Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 262
Nem szoktál kijárni szabadba valahova sütögetni?
Előzmény: Tepedt_ (261)
Tepedt_ Creative Commons License 2007.09.04 0 0 261
Ilyen itthoni elektromos van csak sajnos, panelban lakom :)
Előzmény: Törölt nick (260)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.04 0 0 260
Milyen grillsütőt használsz?
Előzmény: Tepedt_ (259)
Tepedt_ Creative Commons License 2007.09.04 0 0 259
A grillezéshez és speciálisan a csirkemellre gondoltam én ugyanis azt fogyasztok a legtöbbet.
Előzmény: ZsuR (257)
nandan Creative Commons License 2007.09.04 0 0 258
Szerintem alapból a Grillezésre gondolt :)

Köszi akkor a tejfölöst letesztelem.
Előzmény: ZsuR (256)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.04 0 0 257
Olvastad a 241-es hozzaszolast - meg ami elotte, utana van?
Előzmény: Tepedt_ (255)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.04 0 0 256
A hamburgerhez?
Előzmény: Tepedt_ (255)
Tepedt_ Creative Commons License 2007.09.04 0 0 255
Fűszereket milyeneket használtok?
ZsuR Creative Commons License 2007.09.04 0 0 254
Mar miert lenne gond? :)) Orulok neki.

Tegnap vendegsegben voltunk - BBQ, hamburger, virsli etc.

Hat nem volt jo a hamburger - illetve nekem izlett, de nem hamburger volt.
Egybedult fasirtra emlekeztetett a legjobban az ize.
Az erdekessege, hogy keves tejet tettek a hushoz, ettol nem szaradt ki. . .(no meg attol, hogy raszolt a ferje a haziasszonyra, hogy sutes kozben ne nyomja ki a levet a pogacsakbol. . .).
Előzmény: nandan (253)
nandan Creative Commons License 2007.09.04 0 0 253
Hú ezek nagyon jók :) Ha nem gond akkor egyet kettőt én is kipróbálok.
Előzmény: ZsuR (252)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.03 0 0 252
Fogok par recetet betenni.

A legegyszerubbek a zoldseg felek, pesto szeruen, szoktam petrezselymet is osszekutyulni fokhnagymaval, keves olajjal, nagyon jo ize van.

Ami kevesbe hizlalos, az a friss paradicsom, hagyma, cilantro osszevagva - ha surubben akarom akkor teszek hozza paradicsompuret, es a paradicsomnak csak a husat hasznalom, a levet-magjat nem.

Lehet a paradicsomszoszt lassu tuzom fozni, adni hozza izesitoket, tenni bele erospaprikat, magyaran sajat keszitesu BBQ szoszt csinalni.

Szombeton este a gyerekem tejfolt kevert ossze valami keszen vett indiai - es nagyon eros - szosszal, hihetetlenul jo izt adott!

A legtobb hazi keszitesu szosznak sok ido kell, mert lassan kell fozni, de lehet oket jol fagyasztani.

Majd jovok tobb recepttel.
Előzmény: Törölt nick (250)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.03 0 0 251
Pontosan. Es micsoda jo ize tud lenni a husnak!!!
Előzmény: nandan (249)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 250
Milyen mártást meg köretet szoktál készíteni?
ez tényleg jó ötlet hogy mindenki saját ízlése szerint ízesíti az ételt!
Előzmény: ZsuR (248)
nandan Creative Commons License 2007.09.03 0 0 249
Én sem vagyok oda a pácolásért. Szerintem sok idő. Csak fontos tudni, hogy ha natúr húst sütünk, akkor le kell zárni, hogy a húslé, nehogy kifolyon belőle.
Előzmény: ZsuR (248)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.03 0 0 248
Mostanaban mi a hust natur sutjuk - foleg az oldalast - es martasokat adunk melle, ki mit szeret, martsa bele a hust. Azt hiszem csaladi kedvenc lett belole!

Mindig szerettem a sok apro falatot, ezzel meg tokeletesitve lett.
A koret szinen. . .2-3-4 fajta, nem sok, mindenbol kicsi. Nagyon jo!!!

Előzmény: szysssz (242)
nandan Creative Commons License 2007.09.03 0 0 247
Hamár ennyien emlitették a Kotányit, van egy direkt halakhoz szánt fűszerkeverékük. Én szezámmagos olajban szoktam pácolni a húsokat, aztán pedig megforgatom őket Grill mix keverékkel, vagy ha az nincs különleges ételízesítővel.
Előzmény: Törölt nick (246)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 246

Milyen fűszerkeveréket ajánlanál afrikai harcsához?

