Keresés

Részletes keresés

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.05.21 0 1 49964

Egyelőre a kedden bejárt túrámról írok, mely a Pilisi források mozgalom néhány pontját kötötte össze.

 

Dunabogdány környékén jártam

 

Ismét útra keltem, bár az ígért meleg nem igazán kirándulóidő. Bemelegítésként Esztergomban megnéztem a Szent Tamás-hegyen található napórát (van egy napórás túramozgalom - talán már Ti is hallottatok róla -, ahhoz kerestem itt a választ), majd a busz Dunabogdányba „röpített”. A faluban megnéztem a templomot, elhaladtam a temető és egy pici kápolna mellett, majd megérkeztem a Tünde-forráshoz. (Nem sikerült a nyomára akadnom, ki lehetett Wiesengrindl Tünde, akiről a forrás a nevét kapta, ha valaki esetleg tudja, ne tartsa titokban.) Kedves, nyugodt hely ez, sajnos maga a forrás nem működik.

 

Innen egy, a papír alapú turistatérképen [!] szereplő utat néztem ki, amelyen majd jól átvágok a zöld jelzéshez. Az út hamar „elhalványult” és kezdetét vette az iránytartásra törekvő bozótharc. Valószínűleg vadcsapásokon is haladtam, kétszer nagy csörtetést váltva ki. Aztán elvadult telkekhez értem (néhol megsértve a magántulajdon szentségét), és nagy nehezen kivergődtem egy tisztább részre, majd egyre határozottabb utakra térve elértem a zöld jelzést. (Ez a küzdelem nagyon nem hiányzott – bár a kullancsok talán másként gondolják…)

 

A jelzett úton egy elkóborolt, fura hangokat hallató kecskével találkoztam, majd most már jó iramban lépkedve, elég gyorsan elértem a Disznós-kutat/József-forrást. A közelében van az Etetői-rét (ahol éppen voltak néhányan az erdészháznál), én inkább visszafordultam és kicsit arrébb fogyasztottam el a szendvicsemet. A Büdös-forrás megtalálására is kísérletet tettem, de nem vagyok biztos benne, hogy valóban azt láttam. Visszatérve a falu közelébe a kecskével már nem futottam újra össze, viszont sikeresen megtaláltam a zöld forrás jelzés letérését (régen a kék kereszt is erre ment), majd annak újabb leágazását, és elérkeztem a Khüllenberg-forráshoz. A 19. században (1883-ban) foglalt forrást 1964-ben felújították, de most már ráférne egy újabb rendbehozás. (Remélhetőleg a kilátóépítési láz forrásszépítési lázzá alakul – fő az optimizmus.)

 

Innen egy kellemes úton ereszkedtem le a községbe, a térképen jelzett Kossuth-forrást nem sikerült felfedeznem. Útba esett a Kálvária, nagyon szép lentről is, fentről is (és útközben még geoládára is bukkanhat az érdeklődő). Ekkor már nagyon meleg volt, kerestem az árnyékos utcarészeket és még egy hűvös boltba is bevettem magam, mielőtt megkezdtem volna kétórás hazautazásomat. --- Összességében elégedett vagyok a mai forrásvadászat eredményével, ha minden igaz, akkor már csak egy túrára van szükségem ahhoz, hogy teljesítsem a Pilisi források túramozgalmat.

asciimo Creative Commons License 2015.05.21 -1 1 49963

Engem nem zavar, ha irsz egy turadrol akarmilyen P+ akarmilyen tajegysegben, nem is kell jelvenyszerzö legyen.

De sokkal jobban szeretek olyat olvasni Töled, hogy ittal egy sört a Kismackoban es egy szimpla elöre köszönessel vagy Mars csokival leszerelted a helyi ciganyokat Bodvaszilason, minthogy hany kilometer van nyilvantartva melyik tablazatban, es az MTSZ mennyire nem foglalkozik ezzel. Az MTSZ minösiti sajat magat, eleg csak a mai nap reakciojara gondolni, amit rozaa meg HEV irtak Csuhasnak. Akinek van szeme, es tiszta agya az latja hogy ugyanaz folyik az MTSZ ben mint az orszag rengeteg civil szervezeteben. Jön valaki kormanyzati hatszellel meg penz remenyevel, elnök lesz, mindenki bizakodik, aztan a penz nagy resze jön es megy, a tagok meg ott maradnak egymasnak ugrasztva.

