a megadott linken kinéztem egy szimpatikus darabot :
Moulinex OW3022 Home Bread inox kenyérsütőgép (OW302231) ára 21900 Ft 650 W teljesítmény, 2 különböző kenyérméret (750 g/1000 g), 3 sütési fokozat, 12 program, tartozékok: kenőlapát, mérőkanál, szeletelő, késleltetés, nagy méretű betekintő ablak
ez passzolna is, mert minden inox a konyhában.
ezt megtaláltam máshol most akciósan 16.490 Forintért, ami jó vételnek tűnik. amennyiben ez egy ajánlott gép, az ára is remek :)
valakinek esetleg van ilyenje, tapasztalat vele ? :)
Egyiket sem ismerem, de azért ne hidd, hogy csak a 40ezer közeli gépeket lehet évekig használni:)) Az én - nem tudom mennyibe került anno - kenyérsütőm már ... nem is tudom, 4 éves biztosan van (Hausmeister).
Ha szükséged van spéci progikra és van rá pénzed, szerintem nem sok különbség van az általad választott két gép között. Talán hasonlítsd össze a teljesítményt, a tészta ill. kenyér programok számát, a késleltetési időt, a plusz cuccokat (tepsik stb.), a formáját (mennyi helyed van a konyhában)... ilyesmi.
Szerintem, ahogy a 15-25ezres kategóriában is nagyjából mind1, hogy melyiket választod, a 35-45ezres kategóriában is éppen ez a helyzet! Egyébként pedig szinte minden Kínában készül:-DD
Az SD 255-ről kérdezd meg a Panasonicot, hátha tudják, hogy hol lehet kapni:
"A Panasonic SD-ZB2502 és SD-2500Wkenyérsütői számtalan programmal rendelkeznek, így nemcsak kenyér, kalács sütésére alkalmasak. Az automata lekvár és kompót módnak köszönhetően szinte a teljes folyamatot elvégzi helyetted, így néhány lépésből varázsolhatod könnyedén a családi asztalra a nyalánkságokat."
Persze, ha saját magunknak veszünk és nem ajándékba kapjuk (amibe nem mindig tudunk beleszólni), akkor mi is megnézzük a fórumokon írt véleményeket, sőt, a férjem meg szokta kérdezni előzetesen a műszaki boltokban dolgozó ismerőseit is. Nálunk ő ért ezekhez a dolgokhoz és mindig azt mondja, hogy nem szabad egyetlen márkához ragaszkodni, mert lehet, hogy x márka szuper a tévében, de pl. a hifiben már y márkát kell választani. Ezért fordulhat elő, hogy tévéből és telefonból Samsung, videóból JVC, dvd-lejátszóból Sony, hűtő és mosógép Whirlpool, de klímából viszont Akai, autóból pedig csakis a Mazda:-)) Tehát nálunk aztán van ám kavalkád, de lekopogjam, mindig jól választ:-) Én inkább a dizájn-t figyelem, nekem fontos a szín, a forma stb., általában összehangoljuk:-)
Szeretjük az olasz ételeket, az tetszett a Moulinex-ben, hogy van progija a Grissinihez, a Ciabattához, Baguette-hez, sőt még a "török pizzához", a Pide-hez is, nem is beszélve arról, hogy ezekhez van spéci - külön - sütőformája is. Az ára sem "annyira" vészes.
Hupsz, ez a lehetséges lapátfunkció a másik két pár lapáthoz, nem is jutott eszembe, kíváncsi leszek, hogy a Hauser mit fog neki válaszolni!
Az, hogy könnyen kijön a kenyér és nem marad benne a lapát, mindenképpen sok pirospont a Panasonicnak:-) Az árakról csak annyit, hogy manapság rendkívül gyorsan változnak, ami a megjelenéskor 72ezer ... néhány hónap múlva már csak 42ezer, ezért szoktam tanácsolni, hogy tök felesleges a legújabbat megvenni a megjelenéskor, néhány hónap múlva sokkal olcsóbb és még akkor is bőven újnak számít!
illetve mivel nem 2-3 évre , hanem hosszútávra szánom egy kicsit drágább is lehet, a kettő modell közül ki-melyiket ajánlja, tapasztalatok - pro-kontra ?
Annak idején én is néztem az általad említett moulinex masinát, de nem győzőtt meg. Túl soknak éreztem benne a markatinget és pr-t. Én pl. soha nem a marketing és leírás alapján szoktam terméket választani, az csupán a beszálókártya. Utána jön, hogy a gyakorlatban valójában mit is tud azokból, amiket hirdet magáról.
