Keresés

Részletes keresés

tafinaf2 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 749
Hoppa!! Arra vigyazz, hogy bar mostanaban rebesgetik, hogy Kinaban sem kell majd a fogadott hivasert fizetni, amiota en ismerem Kinat (1992), a fogadott hivasert MINDIG KELLETT fizetni. Azaz a hivo fel is, a hivott is fizetett, Kinan belul 50/50% aranyban, ha kulfoldrol hivtak, akkor meg helyi tarifat, de akkor sincs ingyen. Nezz utana, mielott barmit kiprobalsz. Ha van vonalas szamod, es egy jo amerikai callback service-ed (guglizd meg igy, hogy callback service usa), azzal altalaban olcsobban jossz ki (minute fees are the lowest in the usa, no wonder). Engem sosem erdekelt nagyon, mert leirtam koltsegkent, azaz ingyen volt, de talan egy jo multimedias notebook-kal es fix internettel jarsz a legjobban, ha te hivsz embereket skype-on Kinabol. Bar ha allandoan utazol, es rovid ideig maradsz, akkor ez sem eri meg. A Thuraya-nak van eleg jo satellite telefonja, de az Kinaban pont nem mukodik (Indiaban meg igen). Ha sokat utazol, erdemes venni egy satellite phone-t, manapsag olcsok.
Előzmény: Várszegi Viki (744)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.07.01 0 0 748
En mostanaban ritkabban vagyok HK-ban es Kantonban, de azert vagyok :-) A munkambol kifolyolag a Fold nevu bolygo barmelyik zugaban elofordulhatok, de Amsterdam, Brusszel, London es Geneva a leggyakoribb elofordulasi helyeim. De ezek (mint mar mondtam) csak azoknak lehetnek fontos informaciok, akiket kifejezetten a testem (fizikai avatarom) erdekel, mert virtualisan 24/7 (-alvas) elerheto vagyok, lasd nagyonjo.com, es aki meg nem kerult fel a feketelistamra, az telefonon is eler barmikor.

Re kinai csajok, izlesek es pofonok kulonbozok, en csak statisztikat mondtam, a Kinaban landolo kulfoldi himek olyan 90%-a meg akkor is par napon belul egy kinai csaj oleben talalja magat, ha addig hazas volt, gyerekkel, es eszebe nem jutott volna valami kis vagottszemuvel hemperegni. Az mas kerdes, ha europai no vagy, akkor neked is kis nyeszlett kislanyoknak tunik az ottani felhozatal, es joggal (ezekkel az europai idomokkal nehez versenyezni, ennel mar csak a latinok es csokibabak jobbak), de mondom, a kokemeny tapasztalat azt mutatja, mukodik a synergy. Nekem is elcsavartak a fejem, mit tagadjam. Be is van mar kotve, ahogy az kell.

Re kantoni, persze, ertek/beszelek kicsit, hisz az asszony is kantoni, es bar nagyon szeretem a nyelveket (vagy tan PONT EZERT??), sem a kinai, sem a kantoni, sem ezeknek barmilyen variacioja _nem ihletett meg_ annyira, hogy elmelyedjek bennuk. Oke, beszelem, pontosan annyira, amennyire tiz ev utan nekem erre szuksegem volt/van/lesz, de annyira egy halott koncepciok ezek a nyelvek, hogy sz.v.sz nem erdemes veluk foglalkozni (hacsak valaki nem ebbol akar elni, azaz odavissza tolmacsolasbol). Teny, hogy regebben jo oraberek jottek ki kinai tolmacsolasbol, de ma mar Dunat lehet rekeszteni kinai-angollal (azt olcson meg lehet kapni), tehat nagyon butanak kell lennie egy magyarnak, hogy egy magyar-kinai tolmacsot fizessen, ha ott van a kinai-angol huszadannyiert. Arrol nem is beszelve, hogy milyen uzletember 2008-ban az, aki nem tud angolul. Es habnak a tortara ott vannak a kinaiak, akik furtokben tanulnak angolul (millioszamra, ovodatol kezdve), mert ok is rajottek, hogy az indiaiaknak ebbol lett a behozhatatlan elonyuk (ti. Indiaban az angol hivatalos nyelv, es nana, hogy minden epeszu kulfoldi mostanaban inkabb oda megy, mint Kinaba, mert egyreszt a nyelv nem problema, masreszt az demokracia, nem beszelnek ejjel-nappal marhasagokrol). Kicsit kesve, de Kina is radobbent, aztan ma mar nehez olyan kinait talalni, aki szamit is, es nem is tud angolul. De mondom, jateknak/mokanak el lehet tolteni jopar evet ennek a halott nyelvnek a tanulmanyozasaval, poennak nem rossz, elismerem, buliban jo beszedtema, ha bedobod, hogy tudsz kinaiul ("hu, tenyleg?? es nehez volt megtanulni? es igaz az, hogy..." stb, gondolom ismeros)... sok egyeb haszna nincs.