Előzmény: Güsziológus (49961)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -7 0 49962

Járj elől jó példával!

:-)))

Előzmény: Jesper Olsen (49960)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -7 0 49961

Bocs, de ha megfigyelted, akkor két hozzászólásra reagáltam.

A Tiéd az egyik:-)

 

Ha pocskondiázásnak minősítettem volna, nem reagáltam volna.

 

 

Hónapok óta másról sem írok, mit arról, hogy készül a magyarországi turistautak nyilvántartása.

Ilyen  - aktuális - jelenleg nincs, az MTSZ pedig úgy néz ki nem aktualizálja a jelenlegi, több éves nyilvántartását, ami nehézkes, de van.

 

Van akinek ez nem tetszik, az hónapok óta rendszeresen leírja, hogy ez mekkora marhaság, van OSM azé a jövő, a nyilvántartás pótcselekvés, stb.

Ettől függetlenül készül, ma is "gyarapodott", 6.284 méter P+ jelzésű útvonal van Veszprémfajsz és Koloska-forás között.

Egy "tétel" nem sok, de 1.5 millió lépés már OKT jelvény.

 

 

Senki nem ajánlotta fel, hogy elmegy egy problémás szakaszt bejár és felteszi a trekket.

Hangsúlyozom, senki.

 

 

Mivel felvállaltam, megcsinálom.

 

Sok útvonallal az a probléma, hogy nincs hiteles információ, a meglétéről, a hosszáról.

Mivel kb. 15.000 kilométer a hálózat hossza, nyilvánvaló, hogy ez egy ember által nem bejárható.

Nem is tervezem, más megoldásra van szükség.

 

Vannak, akik az általuk bejárt útvonalat az OSM adatbázisába töltik, vannak akik a TUHU adatbázisába.

Nincs egyetértés, ma úgy néz ki a TUHU fokozatosan elsorvad, de még mindig használhatóbb, mint az OSM.

Én nézem mind a kettő, ahol van OSM, ott általában azonos hosszúságú az útvonal, többlet információt nem kapok, de nézem.

 

 

Több útvonalat személesen mértem fel, igyekeztem ezekről beszámolni, igaz ez nem OKT, nem mozgalom, de ha ez zavaró, akkor ezt sem teszem a jövőben.

Előzmény: asciimo (49959)
Jesper Olsen Creative Commons License 2015.05.21 0 2 49960

Szerintem próbáljuk meg újból a topik címének megfelelő írásokkal, túrabeszámolókkal megtölteni az oldalakat (nem csak a kéktúrázással kapcsolatosan). Ezzel - őszintén szólva - én is adós vagyok, mert egy letűnőben lévő formátumban, azaz újságcikkekben igyekszem népszerűsíteni a különféle mozgalmakat, itt pedig ritkán szólok róluk. Igyekszem változni. :-)

asciimo Creative Commons License 2015.05.21 0 2 49959

Ne haragudj Güszi, amiert leirom, de szerintem mindenkinek jobb volt amikor a turaidrol es elmenyeidröl irtal. Amikor lett ez a bizottsag-osdi, es megsertödtel, azota folyton kodjelezve, utalgatva, celozgatva irogatsz valamirol valakikröl akikröl fogalmam sincs kicsodak.

Azota rengetegszer megy el a topik abba a technikai tuhu/ OPS / mapsource iranyba ami engem abszolut nem erdekel. Rengeteg hozzaszolasodat egyszeruen nem erteni. Rengeteget irtal mindenfajta "PONT"-okrol, meg mindent felmondatokban utalgatva irva, amit egy idö utan mar nem is ertettem, bevallom egy ido utan mar nem is olvastam hogy mi az aktualis stand.

Annyit latni hogy meg mindig meg vagy sertödve valakire. Nem tudom kire, remelem nem enram. En csak megkerdeztem, hogy ez az OKT Guide mire jo? Meg JZP is megkerdezte. Erre lehet normalisan is valaszolni. Hol volt itt pocskondiazas?

