Keresés

Részletes keresés

hanyattesett Creative Commons License 2009.01.30 0 0 709
"Ami nem normális, az ez az alamuszi sárdobálás."

Olvass a vitorlásversenyek történetéről. Minél nagyobb egy versenysorozatban a bírók szerepe, annál inkább elterjed az alamuszi sárdobálás. Egy olyan versenyen, ahol elindítják a mezőnyt márciusban és befutó egy másik kontinensen két hónap múlva - ott nincs ekézés.
De ahol nüanszokon múlik a dolog és külső személyek döntenek, ott kialakul a legtetvesebb és legmocskosabb jogászi szarkavarás. Lásd az Amerika kupája versenysorozatot.

A politikai életben nem csak normális, de szükségszerű is az alamuszi sárdobálás. Aki ezt nem tudja elfogadni és át meg belátni, az vagy 20 éves, vagy hülye.
Előzmény: borzimorzi (705)
résidentiel Creative Commons License 2009.01.30 0 0 708
Bocsesz, de felosztó-kiróvó nyugdíjrendszerben értelemszerűen nem a mai EÜ ellátás költségeit kell a 30 évvel ezelőtti munka során kitermelni, hanem azt az utókort, amelyik ma képes modern EÜ ellátást biztosítani: a szakértő orvost meg az adózó polgárt.
Előzmény: borzimorzi (697)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 707
Álszent egy fenét! Látni akarom a programot, mert ígérgetésből már ők is leszerepeltek. Nem érdekelnek az ígéreteik. Látni akarok egy árnyékkormányt, és látni akarok egy alternatív költségvetést, amelyet az árnyékkormány pénzügyminisztere nyilvánosságra hoz. Ennyi. Ha kormányképesek, bizonyítsák! Mondják el pontosan, hogy most, ebben a helyzetben mit csinálnának! Nem a csóringer minimálbéreseknek kell osztani az észt, hogy azok merjenek nagyokat álmodni! Hanem hajrá, gyerünk, lássuk, ők hogyan húznák ki az ország szekerét a kátyúból! Az összes többi csak maszatolás meg mószerolás.

Abban meg már rég nincs vita, hogy az MSZP ki lesz rúgva. Na de az, hogy Mariska rondább Zulejkánál, talán még nem elegendő ok arra, hogy Zulejkát elvedd feleségül, nem? Pláne, hogy egyelőre csadorban van, és még az is lehet, hogy tetőtől talpig rühös...

Nem kell beszarni, a negatív kampány arra nézve is negatív, aki indítja. Ha az MSZP most ilyennel próbálkozna, még azok is megutálnák, akik még 2006-ban is rá szavaztak.

Az azonban nem pálya, hogy adócsöki igen, de abcúg áfaemelés, és gázártámogatás is jár, meg csp is jár, meg minden jár. Ja. Az ilyen ellenzéknek leginkább a szája. Hát, ennél egy kicsit több kéne, mert ez igen sovánka.

Akkor az az egyetlen morálisan és racionálisan is vállalható megoldás marad, hogy az ember nem szavaz senkire. Leginkább csak a lábával szavaz a legtöbb józan és felkészült ember az ismeretségi körömből. Ha ez így megy tovább, nem marad olyan diplomás unokatestvérem, aki még itthon dolgozik.

