Keresés

Részletes keresés

andy0902 Creative Commons License 2012.11.14 0 0 4074

Köszönöm szépen a válaszodat,és hogy megosztottad velem a történetedet! Miután itt szóbahoztad ezt a WPW-betegséget, már  én is felvetettem az orvosomnak,h esetleg nem lehet-e szó arról,h talán ez az én bajom ,és hogy lehetne-e erre irányuló vizsgálatot(katéteres)  csináltatni, de sajnos(?) azt mondta,nincs rá ok,indikáció. Neked hogy sikerült elérned,hogy elvégezzék rajtad a beavatkozást? Kikönyörögted  vhogy,vagy magánúton,vagy normális dokid volt,aki elküldött a vizsgálatra? Nálad mi volt a megfelelő "indikáció"? Én csak attól félek,h meg kell  várnom,amíg annyira rosszul leszek,h mentőt kell hívni,akik majd újraélesztenek,akkor talán de csak talán! majd kivizsgálnak rendesen:(  Nekem is olyasmi szokott lenni,mint amit te leírtál,de szerencsére max 5-10mp-ig tart,utána magától megszűnik.Nem volt még ájulásom,de tudom,ha csak picivel tovább tartana a dolog,biztos hogy elájulnék,mivel már ezalatt az 5-10mp alatt is rögtön elszédülök,totál gyengeség jön rám,  szólni is alig bírok, vagy a karomat megemelni,olyan kába leszek, na meg persze az ijedtség és a halálfélelem.:(  Azért a kedvemért elárulod,mik azok a kézi manőverek,amikkel te meg tudod állítani a ritmuszavarodat? Mert olvastam,h vannak ilyen manőverek,amik a szívet beidegző bolygóideget ingerlik,és pitvarfibrilláció esetén hatásosak lehetnek(arc hideg vízbe mártása,jég nyelése,köhögés,lélegzetvisszatartás,stb.). De nem tudom,ez a WPW-s zavarok ellen is hatásos-e??? Mert nagyon valószínű,h nekem nem pitvarfibrillációm van olyankor,én inkább tachycardiának gondolom,mégpedig kamrainak. Neked mit mondtak annak idején? Melyik fajta ritmuszavarod volt konkrétan? Neked is ez a kamrai tachycardia volt,nem?   No és akkor az ellen mit lehet tenni? Te évekig milyen gyógyszert szedtél rá? Én Betalocot szedek. Légyszi adj pár tippet,mivel próbálkozzak,ha netán megint előjönne ez a nyavalya! Szerinted amúgy a Betaloc pulzuscsökkentő hatása képes kivédeni a szív begyorsulását,legyen szó akár pitvari akár kamrai tachycardiáról..?

Előzmény: Csopaki malom (4073)
Csopaki malom Creative Commons License 2012.11.13 0 0 4073

Nálam a szívritmuszavar elöször serdülökorban, 16 éves koromban jelentkezett számomra észlelhetöen. (Annak ellenére, hogy veleszületett betegségröl van szó.)

Akkor, elöször fizikai megeröltetés közben (testnevelés órán) a szívritmusom felugrott egy tapintással mérhetetlenül gyors értékre. Mivel a tornatanár nem tudta, mit csináljon, csak leültetett, majd lefektetett, de a szívritmuszavar nem múlt el és én így kb 10-15 perc múlva elájultam. Mikor magamhoz tértem, a szívritmusom normális volt. Ezekeután kezdödött egy évtizedekig húzódó ellenörzés- és kezeléssororzat, amiben ezekre a vizsgaáltokra emlékszem: EKG, pajzsmirigy ellenörzés, terheléses EKG, szívultrahang, illetve a szívritmuszavar elöidézése klinkai keretek között egy orron át levezetett szondán keresztül. Az utóbbit csak kétszer csináltam végig, a többit nagyjából 6 hónapos – éves – kétéves rendszerességgel.

 

Mikor serdülökoromban jelentkezett a betegség, még nem volt rá más megoldás, mint a gyógyszeres kezelés. A gyógyszert sajnos nem bírtam, így voltak olyan évek, amikor nem szedtem semmit, csak rendszeresen ellenöriztek. Ritmuszavaraim évente néhányszor voltak, legtöbbször néhény másodpercen belül magam meg tudtam ezeket állítani a kardiológustól tanult kézi manöverekkel saját magamon. Ezeket ma már a kardiológusok nem nagyon tanítják a betegeknek, mert a kimenetelük bizonytalan és az ember a manöverrel kárt is tehet saját szervezetében. Idöközben kifejlesztették azt az operációt, amiáltal megszabadultam a szívritmuszavartól és már nem vagyok WPW beteg. Ekkor már 30 éves voltam, tehát évtizedekig éltem a ritmuszavarommal.

Ma már tudom, hogy szerencsés ember vagyok.

Neked is csak ezt kívánom!

 

Előzmény: andy0902 (4072)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4072

Szia! Azt még írd már meg légyszives,hogy neked honnét-miből,milyen vizsgálattal jöttek rá,hogy WPW a betegséged?

Neked konkrétan hány mp-ig vagy percig tartott a hirtelen jövő gyors pulzus? Milyen érzésként élted meg? Extráid is voltak?

Előzmény: Csopaki malom (4071)
Csopaki malom Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4071

Andy, nem teljesen tudom, hogy mennyire vizsgáltattad ki magadat mélyrehatóan.

