Keresés

Részletes keresés

maidfish Creative Commons License 2004.09.16 0 0 topiknyitó

Boeck sarcoidosis (morbus Boeck / Boeck-Besiner-Schauman syndroma / szarkoidózis)

 

„Ismeretlen okú általános megbetegedés. Az esetek több mint 90%-ában a tüdőt támadja meg, egyébként a bort, a szemet, ill. nyirokcsomókat. A megtámadott szervekben felszaporodnak a fehérvérsejtek és csomókat képeznek. A tüdőhöz közeli nyirokcsomók megnagyobbodnak, izületi fájdalmak jelentkeznek és a bőrben vöröses csomók mutatkoznak. Ez az akut forma hajlamos a spontán visszafejlődésre.
Diagnózis: laboratóriumi vizsgálatok, röntgen, hörgőtükrözés, CT.
Jó gyógyulási esélyek. Legfontosabb gyógyszerei a kortikoszteroidok.”

 

Dr. Wolfgang Exel - Dr. Karl Maier "Az én leleteim" HOLISTIC Kiadó, Budapest, 1997

 

A fenti betegségről alig található magyar nyelvű oldal a neten. A  http://free.x3.hu/sarcoidosis/ oldalt egy - azóta gyógyultnak volt beteg hozta létre abból a célból, hogy akinél ezt a betegséget diagnosztizálják, találjon némi információt, és a fórumon is lehessen tartani a kapcsolatot egymással. Köszönet érte!

 

Sajnos sokszor az orvosok sem tudnak mit kezdeni ezzel a betegséggel, mivel a legkülönbözőbb tüneteket produkálják a betegek. Ezért is lenne arra szükség, hogy egymással megosszuk a tapasztalatainkat.

 

Cél továbbá egy olyan weblap létrehozása, ahol több információ található. Aki ebben tud segíteni (leírások, fordítások, képek), annak külön köszi!

 

Én is leírom majd egy következő hozzászólásban a saját kis történetemet, bár – szerencsére – nekem nem volt szükségem kezelésre. Remélem, mások is megosztják majd a tapasztalataikat velünk!

 

Üdv,
Judit

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!