Keresés

Részletes keresés

astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 609
Nem is lenne ezzel semmi gond, ha nem éppen arra hoztad volna példának, hogy vannak ám működő szerkentyűk, amelyekkel nem tud mit kezdeni a fizika...
Előzmény: Akos_IKS (607)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 608
Nehezen hiszem el, hogy ne lenne piacképes célközönsége egy kisfogyasztású autónak.
Ha én kijönnék egy ilyennel, mi történne? Jönne az olajmaffia és bedarálná velem együtt az összeset?
Ne röhögtesd már ki magad.
Előzmény: Akos_IKS (605)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 607
Nem. De az ő válasza lehet hogy helyes, csak sajnos ezen a téren a tudásom felér hat pár rendőrcsizmáéval és ahhoz is hülye vagyok, hogy kételkedjek a válaszban (mondjuk egy visszakérdezés erejéig), ezért is ajánlottam fel VEE-nek, ha gondolja, találkozzon az emberrel és megbeszélik a dolgokat. Több infót ne várjatok tőlem tényleg.
Előzmény: astronom (606)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 606
OK. És utalt rá egyetlen szóval is a forgalmazó, hogy "nem biztos, hogy helyes a válasz"?
Előzmény: Akos_IKS (603)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 605
Ha én Microsoft lennék, miért lennék abban érdekelt, hogy a programsoraimat NE optimalizáljam, és NE reklámozzam, hogy nekem milyen fasza és gyors oprendszerem van, ami tök kicsi/olcsó vason is elfut? Ehelyett az aktuális "erőművek" kellenek minden egyes új win bevezetésekor.

És most jöhetnek az összeesküvés-elméletek, meg a pénzbeli érdekeltségek mindkét (autó, informatika) iparágban.
Előzmény: astronom (602)
pint Creative Commons License 2008.06.15 0 0 604
két észrevétel.

1. senki nem kérte, hogy egyenletekkel vagy elmélettel legyen alátámasztva a dolog. elég, ha kontrollált és körültekintő vizsgálat támasztja alá.

2. az elfogadható, ha valaki nem tudja, miért működik egy készülék. az meg egy teljesen más dolog, ha azt állítja, hogy tudja, ám a magyarázat sült hülyeség. az sem elfogadható, ha tudományos megalapozottságról beszél, miközben ilyesmivel nem tud szolgálni. ezeket úgy hívjuk: hazugság.
Előzmény: Akos_IKS (599)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 603
Igen, azt írtam, de előtte van, hogy: "Azt a választ kaptam, hogy:", tehát ez a forgalmazó válasza, ergo továbbra sem biztos, hogy helyes az a válasz és továbbra sem biztos, hogy fizikával leírható az eszköz működése, de nekik legalább van annyi tapasztalatuk, hogy amennyiben cinket tesznek "oda", akkor működik. OK?
Előzmény: astronom (600)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 602
Plusz egy jámbor kérdés:
Ha én autógyár lennék és lenne egy ilyen fasza fogyasztáscsökkentő ketyere, miért lennék abban érdekelt, hogy NE használjam az autóimban, és NE reklámozzam, hogy nekem milyen fasza kisfogyasztású autóim vannak?
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 601
Én
Előzmény: astronom (600)
astronom Creative Commons License 2008.06.15 0 0 600
mert a működő termékeket sem lehet körülírni fizikával,

Én egy perccel ezelőtt írtad, hogy

a CH molekulák mágneses tér alatt ... ugyan apróbb molekulákra esnek szét, de ha kijönnek a mágneses térből, gyorsan visszarendeződnek, ezért ezt a készüléket a csövet megszakítva kell behelyezni, mert van benne cink, ami nem engedi azonnal visszarendeződni a molekulákat

??
Előzmény: Akos_IKS (599)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.15 0 0 599
Szia VEE!

Remélem, nem érted félre, amit most írok. Csak próbálom más oldalról megvilágítani a dolgot és eszem ágában sincs belédkötni, mert megértem, hogy próbálsz tenni valamit a sok átverés és pénzlehúzás ellen.