 

Szerintem nagyon fontos, hogy legyen a kezedben egy egyértelmü diagnózis. A diagnózist meg ugye a beteg kikérdezésével és müszeres vizsgálatok eredményei alapján lehet felállítani. Interneten nem.

 

Az, hogy valakinek ritmuszavara van és váratlanul felugrika pulzusa egy magas értékre, önamagában nem mond semmit. Nagyon sokféle szívritmuszavar létezik, melyeknek különbözö okai vannak. Ezek közül vannak olyanok, amelyek életveszélyes állapotot jelentenek, vannak olyanok, amelyek ártalmatlanok (csak kellemetlenek) és vannak olyanok, amelyek életveszélyes fajtájú ritmuszavart produkálhatnak néha, máskor viszont csak ártalmatlant.

 

Nálam ezutóbbi eset állt fent a WPW-szindróma okozta szívhiba miatt. Emiatt egyeztem bele az operációba: a sok müszeres vizsgálat után az orvosok arra jutottak hogy: bár nagyon kicsi a valószinüsége, hogy életveszélyes fajtájú ritmuszavarom fog fellépni a sok ártalmatlan mellett, ezt nem lehet teljesen kizárni a betegség jellege miatt. Kezelöorvosaimmal úgy döntöttünk közösen, hogy nem kockáztatok. Az operáció kellemetlen volt, de mégiscsak a kisebb rossz…

 

A legfontosabb: ne állj meg addig, amíg nem tudod meg egyértelmüen, hogy mi a betegséged neve, mi okozza ritmuszavart. Ha ez világos, akkor lehet dönteni arról, hogy hogyan tovább…

 

Előzmény: andy0902 (4070)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.12 0 0 4070

Szia Saref! Örülök,h jelentkeztél:) Nos az van,hogy sétálni szoktam, meg "lightosan" tekerni, de emelkedőn felfele  pl.leszállok a bringáról és inkább tolom, vagy esetleg a legkönnyebb fokozatban tekerek föl. Szal ilyen alap mozgások azért  még mennek. A nem-stresszelést nagyon nehéz, szinte lehetetlen megoldanom. A pulzusmérő órán sokat gondolkodom,  hogy kéne vennem,azzal bármikor ellenőrizhetném a pulzusomat, bár amilyen pánikos vagyok, pl egy szívremegés alkalmával  megpillantanám mondjuk pl hogy 180as a pulzusom, asszem az ijedtségtől még feljebb ugrana,aztán attól lennék rosszul:-(  Utánanéztem a paleo-étkezésnek,amit tanácsoltál, nagyjából ugye az a lényege,h semmit nem szabad megenni,ami túlságosan feldolgozott,tartósított vagy "mű", és minden szabad,ami egészséges,nyers, vagy természetes. Mindenesetre köszönöm a  tippjeidet,majd meglátom,mi az,amit meg tudok valósítani belőlük:-). A másik orvos megkeresésével,és az újabb véleménnyel  kapcsolatban csak annyit,hogy nézd meg a " diagnózis.hu" oldalon, az orvos válaszol rovatot,mi megy ott!!!! Érdekes dolgokat lehet ott észrevenni, csak nézd meg,aztán írj,h mit gondolsz erről! Pl. van 3 különböző kardiológus szakorvos- Dr.Szabó,Dr.Szemerédi,és  Dr.Tarjányi- akiket kérdezni lehet. Elég hamar válaszolnak,kb.még aznap,amint felteszed a kérdést. Észrevettm,h sokan, felteszik ugyanazokat a kérdéseiket mindhárom orvosnak, aztán most jön a lényeg: mindhárom kardiológus doki totál más választ ad! Pl.kérdés: szabad-e ennyiféle gyógyszert szedni egyszerre? Válasz:1., persze hogyne szabadna, semmi baja sem lesz tőle;  Válasz 2., azonnal kérem abbahagyni ezt a sok szörnyűséget,csak ezt és ezt szabad szedni,minden mást kérek sürgősen abbahagyni; válasz 3., döntse el, mit akar,öngyógyszerezést,vagy elmegy egy lelkiismeretes orvoshoz,aki kezeli magát.  Én pl. megkérdeztem mind a 3 kardiológus dokit, a ritmuszavaraimmal kapcsolatban, hát mondanom se kell,totál különböző  válaszokat kaptam: az 1.: ezek ártalmatlan érzések, ne foglalkozzon velük,élvezze az életet,menjen bulizni!!! 2.: vizsgáltassa ki magát,menjen kontrollra., 3.: ezt így látatlanban nem lehet megmondani. Na,akkor most melyikükre hallgassak???