De ha lany vagy, megertem. Magan statisztikam szerint tobb lany jott Kinaba kinait tanulni, mint fiu. A ferfiak ugyanis elobb-utobb kiszamoljak, hogy ez nem ferfinak valo tevekenyseg, ertelmes munkaval jobb oraberek es termelekenyseg erheto el (marmint, ha az ember a segge helyett az agyat hasznalja). :-D De a lanyoknak jol all a jo popsi, szoval tamogatom a kinai tanulast :-)
bellabr Creative Commons License 2008.06.30 0 0 747
en is lany vagyok, es eleg kritikusan neztem a felhozatalt:-)

en Shanghaiban a szalloda mellett es a mallban is vettem fel penzt, nem volt gond. azert Shanghai eleg nagy ahhoz h talalj egy normalis kornyeken levo normalis automatat, nem kell felni. en mar ketszer voltam, soha nem volt gondom.

ha lany vagy, zuhanyozz, ne azzal a vizben orakat. ja es budos, meg a szallodaban is, a hajad is valszeg allottviz szagu lesz.

fogmosashoz is palackozott viz.

van Shanghaiban egy jo kis fake market, ha kell megadom a cimet. alkudni kotelezo. 10%rol indulj. van egy jo kis labirintus utca is, kezi keszitesu kis sminktukor 14 RMB volt, ez a bogre meg 20 RMB tanyerral ha jol emlekszem http://www.porcelan.hu/index.php?p=ajandek&id=1746&lang=hu
Előzmény: Szelyemkukac (743)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 746
De hozzáteszem nagyon profi Kínából. :))))
Előzmény: Várszegi Viki (745)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 745

Kicsit lentebb beszéltük meg hogy Hollandiában lakik. :-)

Az olimpiára mégy?

Előzmény: Szelyemkukac (743)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 744
Eszembejutott egy ötlet. Veszek kint pl. egy kinai simet és az itthoniakat betanítom arra hogy hívjanak fel engem skype-on a kinai számomom? 5 Ft / perc. Fog ez működni? Lentebb azt olvastam hogy lehet bárhol, könnyen simet venni, még ilyen papirokat sem kell kitölteni mint itthon.
Előzmény: tafinaf2 (741)
Szelyemkukac Creative Commons License 2008.06.30 0 0 743

Nekem tökmindegy, mert lány vagyok.... :P

 

Kösz a válaszokat! Hát igen, az ATM-ektől tartok egy kicsit, de ha a szukség úgy hozza... majd imádkozom! ;) Hja, a HK-s megoldás nem rossz, csakhogy oda nem megyek... (Ha jól értem, te ott laksz Hongkongban? Kantonit mennyire beszéled? Nekem annyira tetszik, olyan kis archaikusan-helyesen hangzik!! Bár nekem csak néhány sláger és koszonés az egész harci készletem belole.... :)

Előzmény: bellabr (742)
bellabr Creative Commons License 2008.06.30 0 0 742
ööööhm.. szexik? egy jo csajt sem lattam..
Előzmény: tafinaf2 (741)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 741
A reszleteket majd valaki leirja, akinek tobb ideje van, mint nekem, de a lenyeg:

