Keresés

Részletes keresés

Valentine Creative Commons License 1998.12.07 0 0 56
Keresztények!

Mi ez a hülyézés? Mi ez a szektázás???

faithful szerint NaNe hülye. JT szektás, pitiáner, vallásos ember.

NaNe szerint faitful bolond (FaithFool)

JT szerint NS vezető hipokrita.

CiluHS szerint a Bp Autonóm Gy. bűnös, gonosz vezetőivel együtt a Sátán munkája.

(nem minden hozzászólás van e topicból)
Hagyjátok mán abba!

Jesus loves you!

Valentine

bela200 Creative Commons License 1998.12.04 0 0 55
NaNe:

Vegul is igazad van, csak en mar annyira unom az ilyen balf@szokat, hogy nincs kedvem idot pocsekolni rajuk.

Oszi Creative Commons License 1998.12.04 0 0 54

Leginkább medwével értek egyet. A ... és a SCI is vallás képébe bújt piramisjáték; jószándékú, kereső emberek kizsebelése; tehetősebb tagjai számára pedig kölcsönös üzleti előnyöket biztosító elitklub.

De a szcirentológia azért durvább. Pénzt kérnek minden egyes auditálásért, ilyesmiért, melyeket "meghitelezve" egy életre magukhoz kötnek. Ez genyóság. De aki képes nagy összegeket befizetni valahová, aminek nem néz utána, vagy ha utánanéz, és látja, olvassa a sok negatív véleményt, és mégis beleteszi a pénzét - legyen ez éppúgy részvény, mint vallás - az magára vessen. Szoknunk kell még a kapitalizmust. Az még nagyobb genyóság, hogy beperelnek mindenkit, aki nekik nem tetszik, még akkor is, ha tudják, hogy nem nyerhetik meg a pert, de a másikat csak kikészíti a pereskedés, még ha meg is nyeri; a SCI pedig bírja anyagilag a dolgot. Ez már nehezebben kivédhető dolog, de ha vannak anti-SCI szervezetek (úgy tudom, pár országban már vannak) azok segíthetnek az ilyen helyzetben lévőkön. Ilyen célra még tán adakoznék is.

Én a magam részéről ennek, és más problémáknak a megoldását "szélsőségesen liberálisan" képzelem el:
Nem tiltanék be semmilyen szektát, de a megtévesztő "reklámot" itt is büntetném (érdekes perek lehetnének, ahol az kellene bizonyítani, hogy tényleg boldogabb, kiegyensúlyozottabb lett-e a tag a belépés óta, stb., de nem lenne elvileg lehetetlen. A csak üdvösséget ígérő szekták persze könnyebb helyzetben lennének).
Az egyházaknak, mint egyházaknak nem adnék állami támogatást (mielőtt ...ék nagyon bólogatnának, emlékeztetném őket, hogy a ... is felmarkolta az állami támogatást), adókedvezményt, semmi ilyesmit. Az egyházi iskolákat pont úgy támogatnám, mint a magán (alapítványi) iskolákat. Az egyházi karitatív, közhasznú feladatokra létesült alapítványok ugyanolyan jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznének, mint az ugyanilyen feladatot ellátó "világiak". Kész. Így nem lenne különösebb előny abból, hogy ki minek definiálja magát, nem kéne azon vitázni, hány tagtól, mekkora múlttól, stb. jár ez a cím. Így visszaélni se lenne vele érdemes.

pedro Creative Commons License 1998.12.04 0 0 53
Srácok!

Itt mindenki a Hgy-t szídja, arra meg van másik topic bőven, szóval inkább ott tegyük....én viszon valóban szeretnék többet megtudni a szcientológiáról, hogy mielőtt azt mondanám baromság, kicsit megismerhessem. Mert eddig csak rosszat hallottam róla...

Köszönöm

JT. Faitfull és a többi hívő!
Ti mind Krisztusban hisztek, mint én...befejeznétek egymás izélgetését?
Pedro

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 51
Kedves Faith(Church)Fool !

"Te JT, moncsak mikor voltál utoljára a szektádban? Tudod, aminek akkora tagsága van, mint a "tenger fövenye"? "

Te tényleg nem ismered a Bibliát.:-O

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 50
Béci200 !

"Undorító! Undorító! Undorító! Hihetetlen ez a sok zagyvasag. Cilus nenit szerintem teljesen el lehet felejteni mint normalis epeszu embert, a gyuli meg szekti szido asztaltarsaknak meg igazuk van. A megoldas szerintem az, hogy vagy megprobaljuk a cimborainkat meg ismeroseinket valahogy eszhez teriteni, vagy hagyjuk az egeszet a pecsaba, mert egyszeruen idopocsekolas ilyen elvakult vadbarmokkal eszmetcserelni. "

CiluHs nem vadbarom, csak emésztés nélkül löki vissza a HGY PR szöveget. De ez nem az ő hibája, csak hát biztosan fiatal csibe és nem tudja még, merre van előre.
Ne bántsuk meg egymást uraim ! Érvek, tények !

