Keresés

Részletes keresés

Milmók Creative Commons License 2014.04.23 0 0 2730

Köszönöm, nagyon aranyos vagy :)
Túl vagyok a műtéten, úgy néz ki, jól is sikerült! A 17. kerületi Medical Centerben voltam Dr. Molnár Péternél, akiről csupa jót hallottam/olvastam, és valóban nagyon kedves, türelmes orvos, ügyesen dolgozik. A nővérek és a többiek is segítőkészek voltak, jó hangulatban telt az ottlétem. Nem altattak, csak helyi érzéstelenítést kaptam, és kb. 40 percig tartott a műtétem. Akkor nem éreztem semmit, egyáltalán nem fájt, de mostanra már tompán fájdogál.. Persze szedem a fájdalomcsillapítót és pihentetem. Azt mondták, 3 napig még elég rossz lesz, de a gyógyulás "csak" 3-4 hét, mire már használni tudom. Majd beszámolok a további fejleményekről, de eddig csak pozitív dolgokat tudok írni :)
Többiek, hogy vagytok? Gyógyulók és frissen műtöttek :)

Erocska22 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 2729

Gondolok rád holnap! Hol műtenek? Mikor engednek haza? Nekem 1 hónappal ezelőtt volt a műtétem, ma mentem először dolgozni :)

Minden jót neked, gyors gyógyulást!

Előzmény: Milmók (2728)
Milmók Creative Commons License 2014.04.22 0 0 2728

Sziasztok!
Holnap délelőtt lesz a bütyökműtétem, ezért igyekeztem minél több dolgot elolvasni a fórumon, hogy jobban képben legyek :) Örülök, hogy nagyrészt pozitív tapasztalatokról olvashattam!
25 éves vagyok és mióta az eszemet tudom, szét vannak csúszva a lábfejem elejében a csontok. A konkrét bütyök a jobb lábamon alakult csak ki, nem olyan régen, de a gyakorlatban semmi különbség nincs, mert így évek óta is minden cipőmet tönkreteszi a lábam, fáj és a gerincemnek is rossz, ezért döntöttem a műtét mellett. Austin műtétem lesz, egyelőre csak a jobb lábamon.
Ha túl vagyok rajta, beszámolok a tapasztalataimról! Szorítsatok! :)
Hajrá minden sorstársamnak, aki szintén műtét előtt áll!

Manyesz58 Creative Commons License 2014.04.22 0 0 2727

Szia Andi!

Holnap gondolok rád!! Ügyes legyél és persze az orvosod is! :) Sikerült beszerezni a kezelőcipőt?

Engem ma 5 hete műtöttek és már elég jól közlekedem. 1 hete már autót is vezetek, ami nagyon megkönnyíti a dolgom. Persze még dagadt a lábam, ami kicsit zavar, mert normál cipőt még nem tudok felvenni. Vettem egy állítható felsőrészes (Dr.Batz) szandált és abban tudok járni. Nem a legdivatosabb darab, de kényelmes és most ez a legfontosabb. Nagyon örülök, hogy már itt tartok.

Gyors gyógyulást kívánok Neked!!

Előzmény: schillerandi (2710)
böbike23 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 2726

Három hete ott műtöttek, nem Ő, egy másik orvos. Előzőleg már 8 évvel ezelőtt a másik lábamat is. Jól sikerült, ma voltam a harmadik kontrollon, már nincs rajta kötés.  Jövő hónap közepén veszi ki a drótot. Végre megmoshattam ma a lábam!

Most helyi érzéstelenítés volt, előzőleg altatás. Ki lehet bírni, az nem jó, hogy hallod a "szerszámokat"

A kezelőcipőről csak jót tudok mondani. Sokkal jobban tudtam menni már az első pár napban is. 8 évvel ezelőtt még nem volt ilyen és akkor sokkal nehezebben gyógyultam.

Én eladom a cipőt, most vettem műtét előtt, 3 hétig hordtam. Ha érdekel, írjál!

38-st vettem, S méret, de a lábam 39-s és bőven jó volt, széles, és az a jó benne, hogy nem nyomja sem fent, sem lent semmi a műtött részt. Minden jót kívánok!