1. Mostanaban nagy divatja van, lehet kapni, de csinaltathatsz is.
2. Csapvizzel fogat moshatsz, de inkabb palackozottat igyal.
3. Azsiaban pottyantos a szabvany vece, par helyen van angol vece is, de az a ritkabb.
4. Europai dugasz NEM jo Kinaban, de kapsz mindenhol atalakitot fillekert. Amugy 220 volt/50Hz, tehat adapter nem kell.
5. Posta mindenhol van, kepeslap olcso.
6. ATM-eket felejtsd el, vagy imadkozz, mert 50%, hogy benyeli. Vigyel eleg keszpenzt, vagy utazz Hong Kongon keresztul, ott mukodnek az ATM-ek. HK-ban 1millio dollarig barmennyit valthatsz barmilyen valutarol barmilyenre, ott erdemes usd vagy euro valtast RMB-re. Vegszukseg eseten a VISA kartyaddal a nagyvarosokban 1-1 helyen (CSAKIS a Bank of China ATM-jeinel, es ha lehet, otcsillagos hotelek kozeleben) probalkozhatsz, de napkozben csinald, hogy ha benyeli, akkor tudj valami embernek panaszkodni (nezd meg, ki tartja fenn az ATM-et, tehat ne olyan helyen tedd be a kartyadat, ahol nem vilagos, hogy kinel van a kulcs, ha benyelne).
7. Otthonrol semmit ne vigyel, mert Kinaban minden van. Ami Kinaban nincs, vagy nehezen beszerezheto, azt ugysem tudnad bevinni.
8. Kinabol nem tudsz olcson hazatelefonalni. Telefonkartyak ugyan vannak, de azok is tizszer dragabbak, mint egy .eu-.cn hivas. SMS hol mukodik, hol nem (inkabb nem), tehat probalkozz az internettel, de azt is figyelik, proxy-val esetleg elersz szabad site-okat. Skype-ot probalgasd.
9. Vigyel kinaiaknak finom belga vagy svajci csokit, mert azt meg mindig nem tudnak elfogadhato minosegben gyartani (pocsek a kinai csokolade, mintha cukros port ennel). Alkoholt is probalhatod, kis uveg palinkat, abban is csak a rizspalinkat ismerik.
10. Haza mit hozol az toled fugg, hozzal valamit amit itt nem lehet kapni, mert megsugom: a Kinaban kaphato cuccok 99%-at barhol Europaban megkapod a kinai piacokon.
11. Bp-Peking jaratot sosem probaltam, de biztos jo, felszall meg leszall, nem lehet olyan nagyon bonyolult... :-)

Meg egy jotanacs: lanyokkal vigyazz!!! Nagyon szexik, konnyen elcsavarjak a fejed, es mindig legyen nalad ovszer (ha fiu vagy). Ha lany vagy, akkor konnyu dolgod lesz.
Előzmény: Szelyemkukac (740)
Szelyemkukac Creative Commons License 2008.06.30 0 0 740

Sziasztok!

Most utazom Kínába, életemben eloszor, de remélhetoleg nem utoljára ;) és mivel egyedul megyek és eléggé zsenge korú vagyok, szeretném ha minden rendben lenne és nem bénáznék semmivel sem.... Pekingbe és Shandongba megyek (2 hét), a nyelvet gyúrom (eddig ha kellett, eléggé kommunikációképesnek bizonyultam, szerencsére.. .:), azzal nincs gond, elboldogulok.

 

Nagyon jó lenne, ha valaki tudna egy kis tájékoztatást adni a kovetkezokrol:

- Mennyibe kerul?

Kaja- kínai és Meki, szuvenírek, konyvek (terveim kozt szerepel egy rendes szótár beszerzése!!, esetleg valami egyszerubb regény stb.), ruhák- kínai és ´nyugati´, DVD(nem baj ha nem eredeti :P), tisztálkodási szerek, elektros cuccok (pl. elektromos szótár, elemek) stb....

- Lehet odakint hagyományos kínai ruhát szerezni? Nem kell egész hacuka, gondolok itt csak egy blúzra vagy vmi, nem kell eredetinek, sem minoséginek sem lennie, csak lehet, hogy lesz alkalom, ahol jó lenne ilyenbe feloltozni. (Mellesleg: MO-n, pl. Asia Centerben nem lehet ilyen hagyományos stílusú pólokat, ruhákat kapni??)

- Azt tudom, csapvizet nem szabad, hol lehet és mennyiért kb. palackozott vizet venni? (Lehet, hogy nagyon hulye kérdés, de azért felteszem:A csapvizes tilalom zuhanyzásra, fogmosásra is érvényes? Vagy azokkal mi a helyzet?)

