Keresés

Részletes keresés

akiko80 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12693
:DDDDDD
Nem hordok melltartót, de erről eszembe jutott egy jo kis sztori, ha nem baj, megosztom. Görögorszgba mentünk a Transz-Balkánnal, és a velem egy hálókocsiba utazó középkorú hölgy a bugyijába dugta az összes valutáját, mondván, hogy oda úgysem nyúl senki, és egy félig még alvós pillanatában kiment a WC-re és lehúzta az összes pénzét a nagy erdélyi hegyek közt...
Egyébként én is valami ilyesmit szoktam, ráfekszek a kistáskára, meg nyakbaakasztós pénztárca, a fotós cuccra meg a másik ember fekszik rá.
Egyébként nagyon szimpatikus a canji néni, így telefonon.
Előzmény: szervezkedő (12691)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12692

Szervezkedő!

Lehet, hogy mégis nekem való. :)

Vízum nem kell Montenegróba, ugye?

THX!

G

Előzmény: szervezkedő (12690)
szervezkedő Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12691
Nem akarok tippeket adni, mit hová tegyél, de ne az ajtóba rakjátok ki a legértékesebb cuccaitokat. Én a csomagomat magam mellé szoktam a lábamhoz rakni és betakarom takaróval. Illtve éberen alszok, mert kit udja tényleg mikor toppan be egy váratlan "gyűjtögető" vagy pl a minap belinket román teniszezőlány egy üres ágyat keresve! Bármelyik dolog is fordulna elő, sajnálnám ha átaludnám!!!!

Egyébként javaslom még pl a pénz biztonságos kiszállításához vásárolj legalább egy számmal nagyobb cicitartót és azt jól meg lehet pakolni 500euros bankjegyekkel!
:-)))))
Előzmény: akiko80 (12689)
szervezkedő Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12690
Az én tapasztalataim alapján Kecskemét - Sutomore 12-14óra.
Ha minden jól menne talán 10-11óra alatt is beleférne, de valami mindig összejön. Vagy egy baleset, vagy rossz a határ, vagy köd, vagy szakadó eső. Esteleg ezekből több is. Vagy fáradt vagy már és megállsz pihenni mert a 10-ik óra után mondjuk éjjel ködben menni már gáz...
De 17óra alatt télen szakadó hóban, tréleren víztartyá vonszolva egy 22éves dízel autóval le lehet érni.
Tehát aki mondjuk nyáron jön egy korszerű, kényelmes, klímás benzines autóval és 16-17óra kell neki, az már nem utazik, hanem "kirándul"!
Előzmény: Gaijin (12686)
akiko80 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12689
Köszönöm kimerítő válaszodat.
Mint már lejjebb írtam a vonatjegy megvan, csak a hálókocsi jegy hiányzik, és az is csak odafelé, visszafelére adtak. A kérdésem csak annyi, hogy mekkora az esély arra, hogy a vonat indulás előtt durván két órával (mert akkor érünk oda a másik vonattal) nem kapunk hálókocsi jegyet. Én nem ragaszkodom a hálókocsihoz, de a mávosok azt mondták, hogy ezen a napon csak hálókocsis közlekedik és ők itthon nem tudnak hálókocsi jegyet adni. De a visszafelé útra már adtak.
Milyen vicces lenne, bezárnám a kalauzt!:DDDDDD
A hálókocsi bezárást pedig nem úgy gondoltam, hogy ketten beülünk, "azt jónapot", nyilván, ha más is ül a fülkébe, vagy be szeretne jönni, engem nem zavar. Csak, ahogy már korábban is írtam, nem ez az első hosszú utam vonattal, és a lengyelországi volt az egyetlen ahol nem zártunk, és be is jöttek....
De ha azt mondjátok, hogy nem érdemes, Ti biztos jobban tudjátok, nekem ez az első utam ezen a vonalon.
Egyébként nem nászút:)
Előzmény: szervezkedő (12683)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12688

Moncsa03

Szia! Látom iszonyatos útdíjakról beszélünk. Király!

