Keresés

Részletes keresés

nézek Creative Commons License 2012.12.07 0 0 10758

tiszteletem!

 

1/2 arányban társtulajdonosa vagyok egy üres teleknek... ismerősök szóltak, hogy a telek eladó című tábla van a kerítésen...ha a másik tulaj eladta volna, vagy eladja tudtomon kívül, a Földhivatal sérelmezi, hogy nincs a másik tulajtól semmiféle nyilatkozat? vagy bármi is megtörténhet?

 

én meg csak nézek...

 

köszönöm, ha valaki segítene..

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.05 0 0 10757

jobb megoldás egy külföldi rokon 1/12-ed résszel Új-Zélandon vagy Bolíviában.

Előzmény: Törölt nick (10756)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.05 0 0 10756

az sem tökéletes, addig ütnek amíg alá nem írod, hogy most adtad el 3 milla kp-ért.

Előzmény: Törölt nick (10750)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.05 0 0 10755

ó, igazad van.

Előzmény: _lala_ (10754)
_lala_ Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10754

Persze, csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy pénzkövetelés esetén 1 millió forint alatt nem lehet közvetlenül pert indítani, csak fizetési meghagyás után, ha annak az adós ellentmondott...

Továbbá a perindításhoz pont ugyanúgy kell pontos lakcím, mint a fizetési meghagyáshoz, hiszen oda fogja a bíróság kézbesíteni a keresetlevelet.

 

Szóval inkább abba az irányba kéne lépéseket tenni, hogy kiderüljön az illető lakcíme. A jogszabály szerint jogos érdekből (ez itt biztosan az) kérhető a lakcímnyilvántartásból adat, az más kérdés, hogy ezt vajon el tudja-e érni mezei állampolgár. Legrosszabb esetben lehet próbálkozni ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni csalás címszóval, de ez is kétséges kimenetelű. Vagy privát kinyomozni: szülei, ismerősei, munkahelye?

Előzmény: Törölt nick (10747)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10753
Előzmény: Törölt nick (10752)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10752

X összegért a földhivatal SMS-t küld minden, a tullapot érintő változásnál.

Előzmény: Elm (10749)
Elm Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10751

Elso blikkre nem rossz, nem tudom, esetleg a szerzes ha jol tudom illetekkoteles, mert vagyoni erteku jog. Ki kellene szamolni milyen koltsegekkel jar.

Előzmény: Törölt nick (10750)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10750

csak egy kósza ötlet: haszonélvezeti jogot rátenni...?

(mondjuk csak óvatosan..)

Előzmény: Elm (10749)
Elm Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10749

sziasztok,

egy baratom orokolt egy lakast. Kiadja, de tart tole, hogy a berlok machinalnanak a lakassal, ezert szeretne valahogy levedeni. Azt talalta ki, hogy papiron ad nekem kolcson (vagy valaki mas csaladtagjanak, baratjanak), ezert felkerul a kolcson miatt jelzalog, illetve elidegenitesi es terhelesi tilalom a lakas tulajdoni lapjara, es ugy sokkal nehezebb lakasmaffiaskodni vele. Egyreszt persze reszemrol ez kizarva, de arra nem tudnatok valami tanacsot, otletet adni, hogy ezen kivul lehetne-e valami hasonlo modon vedeni a lakast? Azon kivul, hogy persze megbizhato berlot kellene talalni... de hat nem ugy megy az sajnos.

Egy normal banki jelzalog lenne talan a legbiztosabb, de csak ezert erthetoen nem akar hitelt felvenni, ha egyszer nincs ra szuksege. Valami mas javaslat?

<Euro> Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10748

Köszi szépen!

Előzmény: Törölt nick (10747)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.04 0 0 10747

a kérelmet kereseti kérelemnek vagyis keresetlevélnek hívják. magyarország.hu -n rá tudsz keresni.

vagy be tudsz menni egy bíróságra, és ott "tollba mondod", ők segítenek.

Előzmény: <Euro> (10746)
<Euro> Creative Commons License 2012.12.03 0 0 10746

Sziasztok!

 

Tartozik nekem valaki most már ötvenezer forinttal. Fizetési meghagyásos eljárást már kezdeményeztem a Közjegyzőnél. Elutasították a kérelmemet, mivel a kötelezett ismeretlen címre költözött és nem tudták neki kézbesíteni az iratokat.

 

Perelni szeretnék.

 

Ha jól tudom, akkor a Közjegyzőnek küldött és a Bíróságnak címzett "kérelemben" kell kérnem a per elindítását. Ehhez keresek minta-dokumentumot, ami alapján meg tudom írni ezt a kérelmet.

