Keresés

Részletes keresés

Revenimus Creative Commons License 2000.02.03 0 0 116
"Have you ever stood and stared at it, Morpheus? Marveled at its beauty. Its genius. Billions of people just living out their lives... oblivious."
...
"Did you know that the first Matrix was designed to be a perfect human world? Where none suffered, where everyone would be happy. It was a disaster. No one would accept the program. Entire crops were lost."
...
"Some believed we lacked the programming language to describe your perfect world. But I believe that, as a species, human beings define their reality through suffering and misery."

(Quotations taken from the scriptbook of the movie: The Matrix, told by Agent Smith to Morpheus in the "Niko Hotel - Presidential Suite" scene)

Ennyi. Ez a baj velünk emberekkel. Ha valakinek kell szívesen lefordítom a fentieket, de ez igazából így eredetiben frankó.

Előzmény: zsombi (115)
zsombi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 115
Revenimus!

Hát barátom, méghogy a Republic jó zene lenne...
Így nem is várhatom, hogy zöldágra vergődjünk.

Kár, hogy érveid nem voltak előző hozzászólásommal kapcsolatban. ($cia - agykontroll, emlékszel?)

Érdekelne viszont, hogy neked hogy telik egy napod! Nem kelsz fel reggel, nem mész be a céghez, nem makkantasz a nőddel, ilyesmi.

Zs.

Előzmény: Revenimus (114)
Revenimus Creative Commons License 2000.02.02 0 0 114
Kedves wicca!

>A legzavaróbbnak azt éreztem, hogy télleg mindenhol fiatal lányok és fiúk foglalkoztak a >"delikvensekkel".

Elárulok 1 titkot.
Az a 20-25 év ide-oda nem számít semmit. Mindannyian már több milliárd éve nyomjuk az ipart. Science fiction? Úgy van, ez science fiction, ne is hidd el, ha attól jobban érzed magad.

Off topic: Hallgassatok mindannyian Republicot, mer' az jó. :-)

További kellemes napot mindenkinek.

Előzmény: wicca (112)
Revenimus Creative Commons License 2000.02.02 0 0 113
"Ignorance is bliss." (Cypher in the movie: The Matrix)

Kedves zsombi + minden Szcientológia ellenes ember!

Jó, OK, higyjétek azt, hogy a Szcientológia gonosz, pénzéhes szekta. Azt mondhatnám azonban, hogy a Szcientológia segítségével sokkal érdekesebb életet lehet élni. Ugyanis vonatkoztassunk el a pénztől és tegyük fel példának okádék, hogy a Szcientológia tényleg szabaddá teszi az embert. És olyan képességeket ad vissza amiről nem is álmodnál. És egész életedben azt csinálhatsz amit akarsz és tök jól érzed magad. Vagy a másik lehetőség: elkezdesz dolgozni valahol és robotolsz egész életedben. Tkp. rabszolga vagy, a társadalom rabszolgája, csak ez a társadalom ezt leplezni próbálja. És érted az emberek 90%-a monoton, unalmas életet él. Reggel bemegy a munkahelyére, dolgozik, ebédel, hazamegy, vacsorázik, TV-t néz, dug egyet a feleségével és ez így folytatódik. Megöregszik, meghal. Kész. Ennyi volt az élete. Jó kilátás mi? Roppant érdekes volt. Érdemes volt a világra jönni.
Na, szóval melyiket választanád? Ne válaszolj, ismerem a válaszod, a második lehetőséget választanád, mert az első lehetőség nem lehet igaz, nem lehet, hogy egy ilyen pénzéhes szervezet ezt el tudja érni. Ez lehetetlen, ugye? Szerinted igen, de mi van, ha mégsem?

Előzmény: zsombi (111)
wicca Creative Commons License 2000.02.02 0 0 112
Kitöltöttem a tesztjüket, és voltam egy ingyenes előadáson. A tesztem kiértékelésénél egyértelműen leesett, hogy miért "jogos" az egyház elnevezés. Mert ők is a saját tanaikat tartják egyedül üdvözítőnek. Velem is közöltéjk, hogy a tesztem összes eredménye rossz, van ami pocsék. Megjósolták, hogy katasztrófális következménye lesz ennek, és ez a tendencia csak romlani fog. OK, és mi a megoldás? Hát, vedd meg a könyvet, végezd el a tanfolyamot... És ha nem teszem? Akkor várhatom a gyorsan bekövetkező katasztrófát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkortájt nem voltam éppen toppon, és hihető is lett volna a maszlag, ha a kiértékelt tesztemben legalább egy két pozitív előjelű "tulajdonságot" találtak volna. Na, meg végülis nem hiszem hogy egy nálam kb öt évvel idősebb srác olyan nagy tudósa lenne az emberi léleknek, hogy egyből tökéletes diagnózist fel tudjon állítani a megfelelő gyógymóddal! :-)))))))))
A legzavaróbbnak azt éreztem, hogy télleg mindenhol fiatal lányok és fiúk foglalkoztak a "delikvensekkel". Elég felelőtlenségnek tartom ezt, nem hiszem, hogy egy két tanfolyam elvégzése elég ahhoz, hogy lelki dolgokban "tanácsokat" adjanak. És akkor most naív voltam, és kihagytam a pénzt, csupán a lelki oldalról próbáltam megközelíteni...:-)
Ja még valami. Az előadás meg egyszerűen röhejes volt. Még ha lett is volna benne értelem, az elején tartott csoport-összehozó gyakorlatok számomra nevetségessé és értelmetlenné tették az egészet. (Fogja meg a szomszédja orra-hegyét... ) Amilyen pillantást kapott a mellettem ülő, amikor megindult a keze az orrom fele..:-)))))))))))
zsombi Creative Commons License 2000.02.02 0 0 111
Sajnos kevés dologban értek veled egyet.
Először is, nagy baj lenne ha ezen a földön mindent a pénz mozgatna. Akkor nem lenne nonprofit rádiózás (Civil, Tilos rádió), a gyerekek nem kapnának anyukától reggelire vajas kenyeret, de Belgrádba sem jutna el a humanitárius olajszállítmány. (Keresztény missziókat direkt nem említettem.)

Aztán szerinted: "... a Szcientológia azért nevezi magát egyháznak, mert ezt a szót használjuk arra az intézményre amely az embereknek lelki szolgáltatásokat nyújt. Abban azt hiszem 1et érthetünk, hogy a Szcientológia lelki szolgáltatásokat nyújt."
Ebben sem értünk egyet, ugyanis a $cia nem az egyházi értelemben vett lelki táplálékot nyújtja, hanem - ahogyan te is fogalmaztál szolgáltat - miként egy agykontroll tanfolyam, vagy a közismert Darnell tréning. Ezek csupán pszichotechnikák. Nem a transzcendenciával foglalkoznak, nem is az emberrel, mint önálló egész; csak az emberi élet egy szeletével, nevezetesen a társadalomi presztizs növelésével. (Ez nem semmi, de korántsem minden.)

Ismerd meg önmagad és légy sikeres itt a földön. A mi speciális technológiánk segítségével belépőt nyerhetsz a földi paradicsomba. (A pénzed viszont a miénk lesz!)

Előzmény: Revenimus (108)
én5 Creative Commons License 2000.02.01 0 0 110
Dear Sajtófőnök,

koszi a tippet a remalmok ellen, de mar nem aktualis egy jo ideje, tovabba nem hiszem hogy "idegesseg elleni" modszerekre szorulok, de azert kosz!