Csót:
b

Előzmény: elemes2 (703)
résidentiel Creative Commons License 2009.01.30 0 0 706
Két megjegyzésem lenne, ha megengeded:
1. aki adócsökkentést hirdet, az impicit módon kiadáscsökkentés is, de mindenképpen nagyobb szabású átalakulást
2. jobb és baloldal között nem az a különbség, hogy egyik nem ad segélyt (vagy csak az éhhalál ellen), a másik meg ad. A különbség klasszikusan abban áll, hogy az egyik oldal (jobb) minden közösségi ft-ot csak feltétellel ad, aki nem képes a munkára, az is képes valamilyen együttműködésre, anélkül nincs pénz. A másik oldal (bal) viszont a rászorulók szivatása a segélyek feltételhez kötése, az emberi méltóság megsérétse, ezen kívül szegények lenni nem minőség hanem állapot, amúgy meg állampolgári jog. Bizonyos keretek között mindkettőnek van létjogosultsága, baj akkor van, ha minden segélyt feltétel nélkül osztanak és még határtalan öntudatot is adnak mellé, továbbá felduzzasztják a segélyen élők táborát. Ilyenkor megkerülhetetlen szavazói réteget képeznek, akik nélkül nincs választási győzelem. Magyarán, amelyik erőtől azt várod, hogy ebben változást érjen el és ezzel fennhangon kampányoljon is, az soha nem fog választást nyerni, így soha nem fogja megvalósítani, tehát az elvárásod vagy szándékosan vagy meggondolatlanságból, de teljesíthetetlen.
Előzmény: borzimorzi (699)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 705
Minden pártnak meg kellene végre értenie, hogy nem az ellenérdekű pártnak kell játszani. Hanem a választóknak! Ugye, te se gondolod, hogy ha az ellenfeled vagy haragosod csúnyákat mond rólad, akkor azt bárki is készpénznek veszi?

A Fidesz is, de bármely más párt is csak népszerűbb lehet attól, ha útszéli hangon támadjék, "ekézik", ahogy nevezed. Horn Gyula ezekkel a részvétszavazatokkal nyert 1994-ben.

Van egy angol mondás, hogy aki nem bírja a meleget, ne menjen a konyhába. Ugyanígy, aki nem állja a pofonokat, ne menjen a politikai ringbe. "Ilyen a box". Ismered a nótát, nem?

A politika a konfliktusok, a viták világa. Per definitionem az, tehát ez a "szeressük egymást gyerekek" úgy kabaré, ahogy van.

Tőlem ekézze egymást Gyurcsány és Orbán akár élő egyenesben a TV-ben minden vasárnap este. Meg akár még másik 5-6 párt elnöke. Meg fogom nézni, meg fogom hallgatni őket. A verseny: normális egy demokráciában.

Ami nem normális, az ez az alamuszi sárdobálás. Egy bokszolótól senki se undorodik, ha nyer, ha veszít: tisztességesen küzdött. Kijár neki a tisztelet. De ettől a sok mószermiskától 10 millió ember hányik sugárban. Ha maszopos, ha fidesznyik az a mószermiska. Éslassan mind az.

versenyezni, keményen bokszolni rest mind. Mert akkor tiszta sor, hogy aki vesztett, annak csá. De ez mind azt akarja, hogy akármilyen is a teljesítménye, ne bukhasson. Hogy mindenképpen kénytelenek legyünk eltartani az egész istenverte siserehadat. Erről szól az "ezígy" világa. És erre nincsen pénzünk.

Csót:
b
Előzmény: Kopasz (701)
résidentiel Creative Commons License 2009.01.30 0 0 704
Az ellenzéknek a parlamenti patkóban kb. 3 feladata van:
- állapodjon meg a 2/3-os döntésekről
- szavazzon igennel, ha valamiről úgy látja, hogy jobb minél nagyobb többségneg felsorakozni az ügy mögé ill. nemmel, ha úgy látja, hogy jobb, ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg
- használja ki a nyilvános megszólalási lehetőségeket, beleértve a törvényvitát, a napirend előtti felszólalást, az interpellációt, stb.

E mellett a képviselő a személyre szabott munkáját (amihez nem árt, ha ért is) a bizottságokban végzi, továbbá vannak parlamenten kívüli kötelezettségei (pl. félfogadás).