Előzmény: fructisa (2725)
fructisa Creative Commons License 2014.04.16 0 0 2725

Sziasztok!

 

Volt már valaki a Honvéd kórházban bütyök műtéttel? Tegnap beszéltem dr. Böröcz Istvánnál, augusztusban mennék hozzá műtétre, nekem szimpatikus volt, amiket mondott. Esetleg műtött már valakit korábban, kíváncsi lennék a tapasztalatokra a kórházzal, a műtéti technikájával és az orvossal kapcsolatban is. Helyi érzéstelenítést használ, és csavarral rögzíti a csontot, utána kezelő cipőt kell hordani. Másnap lehet hazamenni, 10 nap múlva varratszedés, 3 hónap múlva kiszedi a csavart is. Mi a véleményetek?

barthagabi Creative Commons License 2014.04.13 0 0 2724

Sziasztok,

 

Nekem van bütyökcipőm, ez mindkét lábon hordható és az én lábam 37-es de úgy adták hogy S méret és nekem picit nagy volt. Akit érdekel ELADÓ! 06-20-9729227  üdv  bgabi

szecsili Creative Commons License 2014.04.11 0 0 2723

Köszi a választ, nagyon örülök, annak amit írtál. Én is igyekszem, amiben lehet egy vékony betétet hordani, de anélkül sincs szerencsére gondom. Biztosan jobb lesz a lábadnak is meg a derekadnak is hogy most a másikat megmüttetted. Üdv!

Előzmény: böbike23 (2722)
böbike23 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 2722

Nem újult ki a bütyök, az az igazság, hogy zárt cipőkben hordom a lúdtalp betétet, de nyáron nem. Mégis húztam-halasztottam a másik lábam műtétjét, de most már annyira fájt, hogy alig tudtam csizmát v. cipőt húzni. Ráadásul a két lábam nem egyforma széles volt, így a régebben műtöttön a cipők lötyögtek, ezen meg feszültek. Na mindegy, most végre megcsináltattam és abban reménykedek, hogy a derekam sem fog aanyit fájni. Köszönöm az érdeklődést!

Előzmény: szecsili (2721)
szecsili Creative Commons License 2014.04.10 0 0 2721

Szia Böbike!

Végre olyannal tudok beszélni, mint Te, akinek 8 éve volt a bütyök műtétje. Nekem 2012-ben és 2013-ban volt a két lábam műtve. Nem újult ki a bütyköd ugye? Mármint a régen műtött lábadon. Nekem néha visszatérő rémálom, hogy esetleg kiújulhat. Hallottam itt-ott olyanról, hogy "nem érdemes megműteni, úgyis kiújul" Én ebben igyekszem nem hinni és nagyon örülök, hogy megműttettem, mert sokkal jobb a helyzet. Egyébként 7-8 hónapig mindkét lábamban csavar volt, meg drót. Légyszi válaszolj erre a kérdésre. Köszönöm előre is és mielőbbi felépülést kívánok!

Előzmény: böbike23 (2720)
böbike23 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 2720

Új vagyok a fórumon, viszont két hete műtötték a jobb lábamon a kalapácsujjat és a bütykömet. szerdán volt varrat szedés. A másik lábamon ugyanilyen műtét volt 8 évvel ezelőtt. Útülag azt mondom, nem kellett volna ennyit várnom.

Van összehasonlítási alapom, mert 8 évvel ezelőtt még nem volt kezelőciőpm, most van. Ég és föld a gyógyulás most, az első nap amikor hazajöttem a kórházból fel tudtam jönni az emeletre, a régi műtétél még mankóztam.

Mindenkinek ajánlom, és ha már nekem nem kell a kezelőcipő, akkor szívesen eladom.

38-s S méret, de a 39-s  lábam ra bőven jó.

