Keresés

Részletes keresés

brazil_8 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 234
Tudod nyított fül :)

Tesco, mi csináljuk a mobil lefedetséget a részükre, de a Dharaszti oldalán is kint van.
Lakópark, pedig ismerőstől.

Egyelőre pesszimista vagyok, hogy csak rosszabbul járunk, de ne legyen így.
Előzmény: Törölt nick (233)
brazil_8 Creative Commons License 2008.06.11 0 0 232
Sajna nem túl VSZ, mert másik hír hogy a jetski pálya helyén meg lakópark lesz, ott meg nem hiszem, hogy engednek "elkerülő útat" :(
Előzmény: Törölt nick (231)
brazil_8 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 230
Sajna rossz hírem van :(
A kedvenc kereszteződésünkben egy Tesco (+ egyéb MC, stb) fog épülni, így várhatóan utána még sz....abb lesz a lámpa :(
brazil_8 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 229
Hát igen a kritikus idő az kb 06:20 körül kezdődik, ezért szoktam 06:10-15 között elindulni otthonról. Sajna ezen a héten rosszul ment a felkelés, így az indulás is csúszott, így tegnap pl vissza is fordultam az 51-esről és mentem Taksonyon keresztül. Ma is kb a Hódútnál állt a sor vége.

Az Off-roadot én inkább kihagyom, nem ér annyit az egész
Előzmény: Péter az állat (227)
brazil_8 Creative Commons License 2008.05.30 0 0 228
Nem vagyok én semmi jónak az elrontója ;)
Pia készlet ügyileg tudok segíteni :)

Hétközben sajna este 9 elött soha nem vagyok otthon, így max hétvége jöhet szóba nálam.
Előzmény: Törölt nick (215)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.28 0 0 227
Na jó. De melyik irányból? :-)

Akkor úgy látszik engem utál az a szemét lámpa, mert 6.45 kor az aszfal keverőig ért a sor, és nem nagyon akart elindulni, úgyhogy egy kis off-roaddal Haraszti felé kerülve én is második voltam, csak a keresztező irányból. :-(
Előzmény: Törölt nick (226)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.27 0 0 225
Persze minek is odadobni valamit, hogy ne essen ki az ember fogából a tömés. Aztán elég egy pár balfék, aki majdnem állóra fékez egy olyan dolog miatt, amin pesten százával simán nyolcvannal robog át, és kész a sok kilométeres dugó. Aztán persze a csodás munkaszervezés, hogy bár a közelben lakóház még mutatóban sincs, éjszaka mégsem csinálnak semmit, dolgoznak viszont péntek délután, és szombat reggel, amikor a lehető leghosszabb dugókat lehet kialakítani.

De azóta sem jó a helyzet. Ma pl már háromnegyed hatkor is egy km-es dugót tudtak kreálni, azért, hogy keresztbe vagy két autót átengedhessen. A hétfők pedig egyenesen a horror határát súrolják. Mult héten a Bugyi elágig ért a sor vége. Már nem is megyünk arra, inkább bevállalunk némi off roadot, meg plusz 10 km-t, még úgy is gyorsabb mint az 51-es.
Előzmény: Törölt nick (219)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.27 0 0 224
"Gondolom nem véletlenül"

Persze, hogy nem. Szvsz csak suimán tesznek rá.
Előzmény: Elar (218)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.27 0 0 223
" Ez elvileg nem fog egyhamar tönkremenni :)"

Elvileg. Meg kérdés mi számít hamarnak. A két-három éve felújított, és a friss között meglehetősen "keményen" érezhető az ellentét. :-)
Előzmény: Elar (216)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.27 0 0 222

Másfél hónap... alig valamivel tartott tovább az önkormányzati döntéshozatal :-( Többszöri kérés, könyörgés, sürgetés, fenyegetés, ígérés stb. hatására szűk 2 hónap alatt mondták ki az igent.)

 

Ezután a Vízműnél kallódtak el a papírok, aztán a műszaki vezetőjük is elveszett, végül aztán megszántak, és beindult az üzem. A gödröt nekünk kellett kiásatni, de tegnap este 2 olyan sírásó jött, akik már nagyon megfáradtak és nem sikerült véghez vinni a tettet. Ma reggel friss erővel láttak hozzáés győztek! Utána  vÍZMŰ EMBERE IS PÉLDÁS GYORSASÁGGAL JÖTT, S Délután betemethettem a gödröt, péntekre meg talán már behajtónk is épül. Igazi siker-történet!

Előzmény: Péter az állat (220)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.27 0 0 221
"akár még a főzőversenyt is megnyerhetnénk..."