Azon még nem gondolkodtál el, hogy mi van akkor, ha tévedsz? Mi van akkor, ha a tudomány mai (2008.06.15. 17:59) szintjén nem létezik olyan egyenlet, amivel le lehet írni a készülékek működését?

Azt kérded: "miként lehet, hogy ezen készülékek működéséről még egyetlen, magyar egyetemen oktató fizikust vagy vegyészt sem sikerült meggyőzni?"
Nekem itt az "egyetlen" szóval van gondom, mert Te sem ismerhetsz mindenkit és nem biztos, hogy mindenkihez eljutott a felajánlásod, tehát nem általánosíthatunk.

Csak a magam példáját tudom leírni -bár ez nem vízlágyítás, de mégis mágnes- és nem azért írom le, hogy legyen min csámcsogni, hanem azért, mert én is szkeptikus vagyok ezügyben, de a tapasztalat meggyőzött, hogy talán mégis van egy-egy olyan eszköz, amelyik működőképes (ez nem jelenti azt, hogy mind az lenne).
Sok-sok éve már a környezetvédelem lebeg a szemem előtt. Sok terméket megnéztem, sok fórumot bejártam, sok emberrel beszéltem, míg találtam egy terméket, amelyik szimpatikus volt, itthon gyártják, beszélhettem személyesen a "feltalálóval", stb. és vettem egyet próbaként. Beszerelték (autóhoz való fogyasztáscsökkentő) és működött. Azonnal. Nem szubjektív érzékelés alapján mondom, hanem fogyasztási naplót vezetve, a tényekre alapozok. Az autót előtte 25-30.000 km-t használtam, utána pedig még többször ennyit, de a fogyasztása megváltozott és a megváltozott értéken maradt. Később az autót eladtam, vettem másikat, ebbe is megvettem a készüléket, beszerelték, nem működött. Sokáig volt az autóban úgy, hogy semmi haszna. A saját lustaságom volt a legfőbb oka, hogy nem kerestem a hibát, de egy hete rászántam magam és átszereltem a készüléket, közelebb az injektorokhoz. Rögtön lement a fogyasztásom 5,08-ra, amilyen még sosem volt (szintén fogyasztási napló alapján), pedig ugyanazon az útvonalon, ugyanúgy használtam, semmit nem változtattam a vezetési stílusomon, mert az az elvem, ha műxik valami, akkor nehogymár rajtam múljon, hogy kevesebb lesz tőle a fogyasztásom vagy sem. Szándékosan nem írok százalékokat, mert értelmetlen és rögtön marketing-szagú lesz a dolog -megjegyzem, teljesen jogosan. Még ha nagyon ugyanazon az útvonalon, nagyon ugyanolyan körülmények között is használtam, akkor sincs értelme százalékokról beszélni, mert ennek kiderítése legfeljebb mérőpadon történhetne, de tény, hogy hibahatáron jócskán kívül eső értékkel ment lejjebb a fogyasztás és -most tankoltam újra- meg is maradt ezen a szinten. Még a tavalyi nyaralás alkalmával sem fogyasztott ilyen keveset, amikor egyhuzamban mentem 650 km-t, kétszeri megállással, 90-100 km/h-s tempóval, nemhogy így, mint most, vegyes használattal.

Amikor vettem a készüléket, feltettem a kérdést én is, hogy "Ez miben más, mint az összes klón, amiket kapni lehet és használhatatlanok?". Azt a választ kaptam, hogy:
Semmi értelme kívülről a csőre tenni bármit, mert a CH molekulák mágneses tér alatt (bocsi, ha nem vagyok szakszerű és pontos, nem maradtak meg bennem a pontos kifejezések) ugyan apróbb molekulákra esnek szét, de ha kijönnek a mágneses térből, gyorsan visszarendeződnek, ezért ezt a készüléket a csövet megszakítva kell behelyezni, mert van benne cink, ami nem engedi azonnal visszarendeződni a molekulákat (valamit csinál a felszabaduló hidrogénnel, de nem emléxem pontosan, hogy mit is, kérlek nézd el nekem), de ez az állapot sem tartós, ezért kell közelrakni az injektorokhoz. A két autó etérő felépítésű volt, nem szeretném részletezni, de ma már értem, miért nem működött a mostani, míg át nem tettem máshova.