- Egy intim kérdés: ha jól tudom, az átlag ázsiai vécé másmilyen típus, mennyire elterjedt az angolvécé? Vagy ez csak turista-rémmese?

- Hazai telefontoltovel nincs gond, Kínában is hasonló a dugasz? Nem kell ugye semmilyen adapter, mint pl. USA-ban?

- Postákat merrefelé lehet találni és kb. mennyibe kerul egy képeslap hazáig?

- ATM-ekkel hol érdemes próbálkozni, általában ´turistább´ helyen vannak?
- Mennyi készpénzt érdemes vinni? Euróban vagy inkább dollárban (én ugyanis az eurót preferálnám)? Odakint mennyire fogadnak kártyát, valutát fizetésnél? Csináltattam magamnak bankkártyát, amit valszeg ´rendes´ helyen elfogadnak (Visa), nem szeretnék csak készpénzt vinni, azért merjek egy ATM-mel bepróbálkozni szukség esetén? Esetleg vannak megbízhatóbb nevű bankok? (Pl. Bank of Chinaról hallottam hideget-meleget) Zsebesektol mennyire kell tartani? Kb. mint itthon?
-Mi az, amit feltétlenul érdemes bepakolni, mert odakint nem nagyon hozzáférheto? Mire kell ugyelni (egészségugyileg)?
- Hallottam, kaphatók telefonkártyák. Tényleg lehet kártyafuggetlen telefonba és olcsón hívni vele? Hogy is van ez?
- Mi az, aminek esetleg kínai vendéglátó orul (pl. vendégcsalád), ha ajándékba kap? Egy kis itóka? Hallottam, hogy esetleg a csoki egész menő. Feltehetoleg lesz egy velem egykorú kísérom, esetleg illetlenség lenne vmi kisebb ajándékot vinni neki? Általában minek orulnek a fiatalok (nem toronyóra lánccal, csak valami kis kütyü)?

- Otthoniaknak milyen szuvenírt érdemes? Olimpiás cuccok mennyire kaphatóak és mennyiért?

- Repulotéren oda-vissza sok papírt kell kitolteni stb.? Milyenek a tapasztalatok a menetrend szerinti Bp.-Peking járattal?

 

Tudom, lehet, hogy néhány kérdés esetleg nagyon Lüke Laowainak hathat, de gondoltam, inkább megkérdezem, minthogy aztán kint pillogjak... :)

A válaszokat előre is köszi szépen!!! :)

Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 739
Majd nyugdíjas koromra kiköltözöm. :)))
Előzmény: Várszegi Viki (738)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 738
Van egy holland ismerős család, nagyon aranyosak és náluk voltunk már kint háromszor, nagyon a szivem csücske az az ország.
Előzmény: tafinaf2 (736)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.30 0 0 737

De erővágóval mindent el lehet vágni. Vettem a múlt héten valamilyen lakatot, elég brutálisan néz ki, de hogy az mágneses-e, tudja a fene.

A keresztöv az tényleg jó? Akkor veszek azt is. Köszi.

Előzmény: bellabr (734)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 736
Harombol harom: talalt! Latom ismered a helyzetet. Amit en szoktam peldanak felhozni, az inkabb a maximalis szabadsag (a vilag talan legszabadabb orszaga, itt szinte mindent SZABAD gondolni/mondani/csinalni), es megfeleloen intelligens hozza a populacio is, mukodik. Ezt Hollandiaban mi igy mondjuk roviden: "alles mag, niets moet" (mindent szabad, semmit sem kotelezo). Ez osszefoglalja a filinget. :-)

Ennek annyi koze van Kinahoz, hogy kb 180 fokban az ellentetje annak, mint amit ott lehet filingelni. Kulfoldi ide nem mehet, oda nem mehet, ezt nem csinalhatja, azt nem mondhatja, ezt nem gondolhatja, stb. Manapsag mar annyira fosnak a szabad kulfoldiektol, hogy be sem engedik oket, csak ha csontot hoznak a kutyajuknak, fizetnek szepen, es megigerik, hogy amig Kinaban tartozkodnak, nem fognak szabadon gondolkodni, beszelni es cselekedni :-D