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 49
JT !

Topic Off ....

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee installáld az SP2-t !!!! A Microsoft visszavonta a napokban. Szólok, ha majd lesz használható. (mail-ben, vagy itt valahol)
Az SP1 OK.

Topic On .... (Kösz' a türelmet !)

NaNe

bela200 Creative Commons License 1998.12.04 0 0 48
Undorító! Undorító! Undorító! Hihetetlen ez a sok zagyvasag. Cilus nenit szerintem teljesen el lehet felejteni mint normalis epeszu embert, a gyuli meg szekti szido asztaltarsaknak meg igazuk van. A megoldas szerintem az, hogy vagy megprobaljuk a cimborainkat meg ismeroseinket valahogy eszhez teriteni, vagy hagyjuk az egeszet a pecsaba, mert egyszeruen idopocsekolas ilyen elvakult vadbarmokkal eszmetcserelni.

Agyo!

faithful Creative Commons License 1998.12.04 0 0 47
Szerintem inkább vidám.
A hülyeség nem ismer határokat.
Te JT, moncsak mikor voltál utoljára a szektádban? Tudod, aminek akkora tagsága van, mint a "tenger fövenye"?

faithful

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 44
JT !

Erre az e-mail címre írhatsz, ha ven kedved/időd. Rendszeresen megnézem.

nane2@freemail.c3.hu

NaNe

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 43
Kedves FaithFool !

A Te szemedben lehet, hogy igen. De ez engem nem zavar :))

Jó éjszakát !

NaNe

faithful Creative Commons License 1998.12.04 0 0 42
CooCooFooZoo,

Végre 1 normális hozzászólás ebben a topicban.

by faithful

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 41
Szia JT !

Topic Off ...

Megható, hogy emlékszel a kért dologra (MPEG) :))))))
De tényleg csak szemelvények érdekelnének a kazettából, egy max. másfél perc.
Nem kivánnám, hogy ezen gürizzél estéket, vagy fejben tartsad. Ha megmondanád, hol lehet kapni, belehallgatni, nekem az is elég volna. Oszt, ha jó, megveszem magunknak karácsonyra. :))
...
Esik a hó felétek már ?
...
Topic On .. (Köszönöm a türelmeteket T. látogatók! )

faithful Creative Commons License 1998.12.04 0 0 40
Te NaNe, bocs te T É N Y L E G ennyire hülye vagy?
Vagy csak tetteted magad?
Ú, jól átvertél ha igen.

by faithful

NaNe Creative Commons License 1998.12.04 0 0 39
CiluHS !

Szerintem Neked fogalmad nincs a HGY pénzügyeiről. A csarnok több mint fele kölcsönökből épült fel, amit úgy sajtoltak ki pénzintézetekből ismeretsegek útján. És a mai napig kifizetetlen, még a kamatait sem tudják állni.
Ez egy szépen felépített, de igen ingatag pénzügyi vállalkozás. Mit gondolsz, miért ideges a nagy vezér a kiszakadtakra ? Mert nincs, aki fizetné a törlesztő részleteket. Vagy vajon miért alapították meg a HGY nyugdíjpénztárt ? Hol a fedezet, postosabban MI A FEDEZET ? Vagy kérdezd meg a pásztort a befizetett összegek sajátságos, törvényellenes tőzsdei forgatásáról. ( HGY csarnok kötvények )
Vagy milyen gazdasági / politikai célok miatt indították el a HETEK c. újságot ?
Ne legyél már gyerek ! Neked nincs szemed, füled ?
Bocs, de eklatáns példája vagy a beetetett, jóhiszemű embereknek. (Én is az voltam, ne aggódj ! :)) )

CooCooFooZoo Creative Commons License 1998.12.03 0 0 38
Kedveseim,

miről beszélünk? A hírek szerint L. Ron Hubbard csak azért nem került börtönbe a sci miatt, mert idejekorán meghalt. Aki elolvasta a sci anyagait, annak világosan látható, hogy egy egyszerű pszichológiai módszertanról van szó, ami a természetes módón a személyiségbe épülő gátlásokat "bontja le" hosszú, ún. programozott pedagógiai módszerrel. Aki a clear a sci szerint, az rendkívül racionális, tudatvezérelt személyiség, megszabadítva minden természetes gátlástól.

Ijesztő. Természetellenes. A hagyományok nem a személyiség ilyen úton való elhagyásáról szólnak. Lehet persze sci-vel próbálkozni, lehet beköltözni a falanszterbe. Lehet elkárhozni.