Előzmény: Güsziológus (49956)
HEV Creative Commons License 2015.05.21 0 0 49958

Folytassátok csak, de azért pontosítanék a tuhu-s itiner készítő rendszert sokan használják, ez az amire a legnagyobb az igény a túrázó felhasználók részéről. Az csak egy + szolgáltatása a rendszernek, hogy le is lehet menteni az itinert de általában nem szokás, abból, hogy a lementettek száma több mint 6000 azért lehet arra következtetni, hogy nem csak két ember használja :-)

Mivel jelzésre is nagyon jól lehet szűkíteni a kijelölést én nem tudok jelenleg ennél jobbat, bár biztos lesz aki azt mondja, hogy van, de ezt szoktam meg és ezt használom.

Előzmény: jzp2107 (49953)
rozaa Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 49957

Esetleg: azért dolgozik vele annyit, amiért te túrázol? Ha megérted, hogy miért mászkálsz, akkor megérted, hogy ő miért nem.

Előzmény: kakukKata (49949)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -7 0 49956

"Nem vitatkozom senkivel, szeretnék megérteni valamit amivel tele van kedvenc fórumom :-)"

 

Erre szeretnék önállóan reagálni.

 

Nekem is kedvenc fórumom.

És nem én kezdtem.

 

Nem voltam két napig, szerencsére van más elfoglaltságom is, mint a gép előtt ülni, és "kalapálni".

Ha nem esne, most se lennék itt.

 

Tegnap este nem volt index.

Ma reggel mit látok?

Tele a fórum pocskondiázó megjegyzésekkel.

 

Sokan hónapokig nem írnak egy sort se, de most megszólaltak, és fontosnak tartották kifejteni, hogy mennyire felesleges ez az egész.

Ki kezdte?

Ki töltötte meg a fórumot?

 

Én általában válaszolok, ha kérdeznek.

Az OKT GUIDE jó egy éve 'alszik", én nem foglalkoztam a témával.

 

Valaki, akinek hónapok óta nem reagálok személyeskedéseire, és még a nevét sem írom le, bedobta, hogy lám-lám, az is mekkora bukta volt.

 

Jöttek sokan, és kifejtették, hogy ez bizony úgy sz*r, ahogy van.

Mára sikerült legalább Neked "megmutatni", hogy mi az amiről véleményt formálnak feltehetően olyanok, akik vagy GPS-t használnak, vagy nem is érdekli őket az egész, csak fontosnak tartották, hogy kifejtésék álláspontjukat, miszerint semmire se használható.

 

Kit minősít az egész?

A művet, mely létezik, és az sem titok, hogy valakinek nagyon piszkálta a csőrét?

 

Amikor elmondtam, mi készül, mint akibe tűt szúrtak.

Próbált lebeszélni.

Bizonygatta, hogy hamarosan indul a felmérés (pozícióban volt, tudta mit beszél) és annak eredményeként méter pontosságú itiner lesz, és nyilvános lesz, és ihaj!

 

Hát nem lett.

Az illető is távozott, olyan sebességgel, amilyennel érkezett.

A GUIDE elkészült.

Ma nem aktuális, nem foglalkozok vele, de létezik.

És én is élek.

 

Szép túrákat mindenkinek!

Előzmény: jzp2107 (49953)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -7 0 49955

"ehát akkor összegezve: a guide egy előre lekért tuhu itiner az egész OKT-ra"

 

Örülök, hogy sikerült "bebizonyítani" hogy ez bizony egy itiner.

Nem több, nem kevesebb.

Teljes körű, RP-DDK-00 POI-tól OKTx (Hollóháza POI-ig).

 

Nem érdemes tehát minősíteni, mert önmagában funkciótlan.

Van.

Mint a szintmetszet.

Az is kérdhető, de a hegyet meg kell mászni, és a lejtőn ereszkedni kell. De milyen jól néz ki az ábra:-)

 

 

Én az alábbiakat nem értem.

Engem évekig kapacitáltak, hogy használjam a TUHU-t, vegyek GPS-t. Nem használtam nem vettem készüléket.