Előzmény: schillerandi (2704)
Manyesz58 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 2719

Sziasztok! Már 3 hete és két napja műtöttek  mind a két lábam Brandes módszerrel.Két hétre a műtét után kiszedték  a varratokat is. Már 3 napja nem használom a kezelőcipőt sem és állítható felsőrészes papucsban közlekedem. Nem gondoltam, hogy különösebb nehézség nélkül fog menni a járás. Szinte semmi fájdalmat nem érzek, csak a műtéti helyén még van var, ami a krémezés ellenére úgy érzem, hogy húzódik. Talán ez zavar legjobban és hogy hozzáér a papucs. Nem tudom, hogy mikor tudok normál cipőt felvenni? Még eléggé duzzadt a lábam és semmibe nem fél bele. Aki már felépült, mi a tapasztalata? Mennyi idő után fér bele az ember lába egy cipőbe? Persze nem vagyok elégedetlen, csupán kíváncsi vagyok, hogy mivel számoljak.

A terhelést egyre jobban viselem, persze napközben többször pihentetem még. Estére azért kicsit bedagad, de nem fáj.

Ha valaki a gyógyultak közül még beleolvas ebbe a fórumba, kérem válaszoljon tapasztalatairól. A többieknek gyors felépülést, kitartást kívánok!

Ágica6105 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 2718

Csak azt tudom mondani, ne félj a mütéttől és mielöbb kezdd intézni.

Nekem is a Mády tanár úr mütötte mindkét lábam 8 hete és én a 4. héttől használom rendesen a lábaimat.

Persze még néha fájdogál, és kicsit dagadt estére, de nagyon szépen és gyorsan gyógyult.

Sokat irtam ide a fórumra, olvasd vissza a hozzászólásaimat, lehet hogy sok mindenre választ kapsz. Én is a mütét elött, alatt, és a lábadozás idején nagyon sokat olvastam a fórumot az elejétől fogva, mert a legjobban itt kapsz választ a kérdéseidre.

Előzmény: fructisa (2716)
szecsili Creative Commons License 2014.04.09 0 0 2717

Szia Fructisa!

Nemcsak altalásban végzik, nekem pl. helyi érzéstelenítés volt. Nem kívánságmüsor volt, mert orvosa válogatja, de ha lehetne választani én altatást választanék. Így sem fájt, csak hallottam minden műtéti zajt, és inkább kihagynám... Szerintem 2-3 hétig jó lenne segítség a kislányodat elhozni az oviból. A lakásban mozoghatsz már előbb is. Munkából szerintem 4-6 hét kiesést jelent. Nekem egyesével műtötték, nem tudok hozzászólni a kettős műtéthez. Biztos van előnye is, hogy egyszerre túl vagy rajta, de menni könnyebb úgy, hogy az egyik legalább nem műtött. Szinte mindenhol már csak egy éjszakát kell max. benntölteni. A téli műtéttől se félj szerintem, nekem az egyik januárban volt és sokkal kevésbé dagadt a műtét után, mint a másik, amit nyáron műttettem. Télen is fel tudsz venni mondjuk olyan "mamut" csizmát. Én simán fel tudtam venni legalábbis. Nyáron meg a tépőzáras túraszandál a legjobb, bár hallom itt most mindenki dicséri a kezelőcipőt. Nekem is volt speciel, de  nem jött be, viszont embere válogatja. Ha fáj a lábad, ne halogasd, megéri, utána jobb és szebb is lesz a lábad. Sok sikert kívánok, üdvözlettel!

Előzmény: fructisa (2716)
fructisa Creative Commons License 2014.04.09 0 0 2716

Sziasztok!

 

Régóta készülök bütyök műtétre, most, hogy már egyre többet fáj, végre elmegyek vele egy ortopédushoz. Itt olvastam Dr. Mády Ferencről, kértem hozzá időpontot, de csak szeptemberre kaptam. Ez még nagyon soká lesz, mikor lesz így ebből műtét? Érdemes ezt inkább tavasszal vagy nyáron vállalni, mert pl. télen nem tudom elképzelni, hogy miben fogok járni. Ha mindkét lábamon van bütyök, érdemes egyszerre mindkettőt műttetni, vagy ez sokkal nagyobb mozgáskorlátozottsággal jár? Meddig tart a felépülés, mikor lehet vele újra dolgozni (munkahelyem gyalog félóra és ülő munkát végzek)? Van egy ovis kislányom is, akit vinnem kéne oviba, meddig nem tudom ezt megtenni? Mindenképpen kell egy családtag aki besegít, de mennyi ideig? Mindenképpen altatásban végzik? A kórházban meddig kell bent lenni? Nagyon sok kérdésem van, és félek is a műtéttől, azért halasztgatom már régóta, de csak egyre csúnyább és fájdalmasabb.