Ami a mondandóm lényege, hogy -az én nézőpontom szerint- vannak tények, amiket nem tudunk leírni egyenletekkel, de elfogadjuk és felhasználjuk. Számtalan dolgot nem ismerünk még a világból, de ez nem jelenti azt, hogy azok nem léteznek.

Pártolom a ténykedésedet, hogy legyen vége az átveréseknek, mert ezek a termékek bemocskolják a valóban működő termékek nevét, de ugyanakkor ellenérzéseim is vannak, mert a működő termékeket sem lehet körülírni fizikával, tehát ezek gyártóit is meg kellene büntetni a felvetésed alapján.

Ha gondolod, megpróbálok beszélni a "feltalálóval" (vagy nevezzük bárhogyan), hogy találkozzatok. Szándékosan nem írtam termék nevet, mert nem szeretnék reklámozni semmit, nem foglalkozom a termék értékesítésével, csak használom és örülök neki, hogy a termék nem ismeri a fizikát, mert akkor nem működne. :)

Mielőtt bárki belinkelné a Totalcar-os hírt, miszerint az AutoBild tesztelte ezeket a fogyasztáscsökkentőket és teljes eredménytelenség lett a vége, közlöm, hogy ez a termék nincs közte és gyanítom, az összes cuccot gondosan összeválogatta az AutoBild, hogy ne is lehessen eredménye, mert amiket kipróbáltak, azokat már rég (több éve) tesztelte rengeteg cég, persze ott sem volt eredmény és rengeteg fórumon írták már le a használhatatlanságukat. Persze, így megmarad a német köztudatban, hogy ezek a ketyerék szart sem érnek és az autójuk milyen szuper, mert lám, ettől jobb nem is lehet semmivel.

Üdv,
Ákos
Előzmény: VEE (598)
VEE Creative Commons License 2008.06.15 0 0 598

Nos, álljon meg a menet!

 

Igaz, hogy már sokszor leírtam: nem szabad elfelejteni, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott termékeknél az áru jellemző tulajdonságait bizonyítani kell tudni. Ezt a Gazdasági Versenyhivatal hívatott ellenőrizni, számon kérni.

 

És ott nincs olyan, hogy nem mutatom meg, mert üzleti titok. Az építészeti-lakberendezési folyóiratok közül egy tucatot megbüntettek azért, mert nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy igaz a példányszámra, illetve olvasószámra a hirdetőknek adott tájékoztatás. Próbálkoztak ugyan az üzleti titok kifogással élni, de a hatóság rájuk parancsolt, hogy elő a dokumentumokkal. További lapokat azért nem büntettek meg milliókra, mert csak kicsit hamukáltak...

 

Újra és újra azt mondom, miként lehet, hogy ezen készülékek működéséről még egyetlen, magyar egyetemen oktató fizikust vagy vegyészt sem sikerült meggyőzni? Nem begyepesedett professzort, de még fiatal, minden újra nyitott szakembert sem.

 

Most már tényleg rábírom a fiamat, hogy segítsen beadni a GVH-hoz a beadványokat ezen készülékek ellen.

Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.14 0 0 597
1. Ebben egyetértünk. A helyzet az, hogy a támadás nélküli megvitatáshoz megfelelő vitapartnerek is kellenek.

2. Az "igazság ereje" ma sajnos az "erő igazsága". Ez ellen keveset tehetünk, de mi köze ennek a kérdéshez? Majd kiderül a megoldás, aztán jó lesz, de azon legyünk, hogy addig se legyen rossz.
Előzmény: pint (596)
pint Creative Commons License 2008.06.14 0 0 596
1. vannak körök, ahol az ellentmondás támadásnak számít. vannak azonban olyan körök is, ahol a dolgok megbeszélése, megvitatása előre viszi a dolgokat.