 

Felfedeztem a honlapon talált szolgáltatását, megpróbáltam megérteni, és hasznosnak találtam.

Azt gondoltam, mindenki ismeri, ezért ajánlja. Tévedtem.

Nem ezért ajánlották.

Hogy miért, azt nem tudom.

A trekk ui. engem nem érdekel. Ma sem.

 

Amúgy akkor is működött, most is működik, igaz korlátozottan, de kérhető itiner tetszőleges két pont között, ha az itiner hossza (URL) nem több, mint ...

Pontosan nem tudom mi a korlát, de ha kimásolom, akkor kb. 6 sor WORD-ben.

Ha ennél hosszabb, akkor közelebbi két pont kell. Hogy a vonal ID-k száma, vagy a hossza a korlát, azt nem tudom. Tény, hogy kb. ennyit "tud".

 

Nem a legelegánsabb, de korlátokkal használható, ha valaki használni akarja.

Ha nem kell senkinek, akkor le kéne venni!

 

 

Namármost azt hiszem, megértettem, ennek a szolgáltatásnak a lényegét, és rájöttem, hogy hasznos is lehet, ha kitöltjük a paramétereket.

A történetet lehet követni, nem részletezem.

Baromi munkával többek segítségével, egyesek határozott kritikájával elkészült a "mű".

 

Végül kiderült, hogy senki nem használja azt, amire szánták.

No brávó.

Előzmény: jzp2107 (49953)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -6 0 49954

Elnézést az esetleges tegezésért, de itt mindenki mindenkit tegez.

Ez önmagában nem probléma, bár adott esetben azt hiszem a korkülönbség, na és a nem (ha jól gondolom) ezt nem indokolja.

(Volt már túratárasam, akin nickje alapján nő volt, de bizony-bizony férfiú volt.)

 

Szó nincs erről!

Nem vagyok bogaras vénember.

Szerintem vén sem vagyok, de hagyjuk!

 

Azért állítottam össze a dokumentumot (2013-ban), hogy együtt legyen mindaz, ami a TUHU-ból akkor kinyerhető volt, és azon turisták számára is hasznosíthatónak mutatkozott, akik nem GPS-el közlekednek.

Hangsúlyozom, NEM GPS-el.

 

 

Nem kívánom, hogy megérd az öregkort.

Van szépsége, de nem sok.

 

Talán az unokák, amikor megtanulják, hogy a talicskával visszafelé úgy kell menni, hogy húzzák.

Amikor munka végeztével előkapja a mobilját, és lefényképezi a téglarakást, melyet egész napi munkájával "állított elő".

Este otthon büszkélkedik.

 

Mindez az én produktumom, hisz az anyja a lánya, és az unokám a 6 unoka egyike.

Van mivel eltölteni az időmet.

 

Én azt tanácsolom, hogy nem kell megpróbálni megérteni, el kéne fogadni a másságot.

Nincsenek skatulyák. Minden ember más.

Előzmény: kakukKata (49949)
jzp2107 Creative Commons License 2015.05.21 0 1 49953

Nem vitatkozom senkivel, szeretnék megérteni valamit amivel tele van kedvenc fórumom :-)

Remélem nem baj

 

A jó hír hogy már közelebb kerültem! :-)

 

> Ne várja a kedves olvasó, hogy ebből megtudhatja hol, merre kell fordulni, stb....

 

én a te bibliádból sem tudom meg

vagy rosszul értelmezem

de az egységsugarú júzer még nehezebben fogja (ezért is volt kérdésem egyik fele: kinek szántad?)

 

> Az OKT GUIDE tehát egy itiner, ha így jobban tetszik.

 

na, ez volt a kulcsmondat

És itt jön be Kakukkata boros vonulata: ahogy ő (meg én sem) vagyok borissza, a tuhus itinert soha életemben nem értettem mi a francra lehet használni (nem összetévesztendő a ttúrás itinerekkel)

Igazából két emberről tudok aki a tuhus itinert használja: Te vagy az egyik :-)

 

> Én azt nem értem, hogy ha évekig használtad a TUHU tervezőjét, akkor miért nem érted, hogy a GUIDE az nem más, mint a TUHU outputja.