Erocska22 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 2715

Kedves Pannika 03!

 

ne csüggedj, a gyógyulás nagyon hosszú folyamat. Nekem tavaly nyáron műtötték az egyik lábam, és most március 21-én a másikat. Teljesen normális ilyenkor még a lila szín, meg a dagadás is. Pihentesd nagyon sokat, jegelni is érdemes, és ha felkelsz, fáslizd be. A lábujjelválasztót érdemes sokáig használni, lehet kapni szilikonosat, az kevésbé kényelmetlen. A cipőben elől nekem is van még pici hely, ezek szerint ez így normális, én is a lábméretemnek megfelelőt kaptam. Szóval, sok türelem kell, de hidd el, pár hét múlva már sokkal optimistább leszel! :)

Előzmény: Pannika03 (2714)
Pannika03 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 2714

Sziasztok Lányok!

Én mostmár kicsit elkeseredve,türelmetlenül,reményt vesztve írok nektek mert nekem most lett sok:-(!!!

Most 2 hetes a bal és 4 hetes a jobb lábam és türelmetlen vagyok olyan lassan,lassan telnek a napok.

A jobb lábamon már szépen jön lefele a varr kicsit kamilláztam,kenegettem csak zokni van rajta de estére jobban bedagad mint a bal amit később műtöttek,ja persze a bal ami már írtam 2 hetes semmi változás :-(

Duzzadt és lilás körben pedig azért tényleg pihentetem!Illetve esténként olyan fájdalom áll a nagylábam ujjába miért nem tudom??!!

Biztos már a türelmetlenségem is közrejátszik....

Zavar a cipő tudom könnyíti a járást de nekem 37-es a lábam és S-es méretet adtak amire elvileg az volt írva 35-37-es lábra erre nekem van még bő 1cm a cipő végéig ami olyan szinten zavar,hogy nagy rám.....Tanácsolom mindenkinek jól válasszatok méretet!

Még van egy olyan problémám,hogy szerintetek a lábujj közzé azt az elválasztót meddig kell használnunk?Már engem az is zavar.

Ne haragudjatok,hogy ilyen korán ezt zúdítottam rátok de most kicsit el vagyok szomorodva,de tudom egyre jobb lesz csak ki kell várni!!!!(ez nehéz)

Szép napot nektek és gyógyulgatást!!!!

schillerandi Creative Commons License 2014.04.06 0 0 2713

Kedves Noémi,

 

 

ez nagyszerű, én is budapesti vagyok, az emailcím:  schillerandi@gmail.com, ha tudsz, kérlek küldj egy képet, de szerintem mindenképpen kelleni fog. Várom az emailt

 

előre is köszi

 

S. Andi

Előzmény: atkb (2712)
atkb Creative Commons License 2014.04.06 0 0 2712

Kedves Schillerandi!

 

Nekem van 1 db eladó kezelőcipőm S-es méretben, ami 40-es méretnek felel meg. Kb. 2 hétig használtam a műtét után. Újszerű állapotban van. 3.500 Ft-ért eladó.

Budapesten lakunk. Ha még érdekel a kezelőcipő, akkor add meg az email címedet vagy a telefonszámodat és a részleteket megbeszéljük ill. küldök szívesen fotót is a cipőről.

Üdv,

Noémi

Előzmény: schillerandi (2710)
Manyesz58 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2711

Szia Andi!

Remélem, mire Téged megműtenek, én már szaladok. Mióta kiszedték a varratokat szinte napról napra könnyebb a járás. Sokat kell tornásztatni és az egész lábfejemet mozgatni. Nagyon kellemes, ha naponta többször körömvirág krémmel bekenem a heget és a lábfejemet, mert puhítja a bőrt és nem húzódik. A dokim javasolta, nagyon hasznos. A fertőtlenítőtől nagyon kiszáradt és hámlik, szinte majd kirepedt. Persze csak utána lehet, ha megszabadultál a varratoktól. Talán a mi műtétünk után nem olyan hosszú a felépülés, mint akiknek tényleg bütyök eltávolításuk és korrekciós műtétük volt. Most már látom az alagút végét :) Nagyon boldog vagyok, hogy belevágtam és hagytam magam rábeszélni!Ma nagyon jó napom van és sok apró sikerélményem.