 

Mi ennek az iratnak a neve, amit a Bíróságnak kell címeznem? Így elég nehéz rákeresni. Pedig a neten biztos vannak minta-iratok.

M.machinátor Creative Commons License 2012.12.02 0 0 10745

Jó napot kedves fórumozók.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Kis jogi segitségre lenne szükségem!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Az egyik kollegámal megálapodtunk egy lakatos munkában(viszonylag új kollega) aztán a munka elvégeztetett,a kollega át is vette(tehát minőségi panaszt nem tett(ill a módositások is kivitelezésre kerültek)),de fizetni nem nagyon akar vagy nem tud? a teljesitést elismeri , de csak igérget (ennek már ötödik hónapja) mit lehet ilyenkor tenni?hova lehet fordulni? (((Kérdezgettem már több embert hogy ha feljelentem akkor mi van? de többen azt mondták mivel írásbeli szerzödés nincs és számlát sem adtam ki,így "törhetek a mákosból"de szerintem ez nem így van!Én úgy tudom ha mindenféle papir nélkül is végzek munkát akkor is köteles fizetni,legfeljebb megbüntetenek)))                                                                                                                                                                  Aki már járt ilyen cipőben,vagy tud valami használható információt!az kérem jelezze,vagy itt vagy a publikus E-mail-on.Előre is köszönőm.Üdv:Péter.

Boszkány Creative Commons License 2012.11.06 0 0 10744

Szeretnék kérni egy kis segítséget!

 

2008.December 16-án autó beleset szenvedő alanya voltam.A helyszínen megállapították,hogy melkas zúzódást szenvedtem.A maleset okozónak nem volt biztosítása ezért az akkor megállapított kártérítés összegét a MABISZ fizette ki.Most az lenne a kérdeésem ezzel kapcsolatban,hogy: 2010 januárban már nem bírtam tovább a fájdalmat és elmentem kivizsgáltatni magam mert eszéletlen módon fájt már a derekam ami kisugárzott a térdemig,nem tudtam mozogni,járni,dolgozni.A vizsgálatok kiderítették,hogy meg van tekeredve a medencém!Mostanra rikerült összeszedni az összes orvosi papírt amely a medence sérülésemhez kapcsolatos.Elvittem orvosszakértőhöz és azt mondta,hogy nyugodjak bele a helyzetbe mert állítólag nem lehet a balesetre bizonyítani,hogy abban sérült meg a medencém,mert nem találtunk a születésemig visszamenőleg semmilyen röntgen felvételt amely bizonyítaná,hogy akkor már meg volt amikor születtem vagy esetleg késöbb sérült meg de még a baleset előtt.De miután az iskolába tornász voltam ezért kizárt,hogy már akkor lett volna problémám mert aki tudj,hogy milyen egy ilyen sérülés az tudhatja, hogy a mozgásban nagyon korlátoz.így nem tudtam volna versenyszerüen szertornázni,valamint azért se sikerült mert nem volt soha olyan taraumatológiai sérülésem ami medence tájákra irányúlt volna.Viszont a felnőtt háziorvosomtól és a gyerekorvosomtól kaptam olyan igazolást amiben leírják,hogy valóban nem történt semmi a medencémmel.

Abban szeretném kérni valaki segítségét,hogy ilyenkor mit tudok tenni? Mert nem az hajt,hogy akár milliomos legyek hanem,hogy eltudjak menni egy olyan kezelésre ami esély adhat a normális életre és nem kell a hátralévő életemet fájdalom csillapítók szedésével töltenem mert még csak 25 éves vagyok,valamint,hogy az okozó valójában megfizessen a tettéért mert amit kiszabtak rá az nevetséges!

 

Köszönöm a segítséget Boszkány

macusnéni Creative Commons License 2012.10.31 0 0 10743

Tisztelt Bruce! Mi a másik oldalon álk vagyunk közel az Ön lakhelyéhez a megyeszékhelyen.A vevőnk az AXA-tól akart felvenni 12.m.-t  volt 25m.fedezete.Olyan pasit küldtek ki,aki úgy nézett ki,mint egy hajléktalan.Be se akartuk engedni.Adott a vevőnknek 12.-ról,hogy a ház annyit ért.Megjegyzem azon a tájékon,még a telek ár is 16m.Ft-n felül van.Felújított ház,a tetőt a mostani áron 2 m.-n nem rakják fel.A vevő elment egy másikhoz és ott megkapta a h.  