 

Tévedésben vagy

A tuhu online tervezőjét életemben nem használtam (úgy tudom nem is működik jelenleg, de lehet hogy rosszul tudom, mivel nem használom

Itinert sem kértem max egyszer kipróbálásul

Én mindent mapsourceban terveztem/tervezek

 

> GUIDE az nem más, mint a TUHU outputja

 

max egyik outputja

A számomra hasznos outputja a letölthető térkép

 

> Mivel az ábra alapján világos volt, mit kell tenni, hogy használhassam, nem olvastam el a szöveget.

 

no igen

a térkép (ábra) alapján is világos minden

 

Tehát akkor összegezve: a guide egy előre lekért tuhu itiner az egész OKT-ra

Annak jó aki nem tudja hogy kell itinert kérni, mert nem kell lekérnie

OK, értem.

köszi

Előzmény: Güsziológus (49951)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -5 0 49952

Ha tudod előre, hogy végig széles, burkolt, pormentesített útszakasz következik, akkor lehet, hogy könnyű sportcipőben mész, nem vízálló bakancsban.

Ha tudod, hogy egy általában sáros, nehezen járható útvonal következik, akkor ...

 

Persze annak, aki megy, akár esik, akár fúj, akár emelkedik, akár lejt nincs szüksége információra, de nem kötelező nézni, van, és ennyi.

Miért kell minősíteni?

10-05 éve engem is csak annyi érdekelt, hogy hány kilométer.

Most már alaposan megfontolom, hogy elindulok, ha tudom, mire számíthatok.

 

Tempora mutantur.

Előzmény: Törölt nick (49950)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -6 0 49951

Én meg a gondolatmenetedet nem értem.

 

Így kezded:

"És ezt igazából még most sem értem"

 

Önmagában ez az állapot nem gond, van ilyen, mással is előfordul.

 

De Te így folytatod.

 

"A neve, hogy OKT Guide nekem valami olyasmit sugall, hogy segítség nagyon kezdőknek."

Megpróbálod megérteni, megfogalmazol egy feltételezést, ez sem gond.

 

Végül levonod a következtetést:

"Hát, ettől valljuk be, messze áll"

 

Szó szerint idéztelek!

Kivel vitatkozol?

Velem?

Magaddal?

 

 

Idézek a "bibliából":

"Tour guides lead visitors through tourist attractions and give information about the attractions' natural and cultural significance."

 

Magyarul:

Vezetik a látogatót az attrakciókon keresztül, és informálják az attrakciók természeti és kulturális értékiről.

 

Én teszem hozzá, hogy lépésről-lépésre.

Az OKT GUIDE arra "vállalkozott", amire az OKT-val kapcsolatos leírások általában azzal kezdik, hogy "ezt nem".

 

Valahogy így fogalmazott az egyik (sajnos nincs a közelemben).

Ne várja a kedves olvasó, hogy ebből megtudhatja hol, merre kell fordulni, stb....

 

A kézikönyv tehát nem több, és nem kevesebb, mint annak dokumentuma, hogy honnan, hány méter (mennyi fel, mennyi le) és milyen úton.

Ha változik a három paraméter (burkolat/szélesség/járhatóság) egyike, akkor új sor (új elemi szakasz, TUHU terminológiával vonal).

 

Ha van valami teendő, akkor az IKON oszlopban jelzi, hogy merre tovább.

Néha megjegyzések is vannak.

 

Ha elér az útvonal egy "kitüntetett" ponthoz, akkor ott van egy kód, mely a függelékre "mutat".

 

Ennyi, nem több.

Nem áll messze attól, amire "vállalkozik", hisz pont arra vállalkozik, hogy dokumentálja az útvonalat.

Ha a TUHU itinereit megnézed, pont ezt tartalmazzák, feltéve, ha ki van töltve a paraméter.

 

Mivel az OKT vonatkozásában ez akkor (2013-ban) adott volt, viszonylag pontos itinert lehetett készíteni.

 

Vannak ttúrák, ahol ezt szövegesen is leírják.

