Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2003.10.07 0 0 49
Yahbo-nak és Gizinek ezúton GRATULÁLOK AZ EURÓPÁN ELÉRT Res.CAC-HOZ!!!!
Előzmény: Yahbo (43)
Xil Creative Commons License 2003.09.22 0 0 48
Hallottam már hasonló történetet nagy testű kan kutyáról, nem komondor volt, hanem agresszívebb fajta. Én majd mindenképp szukát szeretnék, és igen , édes pici fehér gombolyag korában!
Nagyon helyesek ezek a Mendi-történetek! A cigit én sem szeretem, igaza is van. A férjem viszont igen, ha esetleg a jövendőbeli kutyikánk majd leszoktatja, az nem baj...
Előzmény: naildi (47)
naildi Creative Commons License 2003.09.22 0 0 47
Hát igen.Zénó tényleg egy csodás kan volt.Sajnáltam, hogy így esett, de azt hiszem a leghumánusabb megoldás volt, mielőtt agyonverte volna valaki.
Mendi-kém(ő volt a lány) szegénykém teljesen lehullott a szőre és olyan volt mint egy agár.A végén már kézből sem fogadta az ételt. A karjaimban halt meg.Szörnyű volt.
De vidámabb téma.
Mendi annyira utálta ha valaki cigarettázott, hogy ha jöttek hozzánk eldobattuk vele a cigit az utcán.Volt egyszer olyan, hogy jött hozzánk egy barátunk.Nem figyeltünk bejött az udvarba a cigivel.Mendi lefeküdt keresztbe és nézte.Aztán mikor át akarta lépni gyengén rámorgott.Mire eszembe jutott hogy jaj a cigi, már késő volt. megfogta a csuklóját és addig rázta míg ki nem esett a cigi.Aztán mint aki jól végezte dolgát peckesen hátrament a helyére. Vagy egyszer mikor mentünk nyaralni, ahogy pakoltuk be a csomagokat, beugrott a hátsó ülésre és nem tágított.Alig bírtuk kitaszigálni.
Előzmény: Vica78 (46)
Vica78 Creative Commons License 2003.09.22 0 0 46
Megdöbbentő ez a Zénós sztori!

A lánykutyusod uolyan korán ment el, mint az enyém.
Felhőcském is 4 és 1/2 éves volt, amikor bélcsavarodást kapott. :(

Előzmény: naildi (45)
naildi Creative Commons License 2003.09.22 0 0 45
Sziasztok!
Nekünk az első kommondorunk 1993-ban lett a csergőtelepi kennelből.Zénónak hívták.Gyönyörű kutya volt, jámbor, és ráadásul zsineges volt a szőrzete. Aztán 95-ben vettünk mellé egy kislányt.
Hát ott rontottuk el.Mikor a Lány megérett és megvolt az első alom, akkor egyszerűen kifordult Zénó magából.Addig fajultak a dolgok , hogy már nem mertünk kimenni az udvarra mert pl. a férjemet letámadta úgy hogy a kabátjának az ujját leszakította.Akitől vettük azt mondta, hogy addig üsse a férjem amíg pislákol benne az élet és utána ha felépül engedelmes lesz újra. Na gondoltuk ez az ember nem normális, úgyhogy éheztetéssel elértük azt, hogy megkötöttük kihívtuk az állatorvost és elaltattatuk örökre.Azóta utána néztem a dolgoknak és kiderült, hogy beltenyészet volt és 3 éven belül sikerült elérni, hogy csergőtelepi kommondor tenyészet nem létezik.A szukánk sajnos 99-ben meghalt rákban. Pedig az egy csodakutya volt.Szinte együtt lélegzett velem.Mikor megszületett a kislányom levakarni nem lehetett róla.Ha kitettem az udvarra a kislányomat, akkor odafeküdt a babakocsi mellé, néha belenézett és feküdt tovább. Csak beszélni nem tudott. Még ma sem dolgoztam fel a halálát.Nagyon szerettem.Egyébként nagyszénáson van egy tenyésztő Tóth Ferenc, neki gyönyőrűek voltak .Esetleg onnan lehet nem karcagpusztait beszerezni.Én csak ajánlani tudom gyerekek mellé, de nagyon nézzétek meg hogy honnan veszitek.
Most flandriai bouviénk van , ez termetre kommondor de tán még birkább kutya.Üdv mindenkinek.
Tibbe Creative Commons License 2003.09.21 0 0 44
Yahbo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 43
Kiállítás előtt fürdetés van, ezért ilyen fehér.
A Gizi borzasztó nyugodt természet, de a területét védi az idegentől.
Szőr kérdésben sajnos nem tudok segíteni.
Jövő héten megyek ultrahangra a Gizivel, hogy vannak-e kiskutyák. Ez lenne az első almunk, úgyhogy nagyon izgulok.
Előzmény: Xil (41)
Vica78 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 42
Kiállítás előtt mindenki meg szokta fürdetni őket,( nahát az egy nagy kaland! :)) akkor fehérebbek, bár később a nemezbe eléggé beivódik a "szürkeség", akkor már nehezebb...

