Keresés

Részletes keresés

Green_ Creative Commons License 2007.03.22 0 0 727

En Pecsen tudok egyet aki engem is tanitott.

 

De szerintem van egy egyszeru modszer: a hasonlo tanfolyamokon altalaban megengedik, hogy az elso egy-ket ora bemutaton erdeklodokent resztvegyel vagy ha nem akkor legyel pofatlan es kerd, hogy engedjek meg :) Esetleg kifizetsz egy minimalis teremdijat vagy valami hasonlo ...

 

Ott fel tudod merni a tanitot nemcsak magan keresztul hanem azokon keresztul is akik kore gyulnek. Esetleg kerdjel egy kezelest toluk, hogy lassad milyen erzes - ezt ritkan utasitjak el, legfeljebb nem a tanfolyamra hivnak hanem egy masik nap kezelnek meg.

 

Ezekbol eldontheted, hogy kell-e az az ember neked mint tanito vagy inkabb menekulnod kell minel gyorsabban :)

 

Sajnos sok a penzehes vagy tudatlan de magat mesternek kiado ember, fuggetlenul attol, hogy Tradicionalis Reiki, RAI vonal, Prana Nadi vagy barmi egyebrol legyen szo. Ez nem fugg az iranyzattol - ez embertol fugg. Egyetlen hasonlo ember ne tantoritson el szandekodtol ... Ha erdekel a dolog akkor ra fogsz talalni arra aki Neked kell.

 

Udv,

Green

Előzmény: Logaaan (721)
Green_ Creative Commons License 2007.03.22 0 0 726

Eloszor is ne kepzelodj :) Ez fontos :)

 

A gondolat ereje nagyon eros - amikor Reikizel akkor ne gondolkozz.  Ne gondolj arra, hogy most tanyerok mozognak, vagy energiak forognak vagy tudomisen. Minel egyszerubben es tisztabban teszed a dolgod annal szebb lessz az egesz ...

 

Az, hogy a kezeles utan rosszul lettel ugyancsak a sajat gondolataid eredmenye ... Ne probald uralni, befolyasolni, iranyitani az egeszet mert ez nem errol szol. Es ne legyenek elvarasaid, ne akarjal "latni", erezni, tanyerpattogast hallani. Azt tedd felre ... Csak legyel ...

Előzmény: b kriszta (722)
Green_ Creative Commons License 2007.03.22 0 0 725

Nem.

 

Ez sosem fokozatok kerdese - az 1-4 osztalyt is feloszthatod 10 osztalyra de attol meg mindig az 1-4 osztaly anyaganal maradsz.  Raadasnak az egesz nem tudas kerdese ...

 

Amugy felesleges a ket rendszert hasonlitgatni mert nincsen recept - van olyan ember akinek a Nadi megy jobban es van olyan akinek a Reiki. Kinek mi kell oda menjen ... A lenyeg az, hogy menjen valahova es foglalkozzon ezekkel a dolgokkal :)

 

Udv,

Green

 

 

Előzmény: Primőr (724)
Primőr Creative Commons License 2007.03.21 0 0 724
Nem gondoljátok, hogy a prána-nadi a 21 fokozatával nagyobb tudást ad, mint a reiki a 3 fokozatával?
kisharsány Creative Commons License 2007.03.20 0 0 723

 

 

  Én tudok, s meg is adom, ha írsz egy levelet, amin visszaküldhetem a nevét, címét