Neked sem kell már sokat várni és túl leszel rajta. Kérdezz, ha még valamire kíváncsi vagy!

Üdv: Manyesz

Előzmény: schillerandi (2709)
schillerandi Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2710

Sziasztok fórumozók!

 

Használt kezelőcipőt keresek 40-es lábra /csak az egyikre/ 40-es méretben, hátha van valakinek!

A műtétem 04.23-án lesz, ez előtt kellene!

schillerandi Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2709

Szia Manyesz58!

 

biztos azért "lötyög" a lábujjad mert most már van izületi rés, ott, ahol eddig nem volt. Úgy olvastam, hogy ott ki fog alakulni a mozgástól egy új - úgynevezett álízület - ami átveszi a régi izület funkcióját. Logikusnak tűnik, de majd kiderül, hogy tényleg így van-e.

Már nagyon várom, hogy túl legyek rajta, de még van addig három hét...

Azért még biztosan foglak keresni, tanácsot kérni. Addig is jó, és gyors gyógyulást kívánok neked

 

üdv

S.Andi

Előzmény: Manyesz58 (2708)
Manyesz58 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2708

Szia Shillerandi!

A kezelőcipőből vehetsz egy darabot is, nem kell párban venni. Mindegy melyik lábra, hisz teljesen egyforma mind a kettő:) Nekem is ezzel a módszerrel csinálták, mint Neked, csak mind a kettőn. Nekem szerdán vették ki a varratot és már nem kell fásliznom sem. Így már kicsit kényelmesebb, de egyben furcsább is a közlekedés.  A fásli nélkül - ne nevess ki - de olyan, mintha kicsit lötyögne a lábam úja  :) Elég mókás érzés. Persze továbbra is tornásztatni kell és használnom kell a kezelőcipőt még egy hétig, viszont utána megpróbálhatok egy normál, kényelmes cipőt felvenni. Na arra azért nagyon kíváncsi leszek!! Most úgy tűnik, hogy nem lesz könnyű, de az emberi szervezet csodákra képes a gyógyulás folyamatában. A pénzre vonatkozóan nem tudok mit mondani, mert én magánkórházban csináltattam és ott ez nem merül fel. Nem hiszem, hogy túlzásba kell vinni a dolgot.

 

Sol sikert és kérdezz, ha még valamire kíváncsi vagy! Üdvözlettel: M.

Előzmény: schillerandi (2707)
schillerandi Creative Commons License 2014.04.04 0 0 2707

Szia Manyesz58!

 

Köszi, hogy ilyen hamar válaszoltál. Lenne azért egy buta kérdésem, a kezelőcipőt párban adják? Nekem csak a jobb lábamat műtik, és nem bütyök miatt, hanem ún. hallux rigidus, vagyis ízületi kopás, a kinövés nekem felfelé van. Azt mondta a főorvos, hogy Brandes műtétem lesz, és amennyire tudom az olyan mint a tiéd volt, vagyis levágnak a lábujjcsont végéből, hogy legyen izületi rés, mert nekem már nincs. A másik lábamon semmi nincs hálistennek. Na aztán még egy kérdés, tudsz-e arról csak nagyságrendben, hogy mennyi pénzt szoktak adni egy ilyen műtétre?

Most hogy vagy, és mennyire fáj a lábad? /remélem semennyire :)/

 

üdv

 

Előzmény: Manyesz58 (2705)
Zsuzsling Creative Commons License 2014.04.03 0 0 2706

Sziasztok!  Látom elég sok mindenkinek volt már bütyök műtétje. Nekem mindkét lábamon szükség lenne a műtétre. Nagyon nehezen szántam rá magam, de most már muszáj, lassan nem tudok cipőt felvenni és hát nagyon fáj a talpam is és a lábujjaim is, persze a bütyköm is. Aki fizikai munkát végez (nem túl megterhelőt) az kb. mennyi idő után tud dolgozni. Még csak most jelentkeztem be ortopédiára, valamikor június végén, július elején szeretném megcsináltatni. Valakinek van valamilyen tapasztalata az Uzsoki kórházról?

