Keresés

Részletes keresés

Axióma Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1274
Ne haragudj, neked a magneskapcsolo a fogyasztod? A FOGYASZTO kell fixen bekotve legyen!
Az meg baromira jogkoveto magatartas, hogy az altalad is tudott jogsertes melle masikat teszel azzal, hogy nem engeded be a lakasba. [Egyebkent amint smart merovel egybeepitett rkv-t kapsz vezerelt iranyitasra, nem kell bejonniuk. A log-okbol, amit szepen tavolrol lekernek az orabol, tokeletesen bizonyitani lehet, hogy bent a hazban csalsz a vezerelttel. Es ez mar csak par ev.]
Előzmény: jtx (1270)
jtx Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1273
Sőt, lehet nekem egy FŐKAPCSOLÓM is, a villanyóra-kismegszakító és a fogyasztó között...
Előzmény: jtx (1271)
jtx Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1272
Ad 2: Mi van, ha a KÉSZÜLÉKEM olyan, hogy két betápja van? Egyik a vezérelt áramnak, másik a nappalinak. Hm? :)
Előzmény: Axióma (1269)
jtx Creative Commons License 2010.10.08 0 0 1271
A mágneskapcsolón, vagy esetleg szilárdtest relén keresztül fixen rákötött fogyasztó állagsérelem nélkül nem választható le a hálózatról. Mint ahogyan ha a kismegszakítókat lekapcsolom, az sem leválasztás, max. áramtalanítás... hm?
Előzmény: Axióma (1260)
jtx Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1270
Ad 1:
"Ja! Ne felejtsük el, hogy a T. szolgáltatónk csak úgy "engedi" a vezérelt áram felhasználását, hogy a "csakis olyan készülékek csatlakoztathatóak FIXEN, tehát nem konnektorból, amelyek szakaszosan is biztonságosan üzemeltethetőek". Édesapámnál így volt megoldva, kijöttek, jegyzőkönyveztek, büntetést is kiszabtak, amit nem fizettünk be. Elmentünk egy jogászhoz, egy szakértőhöz, majd a szolgáltatóhoz és elmeséltük, hogy hajlandóak vagyunk pereskedni, de természetesen ez esetben az összes felmerülő költség az övék(ettől annyira azért nem ijedtek meg), meg mivel felperesek lesznek, övék a bizonyítási kényszer, de a nem kell fizetnünk akkor nem lesz elég, hanem kártérítést is kérünk. Na, ez elment nekik írásban és képzeljétek, felhívtak, hogy peren kívül egyezzünk meg. Megtettük. Szóval csak azt akarom mondani, hogy csak óvatosan ezzel a módszerrel! Nem biztos, hogy a villanyóra szekrény a legjobb hely a mágneskapcsolónak.......

(#631093) szoto válasza Fülöp László hozzászólására
"csakis olyan készülékek csatlakoztathatóak FIXEN, tehát nem konnektorból, amelyek szakaszosan is biztonságosan üzemeltethetőek"

Ez a lényeg! a mágneskapcsoló FIXen beépített és szakaszosan is üzemeltethető mivel erre találták ki.

(#631854) Fülöp László válasza szoto hozzászólására
Értem én, hogy diesel, de mitől megy? -kérdezhetném viccesen. Én is így gondolom, de a T. szolgáltató nem. Ha meglátja, megtalálja, jön a jegyzőkönyv, szerződésszegés miatti pénzbüntetés. . bla. . bla. .bla.
Belöl kell tenni a lakásba. Oda meg azt engedsz be, akit akarsz. Persze el fogják mondani, hogy ha és amennyiben nem teszed lehetővé az ellenőrzés teljeskörű lefolytatását, akkor felfüggesztik a szolgáltatást. Ja, a szolgáltatási szerződés szerint általános esetben a "csatlakozási pont" a fogyasztásmérő elmenő kapcsai. Ergo (nem az együttes) semmi keresnivalója a lakásban, persze hacsak az óra nem ott van. Rohadtul átverik ám az embert ezek, ha valaki nincs tisztában a jogaival, na meg a lehetőségeivel. Ha valakinek kell segítség, szóljon nyugodtan, elég jól ki vagyok gyúrva a témából!"