 

  kisharsány

Előzmény: Logaaan (715)
b kriszta Creative Commons License 2007.03.20 0 0 722

Bocsika tényleg rosszúl olvastam.Nemcsoda folyton hajnali 3 kor alszok el.Majdhamár megérek a reikire akkor nemlessz többet alvás zavarom.Elkövettem olyan hibákat, hogy kezelésekkor nemnyitottam meg sosem a koronacsakrámat,és ezért gondolom én a saját energiámat használtam fel.Állandóan mikor gyógyitottam magam, ezzel megis betegedtem.Most napok óta ezen vagyok hogy helyrehozzam a hibáimat.Ugyérzem már jóúton járok, csakmég kevesset tudok.A meditációt kell gyakorolnom mert valamiért nemakar összejönni.Bisztos azért mert televagyok zavargásokkal kóvályog a gondolatom folyamatossan.Na ehez most jóljönne egykét jótanács.peddig jeleket folyton kapok tányér zörgés, pattogások,tárgyak megmozdulnak,stbÉrzem meg látom is hogy hatalmas energiák vannak a házbann.Mégis kevés az információm.Ehez szeretnék segitséget kérni.

Előzmény: Logaaan (721)
Logaaan Creative Commons License 2007.03.20 0 0 721

Félreérthető voltam. Nem ingyenest szeretnék.. a pénz amúgy nem számít.. de nem szeretném hogy egy anyagias, a "szakmát" csak a pénzért művelő mester avassa be a barátnőmet. ennyi. Megbíható tanfolyamra van szükségem semmi másra.

 

Log

b kriszta Creative Commons License 2007.03.19 0 0 720
Jóneked kanizsán nincs semmiféle tanfolyam.Most utazzak Pestre?
Előzmény: maci18 (718)
b kriszta Creative Commons License 2007.03.19 0 0 719
szia maci Énsem mondtam hogy nemjó a mesterem,tisztelem becsülöm.Csak mostanába bajba voltam, és csak lecseszést kaptam tőle, hogy nem tudok dönteni valamibenn.Nemakarja megmondani hogy miben.Aztmondja megvan minden képességem hozzá és mégsem csinálom.Peddig mindennap gyógyittok,csak a meditálás nemmegy.Ehez kellene egykis segítség.Ha tucc segítts.
maci18 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 718

az en mesterem nagyon jo, es nagyon odafigyel a "tanitvanyaira"

a beavatas 2 napos volt 1 es 2-nel is. es persze barmikor felhivhatom, ha ugy erzem + klubot is tart heti 1x

szerintem vannak meg ilyen helyek.

Előzmény: b kriszta (717)
b kriszta Creative Commons License 2007.03.19 0 0 717
Szia újj vagyok de azt tudom ingyenest sehol nem fogsz találni.Engemis beavattak plussz őrőköltem is  és jól belezavarodttam.Nemteccenek ezek az eggy órás beavatások ebböl nemsokat tanul az ember.
Előzmény: Logaaan (715)
b kriszta Creative Commons License 2007.03.19 0 0 716
Sziasztok segitséget szeretnék kapni a Reikivel kapcsolatba.A beavatás megtörtént 1.2 és valahol elakadtam.Aki tud segíteni, irjon nekem köszike.
Logaaan Creative Commons License 2007.03.19 0 0 715

Sziasztok!

 

Szeretnék egy olyan tanfolyamot találni ami valódi beavatást ad, és nem csak a pénzünket veszik el asztán közlik ennyi volt... élj boldogan :)

Szóval tuttok olyan tanfolyamról / mesterről akiben megbízhatok?

 

Gergő

 

 

_attis Creative Commons License 2007.02.02 0 0 714
Szia!
Hát igen.
Volt olyan esetünk, hogy lejött a klubba kezelésre egy nő olyan lábszaggal, hogy a tetőzet is recsegett tőle.
Az elég tréfás volt, amit a zuhanyzásról írtunk.
Természetesen egyetlen kultúrált ember sem megy el koszosan kezelésre.
Attila
Előzmény: Moru (713)
Moru Creative Commons License 2007.02.02 0 0 713

Sziasztok!

