Keresés

Részletes keresés

N.21 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15096

Ja jó, én csak egy meccsen láttam, a tv-s Sopron-Falcon, akkor ő volt egyedül értékelhető a végén a hazaiaknál.

Előzmény: Tocy92 (15095)
Tocy92 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15095

Johnson szerintem nagyon rossz lenne, buta ehhez a játékhoz, szép, de üres statisztikákat gyártott nagyrészt - nem mozgatta a csapatot, nem adott ritmust, nagyon rossz százalékban hozott helyes döntést, minden, csak nem irányító. Kettesnek meg kicsi, ő szerintem többet árt, mint használ, beleértve a védekezését is.

 

 

Előzmény: N.21 (15093)
N.21 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15094

Van ilyen pletyka, hogy Pestről hozunk B csoportból alacsony posztos magyar játékost?

Előzmény: Tocy92 (15091)
N.21 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15093

Kb. így gondolom én is, bár Roli kinti dobásaiban én annyira nem bízok, hiába volt egészen jó ebben felnőtt karrierje elején, azért az már régen volt, és jó is, hogy Báne 4-est nevelt belőle anno, bedobóként nem lett volna belőle ekkora spíler szvsz.

 

Biztos, hogy kelleni fog az 5. légiós majd, de ha ilyen 1-3-ig bárhol használható néger pontfosó kellene 4. légiósnak, akkor a Sopronból Brandon Johnsonról mi lenne a véleményetek? Bár ugye most az írták a delfineken, hogy a 4. légiósnál már lehet nem tudjuk megfizetni, hogy egy Magyarországon már bevált légióst hozzunk.

Előzmény: Törölt nick (15090)
N.21 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15092

Hát akkor bocs, de nekem ebből a "mások ezen lovagolnak"-ból nem ez jött le.

Előzmény: kaposfan1 (15087)
Tocy92 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15091

Bevethető Papp Peti, vannak feladatok, amikre ő jó lesz, de ha sikerülne még egy olyat hozni, aki tud dobni és támadásban is lehet számítani rá (kedvelem Petit, de lássuk be, jelenleg még nem ez az erőssége), azzal előrébb lennénk, már csak mélységben is. Az meg, hogy ha valaki Pestről jön, az kevesebbet ér, mint Peti, szerintem nincs így, ha valaki a B-csoportban meghatározó játékos, abban igenis van fantázia, legalábbis nekünk mindenképpen meg kell próbálni.

 

A három remek légióssal egyetértek, de a többi csapatnál is lesz majd ennyi az alapszakaszra, szóval az nagyszerű, hogy nekünk már most megvannak, ráadásul ismertek, ez komoly előny, de azért talán van némi hurráoptimizmus részünkről amiatt, hogy pár hét alatt bejelentettünk három játékost. 

 

Szóval remek dolog a három, már meglévő külföldi, vannak fenntartásaim velük szemben is, de őket legalább ismerjük és mindhárom jobb játékos, mint akik a posztjukon voltak idén, szóval nagyszerű :) Még két-három lépés kell és megvagyunk. 

Előzmény: Törölt nick (15090)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15090

Én is hallottam, hogy jöhet még pesti csapattól ember, de ha Papp Peti sem tartod igazán bevethetőnek, akkor az olyan kaliberű meg végképp nem... én sem örülök, ha nem jön egyből 5 légiós (a szűk magyar mag miatt), de azért annyira tragikusnak nem látom a helyzetet, sőt szerintem nagyon is jó eddig. van már 3 kurva jó légiós, eddigiek alapján a 4. sem lesz kutyaütő, és lehet, hogy olyan jön, aki szintén sok poszton bevethető (1-2-3?)

 

Baki pedig így van, jó lehet 3-ason futkozni az általad említettek ellen, Ivosev miatt legalább nem kell vért szarni a 4-5-ös poszton újra, mint az elmúlt 2 évben. Amúgy biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy, ahogy a ZTE, mi is majd szépen meghozzuk a +1 légióst év közben, amikor kell.