2. elég naív gondolat, hogy az igazság mindig győzedelmeskedik. ha ez így lenne, nem lennének csalók. de vannak. calgon is van, pedig haszna semmi, és ezt már ezer helyen leírták, elmondták sokan. mégis veszik.
Előzmény: Akos_IKS (595)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.14 0 0 595
1. Ezen gondolkodj el úgy, hogy elvonatkoztatsz a témától. Mondjuk gondolj a vallásra és az egymás meggyőzésére, míg el nem jutsz a vallási fanatizmusig. Mielőtt azt mondanád, hogy a vallás az más, vegyük észre, hogy a topicban sincs semmire bizonyíték, csak a "valamit" próbálják az emberek lenyomni egymás torkán, annak megfelelően, hogy ki hogyan értelmezi a fizikát vagy a saját tapasztalatait.

2. A megoldáson gondolkodással nem kell meggyőzni másokat. Ha majd megtaláltad a megoldást, elmondod és ha ész-érveken alapul, akkor nem is kell meggyőznöd, én hinni fogok neked.
Előzmény: pint (594)
pint Creative Commons License 2008.06.14 0 0 594
"artsuk tiszteletben egymás hozzáállását és ne a másikat próbáljuk meggyőzni a saját igazunkról, hanem a megoldáson gondolkodjunk picikét."

elmagyaráznád nekem, hogy

1. az miért hasznos, ha nem próbáljuk egymást meggyőzni a saját igazunkról?

2. mi értelme a megoldáson gondolkodni, ha aztán nem próbálom az embereket meggyőzni?
Előzmény: Akos_IKS (593)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.14 0 0 593
"Hogy miként? - ezt még senki nem tudja."
Akkor abban sem lehetsz biztos, hogy a kérdéses mágnesek milyen hatással lehetnek rá.

Szvsz értelmetlen dolog olyanon hajbakapni, amit senki sem tud. Vannak, akik hisznek benne és használják és -szerintük- jó nekik. Persze vannak, akik nem hisznek, nem használják és -szerintük- ez jó nekik. Tartsuk tiszteletben egymás hozzáállását és ne a másikat próbáljuk meggyőzni a saját igazunkról, hanem a megoldáson gondolkodjunk picikét. Ha nincs megoldás, akkor az a megoldás, hogy egyelőre félretesszük a probémát, egyszer valaki majd rátalál a megoldásra és akkor örülünk.
Előzmény: jerk (592)
jerk Creative Commons License 2008.06.14 0 0 592
Teljesen igazad van. Nincs itt semmi energiaátvitel, még annyi sincs mint a kalcit/aragonit rácsosodás energia-különbözete. Egyetlen befolyásolható tényező - csak a homogén kristályosodás csiráinak száma lehet. Hogy ez nő, az nekem nem vitatéma. Hogy miként? - ezt még senki nem tudja.
Előzmény: Csavarhúzós (590)
jerk Creative Commons License 2008.06.14 0 0 591
A fiz-kémiát csak "hallásból" ismerőknek mindegy, hogy korrekt tudományos, vagy áltudományos hablaty dumákkal eteted. Az üzletelőnek, viszont nem.
Ezért működik a Calgon, az "intelligens mosószer", a "szóda erejével" való mosás.
Cseppet sem csodálkoznék, ha a hamuból áztatott lúg erejét is felfedezik.
Előzmény: Csavarhúzós (588)
Csavarhúzós Creative Commons License 2008.06.05 0 0 590
>Tudós nem vagyok és még csak kutatóintézetben sem dolgozom, de Google a barátom! :))))
-Az még nem jelent semmit, a Google segít megtalálni a hülyeséget is. Sajnos a NAT követelményei szerint a 10 osztály végére elsajátítandó tananyag valójában csak a lakosság elenyésző hányadában marad meg.