 

Régebben írtatok a zuhanyzásról, mint fontos tényezőről a reiki kezelés során. Aztán meg is cáfoltátok. Hiba volt:))) Találtam egy könyvet, amiben tényleg említik(manapság mindenfélét összeírnak) A reiki kezelés(kezezés) előtt a kezeltnek ajánlatos lezuhanyoznia, vagy fürödnie és hajat mosnia, úgy lehet csak elmenni a megbeszélt helyre...fogat is mossunk, na most lehet, hogy ebben az is közre játszik, hogy büdös embert nem jó kezelni:) bár nem lehetetlen(szerintem), de csak nem néznek minket olyan butának hogy így menjünk el reikizésre...vagy mégis?
Gondoltam megosztom veletek ezt az aranyos dolgot:)

Green_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 712
Nem kell belemagyarazni a szavaimba semmit ami nincs ott :)

En azt a szot hasznaltam a Reikire, hogy kezelek. Es nem gyogyitok. Tobbszor kihangsulyoztam mar, hogy a csatorna minoseg nagyon fontos. Es nem gyogyitasi cellal hasznalom a Reikit hiszen azt nem is lehet hasznalni ... Es nem "csupan" plussz energia - joval tobb annal ... Ugyhogy tedd felre az alazat/ego-s kirohanast - beszelgessunk Reikis modra - egymasra morogni nincs ertelme ...

A Reikit pedig szerintem nem lehet "megszentsegteleniteni" - az volt, van, lessz - legfeljebb magat "szentsegtelenitheti" meg az aki rosszul all hozza a dologhoz.

A novennyek "megtanithatnak" dolgokra (hirtelen nem talalok jobb szot de remelem ertheto). Ha meditaltal valaha novennyel akkor tudod mirol beszelek. Novenyekkel, gyogynovenyekkel dolgozni igy nagyon konnyen egy utta vallhat az adott szemelynek. Es maris nem gyogymod ... Ugyhogy a teas hasonlat semmit sem takar az egeszbol - mar az is, hogy teat emlegettel elarulja, hogy sosem foglalkoztal ezzel a modszerrel - a tea az egyik legrosszabb lehetoseg mert a fovo viz a noveny nagyreszet tonkreteszi (egy csomo vegyulet lebomlik, stb, stb) :)))

A masszazs megtanit emberekkel banni mar ha nem munkakent teszi az ember. En csak kedvtelesbol masszirozok neha (nem ertek hozza kulonosebben) de annyit eszrevettem, hogy ha meditaciokent vegzem mennyire maskent reagal az akit maszirozok mintha csak gyurnam az izmokat. Ez is mint annyi minden a hasznalotol fugg ...

Mit jelent segiteni masoknak? Ez nem feltetlenul a cel hiszen a Reiki mint ut rolam szol. De ha valaki hozzad jon es gyogynovenyeket ker, vagy Reikit ker akkor azt jelenti, hogy segitsegre van szuksege. Amikor Reikizek nem probalok semmit sem tenni, igyekszem a sajat elmemet, akaratomat minel jobban felreallitani. De ha emberkent viszonyulok ahhoz a beteghez akkor utana nem hivom rogton a kovetkezot hanem elbeszelgetek vele, ha mar megtapasztaltam amit atel akkor esetleg megprobalom rairanyitani a figyelmet a betegsegenek a gyokereire. Ha hagyja. Minden utnak resze ez - amit valakitol Te is ugyanugy kaptal azt idonkent Neked is neha tovabb kell adnod. Ha elfogadjak. Ez jelenti szamomra az igazi segitseget.

