Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Feri már dolgozik újra, úgyhogy egyértelműen Kocsis! Nála alap a snadvik12c27. Kérdezd meg tőle, hogy meilyen határidővel vállalja. Megéri várni 2-3 hónapot a bicskájára. A honlapját megtalálod a guglin, így fejből nem tudom.
Ja, és ajánlom a jó kis szénacél pengéjét!
én nem úsztam meg, ráadásul akkor cserálték az amd-ket ak-ra és ahhoz járt bajonett is(bár kicsit tré volt az a gumifoggantyú) aztán minden bajom volt hogy nem kapjuk ki sodem a gépkarabély mellé
szerencsére a kőbányai piacon tudtam venni ;)
bár az égvilágon semmire sem jó, de van(egyiket már el is passzoltam)
Révész. Megfizethető (árak ügyében nézz körül a honlapon), Sandvik 12C27 acélból dolgozik, a minőség pedig jó, a náderei nemrég díjat is kaptak. Ne számíts hibátlan bicskára, pl. Kocsissal ellentétben nem a kifogástalan termék a cél (pl. illesztéseknél lehetnek eltérések, nem követi a markolat anyaga pontosan a baknit stb), de nagyon masszív, tartós, minőségi bicskát kapsz.
oh bakker... most meg ide tartozó kérdést, az adásvétel topicba tettem be ... :)
szóval kérdés:
... mert végre van kis keret 1-2 magyar bicskára...
melyik mester munkái között nézzek körbe, hogy ha jobb acélból, pl sandvik, szeretnék bicskát, de ne legyen azért a Szankovits féle 40 ezer Ft/db kategoria... :)
Hát most már nem tudok elszabadulni az extrametálos akcióra (a legtöbb boltot így is teljesen kifosztották), teljes áron a Volpe meg ki van zárva, de ha mégis eljutok még holnap egy boltba (asszem holnapig tart az akció), meggondolom még (bár valószínűleg már csak körömvágó ollók és néhány kevésbé vonzó Cold Steel lesz készleten...:)). Köszi azért a tippet, nem is tudtam, hogy a Spyder ilyet is csinált.
Kanálgépet Budapesten, a hétvégi PeCsás bolhapiacon találtam tavaly, nem emlékszem, mennyi volt, talán egy ezres lehetett, de többen is árulták, különböző árakon (új-használt-kevésbé használt variációkban). Van egy ilyen katonai cuccokkal foglalkozó stand, ott volt Victorinox német katonai zsebkés is, szintén ezres körüli áron, csak épp a fűrészről hiányzott az az alumínium frincfranc, ami meggátolja, hogy sörnyitás közben a kezedbe állítsd a fogait.
Ez az a kés, amivel több barátom sem mer sört nyitni, az est előrehaladtával egyre növekszik a baleset veszélye:)
Endurám van, az nem legál méret, de nagyon szeretem, sokat használtam - a Delica, ha már a kistestvére, ezért is tűnik járható útnak, csak hát az esztétikai preferenciák... Nincs mese, sokkal több pénzt kell keresni, és venni egy ilyet is, meg egy olyat is:)
Itt miskolcon minden hónap utolsó vasárnapján kirakó vásár/bolhapiac van a sétáló utcán. Autentikus kanálgépek garmadát lehet beszerezni echte MHSZ beütéssel max 500 HUF áron amiből még alkudni is lehet.
Pont ez a pláne benne, hogy a Volpe Amerikában már nem kapható, de itt még, úgy emlékszem, nemrég láttam az Extrametálban. Hamarosan ritkaságértéke is lesz már.
Az a kis byrd - na, hát az pont egy raven. Tavaly szereztem be, azóta EDCnek nagyjából megfelel, csak visszasírom a rookie-időket, most már sima pengét választanék:) Az enyémnek egyébként is nagyon szoros a klipsze, szétszedi a zsebet is, nehéz is előhúzni, nem tudom, hogy ez egyedi probléma-e, vagy mindegyik így működik, a sima spydereknél is tart a klipsz, de csak épp eléggé, nem kell erőszakolni, hogy kijöjjön a zsebből.
H_G: Itt már főleg az esztétikai szempontok játszanak, a Volpe tetszik is, de egy gyors google után úgy tűnt, hogy nem igazán beszerezhető, plusz mindkét áhított késnek elég érdekes markolata van - a Bone Collector iszonyú faszán néz ki, nyilván meg tudná csinálni valaki itthon is, de az a logó is nagyon üt, ami bele van égetve. A másik csak simán faszán néz ki, ezt szerintem itthon is megoldják, mondjuk a penge formája is nagyon tetszik... A Pumával próbálkoztam, de nem igazán jött be, mondjuk hülye módon egy klipsz nélküli változatot választottam, tetszik ugyan, de hordani kissé nehézkes (ha hordom, egy fejesgörbe bőrtokjába teszem, így viszont minek egykezes...)