>Normál esetben a víz tele van oldott mészkővel, amely elegendő számú kristálymag hiánya esetén a tartályok falán, vagy más felületeken csapódik ki, éppen ezzel okozva a rettegett vízkőlerakódást.
-Francokat, a mészkő gyakorlatilag oldhatatlan. A víz nem karbonáttal, hanem hidrokarbonáttal van tele, ami (a karbonáthoz képest) vízoldható. Így amikor a vízvezetékcsőre szerelt szerkezet alatt áthalad a víz, akkor még nem is tud miből létrejönni az "aragonit-kristály". A hidrokarbonát azonban bomlik, és ha a szén-dioxid el tud távozni, akkor ez nem megfordítható folyamat.

>Így tehát pozitív hidrogén-ion keletkezik.
Azaz magányos proton? Ilyen csak plazmaállapotban van, soha nincs magányos proton normál anyagban. Felhívnám a figyelmet az energiamegmaradás sérülésére. Egy mágnes, ami változatlan marad, képes a rajta áthaladó gázt sokkal magasabb energiájú gerjesztett állapotba vinni a szöveg szerint - node honnan szerzi az ehhez szükséges energiát? Minek akkor elégetni a gázt, a plazma is elég hőt adna le, elég lenne csak keringetni a benzolt :-)
Előzmény: Akos_IKS (581)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.05 0 0 589
Jogos a pont! :)
Előzmény: Csavarhúzós (588)
Csavarhúzós Creative Commons License 2008.06.05 0 0 588
Abban egyetértek, hogy ha valamire hibás a magyarázat, attól még működhet (valami más mechanizmus szerint)

De ha egy termék már kereskedelmi forgalomban van, akkor tessék korrektül reklámozni. Nem tudjuk miért, de tapasztalataink szerint működik - ezzel semmi baj nem lenne. De az áltudományos hablaty dumákkal úgy beállítani, mintha ezek tényleg minden körülmények között működő készülékek lennének...
Előzmény: Akos_IKS (587)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.05 0 0 587
sztem rossz a hasonlatod és nem feltétlen jó, h a szavakon lovagolsz, de ez a te dolgod. soxor jönnek hozzám felhasználók egyedi igényeikkel, ami "Marinéni" nyelven van megfogalmazva, én lefordítom magamban szaknyelvre, lefejlesztem és műxik, mindenki örül. ha kötözködni kezdenék a megfogalmazáson, akkor összezavarnám és nem a feladatra (esetemben továbbfejlesztés) koncentrálna, hanem azon pironkodna, hogyan mondja el, aztán ha megint rosszat szól és kijavítom, már nem is jönne többet. sok fejlesztőnek ez a célja (hagyják őt békén), nekem nem. ha valaki hülyeségekkel, de jól körülír valamit, akkor aki érti a szakmát, az érti a mögöttes tartalmat és ez viszi előre a dolgokat.

a mosógépbe helyezhető mágneses golyó leírása biztosan hibás (és VEE elmondása alapján egyetlen szakember sem akarta eddig leírni a működését), de mégis működik. ha tényleg vágod a témát, akkor javítsd ki a leírást, de sose nézz le másokat emiatt, mert az visszaüthet (én sem tettem az égéstérben bekövetkező hőtágulás esetében, amit helytelenül elkereszteltél robbanásnak).

részemről nem szeretnék tovább vitatkozni a témán, mert már így is jócskán átmentünk off-ba és elkanyarodtunk a topictól.
Előzmény: pint (586)
pint Creative Commons License 2008.06.04 0 0 586
nekem éppen az a bajom, ha a szerző ilyeneket gondol. ugye nem atomok és nem kapcsolódnak. ionok, és az elektromos vonzerő tartja őket közel.

képzeld azt el, hogy én bemegyek egy foci topikba, és ott elkezdem osztani az észt kevésbé ismert játékszabályokról. ám hamarosan kiderül, hogy nem tudom, mi az a les. szerinted fognak nekem hinni?
Előzmény: Akos_IKS (585)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.04 0 0 585
bocsi, igazad van, magyarul tényleg úgy kell írni, de annyira erre áll már a kezem... még1x bocsi