Udv!

Előzmény: Sajtófőnök (106)
én5 Creative Commons License 2000.02.01 0 0 109
Kedves Zsombi!

Ismerem a sztorit... szonyegbe csavarva csempesztek ki, aztan zsaroltak vele az apat - de erted, mire akartam utalni, igaz?

Azert koszonet a hozzaszolasert, es hogy elolvastad, legalabb a veget az iromanyomnak!

Udv!

Előzmény: zsombi (107)
Revenimus Creative Commons License 2000.02.01 0 0 108
Kedves Zsombi!

Engedd meg, hogy feltett kérdésedre én is hadd próbáljak válaszolni.
Abban igazad van, hogy a Katedra nyelviskola és a Szcientológia egyház szolgáltatást nyújt, amire bizonyos embereknek szüksége lehet és ezekért a szolgáltatásokért pénzt kér, mert régen bizonyos emberek abban egyeztek meg, hogy a pénz legyen az általános, mindenki által elfogadott csereeszköz. Namost a Szcientológia azért nevezi magát egyháznak, mert ezt a szót használjuk arra az intézményre amely az embereknek lelki szolgáltatásokat nyújt. Abban azt hiszem 1et érthetünk, hogy a Szcientológia lelki szolgáltatásokat nyújt. Tehát 1ház. Ebben nincs semmi különös, a Katedra nyelviskola azért nyelviskola, mert nyelveket tanít. Kész.
Természetesen a zsozsó a lényeg. ;-) Ezen a bolygón mindent a pénz mozgat. A pénz a csereeszköz. Ha kapsz valamit, cserébe pénzt adsz, legalábbis az esetek nagy részében. Ennyi.
Ha valaki azt mondaná neked, hogy na figyelj most én neked ingyen megadom azt a képességet, hogy a jövőbe láss, akkor valószínűleg hülyének néznéd mert mért nem csinál belőle pénzt. Ugye? Namármost a Szcientológia is ad valamit, persze pénzért cserébe. De ezt a pénzt arra használja, hogy fenntartsa magát és még több emberhez eljuttassa a technológiáját. Azért, hogy ezen a bolygón mindenki jobban érezze magát a végén.

Na, remélem érthető voltam, de én is várom Sajtófőnök véleményét ebben a kérdésben.

Előzmény: zsombi (107)
zsombi Creative Commons License 2000.02.01 0 0 107
Kedves Én5!

"Szóval en csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne a Discovery alapjan legyen vélemenyed, akik szerint Horthyt, a magyar diktatort a németek elrabolták a 2. VH-ban. Amúgy van $ci-s ismerősöm! "

Ehhez csak annyit, hogy Horthyt valóban elrabolták a II. vh-ban, de nem a diktátort, hanem a fiát a budai várból. Ezzel kényszerítették lemondásra a kormányzói posztjáról. Így lehetett Szálasy Ferenc közjogilag illegitim államfő, hiszen magát nevezte ki nemzetvezetőnek.

Sajtófőnök!

Az a gondom továbbra is az egyház kategóriával, hogy nem látom a különbséget (az adófizetéstől eltekintve) egy klasszikusan szolgáltató jellegű vállalkozás (mondjuk a Katedra nyelviskola) és a $ci egyház között. Mind a kettő tudást kínál egyfajta technika segítségével és ezért pénzt kér. Úgy látom, mindkét esetben a zsozsó a lényeg.

Előzmény: én5 (104)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.02.01 0 0 106
Kedves Én5!
Egy kicsit várnod kell a válaszra mert már hajnal 5 van és minjárt kelnem kell. Holnap meg sok a dolog.
Addig is ajánlom a B1 vitamint a rémálmok ellen. Nekem mindíg eltüntette és 5 perc alatt felszívódik. De legalább 50mg ot. Azthiszem a California Fittnessnek van ilyen kiszerelésű.
Idegességre Calciumot szedj bár magnézium hiányában állítólag nem szívódik fel (vagy csak részben?). A szcientológus ismerősödtől kérj egy Válaszok a Drogokra füzetet abban benne van, hogyan lehet a kettőt összehozni egy kis almaecettel.
Ezt egyébként ajánlom a leszokni vágyó drogosoknak, sokban csökkenti a fájdalmakat és teljesen természetes alapú.

Üdv Sajtófőnök

Előzmény: én5 (104)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.02.01 0 0 105
T Zsombi!