Milyen korú kutyulikat akartok?
Ugye kölyköket? ( 8 - 12 hét)
Ne hagyjátok ki a gömböc-korszakot, akkor nagyon édik!

Előzmény: Xil (41)
Xil Creative Commons License 2003.09.18 0 0 41
Megnézném Suba kiselefántos attrakcióját! A cica nálunk is pimaszkodik a kutyákkal, néha már sajnálom őket, hogy ennyire fegyelmezettek (ebben a kérdésben). Azért az jó, hogy nem eszik meg.
Gizi is nagyon szép, és szép a szőre is! Az, hogy ilyen ragyogó fehér, adottság, vagy ápolás kérdése?

Közben bejött, hogy van emlékem a Karcagpusztaiakról, a Kutyákat kispárnának használva heverésztek a kiállításon, és az ebek nagyon barátságosnak tűntek.

Meg lehet azt mondani, hogy zsinóros szőrzetű kutyák leginkább melyik tenyészetben vannak, vagy mindenhol van ilyen is és olyan is?

Előzmény: Tibbe (40)
Tibbe Creative Commons License 2003.09.17 0 0 40
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Karcagpusztai Gizi
Babyboo Creative Commons License 2003.09.17 0 0 39
lehagytad a cím elejéről a http:// -t. Az mindenképp kell.
Előzmény: Yahbo (38)
Yahbo Creative Commons License 2003.09.17 0 0 38
Karcagpusztai Gizi


Yahbo Creative Commons License 2003.09.17 0 0 37
Sziasztok!
Az én komondorom a Karcagpusztai kennelből való. Ez volt az egyik legkobb kennel, amíg a Bukovszky meg nem halt. Gizit 4 éve vettem. Mielőtt mellette döntöttem volna, több tenyésztőnél is jártam, de messze a Karcagpusztai kennel volt a legkulturáltabb. Tiszták voltak a kennelek és a kutyákkal rendszeresen foglalkoztak, amit nem minden komondor tenyésztő mondhat el magáról.
Teljesen a fajta szerelmese lettem, annyira, hogy 1 hónap múlva várjuk a kiskutyákat. Az apa (a leendő) a Mátyás király Udvari kennelből való. Szerintem a Pénzesgyőri mellett ők az egyik legjobb tenyésztők.
Rendszeresen járok kiállításra a Gizivel, sok sikerrel.
Remélem ez az topic látogatottabb lesz, mint a másik!
PINGYI Creative Commons License 2003.09.16 0 0 36
Xil, szerintem következetességgel mindenre meg lehet tanítani, még mielőtt hatvan kilós lenne, és nem bírnád el! :)
Csete nagy betyár, mert ha itthon van a férjem, akkor rám sokkal kevésbé hallgat, úgyhogy nekem még meg kell küzdenem vele!
Előzmény: Xil (32)
PINGYI Creative Commons License 2003.09.16 0 0 35
:D
Vica, ez a nevelés nekem nagyon ismerős! persze határozottnak és következetesnek kell lenni velük. A mi Cseténk az ül parancsnál játszotta el a következőt: a férjem kezében voltak jutalomfalatkák, s amikor Csete leült, akkor kapott. Persze néhányszor le kellett nyomni a nagy fenekét, hogy tudja, mit akarunk tőle. Na de aztán rájött, hogy ülni kell! Egész délután a férjem után mászkált és amikor az egy pillanatra is megállt, Csete szembehelyezkedett vele és ült gőzerővel! Úgy nézett, mintha azt mondaná, na tessék ülök, látod? Hol a falatkám? :)

Nálunk van három öreg cica. Csete akkora volt, mint a macskák, amikor hozzánk került. Ja, tudni kell, nálunk mindig volt kutya, így a cicáink nem félnek, nem szaladnak el előle. S mivel akkor egy súlycsoportban voltak, a cicusok jól leverték szegény Csetét, aki így nem bántja őket, de szereti megkergetni őket az udvaron. Amúgy Frakk módjára, mert el tudná kapni őket, de szerintem inkább csak játszana. Persze ha a cicus fut, mert legtöbbször csak fúj és verekszik. Van egy régi kanapé az udvaron, amit lomtalanításra szántunk. A kutyák és a cicák is szeretnek rajta feküdni. De ha a cica van ott előbb, akkor Csetét nem engedi fel. Amíg kisebb volt, néha felkucorgott a kanapé sarkába. Jól mutattak, a cica elterülve az igazak álmát aludta, míg szegény komondor a sarokba húzódva rettegett.:)
A kicsi kutyát is megmutattuk a cicáknak, ő szeretett volna velük játszani, de az "utálatos" macsekokat most már csak ugatja, mert kapott pár jókora pofont tőlük.
Szóval ha kölyök kutyaként találkozik a cicákkal, hamar megtanulja, hogy nem szabad bántani őket. De ha ellenségesen közeledne hozzájuk, biztosan nem hagynám. Bocs, ha kicsit hosszú voltam...:)