Nyugi, nem csak te szamitasz szabad kulfoldinek, a tajvaniak, hongkongiak es makaoiak is, azoktol is felnek, mert azok is szabad emberkent lattak napvilagot, nottek fel, es elnek ma is. :-)
Előzmény: Várszegi Viki (733)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.29 0 0 735
couchsurfinget ismerem evek ota, ha jo a tulaj renomeja, erdemes probalkozni:-)
Előzmény: kb. (704)
bellabr Creative Commons License 2008.06.29 0 0 734
foliaztatni? csak szennyezi a kornyezetet. tipikus hetvegi turista szokas.
inkabb zard le zarral es egy keresztovvel. a magneses zar pl k.jo nekem moszkvabol amerikaba menet nem tudtak szetfesziteni, pedig akartak-el volt deformalodva de meg mindig tartott.
Előzmény: Várszegi Viki (725)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.29 0 0 733
Hogy Te milyen vicces vagy. :-) Csak azért kérdeztem mert imádom Hollandiát, sajtok, szélmalmok, az a kultúrált közlekedési morál, nem is sorolom.  Én meg férjezett 2 gyerekkel. :-) De ez már off, térjünk vissza Kínára......
Előzmény: tafinaf2 (732)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 732
Ha engem kerdeztel, akkor igen. Hollandia szereny velemenyem szerint is az egyik legjobb hely a vilagon, de _nem azert_ vagyok itt (kulonben mi a fenet kerestem volna Kinaban az elmult tiz evben). En egy pontosan megtervezett eletutat jarok, aminek ez most a kovetkezo allomasa. Errefele az, hogy hol van helyileg az ember, maximum annyira beszedtema, minthogy egy vagy ket cukorral iszod a kavet. De ertekelem az erdeklodest, mert a fizikai gps koordinataim felol valo erdeklodest azonnal erotikus tartalmunak ertekelem (ebben a webcam-es, telefonos, stb vilagban akit erdekel, hogy _helyileg_ hol vagyok, az nyilvan tolem akar valamit, mert a tobbit online is megkaphatja), es mit tagadjam, izgat (annak ellenere, hogy nos vagyok). Egyebkent barhol a vilagon osszefuthatunk, sosem lehet tudni :-)

De koszonom kerdesed, valoban szelmalmozok es vitorlazok (hja, ezt az allandoan fujo szelet ki kell hasznalni), es ha valaki akar, meg is latogathat, mindenkit szivesen latunk (mint tettuk azt Kinaban is).
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.29 0 0 731
Még mindig Hollandiában vagy? Imádom azt az országot!!!!!!
Előzmény: tafinaf2 (585)
Pandus Creative Commons License 2008.06.29 0 0 730
még mindig tetszik a humorod.
Előzmény: tafinaf2 (727)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.29 0 0 729

Oké, köszi. A muszájt mindig keverem, bocsi, de a többivel nincs gondom. De mostmár megjegyzem. :-)

Majd írok élménybeszámolót persze. Köszi mindent. Már csak az a kérdés, ugye nem akarják elvenni a gépem. Reméljük nem.

 

Hűtőmágneses megjegyzéseden jót röhögtem. :)))

Előzmény: tafinaf2 (727)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 728
Kinaban mindent ugy harangoznak be, hogy "a vilag legnagyobb", de azert nem kell hasraesni tole: mivel nagy orszag es sok az ember, ott konnyu ilyen leg-eket osszehozni. Kb olyan, mintha azt mondanank, hogy Budapesten van a legtobb etterem Magyarorszagon (na bumm, meg szep). A pekingi repter nyilvan csicsas lesz, ha most belehuznak es felujitjak (vagy ujat epitenek), de igazabol a vilag legJOBB reptere meg mindig a hongkongi (Kina deli hataran). Ettol fuggetlenul csodalkozni fogsz majd ketszer is: egyszer azert, mert amirol ugy gondoltad, hogy Kina elmaradott, abban pont nem lesz az; es masszor azert, mert amirol ugy gondoltad, hogy Kina majd bezzeg, abban meg pont nem fognak domboritani. Kinat az atlag kulfoldi rosszul ismeri, es ez azert van, mert ott a Kinai Nagy Fal (minden ertelemben); aki pedig ismeri Kinat, az mar belefaradt abba, hogy ezt a nagy szakadekot athidalja, es bele se kezd a tanitasba. Marad a szakadek, tessek elvezni a kulonbsegeket :-)
Előzmény: Várszegi Viki (725)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.29 0 0 727
Hutomagnest a kinaiak nem lopnak, mert altalaban frisset esznek, hutoje kevesnek van otthon. Mondom, az olimpia erdekes lesz, kivancsi vagyok rajtad kivul meg hany zoldfulu lesz ott. A muszaj a nemet muss sein-bol letth magyarositva, es az osszes magyarositott szo j-vel irodik (konnyu megjegyezni). Nyugi, nem vagy egyedul, sokan Osztapenkot Osztyapenkonak mondjak (bunkok), vagy Batthyany grof csaladnevet Battyanyinak, stb. De sosem keso megtanulni pontosan olvasni, irni, gondolkodni, nem igaz? :-)

