Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2015.04.12 -1 0 7556

"Gondolom, a régi alatt az új ablakban nyílót, az új alatt az albumost érted. Nem a régi kis képes, új nagy képes különbségét."

Igen, tökéletesen jól gondoltad: a régi alatt a még "szűz", valóban a még megbabrálatlan(!) képmegjelenítőre gondoltam!

_______________________________________________________________________________

Más.:>>

Van valami, amire írtak ugyan alternatív megoldást, de vagy én nem értelmezek valamit helyesen és emiatt hibásan követem a lépéseket, vagy pedig ebben a formában nem működik a dolog, vagy pedig más-más böngészője van illetlenke modinak, és másfajta nekem (Mozilla Firefox 37.0.1 ---> mindig a legfrissebbje!) működő tanács ez itt:>>

 

illetlenke moderátor írja tanácsként az illetlenke (7535)-ös hsz.-ában:

"Jobb oldalon a kis képre kattintasz jobb egér gombbal és megnyitod új lapon.

A címsorban a THM-et átírod BIG-re vagy IMG-re, akkor megjelennek a nagyobb képek.

Ezek már menthetőek.

Nem azt mondom, hogy ez így rendben van, de áthidalható, míg tesznek valamit.:)"

 

Én is rákattintottam jobb oldalon a kis képre, és megnyitom új ablakban. Probléma: az URL-sorban (=címsorban) nem látom a "thm" karaktersorozatot az URL-kód egyik részén sem!!!>> Akkor hogyan váltsak át bélyegképről megjelenítési formátumra (THM-ről BIG-re, ha a kódban a THM kódrészlet nem jelenik meg??! <(Mit írjak át ez esetben akkor, hogy tudjak képet menteni?) Nem értem... .. .

 

Azzal is próbálkoztam, hogy jobb gombbal klikk a kis képre jobboldalt, aztán tovább>> "Kép mentése..." parancs, majd pedig az ott megjelenő THM-et átírtam BIG-re. Az eredmény: THM-formátumú letöltött kép BIG-képfájlnévvel és kis felbontással.

 

Teszerinted, scarabaeus, mit csináljak, hogyan kövessem a lépéssort, hogy a BIG-eket valóban lementse, ha csak egy képet akarok letölteni, és nem pedig mindet? (Ha elronto, akkor hol rontom el???)

 

Az egyedüli megoldás, ami valóban menti a BIG-formátumot, a következő: egér bal gombbal klikk a letölteni kívánt képe(ke)t tartalmazó hsz.-nak a letölteni kívánt cél-képjére, akkor megjelenik az album, tovább>> a megjelenő nagy(!!!!) képre jobb klikk, és azután az "Oldal mentése..." parancs a helyi menüből kiadva. Igaz ugyan, hogy ez egy egész html-fájlt (weboldal-fájlt) ment le, ámde mivel minden html-fájl két részből áll, nevezetesen a "*.html" állományból + a html-mappájából, most hogyha tehát belépek a html-mappába, akkor ott le van mentve a megcélzott BIG-képfájl, eredeti nagyfelbontású BIG-formátumban, és ami külön előnye még, hogy nemcsak ezt az egy képet menti le, hanem az adott hozzászólás összes BIG,- és THM-képfájljait is lementi. Előnye: minden képet ment egy kommenten belül. Hátránya: a sokféle html-tartozékfájl (script-fájlok, stb.-fájlok...) mentése miatt növeli a lefoglalt merevlemezterületet, a mentett képeket babrás a HDD-n megtalálni(!), stb... .

 

Előzmény: scarabaeus (7554)
farkzoli Creative Commons License 2015.04.11 0 0 7555

A "régen minden jobb volt" elv kézzelfogható valóság az index fórum képmegjelenítésében. Az állandóan, ha kell/ha nem görcsösen újítókat egészen egyszerűen be kéne kúrni egy kőbányába. És ha azzal védekeznek, hogy "haladni kell a korral és az igényekkel", akkor az első napon kikötni őket.

