Közben elgondolkodtam ezen: Magimix Le Duo Plus XL, nem mintha kapni lehetne, de centrifuga, citromprés és pürésítő egyben. Érdekessége a többihez képest viszont az, hogy nem tolja ki a maradék pépet... Fura.
Ha UGYANABBÓL A SZÁLLÍTMÁNYBÓL lemérek 0,5 kiló almát minden egyes készülékhez, és abból egyik kihoz 2 dl levet, a másik csak 1,5 decit, akkor azért ez mutatja a különbséget. Egy szállítmányban az almák létartalma nem ingadozik nagyon, ez már szemre is látható, így a teszteredményt nem befolyásolja.
Jajj, ne mar. . .a kifacsaras attol is fugg, hogy milyen a gyumolcs, a zoldseg. . .nem feltetlenul egyforman leveses. A nagyobb teljesitmenyut erdemes megvenni - az elmosast meg altalaban akkor veszi eszre az ember, amikor mar keso. . .
Szakvéleményt csak olyan tudna adni, aki végigpróbált sok gyc-t, ilyen meg nincs. Nekem volt kézi, kis narancsprésem, fokhagyma kinyomóm, karos citrusprésem, és Elin (5k Ft.), valamint Philips HR 1861-s (35k Ft.) gyc-m. Eddig az utóbbi a legjobb. :-) A középkategóriában is lehetnek jók, általában az emberek megszokják azt, ami van, és az a jó. Objektív tesztet én még sehol nem láttam ezekről a cuccokról.
Objektív teszt az lenne, hogy 1 kiló almát kipréselek minden leehtséges készüléken, majd ugyanezt megcsinálom naranccsal, majd sárgarépával, stb. és a végén súlyozva pontozom az eredményeket:
- az, hogy mennyi lé folyt le (dl-ben), az egyértelműen mérhető; - az, hogy mennyi időbe telik az elmosogatás (perc) és mennyi vizet fogyasztokel 8liter) , az is mérhető - az ár egyértelműen adott
Ha ezzel kész vagyok, csinálok egy szép kis Excel táblázatot, majd színes diagramot, és a nemlétező Excel programozási tudásomat felhasználva megrajzolom az optimális ár-értékarány görbét. Ha kész van, és feltéve, hogy nem csaltam, egyetlen gyártó sem fizetett le, akkor szervírozom az egészet a neten, a kényelmes fogyasztók okulására és élvezetére.
szóval igen tudom, de ami jól néz ki, nem biztos, hogy jól is működik. szval ha lenne valakinek nem philips hanem egy egyszerűbb, és könnyen tisztántartható gyc-ja, amellyel almát könnyedén lehet préselni, az légyszi ossza meg.
köszi a segítséget, megnéztem közelebbről a philipst, de iszonyatosan nagy, és szerintem a mosogatása sem lehet egyszerű. én "csak" almát préselnék, nincs erre egyszerűbb szerintetek?
ha megteheted, csak Breville-t vegyel. Sziasztok! Lehet ezt (JE8?) kapni Magyarországon? Csak a vaterán találtam egy csomagolássérültet, 6 hónap garanciával (6 kiló). Kb. ugyanannyi az ára, mint egy Philips HR-1861-é, amire 2 évet adnak mindenhol. Ha amúgy nem lehet kapni, akkor a szervizeléssel is gond lehet? Persze, ha nem romlik el egyik sem, akkor mindegy.
Mit ajánlotok? Mást ebben a kategóriában nem is nagyon láttam, talán még egy Moulinex gépet... Köszi,
Ezen az oldalon részletesen leírják, melyik gyümölcsben és zöldségben milyen vitaminok vannak, és hogy mi mire jó. Az egyes gyümölcsökre rá kell kattintani.
A múltkor nem hámoztam meg a sárgarépát, de ma reggel már igen. Mert minden olyan gumót, gyökeret, amely érintkezett a talajjal, meg kell hámozni, bizony, bizony. Ki tudja milyen trágyával jön érintkezésbe...
A fán, bokron növő gyümikkel ez persze más, bár azokat permetezik, úgyhogy jól lemosandók.
Én zöldségben csak káposztát levesítettem, de aszem nem is nagyon lépek tovább, mert ezeket főve jó enni. Mondjuk, az biztos, hogy a főtt zöldségben már nem nagyon vannak vízben oldódó vitaminok, de másrészt jobban emészthetők. Nekem pld. a tormalé véresre rágná a vastagbelem.
Tudtok valamilyen jó könyvet, amelyben a gyümölcsökről elég részletesen írnak, milyenek vannak, miben milyen tápanyag van, ilyesmi? (magyart nem nagyon t aláltam)
Én legutóbb alma, narancs, kivi és ananász keverékét csináltam! Az is nagyon nyam-nyam volt! Zöldségben a sárgarépa-sütőtök-cékla keveréke jön be. Nem szeretem valamiért a zöldséget és a gyümölcsöt keverni, de ez ízlés kérdése.
Én már láttam róla dokumentumfilmet, és a bennszülöttek évezredek óta fogyasztják, persze megfelelő előkészítés után. Amúgy, a burgonya föld feletti termése, levelei és mérgezők, mégis megesszük a gumóját. Na, bumm!
Én még soha nem dolgoztam ilyen növénnyel, de a tegnap az Asia Centerben (itteni ázsiai üzletközpont) megláttam, és mivel viszonylag olcsó volt, gondoltam veszek egy gumót. Holnapig áztatom, mert a lényeg, hogy a levét ki kell áztatni és kiönteni, utána felfőzni, stb. és majd csinálok vele valamit. Ha még írok ide, akkor túléltem. Amúgy, akár gyc-be is bele lehetne tenni, de ennél a levét kell eldobni, és a rostokat megtartani.
Nem is hallottam rola eddig. . .de amit most olvastam a te linkedbol - nem is akarom tudni :))! Az osszes szenhidrat szuksegletemet tortabol szeretnem! :))