Kajaval nem lesz gondod, a kinai kaja boseges, olcso, sokfajta, egeszseges, stb. Kedvencem (es Mac Cetunge is) a budos tofu, majd probald ki: tobb szaz meterrol megerzed az utcan, ha valaki arulja, mert penetrans buze van, de nagyon finom. De ha nem lennel open minded, ott van neked is a McDonalds, az mindenhol ugyanaz.
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.28 0 0 726
Jaj még eszembejutott valami. Nagyértékű fényképezőm van egy komolyabb teleobival. Ugye azt nem akarják elvenni? Azt muszály felvinni a gépre. köszi
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.28 0 0 725

Ja, remélem azért ha beleteszem a dolgaimat a check in baggage-be nem nyitják ki. A hűtőmágneseim szent, azokat eddig mindig kézi poggyászban hoztam. Nagy gyűjtő vagyok, több mint 3 ezer van már.

Az egyik barátnőm SSan Franciscoból jött haza és a mágneseit a bőröndbe tette, itthon meg már nem volt benne valaki lenyúlta.

:(

Na majd megpróbálok fóliáztatni ha van lehetőség rá. Kivi vagyok arra a bazi nagy reptérre is, a világ legnagyobb reptere. Tuti nagy élmény lesz.

Előzmény: tafinaf2 (723)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.28 0 0 724

Na akkor leírom inkább mi van benne, de lényegében 2 fő részére minden. Repülőjegy, vízummal, félpanziós ellátással, transzferrel és 300 USD / fő belépőkkel amiből én válogathatok hova megyek, azonkívül van benne 1 db fakultatív progi amit én választhatok ki, de a többire be lehet fizetni, de az se sok. 8000 Ft / fő, tehát azokra is elmegyünk ha belefé az időnkbe.

Mindent intéznek vízumot is a Pegazus intézi és a járat pedig a menetrendszerinti Bp Peking Hainan Airlines. Szóval mindent ők csak a költőpénzt én, így ezért nem pattoghatok össze vissza, meg hát én nem is voltam messzebb eddig még csak Európában össze vissza, úgy hogy örülök ha ők intéznek mindent, azért ez mégsem London vagy Párizs vagy Róma ahol simán elközlekedek semmi gond nélkül. Kína egy kicsit más, lehet el fogok tévedni. :) Várom már csak itt próbálok felcsipegetni némi infót mégis mit hogyan merre. Külön útjaim biztosan nem lesznek , szóval ez van, én ennek is nagyon örülök életemben nem voltam még ilyen messze, Európán kívül még soha.

Köszi az infókat!!!!

Előzmény: tafinaf2 (723)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 723
Na, igy mar ertheto. Majd szamolj be, hanyan lesznek meg kulfoldiek rajtad kivul az olimpian, mert ket eset lehetseges: vagy nagyon kevesen (mind olyanok, akiknek kisorsoltak egy nyeremenyt, vagy kezzel valogattak ki egyenkent, mint a Tibetbe beengedett ujsagirokat), vagy milliok (de azok kozott sokan fognak free tibet zaszlokat lengetni, amibol botrany lesz), szoval valahogy valami nem stimmel azzal, hogy olimpia egy totalis diktaturaban, amely meghivja magahoz (de nem engedi be) a vilagban jelenleg tobbsegben levo fejlett demokraciakat, de majd szolj, milyen volt :-)

Ha HK-on keresztul mennel Kinaba, nem lennenek ilyen elvevos gondok, mert ott nem neznek semmit, de ha egyenesen berepulsz az oroszlan szajaba, akkor barmi megtortenhet. Tegyel mindent a check-in baggage-be, fel a gepre ne vigyel semmit, az a legbiztonsagosabb.

