Keresés

Részletes keresés

Ágnes Németh Creative Commons License 2013.05.29 0 0 9367

Nagyon szépen köszönöm a választ! Akkor jó volt a megérzésem. :)

Előzmény: krisztike0000 (9365)
sjohn Creative Commons License 2013.05.29 0 0 9366

Sziasztok!

A kis sárga nem küldte az árut, ezért visszakértem a pénzem.

A Paypal számlámon ott is van, már forintra váltva is.

Kell-e valamit tennem, hogy a Paypay visszautalja a bankszámlámra?

Köszi ha valaki segít.

krisztike0000 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 9365

* Hamis emaileket küldözget a paypal nevében, ne aggódj semmi jogi következménye nem lesz. A pénz nem volt a számládon , szóval a fizetés nem történt meg. Ha ő utalt volna, és azt a paypal visszatartjaés ez akkor is látszik a számládon csak nem tudnál addig hozzáférni a pénzhez amíg zárolva van. Ez az egész KAMU, úgyhogy ne aggódj. :)

Előzmény: krisztike0000 (9364)
krisztike0000 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 9364

Tipikus "nigériai csalás". Keress rá a neten, több oldalon leírják ugyanezt a módszert. A paypal számládon nincs pénz, stbstb. Jól tetted, hogy megszüntetted.

Előzmény: Ágnes Németh (9363)
Ágnes Németh Creative Commons License 2013.05.28 0 0 9363

Üdv Mindenkinek!

 

Elnézést hogy ha rossz helyre írok, de kénytelen vagyok segítséget kérni. Igyekszem röviden érthetően leírni.
Jelenleg van egy eladó Honda Goldwing veterán túramotorunk. A napokban jelentkezett rá egy vevő (SMS-ben kérdezte hogy mennyi a motor utólsó ára, s hogy küldjük már el neki e-mailen, és adott is e-mail címet.) Mi elküdtük az árat (900.000 Ft) Ő neki megfelelt az ár de kérte még hogy tudnánk e még képet is küldeni róla hogy biztos legyen a dolog...ami azért volt furcsa, mert azaz oldal ahol hírdetve van a motor, ott képek is vannak a mociról, tehát ha tudta hogy eladó a motor akkor látnia kellet volna a képeket (sztem) és máshol nincsen hírdetve.

Megkapta a képeket, madj rábólintott és szeretné is megvenni, de ragaszkodott a PayPal-on való fizetéshez...Na már most nekünk nem volt PayPal-os fiókunk, soha nem is használtuk, ezt írtuk is erre ő azt mondta hogy ha regisztrálunk akkor majd mondjuk meg a nevet ahová utalja a pénzt. Én előre leírtam neki hogy majd xy e-mail címen lesz majd a fiók (lehet ezt nem keleltt volna), mert amikor fölregisztráltam, azon nyomban jött is az e-mail a PayPal-tól az információs lap, hogy ettől , ennyi összeg kerülne átutalásra..ééés most jön a "fekete leves", ugyanis kiderült hogy a PayPal, biztonsági okokból visszatartja a pénzt, amig nem kap egy igazolást hogy az eladó (azaz mi) nem előlegezzük meg a szálítási költségét a motornak, ami,- hozzá teszem, - 200.000 Ft- na már most, senki nem szeret előre kifizetni shemmit, főleg ennyi pénzt és így. Természetesen a vevő megadta az állítólagos szállítási cég (shipping agent) címét ahová a pénzt kellene utalni, de ez egy magánszemély adatai....Mindezt az ún. Western Unionon keresztül kellett volna átutalni a "szállítócégnek" akik küldenek egy igazolást hogy be lett fizetve és ennek a másolatát kellett volna elküldeni a PayPal-nak...nem lett volna problematikus, de így ennyi pénzt kiadni, soha..így kértem hogy ez így nem elsz jó megoldás, ráadásul az adásvételi szerződést is alá kellene írnia hogy a nevére kreülhessen a motor, így kértem hogy sztornózza az utalást és személyesen kellene a motort átvennie,...természetesen mindig ugyan azt hajtogatta, és mindig oda került vissza hogy utajuk át a pénzt a szállítónak és az igazolást küldjük el a PayPal-nak. A végén már a bátyja is előkerült, hogy ennél a bizonyos szállítócégnél dolgozik, és majd ők elintézik a a papírokat....Azt is el kell mondjam hogy szinte mindig kikerülte a kérdéseket/ kéréseket: pl.: hogy megoldható lenne e hogy személyesen vegye át és fizesse ki a motort...

