A Swing film DVD-n angol és francia felirattal!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3347227082

Előzmény: florg (27)
tzuiop Creative Commons License 2004.01.02 0 0 44
Mire alapozod a D luk nem szeretést?Csak kinézet,vagy az az egy-két alkalom amikor játszottunk,esetleg máskor-máshol is probáltad már?

A D lukasnak nyitottabb és hangosabb hangja van,jobban hallja a játékos önmagát.Kicsit régimódibb is a hangja,agresszívabb...más...mindkettő(d oder o) nagyon jó kis hang.
Az F lukasok sem rosszak,kicsit közelebb álnak a normál jazzgitár hanghoz.Pl.idén a Django fesztiválon jópáran el voltak(tunk) döbbenve egy f lukas gitáron aminek volt egy átlagnál kisebb ovál luka is és akkorát szólt a gitár,hogy csak na.Látszott hogy rettentően vékony a fedlapja.
A fesztiválon is általában kísérőknek D luk,szólósoknak ovál volt,szinte kivétel nélkül.
DE
Tavaly Bireli egy D lukas 14 érintős gitáron szólózott és a kísérői mind oválakon játszottak és így is nagyon jól szólt a koncert(Megvan már?Érdekel?)
Ezen és az eddigi tapasztalataimon felbuzdulva én is D lukast(14 érintős) gitárt építtetek.A Saga elég jól szól és még egy rózsa hátú ovál lukasra is gyűjtök,mindkettőbe bigtone és akkor mellé egy AER erölködő,ill. egyszer egy Aylward/Favino kópiagitár(most van is eladó potom 2600 dollárért és nem kell rá 12 hónapot várni!)
Ha ki lehetne próbálni és a Kis úr is elpasszolná már a Mesám akkor még lehet,hogy ki is tudnám csengetni?
Ui. nekem ez az ÁLOMHANGSZER!
:))

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

Ja hétfőtöl rá(d)érek!
;-))

A húrfeketedés lehet a kezedtől(izzadás,bőrkopás)
,aminek remek ellenszere a fast fret.Valamint a fekete wegen pengetők is jobban kopnak,mint a fehér.Legalábbis az első szériások biztosan,mert talán már kicsit keményebbbek a mostaniak(nekem már nincs bajom a mostani feketémmel)

Én a bumcsikket nem gyakorlom túl sokat,mert a szólózást szeretném kicsit megszelídíteni,de jól csinálni szerintem egyáltalán nem könnyű a kíséretet sem!

A müa. gitár úgy tudom kis szériában készült és nem volt sikere,nem is láttam senkit használni,de néha árulnak a neten ilyet. Anno. sem volt drága asszem és ha jól emlékszem nem dícsérték nagyon a hangját(valami topicban).
De azért elférne a falon nálam is(legroszabb esetben)!:)))

Előzmény: florg (40)
florg Creative Commons License 2004.01.01 0 0 43
Azaz: MINDEN
Előzmény: florg (42)
florg Creative Commons License 2004.01.01 0 0 42
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDE DJANGO RAJONGÓNAK (MEG A TÖBBIEKNEK IS)!
Előzmény: florg (41)
florg Creative Commons License 2003.12.31 0 0 41
Nekem ez szívfájdításabb!
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2368634216&category=41406&sspagename=rvi:1:1
Tudom, hogy műanyag, stb., de ez egy zsír új darab, valószínűleg még a Mester kezeiből, csak nem fejeződött be. Kipróbálnám, milyen, nem volt ez a Maccaferri olyan buta gyerek, lehet, hogy tudnak valamit ezek a műanyag gitárok (l. később az Ovationt, hogy befutott vele). Nyakat rá, bigtone bele, oszt hajrá. De ezen az ebayon szerintem ember nem vett még hangszert, legalábbis innen a keleti oldalról. De hallottam olyat is, hogy valaki külföldi kapcsolattal próbálkozott, aztán ott is volt mindenféle kamu dolog (hirtelen áremelkedés, utolsó pillanatban, vásárlás előtt, meg hasonlók). Mindenesetre bevállalnám, és erre már szívesen szánnék némi pénzt. (pláne, hogy ha jól láttam 15 dolcsiról indul a dolog, nem nagyon gyanús!!) Ajándékba a másik is jöhetne persze...kár, hogy már elmúlt Karácsony...na majd a nyúl!
Előzmény: tzuiop (39)
florg Creative Commons License 2003.12.30 0 0 40
Nem szeretem a "d" lukast. Hamár, akkor ovalhole, vagy vagy "french jazz-style archtop" (mint pl. az én szegedim). 2000 dollár meg 7700 az meg már elég sok.
Nekem a savareznek nem a hangja volt gáz, hanem a sodrott húrok fáradtak el hamar (feketedés, kopás, hangvesztés). Viszont elég sokat sikerült rajta gyakorolnom, lehet, hogy itt hibáztam el. Egyébként szinte kizárólag valami manouche jazzt, vagy mit gyakorlok, hozzájutottam némi kottaanyaghoz is (az ominózus RNT kollekció azért megszerezhető, főként, ha az embernek zenész rokonai élnek Hollandföldön, meg aztán az internet széles országútján sok Django rajongó található, akik közül sokan örömmel megosztják nem kis tudásukat a hasonszőrűekkel), meg hangzó anyaghoz is (sok-sok RNT, meg némi egyebek, Django például). Így aztán szinte mást sem csinálok szabad időmben, mint bumcsikket és hasonló dógokat.
Előzmény: tzuiop (39)
tzuiop Creative Commons License 2003.12.30 0 0 39
Egy kis szívfájdítás!
:))