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 4069

Nagy sóhaj - most tűnt el egy csomó szövegem, amit írtam. A lényege az volt, Andy, hogy ne készülj a rosszra, próbálj valahogy pozitív lenni. Higgy benne, hogy valamilyen feszültség oldási technikával túl tudsz lenni a rosszulléteken, keress valamit. Nekem bevált a zene hallgatás, mély légzés, magamra erőltetett nyugalom. és jobb lett. Kezdj el újra sétálni, ha nem is túrázol, minden nap a gyerekkel. Enyém is 11 lesz, és szeret sétálni :)

Előzmény: andy0902 (4064)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.09 0 0 4068

Sziasztok, élek még, csak sok a munka, este meg főzés, kutyák, macskák, gyerekek, férj :) Halmozottan hátrányos helyzet - idő szempontjából. :)

Andy, szerintem keress valami olyan tornát, ami első körben nem aerob jellegű, ne akarj rögtön futni, ha végezhetsz mozgást, sétálj, fokozatosan, majd óvatosan gyorsabban, esetleg szobabiciklin lassú tekerés. Azt beszéld meg a dokival - hogy mi lehet a max pulzus mozgás közben. Nálam jól bevált, hogy beállítottam a pulzusmérő órát max 120ra, laztán az csipogott, akkor visszavettem. Akár a minimális mozgás segít szerintem a jobb hangulathoz. Régen sétáltam, zenére, fülhallgatóval. Szerintem a séta, gyaloglás biztos jó kezdés. Nekem is úgy kell rávennem magam a mozgásra, pedig itt a bicikli az ágy mellett. Ha van kedved, nézz utána a paleo étkezésnek, lehet hogy segítene. Főleg ne stresszelj. Sok választás nincs, ha úgy nézed, vagy másik orvos, még egy vélemény, vagy kevesebb stressz, mozgás, és meglátod, hogy igaza volt-e.

Előzmény: andy0902 (4066)
Kisa.kreatív Creative Commons License 2012.11.09 0 0 4067

Én még igen, csak nem találok egy Fórum tagot!?

Elképezelhető, hogy ha üres lett a neve, de a hozzászolásai meg vannak törölték volna, mert felvenném vele, valahogy a kapcsolatot! Nagyon jó hozzászolásai voltak, és nem tudom mi lett vele:(!!

Előzmény: andy0902 (4066)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 4066

Sziasztok, éltek még?? Írjatok!!!(saref,csopaki és a többiek)

andy0902 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4065

Helló,írjatok! :)

Előzmény: Törölt nick (4061)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4064

Csopaki Malom! Neked csináltak szívultrahangot?,és az is kimutatta a szíved fejlődési rendellenességét,"szerkezeti hibáját"? Vagy milyen  vizsgálaton vették észre az eltérést? Mert én  voltam uh-on,és nem találtak ilyesmit,csak billentyűhibát. És azt írod,hogy veledszületett ritmuszavarod volt, és  megszüntették katéteres beavatkozással. Hát nem hiszem hogy az lenne a bajom,mint neked,mert nekem 20 éves korom után  kezdődtek a panaszaim(most 32 vok és még mindig élek hál'Istennek), tehát nem veleszületett dologról van szó esetemben.  Vagy a veleszületettség mit jelent pontosan? Nálad mikor-hány éves korodban- kezdődtek a gondok? Mindenesetre picit megijesztettél  ezzel a mondatoddal,hogy " alaposan vizsgáltasd ki magad,mert lehet hogy az életed forog kockán"! :-( Hát csak remélni tudom,hogy  ha 11 évet így éltem le,hogy időnként mellédobban a szívem, vagy pedig beremeg, és eddig még egyszer sem estem össze és nem  kellett mentőt hívni vagy újraéleszteni, akkor talán eléldegélhetek még vagy 10évig vagy talán tovább is....A pszichológusom is mindig  ezt próbálja belém súlykolni,hogy ne féljek, ha eddig így elvoltam, ezután se lesz semmi baj, éljem normálisan az életem,stb.  Mondjuk az igazság az,hogy 2éve már se sportolni, se szexelni, se semmit nem tudok(nem merek), meg soxor még aludni sem,vagy  pedig egyedül tartózkodni otthon, vagy bemenni a kádba megfürödni,mert mindig attól félek,h rosszulleszek,és ott nincs segítség,  és ott találnak holtan.Ráadásul van egy 11éves nagyszerű fiam, aki nagyon jó tanuló,jó sportoló, kedves,rendes, és lelkileg is érzékeny  kisfiú,és nem akarom még őt itthagyni,minél tovább vele szeretnék lenni. De tudom,az élet nem kívánságműsor! Meg hát így is olyan  soxor, mintha nem is lennék, mivel használhatatlan vagyok. Soxor egy rántottát képtelen vagyok megcsinálni,mert a rosszulléteimmel  vagyok elfoglalva,betegesen. Mármint betegesen félek a haláltól,meg a szívdolgaimtól. Ez így nem is élet,úgy érzem,kb.1-2 éve már csak  vegetálok:-((. A sportot, a nemi életet,és a túrázást, azért hagytam abba,mert ezek közben felmegy ugye alaposan a pulzus, és rengetegszer  tapasztaltam,hogy ezen tevékenységek közben csomószor melléver a szívem, abba kellett hagynom. Persze a kardiológus is és a pszichológus is  azt tanácsolta,h kezdjem el újra ezeket a dolgokat. Egyébként még a katéteres vizsgálatról annyit,hogy én már felvetettem a kardiológusnak,  hogy nem kéne-e esetleg elmennem egy ilyenre, de azt mondta,hogy "nincs rá indikáció". És hogy veszélyes lehet maga a beavatkozás is.