Manyesz58 Creative Commons License 2014.04.03 0 0 2705

Szia Schillerandi!Szerintem kell a kezelőcipő Neked is. Nélküle el sem tudom képzelni a közlekedést az elején!! Nekem nagyon hasznos - bár kicsit ronda - de az ilyenkor nem számít! Én a Karolina úton vettem az Ortopéd Klinika bejáratánál. Azt javaslom, hogy már a műtétre vidd magaddal a kórházba. Engem altattak, mert vérhígítót szedtem előtte és nem hagytam időben el, így nem vállalták az epidurális érzéstelenítést. Ettől függetlenül én jobban örültem az altatásnak. A műtétet követően 5 órával már a saját lábamon mentem ki a mosdóba, persze felügyelettel a kezelőcipőben. Nagyon, nagyon hasznos darab. Nekem drót, csavar hála a jó Istennek nem került a lábamba, így talán gyorsabb a gyógyulás is.Tegnap vették ki a varratokat két hét után és már fásliznom sem kell. Az előrejelzés szerint jövőhéten már próbálkozhatok egy kényelmes, lapos normál cipővel is :) Neked sincs bütyköd, hanem más problémád van? Kérdezz nyugodtan, ha valamire még kíváncsi vagy, ha tudok szívesen válaszolok. Szorítok  Neked és ne félj tőle!!! Manyesz

Előzmény: schillerandi (2704)
schillerandi Creative Commons License 2014.04.03 0 0 2704

Kedves Manyesz58

 

nagyon örülök, hogy találtam valakit, akinek ugyanolyan műtéte volt, mint nekem lesz ápr.23-án. Dr Soós Pál fog műteni a János kórházban. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen műtétnél kell-e a kezelőcipő, és hol tudom beszerezni előtte? Látom nagyon áll a fórum, és csak reménykedem, hogy még olvasod...

Még azt is szeretném tudni, hogy választhatok-e az altatás, vagy az epidurálás között, vagy ez abszolút az ő döntésük? /jövő héten megyek konzultálni az aneszteziológushoz/

 

válaszod előre is köszönöm

Előzmény: Manyesz58 (2696)
Ibolyam Creative Commons License 2014.03.29 0 0 2703

Szia HellCat67!

Köszönöm a válaszod, s biztatást. Látom nem vagyok egyedül, hogy a tehetetlenség türelmetlenné tesz. Én jövő héten csütörtökön megyek vissza ellenőrzésre, s utána én is elmegyek dolgozni, bevisznek autóval, s haza is hoznak. Ott felpolcolt lábbal tudok már ténykedni, mert én is irodán dolgozom. Nekem már az első héten levették a kötésemet, csak az ujjam van leragasztva. Ugyanis az ujjam hegyétől van a drót, vagy inkább ahogy láttam (akár egy horror) egy kampó áll ki belőle. A bütykömet nem bántották, alatta lett elvágva a csont, s valahogy úgy van elrendezve a csont, mert az öregujj melletti ujjam visszakerült a helyére. Az volt lesüllyedve, s azon a csonton már nem bírtam járni. A vágás nem is nagy, s szépen begyógyul már. Kenegetem fekete nadálytő kenőccsel, az a legjobb csontépítő krém. Na ez a csont mellett hosszanti irányban van egészen a bütyök alá levezetve, s az rögzíti, s huzatja az ujjamat. Nagyon egyenesen áll most az öregujj. Én leginkább mezitláb szeretek menni, mert így érzem, hogy arra a részre nem léphetek rá. Mozgatni nem tudom emiatt egyáltalán. A többi ujjamat maszírozgatom. Még 3 hét, aztán kihúzzák akkor remélem mozog is az ujjam. Türelmetlenségem ellen én  is azt mondom, hogy meg kellett csinálni, mert utána jó lesz a lábam. Nagyon szeretek kirándulni, s alig várom, hogy mehessek már. Vagy kia a kertbe. Nagyon szép az idő, ma egy kicsit felvisznek a hegyre napozni. Ez is erőt ad, sőt az is, hogy a munkahelyen a csajokkal gyorsabban tellik az idő.