 

Most picit aggódóm, hogy nem minősül-e hozzászólásom "túlságosan elragadtatott hibajelzéseknek"?

scarabaeus Creative Commons License 2015.04.11 0 0 7554

Gondolom, a régi alatt az új ablakban nyílót, az új alatt az albumost érted. Nem a régi kis képes, új nagy képes különbségét.

Az, hogy ide balra fentre új opció kerüljön be (vagy inkább azon belül a "Beállítások"-ba, ahová a hozzászólásfejléc időpontkiírásának módját is kellett volna már pakolni, hogy relatívról abszolútra is lehessen váltani), végül is megoldható, hiszen a többi opció is belekerült valahogy. Mondjuk ilyen, kinézetet befolyásoló dolgot ki lehetne rakni a topikcím blokkja alatti beállításokba is (pluszban, ahogy a hozzászólás sorrendje is megvan ott is, nemcsak a beállításokban), hiszen azt a be nem jelentkezett népek is tudnák pipálgatni, a bal oldali beállítás doboz viszont azoknál meg sem jelenik.

 

Nem kell ahhoz kétféle fórummotor meg ilyesmi. A többi opcióhoz sem kell. A fórummotor a beállítások függvényében generálja az oldalt, ha a felhasználó változtat a beállításain, másféle lesz a generált oldal is.

 

A régi rendszer új ablakban nyitotta meg az akkoriban még 640x480-as téglalapba beleférőnek méretezett képeket, aztán egy ideig a fizikai átméretezés szabályai változtak, de még új ablakos volt a megjelenítés, aztán jött az albumnézegető, ami aztán még külön a böngészővel is méreteztet, a böngésző ablak méreteihez. Lehetne itt új ablakban megnyitás meg albumos megjelenítés a létező képekre ugyanúgy. Működhetne. A képek rendelkezésre állnak, a generált html kódba kerülhetne az egyik script is, másik script is.

 

Nem lenne gond amúgy egyik megjelenítési móddal sem. Egy képnek ugye három változata van, amióta a fórum képszervere van. Van a feltöltött eredeti, az IMG_ kezdetű, van a bélyegkép, a THM_ kezdetű, és van a megjelenítésre szánt, a BIG_ kezdetű. Régen a bélyegképnek 200x150-es téglalapba, a nagyobbnak 640x480-asba kellett beleférnie, azokat olyanra méretezve tárolta el a rendszer. Rákattintottunk, jött az új ablakban a max. 640x480-as kép. Mindenhol elfért, kicsi volt. Az idő elmúlt a 640x480 fölött, az új rendszer fizikailag 1280 szélesre méretezi a vízszintes állású, 1600 magasra a függőleges állású újonnan feltöltött képeket. Probléma, hogy akkor is, ha kisebbek az eredeti képek. Az 1600 magas képek aztán egy olyan új ablakban jelentek meg, amelyen nem volt gördítősáv, a népek furfangos módszereket dolgoztak ki a normális képmegjelenítésre (ki IMG_-t nézett, ki RSS-re használt felületen nézte, ki az ablakot méretezgette, ki a forrásba nyúlt bele szkripttel, hogy az eredeti IMG-t lássa, kreatívak a népek). Aztán jött az album, amibe utóbb már a kép ablakhoz igazítása is bekerült, így az 1600 magasra felfújt képek is vissza lettek szelídítve a böngésző ablakának keretei közé.

 

Szerintem a tárolt eredetiekből le lehetne generálni az új, 1280x1600 (?? miért 1600?) határoknak megfelelő képeket a sokmillió régen feltöltött esetén is, nomeg a mostanában feltöltött, de kis méretükről is felfelé méretezett nézőképek helyére is. A négyzetes bélyegképek helyett is jobbak voltak a teljes képet tartalmazó max. 200x150 bélyegképek. Pl. egy 3:2 arányú kép egyharmadát eldobni bélyegképnél sem helyes. Ha pedig valaki direkt 1280x960-ban tölt fel egy képet, hogy megóvja a feltöltés utáni átméretezés veszteségeitől, pl. optimalizált jpeget, amire egy piros nyilat húzott, akkor nem kellene mégis feldolgoznia a rendszernek, és a saját jpeg-tömörítésével blokkossá-fakulttá tennie azt a piros nyilat... a mérethatárokba beleférő képekkel nem kellene semmit csinálni, lehetnének simán a másolataik a nézőképek, úgy, ahogy fel lettek töltve.