 

Amúgy a kinti dobás miatt nem aggódok annyira, én simán el tudom képzelni, hogy Roli jó lesz ott:)) Más helyzet persze, meg erre alapozni sem lehet, de edzéseken nem nagyon van nála jobb kezű ember kintről, valahogy meccsen kéne kihozni belőle újra.

Előzmény: Tocy92 (15088)
Tocy92 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15089

Ja és azt még tegyük hozzá, hogy bárki lesz a cserecenter, ő edzeni kell, hiszen a három magasunkból kettő biztos a pályán lesz, vagy ha nem, azért nem, mert rohanni kell - akkor viszont nem cserecenter kell, hanem egy mezőnyjátékos 2-3-4-re. Szóval hangzatos ez a nyolcfős rotáció, csak nem igaz.

Tocy92 Creative Commons License 2017.06.12 0 0 15088

Hát, először is: alaposan végiggondolva a dolgokat örülök Ivosev érkezésének. Először nem értettem, hiszen akárki akármit mond, ő a mai magyar bajnokságban nem hármas, hanem echte négyes, aki pár percre tud ötöst és hármast is játszani, ha nagyon kell. Viszont ahogy sakkozgattam, támadásban szerintem megoldható lesz a dolog úgy is, hogy a három magasunk finoman szólva sem tripladobó - Ivosev az előző három évben 30% alatt lőtt kintről és csak egyszer, még Szegeden volt értékelhető távoli dobása.

 

Szerintem az idei Alba mintájára (ahol Shepard sem kinti dobó és még van mellette két magas is) működhet ez a rendszer, Ádám többször bizonyította már, hogy képes különböző támadójátékokat eredményesen összerakni, bízom benne. Persze lehetnek ezzel gondok mondjuk zóna ellen, meg azt azért megnézem, hogy Ivosev hogyan fog hármasban védekezni egy Benke, Váradi, Kromah, stb. ellen, de jó, majd meglátjuk.

 

A nagy baj az, hogy nem lesz ötödik légiós, anélkül pedig gondban leszünk, ez látszik, nem is értem, hogy miről beszélünk nyolcfős rotáció címén, hiszen ez csak darabra érdemi rotáció. Nagyon szurkolok Petinek és a magyar centerünknek is (bárki is lesz), de lássuk be, nyugodt szívvel egyelőre csak Bakit lehet beküldeni a padról. Persze az jó, hogy mindenkinek meglesznek a játékpercei, de alacsony szerkezetben, amikor rohanni és dobni kell, vagy amikor hátul nem működik az Ivosev-Hendein-Spica trió (és nyilvánvalóan lesz ilyen sokszor), akkor nem lehet kit felküldeni, csak Bakit, de ő a jokerünk faultgondok, pihenés, meg minden más esetre is.

 

Minden tiszteletem az övé, de egyedül ő ehhez nem biztos, hogy elég lesz, ezzel a frontcourttal én akkor lennék nyugodt, ha lenne még egy 1-2-es a padon, a 2-esünk meg 2-3-as lenne és lenne olyan minőségi ötösünk, amellyel tudunk meccselni egy alacsonyabb, rohanós csapat ellen - mert hogy jó párszor lesz ilyen, az biztos és bár rendkívül érdekesek leszünk 3-4-5-ben, ne nagyon számítsunk rá, hogy ez majd működni fog mindig. Nem fog, idén is jobbak voltunk szinte akkor, amikor Cooke volt a négyes...

 

Annyit még azért, hogy a ZTE rotációja adhat reményt, hiszen egy magasember mellett Mohácsi és Kis Raul volt a kispad Kerpi kidőlése után, valami hasonlóról beszélhetünk nálunk is - Wright érkezése előtt meg Kerpi-Moha-Kis, na, kb. erre lehet számítani nálunk is. Ez nagyon kevés, talán lesz akkora szerencsénk, mint nekik...

