Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ja, igen, bringázok, általában a munkahelyre és a telekre szoktam tekerni.
Az acél "színe" félrevezető lehet, ha szépen meg van csiszolva maratás után. Cseppents rá egy "észrevétlen" helyen citromsavat vagy kólát!
Nekem a pakisztáni damaszkokkal volt hasonló élményem, bár ott elég nagy volt a szórás. A jobb hőkezelésűek olyan 55-56 HRC körül lehettek, a rosszabbak jó, ha elérték az 50-et... Volt, amikor ki kellett fúrnom a bakni helyét utólag a hőkezelt pengén, éés rákészültem keményfém fúróval, mindennel... erre majdem "átzuhant" az anyagon az állványos fúró tokmányostul, amikor elkezdtem rányomni... :-O
Hát...ismeretlen eladótól,ismeretlen eredetű kés.Szóval nem túl jó kezdet!Legalább jó drága volt amellett,hogy még silány is a minősége?Na mindegy,az ára nem is érdekes,de tanulságos az biztos!Sajnálom!
Ha véleményt kérsz,legalább azt megírhatnád milyen damaszkolt bicskáról van szó! Ki gyártotta,honnan származik,stb.Mert látatlanban nem naqgyon tud senki segíteni.
Valami zavar van... szerintem nem a puhaság-megállapítási képességedet vonták kétségbe, hanem a penge anyagának felismerését... a rozsdamentes damaszk tényleg iszony drága, és nem árulják rosszul hőkezelve, mivel nem sok helyen készítenek ilyet a viszonylag bonyolult és költséges gyártási technológia miatt.
Szóval köszörülted:) Még annyit tehetsz, hogy keresel valakit akinek van keménység mérője vagy ,ha a penge hátát nem viszi a reszelő akkor elvileg keménynek számít.
Megfejteni sem tudom, miért gondolod rólam azt, hogy nekiállok egy damaszkolt kés köszörüléséhez, edzéséhez, erezete visszamaratásához, és közben meg nem tudom eldönteni, hogy a kés puha vagy kemény.
Te meg mindezt jobban tudod gondolati következtetés után, mint én a gyakorlatban.
Szerényen kérdezem meg, mit vétettem, hogy ilyen lekezelő vagy velem?
Teljesen igazad van! Ki kell próbálni több fajtát, egy tipuson belül több féle markolat anyaggal, ...réz vagy acél baknival....szénacél vagy rozsdamentes pengével...gyengébb vagy erősebb nyitással. Véleményeket meg lehet hallgatni, de az igazi az amikor az ember "kóstolgatja" személyesen.
A végén azt kell megvenni, amelyiket az ember már nem tudja letenni.:))
Bicska vásáráson gondolkodom. Nem tudom eldönteni, hogy fejes görbét vegyek-e vagy maskarát.
Tradicionális alföldi (dél-alföldi) bicskát szeretnék. A fejes görbére azt írják, hogy tipikusan alföldi. A megérzéseim szerint (lehet rosszak), anno nem ezek voltak elterjedtek, hanem az úgynevezett maskara típusúak. (Az 1800-as évek közepéig milyen bicskákat használtak az Alföldön?)
Majd' 2 hónapja olvasgatom ezt a topicot és keresem életem EDC kését (tudom hülyén hangzik :) ), amivel ha kell, akár rönköt is lehet hasítani valami ütőalkalmatossággal...nem találtam ilyet elfogadható árban, a 8cr13mov felől vannak kétségeim.
Most ott tartok, hogy e-bay-ről rendelek delica 4-et (átszámítva kb 14 ezer), a kérdés az, hogy lenne e még valaki aki rendelne, akár másik kést is, e-bay-hez nem ragaszkodom, de ha valaki pont ugyanilyen típust rendelne, biztos még olcsóbb is lenne ugyanattól az eladótol. A VG-10 mégiscsak VG-10, érzem, akarom, kell nekem... :)