Sokszor találkozom olyan emberekkel akik azt gondolják, hogy az egyház az egy imátkozós társaság. Tényleg nem akarok a szavakon lovagolni de csak most az egyszer. Szóval szerintem az egyház egy olyan szervezet ami az embert mint szellemet illetve lelket tartja számon és különböző módszereket nyújt arra, hogy mint lélek felszabaduljon és megszabaduljon gyötrelmeitől.
Hát elég szedett vetett definíció. Talán egy jó lexikonban pontosan meg van fogalmazva.
Köszönöm a kérdésed ezt még soha nem kérdezték meg tőlem pedig mindíg ezt próbálom meg elmagyarázni.
Tehát! L. Ron Hubbard kutatásokat végzett az emberi elme területén és létrehozott egy módszert amivel a fájdalmas, az embert hátráltató emlékeknek a tudatába kerülhet így azokkal szembe tud nézni és nem akadályozza őt a továbbiakban.
Nos... 1951 tájékán azt tapasztalta, hogy vannak akik vissza tudnak emlékezni előző életeikre és, hogy az előző életekben is vannak ilyen "traumák" amik ma is kihatnak az emberre. Több mint 1000 esetben bizonyította, hogy az embereknek van előző élete. Ezt úgy csinálta, hogy egy személy által az előző életében látott eseményt elmondatott aztán ugyanazt az eseményt elmondta ugyanúgy egy második személy... Szóval itt több mint 1000 azóta több millió esetben bizonyítást nyert, hogy vannak előző életek és, hogy az ember képes a testét elhagyni. Ezzel azt is bizonyította, hogy az ember nem egy állat, vagy az agya hanem egy szellem aki egy testben lakik.
És itt érkezett el a kutatásainak abba a fázisába ahol már a vallás területén volt. Nyilvánvalóvá vált az is, hogy annakidején a többi vallásnak lásd kereszténység, budhizmus ... is az volt a célja, hogy az embert jobb, erkölcsösebb, tisztább állapotba segítse. A budhisták meditálnak, hogy elérjék a nirvanát, a keresztények gyónnak és imátkoznak istenhez a menyország eléréséért vagyis a tökéletes létért.
Szóval, mivel Ron is ezen a területen találta magát úgydöntött, hogy megalapít egy egyházat ami követőinek a célja a Teljes szabadság vagyis a test és korlátozó "traumák" nélküli élet. Minthogy ilymódon messzire vissza lehet tekinteni a múltba, számos olyan tudáshoz lehet hozzáférni amivel jobbá lehet tenni nem csak egy egyén de egy civilizáció létét is.
A Szcientológia vallásos iratai ilyen kutatások eredményeit tartalmazzák, valamint azokat a módszereket amivel egy ember fokról fokra jobbá teheti az életét és szellemét. A bibliában számos történet van példát állítva az embereknek. Nos, ezek is ilyen példák amiket ha követsz jobb, erkölcsösebb, emberibb tudsz lenni. Pl a tanulási tanfolyam, vagy az etika tanfolyam mind mind ilyen kutatásoknak az eredménye és szellemi javulást idéz elő a személynél. Minden tanfolyamnak van egy célja, egy képesség amit visszaállít a személynél amivel közelebb kerül eredeti képességeihez. Ezt nevezhetjük szellemi fejlődésnek. Ezek a tanfolyamok lépcsőzetesen vannak elrendezve és ahogy az ember halad rajtuk egyre nagyobb képességeket szerez vissza. A tanulás képességét, a kommunikálás képességét... és még sorolhatnám. Szóval ezért egyház a Szcientológia. Persze megteheted, hogy aztmondod nem hiszed el. De ez nem valami amiben hinni kell hanem valami amit ha csinálsz egy erdményt KELL elérned. Ez egy vallási technológia. Úgy mint a keresztényeknél a gyónás és a budhistáknál a meditálás. Van egy célja és VÉGZED és eléred a célját.
Pénz: A legnagyobb hiba amit egy szervezet elkövethet, hogy szegény. Ha a szcientológia de akár a katolikus egyház, a zsidó vagy budhista egyház szegény lenne akkor bármely tőkeerős szervezet tönkretehetné (ahogy a nácik megpróbálták a zsidókat eltörölni a föld felszínéről) De láthatod a sajtókampányokat a Szcientológia ellen és hidd el nem kevés pénzbe kerül azoknak akik mindezt elérik.
A Szcientológia tanításainak része az is, hogy az embernek cserét kell adnia azért amit kap. Ezt teszed te is mikor bemész a boltba vagy megnézed a legújabb amerikai filmet. Sőtt adózol amiből sok sok milliárdot kapnak az egyházak is. Ron úgy gondolta, hogy ez egy elég okos dolog, hogy ha valaki kap egy lehetőséget a szabadság elérésére segítse a szervezetet, hogy az mások rendelkezésére is álhasson ugyanerre. Ezt kétféleképpen tudod elérni. Pénzzel és munkával. Vagy dolgozol mint az egyház tagja vagy fizetsz másoknak, hogy elvégezzék a munkát.
Hol van a jótékonyság? Annak ellenére, hogy számos jótékonysági megmozdulása van az egyháznak, Ron azt mondta, hogy a Szcientológia semmi olyan dolgot nem követett el az emberek ellen amiért ki kéne engesztelnie őket. A rászorulóknak is megvan a lehetőségük, hogy a segítségüket adják és a Szcientológia nem az a szervezet ami annyira lebecsülne egy embert, hogy képtelennek kiáltaná ki a hozzájárulásra. Ez elég megalázó lenne, nem?
Másrészt vannak olyan eszközök amikre egy embernek szüksége van, hogy képzetté válhasson és segíthessen az embereknek. Szükség van könyvekre, nyomdákra, asztalokra épületekre, hirdetésekre és ez mind mind pénzbe kerül. Ha bemész egy nyomdába ott sem fogják még a bibliát sem ingyen kinyomtatni neked. A gyönyörű székesegyházakról és templomokról nem is beszélve.
Ezzel a megoldással megmarad az ember önbecsülése, hogy amit kap azért megdolgozott és az Egyház is tovább működhet.
Minden egyház az adományokból, a felhalmozott javakból és nem utolsó sorban az adókból él. Mi nem szorulunk adományokra de elfogadjuk, hogy még több embernek legyen meg a lehetősége a javulásra. És persze keményen megdolgozunk érte minden nap.

Nos remélem elég kimerítő választ adtam. :-)

Üdv Sajtófőnök

Előzmény: zsombi (103)
én5 Creative Commons License 2000.01.31 0 0 104
Kedves Sajtofonok!

Tul sok olyan dolgot irtal, amit nem hagyhatok szo nelkul. Ugy veszem ki a szavaidbol, hogy te melyen gondolkodo embernek tartod magad, aki nem "birka" es sajat velemenye van, nem pedig csak az, amit hall, illetve olyan vagy, aki a tenyekre alapozva alkotja meg nezeteit.

Pl. irod:

"Ki mondta, hogy leépítik az alapszemélyiséget? Ez egy légből kapott adat. Részt vettél rajta? Vagy beszéltél valakivel aki hallott olyanról... "

Eloszor gyorsan intezzuk el a drogok es a pszichiaterek kapcsolatat. Azt irod:

"Tudtad, hogy a Heroint, LSD-t, angyalport, Speed tablettát... stb mind Pszichiáter gyógyszerészek
fejlesztették ki. És még csak nem is szégyenlik. "

1.) Mit ertesz az alatt, hogy stb.?? Marihuana? Kokain (kokacserje)? Nyers opium (mak, ie par ezer)? Alkohol? Dohany (indianok)? Nyilvan nem...

2.) Tehat maradjunk a heroinnal, a belyegnel es az amfetaminoknal.
LSD: Történelem. A szert 1938-ban fedezte fel Albert Hofmann, a
svájci Sandoz Company vegyésze [tehat nem pszichiatere vagy pszichologusa], miközben egy rozson
élősködő gombafaj, az anyarozs (Claviceps purpurea)
gyógyhatású vegyületeit próbálta elkülöníteni. Az anyarozsból
nyerhető lizergsavat különféle alkaloidákkal párosítva eljutott a
25. ilyen kombinációhoz, a lizergsav-dietilamidhoz (Lyserg
Säure Diethylamide), amely az LSD-25 kódnevet kapta. A szer
hallucinogén hatása csak 1943-ban derült ki, amikor Hofmann
további vizsgálódások céljára újraszintetizálta az LSD-t, és a
kikristályosítás során valamiképpen [vagyis nem fejlesztes soran ]a szervezetébe került egy
kisebb mennyiség. Miután hitetlenkedő kollégáinak beszámolt
az élményeiről, a Sandoz több munkatársa is kipróbálta magán
a drogot, és alapos kutatások után a szert kísérleti céllal
terjeszteni kezdték, Delysid néven.

Ecstasy: Az ecstasy-t 1913-ban szintetizálták először Németországban. A Merck Company véletlenül állította elő egy másik gyógyszer szintézise során.

vagyis ismet: veletlenul, es nem pszichiaterek.

Heroin: ehhez csak annyit tudom mondani, hogy opiumkent mar kurva reg hasznalta az emberiseg egy resze, es ha egyszer talan, ne adj isten mondjuk rosszindulatu daganatod lesz, meg halas leszel, hogy elkulonitettek a morfint... A pokoli testi kinokat maskent nagyon nehez elviselni.

Ami megteveszthetett: persze, hogy mindjart megprobaljak alkalmazni a gyogyitasban az uj szereket - egeszen addig, mig ki nem derul, hogy tobb kart okoznak, mint elonyt szereznek: ma senki nem fog neked drogot, vagy ahhoz hasonlo kemiai anyagot tartalmazo szert felirni. De ez nem mindig trivialis - elobb kutatni kell.