 

Szóval nagyon-nagyon remélem, hogy legkésőbb a januári TAO-ból, de szerzünk egy ötödik külföldit, ha már a magyar piacot idén is átaludtuk. Két évvel ezelőtti magyar magunk: Fodor, Benke, Baki, Hendlein, Papp, Horváth M., Grebenár, előtte évben Baki helyett Jancsikin. Idén már maradt Papp, Baki, Hendlein és Grebi (vagy Marci) - remek - elfogytunk darabra, cserébe a minőség sem javult. Nem jó.

 

Viszont még egy: úgy hallani, hogy jöhet még egy magyar talán, ha nem is meghatározó, legalább annyival többen lennénk...

 

 

 

 

kaposfan1 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15087

1 szóval se mondtam,hogy én nem örülnék, ha a nevezettek hazatérnének 1-től 1-ig!

Csak a realitás és az élet mást írt meg

Előzmény: N.21 (15086)
N.21 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15086

És ez teljesen természetes, meg is lehet érteni őket ezért. Ahogy például azt is, hogy van akinek fontos, hogy ceteris paribus ha lehet, akkor inkább kaposvári nevelés játsszon a KKK-ban, míg van akinek nem. Ennyi.

Előzmény: kaposfan1 (15085)
kaposfan1 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15085

Csak mert úgy hallottam nem marad Oroszlányban. Ettől még persze nem biztos hogy ide jön.

A másik dolog amin sokan lovagoltok hogy kaposvári nevelés, mifiunk, stb. kb pont leszarják ezt, és oda mennek, ahol több pénzt, több percet kapnak, lásd Halász, Juhos, Benke, Vojvoda

Előzmény: N.21 (15084)
N.21 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15084

Mondjuk nem pont őrá gondoltam, de Grebinél ő is többet tett hozzá, lelkesedésben mindenképpen, meg ebből adódóan másban is. Ha rá cseréljük Grebit, azt mondom oké, legalább a négy nem ifista magyarunkból is 3 kaposvári lesz. Plusz ugye Bakinak is már a 3. éve lesz ez Kaposváron.

Előzmény: kaposfan1 (15083)
kaposfan1 Creative Commons License 2017.06.11 0 1 15083

Big Marci ?

Előzmény: N.21 (15081)
N.21 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15082

Minőségi légiós, Kaposváron már játszott vagy a magyar bajnokságban már bőven bizonyított játékos, 2-1-es poszton bevethető. Ha ilyen paraméterek mellett gondolkoznánk a 4. légiósról, akkor Ti kit mondanátok?

N.21 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15081

Ivosev jött, keményedünk vele az biztos, szükség is van rá, mert 4 néger amerikaival igazából nem volt meglepetés, hogy leharcoltak minket pl. az alapszakasz végén Szegeden.

 

Egyéb infókat is meg lehetett tudni; 2-1-es légiós lesz a 4., és 5. csak végszükség esetén, sérülés hullámnál, tehát 8 fős aktív rotációnk lesz. Vagy Grebi marad, vagy a helyére érkezik magyar.

 

 

Dunn - légiós4 - Ivosev - Hendlein - Spica

 

Papp - Baki - és Grebi mondjuk

 

 

Látszik, hogy mivel darabra kevés a magyar magunk, és talán az idei évből tanulva jobb, elitebb, a kaposvári miliőt és/vagy a magyar bajnokságot jól ismerő légiósokkal próbálkozunk, és úgy, hogy már az alapozás kezdetére együtt legyen a teljes keret, ami ad majd talán egy kis összeszokottságot és így előnyt. Ezzel kompenzálva, hogy kevesen leszünk.

 

Pappnak kell egy szintet lépnie felfelé, Baki hozni fogja magát ez biztos. Grebi helyett a jövőre nézve én jobban örülnék egy fiatalabbnak, akiben legalább az esély meglenne, hogy többet tud hozzá tenni, mint ő, de ha ő marad, a Spica - Hendlein - Ivosev trió minőségben és mennyiségben több lesz sokkal, mint a Roli - Simms duó.