Előzmény: Csopaki malom (4060)
pimmi Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4063

sziasztok a sztorim 2009 ben kezdődött, idézek egy levelet amit irtam egy orvosnak

a lényeg hogy 2009 ben visszamentem dolgozni, szedtem a gyogyszereket és meloztam, stresszben, stb.... aztán idén 2012 márciusban éreztem hogy valami elromlott megint, elmentem a kardiologusomhoz, aki megvizsgált, és 22ef -et mért, azonnal kiirt és megduplázta a gyogyszereimet, és beutalt a városmajorba egy kardiologus nőhöz aki elkezdett a gyogyszereimmel játszani,

felemelte az adagot, és mást is szedet velem, pl olicard, depressan, a vérnyomásom pedig 110/70,  és procolorant, pulzusom 65.

azota is járok hozzá 2 hetente, nem is nagyon vizsgál, egy ekg és egy ultrahang ritkán hanyat fekve kb 5 másodpercig, persze lovét adok,

de eközben a régi kardiologusomhoz is járok havonta 1 x de erről ez nem tud mert ez a nő elég mufurc, a régi dokim és a háziorvos elinditották a leszázalékolásom, mert miota pihenek bem stresszelek az ef 35%

de most 2 hete a városmajori doki kitalálta hogy megkatéterez, ő személyesen, mondtam már volt és negativ, itt csinálták 2009 ben, erre hogy ő is látni akarja, + beirt icd beültetésre, kérdeztem ez minek, nekem ez születéstől van és nem volt ritmuszavarom soha, erre azt mondta ha ne akarom akkor nem és kihuzta, ja a lényeg dec 05 re elővagyok jegyezve spirogometriára, terheléses compjuteres ekg, ugy volt ő mondta majd ez utá lépünk tovább, de most egyszeree akarja elötte a katétert most pénteken és az icd -t 29. én, én nem akarom elötte, nem is értem minek ugy néz ki mintha számonkérték volna hogy junius iota járok hozzá és csak a gyogyszereket emelte, hozzáteszem sokkal jobban vagyok,

a régi dokim is azt mondta az icd nekem hülyeség ne engedjem, a katéterezésre is azt mondta minek , de ha akarják, na most mit tegyek, menjek el és mondjam meg hogy ahogy elösször mondta a spiro után, vagy ne is menjek hozzá? de akkor mi van ha hiv a bizottság ő meg ad valami rossz papirt akkor, pedig azt mondta ő is támogatja a roki elinditását, köszi segitsetek 

 

 

Tanácstalan.  2009. szeptember 27. 17:08   #75 

Tisztelt Doktornő.

36 éves fiatalember vagyok,van egy kislányom,és feleségem.
Születésem óta van egy szívproblémám ami eddig "csak" fáradékonysággal járt,sokfelé vizsgáltak,már általános iskola óta,de azon kívül hogy megállapították gyermekkorban hogy a bal szívkamrám kissebb mint a jobb, mást nem találtak,azt mondták kinövöm.
Ezelött pár évvel már látott kardiologus, akkor rossz volt az ekg-ém, de ő is azt mondta,még nincs baj.
Az apai nagypapám,infarktusban halt meg, édesapámnak is volt már három infarktusa, Ő le van százalékolva.
Jelenleg dolgozom egy Kft-nél már 12. éve, az eredeti szakmám varrógépműszerész,ez a szaka lényegében mára már nincs vagyis nincs ilyen munkakör de a cégnél mindent csinállok, a rakrárosi munkától az anyagbeszerzésig.
Idén februárban estére erős lábdagadási tüneteim lettek, nem foglalkoztam vele, dolgoztam tovább, aztán idén husvétkor éjjszaka fulladásra és nehézlégzésre ébredtem, de miután felültem ez pár perc mulva megszünt, a tünet következő éjszaka megit jelentkezett, ekkor már megijedtem,és "lábdagadás,éjszakai fulladás" szavakra keresve az interneten, szívelégtelenség tünetet irtak.-- megijedtem
Másnap felkerestem azt a kardiológust aki Édesapámat is kezeli, Ő meghallgatta a melllkasom, és rögtön mondta,"sajnos beteg a szive" ezt ultrahang és ekg követte, amikből kiderült hogy a bal kamrám csak 35% teljesítmányű, Ő azonnal beutalt a Szent Imre kórház coronaria örzőjébe, ott 3 napig voltam, majd osztályra kerültem ahol két hétig voltam.
Beállítottak egy gyogyszeradagot ami napi1 concor,digoxin,prenessa,spiron,és 3 naponta 1 furosemid.
Hazajöttem, ezt követte egy katéteres vizsgálat a városmjorba, szerencsére nincs szűkület,az ott vizsgállo doktor azt mondta," a szívizom sejtek em továbbítják megfelelően az oxigént"-de ezt le nem irta,azt mondta csak tipp ,és a gyogyszerektől tényleg jobban vagyok,de a fizikai terhelést nem bírom.
A legutobbi cardiologiai vizsgálat szerint helyreállt a keringés és a bal kamra is javult 60-70% közé.Azonbam fáradékony vagyok, a lábam ritkábban de estére bedagad, a munkám nehezen látom el és nem érzem igazán jól magam.
Még betegállományban vagyok, e közben jártam be egy egy napot hangsújozom, a háziorvos javaslatára hogy megnézzük mit bírok, de nem megy a nyolc orás munka .
Most volt rajtam holter mert ritmuszavart is találtak, ennek eredménye még nincs meg, és most jön a kérdés,háziorvosom mondta hogy szerinte indítsunk leszázalékolást ha a kardiologus is egyetért, kérdeztem és Ő azt mondta támogatja.
-- Tegnap voltam a háziorvonál ahol
egy felülvizsgálló orvos is volt, behívtak, ő megnézte a leleteim és közölte nincs semmi bajom már, nem tarthatnak betegállományba, és a leszázalékolást sem indítják el ha akarom alanyi jogon elindithato, mutattam hogy most is dagad a lábam,pedig reggel voltam ott, erre közölte hogy a szoros zoknitol, holott nem volt szoros és nem is csak a zokninál dgadt, azt mondta még hogy a kardiologus irta hogy 4 orás könnyü munkát végezhetek, ha nem itt ahol most dolgozom akkor keressek magamnak, ez nem az Ő dolguk,
és nem is akarok dolgozni szerinte --- ja és táppénz csaló vagyok mert bementem a /héziorvos javaslatár /1-1 napra ingyen dolgozni és pont.
Csak néztem ,kérdeztem maga szerint miért szedek egy halom gyógyszert, ? a zokni miatt?
Pont rajtam volt még a holter, azt mondta kössünk kompromisszumot, várjuk meg a holter eredményt de legkésőbb 3 hét mulva visszairnak a táppénzről és ők nem indítanak leszázalékolás.
Oké hogy a szivem jobb mint a korházba kerüléskor, de a munkám 8 orában nem tudom ellátni, hiába mondja , most mit tegyek?
A papíraim alapján ha alanyi jogon elindítom és a háziorvos nem támogat,eséjem sincs, met ugye " 4 órás könnyü munkát végezhetek" és persze addig miből éljünk,mert Ők visszairnak 2-3 hét mulva.
Meg aztán a mai világba hol talállok én 4 örás könnyú munkát ami fizet is, esetleg akkor lenne esélyem ha leszázalékolnának, kapnék rokkant nyugdíjat és mellette egy 4 órás munka, egyébként éhenhalunk.
Ön szerint mit tegyek ?