Hogy a kedvenc hűtőmágnesemet idézzem, "Szeretek borral főzni. Néha az ételbe is teszek. " :-)
Előzmény: LianaSoroksár (214)
Péter az állat Creative Commons License 2008.05.27 0 0 220
Örömmel láttam, hogy eldobhatjátok a cipőkanalat, és alig másfél hónap is elég volt arra, hogy elbontsanak egy közkutat. :-) Végülis, ismerve a hazai viszonyokat, lehetett volna akár szeptember is a dologból. :-(
Előzmény: LianaSoroksár (199)
Elar Creative Commons License 2008.05.27 0 0 218

Magyar viszonylatban értettem :)

 

Illetve, h egy csomó idő telt el a kopóréteg felrakása előtt. Gondolom nem véletlenül - ilyet sem nagyon láttam még útfelújjításnál Mon

Előzmény: Törölt nick (217)
Elar Creative Commons License 2008.05.26 0 0 216

Jó régen jártam itt....

ti mennyit szívtatok az 51-es felújjitásával?

Én 1x szaladtam bele a végefelé egy 1 órás álldogálásba.

Addig nagyjából megúsztam.

Ahogy láttamjól aládolgoztak a fiúk. Ez elvileg nem fog egyhamar tönkremenni :)

LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.26 0 0 214

Ha alkalmatlan, akkor majd jól bezárjuk a kaput, nehogy bejuss :-)

 

1ébként valóban szívesen látunk Téged is s a többi topiclakót is, egyelőre nem kell attól férni, hogy nem férnénk el a néhány négyzetméteres teraszunkon...

 

Össze kéne beszélni, mindenki kézen fogná párját (ha van neki ojjana) s egy kellemes kora nyári estén némi pogácsa, söröcske, borocska, bambi társaságában jól megválthatnánk a világot, vagy legalább városunkat, de legalábbis dumálhatnánk egyet.

 

A Dunavarsányi Napokon is találkozhatnának a néha ide bekukkantó fórumozók, akár még a főzőversenyt is megnyerhetnénk...

 

Naaaaaaaaaa, nem erőszakoskodom tovább....

 

 

Szép napot az alvó fórumozóknak is!

Előzmény: Törölt nick (213)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.26 0 0 212

Ha máskor arra jársz, csengess be, szívesen látunk egy üdítőre, ott "az út végén" is túl :-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (211)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.25 0 0 210
Ritkán ír a sajtó rólunk, gondoltam legalább még 1-2 ember olvassa a cikket. Nem hiszem, hogy nagyon felborzoljuk a kedélyeket... HA mégis megzavartam a közösséget, bocsi.
Előzmény: Törölt nick (209)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.23 0 0 208

Nem vmi pörgős ez a topic, de azért próbálkozom....

 

Csúcstalálkozó volt Dunavarsányban!
Pontosan rögzítették a jogokat és a kötelességeket
Ma, 06:12, Forrás: SportFórum.hu

if(!window.goA)document.write(''); if(window.goA)goA.addZone(53748,{displayOptions:{bannerhome:'http://ad.adverticum.net'}}); on error resume next ShockMode = (IsObject(CreateObject("ShockwaveFlash.ShockwaveFlash.8"))) Sub banner_259759_FSCommand(ByVal command, ByVal args) call banner_259759_DoFSCommand(command, args) end sub

A pillanatnyi helyzethez alkalmazkodva Dunavarsányban tartott csúcstalálkozót a Magyar Evezős Szövetség.

A szövetség vezetése azért kereste fel az edzőtáborozó Varga Tamás-Hirling Zsolt (képünkön) könnyűsúlyú kétpárevezőst és edzőjüket, Kiss Lászlót (képünkön), hogy az olimpiáig terjedő időszak feladatait pontosítsák, illetve mentálisan megpróbálják a dolgokat a lehető legjobb mederben tartani, illetve oda terelni.

Amint Dévid Imre, a szövetség elnöke beszámolt róla, a 2005-ös esztendő világbajnokait, az idei évben is jó olimpiai szereplésre képesnek tartott páros felkészítő edzőjét, Kiss Lászlót maximálisan megerősítették jogaiban, illetve aprólékosan elemezték kötelességeit is.

Az elnök fontos változásnak nevezte, hogy Vargáék „hadra fogták” az osztrák Schellenbacher gyár által speciálisan az ő igényeikre méretezett új hajójukat, amellyel eddig egyértelműen pozitív benyomásokat szereztek. A dolog pikantériája az, hogy a magyar páros 2005-ben Schellenbacher hajóban küzdve szerzett világbajnoki címek. Ők azonban különféle hatásokra kiderítették, hogy bizony nekik az olasz Filippi cég gyártmánya jobb lesz, s a korábbi jó „Schellebacheres” tapasztalatok ellenére átültek a Filippi hajójába.

Eldőlt az is, hogy az éves tervben a férfi könnyűsúlyú négypár feltételes módban tervezett, az olimpia előtt néhány héttel esedékes világbajnoki rajtjára nem kerül sor.

 

http://www.sportforum.hu/?page=cikkek&katid=322&subkat=322&newsid=73671

LianaSoroksár Creative Commons License 2008.05.08 0 0 206
  Hatósági zár a legnagyobb magyar mézfeldolgozón

Forrás: HVG
Erős a gyanú, hogy cukorszirupot kevert a mézbe a dunavarsányi Aranynektár Kft. Ezért a hatóság bezáratta Magyarország legnagyobb, tavaly uniós támogatással felújított mézüzemét - értesült a HVG.