Nálam pl. ez a blog is sokat nyomott a latba anno:
És persze az is, hogy a panában eddig még nem igazán csalódtam. Jó ár/érték arányú termékeket állítanak elő. Az viszont kétségtelen, hogy kenyérsütő fronton sajnos nem olcsóak. :( Nálunk egyébként ajándékozás keretében került beszerzésre. Mindkettőnk születésnapi ajéndéka ebben realizálódott. Úgy gondolom így már nem is volt olyan marha drága.
Csak, mint érdekesség. Ebben a gépben soha nem marad a kenyérben a lapát, és nem azért mert fixen van rögzítve a tengelyen. :) A tengelyen marad, miközben a kenyér 2-3 rázás után hipp-hopp kicsusszan az üstből. Nem is adnak hozzá "kihúzókát". Egyszerűen így van kitalálva a történet. És ahogy észrevettem, még a környezeti hőmérsékletet is figyeli, így ennek függvényében pihenteti a bele került cuccokat, mielőtt elkezdené a folyamatot (dagasztás).
Valaki kérdezte miért adtak a gépéhez 2 lapátot (egy kisebbet és egy nagyobbat). Feltételezem azért, mert az egyik a fehérkenyerekhez, a másik pedig a rozskenyerekhez való. Legalábbis a panánál ez így van.
Még egy apróság. Ebben a gépben a vizet pl. nem alulra kell önteni (mint ahogy sok gépnél ezt írja a használatija), hanem fentre. Ezzel máris megoldották, hogy a tengely, a szimering ne károsodjon (korrózió, szivárgás) az évek során. Persze ez csak akkor fontos, ha valaki nem 2-3 évente akarja a gépét cserélgetni.
Ezt a panát 10 évre vettem. Az esetleges üst cserén kívül nem tervezek másra pénzt költeni ezen idő alatt.
Egy szó, mint száz: aki megengedheti magának, vegye meg bátran. Nem fog benne csalódni.
ui: nem tudom honnan indult az ár, lehet, hogy 73e-ről, ahogy írod.
Én pár hónapja ca. 42e körül vettem. Ez egy 2011-es eresztésű cucc (sajnos a blogan is emlegett elődje (SD-255) már nem volt kapható), és sajnos a Japánt sújtó katasztrófák (cunami, radioaktív sugárzás), igen csak akadályozottá tették az év első felében a szállításokat. A hiány pedig csodaárakat tud szülni. De ez csak egy tipp...
Nem használok bekevert lisztet, nem szeretem .... de ez egyéni dolog.
A lapát leesés viszont egyáltalán nem "hétköznapi", vagy általános dolog. Nem lenne szabad leesnie!! Esetleg tehetsz egy kísérletet új lapát beszerzésére vagy ha garanciás még a készülék, felhívhatod a szervízt, kérdezd meg, hogy mi a véleményük, egyébként - jut eszembe - ezt akkor is megteheted, ha már nem garanciás:-) Tuti biztos, hogy nem akadályozza a lapátot semmi abban (pici tésztamaradék vagy ilyesmi), hogy totál lecsússzon a helyére???
:-)) ez érdekes, de most néztem, tényleg szerepel az "egyéb" között a mérőedény és egy pár keverőlapát... én azt hittem, hogy az valamiféle "tartalék", de ha a mérete nem egyezik, akkor .... hm, kérdezd meg a Hauser vevőszolgálatától :-)
Nincs biza! Nem találtam utalást rá. Etna! Én is letörölgetem a tengelyt tisztára. Na meg a lapátok furatát is szépen kipucolom. Sőt olyat is próbáltam, hogy étolajjal bekentem a tengelyt mielőtt a lapátokat ráhelyeztem. Ma pl. tök korrekten kijött a kenyér. Kicsit tovább volt bennt hűlni. Talán azért.
Ó, nekem már egész ügyes rázogatós "technikám van", esetleg picit alul megmozgatom a tengelyt vagy mit ... pl. ennek az elkerülése érdekében szoktam szép szárazra és tisztára törölgetni a tengelyt és a keverőlapáton lévő lyukakat... Egy jól elkészített kenyérből a kihúzókával max. egy lyuk és egy csík marad csak - nekem - vissza a kenyérben, nem nagyon zavar. De ha éppen a konyhában teszel-veszel miközben ügyködik a gép, s a végén nehézkes a kiszedés... próbáld meg kivenni a lapátot, végülis mindenki csinálja úgy, ahogy neki (!) a legjobb! :-)
Nekem is többször marad az üstben a lapát, de akkor sem szakad ki több tészta, mintha a kiszedővel húznám ki. Ha ennyire idegesít, próbáld ki mégis, hogy sütés előtt kiveszed a lapátokat. Én még nem próbáltam, úgyhogy várjuk az élménybeszámolót! ;-)
Persze-persze. Világos. De a gondom a következő: megsül a kenyér, kiveszem, várok 10-15 percet, hogy ne legyen olyan meleg. Rázogatom, csalogatom, csak nehezen jön ki. A lapátok nem maradnak a kenyérben, hanem szépen rásülnek a tengelyre. Az eredmény a heves rázástól: kiszakadt kenyéralja a lapátok miatt. Volt olyan, hogy féltenyérnyi héj leszakadt emiatt. Nem szép na! A többivel nincs gond.