Az egesz nem arrol szol, hogy en jobb legyek de ugyanakkor megiscsak arrol szol, hogy jobb legyek. Paradoxon igaz? Pedig nem az ... Nem rolam, az egomrol van szo de ugyanakkor en is igyekszem valahova ezen az uton az Enem fele (vagy a Teremto fele) ... Es ez fejlodest, jobbulast jelent valamilyen teren ... Komplex tema ez es attol felek, hogy egy billentyuzettel nem lehet kifejezni amit akarok mondani ... Foleg, hogy meg abban sem vagyok biztos, hogy szavakba tudnam onteni amit mondani akarok ...
Előzmény: hgyi (710)
maci18 Creative Commons License 2007.01.14 0 0 711
igen, en sem gyogyitasnak szanom a reikit, inkabb csak azt mondom, hogy legyen hasznodra stb az energia, annyi amennyit te leveszel magadnak, viszont nagyon orulok ha ettol rendbe jon a terded stb, ahol a baj van. en gyakran reikizek , mert jol erzem megam alatta utana stb, de ha faj a fejem akkor is reikizni szoktam.
Előzmény: hgyi (710)
hgyi Creative Commons License 2007.01.14 0 0 710

Annak sem gyógymód, akit kezelek. Ő plusz energiát kap.

Nem csak beteg embereket, beteg növényeket reikizünk.

Igaz, nem csak beteg embereket masszírozunk és nem csak beteg emberek ihatnak gyógyteát. De a reikit sohasem gyógyítási céllal használjuk, hanem csupán plusz energiának szánjuk.

Nem tudom jobban elmagyarázni az alázatot. Ha te gyógyítani akarsz, tedd azt. Csak a reikit ne szentségtelenítsd meg vele. S ha az egódnak szüksége van arra, hogy Te teszel valamit, hát tedd.

Az előzőekkel azt is szerettem volna érzékeltetni, hogy ha a reiki mellett még Univerzális Energiázunk, meg pránázunk, meg bioenergizálunk, attól nem leszünk jobbak sem mi, sem az energia, amit végülis átadunk.

 

A masszázs önmagában nem tanít meg emberekkel bánni.

 

Mit értesz azalatt, hogy igazából segíteni tudjon másoknak?

Előzmény: Green_ (708)
Green_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 709
anna=azza
Előzmény: Green_ (708)
Green_ Creative Commons License 2007.01.14 0 0 708
Neked nem, nekem sem, de annak akit kezelsz igen.

Egyebkent a gyogynovenyekkel valo dolgozas sem gyogymod - sokkal tobb annal ...
Sot a masszazs sem csak gyogymod - megtanit emberekkel banni, energiakkal banni esatobbi esatobbi - a masszor szempontjabol joval tobb lehet ez mint gyogymod.

Barmelyik "gyogymod" vallhat belso utta annak aki gyakorolja - sot anna is kellene valljon ahhoz, hogy igazabol segiteni tudjon masoknak. Kulonben csak egy munkat vegez a sok kozul ...
Előzmény: hgyi (707)
hgyi Creative Commons License 2007.01.13 0 0 707
A reiki nem gyógymód.
Előzmény: Green_ (706)
Green_ Creative Commons License 2007.01.13 0 0 706
Neha viszont lehet ket lovat bekotni egy szeker ele :)
Tegyuk fel, hogy jol ertesz a gyogynovenyekhez es emelett Reikizel is - talalsz abban valami kivetnivalot, hogy kombinald a kettot? Vagy a Reiki mellett masszor vagy (gyakori kombinacio). A kerdes csak az, hogy kiegesziti a ket modszer egymast vagy hasonlo modszereket probal az ember osszehozni es igy egyikben sem melyul el rendesen ...
Előzmény: hgyi (703)
Green_ Creative Commons License 2007.01.13 0 0 705
Reikinel is mukodhet ha engeded megtortenni. Csak nem tanacsos legtobb esetben ...
Előzmény: Moru (701)
hgyi Creative Commons License 2007.01.13 0 0 704
De.  A reikinél is átveheted.
Előzmény: Moru (701)
hgyi Creative Commons License 2007.01.13 0 0 703

teljesen érthető voltál, csupán te nem értesz engem - valószínűleg rébuszokban beszélek.

Nem véletlenül sarkítottam...

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én nem kedvelem a gutymált dolgokat. Tudom, az emberek nagy része szereti összevegyíteni a dolgokat, aztán fantasztikus újdonságként hasznosítani, vagy bizonygatni két-három önmagában is jól működő dologról, hogy együtt sokkal jobb.