http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1875.html?pcount=50&pg=5
Előzmény: Axióma (1269)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1269
Ott a problema, hogy nem ertitek, hogy mire van a vezerelt. Arra, hogy olcsobban kapsz aramot, ha csak akkor hasznalod, amikor masnak nem kell (beleertve itt azt is, hogy amikor masnak nem kell, akkor is csoportokra osztva kapjak a jogot a keszulekek). Tehat ha CSAK akkor hasznalod. Nem csak akkor olcsobban! A vezerelt aram miatt nem kell halozatfejleszteniuk a teljes teljesitmenyre, meg tudjak hasznalni a paksi olcsot. Ha most a vezerelt keszulek nappalira is atmegy, akkor nemcsak hogy rosszkor hasznal, de amikor meg lenne mit es el szeretne adni a szolgaltato akar olcsobban is az aramot, akkor meg mar felfutott a homerseklet nappalibol, tehat nem is fog vetelezni.
Egy embernel ez nem latszik, de ha tomeges, a szolgaltatonal siman.
Egyebkent letezik olyan tarifa is, hogy nappal dragabb mint a 0-24-es, ejjel viszont olcsobb. Padlofutesnek van olyan idoallandoja, hogy siman hasznalhato lenne...
[Nem magyarorszagon de megtortent eset, hogy az ugyfel naponta kikapcsolgatta a hangfreki off jele elott a fokapcsolot, hogy ejjel-nappal legyen olcsoja. Aztan nezett nagyot, mikor az uj keszulekkel (radios) mar nem tudta megtenni, sot a log-olas meg le is buktatta...]
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1268
Igen. Mivel nehéz lenne padlófűtést és a falba lévő vezérlését vagy a kismegszakítókat kézzel kivenni.
Egyébként továbbra is az a véleményem amit mondtam és ahogy mondtam. Jobban érzem magam hogy megmondtam mit is kezdjél a vádaskodásoddal meg az okoskodásoddal :D
Előzmény: Axióma (1265)
Biovadász Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1267
"egyebkent sajnos nem lep meg, hogy az adott ceg m.tarsai nem tudnak a sajat szabalyzatukrol"

Nos, ha te tudsz arról hogy ez szabálytalan, de az Eon és az Elmű munkatársai nem tudják (se adminisztratív-engedélyezési, se jómunkásemberi, se ellenőrzési oldalon), akkor nem fogok rosszul aludni... :)
Előzmény: Axióma (1266)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1266
(egyebkent sajnos nem lep meg, hogy az adott ceg m.tarsai nem tudnak a sajat szabalyzatukrol meg oket erinto rendeletekrol naprakesz informaciokat - pl. az altalam me'g jobban ismert lakashitelezes soran akkora hulyesegeket kepesek kijelenteni, hogy az ember csak all letaglozva; sajnalatos modon azonban letezik egy olyan alapelv, hogy a torveny nem tudasa nem mentesit)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1265
Egyet mondj meg: a rendelet szovege szerint jogosult vagy-e a jelenlegi bekotessel a B tarifara? Szigoruan a rendeletbol bemasolt mondat szerint.
Egyebkent nem hiszem el, hogy jobban erzed magad a karomkodas utan. Sztem te sem, csak direkt vulgaris szoveggel akarsz eluldozni. Nem fog menni.
Előzmény: Törölt nick (1264)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1264

Ne nezz mar mindenkit hulyenek! Mi leirtuk hogy a legjobb tudasunk es torvenytisztelo magatartasunk mellet, szakemberek altal vegzett munka soran mi van a hazunka. Aki akarja hasonloan meg tudja csinaltatni ha _akarja_.

 

Mar ne haragudj, de elmehetsz te az apad f@szaba evvel a csalasra felszolito dumaval ...

Biovadász Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1263
De mi ebben a nyilvánvaló csalásra felszólítás?

Nem titkoltam el az elmű elől, már akkor tudták amikor még egy kapavágás sem történt.
Tavaly decemberben amikor kész lett a ház jó volt nekik így, majd a plombasérülés utáni ellenőrzésen is jó volt nekik.
Előzmény: Axióma (1262)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1262
Konkretan olyan m.helyem van, amelyik bizonyos termekeket szallit az eon-nak, ezert meg tudtam szemelyesen kerdezni. Jelenleg sajna gazunk van (2005-os epitkezes, azaz 2004-ben kellett eldonteni, akkor me'g nem latszott ennyire gazosnak), de a kov. hazunkban gaz az tuti nem lesz bevezetve, meg erzelmileg se mondhatod, hogy elfogult vagyok. De attol meg hadd emeljem fel a szavamat, ha nyilvanvaloan csalasra felszolitas jelenik meg a forumban.
Előzmény: Biovadász (1261)
Biovadász Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1261
Nálam Elmü van, akiknek elmondtam az elvi építési engedély kérésekor hogy így lesz és végül át is vették ezen állapotban, majd leplombázták

Aztán pár hónapja újra leellenőriztek mindent, mert valaki számomra ismeretlen okból letépte a plombákat a dobozomról, pedig ilyen esetekben még az élő fába is belekötnek, ha bármi gyanú is felmerülne, hogy én trükköztem áramlopásügyileg.