 

Ha lenne a régi képnéző is, az új ablakban nyitó változat, az is simán használhatóan működhetne, ha a böngészőre lenne bízva, hogyan jelenítse meg a képet. A böngésző majd megoldja, alapból megmutatja a teljes képet az ablakban, ha rákattint az ember a nagyítóvá alakult kurzorral, akkor pedig teljes méretben görgetheti gördítősávokkal.

Előzmény: Carina_S (7553)
Carina_S Creative Commons License 2015.04.11 -1 0 7553

Mondd scarabaeus, arról a megoldási javaslatról, amit én írtam le a Carina_S (7545)-ben, vagyis hogy a képnézegetőt régi/új átváltós rendszerűre alakítsák át úgy hogy ezt minden felhasználó egyénileg állíthassa be a saját gépén a fórumon belül úgy, mint a "nicknév"-átváltást vagy a "kedvencek"-tartalmakat is már régóta megteheti, ennek a megoldásnak ugye nem lenne komolyabb akadálya? Mert én a fórummotort úgy képzelem el, hogy ugye az ott van egy nagy (több gépből és sok-sok merevlemezből álló) szerveren, ami ugyebár több egymással összekapcsolt nagyteljesítményű szerver-számítógépből áll, több merevlemezzel, hogy az egyik szervergép merevlemezére telepítenék fel az új programverziójú képnézegető-fórummotort <<("A"-képnézegető), a másik szervergép merevlemezére meg a régi programverziójú képnézegető fórummotort <<("B"-képnézegető), és amikor az fórum-"user" (a fórum-felhasználó nick) magának egyénileg állítgat úgy, hogy azt a fórum csak az ő nickjére tegye érvényessé -- mivelhogy ettől válik egyéni beállítássá -- , akkor tulajdonképpen az történjék, hogy a képfájlok társításának elérési fórumszoftver-elérési útvonala <<("patch") az Index Fórum rendszerén belül az átállítás előtti "A"-képnézegetőről (az újról) az átállítás után már a "B"-képnézegetőre (a régire) tevődjön át, és akkor ezzel már meg is valósult volna, hogy a képeket az user az új képnéző helyett a régi képnézővel nézegesse. A beállítás elérhetőségét pedig a nick egyéni menüjébe kellene elhelyezni, ugyanúgy, mint a nicknév-váltás beállításáét, valahogyan így!:>>

 

 

 

Hát persze ennek az itt leírt elvnek a gyakorlatba való átültetéséhez már a fórumtechnikusok értenek igazából, de azért megkédezlek Téged is, meg a fórumtechnikusokat is: Egy ilyen megoldás kivitelezhető, lehetséges volna??? ((Nem számít mennyi idő alatt, lehet lassan és nem sietve is, csak végre már jó legyen... !

 

Előzmény: scarabaeus (7551)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.11 0 0 7552

Ezek szerint, van még mit csiszolgatni a képmegjelenítőn. Láthatóan dolgoznak rajta de, hogy mennyire bonyolult bármilyen monitoron, böngészőn vagy akár oprendszeren jól működőt "alkotni" azt mélységeiben nem látom át.

Előzmény: scarabaeus (7551)
scarabaeus Creative Commons License 2015.04.10 0 1 7551

Nos, a 640x1280 képet felnagyította 800x1600-ra, majd a böngészővel átméreteztette az ablakméretre, 1018 pixel magasságúra. Az ablakba így már belefért, de az 1600-ra való nagyítás +1 minőségrontás (ráadásul ezek a nagyítgatások csak feleslegesen pazarolják a helyet a szerveren, elegendő lenne 1280-nál szélesebb, 1600-nál magasabb képeket csökkenteni, a kisebbekhez nem kellene nyúlni.