Masreszt irod:

"Mind így íródott ellentétben a "szakértők" idegen kifelyezésekkel teletűzdelt
érthetetlen elmélkedéseivel. Pl. Menj és olvasd el a pszichologia.hu oldalon a drogokról írt cikket. Kurva jól
hangzik, hangzatos idegen szavakkal az agy ingerület közvetítő sejtjeiről, de egy szem drogost nem juttat közelebb
a leszokáshoz"

Elolvastam, koszi a linket! Sajnos nem sok ujat mondott a bevezeto, amire te azt irod: erthetetlen. Nem mintha szakteruletem lenne, csak olvastam par jo konyvet a temaban. A kiserletek erdekesek. Ami pedig azt illeti, hogy egy drogost kozelebb visznek-e a leszokashoz az ilyen "okoskodasok" - nos, igazan komoly eredmenyt nem lehet elerni alapos hatter tudas nelkul. Es ami igazan fontos: eszre kell venni, hogy a lelek gyogyitasa a szazad eleji kizarolag szoban torteno kezelestol elteroen ma mar biologiai alapon is megy. Freud koran megirta: talan egyszer a lelki folyamatok visszavezethetok lesznek az agy bizonyos energiainak aramlasara, de addig, mig nem allnak rendelkezesunkre jobb modszerek, itt van a pszichoanalizis. Egyebkent akkoriban divat volt ezzel a "kifogassal" kezdeni a pszichologiai temaju konyveket.

Es ezzel elerkeztunk a gyogyszerekhez. Ma mar sikeresen gyogyithato, illetve kezelheto pl. a skizofrenia - gyogyszerekkel. Ha ezt Jozsef Attila megerhette volna... Megjegyzem, Freud nem is foglalkozott skizokkal - tul remenytelen eseteknek tartotta oket. Ehhez mit szolsz?

Aztan itt vannak az antidepresszansok. Irod:

"Ajánlok valamit. Menj el egy pszichiáterhez és mondd neki hogy hülye vagy. Soha nem fog rájönni, hogy nem
vagy az mert NEM ÉRT HOZZÁ. A barátaim nagyrésze így nem lett katona. FOGALMUK SINCS AZ
EMBERRŐL. De gyógyszert biztos fel fog írni mert az a biznisz. Szedj be egy ilyen gyógyszert és élő halott
leszel. Én láttam ilyen embert és beszélgettem vele."

Tovabba:
" Egy
barátom elment pszichiáterhez mert nem bírta elviselni a kudarcait az életben és mert ezért megromlott a
kapcsolata a feleségével. Bement, megnézték egy kalapáccsal a reflexeit a lábán és felírtak neki egy gyógyszert
amiből csak 6 szemet szedett be de abbahagyta mert teljesen betompult. A használati útmutató szerint a
mellékhatás lehet hirtelen halál. Nos ezek az emberek "doktorok" milliárdokat nyúlnak le az államtól és ezt te
fizeted ki. Ez az igazság. A helyükben engem is bosszantana ha jönne valaki és elrontaná a bizniszemet. És mit
gondolsz egy gyógyszergyár mit veszíthet, ha nincs szükség többé a függőséget kialakító gyógyszereire? "

1. Nyilvan nem minden szakember ert JOL a szakmajahoz - a pszichiaterek is emberek, nyilvan kozuluk se mind.

2. Miert leszel elo halott, ha gyogyszert szedsz
-panikbetegseg
-skizofrenia
-depresszio
ellen? Gondolom a legutolsoval van bajod: aki erre raszorul, na, az tenyleg lehet elo halott - amig el nem kezdi a kezelest.

3. Tipikus butasag abbahagyni a felirt gyogyszert, mert
-altalaban 2 het kell a hatas megjeleneseig (nekem pl. mas fel het mulva szuntek meg a remalmaim)
-kb. egy honap alatt eltunnek a kezdeti mellekhatasok, ha nem, akkor mas szerrel kell probalkozni.

A "betompult" dolog is ilyen mellekhatas lehetett, mert a mai antidepresszansok NEM nyugtatok, igy nem tompitanak.

Ami pedig a hirtelen halalt illeti (mint mellekhatast): tudni kell, hogy mielott engedelyeznek egy szert, utolso lepeskent embereknek adjak oda (nana, ok fogjak kapni). Ilyenkor MINDEN olyan hatast fell kell irniuk, mint mellekhatast, amit a paciensek jelentenek. Egyreszt itt van a placebo hatas, mas reszt, nyilvan, ha valaki hirtelen meghal, azt is fel kell irni. Az ilyenen egyebkent a "ritkan elofordulhat" rovatban futnak. Egyebkent erdekelne, hogy melyik szer ez - kerlek ird meg.

Meg egy dolog: ezek a szerek nem okoznak fuggoseget! En mar nem szedek pl. annyit mint kezdetben, megis jol vagyok. De nem emiatt nem okoznak fuggoseget, hanem bio-kemiai "alapon". Olvass utana ha nem hiszed!

Egyelore ennyi, nekem semmi bajom a pszichiateremmel, az elet orjitoen szep (nem mintha az volna, de en ilyennek latom), ilyesmi.

Szoval en csak azt akartam ezzel mondani, hogy ne a Discovery alapjan legyen velemenyed, akik szerint Horthyt, a magyar diktatort a nemetek elraboltak a 2. VH-ban. Amugy van $ci-s ismerosom!

Udv!

Előzmény: Sajtófőnök (99)
zsombi Creative Commons License 2000.01.31 0 0 103
T. Sajtófőnök!

Én arra keresem a választ, hogy a $cia társas kör mitől egyház? Miben manifesztálódik a hitéleti tevékenység? Mert lelkészei ugyan vannak, de a dienetikán kívül mást nem nagyon prédikálnak. Vagy nem a Hubbard összes a Bibliátok?
És miért nem juthatok hozzá az igéhez, ha nincs pénzem? Miért rekesztik ki a prédikációból (auditálás) a szegényeket?

Válom kimerítő válaszod: Zsombi

ui.: aki a pénzt és a bizniszbeli sikereket isteníti, az húzzon el az üzleti szférába (magánvélemény).

Revenimus Creative Commons License 2000.01.31 0 0 102
Kedves Csülök!

A szcientológusok nem állítják, hogy minden rossz mögött a pszichiáterek állnának. Ez egy hamis adat. Az viszont igaz, hogy sok minden rossz mögött ők állnak (példákért lásd "Sajtófőnök" korábbi hozzászólásait). És ezekre bizonyítékok is léteznek, csak meg kell nézni őket. Kezdésnek javasolnám, hogy add meg egy Netes keresőnek a "pszichiátriai visszaélések" keresési kulcsot és hátha visszakapsz 1-2 találatot.Vagy próbáld ezt: "Chelmsford Hospital", szerintem erre is kapsz vissza 1néhány találatot.
Ja, magánvéleményem, hogy sokan azért utasítják el a Szcientológiát, mert nem mernek konfrontálni az igazságaival. Ők egyetértenek ezzel: "Ignorance is bliss." (idézet a Mátrix című filmből - Cypher)

Na, további kellemes napot! :-)

Előzmény: csulok9 (100)
Neil Creative Commons License 2000.01.31 0 0 101
Kedves Preaetorianus!

Ha a magyarra fordított fischman-t el tudnád küldeni, vagy legalább egy linket, örökre hálás lennék Neked!