Majd a végén, mikor láttuk hogy nem hajlik másféle megoldásra azt írtuk hogy akkor az üzlet felejtős, mert nem tudunk megeggyezni, akkor természetesen ugyan azt írta le, hogy az Ő számlájáról a pénzt már levonták, és fizessük ki a szállítási költséget és igazolás ról..stb.stb, mert különben jogi útra viszi a dolgot...nekem itt szakad el a cérna, bepipultam és megszüntettem a PayPal-os fiókot. (természetesen egy árva kanyi sem volt rajta). A PayPal-tól is megjött az e-mail hogy megszüntettem az accot, viszont! a felszólítási e-mail, amiben az van írva hogy még mindig várják az igazolást, (erről a 200.00 Ft-os szállítási költségről) a PayPal még mindig küldi.
A kérdésem az lenne hogy most jóltettem e hogy megszűntettem a fiókomat, avagy sem és írja e a PayPal-nak ezzel kapcsolatban hogy nem lesz "üzlet". S jól gondolom e hogy az utaló visszavonhatja e az utalást (mert azt olvastam hogy igen), ugyanis a vevő, azt állította hogy nem tudja visszavonni, -ami sztem. nem igaz.

A válaszokat előre is köszönöm.

(Bocsánat hogy ilyen hosszú lett)

Trollka74 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 9362

Sziasztok!

 

Egy olyan problémám van, hogy visszautalt az Eladó egy bizonyos összeget, mert nem jó árut küldtek, viszont a Paypal írja, hogy mivel én nem okéztam le, ezért vissza utalták az Eladóhoz.

 

1. Hogy kell leokézni, hogy kérem a pént?

2. Hol kell beállítani, hogy ne kelljen nekem okézni, csak bejöjjön a pénz?

 

Köszi

taminol Creative Commons License 2013.05.27 0 0 9361

Vettem valamit az ebay-en, a paypal számla róla X euró Y forint.

A banki tranzakció viszont X+3,5% euro és Y+3,5% forint.

Tudtommal a paypal vásárlásra nem tesz rá semmilyen jutalékot (mert azt az eladó fizeti).

A bankban állítják, hogy ők sem tettek rá, akkor semmilyen jutalékot.

Tudja valaki mi ez a 3,5%?

 

A bankban valai dupla átváltásról beszéltek, a paypal accountomon euróban számolok el, ez okozhatta problémát?

 

bombaba Creative Commons License 2013.05.26 0 0 9360

Nem igazán értem, mit hasonlítasz össze és mivel, de az köztudott, hogy a paypal nem azon az árfolyamon vált, mint a bankok. A banki váltás szokott kedvezőbb lenni.

Előzmény: taminol (9359)
taminol Creative Commons License 2013.05.26 0 0 9359

Sziasztok!

Nemrég vásároltam paypallal és a paypalos számlámon lévő euró és forint összeg nem egyezik meg a bankom (Unicredit) által elszámolt euro és forint összeggel.

Kb 3,5% -ot tettek rá euróban és forintban is, pedig a közlemény rovatba ott szerepel a helyes összeg.

-Felhívtam a bankot is, szerintük a paypal vont le ennyit.

-Paypal-nál viszont nem sok lehetőséget hagytak a reklamációra, mert egy árva telefonszám sincs ahol fel lehet őket hívni. A dispute pedig két lehetőséget ad meg, felnyomom az eladót (item..) vagy jogosulatlan kifizetést jelentek. Végül írtam nekik egy levelet, de még nem válaszoltak.

 

Valaki tudja mi történhetett? A bank teszi rá a százalékát, vagy ezt a 3,5%-ot a paypal számítja fel?

soriri Creative Commons License 2013.05.22 0 0 9358

Köszönöm szépen a segítséget!

Ezt az oldalt én is megtaláltam,csak az a baj,hogy csak minimiális információt közölnek benne.

További szép napot!

Előzmény: Furlover (9356)
Axióma Creative Commons License 2013.05.22 0 0 9357

Ha a refund visszament a karytadra, nem pp eygenlegen van, akkor meg kerj ujra szamlat tole, es annak a pay now-jara nyomva fizesd ki. Igy neked tuti ingyenes, kartyarol is.