Ha csak egy olimpiai belepot nyertel, akkor meg mindig donthetsz, hogy hol veszel vizumot, es milyen uton mesz Kinaba. Ha ez mar a nyeremeny resze (azaz a nyeremennyel egyuttal vizumot is kaptal es egy ingyen repjegyet Bp-Peking), akkor nem erdemes tornazni. Nem a legjobb megoldas (sok hatranya van), de ha ingyen volt, akkor csinalni kell. Ha viszont meg van valasztasi lehetoseged, nezd meg, nem erdemesebb-e Finnair-rel (jelenleg ok a legolcsobbak tudomasom szerint) HK-ba repulni, oitt venni vizumot es onnan felvonatozni Pekingbe. HK/Macau Kina legkulturaltabb resze, ott nyerhetsz egy kis pozitiv benyomast is a kinaiakrol, ezert lenne erdemes nem kihagyni. Tajvan is jo, de onnan nincs kozvetlen beutazasi lehetoseg Kinaba, szoval az egyelore kilove (beszelnek kozvetlen jaratokrol meg egyeb marhasagok, de azok is csak kinaiaknak lesznek, kulfoldieknek nuku).

A te esetedben, ha valami magyar nyeremenyjatekrol van szo, szerintem megkopkodtek neked egy olcso repjegyet is, a vizumot ebben az esetben a Bajza utcaban erdemes intezni.
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.28 0 0 722
Ja, és azt se értettem hogy a téliszalámit miért veszik el? Biztos ők akarják megenni. Nem mintha vinni akarnék csak csodálkoztam. :-)
Várszegi Viki Creative Commons License 2008.06.28 0 0 721

Szia!

 

Köszi az infókat. Nyertem az olimpiára utat, úgy hogy csak 8 napig leszünk Pekingben + Peking környéki kirándulás a nagy falhoz, tehát nem mozoghatok csak úgy össze vissza.  Csak ezt a hazatelefonálást próbáltam volna megtudni hogy is a legolcsóbb, na majd lesz valahogy. 2 gyerkőc a nagymamánál marad , nekik akartunk telefonálni hogy hogy vannak. Majd max. sms-t írunk.

Tegnap visszaolvastam az egész topicot, nagyon sok jót és hasznosat olvastam, köszönöm nektek. Férjem kicsit megijedt ettől a robbantott csirkétől, de úgy tudom a magyar szurkolótáborban magyar szakács is lesz, tehát nem feltétlen kell megennünk minden kígyót békát. Tegnap oltattuk be magunkat Hepa A + B és tifusz, kettőnknek az egy hónap és a fél év múlva esedékes oltásokat is beleszámítva 60 ezer Ft. Mindegy, hepa úgyis kellett volna, mert Európában is ide oda repülünk minden nyáron, szóval nem árt.

Jaj még azt olvastam itt a topicban hogy a  mágneseket elkobozzák, nem is értem miért. Én ugyan nem akarok olyan karpereceket venni, de hűtőmágneseket azt gyűjtöm, remélem azt nem veszik el. Illetve ha a feladandó poggyászba teszem akkor gondolom nem veszik el még a karperecet se igaz? Egyáltalán mi a bánatnak veszik el?

 

Előzmény: tafinaf2 (720)
tafinaf2 Creative Commons License 2008.06.28 0 0 720
Ha Kinaban kommunikalni akarsz majd az otthoniakkal, az draga lesz (bar neheznek nem nehez). Javasolnam a netkavezokat, de azokat is sorra zarjak be vagy kontrollaljak. Egyre kifinomultabb eszkozokkel mossak az agyakat, es a kulfoldinek bar neha egerutat adnak, ez az egerut sosincs ingyen.

Ha Kina szabadabb, civilizaltabb felet is akarod majd latni, latogass el Tajvanra, Hong Kong-ba vagy Macau-ra. Ott vehetsz olcso hivokartyakat, amikkel fillerekert orakat tudsz majd .hu-val beszelni. Nepi Kinaban ez kicsivel dragabb lesz (ha jol emlekszem valami 5 yuan/perc, ami kicsit durva, Europabol Kinaba ennek tizede sincs).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!