Keresés

Részletes keresés

Mirrmurr Creative Commons License 2017.10.08 0 1 118195

Megértük azt is, hogy Fellaini hiánya miatt kelljen bosszankodni, haha.

giornalista Creative Commons License 2017.10.07 -1 3 118194

ezt az egész válogatott bohóckodást meg kell szüntetni, vagy amatörizálni kell. a világon nincs ilyen, hogy felesleges vb-selejtezők meg főleg barátságos meccsek miatt játékosok nem állhatnak a klubjuk rendelkezésére.

Előzmény: jasszgeri (118193)
jasszgeri Creative Commons License 2017.10.07 0 0 118193

fellaini-t az elso felidoben le kellett cserelni serules miatt. (bosznia-belgium)

nistelrooij Creative Commons License 2017.10.03 0 6 118192
For-dzsi Creative Commons License 2017.10.03 0 0 118191

Legyen inkább Sanchez, és kevesebb a probléma. 

Előzmény: nistelrooij (118190)
nistelrooij Creative Commons License 2017.10.03 0 1 118190

Pletykák:

 

Özil ingyen? Mourinhoval ismerik egymást, kérdés mentálisan ő hogyan állna hozzá, hiszen Madridban is azért balhéztak mert a tehetségéhez képest többet követelt tőle José. Mata, Miki mellé van mit gondolkozni, de a lényeg mégis ingyen nehéz nem gondolni a lehetőségre.

 

Ismét felmerült az Old Trafford bővítése. Mivel az új kerekesszékes helyek miatt 2020-ra 73 ezerre apad a kapacitás, újra gondolkoznak a Sir Bobby Charlton Stand magasításáról és a sarkok beépítéséről. Elvileg már meg lehet oldani úgy, hogy a sínek nem probléma. 88 ezres lenne így.

giornalista Creative Commons License 2017.10.03 0 0 118189

csak az a baj, hogy így, hogy rosszul használják, kinyírják az egészet. hiába nyitnak a technológia felé, ha azt látjuk, hogy ugyanolyan rosszak az ítéletek és igazságtalan a döntéshozatal, akkor az egészet megette a fene. 

 

egy jó videóbíró nagyszerű lenne, még a tökéletesről is lemondanék. a gólkamera pl. tökéletes és hibátlan rendszer, nincs is vele senkinek semmi gondja, egyből elfogadták a szurkolók és megnyugvás, hogy nem kell azon vitatkozni pl. egy stadionban, hogy bent volt-e vagy sem. ha a bíró az órájára mutogat, akkor a helyszínen mindenkinek tudnia kell, hogy bent volt. a VAR-nál is hasonló konzekvenciára és tisztaságra lenne szükség, kérdés, hogy hogyan lehetne így használni.

 

kezdetnek továbbra is a lesek megítélését bíznám a VAR-ra és esetleg a 16-oson belül történt szabálytalanságokat. a mezőnyben ítélkezhet a bíró, a 16-oson belül viszont csak a VAR, a bíró magától semmit, még azt sem ő fújja be, ha a védő megfogja a labdát és a meze alá rejti, miközben a seggét rázva szaltózni kezd. a VAR dolga lenne. szerintem ha a lesek és a 16-oson belüli eseteket sikerülne közel tökéletesre csiszolni (ami ugye szintén lehetetlen a fociban, de a hibák számát egészen drasztikusan le lehetne csökkenteni), azzal a meccseket eldöntő bírói hibákat nulla közelire lehetne redukálni.

 

egyébként szerintem a technológia megvan már ahhoz is, hogy a leseket automatikusan beintse egy rendszer. nyilván egy elég drága kamerarendszer kellene hozzá, kiegészítve például a játékosok sípcsontvédőjébe épített jeladókkal és a labdába épített érzékelőkkel (gyorsulásmérő pl.). a különböző statisztikák miatt már most is érzékelőkbe bújtatják a játékosokat, a legmagasabb szinten működhetne egy ilyen automata les rendszer. (most rákerestem és vannak efféle fejlesztések, szóval talán ma még nem tart itt a technológia, de csak akarat kérdése, hogy hány éven belül juthat el idáig).