Neil

Előzmény: PRAETORIANUS (79)
csulok9 Creative Commons License 2000.01.31 0 0 100
Kedves Sajtofonok,
Nos akkor ugye a $ci szerint minden roszz mogott a pszichiaterek es azok csatosaik allnak.
Hmm, ez engem valamifele nagy osszeeskuvesre emlekeztett az emberiseg ellen.
Es akkor az meg miert nem derult ki eddig? Pedig boven lett volna ra ido Freud ota? De legalabbis a 2 VH ota. Es en nem tudok ilyenrol, csak a $ci forrasokbol. Es csak a $cientologusoktol? Erdeekes? Akkor csak ok azok akik olyan normalisak, hogy ezt eszrevegyek, es a pszichiatria a lakossag nem $ci reszet (akik ugye joval.joval tobben vannak) kontroll alatt tartja?
Ez enegem egy pszichiatriai korkepre emlekeztett... :-)
Mas: konkret kerdesekre, konkret valaszokat vartam. En ugyanis amit leirtam azt lattam, hallottam? Es csak ilyen egyszeruen a szonyeg ala soprod az egeszet?
Engem ez is egy pszichiatriai korkepre emlekeztett.
Mellesleg nem vagyok pszichiater, sem pszichologus, es nem is tanultam ilyet sem soha. Ezt gyorsan kijelentem, ne hidd ezt.
Na mindegy, a vallas az vallas, es itten vallas szabadsag van. Az ember szive joga hogy olyan vallast valasszon amilyet akar.
Szabadsag, egyenloseg, testveriesseg. Regi eszmek, de mindig is ervenyben lesznek.
Egyebkent ez ugy is egy meddo vita. En meg nem vagyok Don Quitie, szoval feleslegesen nem megyek bele egy szelmalom harcba.
Vegulis ami valaszokat kaptam, ha ugyan nem is ezt kerdezetem, abbol levonhatom a kovetkezteteseket, es aki olvassa ezt a topicot, az is levonhatja a kovetkezteteseket.

Udv,

csulok

Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.30 0 0 99
Ez csak egy érdekesség a témához. Helmut Kohleone a Szcientológiát támadók táborának élharcosa lebukot. :))))) Érdekes, hogy azon kapták amivel a Szcientológiát gyanúsította. :))) Aztán itt van Jeszenszki aki a magyar parlamentben szólalt fel annó a Szcientológia ellen. Hát... Ő sem volt jófiú ami a levelezését illeti. Karadzics a Yugoszláv Pszichiátriai intézet főigazgatója háborús bűnös. A dicovery csatorna épp most számolt be az 50-70 es évek Mind Controll CIA Pszichiáterek által vezetett emberkísérletekről. Hát ezt már nehéz lenne kimagyarázni.
Szóval ki mondja, hogy mi vagyunk a rosszfiúk a pszichiáterek? És még a náci haláltáborokkal kapcsolatos dolgaik nem is derültek ki.
De kifognak!
Addig is jó vitatkozást:)
Előzmény: raba (97)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.30 0 0 98
Szia Csülök!
Nem gondolom, hogy mindent tudok de a nagy tanulási tanfolyamot és az M1 tanfolyamot csináltam. Azthiszem azt, hogy miért támadjuk a pszichiáteri visszaéléseket azt elmondtam. Hogy a Lite angolt tanít és nem embereket szervez a Szcientológiának elmondtam. Több kommentre nem válaszoltam mert komment. :) Szerintem érdemes lenne az M1 et megcsinálnod. Azthiszem jó, hogy elbeszélgettünk.
Szia! :)
Előzmény: csulok9 (96)
raba Creative Commons License 2000.01.30 0 0 97
Mit gondoltok gyerekek, honnan a fenéből tudnám megvenni az 1100 nm-es kérómat?!

ÁMEN!

Raba tiszteletes

csulok9 Creative Commons License 2000.01.30 0 0 96
Kedves Sajtofonok,

Nos lehet, hogy figyelmetlenul olvastad el a hozzaszolasomat, de en konkret kerdeseket tettem fel.
Es egyikre sem kaptam valaszt...
A pszichologia.hu-val kapcsolatban pedig nem halado anyagokkal kell kezdeni, hanem kezdokkel. (Tanulasi tanfolyam, Student Hat)
Hmm, a jegyzetem a lelkeszkepzesrol, es nem az onkentes lelkesz kepzesrol szol. (egyebkent azt is olvastam)

Pa,

csulok

Előzmény: Sajtófőnök (95)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.30 0 0 95
Kedves Csülök!

Örülök, hogy olvasod a könyveket, ez derék:)
A Lite angolul tanít és nagyon profin, azok helyett a tanárok helyett akik nem tudják hogyan érjék ezt el az iskolákban. A pszichológia nincs betiltva és magam is régen keresem az eredeti pszichoanalízisről szóló könyvet. Már kaptam rá ígéretet egy Szcientológus barátomtól. Ron sokat beszél róla a tanulási tanfolyamon. Természetes, hogy az ember elolvas bizonyos könyveket és hasznos is. A Szcientológia könyvekkel kapcsolatban egy elvárás van. Lehessen alkalmazni. Mind így íródott ellentétben a "szakértők" idegen kifelyezésekkel teletűzdelt érthetetlen elmélkedéseivel. Pl. Menj és olvasd el a pszichologia.hu oldalon a drogokról írt cikket. Kurva jól hangzik, hangzatos idegen szavakkal az agy ingerület közvetítő sejtjeiről, de egy szem drogost nem juttat közelebb a leszokáshoz. Vedd a jegyzeted ami a lelkészképzőről van és keresd meg hogyan kell valakit kómából visszahozni. Keress egy kómában fekvő embert és alkalmazd. Ha működik akkor jó. Ha nem akkor hazugság. De nem elméletek fejtegetése. Érted?
Ki mondta, hogy leépítik az alapszemélyiséget? Ez egy légből kapott adat. Részt vettél rajta? Vagy beszéltél valakivel aki hallott olyanról...
Érted? Az egyház szívesen fordul bíróságokhoz mert ott tények kellenek. Bizonyítékok.
Pszichológia és Pszichiátria. Az ő feladatuk kéne, hogy legyen a drogok terjedésének visszaszorítása és a környezet biztonságossá tétele. Ehelyett újabb drogokat fejlesztenek ki és 140 voltot vezetnek az ember agyába. Ott van az a Bpesti példa mikor a lányt csak úgy alálökte egy páciens a villamos alá. 6 éve kezelték a Pszichiáterek. Ezt érték el? Ez az eredmény? A drogosok száma pedig csak nő. De ez jó nekik mert minnél több drogos van annál több lóvét húznak ki a zsebedből. HOL VANNAK AZ EREDMÉNYEK. 9 éves gyerekek belövik magukat és nekik kellene megakadályozni, de fogalmuk sincs hogyan. Tudtad, hogy a Heroint ők fejlesztették ki mint kábítószerről leszoktató gyógyszert? Így javult volna a statisztika. Nem drogos! Szedi a leszoktató szert. Ez nem jött össze így most újabb "gyógyszer" van porondon. A Metadon. Remélem nem hallunk róla.
Oktatás. Bármelyik gyakorló szülő emlékszik arra a baromságra hogy Ablak betű meg Zsiráf betű. Szegény gyerekek azt se tudták mit csináljanak. Nagy ötlet volt egy szakértőtől. Vagy nézd meg az USA oktatását. Fémdetektor az iskolákban, majdnem analfabéta tanulók. Véletlenül a Pszichiáterek próbálták meg kezelni a helyzetet. Hát ez lett belőle. De vegyük az angol irodalom egyik leghíresebb íróját akinél egy műtéttel a híres lobotómiával elérték, hogy elfelejtse a betűket és öngyilkos legyen Thomas Man. Ő mondta: "A műtét sikerült a beteg meghalt"
Ajánlok valamit. Menj el egy pszichiáterhez és mondd neki hogy hülye vagy. Soha nem fog rájönni, hogy nem vagy az mert NEM ÉRT HOZZÁ. A barátaim nagyrésze így nem lett katona. FOGALMUK SINCS AZ EMBERRŐL. De gyógyszert biztos fel fog írni mert az a biznisz. Szedj be egy ilyen gyógyszert és élő halott leszel. Én láttam ilyen embert és beszélgettem vele. Megjegyzem egy tanárnő volt aki kikészült a gyerekektől mert nem tudta őket tanítani és kezelni. Pedig tanult pszichológiát a főiskolán és még vizsgázott is belőle.
Na jó befejezem. Mielőtt félreértenéd a Szcientológia nem azért van, hogy a pszichiáterek ellen harcoljon hanem, hogy helyre rakja az itt felsorolt dolgokat. És ezért elmegy a bíróságokra és elmegy a gazdag emberekhez, hogy tudja finanszírozni ezeket. A gazdag embereknek meg van annyi eszük, hogy adnak. Az eredményeket napi statisztikákon vezetjük és minden évben nyilvánosságra hozzuk. Ez nem titok.
Persze meg kell engedni, hogy az emberek szabadon mondhassanak bármit bármiről, de ezek az emberek legyenek annyira becsületesek, hogy amit mondanak válallják érte a felelősséget akár a bíróság előtt is ha felmerülne, hogy hazudnak.
A Szcientológiát nem fogják tudni elsöpörni, mert mindenkinek meg kell adni a lehetőséget a teljes szabadságra. :)
Válaszoltam minden kérdésedre?
Ha nem, szólj és ha nem provokálni akarsz szivesen válaszolok. :)