Pl.:

Menj ennyit előre, ott fordulj erre. vagy arra és így tovább.

Néha szövegesen leírják, mit látsz, feltüntetik az ellenőrző pontot az itinerben.

 

Az OKT GUIDE tehát egy itiner, ha így jobban tetszik.

 

Nem statisztika, nem válaszol meg fel nem tett kérdéseket, egész egyszerűen rögzíti az útvonal néhány fontos jellemzőjét.

Ha azok egyike változik, akkor új sor kezdődik, ahogy már írtam.

 

 

Én azt nem értem, hogy ha évekig használtad a TUHU tervezőjét, akkor miért nem érted, hogy a GUIDE az nem más, mint a TUHU outputja.

Azt tartalmazza, amit akkor látsz, ha kérsz egy itienert két pont között.

 

Annyi a különbség, hogy nem kell kérni.

Mivel nem lehet előre tudni, mikor kinek melyik szakaszról van szüksége itinerre, együtt van az egész.

 

Ha valakit nem érdekel, nem nézi.

 

Nemrég vettem egy készüléket, van benne 5 oldal tömény szöveg, és egy ábra.

Mivel az ábra alapján világos volt, mit kell tenni, hogy használhassam, nem olvastam el a szöveget.

Ettől az még van, benne volt az árban.

Előzmény: jzp2107 (49948)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 49950

Szerintem ez egyéntől függ, ki mennyire él vele és épít a statisztikákra. Nekem pl. tetszik így összesítve (a legtöbb Szűz rajong a rendszerezett dolgokért), de megjegyezni nem fogom az utakat, mert úgy vagyok vele, hogy az adott túrán az adott útszakaszon így is, úgy is végig kell talpalni, hiába tudom előre, hogy az beton/homok/takony. :D 

Előzmény: jzp2107 (49948)
kakukKata Creative Commons License 2015.05.21 -2 1 49949

A múltkor már elkezdtem írni, de aztán kitöröltem, de most már nem bírom magamban tartani...  a szomszédunk egy 80 feletti bácsika. Minden reggel 7-kor kimegy a szőlőbe. délután kettőig ott dolgozgat. Nincs rászorulva, azért teszi, mert ez élteti. Feladat kell ahhoz, hogy értelmesnek érezze az életét. Ő is mindig megkínál a saját borával, mert szeretné ha más is élvezné a munkája gyümölcsét. Egyikünk sem tehet róla, hogy nekem nem ízlik, és nem értem minek dolgozik vele annyit, mikor ezen a vidéken soha nem termeltek minőségi bort.

 Ha sikerül megérnem, lehet én is ilyen leszek :-)

Előzmény: jzp2107 (49948)
jzp2107 Creative Commons License 2015.05.21 0 2 49948

Nem pocskondiáztuk (én legalábbis nem szándékoztam, írtam is hogy rengeteg munka lehet benne)

csak azt nem értettem, hogy milyen feladat megoldására/kinek lehet ez jó?

És ezt igazából még most sem értem

A neve, hogy OKT Guide nekem valami olyasmit sugall, hogy segítség nagyon kezdőknek.

Hát, ettől valljuk be, messze áll

Inkább egy OKT statisztika, olyan kérdések megválaszolására amit említettél is, hogy az OKT távjának hány %-a vezet kavicsos úton amin elfér egymás mellett két ember (aztán hogy ki tesz fel ilyen kérdést az megint egy másik történet :-)

Előzmény: Güsziológus (49942)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 49947

Gánton van több is, a Mari nénis vendéglővel szembe is, és azt tudtommal a tulaj csinálja, tehát elvileg akár nyitva is lehet... 

Előzmény: Random- (49946)
Random- Creative Commons License 2015.05.21 0 0 49946

Ez a pizzéria nagyon jó tipp! Igazi élmény lesz egy túrás nap után betolni egy pizzát sörrel! :D

 

Nem fogunk talán éhen halni úgy érzem, köszi a tippeket! Ha még eszetekbe jut valami, akkor írjátok meg.