Az ablakba így már belefért, de az 1600-ra való nagyítás +1 minőségrontás (ráadásul ezek a nagyítgatások csak feleslegesen pazarolják a helyet a szerveren, elegendő lenne 1280-nál szélesebb, 1600-nál magasabb képeket csökkenteni, a kisebbekhez nem kellene nyúlni.

Előzmény: scarabaeus (7550)
scarabaeus Creative Commons License 2015.04.10 0 1 7550

Az előző hozzászólásomban szereplő kép így nézett ki. 300x600 pixel. Soha nem nagyítunk képet az eredeti mérete fölé! Kivéve: az index fórum új rendszere, az bizony adott ennek a kis képnek, 1280x640-re nagyította fel, mivel mindent 1280 pixel szélesre méretez, akár nagyobb a kép, akár kisebb. Ja, látod amúgy az új képmegjelenítés is simán levágta a bélyegképem két oldaláról a négyzetes részen kívüli kék részeket? Ez is szép volt tőle...

 

A másik, írod, nem vágja le a képek alját. OK, monitorfüggő, mivel ezt a 640x1280 pixel képemet (ami a teljes tornyot tartalmazza, nem úgy, mint ahogyan itt a bélyegképen látszik) a képadatok alapján 800x1600-ra fogja NAGYÍTANI. Az én 1920x1200 monitoromból legalábbis ki fog lógni, szerintem, de majd meglátom, elküldés után.

Előzmény: Törölt nick (7549)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.10 0 0 7549

Hogy biztos e? Mivel végre nem hiányzik a képek alja, nekem úgy tűnt rendben lesz most már.

Előzmény: scarabaeus (7548)
scarabaeus Creative Commons License 2015.04.10 0 0 7548

Biztos vagy te ebben?

Előzmény: Törölt nick (7547)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.10 0 0 7547

És már jó a képmegjelenítő! Nagyon jó ;-)! Köszi!

Carina_S Creative Commons License 2015.04.10 -2 0 7545

Köszönnöm az ötletedet kedves moderátor!

<<((Eddig ui. nem tudtam, hogy a menthetőséggel is voltak bonyodalmak... .))

 

Esetleg úgy nem lehetne megoldani még ezt a képnézegető-dolgot valahogyan, hogy az új képnézegető-fórummotor mellett visszaáálítani és/vagy meghagyni a régi képnézegtő-fórummotort is, és az userek, felhasználók számára pedig lehetővé tenni a minden felhasználó által saját beállításként egyénileg külön-külön beállítgatható fórumbeállításokban, hogy a felhasználó kiválaszthassa, hogy az új vagy a régi képnézegető-fórummotorral kívánja-e a képeket nézegetni??? (Aztán ha elunja az egyik egyéni beállítást, akkor kedve szerint átválthat a másikra.)

 

Példák az eddig meglévő egyéni beállításokra:

[1.]>> Felhasználó által választható fórum-funkció, hogy melyik nick-nevével fórumozzon pillanatnyilag (már persze, akinek több nick-neve is van);

[2.]>> Felhasználó által választható fórum-funkció, hogy melyik topikokat tudja a felhasználó magának "bekedvencelni" (aztán ha elunja, akkor még "ki is veheti" a kedvencekből, vagy majd pedig ezután ismét "visszarakhatja" oda a topikot);.

 

Énszerintem ez lenne az igazán népszerű megoldás. Felhasználó által egyénileg beállítható képnézegető régi/új fórum-funkciót csinálni belőle, hogy minden egyes felhasználó egyénileg külön-külön válthasson a régi és az új képnézegető között. <<((Ezt arra alapozom, hogy figyeld meg légy szíves modi, hogy a régebbi, tehát az első képnézegető-módosítás előtti képek ugyanúgy bejönnek a régi képnézegetővel, mint régen, vagyis a képnézegető felújítása csak az első képnézegető-módosítás után felrakott képeket érinti! Vagyis a régi képnézegető is megvan most is, csak a régi funkciómód előhívása lett jó alaposan elrejtve! Jól látom???))