Előzmény: csulok9 (94)
csulok9 Creative Commons License 2000.01.29 0 0 94
Kedves Sajtofonok,

Nos en is talakoztam mar egy ket nagy emberrel a SMI EU, SMI Int-bol, stb, stb.Lattam par OT8-ast, L10-11-12-vel.
(Olvastam OT anyagokat, es nem haltam meg)
Melleseleg mondom, ha nem tudnad de nem LRH talata ki a Dianetikai processzinget (auditalast) ez egy regi pszichologia modszer...
Mas: a Lite szerinted nem scientology szervezet, de akkor miert van, volt, hogy jo par misszio munkatarts dologzik a Liteban?
Es akkor miert mondtak az egyik Clear Magyarorszag kongressuson, hogy a $ci alapjai az ABLE, (Narconon, Criminon, Applied Scholastic), Lite, Wise, I Help?
Akkor ezek nem $ci szervezetek? Es akkor az miert van hogy az ABLE Sea Org? Ha valaki nem tudna a Sea Org az egyik legmagasabb $ci szervezet, a legmegbizhatobb emberekbol. Es az miert van hogy a Sea Org alapkikepzesen leepitik az ember szemelyiseget, majd felhuznak egy uj tokeletesen engedelmeskedo szemelyt?
De csinaljak, aki ilyen agyatlan hogy megengeni megerdemli...
Es az is veletlen hogy Randy J. Payne OT7-es es a Lite legfobb vezetoje, es az is veletlen hogy a Lite kozpont Clearwaterben van, ahol a $ci Land Base?
Es akkor miert mondtak a Clear Magyarorszag kongresszuson, hogy a $ci kulonfele szervezetein keresztul kerul be a tarsadalomba.
Es hogy ezeknek a szervezeteknek az a celja, hogy az olyan embereket hozza be a $ci-nek akik nem akarnanak belepni egy egyhazba?
Es miert mondja a $ci, hogy a fo gonosz a pszichiatria? Mert par eve mondta egy OT8-as, hogy 3-4 even belul megszuntetik a pszichiatriat Magyarorszagon?
Melleseleg a $ci nem egy naci csoportosulas, de ezt nem hallottam meg Veertol. Bar a naciknak is vilaguralom volt a celjuk. :-(

Na mara ennyit,

csulok9

Előzmény: Sajtófőnök (92)
csulok9 Creative Commons License 2000.01.29 0 0 93
Kedveskeim,
Es kulon kedeves Sajtofonok...
Nos nagyon sok $ci muvet olvastam mar el, magyarul es angolul is, es szep kis konyvtaram volt beloluk, pl a komplett $ci lelkesz kepzes is.
Sza van rola fogalamam hogy mi ez az egesz.
Igaz azota tovabb leptem es inkabb olvasok kommersz Freud, Jung, Popper, Atkinson, Berne stb. konyveket azoknak legalabb van ertelmuk. Ja es azoknak van valami gyakorlati haszna is nem ugy mint a $ci maszlagnak.
Es az ar/hasznossag mutatoja is joval kedvezobb a $ci-nel.
De aki akarja csinalja... De ha elolvasol egy Popper-t akkor talan erhetobb lesz a dolog.
Mert ahogy tapasztalatam a szcientologusok elvbol nem olvasnak szakirodalmat, ettol mentsen meg LRH, ugye?
Inkabb Neked kellene esetleg egy-ket pszciho muvet elovasod, ha meg nem olvastal ilyet... Esetleg lehet hogy igazuk van valamiben, vagy LRH toluk is plagizalt, hu ugye milyen ciki lenne...
(ne mondd azt hogy a levegobe beszelek, mondok egy-ket konyvet amit mar olvastam: Dianetika.. (alap), Science of survival,Fundametals of thought, The Phoenix lectures, Have you lived before ...)
Most csak ennyi jutott eszembe, szoval van valami kozom ,vagyis volt valami kozom a $ci-hez.
Egyebkent nem zavar az egyhaz, nem kivanom senki halalat, nem akarom halataborba hurcolni vallasa alapjan az embereket, stb.
Egyebkent a memoriam nekem is kivalo, emlekszem meg valami Clear Magyarorszag kongresszusra, meg hasonlok, Holger eloadasok. Es a belso mag hozzaalasara a tobbi egyhaz fele. Fokeppen a katolikus egyhazhoz.

Na, pa, meg hasonlok...

Csulok9

Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.29 0 0 92
Kedves )