Ezeket szerintem a fidesz is elvégzi. Programot viszont a kampányban szokás hirdetni, ciklus közben legföljebb általánosságoktól hemzsegő doksikat lehet gyártani a fanatikusok és a fiók számára.
Előzmény: borzimorzi (671)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 703
Hát, ez aztán a perspektíva, mi?

ennek nyilván nem te vagy a célközönsége.

de: aki szarul kormányoz, ki kell rúgni.
de nem azért, mert a másik jobbnak tűnik, hanem pusztán azért, mert ezek szarul dolgoznak. különben (míg a meggyőzőbb alternatívára várunk) a tehetségtelen csapat elkanászodik: elegendő, ha azt mondja, hogy "azok sem csinálnák jobban", illetve "nincs koherens programjuk" és erre hivatkozva őrzi pozícióját és kúrja el

ha pedig valami mégis kiszivárog az ellenfél programjából, akkor azonnal negatív kampányt lehet ráépítni. pont olyant, mint amire egyébként te is jól emléxel tavaly júniusból -- ezért tűnik nem kicsit álszentnek, hogy racionális programot kérsz számon az ellenzéktől...
Előzmény: borzimorzi (699)
Kopasz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 702
Imádom, amikor valaki érvek helyett kiragadott példákat lenget. Egyébként mellétrafáltál, én spec mostanra a fityeszt is nagyon rühellem, elegem van belőlük is, hadd vesszen a férgese!
Előzmény: borzimorzi (700)
Kopasz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 701

 

"Nem láttam a Fidesz részéről koherens programot."

 

Én meg az utóbbi lassan 7 évben nem láttam egyetlen értelmes cselekedetet a ballibektől. "Koherens" program az volt bőven, annyit se értek mint a papír, amire rányomtatták őket!

A szükséges programot pedig leírták szakértők tucatjai, sőt itt a polidilin is könnyedén össze lehetne írni egy egész jót. De El Qró csak azért akar "koherens" fityesz programot látni, hogy a tényleg szükséges és a széles inaktív csoportok számára nagyon fájdalmas intézkedésekre mutogatva ekézhesse a Fityeszt a további politikai túléléséért. Ebbe az utcába nem mennek be a Fityeszék, ennyire azért nem hülyék.

Előzmény: borzimorzi (676)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 700
Ki is a csúcstartó 18 millás ktgtérítéssel? Csak tán nem egy fideszes? Kit nézel itt hülyének?
Csót:
b
Előzmény: Kopasz (698)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 699
Most viszont sokkal jobb helyzeben vagyunk, igaz? Mert most van két darab baloldali pártunk, amelyek egymással versengenek az ígérgetésben és az osztogatásban, és abban, hogy ki tud ügyesebben és többet lopni.

Hát, ez aztán a perspektíva, mi?

A szentségit, hát muszáj mindenkinek a baloldalon tömörülni?

Normális az, hogy csak abból választhatunk, hogy melyik baloldali nagypárt viszi az országot csődbe?

Vagy talán ideje lenne, ha egy párt merne jobboldali, liberális ökopárt lenni, és egy ennek megfelelő programot letenni az asztalra?

Engem nem érdekel, ha csak 5,1%-ot kap, de másmilyenre úgyse szavazok. Ha a Fidesz felvállalja, van nálam esélye. Ha nem, addig keresem az újat, amíg meg nem lesz. Legfeljebb közben elmegyek pár évre-évtizedre külföldre. Ahol tudják, hogy az adófizető nevezetű birkát nyírni kell és etetni, nem pedig nyúzni és fojtogatni, ha az a cél, hogy életben maradjon.

Csót:
b
Előzmény: elemes2 (692)
Kopasz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 698

"Ma Fidesz képviselői nulla melóért és pár híg nyilatkozatért tartják a markukat a képviselői fizuért meg az adózatlan költségtérítésért. Ez nem kóser."

 

Ez akkor válik igazzá, ha a "Fidesz" szót kicseréled "szoclib"-re. Ezért tartunk itt.

Előzmény: borzimorzi (671)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 697
Hogy a francba ne? Hát ettől lenne egy program jobboldali! (Meg ökológiai szempontból felelős, azaz fenntartható. Meg liberális, mellesleg.)

A rendszerváltás óta - Különösen az utóbbi 6 évben! - úgy eladósítottuk az országot, hogy azért még Kádár is pirulna.

Mire ment el? Az adóforintjainkkal együtt?