A legszörnyúbb hogy a háziorvos aki eddig mézes-mázas volt sem állt mellém, hozzáteszem én ez előtt a 20 év munkaviszony alatt kb 3 hetet voltam betegállományban, jó hogy most már 5 hónapja, de nem ciccből.

 

 
Tisztelt kérdező!Döbbenten olvastam a levelét és megértem ha tanácstalan.Az hogy javult az állapota , annak köszönhető,hogy hozzáértő orvoshoz került a kórházban és a gyógyszerei kitűnőek a szivelégtelenség rendbehozására.Nem tudom,hogy hozzájuk azóta eljutott e újra, de ha nem , kérjen tőlük tanácsot, hogy hogyan tovább és irassa le velük a véleményüket a további teendőkről.Amennyiben kitartanak a 4 órás könnyű munka melett , ezt a rokkantbizottság elfogja ismerni valószinüleg és az igaz hogy nem lehet belőle megélni de még megtörténhet,hogy a Kft igy is megtartja.Az a lényeg,hogy tényleg nem dolgozhat nehezet és ezt az üzemorvosával is iratassa le.A munkahelyén ne mondjon fel!Az üzemorvos papirjával a táppénz lezárása után, figyelembe kell,hogy vegyék a munkaképesség csökkenést és ha nem tudják alkalmazni akkor felmondanak,jár végkielégités és munkanélküli segély és közben a bizottság is megitéli a % vagy nem, de ne keseregjen hanem vigyázzon magára!

andy0902 Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4062

Saref! Káliumot,kálciumot,meg ehhez hasonlókat nem néztek nálam, csak a pajzsmirigy-hormont,de  az rendben van. Magnéziumot szoktam inni,mert a kardiológus is tanácsolta. Volt szív uh-om, nem  is olyan rég,most szeptemberben, magándoki csinálta. ( a minap ezt le is írtam neked,de az az üzenet  nem ment át,eltűnt). Talált mitralis prolapsust,ami billentyűhibát jelent, de megnyugtatott,h ez minden  3.embernek van,és nincs vele teendő,és hogy nem ez okozza a ritmuszavaraimat. Még azt is mondta,  hogy főleg ilyen sovány fiatal nőkben gyakori,a billentyűhiba, mint amilyen én is vagyok( 170 magas és 54kg).  Azt javasolta,hogy sportoljak,fussak,mert az erősítené a szívizmomat,és akkor picit javulna a billentyűm  állása-működése. Meg mivel a nyugalmi pulzusom is magas( 80 körüli), azt is csökkentené az edzés.  Azt már máshol is olvastam,h a magas alap-frekvencia az edzetlenség jele,és a sporttal lehet rajta  javítani. Mondjuk a Betaloc,amit szedek, az is erre van,pulzus-csökkentő. Csakhogy én nem tudok futni,  mivel előző levelemben leírtam neked,hogy már attól 100as pulzusom lesz,ha leveszek egy pulóvert,  vagy ha köhögök. Ez nem tudom,mitől van, hogy hogy létezik az,hogy ilyen piti dolgoktól ez történik.  Szóval el tudom képzelni,mi lenne ha elkezdenék futni.... Inkább nem... Nem tudom mitévő legyek,  talán beszélnem kéne másik orvossal is....A lényeg az,hogy eddig mindkettő azt mondta,h NINCS SEMMI  BAJA A SZÍVEMNEK, és hogy NEM VAGYOK SZÍVBETEG. Azt is mondta mindkettő,hogy idegi alapon van,  mert hogy nálam a "szimpatikus idegrendszer" van túlsúlyban, vagyis érzékenyebb vagyok. Szerintetek?  Ja és eddig már kb. 10szer voltam EKG-n, soha semmit nem mutatott ki, és most október 26-án volt  rajtam a 24ó-s Holter Ekg,ami kimutatott 3db extrát, meg a magas pulzusomat,semmi mást. Pont akkor  nem volt ez a szívremegés,ami talán PF, így az nem lett kimutatva. Ezekután megint ráírta az orvos a  papíromra,hogy: " NEM KARDIOLÓGIAI BETEGRŐL VAN SZÓ. A BETALOCOT SZEDHETI,DE ROSSZULLÉTEIT  NEM FOGJA MEGSZÜNTETNI. PSZICHIÁTRIAI VIZSGÁLATÁT JAVASLOM."  Csak azt tudnám, hogyan jelenthetik ki az orvosok,h minden rendben a szívemmel, ha egyszer mégsincs minden rendben,mivel más emberek nem szenvednek ritmuszavarokban, róluk ki lehet jelenteni,h minden oké, na de nálam?