 

nyilván kimaradnának a mezőnyben elkövetett szabálytalanságok, a kaputól 20 méterre tévesen megítélt szabadrúgások. ezekkel a helyzetekkel nagyon nehéz lenne mit kezdeni. korábban úgy gondoltam, hogy vagy mindent, vagy semmit nézzen a VAR, de most már hajlok afelé, hogy nagyban egyelőre lehetetlen jóra megcsinálni, de kicsiben (amit vázoltam az imént) talán menne. 

 

a mezőnyben elkövetett könyökösök és színészkedéseket vagy kvázi élőben nézné szintén a VAR és hozna mondjuk akár újfajta ítéleteket is (ha egy játékos látványosan feldobja magát, kapjon 10 perces kiállítást - hetek alatt megszűnne a színészkedés), vagy utólag lehetne hosszú-hosszú időre, 5-10-15 meccsekre elkövetni az alattomosan könyöklő játékosokat, függetlenül attól, hogy a meccsen kiállították-e őket. meggyőződésem, hogy a konzekvensen alkalmazott utólagos eltiltásoknak is komoly hatása lenne. 

Előzmény: nistelrooij (118188)
nistelrooij Creative Commons License 2017.10.02 0 0 118188

Én is olyasmit szeretnék a bíró kvázi csak egy bábu lenne és mondanák a fülére hogy mi van. A 4. spori nézhetné videón, ha mondjuk ismétlés alapján is véleményes akkor legyen még valaki és akkor háromból kettő már szavazhat gyorsan. Józsi te a pályán hogy láttad? Pista te ismétlésben? Béla te másik szögből lassítva? Headset-en gyorsan megszavazzák és kész. Meccs után legyen magyarázat mit miért, kevesebb balhé több indoklás és akkor kevesebb halálos fenyegetés. :) Annak tényleg nincs sok értelme hülye bíró videó után is hülyén dönt és csak egyedül ő, pont ezt a szent tehén dolgot kell megváltoztatni. Ha az asszisztenseiben bízik, akkor bízzon a videós kollégákban is.

A cseréket intézni és táblát felmutatni munkára elég egy akárki, túlzás arra a szerepre profi bírót hívni. És a videós szerepre lehetne használni a régi jó bírókat, akik koruk miatt a futást már nem bírják, de a szemük még jó. Jó életpálya modell is lehetne nekik, PL és BL giga pénzekből futná rá. Nálam egy ilyen mindenképpen többet érne mint amikor azt vezették be plusz két bohóc álljon a boxnál.

 

Lehet túlgondolom, lehet vannak még hibák, de annak örülök legalább végre nyitottak a technika felé.

Előzmény: giornalista (118187)
giornalista Creative Commons License 2017.10.02 0 0 118187

továbbra is az van, hogy ennek így mi értelme. tegnap elvettek egy szabályos gólt, mert az akció során volt egy könyökös (az örök dilemma, hogy ilyenkor meddig nézzük vissza). megadtak egy 11-est, ami nem volt az, de a videózás után sem vonták vissza az ítéletet, majd nem néztek vissza videón egy jogosnak tűnő büntetőt, amit így meg sem adtak.

 

miért vezetnek be egy technológiát, ami teljesen világos, hogy a jelen megvalósítás szerint nem old meg semmit. ugyanúgy a bírón múlik minden. azon az egy faszjankón, akin eddig is. ha az hülye volt ahhoz, hogy élőben megítéljen valamit, hülye lesz ahhoz is, hogy felvételről megtegye ugyanezt. 

 

a VAR-nak továbbra is akkor látnám értelmét, ha a pályán kívül ülők felülbírálhatnák a bírót, illetve a fülére szólhatnának, hogy valamit elnézett. így, hogy ha a bíró nem látja élőben, hogy lerántanak valakit, ezért videóról sem lehet visszanézni az esetet, mi értelme van a videózásnak?