Természetgyógyászként sem értek egyet a kollégák legalább 70%-ával, akik "még jobbat" "állítanak elő", akik áltudományos hablatyból élnek, akiknek 15 vizsgájuk van.

Értsd: Nem lehet egy seggel két lovat megülni.

 

A kíváncsiság hasznos dolog. Persze, ha lépésenként halad az ember.

Előzmény: maci18 (700)
Moru Creative Commons License 2007.01.12 0 0 702

Bevillanó képekkel én is találkoztam már, de érdekes módon sosem kötődtek a reikihez, vagy hasonló "energetikai cselekedethez" Inkább egy kép, egy hang, legutoljára például egy mondat idézett bennem dolgokat, azok is inkább feltörő érzések-érzetek voltak. Akkor ott a de ja vu(tudom is én hogy kell írni...)Olvastam, hogy ezek az előző élettel kapcsolatos émlékek lehetnek. Lehetséges...persze elválasztani a képzeletet a valóságtól nehéz, na de ne offoljunk.

Előzmény: maci18 (695)
Moru Creative Commons License 2007.01.12 0 0 701

Erről eszembejutott egy érdekes dolog a reiki és a belső(saját)ki ötvözéséről. Persze csak kezdők használják, mint jómagam:) mert vannak mellékhatásai. Lényegileg elkezded tudatosan gyógyítani a test egy pontját, és egy idő után érezni fogod, hogy annak akit kezelsz, mi és hol fáj, ezek után nyitsz, és odateszed a kezed a megfelelő helyre. Ennek egy roppant egyszerű mellékhatása van, az hogy az érzet megmaradhat, sőt akár át is veheted a betegség egy részét, vagy az egészet. Reikinél ilyen persze nincs. Na persze nem lesz nekem is egy szúnyogcsípésem a karomon ha kezelek egyet:) de azért nem árt vigyázni. Főleg ezért hasznosabb a reiki a saját ki-vel való gyógyításnál. Na meg abban, hogy belealudhatsz a saját reikizésedbe is nyugodtan:))

Előzmény: Green_ (698)
maci18 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 700

lehet, hogy nem voltam ertheto :)

nem kell a megnezemet  szo szerint erteni, mint ahogy mast sem kell pont beturol beture venni.

a kovetkezo az 3/A ami meg nem mester stb. szoval attol meg nem a reiki lesz a fo es egyetlen..........bar en igen sokat foglalkozom vele, de nem olvasgatok rola konyveket aktualisan, mert arra mar tnyleg nincs idom most. lesz e kedvemet, pedig pont ugy kell erteni, ahogyan leirtam. nem biztos, hogy ott es akkor keszel allok majd ra.

a prana meg azert erdekel mert nagyon maskent mukodik, mit a reiki. 26 fokozat van, kulonfele energiak stb betegsegekre es mas problemakra lebontva.

nekem van nehany ismerosom, kik mind2 hasznaljak, es nem okoz nekik gondot semmilyen teren.............ami nem jelenti azt, hogy nalam is igy lesz

Előzmény: hgyi (696)
hgyi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 699

jó. akkor nem azonosítjuk a szex-csakrával, mert valóban csak kb. 4 cm-vel a köldök alatt van.

A lényeg az, hogy a japán energiaközpontok nemigazán egyeznek az indiai energiaközpontokkal.

Előzmény: Green_ (697)
Green_ Creative Commons License 2007.01.12 0 0 698
A helyi kezelesnel sem avatkozol kozbe - nem Te "akarod", hogy elmuljon az a szunyogcsipes. Ha Te akarod akkor az mar nem Reiki es nem csatornakent mukodsz. Ebbol a szempontbol mindegy, hogy helyi, teljes vagy reszleges kezelest adsz. Szerintem legalabbis ...
Előzmény: Moru (692)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!