Csak a biztonság kedvéért; akkor Montenegróban nincs autópálya, ugye?

THX!

g

Előzmény: moncsa03 (12687)
moncsa03 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12687

Budapestről legegyszerűbb ha Szerbia felé mész, Röszke határig autópálya, aztán Beogradig szintén autópálya. Subotica-Novi Sad 330 dinár, Novi Sad-Beograd 240 dinár.

Mi ezen az útvonalon szoktunk menni Montenegróba, de idén egyéb okból Bosznián keresztül mentünk, semmi gond nem volt ott sem, szépen haladtunk.

Előzmény: Gaijin (12679)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12686

Szervezkedő,

Nem bántasz meg, kialakulóban volt egy ilyen érzésem. :)

Ettől még le kell mennem Budvába.

Hány óra vezetés ez Szerbián keresztül?

THX!

G

Előzmény: szervezkedő (12684)
szervezkedő Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12684
Nem bántalak meg, de ez ez út valószínűleg nem neked való!
Az utak azóta sem lettek nagyon szélesebbek, csak a szétlőtt táblákat cserélték ki!
Előzmény: Gaijin (12682)
szervezkedő Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12683
1., tehát nem adtak a MÁV pénztárban jegyet?????
Lehet jobb is mert az minden bizonnyal csak drágább lett volna, mint ha ott veszitek Szabadkán. A pénztárban lehet bankkártyával fizetni (nekem VISA domborbnyomott kártyám van ezt elfogadták volna) de volt dínárom.
Szerbiábn annyira fogadják el az eurot (na lehet hogy picit jobban) mint Magyarországon. A hivatalos fizetőeszköz DINAR!!!!! Tehát vagy bankkártyával fizettek vagy visztek valamilyen pénzt forintot, eurot, dollárt és a pénztár ablakával szembeni pénzváltóba váltjátok át dínárra és úgy fizettek. Kb 6,4-7,8m távolságra van egymástól. Én pár napja 25euro áron vettem a jegyet amivel egy 6 fős hálofülkében utazhatok (3 fős-be azt hiszem 35euro lett volna). Ha ennél drágábban adnak csak, akkor csak lefelé vegyétek meg a jegyeket és ha kiértetek akkor majd Barba vegyetek vissza irányba!
Azzal egy kicsit cslahattok hogy ha az Avalával mentek akkor nem vesztek nemzetközi jegyet csak Tompa/Kelebia-ig kéritek, Onnan meg senki sem fog eszállítani már Szabadkáig mert nem áll meg a vonat csdak Szabadkán először.
Ha esetleg azt mondják már elfogyott a hálókocsi, akkor figylejetek oda, hogy ne csak jegyet hanem HELYJEGYET is kérjetek! Ha nincs rezerválva a helyetek, akkor a jegy csak arra jogosít hogy a vonaton tartózkodj (ájjl a folyosón) és arra nem hogy leülj. Csak addig ülhetsz az üléseden ha nincs fogalt helyed amíg nem jön meg a szék gazdája.

2., bilincs!
Be akarod zárni a hálókocsiban a kalauzt meg a határőrt, vagy mi van????????????
Mert gondolom nem arr agondoltál hogy egy 6 fős hálókocst fullra kibérelsz oda-viszza és csak ti ketten lesztek benne?????
Mi lesz ez? Nászút????? Ha ennyi pénzt szántok rá akkor gyakorlatilag Belgrádból mehettek repülővel is!!!
Szerintem ne zárkózzatok be, ez senkinek sem fog tetszeni. Én csak ritkán járok vonattal, de még egyzser sem dugtak meg és nem vittek el tőlem semmit!

3. Elvileg műxik a bankkártyás dolog Montiba, de a mindennapi tapasztalatom az hogy van amikor valami miatt nem fogadják el a kártyát. Azt mondják nincs rajta pénz. Ez eléggé ciki ha tele a kosarad és nincs nálad kp. Canjban nem sokat tudsz kezdeni a bankkártyával. Legközelebb Sutomoren van automata illetve olyan bolt ahol elfogadják.