Előzmény: Törölt nick (4061)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4061

Szerintem keresned kéne egy másik kardiológust, akár magán úton, elmenni hozzá az összes leleteddel. Szív uh nem is volt? Még az jutott eszembe, hogy nekem azt is csináltak, mikor nézték.

Előzmény: andy0902 (4057)
Csopaki malom Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4060

Nekem hosszú évekig/évtizedekig volt hasonló gondom a szívritmusommal. Mint hosszú vizsgálatok után kiderült, egy viszonylag gaykori veleszületett szívritmushibában szenvedtem, úgy hívják: WPW-szindróma.

 

A lényeg: a szív fejlödési rendellenessége és „szerkezeti hibája“ miatt a pulzusom teljesen vártlanul és kiszámíthatatlanul felugrott 180 körüli/fölötti értékre. Nálam ez az állapot percekig is tartott és néha sajnos el is ájultam, mert nyilván ebben a helyzetben az agy vérellátása teljesen elégtelen lesz. A trombózisvezsély is nagyon nagy ebben a helyzetben. Sokan vizsgáltak, kaptam gyógyszert (amit nem jól bírtam és amiröl tudtuk, hogy nem biztos és nem végleges megoldás). A végére a ritmuszavartól és annak következményeitöl való félelem annyira befolyásolta az életemet, hogy a kardiológusok hosszas rábeszélésére beleegyeztem a mütétbe.

 

A mütét alatt ébren voltam ( mert a beteg közremüködése szükséges a mütét alatt), katéteres beavatkozás, néhány óráig eltart, de teljesen megoldotta a problémát, az életem egy csapásra megváltozott. Gyógyszert nem szedek, azt sem tudom, mi az a ritmuszavartól való félelem. Kardiológushoz csak néhány évenként, ellenörzésre járok.

 

Azt tanácsolom: nagyon jól vizsgáltasd ki magad, mert ha hasonló betegségben szenvedsz, akkor nem pszichológushoz kell menni meg nyugtatót szedni, hanem megoldást kell keresni a szívbetegségre (gyógyszer, mütét), mert lehet, hogy az életed forog kockán! Persze a szívritmuszavarnak millió oka is lehet, de az a betegség, amiben én szenvedtem, nagyon gyakori és müthetö!

 

Előzmény: andy0902 (4057)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4059

Szia, még nem láttam a leveledet. A sinus ritmus hiányát én onnan veszem észre - hogy minden normális szívdobbanás után van egy kicsi dobbanás, egy beütés, amit érzek, és nem ritmusos a szívdobogás. Amúgy állítólag nehéz észre venni, sokan észre sem veszik, egyszer egy doki ezt mondta. Gondolom azért Nálad néztek kálcium, kálium, egyéb szinteket meg hormonokat.

Előzmény: andy0902 (4058)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4058

Hál'Istennek,végre sikerült neked írnom! Legfontosabb kérdésem: Saref. Te honnét tudod( veszed észre),hogy nincs

sinus-ritmusod??? Az milyen érzés,milyen tünetei vannak???

Előzmény: Törölt nick (4056)
andy0902 Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4057