Rock Creative Commons License 1998.12.03 0 0 37
En demokratikus vagyok. Amikor vasarnap delutan a furdokadambol kiugrasztanak a baromsagaikkal, akkor egyazon Dunaba lovetnem mint a jehovakat, mind a hitgyuliseket.
CiluHS Creative Commons License 1998.12.03 0 0 35
Visszatérve a SCI-hez, úgy röviden, mi a véleményem a kérdésekkel kapcsolatban:

- a SCI az egy üzleti vállalkozás. Az okkultizmust hirdetik, jó drágán. Láttam az árjegyzéküket, és elszakadt jónéhány felé a papír a kezemben. Nem ártana felvilágosítani az embereket az ott folyó dolgokkal kapcsolatban. A SCI-féle és más okkult tökéletesedés végéig még senki sem jutott el, és nem is fog. Én is voltam ilyen körökben anno. Előbb utóbb megismerkedik a jónép a sátánnal közelről, persze másnak fogják beállítani. Nálunk JK-nak nevezték. Csakhogy én az igazit kerestem. Az Igazi el is vitt onnan.

CiluHS Creative Commons License 1998.12.03 0 0 34
Utolsó hozzászólás a HGy-vel kapcsolatban JT-hez:

hááát, izé. Szóval már megint nem olvastál figyelmesen. A gyógyulásokról meg annyit, hogy ha nem akarod elhinni, talán menj oda a meggyógyult emberekhez. Nem kell őket nagyítóval keresni. A gyülekezet anyagi bázisát illetően meg jobb, ha engem nem oktatgatsz. A politikai hátteret meg hagyjuk. Mert van 2 politikus, aki a HGy tagja, azért még nem kellene politikai háttérről beszélni. Egyikük sem toporzékolt az elmúlt két vében, hogy az állambácsi helyettünk fizesse kia Hit Csarnokot. A HCs állapotát meg jobb lenne nem kritizálni. Az igenis sokkal többet ér, mint amennyibe nekünk került. Ami ott van, te mikor építed fel 1.2 milliárdól??? Mert szerintem soha. Meg az nanyagárakkal sem vagy szerintem igazán tisztába. De hagyjuk. ha nem akarsz változni, ne változzál. Talán még egyszer megjön az eszed. Egyébként a munkahely-kirúgósdi és kukamosásosdi keresztény körökben egyáltalán nem volt kirívó eset a komcsi időkben. Nem kellene ennyit hazudni. Mert erről kicsit többen tudnak mesélni, mint te azt elképzeled.

faithful Creative Commons License 1998.12.03 0 0 33
Jaj, kedves emberek, elfelejtettem mondani aztat hogy
1, a malac, az tisztátalan állat,
2, kikérem magamnak, nem vagyok, nem voltam soha nem is leszek centfazék.
maximum $fazék

by
faithful
a $fazék

faithful Creative Commons License 1998.12.03 0 0 32
Ne izéljetek mán emberek!!!!!!!!!!!!!!

Ez egy ojan topic, ahol szerintem a Scientologiaikus izé egyház(?)at kellene szindi.
Nem a HGy-t.
Jó JT?
(te szegény szektás:(

by
faithful
az ipariszabvány+nem normális keresztény+120 decibeles+démonűzős+
Jézus felold a tv terror alól!
(Jézus nevére a Sciento-logikus démonok is kimennek :)

zsombi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 31
Kedves HGy-s hozzászólók!
Szófosói késztetéseteknek kitűnő terepe a HGy topic, tessék átfáradni!
Tisztelettel: Zsombi
BlumiDC Creative Commons License 1998.12.03 0 0 28
Olvastam egyszer a Magyar Narancs-ban egy cikket a szcientológiáról, ahogy megpróbáltak "beépülni", de a masszív butaság hamar jobb belátásra késztette a cikk íróját. Olvasta valaki? Megpróbálom előkeresni.
Rigoletta Creative Commons License 1998.12.03 0 0 27
"A Hitgyüli az agresszivitása, az anyagi gyarapodása, a valóságnak a hivei tudatából való kirekesztése miatt jobban hasonlít a sc-re."

Egyetértek. Valóban ilyenek. Köztük élek.

CiluHS Creative Commons License 1998.12.03 0 0 26
Még jó, hogy nem tudjátók, mit írogattok.

1. nem vagyok lány.
Úgyhogy a kijelentés az itt szólóknak is elég gagyi az életében.

2. Aki a HGy-t üzleti vállalkozásnak képzeli, hogy X és Y is azért megy oda, az nagyon nagyot téved. előbb utóbb úgyi s döbbenni fog, és reménykedjen abban, hogy az nem lesz túl későn. Az meg má megink kinek az agyszüleménye, hogy X a HGyben átkoz embert. Tudod, amiben nem vagy biztos vagy nem láttad/hallottad saját magad jobb, ha nem mondod ki, mert szorulni fogsz érte, ha nincs igazad. (Márpedig nincs.)