Előzmény: Fecó23 (9353)
Furlover Creative Commons License 2013.05.21 0 0 9356

Én jelenleg is premierben vagyok.

Egy kis olvasnivaló: https://www.paypal.com/hu/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Merchant/general/PersonalVsBusiness-outside

Előzmény: soriri (9355)
soriri Creative Commons License 2013.05.21 0 0 9355

Sziasztok!

 

Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy ezelőtt 3 hónappal kinéztem magamnak a Pay Pal rendszerén belül a Premier Account opciót (mivel netes kereskedéssel szeretnék foglalkozni).Ám a minap észrevettem,hogy ezt a lehetőséget kivették a választékból.Annak idején azt olvastam,hogy a Business Account a nagy forgalmú cégeknek ideális,akik havi min. 700.000 ft nyereséget könyvelnek el (de lehet,hogy félreértettem).Most akartam beregisztrálni,de jelen esetben csak a Personal-t és a Business-t lehet választani.A Personal kereskedéshez több szempontból sem megfelelő, amint olvastam.Szóval fogalmam sincs,hogy melyiket válasszam.

Van valakinek tudomása arról,hogy a Premierrel mi lett?Illetve tudna valaki tanácsot adni arra vonatkozóan,hogy a Business opciónak milyenek a paraméterei?

Köszi!

Black Dragon Creative Commons License 2013.05.21 0 0 9354

Lépj be a PP re, válaszd a Send Money opciót, majd add meg az eladó PP - regisztrált email címét. Írd be mekkora összeget akarsz küldeni, és gó. A pénznemet válaszd ki. Azt hiszem ez a legésszerűbb amit tehetsz.

Előzmény: Fecó23 (9353)
Fecó23 Creative Commons License 2013.05.21 0 0 9353

Sziasztok!

Az ebay-en nyitottam egy "case"-t, mivel a vásárlástól eltelt már 42 nap és a termék még nem érkezett meg. Az eladó korrekt volt és a vételárat visszautalta a paypal számlámra. A vásárlástól számított 47. napon megérkezett a vásárolt termék.

Érdeklődöm hogyan oldható meg, hogy a már visszafizetett vételárat  visszautaljam eladónak és ha lehet akkor ne legyen az utalt összegből levonás? Mi ilyenkor az eljárás?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Furlover Creative Commons License 2013.05.17 0 0 9352

Szia.

Sajna nem tudom, én csak a saját esetemet írtam le. De ha van másik bankkártyád, vagy nem jelent túl nagy költséget, akkor talán megpróbálni.

Előzmény: fony72 (9351)
fony72 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 9351

Sajna a levelezésen már túl vagyok, semmi konkrét javaslat nem jött, csak a szokásos sablonos dolgok, hogy jelszó változtatás meg a hasonló biztonsági dolgok. Sajna nem 2 kattintás és én is másik gépről léptem be, ez volt a hiba. Ha a Resolve-ra kattanok, akkor is csak kiírja a tranzakció részleteit és ennyi, semmi további lehetőséget nem látok, amivel tovább tudnák lépni végre. Már ez megy az agyamra. Szerinted, ha az accountomhoz egy másik bankkártyát másik számlámmal rendelnék segítene? Más kiutat már nem látok...

Előzmény: Furlover (9350)
Furlover Creative Commons License 2013.05.16 0 0 9350

Neked jelenleg az egész PP accod van limitálva, nem csak az utalhazó pénz.

 

Ahogy látom a sok zöld pipánál, még nem igazoltad, hogy azt a tranzakciót február 28-án tényleg te indítottad. Azt, hogy ezt hogyan tudod igazolni (2 kattintás vagy egy tortúra, nem tudom).

Amikor az én accomat limitálták (mert a szokásostól eltérő gépről léptem be), hiába cseréltem le a jelszavam és a biztonsági kérdést, ez nem volt elég. Végül csak az oldotta meg, hogy hozzá adtam a PP számlámhoz egy dombornyomott ill. virtuális Netkártyát (addig nekem nem volt bankkártya hozzárendelve.). Ezt fogadta el a rendszer, mint igazolást.

 

Írj a PPnek, annó én is sokat leveleztem velük. Sajnos nekem ennél több ötletem nincs.