Saref!  Megint írtam neked egy baromi hosszú levelet, de megint eltűnt! Úgy látszik,nincs szerencsém:(  Még a rendszer sem akarja,h elrészletezzem,mi a problémám.  Én hirtelen a semmiből, soxor nyugalmi állapotban( ülés,fekvés,alvás) érzem a szívemen hogy  elkezd remegni, "kiesik" a rendes ritmusból,és sok picit remeg,trrrrrr ilyesmi mint a dobpergés.  Közben nem üt egyet sem normálisan, hanem csak "reszket", vergődik,olyan erőtlenül. Közben  soxor szédülni kezdek, és nem igazán tudok levegőt venni sem, mivel ahogy venném a lélegzetet,  annál gyorsabban ver mellé,összevissza. És olyankor gyengeség fog el, még szólni sem bírok,se  a karomat felemelni, le kell ülnöm, vagy ha fexem,fel kell kelnem. 32éves nő vok, 59kilóról 54re  fogytam ettől az örökös stressztől. Nagyon ijesztő és sz*r érzés ez a szívremegés,meg összevissza  verés,bedobbanás,hirtelen támadó gyors "pulzus", amit nem neveznék pulzusnak,mivel olyankor  biztos hogy nem pumpál a szív,mivel nem dobban rendesen,hanem csak "reszket", erőtlenül,  rángatózik,kínlódva. Ezt érzem olyankor. Elegem van. Mellkasomra téve a tenyeremmel is érzem  mi történik akkor,kb 180-nal remeg,pár másodpercig, aztán hál'Istennek visszaáll a rendes  kerékvágásba,nagy nehezen. Régen évente 1szer éreztem ezt a dolgot,most már majdnem minden  nap,akár többször is. Szedek Betalocot,nem használ. Xanaxot is szedek. Okt.26-án volt rajtam Holter  Ekg, 3db extrát mutatott ki, akkor épp nem jelentkezett ez a remegés-érzés. Sztem pitvarfibr. lehet,  de ki tudja. Az orvosok nem,az biztos:(  Tehetetlenségükben azt mondják, menjek a pszichiátriára,  mert szerintük a szívemnek semmi baja, hanem idegi alapon vannak ezek az érzeteim,és hogy az  agyammal kéne vmit csinálni. Csakhogy én április óta járok pszichológushoz,és nem segít. Azt  tanácsolta, ne foglalkozzak azzal,h hogy ver a szívem, lépjek tovább rajta, "engedjem el", és  hogy akkor meg fognak szűnni az extráim. Meg hogy minek félek, hiszen már hány ilyen remegést  átéltem,és még mindig itt vok,és még egyszer sem kellett mentőt hívni,vagy újraéleszteni( 11éve  vannak ritmuszavaraim). Csakhogy könnyű mondani,h ne foglalkozzak vele, ha közben semmit  nem tudok csinálni,még lélegezni sem. A kardiológus meg azt mondta,sportoljak-fussak,h erősítsem  a szívizmomat, mert mitralis prolapsusom van,meg magas a nyugalmi pulzusom is( 84). De hogyan  tudnék futni???Mikor attól is már felmegy 100asra a pulzusom,ha köhögök, vagy amikor felemelem  a karomat amikor felveszem a pulóvert. Iszok magne+B6-ot is, de semmi.... Már nem merek aludni,  mióta nemrég alvás közben támadt rám ez a szívremegés. Tegnap éjjel is ez volt. Mostanában  rendkívül gyakran jelentkezik. Az ügyeleten azt mondták,nem jön ki az orvos,mert ha már visszaállt  a rendes ritmusba a szívverésem,akkor ő sem tud mit csinálni.

Előzmény: Törölt nick (4056)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 4056

Sziasztok!

Andy, mikor ezt a remegést érzed, akkor annyi történik, hogy valahogy túl gyorsan ver a ritmuszavar miatt a szív, és nincs ideje teljesen összehúzódni, és pumpálni. Fontos hogy megnyugtasd magad, ne pánikolj, nekem volt, ha túl sokáig tartott, akkor rosszul lettem, gondolom kevés volt az oxigén.  A veszélye szerintem a vérrög - ha sokáig előfordul, nem pumpál ki rendesen, létrejöhet rög, amit a következő pumpálásnál betol a véráramba. Ezek szerintem olyan dolgok, amit egy kardiológusnak kell megoldania.

forrás

"Pitvari tachycardia

Pitvarfibrilláció – a szívritmuszavar egyik gyakori fajtája – áll fenn, ha a szívpitvarok gyorsan, rendszertelenül vernek. A ritmusavar e formája az esetek többségében inkább idősebb emberek esetében alakul ki.

A pitvarfibrilláció során a pitvar frekvenciája (percenként 350-600) annyira magas, hogy a pitvar határozott összehúzódás helyett hernyószerűen fibrillál. A pitvarfibrilláció ritkán jelent életveszélyes állapotot, hosszú távon viszont emeli – többek között – a stroke előfordulási valószínűségét.

Pitvari remegés

A pitvari remegés nagyban hasonlít a pitvar fibrillációjához. A ritmuszavar két formája egyidejűleg is előfordulhat. A pitvari remegés legtöbbször a pitvarban fellépő rövidzárlat következtében alakul ki."

 

Nem tudom, nekem ez melyik volt. Nálam előfordult olyan, hogy nem voltam sinus ritmusban, és ki akartak ütni, szerencsére ez elmaradt :) többféle gyógyszert szedek, ritmusszabályzót, frekvencia lassítót, és vízhajtóval kombinált vérnyomás csökkentőt. (3 féle) + amit a pajzsmirigy alulműködésre kell.

Ami nekem segített  - pánik elkerülése, zene hallgatás, nyugalom. Különböző stressz oldási technikák beválhatnak. Engem most már gyakorlatilag évente lát kardiológus.  Ha nagyon rosszul vagyok, bemegyek a sürgősségire, volt olyan hogy megálltam a pultnál, és közöltem, nincs sinus ritmusom. CSak kicsit röhögtek körbe. Majd néztek egy sima pulzust, és mondták, jé, tényleg....szerencsére mostanában ez már sokkal ritkább. Mióta a pajzsmirigyet kilőttük, és csak pótolni kell a hormont, ezek a nagyon erős tünetek szűnőben vannak.