 

ha valaki lesre fut, a partjelző beinti, a bíró meg elhiszi neki és fütyül. ha elnézte a lest, nem az ő hibája, ő a pálya közepéről nem nagyon fogja felülbírálni az oldalvonal mellett álló kollégát. a VAR is működhetne hasonlóan.

Előzmény: nistelrooij (118186)
nistelrooij Creative Commons License 2017.10.02 0 0 118186

A bíró szégyene, nem a technika a hibás. Legyen csak videó, mert eddig az volt a blabla hogy szegény bíróknak élőben egyszer látva egy pillanat alatt nehéz döntést hozni. (ami igaz) Most van mankó nekik, már ismétlés-lassítás után dönthet akkor lehessen jobb teljesítményt követelni tőlük. Számonkérés. Az edzők és játékosok mellett a bírókat is odaállítanám meccs utáni interjúra magyarázzák meg mit miért ítéltek főleg videó után. Szó se róla én is csak ugatok mert sose lennék bíró top szinten, nehéz meló. Csak ha a játék minden eleme fejlődik, akkor hagyjuk már el a bíró a szent tehén szemléletet. Az meg egyenesen álom lenne a stadionban a kivetítőre is kiraknák, biztonsági okokat leszámítva persze.

Előzmény: giornalista (118185)
giornalista Creative Commons License 2017.10.01 0 0 118185

na, Atalanta-Juve, VAR.

 

kezezés-gyanús eset, a bíró befújta, másfél perce áll a játék, mert kimegy megnézni a videót. látszik, hogy vállal ütötte el a gyerek, nem lenne büntető. nézegeti két percig, majd befújja a rossz ítéletet :DDDD

 

gratulálok, faszkalap bíró, ennek így sok értelme van, tényleg.

 

(Dybala legalább kihagyta)

 

tény, hogy a játékmegállás nem volt annyira hosszú idő és zavaró. mielőtt úgy döntött, hogy megnézi, reklamáltak egy percig a játékosok, kisebb rutinnal nyilván hamarabb is dönthet a tévézés mellett. viszont azok után is megadni egy jogtalan büntetőt, hogy percekig nézi az esetet a spori... 

nistelrooij Creative Commons License 2017.10.01 0 3 118184

Liverpool ellen legyen clean sheet egy szeles meccsen és a 93. percben egy long ball utáni egy centivel lesen álló Fellaini fejessel nyerjünk, csak hogy Klopp is jól érezze magát.

Előzmény: Törölt nick (118177)
nistelrooij Creative Commons License 2017.10.01 0 1 118183

Érdekes belegondolni mennyire sokadik hír Pogba kidőlése. Annyira jól megy jelenleg a csapatnak, nem is aggódunk annyira. Eléggé beszarás Mourinho tavaly és idén Rojo, Young, Fellaini, Darmian, Valencia, Blind félékből is mit kihozott.

nistelrooij Creative Commons License 2017.10.01 0 0 118182

Nem a Klopp hívek napja ez sem, 12 kapott gól és már a góllövés többet rúgni mint kapni taktika se megy. Ligakupa korai búcsú, BL-ben csak 2 pont, hiánycikk védő helyett egy Ox 40 milláért hehe, hát a mi Lingardunk akkor ér 60-at is.

 

Valahogy éreztem erre nem válaszol az ágyús pajtás, pedig azt nem is említettem Oscar Kínába eladásával még az a kivételes tétel is fedezve. Arsenal topikban persze megy a kiváló modell és legjobban vezetett klubok egyike szöveg. Talán ahogy az évek során a sok méretes zakóval felnyíltak a szemek foci terén, majd ez a pénzügyileg kiválóan dolgoznak szöveg is kikopik egyszer. Most tényleg nem kell matekzseninek lenni ahhoz hogy amikor az a trend a klubok külön adják el a szponzori felületeket, akkor az 5 évre 150 milliós Emirates deal ami mez és edzőmez és 2028-ig stadionjogokat is tartalmaz 3 in 1 módon ez így nem túl nagy szám, konkrétan a névjog aprópénz helyett lehetne simán Arsenal Stadium is és akkor legalább az elvekkel magyarázhatnák. Na meg az hogy új TV ciklus előtt direkt nem igazoltak mezőnyjátékost, hagyták befektetés helyett elvigye a pénzüket az infláció. Most meg fél csapat ott se akar lenni vagy flop, egyszerre kellene majd 7-8 játékos a kezdőbe. De azért kiváló modell. :)

giornalista Creative Commons License 2017.10.01 0 1 118181

finoman szólva sem a liverpooli csapatok napja ez.