4. Én 2 hete mentem Buda buszpákyaudvarról Canjba. Ez a jegy 3euro volt. Alkura nem volt lehetőség mert olyan a rendszer mint nálunk egy vasútállomáson. Pénztárban megvettem a jegyet, számítógép kinyomtatta, buszon felmutattam és felültem. A busz elindult, jött az ellenőr, az megnézte, lehet hogy valamit talán le is tépett róla és ennyi. Azt nem tudom ha nem a pályaudvaron hanem az út szélén szállok fel, vagy pl a ti esetetekben a canji strandon, akkor mi a helyzet.
Előzmény: akiko80 (12677)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12682

Potika,

OK, felfogtam!

Autópályadíj van Szerbiában és Montenegróban?

G

Előzmény: potika (12680)
akiko80 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12681
Köszi Spontán Bob a gyorsat.
Zárral kapcsolatban csak annyit, hogy Lengyelország felé, amivel mentünk, azon is be lehetett zárni belülröl, de a "lopó "embernek"volt olyan kulcsa, mint a kalauznak...Ezért gondoltam, inkabb duplázzuk meg...
A vonatjeggyel meg csak az a para, hogy a jegy megvan, csak a hálókocsi jegy nincs...Én igazán nem tudom, meg nem is értem, hogy miért nem tudták itthon kiállítani... De nem tudunk korábban menni, Budapestről indulunk, és kb 1és3/4 óránk lesz az átszállásra, tehát ennyi időnk lesz hogy szerezzünk két hálókocsi jegyet. Izguljak? Hát így jár az, aki a MÁVval kezd....
Amugy én is úgy terveztem, hogy Sutomoreba szállunk le...
Vállról indítható rakéta!!! LOL
potika Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12680
Szerbiában és Boszniában vadásznak a külföldiekre, engem egyszer kilőttek egy vállról indítható rakétával :-)).

Budapestről Szerbia felé érdemes menni. Az utak jobbak, mint nálunk. Mindenképpen gyorsabb, mint körbe.


Előzmény: Gaijin (12679)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12679

Sziasztok!

Soha nem voltam még Montenegróban és le kellene mennem.

Budapestről merre szabad menni autóval? Szigorúan Horvátországon végigkúrni a végtelen autópályáko, vagy van valami mellékutcánál komolyabb lehetőség?

Bocsánat az előítéletem miatt, de egyszer mentem át Bosznián, nos az egy életre szóló élmény volt. Azt soha többet. Ha már rendes kétsávos úton mehettem 90-nel, akkor szédültem a sebességtől. (szétlőtt) 40-es táblák, szétlőtt települések meg cirkákó IFOR konvojokról vannak emlékeim.

Szóval a kérdés; min lehet menni? Pálya, 2 sávos jó út dugómentesen, utca, dűlő, szántás? És hol szabad átmenni a határon?

Nagyon köszönöm előre is a segítséget! Elnézést, fű hülye vagyok Montenegróból.

Üdv!

Gaijin

akiko80 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12677
Sziasztok!

Augusztus 13.án indulunk Montiba ketten vonattal, és pár kérdésem lenne, tök jó lenne, ha tudnátok rájuk válaszolni.
1. A Máv (szeretjük) nem tudta odaadni a hálókocsi jegyünket, tehát Szabadkán meg kell vásárolnunk. Tudok-e bankkártyával fizetni itt (van dombornyomott)? Vagy, ha nem, akkor ojrót vigyek? Vagy?

2. Mivel nem először megyünk nemzetközi gyorssal, és nem túl jók a biztonsággal kapcsolatban a tapasztalataink, ezért vettem műanyag bilincset, amivel be tudom belulről zárni a hálókocsit. Nem fognak a kalauzok, vagy a határőrök emiatt balhézni?