Nagyrészt arra, hogy a csődbe ment létező szocializmust ránk hagyó generációkat messze érdemükön és erőnkön felül jutalmaztuk a nyugdíjrendszer révén. Bezzeg, mikor az 1970-es évek elején ők voltak keresők, az átlagkeresetnek jó, ha 25%-át kitette az átlagos nyugdíj összege! Ehhez képest ma?

Közben a turbóhiszti kezdődik, ha valaki csak meg meri említeni, hogy legalább az EHO-t azért a nyugdíjból is vonni kéne. Mert aki 20 éve nyugdíjban van, az persze igencsak dühös lenne, ha a betegségét a 20 évvel ezelőtti színvonalon kezelnék, ugyebár. Közvetlen családtagom a példa. 20 évvel ezelőtt érszűkülettől elhalt az egyik lába. Amputálták. Most a másik is elkezdte a feketedést. Betettek neki egy sztentet abba a fő érbe, amelyik a lábat ellátja vérrel. A lába megvan. "Csak" ennyi a különbség. De ha valaki 20-30 éve nyugdíjas, akkor egyetlen fillért se adott bele azokba a fejlesztésekbe, amelyeknek révén ma már nem a hajdani, az ő járulékfizetői idejében is adott módszerekkel kezelik. De fennen hangoztatja, hogy ő azt megfizette. Meg ám az Aszpirint meg a láblevágást, azt! De nem a PET-CT-t, az ultrahangot, a mikrosebészetet. Hadd ne soroljam.

Plusz önmagukat eltartani is képtelen embereket hoztunk százmilliárdokért teljesen kiszolgáltatott és reménytelen helyzetbe azzal, hogy korlátlanul támogattuk a megélhetési gyerekgyártást. Csak úgy mondom, hogy a kisebb-nagyobb intenzitással folyamatosan háborúzó Izraelben is csak 4 gyerekig jár a gyerektámogatás. Pedig ott aztán eléggé kell a katona, mert a fenyegetést jelentő népcsoportban bőséggel vannak 5-6 gyerekes családok. Hazánkban akkor minek a korlátlan támogatás? Mi van itthon, tán háború? Csapataink harcban állnak? Vagy mi?

Mi leszünk így végül? Egy termeszvár? Ahol egy szül, a többi meg mind őrá dolgozik? Vagy normális társadalom, ahol mindenki megengedheti magának, hogy legyen 1-2-3 gyereke, de senkit se tartunk el pusztán azért, hogy korlátlan számú gyermeket és csakis az adófizetők zsebére szüljön. 50 évvel a fogamzásgátlás korszerű módszereinek kifejlesztése után! Medve anyám!

Ha valaki el tudja tartani, legyen neki akár 20 csemetéje is. OK, minden tiszteletem. De mit fogunk tenni a több milliónyi sokadik generációs segélyen élővel, ha ez így megy tovább? Miközben az adófizetők meg menekülnek? "El lehet menni!" (Copyrigt by GyF.) Hát, mennek is. Csak orvosból évi 600, ami kétszer anni, mint ahányat az összes orvosegyetem összesen kibocsát egy évben... :-((

És mi olyan lett itt 20 év alatt, amire büszkék lehetünk? Egy kezemen meg tudom számolni:

- Megyeri híd;
- A Párkány és Esztergom közti híd (Mária Valéria);
- Szekszárdi híd (Szt. László);
- MÜPA.
- Autópályák.

Slussz. Ezekhez alig kellett volna hitelt felvenni, megment volna az adóinkból is. Persze, adómilliárdokból pártoknak vásárolt szavazatok és a pártkasszák közpénzből való tömése nélkül. Pártfüggetlenül.