 

Sok múlik a 4. légiósunkon, az eddigi igazolások alapján talán oda is sikerül egy "nagyágyút" hozni, ez esetben vérrel verejtékkel elérhetőnek gondolnám a 8-at jövőre is, de nagyon kellene az 5. légiós is, legkésőbb januárra, mert így még nagyobb valószínűséggel fulladnánk ki március elejére, közepére, ahogy szoktunk is amúgy az elmúlt években.

vanekúr958 Creative Commons License 2017.06.11 0 0 15080

Tomislav Ivosev Kaposváron2017.06.10. | Hozzászólások [5]Még nincs vége a bajnokságnak, de a 3. légiósunk is megvan.

 

Tomislav Ivosev KaposváronMég nincs vége a bajnokságnak, de a 3. légiósunk is megvan.Tomislav Ivosev is csapatunkat fogja erősíteni a jövő szezonban. A 27 éves játékos Novi Sad-i születésű, 204 cm magas, 4-5-ös poszton bevethető, de szívesen játszik 3-ast is.Kecskemétről érkezik, ahol 31,5 perc alatt 16,2 pontot átlagolt, 6,8 lepattanót szerzett és 1,9 asszisztot adott.A játékos augusztus 14-én együtt kezdi a felkészülést a csapattal.

 

Tomislav Ivosev is csapatunkat fogja erősíteni a jövő szezonban.

A 27 éves játékos Novi Sad-i születésű, 204 cm magas, 4-5-ös poszton bevethető, de szívesen játszik 3-ast is.

Kecskemétről érkezik, ahol 31,5 perc alatt 16,2 pontot átlagolt, 6,8 lepattanót szerzett és 1,9 asszisztot adott.

A játékos augusztus 14-én együtt kezdi a felkészülést a csapattal.

 

Tomislav Ivosev KaposváronMég nincs vége a bajnokságnak, de a 3. légiósunk is megvan.Tomislav Ivosev is csapatunkat fogja erősíteni a jövő szezonban. A 27 éves játékos Novi Sad-i születésű, 204 cm magas, 4-5-ös poszton bevethető, de szívesen játszik 3-ast is.Kecskemétről érkezik, ahol 31,5 perc alatt 16,2 pontot átlagolt, 6,8 lepattanót szerzett és 1,9 asszisztot adott.A játékos augusztus 14-én együtt kezdi a felkészülést a csapattal.

 

Highlights: https://www.youtube.com/watch?v=fwOYEmMCxC4

Törölt nick Creative Commons License 2017.06.10 -2 1 15079

Elég komoly sebességgel "termelitek" az új légiósokat, tutira mentek. Gondolom Ivosev leigazolásával eldőlt, hogy 5 légióssal terveztek.

N.21 Creative Commons License 2017.06.09 0 0 15078

Delfineken kaposkosár azt írta még van magyar kilátásban, ezt talán jelentheti azt, hogy esetleg még versenyben lévő csapatnál van most az illető, ezért nincs még válasz?

 

Ezeknél a magas magyarok:

Alba: Keller, nem a mi pénztárcánk finoman szólva sem, illetve mi cserét keresünk, nem kezdőt. Lóránt sem, illetve ő már aláírt jövőre Fehérváron.

 

Falco: Tóth N., hát remélem nem, meg amúgy se a kategóriánk ő sem, meg alá is írt már, ha jól tudom. Bognár Kristóf esetleg mégis?

 

Körmend: Csorvási hosszabbított, és különben se ő se, Horti talán, illetve Oroszi Bencét írja a bb1 3-5, őróla fogalmam sincs, de gondolom tölteléknek sem biztos, hogy elég (még), mert eddig nem nagyon olvastam még a nevét sem. Nekünk meg azért egy 10 percet bíró kellene legalább szerintem.