Úgy látom, hogy kis elhomályosítás helyett felvilágosításra van szüksége az asztaltársaknak a témát illetően.

1. www.hit.hu: talán figyelmesebben kellene nézni. A HAH ott van, nincs arról szó, hogy teljes sávszélességben, hogy vess és arathatsz, mivel az világinak ez nem üzenet. Az, hogy találsz a tanítások között olyat, ahol erről volt szó, az tény, és ott a helye. Talán nem kellene saját agyszüleményeket általánosítani a tények helyett.

Szóval a HGY. Aki a HGy-t szidja, azért azt vegye tudomásul, hogy a világon több mint 1 milliárd tagja van a hasonló jellegű gyülekezeteknek. És ezeknek az embereknek a JÉZUS KRISZTUSHOZ való MEGTÉRÉSÜK után RADIKÁLISAN MEGVÁLTOZOTT AZ ÉLETÜK. POZITÍV IRÁNYBAN. MEgszabadultak kötelékeikből, számos - akár földi szinten gyógyíthatatlan - betegségeikből, és elkezdték megtartani Isten Igéjét, életükre áldás jött minde szellemi mind anyagi téren. Talán érdemesebb lenne mindenkinek személyesen meggyőződni a dolgok mikéntjéről, mint a levegőbe beszélni. Még jő, hogy nem veszem komolyan a rágalmakat. Tujátok, amikor a 80-as években pl. NS kukamosásból élt két évig, meg az akkori keresztények többségét, kirúgták hite miatt munkahelyéről, gyerekit az iskolából, de az Úr kiemelte őket és minden hívőt ebből a helyzetből ma is kiemel, és ezeken az embereken keresztül több10000 embernek változik meg radikálisan az élete, akkor valami gond van az ellenvéleményekkel. Csak a hétvégére visszanézve, MH szolgálatán rengeteg ember meggyógyult, megszabadult, kb: 200-an befogadták a szívükbe Jézus Krisztust. Ezt én nem tudom negatívan értékelni. És ez csak egyetlen gyülekezet a nagyvilágból, és csak egyetlen hétvége.

A Hit Csarnokról: amíg épült, ill. elkezdett épülni, addig csak röhögött rajta mindenki: úccsem fog felépülni, megakadályozzuk minden erővel. És felépült... Most meg már megint hibásak vagyunk, hogy felépült. Tudjátok, ez lett az adakozásból. Aki meg egyéb más üzletet sejt a dolgok mögött, azt javaslom, nézzen be mögé, aztán döbbenjen. És az adakozásoknál egyáltalán nem ment senkinek sem tönkre anyagilag az élete, sőt, ez csak a kezdet volt az áldásban.

JÉZUS ÉL!

zsombi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 25
opi
Bizony, szcientológus még a lelkem ezerrel és úgy néz ki, az is marad. Te öregem, ha hallottad volna milyen törtető, vad álmokat dédelget (milliomos akar lenni, kocsi, ház, bigék). A Fridi hozzá képest (legalábbis vágyak szintjén) ganajtúró bogár. Nem gondolnám, hogy valaha is ki tudna szállni a buliból.
Engem egyébként egyedül csak az bosszant, hogy az egyházat, mint definíciót saját üzleti érdekeik szolgálatába állítják/alacsonyítják.
Szerintem csináljanak egy Szcientológia Rt.-t aztán győzzön a jobbik.
De ez, amit most művelnek... minimum etikátlan!
opi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 24
zsombi: az unokatestvéred még mindig szcientológus? Van valakinek olyan volt szcientologus ismerőse, akinek sikerült megszabadulni? Mert akkor közzé kéne tenni a tapasztalatokat.
csn Creative Commons License 1998.12.03 0 0 23
Travoltát meg nem értem, tök jó fazon, a Ponyvaregényben ő a Khirály!
opi Creative Commons License 1998.12.03 0 0 22
medwe: nem vagy egy kicsit cinikus?:-)
Aki hülye, haljon meg? Ez a természetes kiválasztódás?

csn Creative Commons License 1998.12.03 0 0 21
Röviden:
A HIT-et, a Jehovákat és ezt a Szcientológiát betiltanám a p@csába.

Mellesleg semmiféle vallást nem tartok nagyra. Nagy rakás butaságban kevés hasznos dolog. Az a kevés hasznos dolog másképp is elérhető, nem kell hozzá hókusz-pókusz.

A vallás égisze alatt gyilkoltak és gyilkolnak folyamatosan szerte a Földön.
Nézzétek meg a most is dúló háborúzásokat (Közel-Kelet, Balkán, Írország, stb...)
Erre aztán marha jó a vallás...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!