Előzmény: Bruce77 (10740)
csepelista Creative Commons License 2012.10.30 0 0 10742

Én külföldön dolgozok hivatalosan

 

szerintem telepedj le inkább kint, lehet, hogy a születendő gyereknek is jobb lesz...

 

sőt lehet, hogy nekünk is?... :D

Előzmény: Bruce77 (10740)
Dulifuli Creative Commons License 2012.10.30 0 0 10741

Oké. Igyekezni fogok elkerülni.

Előzmény: Bruce77 (10740)
Bruce77 Creative Commons License 2012.10.30 0 0 10740

Tisztelet forumózok!

 

Nekem elutasította a bank a lakáshitel kérelmemet,mert az értékbecslő rossz szakvéleményt adott a házról.Direkt megnézettem szakemberekkel a házat azt mondták nagyon jó ház.Kívűl van a falon egy repedés de az attol van hogy régen nem hálozták be a házat mielött felrakták a nemesvakolatott és ott mereped ö erre azt mondta süllyed a ház.De igazábol ez már csak habb volt a tortán mert elötte a bank 6héten keresztül kérte be az ujjabnál ujjabb papírokat ,munkáltatoi igazólást,munkaszerzödést,belekötöttek az adás-vételibe is és olyan dolgora hivatkoztak ami jogtalan,mert az ügyvéd szereint ez a ptk ban pontosan rögzitve van.Én külföldön dolgozok hivatalosan magyar cégen keresztül 350000 átlag keresettel,az önerö  összejött ezért akartunk hitelt felvenni,a páromnak is magas fizetése van,nem értem az unicredit bankot miért csinálta ezt. Ja és közben meg az értékbecslö azt mondta 6milliot tényleg megér! Én nem voltam ott amikor kint volt az értékbecslő csak a tulajdonos és a tulaj azt mondta hogy elve furcsán viselkedett az értékbecslő.És amikor rákérdezett miért mondta azt hogy 6milliot megér és ö is megvenné annyiért:azt mondta azt magánszemmel néze mondta.Banki szemmel nézve nem:( Ez nagyon érdekes. Panaszt tettünk az uncredit központba telefonon de mások azt mondták ez csak idöhúzás ugy semfogják megadni a hitelt hamár egyszer elutasították. Várjuk a babát ugy vágytunk erre a házra pont megfelet volna az elképzeléseinknek,de bizonyos rossz szándékú emberek mint a Szentesi unicredit bank fiokjának vezetjöje,hát nem is csodálkozom hogy igy tart az ország.Remélem sok mindenki elkerüli az unicredit bankot ha lehet mert inkorrektek! A szentesi fiókot meg főleg!!!

runner 125 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 10739

Sziasztok!

 

Édesanyám Ausztriában dolgozott, mint vállalkozó. Megszüntette a (egyéni)vállakozását, s itthon a munkaügyi központban mondták neki, hogy E301-es nyomtatványt kérje ki. Kikérte, de nem a 3. pontban (Versicherungszeiten) szerepelnek a munkaviszony hónapjai, hanem a 4.-ben (Beschaftigungszeiten). 

 

Itthon a munkaügyi központban azt mondták neki, mivel nem a 3. pontban szerepelnek a munakviszony hónapjai, ezért itthon nem kap munkanélkülit. 

Ez tényleg így van? Semmire nem jogosult? Kint fizetve volt ugyanúgy a TB.

A papíron szerepel, hogy 15 napon belül lehet fellebbezni. Megéri?

 

Ha, esetleg nem jó a topik, kérlek segítsetek elirányítani. 

Köszönöm.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.25 0 0 10738

úgy tűnik, bővebbet mi nem tudunk neked mondani.

javaslom a jogiforum.hu oldalt, ott is a fórumot.

Előzmény: jano554 (10736)
Boszorka Creative Commons License 2012.10.25 0 0 10737

S.O.S.

Van itt véletlenűl ügyvéd, aki foglalkozik életjáradéki szerződésel kapcsolatos dolgokkal? Megkeresném privátban és nem társadalmi munkát kérek!

jano554 Creative Commons License 2012.10.24 0 0 10736

T.forumozok,lentebb irtakra nem kaptam választ,lehet  nem jol fogalmaztam.eladtuk a szülöi házat,vevötöl kaptam haszonélvezeti jogot,házat felújitottam,de kiderült,kaptam határozatot,nem lehetek oda állandóra bejelentkezve,mivel külterület,ingatlan nyilvántartásban is igy szerepel?Mit tehetek,átvertek?