A hétfői ünnep az tényleg szívás, de talán valami étterem nyitva lesz. Gánton a templom tövében volt egy

kisbolt, de utoljára tavaly ősszel jártam ott. Nem tudom a zárva tartásra hogy reagáltak.

Előzmény: Törölt nick (49934)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -6 0 49945

Hiánypótlás

 

Természetesen képtelenség minden útvonalat hasonló alapossággal "átnézni", de az a bizonyos, melyről már írtam, "kiválasztásra került", és "körbe is jártam", alaposan.

 

Íme.

Veszprémfajsz (település) és Koloska-forrás között:

 

http://www.turistautak.hu/itiner.php?from_id=21750&to_id=167092&route=842198,842199,762837,762838,53551,487427,487428,562501,1065908,1065909,1065905,1065906,564455,564456,564457,562484,1065902,1065903,562370,562449,562450,562451,562452,564447,564448,699615,699614,482312,482311,482310,53991,53560,699590,699669,699670

 

A hossza 6.248 méter.

Az utolsó előtti sorban a 745 méter volt az egyik kritikus szakasz, ez ui. a TUHU adatbázisában csak Z+ volt.

Kiderült, hogy határeset.

Egy, azaz egy festett jelet találtam összesen az útvonalon, egy öreg fán, hagyományos, kettős jel, felül a P+, alul a Z+.

Irányító jelzések az elején és a végén, Veszprémfajsz felől ott, ahol dél felé kell fordulni, igen jók a jelzések, az utolsó 1.838 méterről ez már nem mondható el.

 

Sikeresen eljutottam a forráshoz, a szépen kiépített pihenőhelyhez.

Nem voltam egyedül, volt viháncolás.

 

A műúton ereszkedtem a völgyben, némi napozást "beiktatva".

Akkor még kellemesen sütött.

A fénypont a CSÁRDA volt, természetesen.

 

Onnan még egy kis "ráadás" Arács megállóhelyig.

 

Létező tehát az útvonal Veszprémfajsz és Koloska-forrás között.

A járhatóság már neccesebb, van 502 méter, mely sajnos, még nem látszik az itineren, de ezen hamarosan változtatok.

 

Ez az 502 méter kemény dió, az út szinte érzékelhetetlen, a jelzéseket nagyon kell keresni. A táj viszont csodás.

Az utolsó 392 méter kellemes turistaút, itt viszont nincs jelzés:-(

 

Örültem volna, ha ezeket az információkat tudom, hisz akkor nem sétára készülök.

Na mindegy, nagyon nem szaggattam szét a pólót, de voltak nehéz percek.

 

Végül még annyit, hogy az útvonal az OSM adatbázisában hiányos, Veszprémfajsz felől a Koloska-forrás előtti 1.680 méter nincs a térképen.

 

Íme a link:

http://www.openstreetmap.org/browse/relation/3935886

 

Van olyan, hogy Öreg Tölgy, de azt a P+ nem érinti.

 

Azon lehet vitatkozni, hogy a Balatonfüred - Recsek-hegy közötti P- - ból ágazik ki és vezet Veszprémfajszra, vagy fordítva.

A lényeg az, hogy létezik, és annak is nagyon örülök, hogy ezt választotta, mert hangulatos erdőben vezetett az öreg tölgyek között, na és a sör is fonom volt a szabad ég alatt.

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 49944

Jaja, ők random az időjárástól teszik függővé a szezon kezdetét és végét. Ha jó az idő, sokáig nyitva vannak.

Előzmény: Pulmy (49940)
kakukKata Creative Commons License 2015.05.21 -2 0 49943

Megnéztem a face-oldalukat, aszerint pünkösd hétfőn is kinyitnak 10-től 18-ig :-) 

Előzmény: Törölt nick (49936)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -6 0 49942

A mostani állapotnak azt hiszem semmi.

Közzétettem, mert azt gondoltam, lesz folytatás, és abba mások is bekapcsolódnak, a "rabszolga munkát" ui. elvégeztem.

 

Szerkesztett formában van az EXCEL táblázatban, lehet, hogy ez a zavaró, de valahogy össze kellett raknom az azonosított pontokat és a köztük levő szakaszokat.