 

ZTE: Szabó Zsolt kopipászt Tóth N., Czingert meg nem hiszem, a bb1-en még a zegi szurkolók is bűn kevésnek tartják, hiába saját kutyájuk kölke.

 

 

Szóval, ha ezen csapatokat nézzük, akkor Bognárt, Hortit, Oroszit és Czingert sejthetjük talán magas magyar célpontunknak...

TYHilton Creative Commons License 2017.06.08 0 0 15077

Ja, de természetesen nem kívánok károgni 😂😂 ne értsetek félre...

Előzmény: TYHilton (15076)
TYHilton Creative Commons License 2017.06.08 0 0 15076

Én is úgy gondolom, hogy itt magyar játékosok tekintetében bezárt a bazár, legalább is számunkra egészen biztosan. Nincs itt már olyan név aki mondjuk faktor lenne és nincs még csapata, illetve töltelékeket nincs is értelme igazolni, ahogy ezt el is mondták. Szóval egyre valószínűbb az öt légiós, más megoldás mondjuk nem maradt, sőt még esetleges öt légióssal is vékonyka lesz a rotáció.

Előzmény: N.21 (15075)
N.21 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 15075

Hát majd egy hét eltelt, és még Grebit sem tudjuk. Nekem a fészről az jött le, hogy nagyon kicsi az esély már magyar igazolásra, így inkább 5 légiós lesz.

Előzmény: Fec88 (15060)
Tocy92 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15074

És azt azért hozzátenném, hogy támadásban is többnek mutatta a stat, mint ami valójában volt - hiába dobált 20 pontokat, a játékra gyakorolt hatása közel sem volt ennyi, nem tudom ezt szebben, vagy érthetőbben megfogalmazni. Szóval kellett ő, az ő scoringja mentette meg a szezonunkat, de egy jól felépített csapatban én nem számítanék rá. 

Előzmény: Lecso11 (15073)
Lecso11 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15073

Amekkora előny volt támadásban, akkor hátrány csapatvédekezésben.

Előzmény: Törölt nick (15068)
Lecso11 Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15072

Érzelmi alapon nincs tökéletesebb igazolás:)

Előzmény: Artúr Doki (15070)
N.21 Creative Commons License 2017.06.06 0 0 15071

A játéka szintet emelt nálunk csapatilag, érkezése után kerültünk komolyan pozícióba az 5-ért. A középszakaszban, rájátszásban viszont már esett a mutatója, talán már felkészültek rá jobban. Nekünk nagyon jó volt, de azt azért nem értem, hogy a Falconál (= gondolom jövőre is legalább 4-be igyekvő csapat) felmerült a neve. Mondjuk, ha van nála 2 vagy inkább 3 jobb légiós, akkor oké lehet oda is.

Előzmény: Törölt nick (15068)
Artúr Doki Creative Commons License 2017.06.06 0 0 15070

Azért csak óvatosan...)))

Előzmény: Lecso11 (15062)
TYHilton Creative Commons License 2017.06.06 0 0 15069

Tudjuk, hogy nem marad :) 

Előzmény: Törölt nick (15068)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.06 -2 0 15068

Frazierről miért nem ejtetek egy szót sem? Tudnivaló, hogy nem marad, vagy nem voltatok vele elégedettek?

TYHilton Creative Commons License 2017.06.06 0 0 15067

Dunn leigazolása ismét nagy fogás. Nem hiszem, hogy életkorával probléma lesz, persze biztosan kopott az öt évvel ezelőtti önmagához, de még így is többre jutunk vele mint a Wissehvel. Legalábbis nagyon remélem.. :) egyre valószínűbbnek tartom, hogy öt légiós lesz, mert magyar továbbra sem jön, ahogy olvashattuk Cseh Gyuri sem jön, szóval nagyjából a magyar piac bezárt. De két légiós már megvan, akiket nem is kell bemutatni senkinek, ez mindenképpen pozitív, így június 6-án. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!