 

Előzmény: illetlenke (7535)
Lónyak Creative Commons License 2015.04.09 0 3 7544

Szeretnék gratulálni az új képmegjelenítőhöz, igazán remek munka, gyakorlatilag az összes operációs rendszer-böngésző kombinációval szarul működik. Bravó.

jkl1 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7543

ezt a megoldásról tulajdonképpen már hallottam, csak nem emlékeztem pontosan hogyan is kell.

reméltem hogy van valami ennél egyszerűbb is, de mindenesetre köszönöm a választ!

 

üdv: jkl

Előzmény: illetlenke (7542)
illetlenke Creative Commons License 2015.04.09 -1 0 7542
Előzmény: jkl1 (7541)
jkl1 Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7541

tisztelt technikai szakemberek/fejlesztők!

 

én is csatlakoznék az előttem írókhoz, nekem is az új képfeltöltési rendszerrel van problémám. hagyományos módszerrel szoktam betenni a képeket különböző topikokba (tehát nem linkelem illetve nem nyújtogatom), a fekvő elhelyezésű téglalap alakú képekkel nincs probléma, de az állóknak sajnos egyáltalán nem látszik az alja (sőt, több mint fele) és (legalábbis egyelőre) nincs semmiféle gördítősáv. arra sincs lehetőség (amire eddig volt) hogy jobb gomb, "kép címének másolása", majd 1 új fület nyitottam a böngészőmben, oda bemásoltam a linket és ott "normál" méretben meg tudtam tekinteni a képet (amit aztán vagy lehetett nagyítani, vagy nem), most sajnos csak pici méretben mutatja, tehát akkorában, amekkorában a megnyitás előtt látom.

remélem mielőbb orvosoljátok ezt a problémát!

 

üdvözlettel: jkl

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7540

Rendben :-) Köszi! Nálam is Chrome, na meg Spartan, de még a Spartan is gyermekbetegségektől szenved :-) Ha múló állapot, várok türelemmel míg meggyógyulnak ;-)

Előzmény: illetlenke (7539)
illetlenke Creative Commons License 2015.04.09 -1 0 7539

Pont ugyan az, mint amit leírtam.:)

Bár ez böngésző függő is. Részemről chrome.

A gyermek betegségeket ki szokás nőni, én bízom benne, hogy ezzel is így lesz.

Előzmény: Törölt nick (7537)
ron89 Creative Commons License 2015.04.09 0 1 7538

Eddig a ctrl és - gombbal lehetett kicsinyíteni az óriás képeket lelógásmentesre, most az új "fejlesztésnek" hála, a fórum is kicsinyül vele együtt, mivel nem új ablakban nyílik meg a kép. Így a képnézegetés után lehet vissza nagyítani az oldalt.

Mikor fog már normálisan működni a képnézegetés?

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7537

Arra van esetleg valami áthidaló megoldás, hogy némely képnek nem látszik az alja? ( Egyébként klassz ez az új lapozható képmegjelenítés, csak láthatóan vannak még gyermekbetegségei.) 

Előzmény: illetlenke (7535)
Saughassy Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7536

Mondjuk letiltjak ezt a megoldast is. :)

Előzmény: illetlenke (7535)
illetlenke Creative Commons License 2015.04.09 -1 0 7535

Jobb oldalon a kis képre kattintasz jobb egér gombbal és megnyitod új lapon.

A címsorban a THM-et átírod BIG-re vagy IMG-re, akkor megjelennek a nagyobb képek.

Ezek már menthetőek.