Április 4-én négy Pest megyei mézfeldolgozóba tartott ellenőrzést az állategészségügyi, a vám- és az adóhatóság, amelynek eredményeképpen ? miután súlyos szabálytalanságokat találtak ? a dunavarsányi üzemet bezáratták. Külön pikantériája a helyzetnek, hogy az üzemet tavaly ősszel avatták fel, s a beruházáshoz az unió és a magyar költségvetés is hozzájárult. Az üzem az unión belül is nagynak számít, benne van az első tízben.
Tavaly egy brémai labor kimutatta, hogy a bolti forgalomba kerülő magyar mézek kétharmada hamis. Az Aranynektár mézeinek árai kilónként 100-200 forinttal olcsóbbak, mint más termelőké. A HVG úgy értesült a hó elejei razzián éppen cukorszirup közben érték tetten a kft. dolgozóit.

Forrás: www.agroland.hu

http://www.agronaplo.hu/index.php?oldal=hirekteljes&hir=386

LianaSoroksár Creative Commons License 2008.04.24 0 0 205

Naaaa, most jól elszégyeltem magam, hogy egy másik topicban pirítanak rám a "honi topic" hanyagolásáért ;-)

 

1ébként is illene már nevet változtatnom, mondjuk LianaVarsány-ra :-)

 

Nos, akkor hazai hírek: helyi redőnyöst kerestünk és találtunk, s az eddigiek alapján megérdemlik a dícséretet: Boszi49 Bt., talán az Epres utcából. Kedvesek, gyorsak, megbízhatónak tűnnek. Művük tartósságát persze majd csak évek múlva tudjuk megítélni. A helyi ipart viszont ezzel is támogattuk...

 

Egyházközségünket is meglátogattuk, immáron másodszor, továbbra is nagyon szimpatikusak, lesz még folytatás :-)

 

Autószerelőt egyelőre még tologatjuk (autót egyelőre még nem kell - mármint tologatni), de köszi a tippet.

 

Most éppen vmi helyi vagy környéki kaputelefonszerelőt keresünk, mert villanyszerelőnk nem boldogul a nagy feladattal.

 

Próbálunk minél több szállal kötődni lakóhelyünkhöz, de egyelőre azért van dolgunk kapun-, ajtón belül is elég... a druzsbázásra még kevés az idő - sajnos :-(

 

Mindenkinek szép napot!

 

 

LianaSoroksár Creative Commons License 2008.04.13 0 0 203

Köszönjük a jó kívánságot. Egyelőre rengeteget dolgozunk, szinte semmi pihi, mégis nagyon örülünk, hogy ide költöztünk.

 

Mit lehet még tudni az említett szerelőről? Hol lakik?!

 

Köszi és jó éjt!

Előzmény: brazil_8 (202)
brazil_8 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 202
Esetleg a Glázer Gabit nézzétek meg, mint szerelő.
Előzmény: LianaSoroksár (199)
brazil_8 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 201
Gratulálok a költözéshez és érezzétek jól magatokat itt.
Előzmény: LianaSoroksár (195)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.04.09 0 0 199

Én már ismerem az új KRESZ-t, ami jövőre lép hatályba :-) Ugye sem rendőr, sem közterületfelügyelő nem teccik lenni?! 1ébként már van behajtónk, az udvaron gyeprácsos parkolónk, csak éppen a kapunyílásban éktelenkedik egy közkút. Vállalkozónk most kérte csak meg az önkorm-tól a hozzájárulást, ami alapján a vízművek majd tán odébb rakja... de addigra lehet megtanulunk cipőkanállal beállni.

 

Apropó autó: kéne vmi megbízható, OLCSÓ helyi ótószerelő. Van ötletetek?!

 

 

Előzmény: Törölt nick (198)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.04.08 0 0 197

De jó!!!! Akkor még láccik a színe a kosztól :-)! Mert valóban az...

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (196)
LianaSoroksár Creative Commons License 2008.04.06 0 0 195

Sziasztok!

 

Kiköltözködtünk ám, csak egyelőre a netezésre marad a legkevesebb idő. Szerencsére azért a lehetőség megvan, Invitel korrekt módon szerelt és szolgáltat.

 

Reggeli közlekedés is egészen okés volt eddig (majd a holnapi sztrájkos napon bizti hosszabb sor lesz...), teccik minden, nagyon boldogok vagyunk itt, pedig egyelőre kevés időnk van örömködni.

 

Dunavarsány jó hely!

 

brazil_8 Creative Commons License 2008.03.27 0 0 194
Este 7 után persze ;)
:)
Előzmény: Törölt nick (193)
brazil_8 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 192
Reggel ~6:15-ig el kell indulni, akkor még kibírható a sor.
Sajna utána elég szar és azt kell mondanom, hogy ez csak fokozodni fog :(
Előzmény: Elar (188)
brazil_8 Creative Commons License 2008.03.23 0 0 191
Én meg 29 évig laktam ott :)
Előzmény: Törölt nick (190)
Elar Creative Commons License 2008.03.13 0 0 189
Köfi :)
Előzmény: brazil_8 (183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!