Csót:
b

Előzmény: elemes2 (687)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 696
a kovetkezo valasztasnal lesz 2 program - abbol lehet mejd valasztani

ha ilyen szepen osszefoglaltad a fidesz varhato programjat akkor megtenned, hogy a maszopet is bemutatod?
Előzmény: RogerWilco (694)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 695
2010-es program?
optimista.
Előzmény: RogerWilco (694)
RogerWilco Creative Commons License 2009.01.30 0 0 694
Ha ez lenne a programjukban és mellette az is, hogy mindez milyen intézkedések következtében, akkor tudnám, hogy végre (először?) igazat mondanak, nem nézik idiótának a potenciális választóikat - így jó esélye lenne, hogy rájuk szavaznék. De ennek a minimálisnál is kisebb a valószínüsége. A 2010-es programjuk komcsizásból, lopcsányizásból és alaptalan ígéretekből fog állni, megspékelve köteleslaci (és hasonlók) beszólásaival. El fog menni verbálisan erősen a szélsőjobb felé, mivel minden egyes jobbikra leadott szavazat őket gyengíti - teszik majd ezt a 2006-os bukta tanulságainak dacára.
Előzmény: elemes2 (687)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 693
akkor a kovetkezo lepes: az ellenzeknek az a szerepe, hogy a kormany programjat kritizalja (fikazza, dongolja, konstruktivan alljon hozza, javasoljon kiegesziteseket)
neked nem hianyzik ehhez valami?
Előzmény: borzimorzi (690)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 692
Nagyszerű.

Akkor egy ilyen racionális program meghírdetése esetén a fidesz számíthatna a szavazatodra, és még párszázezer emberére, talán 15%-ot is elérnének.

És tovább kormányozna a féltudású mszp.
Előzmény: borzimorzi (690)
Kajdács Lörincz Creative Commons License 2009.01.30 0 0 691

:-)  Igazad van. Én is szeretném meg érteni a "ballibák" lelkivilágát, kérdezgetem is őket, de nem nagyon érthetőek.:-)

 

Előre sírnak a kinem futott tejbe, hogy jön a fidesz, jön a fidesz, jön a fidesz 2/3 -a lesz a fidesznek.

Ahelyett, hogy dolgoznának, kormányoznának, megőriznék a munkahelyek számát, vagy valamit tennének, Itt sírnak mint a füredős corvák.:-)

 

 

 

Előzmény: Hogarth (672)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 690
Persze!

Bárki részéről, csak valaki kösse már fel azt a gatyát! Különben kénytelen leszek pártot alapítani, vagy mi. 20 éve várok rá, hogy ne nekem kelljen megírnom azt a programot, amelyikre végre tiszta lelkiismerettel és józan ésszel szavazhatok! Meddig várjak még?

Csót:
b
Előzmény: AAAaaa (688)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 689
Miért pont az enyémben ne lenne? :-)

Itt az elit is féltudású, én meg még csak elitnek se tartom magamat!

Ahhoz, amit egyes képvasalók előadnak a T. Házban, hogy papírba kapaszkodva, nyökögve, betűejtéssekkel képesek csak eldadogni egy durván kétflekkes, előre megírt szöveget is, ahhoz azért még sokat kell fejlődnöm!

Visszafelé a Neander-völgybe... :-(

Csót:
b
Előzmény: Törölt nick (683)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 688
el tudsz kepzelni olyan programot a fidesz reszerol ami alapjan barmikor is rajuk szavaznal?

Előzmény: borzimorzi (686)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 687
Hát elolvasni! Hogy lássam, megérdemli-e a szavazatomat.

És ha olyant olvasnál benne, hogy a nyugdíjak jelentős értékvesztést szevednek majd el, a szociális segélyek szintúgy, és az IMF hitel törlesztése után megmaradt kevés pénzt az aktív rétegeket terhelő nyomás enyhítésére fordítják, akkor rászavaznál?
Előzmény: borzimorzi (682)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 686
682.

Csót:
b
Előzmény: elemes2 (680)
AAAaaa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 685
szavazni a jelenlegi allas szerint majd 2010-ben fogsz tudni.
akkor kell elloallniuk JOBB javaslattal

most arrol van szo, hogy ami jelenleg megy az menjen-e tovabb. errol nincs szavazas

a maszop, szadesz, madof pedig azert elegge eg amikor szapulja a fideszt a program hianya miatt
Előzmény: borzimorzi (682)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 684
Ebben tévedsz. Pontosabban annyira van igazad, mint annak, aki szerint négyszögletű kerekekkel szerelt biciklin is lehet kerekezni. Persze. Csak szerintem nem érdemes.