Nem provokálni akartam, csak valóban pörgetni kicsit a topicot, amúgy azért nem volt az igazi vágni vele mert még ív sincs a pengében ugye, így ha nem akarom hogy az ujjam is a kajához érjen akkor valóban csak a hegyével karcolom, kis túlzással persze.
Nem akartam reagálni a kijelentésedre, hogy a pizzát nem tudta rendesen vágni a késeddel, mert provokációnak vettem, amivel megpróbálod felpörgetni a topikot :)
De úgy látom, hogy akkor a technikádlehet rossz. A friss pizzát bármilyen kés könnyedés feltudja vágni. A kis méretű kés még előnyösebb is. A szikadt de főleg szárazzal lehet csak gond, mert az már inkább törik semmint szeletelődik.
Javaslom neked, hogy a szeletelésnél a kést Ne magad felé húzd, hanem magad előtt keresztben. Így nem leszel a tulajdon kezed útjában és nem emeled meg a kést sem, hogy már csak a hegyével karcoljon.
A pizzavágás azért nem volt az igazi, mert a fogásban ahogy kitalálták túl meredek lett volna a penge, és így kicsi az él, ami dolgozik, persze már az élével nem igen van gond, nagyon szépen vitte, még úgy is ha lapjával vágtam, hogy csak a feltétes részt ehessem... ;)
Ma megnéztem a metrón egy ablakban: alig látszik a zsebemben, és amúgy csak akkor érzem ha hozzáérek olyan könnyű.
Akkor már miért nem a Volpe? Az nagyjából megfelel a leírásnak. (Vagy veszel egy Griptiliant olcsón és csináltatsz rá diófa markolatot helyi mesterrel.)
Érdekes, engem csak akkor néztek meg egy kicsit, mikor egy Cold Steel Voyagert hordtam - mondjuk az csak egy-két alkalom volt, és nem is a metrón volt nálam. A Spyderco rookiet vagy tíz évig hordtam, annak acél markolata és klipsze is van, szóval látványosabb darab a zsebben, de rá se bagózott senki.
Jelenleg az a gyötrelmem, hogy későn értesültem az extrametálos akcióról, és mire utánanéztem, teljesen elfogyott minden, ami érdekelt volna - pedig már egy jó ideje csorgatom a nyálam egy sima native-ra. Azzal próbálom nyugtatni magam, hogy ez most tulajdonképpen egy érett gondolkodású ember felelősségteljes döntése, mert valójában nincs is szükségem még egy bicskára (a fene essen bele, ha időben észlelem az akciót, EZ biztosan nem fordult volna meg a fejemben...:)).
Már egy ideje pont egy új EDC beszerzésén töröm a fejem (no meg egy csomó fölösleges kés beszerzésén is - álmodozni azért csak lehet:)), eddig a már említett Rookie, majd egy kis Byrd fordult meg gyakrabban a zsebemben. Az igazi nagy álom egy Benchmade Bone Collector diófa markolattal, vagy egy Lone Wolf Swale, de ezekhez nehéz és főleg baromi drága hozzájutni, úgyhogy ez egyelőre tényleg csak álom marad. Kár, pedig a sima él + klipsz + asszem legális méret + szép fa markolat kombinációt nem sok minden veri... Esetleg majd egy emersonos Delica 4 nyújthat némi vigaszt, még véletlenül sem hasonlít egyik nagy vágyamra sem:)
Ezen én is gondolkodtam kicsit, hogy vajon horizontálisan próbálta-e szeletelni azt a pizzát :) Egy pizza annyira vékony, már 2-3 centis pengével is föl lehetne vágni, ha amúgy elég éles (és nem túl vékony, sniccer utolsó pengéjével azért nem próbálnám). A korongos pizzaszeletelő célszerszámoknak sem szokott a nyóccenti fölött lenni a sugara.
Öööö... pizzát miért nem vág? Vagy lehet, hogy rossz pizzát próbáltál szeletelni? Nem viccelek: a vastag, puha tésztájú pizzát tényleg nehezebb vágni, egy vékony, ropogósat sokkal könnyebb. Az előbbihez lehet, hogy nem jó egy EDC kés, bár szerintem inkább az élével lesz baj. Én otthon a pizzát mindig valami rövid pengéjű késsel vágom, vagy valamelyik bicskámmal, vagy egy Fiskars zöldség késsel, de nem szokott vele különösebb probléma lenni.