és én sem molekulaként gondolok rá, de a "tudományos" megfogalmazásban biztosan arra gondolt a szerző, hogy mivel atomok kapcsolódnak egymáshoz, az csak molekula lehet. :)))
Előzmény: pint (584)
pint Creative Commons License 2008.06.04 0 0 584
"calcium-carbonát"

magyarul kalcium-karbonát, és nincsen ilyen molekula. ionrácsos anyag.

a lényeg: ezek az írások igencsak amatőr szedettvedett tákolmányok voltak. ennek megfelelően érdemes elhinni (gy.k. kicsit se).
Előzmény: Akos_IKS (583)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.04 0 0 583
-biztosan a calcium-carbonátra gondolt :D

-ha bizonyos anyagok diamágnesesek, akkor erre lehet érzékeny valami

-ehhez lövésem sincs, nem én írtam, csak bemásoltam, ahogyan jeleztem is előre

-ne nevezzük robbanásnak, mert akkor jön a sok okos a robbanó-motorral. maradjunk gyors égésnél és égéstérnél, mert így nem kell átlépnünk a hangsebességet, ami a robbanástól megkülönbözteti. de nem ez a fő csapásirány :)))
Előzmény: pint (582)
pint Creative Commons License 2008.06.04 0 0 582
"mészkőmolekulák"

azok mik?

"érzékenyek a diamágnességre"

öööö, mire? a diamágnesesség az anyag egy tulajdonsága (konkrétan bizonyos anyagok diamágnesesek)

"gyűrűt alkotó szénatomokból elektronok szabadulnak fel"

tényleg? ez mit jelent? milyenek voltak az elektronok korábban, és milyenek lesznek mágneses térben? melyik elektronokról beszélünk? a delokalizáltakról, vagy valamely szigma kötőpárról, vagy valamely atomtörzs elektronjáról?

"Sajnos az utolsó mondat utolsó szava egy baromság, mivel nem robbanás, hanem égés van a motorban"

ez az egy helyes volt a szövegben, a többi elég zöld. az égéstérben explózió következik be, amit akár nevezhetünk robbanásnak is.
Előzmény: Akos_IKS (581)
Akos_IKS Creative Commons License 2008.06.04 0 0 581
Ezt az előbb találtam egy honlapon, a vízkőmentesítéshez:
-----------------------
Ha a víz megfelelő sebességgel folyik át egy elegendő erősségű statikus mágneses mezőn, spontán kristálymag-képződés jön létre a vízben oldott mészkőnél. Ezek a kristálymagok, amelyek a kezelés után a vízben mindenütt megtalálhatók, nagyon apró kristályok, amelyek újabb mészkő molekulák rárakódásával növekedni tudnak.

Normál esetben a víz tele van oldott mészkővel, amely elegendő számú kristálymag hiánya esetén a tartályok falán, vagy más felületeken csapódik ki, éppen ezzel okozva a rettegett vízkőlerakódást. A mágneses vízkezelés által a víz keménységét meghatározó oldott mészkő a fent leírt kristály-képződéssel kiválik a vízből, méghozzá nagyon apró, korong alakú, kerek kristályok ( aragonit-kristály) formájában, amelyek a vízzel együtt könnyen leöblíthetők és nem tudnak megtapadni a tartályok felületén vagy a szövetekben. Ez a kicsapódás általi mészkő elvonás a víz hatékony keménységének drasztikus csökkenéséhez vezet. A kivált mészkőmolekulák által molekulánként néhány száz vízmolekula, amelyek eddig kötve voltak, szabaddá válik. A víz piszokkal szembeni oldóereje a mészkő kiválásával nagymértékben megnő. A megnövekedett mosóerő által ezután alacsonyabb vízhőmérséklet is elegendő a tisztára mosáshoz.
-----------------------
A fenti leírás segít megérteni hubab hozzászólását is: "...a mosógépből töménytelen mennyiségű vízkő jött ki..."