Előzmény: Vica78 (33)
Vica78 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 34
A rejtett részeket meg tudod akkor csinálni, amikor halottnak tetteti magát a drága...
A gyakoriságot nem tudom, én , amikor elkezdtem őket simogatni, babusgatni,( ettől ők kinyúltak a földön :)))) akkor, ha láttam olyat, ami "széthúzásra érett" volt, széthúztam.
Nálunk Felhő szerette is ezt.

Cicáink soha nem voltak, de nem is lesznek, mert én nem szeretem őket. ( Azért ne kövezzetek meg! :-))

Előzmény: Xil (25)
Vica78 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 33
Mi mind2 kutyust megneveltük, tudtak ülni, feküdni, pacsit adni, a helyükre menni, s a vacsorát is csak akkor kezdték el enni, amikor elhangzott a vezényszó, hogy : Tied! ( erre azért tanítottuk meg, hogy ne tudják megmérgezni őket)

Amikor például Felhőt ( a szuka komi) tanítottam arra, hogy "helyedre!", akkor mondogattam a vezényszót, s közben tuszkoltam be a házába.
Amikor sikerült, agyondícsértem, ( jól van, okos kutya, okos a Felhő...:))) és adtam neki jutalomfalatot.
Utána kijött, ismét elkezdtem ismételni, hogy: Helyedre! Helyedre! s ismét tuszkoltam befelé...
Ezt párszor megcsináltam, s már kapizsgálta a dolgot, sőt úgy megtanulta, hogy amikor volt vmi szendvics vagy csoki a kezemben, akkor odajött, leült elém, nézett rám, bement a helyére, gyorsan kijött és nézett, hogy akkor neki most jár az a kaja, ami nálam van.
Ha nem reagáltam, akkor mégegyszer és mégegyszer bement, vagy elkezdte nyújtogatni a lábát, gondolván, hátha inkább a pacsit várom...:-)

Előzmény: Xil (32)
Xil Creative Commons License 2003.09.16 0 0 32
Pingyi, ez a Csete is nagy kópé lehet. Úgy látom a komondor tulajdonláshoz nem árt erőben is felkészülni. A másik lehetőség, hogy ellenállva a bűbájos melákoknak kiskortól némi határozott szigorral közelíteni a csibészségekhez(??? Nekem ez menne??). Nektek milyen módszer jött be a nevelésnél?
Mindamellett a nyugodt vérmérséklet nálam csak előny, főleg amióta van egy kicsit "zizegős" kutya a családban..
Előzmény: PINGYI (23)
Tibbe Creative Commons License 2003.09.15 0 0 31
Tibbe Creative Commons License 2003.09.15 0 0 30
Előzmény: PINGYI (14)
Pirimidin76 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 29
Bocsi hogy csak most válaszolok, Xil.
igen, ez még kölyökszőr Subakkán, azóta már rasztásodik a bohóc.
legújabb szokása a kiselefántozás, amikor a hátsó lábain ül, a két mellsővel meg integet.
rájött, ez nagyon tetszik nekünk:-)
Előzmény: Xil (21)
Xil Creative Commons License 2003.09.15 0 0 28
Ja, és nagyon régóta figyelem a komondorokat kiállításon, újságban , itt-ott. Jelenleg egy befogadott kutyus látja el a házőrzést nálunk, ő elég öregecske és nagyon hangos. Nem örülnék, ha a komondor is beszállna a kórusba, de ha megüresedik ez a poszt (mert egyszer sajna meg fog), akkor jöhet a komondor. Ráadásul ettől a gondolattól a férjem is elég lelkes, tőle akár holnap is jöhetne. Elég kimerítő volt a válasz?.
Előzmény: Xil (27)
Xil Creative Commons License 2003.09.15 0 0 27
Igazad van Csupaszabó! Elég sokféle kutyafajta tetszik, úgy általában imádom a kutyákat, így nehéz a döntés. A komondor régi álom, de eddig nem voltam elég bátor belevágni. Hogy egyszer lesz az tuti. Hogy ez mikor lesz, nem tudom. Mihelyt elszánom rá magam.
A cairn továbbra is nagyon tetszik azzal az elszánt kis tekintetével, és bevallom egyetlen érv szól ellene: hogy nem magyar fajta.
A listám kb a következő: erdélyi kopó, komondor, cairn, pumi.
Ja, és most engedélyem is van a bővítésre..
Előzmény: csupaszabo (26)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.15 0 0 26
Már nem cairn terrier? Komondor?
Végülis nagy a hasonlóság köztük. És a 150 négyszögölön többet tud mozogni egy komi, mint egy cairn, nem ?
(Na jó, bevallom, cukkollak!)
Előzmény: Xil (25)
Xil Creative Commons License 2003.09.15 0 0 25
Persze, teljesen érthető, amit írtál, és láttam is képi illusztrációt könyvben róla. Inkább az érdekelne, hogy milyen sűrűn kell, illetve a rejtett részeket mennyire nehéz.
A Karcagpusztai kennelt ismerem szépek a kutyáik, de ettől a kishelytől elborzadtam.
Én attól is aggódok, hogy nálunk a ház körül lekerített kb. 150 négyzetméter elég lesz-e.
De majd kiegészítjük sétával.
Cicákkal hogy vannak a kutyuskáitok?
Előzmény: Vica78 (22)
PINGYI Creative Commons License 2003.09.14 0 0 24
Szerintem érthető, amit írtál. Nekünk a szőr tépkedését az állatorvosunk mutatta meg, de asszem mi szerencsések vagyunk, mert igen sok tapasztalatát megosztotta velünk a komondorjairól.
Előzmény: Vica78 (22)
PINGYI Creative Commons License 2003.09.14 0 0 23
Sziasztok!
Suba csodálatos! :)