 

este meg elég pikáns Real-Espanyol lesz. 

FJ_1976 Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118180

Meghúzni a szélt sprintben lebírkózni a védőt  majd beadni fejre

Löncsfejűhúshentes Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118179

Reméljük a harmadik is a szokásos lesz. :)

Előzmény: Törölt nick (118178)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118178

Csak a szokasos, Jose masodik eve :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118177

Basszameg, válogatott után jöhet az Anfield, hálisten Martial pihen addig. Ott már igazi felmérő lesz, minden évben úgy vagyok vele, az Anfielden az X mindig jó eredmény, Fergie idejében is ezt vallottam, most főként igaz lesz. Nagyon kemény meccs vár ránk, a kontrákat, a futást jobban kell levédekeznünk, mint a semmittevő Arsenalnak. Mondjuk ettől nem félek annyira, ügyesen védekezünk, de a jól cselező Coutinhóval, Firminóval lesz bajunk.

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118176

Conte közben teljesen beszart Guardiolától, mondjuk megértem, brutál tempót diktál a City. Ma azért fasza lenne egy X, bízom Hazardban vagy Willianban a pontrúgásoknál.

giornalista Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118175

21-2-es gólkülönbség, basszus. 3 lőtt gól átlagban, sorra lőjük a négyeseket.

 

Fellaini-dupla.

 

brutál, ami itt megy.

nistelrooij Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118174

Lukaku se maradjon ki 4-0 :)

giornalista Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118173

Lukaku helyzeténél más is túlzásnak érezte volna, ha olyan akcióból lövünk gólt, amit Fellaini egy sikeres sarkazással támogatott meg? :D

giornalista Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118172

rég nem volt ilyen, ez most nagyon állat.

 

19 pontunk lesz a 21-ből, tökéletes rajt. tényleg a clean sheet kéne ma, egy 5-0 meg a Fellaini mesterhármas, ahogy írjátok :D

 

Martial azért beállhatna.

Előzmény: nistelrooij (118169)
Cantona.E Creative Commons License 2017.09.30 0 1 118171

De régen volt hogy le lehetett ülni nyugodtan meccset nézni, tudva hogy valószínűleg kényelmesen nyerünk..

Előzmény: nistelrooij (118169)
nistelrooij Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118170

Fellaini megint, gyerünk a mesterhármasért és 5:0-ért!

nistelrooij Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118169

Young újabb remek beadásának és Fellaininak köszönhetően kényelmes 2:0 vezetés szünetben. Szeretem az ilyen rutinból nyerünk meccseket, izgulás nélkül hozni a kötelezőt terv szerint.

nistelrooij Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118168

Mindkettőnek szurkolnia kell mert mindkettő gyengén teljesít...

Előzmény: Csumpitáz_Béla (118162)
Csumpitáz_Béla Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118167

"Azt hiszem tényleg a Chelsea lenne a követendő példa.

Végül is elérték az első helyezést több fronton is, például ők voltak a legveszteségesebb PL klub a 2015/16 idényben (-71 millió font), jelentősen javítva ezzel a 2014/2015-ös potom -21 milliós

veszteségén, és ha így megy tovább talán áttörhetik a -100 milliós álomhatárt is."

 

Bocs, ha félreértettem, de nekem ez olyan gúnyos megjegyzésnek tűnt, hogy nehogy már egy pénzügyileg veszteséges fociklub legyen a példaképetek.

Előzmény: givons2 (118164)
nistelrooij Creative Commons License 2017.09.30 0 0 118166

Ez gyors volt. :)

Rashford tarthatatlan aztán Mata.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!