Itt egy másik honlapról, a gázcsőre/benzincsőre szerelt mágneshez:
-----------------------
Kísérleti úton sikerült kimutatni, hogy a szerves molekulák, így a szénhidrogének is érzékenyek a diamágnességre, és a hatások bizonyos ideig fennmaradnak a mágneses mező megszűnése után is.
A mágneses mező módosulást kiváltó hatása bizonyos szénláncok esetében fokozottabban jelentkezik. Elsősorban az üzemanyagokban nagy mennyiségben jelen levő vegyületekről (benzol, toluol, xilol), illetve N-oktánokról van szó. Ezek a molekulák laposak és egyetlen szénatom-gyűrűből állnak, amelynek szénatomjai a gyűrűn kívül elhelyezkedő hidrogénatomokat kötnek meg.

Vegyük a benzol esetét, amelynek képlete C6H6.
A mágneses mező hatásának kitett benzol-molekulában a gyűrűt alkotó szénatomokból elektronok szabadulnak fel és az elektronok mozgása a gyűrűben nem elhanyagolható mértékű elektromos áramot generál. Ezáltal a LORENZ-elvnek megfelelően elektromos erőhatás lép fel, amely ellentétes a hidrogénatomokat a szénatomokhoz kötő erővel. A normális hőhatás és a mechanikai mozgás következtében a molekulák ütköznek, és a hidrogénatomok könnyen kiszakadnak a fő molekulából, elveszítve periférikus elektronjukat, amely a gyűrűben kering tovább.
Így tehát pozitív hidrogén-ion keletkezik.
Az ion-működésnek ezt az általános módosulását nevezik pozitív ionizációnak.
Ha a folyamat tovább tart, a szénatomok is felszabadulnak.

Ha azonban a mágneses mező hatása megszűnik, ezek a pozitív ionok hajlamosak arra, hogy fokozatosan, gyorsuló ütemben visszakapcsolódjanak a szénhidrogén-molekulákhoz, miközben az üzemanyag az égéstér felé halad. Ezért tehát a pozitív ionizációt a lehető leghosszabb ideig fenn kell tartani, hogy megakadályozzuk az ionok újrakötődését a kínálkozó molekulákhoz. Vagyis arról van szó, hogy olyan reziduális energiát kell előállítani, amely elegendő ahhoz, hogy legyőzze a molekulában maradt többi hidrogénatom taszítóerejét, annak érdekében, hogy lassuljon az újraösszekapcsolódás, és ily módon a mágneses mező által keltett szétválási folyamat fennmaradjon egészen az égéstérben bekövetkező robbanásig.
-----------------------
Sajnos az utolsó mondat utolsó szava egy baromság, mivel nem robbanás, hanem égés van a motorban, de ez most nem lényeges a mágnes szempontjából.

Tudós nem vagyok és még csak kutatóintézetben sem dolgozom, de Google a barátom! :))))
Előzmény: VEE (574)
jerk Creative Commons License 2008.03.15 0 0 580
„Attól kezdve marja a vámpírok bőrét."

Tehát felismerve a vámpírt, rögvest megnöveli saját H3O+ tartalmát, besavasodik. Az is lehet, hogy inkább pH-t emel, mondjuk 14-re, s így elszappanosítja.

Viszont ha keresztelésre szánják, átvált lágy – selymessé. Ezt a jelenséget egyesek mágnesezéssel próbálják utánozni.

Ha a mindenféle nyavalyát gyógyító szenteltvizet osztogat az ortodox pap (pl. a romániai felső-szombatfalvi kolostor kútjából), kemény dulakodások, harcok árán, pillepalackban megszerzett víz boldog tulajdonosa, valószínű pi vizet kapott (szenteltvizünk, isteni sugallatra, Fe 2+/Fe 3+ ionokat adszorbeált az éterből). Lsd. itt: www.nekemmindensikerul.hu.

A nem túlbuzgó hívők csak egergizált vizet kapnak, mint azok, kik ezt: www.tisztsviz-uzlethaz.hu megveszik.

Ezek után még merje valaki mondani, hogy a víznek nincs memóriája!
Előzmény: mmormota (579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!