Előzmény: fony72 (9349)
fony72 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 9349

A tranzakciók listája:

 

 

 

és a konkrét tranzakció:

 

fony72 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 9348

Na emberek, én már nem látok más esélyt a limitált számlám feloldására. Rakom folyamatosan a képeket, Ti meg, akik már esetleg voltatok hasonló helyzetben legyetek szívesek próbáljatok segíteni megoldani a problémámat. Nagyon kéne, hogy tudjam használni a paypalomat. Rakom a képeket, mondjátok mit kéne tennem. Sajna az angol nem nagy erősségem. Szóval az első ami fogad ha belépek:

Vikusz1977 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9347

Nekem otp-s mindkettő, lehet, hogy akkor ez is számít.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Vikusz1977 (9345)
Furlover Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9346

Nekem sem a Junior, se a Maestro-t nem fogadta el. Ezért kellett számlacsomagot módosítanom, mondjuk vágül jól sült el.

Lehet, függ a banktól is, hol van a kártyád.

De próbálja meg, aztán kiderül.

Előzmény: Vikusz1977 (9345)
Vikusz1977 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9345

Pár hónapja adtam hozzá régi, cv2 kód nélküli maestromat minden gond nélkül. Változott volna azóta a helyzet?

Az új cv2 kódos maestrot csodálkoznék ha nem fogadná el jelenleg.

Most mastercardot adtam hozzá (új kártyámat) az se dombornyomott, szóval nem szükséges dombornyomott kártya.

Amennyire én tudom.

Előzmény: Furlover (9344)
Furlover Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9344

Maestro nem jó!!!!

Előzmény: colette91 (9342)
colette91 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9343

Igen, erre gondoltam, hogy ha veszek valamit, akkor ingyenes, de ha az én számlámra érkezik pénz, arról már levonnak. 

Előzmény: Furlover (9341)
colette91 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9342

sajnos nem jött össze, a card number résznél a maestro kártyámat szám alapján mastercardnak nézte, és kért egy CSC számot, ami az én kártyámon nincs. Az lesz a legjobb, ha bemegyek a bankba, és ott majd megmondják, hogy ez a kártya használható-e erre a célra, vagy nem. Nem dombornyomott, de pont tegnap kérdeztem német ismerősömtől, és ő azt mondta, ez a kártya is jó hozzá (és azt is mondta, hogy pofonegyszerű, haha :D ).  Azért köszönöm a segítséget :)

Furlover Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9341

A te szemszögödből igen. Ha csak betszel rá pénzt.

Előzmény: colette91 (9340)
colette91 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9340

köszönöm, akkor megpróbálok reggelni, max nem sikerül. :D A levonással nem lesz gond, mert csak az ebayről szeretnék vásárolni, és úgy tudom, hogy az ingyenes. 

Előzmény: Furlover (9339)
Furlover Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9339

Szia

PP-n csak dombornyomott (vagy annak megfelelő virtuális) kártyát adhatsz meg, amennyire emlékszem a Junior pedig nem ilyen. Nem kötelető megadni bankkártyát, de nagyban megkönnyíti az életed, PP valamiért ezt kezeli úgy, mintha ez lenne a személyid az életben.

Szerintem nem gond, ha más országbeli bankszámlát adsz meg, mint ami a címed (amennyire emlékszem úgyis kéri az IBAM számot a bankszámla megadáskor, az pedig a bankszámla országát határozza meg), de próba cseresznye.

Nézz utána, hogy a német bankszámlára való kifizetés PP-ről hogy megy, van egy ismerősöm, aki kint él, és német számlára utalja magának. Ő azt mondta, hogy neki levonnak valamennyit, mikor vissza utal. Magyar számla esetén ez a díj nincs, ill. ingyenes.

 

Előzmény: colette91 (9338)
colette91 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 9338

Sziasztok, most ismerkedem a paypal világával, szeretnék regisztrálni, de már elsőkörben akadtak problémáim. 
Németország és Magyarország között ingázom, van német és magyar bankszámlám/bankkártyám is. A mo.-i bankkártyám OTP junior, hallottam, hogy volt, akinek nem sikerlüt ezzel a kártyával reggelnie(és most kp. sincs rajta :D), így a németországi kártyámat használnám. De a címem folyamatosan változik Németországban, legszívesebben a mo.-i címemet adnám meg, megoldható ez? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!