 

Kisa.kreatív nekem egyértelműen volt összefüggés - a túlműködés pörgette annyira a szívemet, hogy ritmuszavart okozott. Most már az én pajzsmirigyem sem működik, Letroxot szedek, tsh 1,3. Ennek ellenére nem kéne hogy legyen zavar, mégis, ugyan ritkábban, de tapasztalom az extrákat.

 

Mindenkinek jobbulást :)

Előzmény: andy0902 (4054)
Kisa.kreatív Creative Commons License 2012.11.02 0 0 4055

Egy része, nem ide vonatkozik, de összefüggés lehet, a pajzsmirigyem és a szívem között!

Megjöttem az eredménnyel, április eleje óta szedem a L-thyroxint 50 mg-ot napi 1-et.

Most olyan határértéken van a TSH szintem, hogy elmeljük, vagy ne, így 3 hónap múlva kontroll vérvételre kell mennem:(.

TSH 6,48 még mindig egy kicsit magas.

T3 3,04

T4 0,86

Kért a Doktornő egy teljes vérképet is:

MCH 26,7 alacsony 27,0-34,0 ez nem tudom mi, de alacsony

RDW 15,1 magas 11,6-14,8 ez se tudom mi, de magas

 

Majdnem elfelejtettem, biztonság kedvéért megmutattam a Kardiológiai leletemet és összefog hozni egy Kardiológiai Intézetben dolgozó Kardiológussal, mert nem tetszik neki amit itt össze- vissza írkálnak a papírjaimon.

 

 

andy0902 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 4054

Saref! Írtam neked egy hosszú levelet,elküldtem, de sajnos eltűnt az egész. Most nem tudom újra leírni,mert

már nincs rá energiám,úgyhogy csak röviden: ilyesmi érzeteim vannak nekem is,mint amit te leírtál.

Te milyen gyógyszert szedsz rá? És nem a pitvar fibrillál ilyenkor,amikor ezt érezzük,ezt a gyors remegést?

Te mit tudsz róla, veszélyes lehet? Írj még! Szia

Előzmény: Törölt nick (4053)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.23 0 0 4053

Szia, sziasztok, mit értessz szívremegés alatt? Nekem szívritmus-zavarom van - és sokszor volt olyan remegés szerű érzés, mikor túl gyorsra vált a pulzus, magas, és nem állandó, hanem változik. Ilyenkor az automata vérnyomásmérő sem tudja megmérni, mert minden második beütés gyengébb, mint az előző, maga ez az érzés ijesztő, elég rendesen. Nálam hormon idézte elő, pajzsmirigy túlműködés. Azóta ez rendeződött, de a zavar elő-előjön, sokkal ritkábban, rövidebb ideig, kevésbé ijesztően. Doki szerint ilyenkor beextrázik a szivem, de nem tartósan. Annak ellenére, hogy szedek rá gyógyszert.

Előzmény: andy0902 (4052)
andy0902 Creative Commons License 2012.10.21 0 0 4052

Sziasztok! Van itt olyan valaki,akinek hasonlóan szívremegése van(illetve szokott lenni),mint nekem vagy Sandy Girlnek? Írjatok, szeretnék erről a témáról beszélgetni a sorstársaimmal!!!

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4051

Mint az ördög úgy keress magán kardiológust és további vizsgálatokat a haller utcában...

A háziorvos meg adja vagy elmehet kapálni...Orvostudakozó - Orvos keresés, orvos válaszol, szakember adatbázis, állás

Kardiológus szakorvos arcképcsarnok - Orvostudakozó

Előzmény: soonóné (4050)
soonóné Creative Commons License 2012.10.20 0 0 4050

Rákerestem, de csak általános dolgokat írt.

 

Közben elküldtem pár hete egy régi Háziorvosomnak, a tegnapi nap folyamán még a Gyerekorvosnak is megmutattam a leleteimet, és  mindketten egybehangzó véleménye, hogy további kivizsgálásokra küldenének, mert ezt lehetne kezelni is.

 

Most azon gondolkodom, hogy ha a Mostani Háziorvosom nem ad beutalót, akkor ténylegesen Háziorvost fogok váltani.

 

Amúgy a leleten rajta van, hogy már kezd nagyobbodni a szívem, hát 28 évesen ez nem túl jó kilátások...

Előzmény: Törölt nick (4047)
andy0902 Creative Commons License 2012.10.17 0 0 4049

Szegény Sandy Girl, lehet már nem is él...:(

Előzmény: andy0902 (4048)
andy0902 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 4048

Szia Sandy Girl!

Mi van veled mostanában? Hogy állsz a szívremegéssel? Én is hasonló cipőben járok,mint te. Kíváncsi vagyok, azóta hogy utoljára írtál ide a fórumra, jelentkezett-e nálad ez a dolog? Írj mielőbb,majd én is megírom a "történetemet".

Előzmény: Sandy girl (3488)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4047

BNO-kód alapján keress a gugliba.

Előzmény: soonóné (4046)
soonóné Creative Commons License 2012.10.03 0 0 4046

Köszönöm, majd akkor ott!

Előzmény: Törölt nick (4045)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.02 0 0 4045
Előzmény: soonóné (4044)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!