Nem azt mondom, hogy ez így rendben van, de áthidalható, míg tesznek valamit.:)

Előzmény: tatumadar (7534)
tatumadar Creative Commons License 2015.04.09 0 1 7534

Szép és jó az új képnézegető, de szerintem nagyon nem oké, hogy nem lehet a képeket menteni...

Carina_S Creative Commons License 2015.04.09 0 0 7533

lapozhatzó helyett:>> lapozható :(

Előzmény: Carina_S (7532)
Carina_S Creative Commons License 2015.04.09 -1 0 7532

Infók a fórum-technikai szakembereknek!

 

A képmegjelenítés javításával kapcsolatban.

 

Nagyon tetszik nekem (ma reggel óta), és nagyon ötletesnek is tartom egyúttal, hogy a képmegjelenítés levágási problémáját úgy oldottátok meg, hogy ha egy hozzászólás valamelyik képére rákattintok, akkor rögtön utána a hozzászólás többi képe is megjelenik egy jobbra -balra nyilakkal lapozhatzó "kisalbum-féleségben", aminél ha az aktuális képen lévő jobbra-balra nyilakra kattintok, akkor ott ezzel lehet lapozni az egyazon hozzászólás több képe között. Az is tetszik ebben, hogy a kis és a közepes képméretű és/vagy fájlméretű méretű képeknél megszűnt a levágás problémája.

 

Még annyit javítsatok a megoldáson légyszi, hogy az egészen nagy képméretű feltöltött képeknél is oldjátok meg a -- (kinagyítás közbeni!) -- levágási problémát (pl. úgy, hogy egy méretezhető vízszintes és függőleges gördítősávos képablakba "szorítjátok be" a legnagyobb képeket), mert ott, azaz a nagy pixelméretű és/vagy nagy forrásfájl-méretű feltöltött képeknél sajnos a levágási probléma a kinagyítások alkalmával még mindig megvan.

 

Carina_S

 

retecs1 Creative Commons License 2015.04.08 0 0 7531

Több nickem van de nem enged váltani a másikra, csak az eredetit tudja behozni. Ez hiba vagy elégedjek meg az eredeti nickemmel?

hellsing Creative Commons License 2015.04.07 0 0 7530

Találtam még egyet: amikor hsz-t írok, a felsorolások előtt megjelennek a  list-style-type: disc; elemek, de amikor a topikban megjelenik a cikk, akkor már nem.

  • Itt pl. szerkesztéskor még látom;
  • de gondolom, hogy megjelenéskor már nem lesz ott.
hellsing Creative Commons License 2015.04.01 0 1 7529

Jabocs:

 

Böngésző adatok: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:37.0) Gecko/20100101 Firefox/37.0, Win 8.1 Pro x64

 

De ahogy látom ez nem bőngésző-hiba.

Előzmény: hellsing (7528)
hellsing Creative Commons License 2015.04.01 0 1 7528

Igen, elolvastam, és tudom, hogy már hónapok óta tudnak róla, de talán motivációt jelent, hogy ha jelzem, hogy a képek még mindig rosszul jelennek meg (link). Én nem'tom, hogy miért áll a dolog, de halkentaur legyek, ha egy ilyen problémát nem tudok kijavítani 10 perc alatt. De legyen 30, nem hónapok...

 

 

Ichtyo-centaur by Wikimedia

Előzmény: illetlenke (7500)
travel alone Creative Commons License 2015.03.25 0 0 7527

Nem tudom, jó helyen kérdezem-e.

Szeretnék egy új nicket létrehozni, létre is hoztam, de töröltem, mert kisbetűvel írtam, de nagybetűvel szeretném, és most nem engedi újra létrehozni (nagy betűvel) azzal a felkiáltással, hogy ez a nick már foglalt. Pedig nincs ilyen nick forgalomban, megnéztem. Fel tudnátok valahogy szabadítani? 

Köszönöm

Rasputin Creative Commons License 2015.03.22 -2 0 7526

Nema zért írtam, csak jeleztem, hoyg van olyan kombó, amin igen... FF alatt nekem sem.

Előzmény: halaloszto (7524)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!