Szóval hagyjuk ezt a "nem lehet" dolgot mert lehet, és a "szabálytalant" is. Gázban utaztok, hogy ennyire utáljátok a villanyos fűtést, hogy még ilyesmikkel is el akarjátok tántorítani az embereket tőle? :)
Előzmény: Axióma (1254)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1260
Egyebkent meg olvasd a rendelet szoveget:
"(7) A „B” árszabás szerint számolható el a felhasználó által meghatározott bármely, szakaszosan is biztonságosan üzemeltethető, külön mért - az elosztó vezérlőberendezésével vezérelt felhasználói áramkörre állandó jelleggel, megfelelő segédeszköz (szerszám) hiányában állagsérelem nélkül nem leválasztható módon, nem dugaszolhatóan csatlakoztatott - felhasználói berendezés fogyasztása."
A magneskapcsolo allagserelem nelkul levalasztja. Es itt a pont a tortenet vegen.
Előzmény: Axióma (1259)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1259
Jo, erre kivancsi vagyok. De ugye megmutatod nekik a magneskapcsolot is, nem pedig arra jatszol, hogy nem veszik eszre?
Előzmény: Törölt nick (1258)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1258
Tudod mit? Kihivom az EON-t es kerek egy onellenorzes ;) Aztan nem lesz vita hogy rendben van-e...
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1257
(Marmint ketszeresen is hulyeseget irnak. Mert nem energiamegtakaritast, hanem energiadij-megtakaritast lehetne elvben is csak elerni, hiszen energia ugyanannyi kell attol meg. Masreszt meg mert egesz Mo-on tilos.)
Előzmény: Axióma (1256)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1256
B.meg (mar bocs), de jo lenne ha pontosan ideznel! Az az "aprosag" lemaradt, hogy a Glamox szerint is:
---
Megjegyzés: ezzel kb. 20% energia megtakarítást érhetünk el. Erről a lehetőségről érdeklődjön a szolgáltatónál vagy a szolgáltató által minősített villanyszerelőnél.
---
De majd irok nekik hogy hulyeseget irnak.
Előzmény: Biovadász (1252)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1255
Eros tevedes. Legfeljebb egy EON szerelo mondhatta ezt igy, allitva hogy o jol tudja, aki ezt elintezte neked - mert igy volt neki penz belole. Egesz Magyarorszagra tilos, rendeletileg, nem pedig szolgaltatonkent!
Előzmény: Törölt nick (1253)
Axióma Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1254
Aztan az eon majd jol megbuntet (jogosan!) a szerzodesszegesert.
Előzmény: Biovadász (1252)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1253

Ez a vezerles nallam is bekerult, egyaltalan nem hangos. Meg egyszer sem hallottam amikor kapcsolt, pedig a "nappaliban" van a kapcsoloszekreny...

Es meg mielott valaki mondja hogy ezt nem szabad: de igen, EON terulet es teljesen legalis!

Előzmény: Biovadász (1252)
Biovadász Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1252

Pl a Glamox honlapjáról:

- Hogyan használhatnám ki mégis az éjszakai/vezérelt áramot?
- Úgy, hogy a villanyszerelővel építtessen be egy mágneskapcsolót a két mérő közé, és amikor van éjszakai áram, a rendszer ezt használja.

Mondjuk a külső villanyóra nem árt hozzá, mert váltáskor nagyot szól. :)

Előzmény: jtx (1250)
BeautyCareSRL Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1251
Nem értem mit akartál/akarsz mondani.
Előzmény: Biovadász (1249)
jtx Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1250
Megosztanád, itt és most? :)
Előzmény: Biovadász (1249)
Biovadász Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1249
"Egy a lényeg: az infra meg ilyesmi modern fűtőpaneleket nem fogod tudni se vezérelt se H tarifás áramról hajtani."

Pedig nálam igen... :)
Ha rákeresel az "ilyen modern fűtőpanelek"-re akkor meg is találod a megoldást hogy hogyan.
Előzmény: bjanoss (1239)
BeautyCareSRL Creative Commons License 2010.10.07 0 0 1248
... ha értitek ezzel mire gondolok ... ?!
Előzmény: BeautyCareSRL (1247)
BeautyCareSRL Creative Commons License 2010.10.03 0 0 1247
Jó lenne ha fel tudnám használni azt a hőt amit mások kiengednek a kéményen.
Lasermouse Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1246
"Fűtőérték:

Egy tüzelőanyag fűtőértéke az a hőmennyiség, ami 1 kg tüzelőanyagból kinyerhető olyankor, ha a füstgázzal együtt távozó víz gőz halmazállapotban hagyja el a berendezést. Értékét úgy kapjuk meg, ha az anyag égéshőjéből kivonjuk a gőzként távozó vízmennyiség párolgáshőjét. ..."

(részletesebben a Wikipedián)

 

Én nem vezetek félre senkit.

Előzmény: BeautyCareSRL (1244)
Axióma Creative Commons License 2010.10.02 0 0 1245
Google-t hasznaltal mar?
Szajkozol valamit, ami hulyeseg. A futoertek az a kb. 34MJ/m3. Azt mar a kazan hatasfokkal kell csak csokkenteni, az egesho-futoertek kozotti ertekkel nem.
(Mondjuk tok mind1. Az 1MJ gaz-futoertek ara x Ft helyett siman mondhatnanak olyat, hogy 1MJ gaz egeshojenek ara x/1.11 - a gazszamlan ugyanaz lenne. Es nem a gazszolgaltato donti el, hogy mivel szamol, hanem az ot szabalyzo torvenyek, rendeletek...)
Előzmény: BeautyCareSRL (1244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!