A helyzet az, hogy egy jól működő demokráciához nem elég az intézményrendszert lekoppintani. A politikai kultúra is kell a megfelelő minőségű működtetéshez.

Erre jó példákat szolgáltatnak Dél-Amerika azon államai, amelyeknek az alkotmányai szó szerinti fordításai az USA Alkotmányának, és a teljes politikai berendezkedésük nagy része is onnét lett koppintva. Ehhez képest mitha nem ugyanazt a működést látnánk. Hol diktátorok, hol katonai junták "színesítik" a képet.

Így vagyunk vele mi is. Hiányzik mindaz, amit leírtam. Pedig fontos része a demokráciák politikai kultúrájának. Ahogy az is, hogy pontos adatok kellenek a kormány működéséről. Statisztikai adatok is. Ne az államcsődig kelljen eljutni, hogy felébredjünk. Így van. Ez is kell. Meg az is, hogy ellenzékben tisztújítás és új programok alkotása legyen a fő aktivitása egy pártnak. Ettől fejlődik ugyanis. Az adott párt is, meg a rendszer is.

Csót:
b

Előzmény: elemes2 (678)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 682
Mit akarok az ellenzék programjával? Mi a fenét akarhatnék vele egy demokráciában?

Hát elolvasni! Hogy lássam, megérdemli-e a szavazatomat. Ennyi. Rajtam kívül csak 7-8 millió polgár van/lehet vele ugyanígy.

Figyu, én megértem, hogy ha valaki az őrültek házában tölti napjait, akkor bizony akár orvosigazgató, akár takarító az illető, előbb-utóbb támadhat az az érzése, hogy voltaképpen az egész világ őrült, csak ő nem. Ugyanígy vannak vele a pártapparatcsikok is, akik közül sokan írnak ide. Meggyőződésük, hogy mindenki pártelkötelezett. Pedig a magyar lakosság 1%-át sem éri el a pártttagok száma, az összes párt tagságát beleszámolva se.

Ennek ellenére itt sokaknak meg sem fordul a fejében, hogy pusztán az érdeklődés is elég ahhoz, hogy valaki elolvasson egy programot. A jól hangzó bornírtságokkal tele van a hócipőm. A toronyórát láncostul senki épeszű ember nem hiszi el.

Amúgy meg mit tudom én, mit vár a kormány? Naponta mást mond, és legalább 50%-ban hazudik. Kit érdekel? Ha az ellenzéktől várná a megoldást, akkor már rábólintott volna a parlament feloszlatására. Szemlátomást nem boldogulnak így.

Kit érdekel, hogy az MSZP milyen ellenzéki javaslatokat fogadott el? Nem a kormányzatnak kell játszani ellenzékből, hanem a választóknak! Egyszerűen nem lehet ennyire bornírt egy ellenzéki párt, amelyik győzni szeretne netán...

Csót:
b


Előzmény: Hogarth (677)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 681
Bravó, kedves féltudású polelit, amelyik itt regnál a rendszerváltás óta

Publius hungaricus szerint kb a 80-as évek óta (Megyó generációja).
Előzmény: borzimorzi (679)
elemes2 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 680
Nem láttam a Fidesz részéről koherens programot.

és?
Előzmény: borzimorzi (676)
borzimorzi Creative Commons License 2009.01.30 0 0 679
Spektrum TV, most. Kenyai leányok. Tizenévesek. Ott az a "hagyomány", hogy tizenévesen "szülni kell". A négy vizsgált leánygyerekből egy jómódú, a többi kolusszegény. Érdekes módon: tanulnak! És akarnak továbbtanulni, és nem a tizenévesen "gyerekpízért szülés" a cél.

Döbbenet!

Kenya is előbbre tart a gyermekjogok és női jogok tekintetében, a lányok tanulási lehetőségei és késztetése tekintetében, mint a hazai cigányság!

Bravó, kedves féltudású polelit, amelyik itt regnál a rendszerváltás óta!

Csót:
b

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!