Szakértők szerint kb. 2000 dollár ráfordítással használhatóvá lehetne tenni!

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2583869032

tzuiop Creative Commons License 2003.12.30 0 0 38
Nekem nem volt gondom a Savarezzel(én használom rendszeresen a fast fret húrtisztítót),kb. fél évig teljesen jó volt.
Ha nagyon vékonyan szól a húr az lehet a gitárod miatt is.Gondolom az epiphonera raktad fel,amikor nekem volt egy country gitárom akkor azon sem szólt túl jól a H és az E húr.Valószínűleg a gitár konstrukciójának differenciái miatt.
Hú, de szépen írtam.:))

Gyakorlás?
Mit szoktál gyakorolni mostanság?Hogyan?

Előzmény: florg (37)
florg Creative Commons License 2003.12.27 0 0 37
Na, ennyiért jön most nekem tíz készlet (1000/készlet) Galli, Palmguitarstól. Csak még nem ért ide. Ha megjön, azt teszem föl, de ha nem, addig kipróbálom a Framust. Savarezt nem szeretem, nagyon vékony az alsó E, és semmi mélye nincs. Arról nem is beszélve, hogy igen hamar elfáradt, alig egy hónapot bírt ki, azért az nem túl gazdaságos,pláne ilyen drága húrnál.
Előzmény: tzuiop (36)
tzuiop Creative Commons License 2003.12.27 0 0 36
Ha pl megnézed itt:

http://www.bigcitystring.com/gypsy.htm

Szinte minden húr ezüst pevonatú,réz húr. Bronz húrt nem szoktak használni(pl:a Django fesztiválon sem látam egy gitáron sem!)A húrok nyomása is fontos nem biztos,hogy öreg gitár szeretné!
Ha olcsó húr kellene akkor a fenti oldalon is látható Galli Silk & Steel-t tudnám ajánlani.Én ezt használtam(1-2 évig) amíg nem vettem meg a Savarez Argentine-t.Szerintem egész jól szól,sajnos a G húrral voltak gondok,de az a gitárom hibájából is szakadozhatott(bár a G húr szinte minden húrkészletben mumus)Az ára is egész jó volt ui:kb 1000-1100 ft volt a dohány utcai hangszerboltban.Az egyetlen probléma,hogy kb. fél éve nincs nekik,de ha nyúzzuk öket akkor előbb-utóbb biztos lesz.
:))
Ja, amúgy hivatalosan a Rosenberg trio is ezt a húrkészletet használja és asszem a hangszerkészítőjük, Leo Eimers is ezzel szereli fel gitárjait.

Előzmény: florg (35)
florg Creative Commons License 2003.12.23 0 0 35
Mi van, csak mi topikozunk ide? :)

Csokoládé nekem is megvan (eredeti hanggal). A világ második... lemezem van, filmem nincs.

Más: Framus cég húrja: Bronze light 11-15-22-30-38-47. (összehasonlításként Savarez: 11-15-23-29-37-46) Olcsó is (legalábbis annak kéne lennie, nem ismerem a bolti árát). Ha meglesz a gitárom, kipróbálom.

Boldog Karácsonyt!

Előzmény: tzuiop (34)
tzuiop Creative Commons License 2003.12.23 0 0 34
A filmből egy gitárszóló látható Tchavolo előadásában,ill. egyéb filmrészletek Djangoról(!),Stochelo Rosenbergről,Raphael Faysról a

http://www.about-django.com/

-on.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!