Szerintem nagyon korrekt választ adtál és köszönöm. Végre valaki akinek saját véleménye van. Ami engem illet én is kiolvastam a Dianetika könyvet és auditálást is kaptam jócskán. Az emlékezetem rettentő mértékben javult és a hangulatom is a dolgok elvégzéséhez. Ami a függőséget és a bábúságot illeti én nem tapasztaltam hasonló dolgokat. Úgygondolom ha az ember elmond dolgokat egy másik embernek akkor nagyobb bizalom alakul ki közöttük. Ez igaz akkor is ha auditálás közben mondja el és akkor is ha egy üveg sör mellett. Éppen ezért vannak olyan keményen megfogalmazott kódexek amik megszegéséért keményen számonkérnek valakit. (A többiek kedvéért jegyzem meg, hogy a Szcientológiában a legsúlyosabb büntetés amit valaki kaphat, hogy kizárják) Na szóval. Én is tapasztaltam ezt a mű lelkesedést egyes munkatársakon. Abszolút amatőrök. Ami annyit tesz képzetlenek. Vannak képzések amik helyre teszik a kommunikációt, még egy lepattant arrogáns házalóügynökét is. Lényeg, hogy én lojális vagyok ezekhez az emberekhez mert tudom azthiszik ezt így kell. Meg kell mondjam számos Clear és OT személlyel találkoztam már és beszélgettem. Érdekes módon ők nem ilyenek. Egyrészt mert van tudásuk, másrészt mert nincs esetük. Személyesen beszélgettem az Európa Ázsia és Afrika egyszemélyi vezetőjével és nagyon szimpatikus volt. Keményen dolgozik napi 18 órát és a legtöbb ember érdekét tartja szem előtt. Egy igazi profi, és uriember.
Ami a Sajtófőnök megnevezést illeti, gondoltam szemléletes lenne ha a példához ezt a nevet használnám.
Egyébként a Lite nem Szcientológia szervezet. Én magam nem ott tanultam meg angolul de az álltaluk is használt módszerrel amit L. Ron Hubbard fejlesztett ki. Van egy jó írás L. Ron Hubbardtól a modorról és ha meg tudod szerezni biztos megérted mi lenne ha teljesen képzettek lennének a munkatársak. Ennek egy akadálya van, hogy le kell őket fordítani. Ez hamarosan meg fog történni és eltünnek az ilyen sértődések. Talán elmulasztottam általad fontosnak ítélt részeket megválaszolni. Most újra átolvasom és ha kéred azokat is megválaszolom. Ami a pénzt illeti nem hiszem, hogy bárki is komolyan gondolja, hogy sokba kerülnek ezek a képzések akkor amikor én félévente 90 ezer forintért járok főiskolára és egy ügyvéd sokkal kisebb szakértelmet igénylő munkával 10 perc alatt tízezreket vesz fel. De ez igaz arra a pszichiáterre aki a nemsegítésért ezreket szakít. Csak egy példa. Egy barátom elment pszichiáterhez mert nem bírta elviselni a kudarcait az életben és mert ezért megromlott a kapcsolata a feleségével. Bement, megnézték egy kalapáccsal a reflexeit a lábán és felírtak neki egy gyógyszert amiből csak 6 szemet szedett be de abbahagyta mert teljesen betompult. A használati útmutató szerint a mellékhatás lehet hirtelen halál. Nos ezek az emberek "doktorok" milliárdokat nyúlnak le az államtól és ezt te fizeted ki. Ez az igazság. A helyükben engem is bosszantana ha jönne valaki és elrontaná a bizniszemet. És mit gondolsz egy gyógyszergyár mit veszíthet, ha nincs szükség többé a függőséget kialakító gyógyszereire? És azok a "tanácsadó cégek" amikben hasznavehetetlen dolgokkal próbálkoznak hogy a vállalkozásokat felvirágoztassák? Mit gondolsz milyen érdekek vannak itt a háttérben. Az egész sajtó úgy táncol ahogy ezek fütyülnek. A birkák meg úgy ahogy a sajtó. Nem mondom, hogy mind rossz szándékúak csak buták és az elég nagy veszély. Nézd meg. Ausztriában 33%-a az embereknek egy nácira adná a szavazatát! Mi ez ha nem butaság? Gondolod, hogy hagyni kellene?
Na egy kicsit elmentem a topic-tól, bár ha Szcientológiáról van szó nem sok terület van amit nem lehetne odavenni.
Ja igen. Tudtad, hogy a Heroint, LSD-t, angyalport, Speed tablettát... stb mind Pszichiáter gyógyszerészek fejlesztették ki. És még csak nem is szégyenlik. A múltkor a Spectrumon majdnem elmagyarázták miért jó ha valaki Speed-et szed. És mi a helyzet a CIA emberkísérleteivel. Vagy hallottál az Alaszka projectről? De egész este sorolhatnám. Tudod ez úgy néz ki, hogy bekerülsz a Szcientológiába és hallod, hogy ezek a pszichiáterek... és nem hiszed el. Elvégzel két tanfolyamot és már nincsen bajod az ügyfeleiddel mert tudod, hogyan kommunikálj velük. Aztán bekapcsolod a TV-t és ott van Veér András és keresztbe tett lábbal elmondja hogy egy náci csoportosulásban vagy akik világuralomra törnek. Bemész a központba és átnézel minden írást amit akarsz de nem találsz ilyesmit. Te mit gondolnál, ki hazudik. Aztán mondjuk elmész külföldre és ott is csak keményen dolgozó becsületes embereket találsz akik mindent megtesznek, hogy 100 drogossal többet szoktassanak le a következő héten. Te kinek hinnél?
Én nyugodtan meghallgatok minden véleményt de azt ki nem állhatom amikor emberek mások által a szájukba rágott szavakkal vádaskodnak. OK, vannak a Szcientológiában is olyanok akik elolvastak egy könyvet és azthiszik mindent tudnak és mindenben nekik van igazuk. De ők a jó oldalon vannak és folytatják a tanulást és rá fognak jönni milyen pökhendiek voltak és akkor majd nem lesznek ilyen amatőrök. Érted? Ez az én véleményem.

Előzmény: ) (91)
) Creative Commons License 2000.01.29 0 0 91
Tisztelt Sajtófönök,