Az én kutyusaimnak nincs törzskönyve, ez az idősebbiknél nem is gond. A kicsit két hete vettük a gyáli piacon, és csak remélem, komondor. Az állatorvos azt mondta, jó eséllyel az, de nekem nagyon picinek tűnik. Ja az állatorvosunknak is két komondora van. :)
A kicsinek igen nagy akarata van, ha valami nem úgy van, ahogyan szeretné, (pl nem jöhet be) akkor nem sír, vagy eloldalog, hanem ugat.
Már Csete sem féltékeny, rájött, hogy vele most is ugyanannyit játszunk, szeretjük, enni is kap, kár féltékenykedni.:) Ráadásul nagyon kedvesen játszik a kicsivel. Lefekszik, mintha hagyná magát leteperni, a nagy mafla! :)
Csete szereti magát döglöttnek tettetni. Befekhet az előszobába, de este szeretném becsukni az ajtót. Amikor neki nincs kedve kimenni, úgy kell kihúzni, kigörgetni, mert meg sem mozdul, teljesen elhagyja magát. Muszáj erélyesnek lenni vele, mert már nem birom el! Nyáron ezt az utcán is eljátszotta velem. Attól féltem, hülyének néznek, ha valaki meglát, mert egy döglöttnek látszó, teli pofával vigyorgó kutyát volnszoltam haza a szomszéd ház elől. :)

Vica78 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 22
Én is megnéztem a fotókat, tüneményes! :)

A szőrápolás nem nehéz, ne aggódj! :-)
Leírnám Neked szívesen, de szerintem nem tudnám úgy elmondani, hogy értsd is :)

Azért megpróbálom :-) :
gondolj egy fűszálra, amit kitépsz, s utána kettéhúzod ( biztos te is játszottál már ilyennel :)) s ezáltal kapsz belőle 2 vékonyabb szál fűszálat.
Nos, a kutyus nemezein is látni, hogy hol kell széthúzni, megfogod a tetején 2 kézzel, s a kutya teste felé széthúzod.

Megértetted?
Nem sértődöm meg, ha nem...:-)))))))

Előzmény: Xil (21)
Xil Creative Commons License 2003.09.12 0 0 21
Nahát, ez a Petneházi név olyan ismerős volt, elő is kaptam szegény Zana kutyám törzskönyvét (Ő egy erdélyi kopó volt), és valóban szerepel ilyen az ősei között. Ezek szerint más is van, aki a komondorokért és a kopókért lelkesedik. És tényleg jól kijönnek egymással? Ez jól hangzik.

Megnéztem Suba kutyus fotóit, bűbájos, és meseszép. Gondolom ez még teljesen kölyökszőr. Ez a szőrápolás nehéz dolog?

Előzmény: Vica78 (20)
Vica78 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 20
Igen, igen, tényleg! :-)
Köszi!

Eszembe juthatott volna, mert a kan kutyusunk apukája a Csángó volt (Szentmiklósi-Kéktavi)
Na, legközelebb előbb gondolkodom, utána kérdezek! :)))))

Előzmény: csupaszabo (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!