Abszolut egyetértek az előttem szólókkal. Én sokszor beprogramozom reggelre a gépet, hát tuti fix, hogy nem kelnék fel azért hajnalban, hogy kiszedjem a lapátokat. A gép azért van, hogy megkönnyítse a munkánkat, ez a jó benne, hogy mindent beleteszel és a végén csak kiveszed a kész kenyeret.
Egyetértek Ágival, azért szeretem (használom) ezeket a gépeket, mert megkönnyítik az életem, egyidőben készül el a kenyér és tudok... pl. netezni:-) Nem kell ott állni mellette, nem kell sokat variálni, beteszem, megnyomom, kikapcsolom, kiveszem, megeszem... a többihez (állítgatni, hosszabb ideig dagasztani, lapátokat kiszedegetni stb.) én, hát, leginkább lusta vagyok:-)
Egyébként pedig hogy csinálják? Áthengergetik egyik oldalról a másikra a tésztát, hogy mindkét lapátot ki tudják venni? Aztaaaa, na a franc se figyel stopperrel, vagy beállított ébresztőórával arra, hogy mikor kezdődik a sütés:-))
A gépben az a jó, hogy beleteszem a hozzávalókat, megnyomom a gombot, és a végén kiveszem az üstöt, hagyom 10-15 percig állni, fejreállítom és kirázom belőle a kenyeret. A kipiszkálóval könnyen kijön a lapát a kenyérből.
Köszönöm! Vissza nézegettem a fórumot. Láttam egy érdekes dolgot. Némelyek a dagasztás végén kiveszik a lapátokat, így a megsült kenyérben nem marad bennt a lapát, ill. könnyebben kijön az edényből a kenyér. Vélemény?
Kedves Blue Eagle! Gratula a kenyérhez!!!! Hajrá előre, most már lehet kísérletezgetni, magvakkal és különböző fajtájú, vagy keverési arányú vegyes (teljes kiőrl+sima) lisztekkel. Én spec jobban szeretem saját magam keverni a lisztet itthon, a bolti, előre bekevertet nem szeretem (olvasd el egyszer ... némelyiknél beletesznek ez+az dolgokat is ... nekem ez nem tesztik).
Keverőlapát:
Teljesen mindegy hogyan állnak, a lényeg, hogy pontosan a helyén legyen. Pl. ne lebegjen... legyen totál rátéve a tengelyre, egészen rátolva, hogy keverés közben nehogy szépen "lelibegjen" róla. Ez olyankor szokott előfordulni, amikor egy korábbi sütésnél véletlenül (vagy feledékenységből) nem tisztítja le valaki rendesen a tengelyre kerülő tésztát, vagy a lapát "lyukába" beleszárad a tészta... s amikor rányomja a tengelyre csak azt érzi, hogy megakad, akkor OK - gondolja, biztosan a helyén van, csak éppen azt nem veszi észre - esetleg - , hogy azért akadt meg, mert alatta odaszáradt tészta van a tengelyen és emiatt nem tud pontosan a helyére csúszni.... a tengely+keverőlapát történetnek - szerintem - ez a maximum kockázata egy, amúgy jól működő gépnél.
Jut eszembe, próbáld ki a karácsonyi hangulat fokozására a "karácsonyi kenyeremet", inkább olyan kenyér-kalács átmenet volt:-)) Biztosan van a neten is hasonló recept, de én csak úgy, magamtól kísérleteztem ki (azóta ez nálunk már hagyomány) és elsőre bejött:-) Egyszer-kétszer már beírtam a receptet, bemásolom újra:
"Viszont csináltam nagyon finom KARÁCSONYI KENYERET, vajjal, mézzel, vagy lekvárral és habos kakaóval, vagy forrócsokival nagyon finom ünnepi reggeli:-) A sima kenyér receptet használtam, csak sima fehér liszttel. A vizet úgy mértem ki, hogy először beleütöttem egy tojás sárgáját, majd ezt először összekevertem a mérőcsészében egy kevés tejjel, utána feltöltöttem tejjel 200 ml-ig (a mérőcsészében) és még adtam hozzá 110 ml vizet. Tehát a sima kenyér receptje szerinti 310 ml folyadék jött ki összesen. A 2 evőkanál cukron kívül plusz 3 evőkanál mézet is tettem bele. A sípolásnál szórtam bele cukrozott narancs és citrom-héjat (készen vettem), egy kevés őrölt fahéjat, a készen kapható mézeskalács fűszerkeverékből is egy keveset, ja és darabosra tört diót. Szép színe lett a fahéjtól és jó illata a fűszerektől. Lehet beletenni mazsolát is, vagy őrölt szegfűszeget stb.stb."