3. Montiba mennyire lehet a bankkártyát használni fizetés céljából? (étterem, boltok)

4. Canjba lesz a szállásunk (amit ezúton szeretnék megköszönni Szervezkedőnek, mert Ő linkelte be) és kinéztem pár helyet,ahova szertnénk elmenni: Budva, Bar, Sveti Stefan, esetleg Kotor. Jár-e ezek között a települések közt valami busz? Egy nap hányszor? Meg persze mennyibe kerül? Mármint a busz.... Balkán van, és csak a hasukra csapnak és mondanak egy árat? Mert Horvátországba így jártunk, alkudozhattunk agyba-főbe...
előre is köszi
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12676
Bombard tropik 380 cm-es gumicsónak (2002. évi) + 5 LE Tohatsu (kétütemű) 2000. évi motorkával 1300 EUR, Budvától nem messze (Tivat felé)
Előzmény: spoon78 (12667)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12675
1.
Előzmény: R.Bea (12673)
R.Bea Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12674

Még egy kérdés,

az általam bejelölt útvonalon járt-e valaki mostanában, milyen állapotban van, és mi a helyzet a Scepan Polje határátelővel??

 

 

R.Bea Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12673

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni az útvonallal kapcsolatban.

 

Podgorica és Budva között melyik útvonalat ajánljátok?

1. Cetinje felé vagy

2. Virpazar felé???

 

Köszi!

Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12672

Potika,

Vágom! Nagyon köszönöm!

G

Előzmény: potika (12671)
potika Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12671
Az angolban biztos hisznek, de nem nagyon beszélik, kb. ugyanaz van, mint itthon.

Előzmény: Gaijin (12669)
potika Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12670
Montenegróban montenegróiul (crnagoracul) beszélnek, és ez nem vicc :-). Tökugyanaz, mint a szerb, ami szintén ugyanaz, mint a horvát, de ezt egy helyinek ne mondd ! Kreáltak maguknak néhány szót, ami eltér, csak hogy saját nyelvük legyen, a nacionalizmus ott is megvan. Az átlagembert gondolom ott se nagyon érdekli ez, szóval simán megértik a szerbeket vagy a horvátokat, ha akarják. A horvátokat inkább nem akarják, történelmi okokból.
Előzmény: Gaijin (12669)
Gaijin Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12669

Sziasztok!

Milyen nyelven beszélnek Montenegróban?

1.) mennyire más, mint a horvát?

2.) angol nyelvben hisznek a helyiek?

THX!

Gaijin

szervezkedő Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12668
Van ami olcsó van ami drága!
Kérdés mit szeretnél venni?
Vagy kérdés, miért kérdezed?
Előzmény: spoon78 (12667)
spoon78 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 12667

Sziasztok!

 

Segítségeteket kérem az árak területén.

Mi mennyibe kerül Budva és környékén?

THX

 

jisell Creative Commons License 2009.08.09 0 0 12666
terméseztessen én lenni jól nevelt kislány én szeretni elveszíteni telefonokat én megígérni magamnak hogy a szökőkútban kötnek ki telefonjaim ha én idegeimre menni : - ))))
Előzmény: ahatos (12663)
jisell Creative Commons License 2009.08.09 0 0 12665
Ja ja ja azt hiszem hogy rám fér egy félpapos pihi mert bajok lett belőle nem panaszkodom jó sok munkánk van strandot már nagyon rég láttam, remélem még sós a víz : - )))))
Előzmény: Amari bp (12655)
Amari bp Creative Commons License 2009.08.09 0 0 12664
Kellemes kis hely.
Előzmény: sfi (12662)
ahatos Creative Commons License 2009.08.09 0 0 12663
Meghát két füled van, mint minden jólnevelt kislánynak:-)))
Előzmény: jisell (12652)
sfi Creative Commons License 2009.08.09 0 0 12662

Néhány lépcső volt csak, egyszer lemértem, hogy a szobából kb. 1 perc alatt lehetett leérni. Visszafelé kicsit több, mert dombon kellett feljönni. :)) Mondjuk nem 20 m, ahogy írták, de tényleg közel volt. Annyira, hogy ha valaki szomjas volt, vagy más szükséglete támadt, akkor csak felment, aztán visszajött. Amúgy nem magán strand, bárki mehet oda, de többnyire a mi apartmanházunkban lakók voltak ott.

 

Előzmény: Amari bp (12660)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!