Eléggé kezdő vagyok a szakmában.. :)

Előzmény: nandan (245)
nandan Creative Commons License 2007.09.03 0 0 245
Ugyanúgy lehet elektromos grillen is bent ez igy igaz. A pác lé azért lecsöpöghet és nagyobb füstöt hagyhat, szóval ha valaki ettől félne akkor lehet fűszerkeverékeket is használni.
Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 244
igazság szerint ha jol bepácolod a húst,
akkor ugyanugy tudod a kinti grillen is sütni mint az elektromos grillen!
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 243

Sziasztok!

Afrikai harcsákat szeretnék grillezni este a kertben.

Van valakinek valami ötlete, h hogyan pácoljam, fűszerezzem őket?

szysssz Creative Commons License 2007.09.03 0 0 242

Igen, ez kimaradt: sütés után megnyúzható, de ilyenkor nem árt neki egy kis pirítás.

A fűszerezést nem részleteztem, mert sztem ez mindenkinek magánügye, de így igaz: nagyon széles a skála.

Csináltam sokféle fűszerrel, sőt reszelt sajttal ekevert sonkadarabkákat gyömöszöltem a bőre alá enyhe bazsalikomos fűszerezéssel (nem akármi:)))de pl. a csirkecomb nekem natúr, (csak sóval ízesítve) ízlik a legjobban. (ekkor érezni legjobban a pipihusi ízét legjobban, amit az enyhe sózás még kiemel)

Előzmény: ZsuR (241)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.03 0 0 241
Masik otlet: dorzsold be a szarnyas boret, susd ropogosra - es fogyasztas elott vedd le. Igy az izek benne lesznek a husban, de ha esetleg egyik masik fuszer alkatresz megeg, nem kellemetlen az ize.

Ami meg a fuszerkevereket illeti. . .micsodakat lehet hazilag keverni!
Szaritott keverekek mellett johetnek a firssek is, aprora vagott fuszernoveny valogatas - nem mindenfelet egyszerre!!! (vagy robotgeppel osszevagni, vagy deszkan egy jo eles kessel), mint fokhagyma, hagyma, kakukkfu, tarkony, bazsalikom, rozmaring. . .lehet adni hozza sot, borst, es szepen bedorzsolni a hust. Csodalatosak a friss izek!!! HA meg par csepp citromlevet is adunk hozza . . . fennseges!
Előzmény: szysssz (240)
szysssz Creative Commons License 2007.09.03 0 0 240

Szárnyasokat a bőrével együtt sütögesd. A bőre alatt dörzsöld be sóval és a gondolt fűszerrel - lehetőleg egyféle fűszert használj és bánj vele takarékosan, de ez akár el is maradhat.

Körítésnek adhatsz hozzá grillezett zöldségeket, grillezett krumplit akár héjában, akár pucolva és negyedelve, lájtosabb savanyúságot.

Tálalhatod krumplipürével is, ilyenkor savanyú gyümölcsből (szilva, alma) készült kompótot (befőttet), vagy gyümölcssaláltát kínálhatsz hozzá - különleges ízharmónia.

Előzmény: Törölt nick (235)
ZsuR Creative Commons License 2007.09.03 0 0 238
A lavako azert kell a gaz grillre, hogy egyenletesebb legyen a hoelosztas - ne legyen "hot-spot". Faszenes, brikettes grillre nem szoktak tenni - ott egyenletesen lehet elrendezni az egnivalot.

Alul a gazego - rajta grill, ezen a lava, es egy masik grill, amire a sutnivalo jon.

Ha latsz langot a lavan az attol lehet, hogy zsir csoppent ra, es az eg, nem a lava.
Előzmény: csorike6 (223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 236
barátnőmet! bocs:)
Előzmény: Törölt nick (235)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.03 0 0 235
szárnyas húshoz mit ajánlanátok?
ma este kéne a barátomat valamivel elkápráztatnom:)
Boarhunter Creative Commons License 2007.09.03 0 0 234
Ezért regisztráltál be?
Ülj le, fijjam, elégtelen...
Előzmény: kismilklos (233)
kismilklos Creative Commons License 2007.09.03 0 0 233
Aki szeretne csemegézni, hogy milyen grill fűszert válasszon, vagy melyiket érdemes használni, vagy csak egy helyet szeretne ahol grillezni lehet, az katt errre:
katt!!!!
szysssz Creative Commons License 2007.07.27 0 0 232

Má' megbocsáss!

 

Nem kevered Te a grillsütőt a szaunával? :)))

Előzmény: csorike6 (230)
Zitka Creative Commons License 2007.07.27 0 0 231

Ja, hogy te gázgyujtó néven a pörzsölőre gondolsz...! :-)))))))))))))

Nálam a gázgyujtó az a kis piezo-s szikráztatós kütyü, amivel a (nem automata) gáztűzhely rózsáját kell begyújtani. :-)

Előzmény: csorike6 (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!