A 1549.sz. korábbi hozzászólásomban összefoglaltam az ebbe a topikba írt korábbi recepteket ... némelyike saját kreálmány (pl. karácsonyi), vagy a gépem használatijából másoltam be ide, esetleg a fórumokról való (pl. kalács). Ha szeretnél majd kísérletezgetni, olvass vissza, hátha Nektek is bejön valamelyik.
Szeretném megtudni, hogy a kétlapátos kivitelnél a lapátok egymáshoz viszonyított helyzete számít e? Tehát pl. ha a jobb oldali lapát 3 óránál áll, akkor a bal oldali szintén 3 óránál, vagy ellenkezőleg: 9 óránál álljon e? Vagy ez teljesen közömbös? Ahogy esik úgy puffan?
Ja! Kedves Etna! Vettem egy Hauser BM-830 gépet. Az első kenyerünk azonnal remekre sikerült. :)
Jól néz ki, bár az ára, nem éppen a Hausmeister és tsai. kategória.
Nekem az is furcsa kicsit, hogy a Panasonic SD-ZB2502 ára 5 hónap alatt 72ezer Ft-ról kb. 43ezer Ft-ra csökkent, ilyesmihez nem vagyunk szokva:-)))
Egyébként - bár sem a Panasonicot, sem a Moulinex-et nem próbáltam még, gőzöm sincs, hogy melyik jobb - de ha már nem számít az ár, akkor, KIZÁRÓLAG A LEÍRÁS ÉS A TERMÉKISMERTETŐ ALAPJÁN, én inkább a Moulinex OW 6000 Home Bread kenyérsütőt választanám: 3 kenyérméret, 19 progi, köztük extrának számítók is (Home Bread Baguette, Grissini, Ciabatta, Pide, édes kenyér, szendvicskenyér, speciális kenyér), ráadásul van 4 db kivehető, tapadásmentes bevonattal ellátott sütőformája (2 baguette, 2 lapos) is, van hozzá receptkönyv, plusz pékárú formázó eszközök, ezen a gépen is van természetesen 15 órás késleltetés és persze mindaz, ami az összes többi kenyérsütőn is (pl. melegentartás).
Képtelenség vele rossz kenyeret sütni. Még a gyengébb minőségű lisztből is tud kenyeret sütni (igaz ekkor nem árt 1 teáskanál sikért is bedobni még az üstbe).
Nem utolsó sorban "bolondbiztos", nem kell hozzá péknek lenni, nem kell klnf. recepteket tesztelni, variálni... a vele adott "gyári" receptek csontra működnek.
Egy teljesen zöldfülű végfelhasználó is maximálisan használni tudja.
Gratula előre is:-) Azt hiszem a Hausmeistertől kérhetnénk már valami kis apanázst a népszerűsítésért:-))
Arra figyelj, hogy legyen meg hozzá minden kütyü:
egy olyan kampós "izéke", amivel ki lehet húzni a kenyérből a lapátot, ha csak azzal együtt jön ki
mérőpohár
adagolókanál (müa, két végén különböző méretű)
használati
J,a és tudod, a jól záródó tető, örök téma:-) A kenyérsütés után nem kell kimosni, vagy ilyesmi az üstöt, elég csak egy papírkéztörlővel kitörölni, miután kivetted belőle a kenyeret, ha a tengelyen maradt volna élesztős liszt maradvány... én azt is csak max. egy benedvesített papírkéztörlővel szoktam letisztítani, a lapátot viszont elmosom .. a rajta lévő lyukat pedig fültisztítóval szoktam kitörölni... de hát ezeket a fortélyokat majd kitapasztalod:-)
Azokat én is olvastam, de egyik sem probléma számomra. Viszont meggyőztetek a Hausmeister 1300ról. Ha egyszer többőtöknek is van ilyen, és jók a tapasztalatok vele, akkor tök fölösleges egy ismeretlen géppel kísérletezgetnem. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ha minden jól megy nemsokára én is egy kenyérsütőgép boldog tulajdonosa leszek :)