Vettem a fáradságot és a TUHU ID-t is betettem a táblázatba, ezzel biztosítva a kapcsolatot a táblázat és az adatbázis között.

Sajnos a változásra nagyon érzékeny a "reagálás", de ha nem változtattak volna annyit, pont azt követően, amikor elkészült, akkor jó darabig funkcionálhatott volna, arra ui. ügyeltem, hogy minden elágazás meglegyen, már amennyire ezt meg lehetett tenni.

Azóta nem néztem, de ha lesz időm, bele-belekukkantok.

 

Már nem emlékszem, hány pontot sikerült azonosítani, ezek narancssárga színnel lettek kiemelve az "alap" táblázatban, de azt hiszem, hogy az kivehető, némi belegondolással, hogy az alaptáblázaton "mozogva", ha elérek egy pontot, akkor ott valamit aktiválni kell ezért azonosítottam ezeket a pontokat.

Természetesen ezek belső azonosítók, az a funkciójuk, hogy ha az "alap" táblázatot és a függeléket táblázatokba (relációkba) töltöm, akkor ezek a kódok teremtik meg a relációk közötti kapcsolatot.

 

Az "akciókat" ikonokkal terveztem jelezni, sok tucatot be is illesztettem a táblázatba, de nem voltam következetes, ez tény.

 

Lényeg a lényeg, elkészült, feltettük, és vehemensen nekiestek egyesek, hogy van GPS, meg egyébként is felesleges az egész.

A leghangosabb "véleményformálónak" szerintem én vagyok felesleges, de ezen szerencsére nem tud változtatni.

 

Nem tisztességes dolog mások munkáját pocskondiázni, még akkor se, ha valaki úgy gondolja, hogy számára nem hasznos a produktum.

Ettől az még létező, valaki valamiért azt elkészítette.

 

Amúgy egy példány lett kinyomtatva, spirálozva, eltettem emlékbe.

Az akkor még 5 kéktúrám emléke.

Ma már van 6, és hamarosan lesz 7. is.

Hát ennyi.

 

Előzmény: asciimo (49924)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -6 0 49941

OK, hogy van, de ha nem tölti ki senki, akkor a helyzet azonos azzal, amit a TUHU-n tapasztaltam, amikor elkezdtem kitölteni a paramétereket.

 

Amúgy Old Eye 'sec pec' készít táblázatot az OKT útvonaláról, megjelölve azokat a vonalakat, melyeken más jelzések is annak, ha megkéred.

Ez nem egy nagy munka.

Előzmény: olahtamas (49920)
Pulmy Creative Commons License 2015.05.21 -3 0 49940

      Az még okt.20.-án is nyitva volt,csak mi nagyon frissek voltunk és megelőztük a" bácsit",ki akkor jött nyitni egy ős öreg Simsonnal,mikor mi már kifele tartottunk. Ha jól skubisztam voltak ott alap cuccok is(zsemle,tej)

Előzmény: Güsziológus (49938)
HEV Creative Commons License 2015.05.21 0 1 49939

A minden zárva állapotra készülj, hétfő is munkaszüneti nap, pünkösd hétfő.

Előzmény: Random- (49929)
Güsziológus Creative Commons License 2015.05.21 -4 0 49938

Fehérvárcsurgón a legközelebbi "pont" a benzinkút, ha a pecsételő helyen nem lenne nyitva semmi.

Nem nagy kitérő, és innivalót biztosan találsz.

Sőt.

Szezonban a Gaja-völgyben, a tónál van büfé is.

Előzmény: Random- (49929)
Pulmy Creative Commons License 2015.05.21 -3 0 49937

 A Sandokánról   és a Mary Néne Vendéglőjéről írtam már egy kis kedvcsinálót. 

Előzmény: Pulmy (49931)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.21 -1 0 49936

Hétfő-kedd-szerda zárva szokott lenni (a cukrászda).

Előzmény: kakukKata (49935)
kakukKata Creative Commons License 2015.05.21 -2 0 49935

Bodajkon az útvonal mellett van egy cukrászda is, érdemes kipróbálni. Az biztos nyitva lesz vasárnap és hétfőn is...

Előzmény: Random- (49929)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!