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.23 0 0 10735

rendőrség

Előzmény: ella19 (10734)
ella19 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 10734


Segítséget szeretnék kérni, van egy kis ingatlanom amit elszeretnék adni. Hirdettem az interneten. Megkeresett egy ingatlanforgalmazó, hogy segít az az értékesítésbe, megbízási szerződést kötöttünk, kifizettem az egyszeri regisztrációs díjat. Azóta eltűnt, sem telefonon sem e-mailban, sem tértivevényes levélben nem érem el. Visszakövetelhetem a regisztrációs díjat? Hova forduljak, bíróság, rendőrség???????????

banjani Creative Commons License 2012.10.23 0 0 10733

Üdvözletem!

 

Egy számomra tisztázatlan üggyel kapcsolatban írnék, remélem tud valaki segíteni.

 

Egy büntetőügy kapcsán ügyvédet fogadtam. 110ezer Ft-ot fizettem ki egyben amiről számlát is kaptam. A megbízási szerződésben az szerepelt, hogy első ítéletig szól az összeg. Viszont az ügy nem jutott semeddig, mert bizonyíték hiányában megszüntették az eljárást. Szóval az ügyvédre igazából nem is volt szükség. Természetesen ő is megtette addig a maga dolgát, felvette a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal, kikérte a dokumentumokat. De én azt gondolom, hogy mivel nem lett semmi az ügyből, így a 110ezer Ft egy részét vissza kellene kapjam. De sajnos nem vagyok jártas ezekben a dolgokban, hogy mi hogyan működik ilyenkor.

Ebben kérném a segítséget, hogy jól gondolom-e, hogy visszajár egy része a pénznek? Van-e erre valami törvény, vagy szabályozás, vagy ez csak az ügyvéd jóindulatán, emberségén múlik?

 

Előre is köszönöm a segítséget.

 

 

jano554 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 10732

tudom mi a haszonélvezet,de én azért cseréltem el kisebbre,mert nekem túl nagy volt,nem tudtam fenntartani.De valahol laknom kell,ingatlant megnéztem,ügyvéd papirt megcsinálta,árva szóval nem mondta,hogy csövessé tesznek,átvertek,kihasználva helyzetem..ezt úgy hivják népiesen,hogy átkúrtak?Nálunk igenis megnézik az állandó bejelentkezésnél,hogy nem e esik tilalom alá az ingatlan,még tulajdoni lapot is kérnek,mert sok volt már a visszaélés..Esetemben ez nem büncselekmény?mondjuk csalás?köszönöm.Állando bejelentett lakásom,nem lehet zártkerti fáskamra.....,de mégis bejelentettek,mellette lévő szobában,már beigérték a birságot,ha életvitel szerüen élek itt

Előzmény: Törölt nick (10731)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.22 0 0 10731

külön kell választani a kettőt: haszonélvezet és tartózkodási hely.

lakcímbejelentéskor nem vizsgálják az ingatlan jellegét.

a haszonélvezet más jellegú jogi kategória. szántón is lehet haszonélvezetef, mégsem lakhatsz ott, avgy nem építhetsz rá lakóházat.

Előzmény: jano554 (10730)
jano554 Creative Commons License 2012.10.22 0 0 10730

Nem értem,egy papiron üres ingatlanra,hogy lehet állandóra bejelenteni valaki?Ugyanakkor a hivatal másik szobájábanazt mondták életvitelszerüen nem lakhatom ott..Ha megtették.Én egy  jog tiszta házat adtam el,minimum elvárható,hogy ne tegyenek csövessé.Hogy lehet ezt megszüntettni?illetve káromat fizessék meg.Felújitottam a házukat,menjeka hid aláEgyébként nagyon nehéz élethelyzetben voltam,sokáig nem irtam alá,kórházból jöttem ki,jan. 26-án,tüzelöm sem volt,úgy adtak csak pénzt,ha aláirom ezt a szerzödést,de más lehetőségem nem volt...jog szerint ez nem uzsoraszerzödés?

Előzmény: jano554 (10728)
agyamelhajítom Creative Commons License 2012.10.21 0 0 10729

Más:

És olyankor mi a helyzet amikor valami oknál fogva bizonyítani kell az élettársi viszonyt egy szerzési arány megállapításánál és az egyik élettárs nincs bejelentkezve az ingatlanba?

Mert a jogszabály csak ennyit ír erről

"Az élettársi kapcsolat egy olyan párkapcsolati forma, amely két, egymással házasságot nem kötött, érzelmi és gazdasági közösségben élő személy között áll fenn. Különbözik mind a házasságtól, mind a bejegyzett élettársi kapcsolattól, mivel nem valamely állami hatóság előtti akaratnyilvánítással, hanem az együttélés tényéve"

 

Előzmény: twiaj (10727)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!