Én ez elejétől fogva zuhanyoztam. Neylon zacskót tettem a lábamra, kettőt, szorosan legumiztam, sose lett vizes a lábam.

Az ujjamról nem is vehetem le a kötést, igaz akartam, de sehol se kapok megfelelő tapaszt. szívesen körbetisztítanám az ujjamat, fertőtlenítővel. Úgy érzem, hogy alatta befülledt az ujjam, s még a műtéti szenny is rajt van, de egyben meg félek, hogy a kampó mellet nehogy valami fertőzés érjen. Én is vágyom, már arra, hogy normálisan tudjak menni, ne csak totyogjak. Már szerencsére, főzés, mosást megcsinálom, igaz közbe le kell feküdnöm, mert a vér ha leszáll az ujjamba, az nagyon rossz.

Na, jó sokra sikeredett.

Kitartást mindenkinek!

 

 

Előzmény: HellCat67 (2700)
HellCat67 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 2702

Kedves Ágica6105!

Nagyon köszönöm a lelkesítő szavaidat! Úgy tűnik, valóban a 3. hét vége teszi próbára a türelmünket, mivel én ezen a héten csütörtökön voltam éppen 3 hetes és tegnap, azaz pénteken zuhantam be egy kicsit magam mellé. Talán ez azért van, mert már érezzük, hogy jobban vagyunk, ugyanakkor - legalábbis én így érzem - egy kicsit tartok attól, hogy nehogy "túlficánkoljam" magam és túlzottan kihasználjam a kezelőcipő által nyújtott mozgás lehetőségét. Ugyanakkor viszont - bármennyire örülök a kezelőcipőnek - mégis úgy érzem magam, mint egy béna kacsa, akarom mondani pingvin. :-) Mindenesetre örülök, hogy Te már futsz-szaladsz, remélem, hamarosan mi is a nyomdokaidba lépünk. Ma úgy döntöttem, hogy kihasználom a jó időt és délután kiülök a teraszra, Mády doktor úr által mondottaknak megfelelően átmenetileg megszabadulok a kötésektől és fotoszintetizálok kicsit. Biztosan jót fog tenni a műtéti hegeknek és a lelkivilágomnak egyaránt. Még egyszer nagyon köszönöm a lelkesítést és természetesen a legrosszabb hangulatomban sem bántam meg, hogy megműttettem a lábaimat, mert biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb lesz. Szép, napsütéses tavaszi napot és további jó LÁBadozást mindenkinek!!

Előzmény: Ágica6105 (2701)
Ágica6105 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 2701

Lányok, nagyon megértelek benneteket, pár hete még én is ugyan igy éreztem.

A harmadik hét vége volt nekem is a mélypont.

Aztán mikor négy hét után elmentem kontrollra, és a Mády doktor úr azt mondta, hogy már fel lehet venni rendes cipőt, és próbáljunk rendesen járni, na én onnantól kezdve le sem ültem.

Boldog voltam, hogy járhatok, egy kényelmes edzőcipőt fel tudtam venni, onnantól kezdve vezettem, igy nem volt akadály, hogy bárhova eljussak!

Ma már 7 hetes a lábam, de már egész nap talpalok, tegnap egy elszáradt tuját vettem ki a kertből:)

Jó, azért persze még érzem, és kicsit dagadt este, de használom, és boldog vagyok, hogy megmütettem.

Már az ujjaim is egész jól kezdenek hajolni, tul sokat nem tornáztatom, mert ehhez nincs türelmem, hogy naponta 100-szor le fel rángassam, de olyan sokat megyek, remélem ez is ugyanolyan hasznos.

Azért ha lefekszem este mindig csinálok körzéseket, ha felkelek lábujjhegyre állást stb-

Sokat irtam  ide még pár hete, és képeket is tettem fel,nézzétek vissza, olvassátok el, hátha erőt ad. Volt hogy én is elkenődtem, de tényleg visszagondolva, olyan gyorsan elrepült, és azt hiszem, megérte!

A hegem olyan szépen összeforrt, szinte el sem hiszem, alig látszik a vágás helye!

Ugy hogy fel a fejjel, hipp-hopp itt  a gyógyulás:))

 

Előzmény: HellCat67 (2700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!