Ime a jelenlévők közül egyvalaki, aki vette a fáradtságot és elolvasott egy Szcientológia könyvet. Nevezetesen a Dianetikát. A poén hogy a hátsó borító alapján vettem meg, többször átolvastam(pedig vastag) és a mai napig zavar, hogy kölcsönadtam és nem tudom időnként átfutni. Nagyon mélyen megérintett a könyv. Hogy süllyedhetett olyan mélyre az értékitéletem, hogy mások szavának hitelt adtam? Tudod ha egy könyv logikusan van felépítve és érvrendszere nem ütközik az ember sajátjával, akkor minden normális ember, hisz az irónak. A Dinanetika pedig szerintem ilyen könyv. Én pedig már fiatalkoromban is rendkivül széleslátókörű és nyilt személyiség voltam. Mindenesetre egy okos ember véleményét szivesen építem be a saját gondolataim közé. Természetes dolognak is vettem, hogy elmegyek és kitöltöm az ugymond oxfordi IQ tesztet. Ha egyszer ingyenes... A mai napig is megvan, csak volt egy bokkeno amikor a tesztert visszamentem a kozpontba az ledobbentett. Ugyanis akkortajt mar eleg sok MLM-capaval volt dolgom, es az altalam emlitett nagyobb kozpontban felfedeztem egy altalam visszataszitónak vélt mentalitást. Az mar megszoktam, ha valaki gatlastalanul csak sajat erdekeit nezve cselekszik, de azt a mai napig utalom amikor valaki a tenyeket probalja ködösíteni.(És közben abszolute nem figyel mit mondok.) Azzal hogy elhatároztam ide én nem(pedig a könyv kedvet adott hozzá), a Story nem ért véget. Elvégre van egy ismerősöm aki ma is aktiv tag. Bár elég nyitott a kettőnk közötti komunikáció, sem Ő sem általam az életéből látott rész nem változtatta meg a véleményem. Sőt! Hamarosan elmentem egy ingyenes szintfelmérő leckére egy angol nyelviskolába... Igen a LITE. Na ott tele volt Dianetikással, és ott sikerült megutálnom az Applied Scholastic-ot is. (Annak ellenére, hogy a könyvekben vannak jó módszerek!!! Sőt a módszertani könyvek többsége alapjában véve jó.) Mindenesetre nagyon meglátszott az embereken a durva agymosás, és az agressziv saját akarat rákényszerítése mindenáron másokra.(Ugy néz ki a többség a környezetében ezt a viselkedést láthatta és utánozta.) Összegezve azt kell mondjam, hogy iskola egyébként alkalmas az angol nyelv elsajátitására. DE óvakodjunk, engem ugyanis kicsit durván mellbevágott, mikor az első "ingyenes" óra után megkérdezték miért választom őket és mikor tudnám befizetni a tandíjat. (És ugye ott az egy elszurt MLM hálózatban is megfigyelhető ökörködő kedvezmények rendszere, amiről leordit, hogy arra terveszték, hogy minnél gyorsabban szüreteljen tőled. Nem azt állítom, hogy minden hálózatban megvan ez, de sok helyen belefutottam.)
Mindenesetre szép lassan jöttek a LHR könyvek, az önismeretet tavaly elég sokszor forgattam. Sőt a Lite-ban még párosan is gyakoroltuk az auditálást. Saját tapasztalat: Egy hét után a páciens bábuvá válik, akit ha gátlástalan vagy, ugy rángatsz ahogy akarsz. (És én nem is voltam hivatásos...) Ez a kommunikáció és a titkok megosztásából fakadhat. Mindenesetre az igaz, a memóriának tényleg segitenek a leirt technikák.
Az ember eszét mindenesetre nem veszi el az egyház, csak leszoktat az önálló gondolkodásról. (un. erőteljesen aládolgoz a saját énképnek.) Mint minden komolyabb tudatra tartósan hatni akaró szervezet. Nemrég ugyanis véletlenül hozzájutottam olyan belső cikkekhez,(egy kedves ismerősöm ujsággyűjtést rendezett és véletlenül nálam tárolta egy ideig a felhalmozodott készletet... ) amit ugye egy kivüllótól köteles őrizni egy még egy pre-Clear is. Először legyen csak Clear legyen az ember, arra is külön szintű ujsagok vannak. Majd ha Clear, akkor jönnek a szintek, de szinte megszámlálhatatlanul. Persze szigorú hierarchiában, x. darab kiegészítő képzéssel ellátva.(Amitől még gyorsabban és még fényesebben! Sőt az odaégett zsirt is...) A legjobbat kizárólag csak a központban. Sőt ott már olyan képzést nyujt a cég, mely hasznosságát csak akkor vagy képes átlátni ha épp egy szinttel alatta vagy. (Nagyjából felsőbb OT szintek.) Elvégre van olyan normális ember aki az egész univerzum problémáját egymaga akarná megoldani? Elvéve az emberektől az élet megtapasztalásának lehetőséget, ezáltal mintegy pusztulásba dönve őket?
Nos én ugy érzem én támadólag de korrekt hangvételben, őszintén irtam. Némileg van fogalmam arról mit szeretnék támadni és miért. A "mint Sajtófőnök beszólással" amugy egyetértenék ha indokolnád, ugyanis az e topicban tett, 3 hozzásod kicsit kevésnek tünik ehhez... Tudom a rágalmak nem fognak rád hatni. Az elméd szinte tiszta.(Ha teljesen tiszta lenne, nem lennének gondolataid és nem tudnál gondolkodni. Lassan, de biztosan éhen vagy szomjan hallnál.) Rád csak a tények fognak hatni azaz a tapasztalataid, döntéseid is ezek függvényében hozod. Ha vannak olyan tények, azok hatni fognak rád. A net ilyen szempontból kincsesbánya...

Várom válaszod és korrekt érveid,
:)

Előzmény: Sajtófőnök (90)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.29 0 0 90
csulok kilencnek:)
Én mint sajtófőnök nagyon örülök, hogy az emberek saját értékítélete olyan mélyre süllyedt, hogy már csak a mások szavának ad igazat. Végre! Nem kell már gondolkodnunk! Elolvassuk egy okos ember könyvét és a véleménye a miénk. Én mint Sajtófőnök ennek csak örülök mert terelgethetem a nyájamat:)))) Csak így tovább gyerekek. Ami a riportot illeti én is láttam de én azt is hallottam, hogy az Applied Scholastic nem rendelkezik a védjegyek használati jogával, de L. Ron Hubbard kutatásait felhasználva dolgozik.
Lehet, hogy elvették az eszem az egyházban, de a memóriám kiváló.
Egyébként kíváncsi lennék ki volt az az itt jelenlévők közül aki vette a fáradtságot és elolvasott akár egy Szcientológia könyvet. Nem Veér könyvére gondolok. Felteszem ő sem olvasott egyet sem.
Úgygondolom ez a birka mentalitás. Én elolvastam a bibliát, sőtt Veér könyvét is átnéztem. A Szcientológiában van olyan tanfolyam ami az öt világvallás nézeteit mutatja úgy, ahogy az azt követő vallási vezetők kérték. Vannak zsidó barátaim, és vannak cigányok is. Nácik nincsenek de ismerek párat. Elitélem a fajgyűlöletet és a jogtalanságokat.
Röhelyes, milyen kis fizetések vannak milyen munkáért cserébe, viszont a világban mintegy55 ezer cég van aki a Szcientológi Adminisztrációs Technológiáját használja a saját javára.
Hát. Most akkor kit rántgatnak az orránál fogva? Úgygondolom aki ezeket az embereket támadja, fogalma sincs mit támad.
Ez az én véleményem. És ha olyan befolyásolható vagyok rám miért nem hatnak azok a rágalmak amiket tőletek hallok? Én mindíg elolvasom az összes propaganda anyagot amit lehoznak az interneten. És? El tudom dönteni mi igaz és mi nem. De te aki kritikus vagy mi alapján döntesz? A német kormány keményen Szcientológia ellenes. Van akit nem engednek be egy munkahelyre vagy elbocsátanak mert Szcientológus. Nem azért mert lopott vagy csinált valamit. Mert Szcientológus. Ezt csinálták már korábban is. De akkor is megvoltak a birkák és a felháborodott emberek akik a zsidókat anyázták. Hát úgylátszik ez már csak így maradt.
Bocs azoknak akik nem voltak ellenségesek. De közben biztos rájöttek nem hozzájuk szóltam

Ennyi:)

Előzmény: csulok9 (86)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.29 0 0 89
Kedvesem!

Előzmény: csulok9 (86)
Sajtófőnök Creative Commons License 2000.01.29 0 0 88
Kedvesem!

Előzmény: csulok9 (86)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.01.28 0 0 87
Ez az egész egy nagy gáz. Nem olvastam végig a topicot, úgyhogy bocs, ha valaki már elmondta ugyanezt. Szóval, szerintem arról van szó, hogy aki amúgy is kis önértékelésű és ezért gyakran kudarcok érik, annak azt mondják, hogy hú de király gyereket csinálunk belőled, és szegény még el is hiszi, pedig csak a pénzét akarják kicsikarni. Én is elmentem kitölteni a tesztet puszta kiváncsiságból, és kihozták azt, hogy egy szar alak vagyok, túl szigorúan ítélem meg a barátaimat, meg boldogtalan is vagyok, meg egyébként is, az emberiség legalja. Aztán a csaj olyan undorító módon akart rábeszélni a tanfolyamukra, hogy majdnem hánytam. ("Neked jó így élni? Jó, hogy boldogtalan vagy?").
Undorító mocsok banda.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!