Keresés

Részletes keresés

kerekhegy Creative Commons License 2006.03.01 0 0 311

Szia!

 

Félreértesz, nem itt van ellenségeskedés a fórumon, hanem szerintem ott kezdődhet bármilyen ellenségeskedés, ahol a jóindulatot nemlétező ürügyekkel eltiporják, és ez gyakran előfordul Solymáron, ahogy egész Magyarországon is.

 

Most értettem meg egyébként, hogy milyen kerekhegyi járatról beszélsz, és így már világos, hogy a budapesti végállomásról miért nem lehet átsétálni a városhatáron, és felszállni a saját buszunkra. Mondasz valamit! De továbbra is csak azt tudom mondani, hogy elvileg semmit sem tehet a BKV, mert onnantól kezdve, hogy leszálltál a járatáról, azt csinálsz, amit akarsz. És továbbra is úgy tudom, hogy ha valaki buszjáratot akar üzemeltetni, minden joga megvan hozzá, a monopólium nem csak, hogy nem kívánatos, hanem egyenesen ellenes az úniós szabályozással, akár a személyszállítás területén is.

Előzmény: saabi (308)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.01 0 0 310

Szervusz!

 

Örülök, hogy szaporodunk. Ha mást nem, ennyit már elértünk.

 

A képeken látható buszok közül a 600.000 forintos '83-as évjáratú, a 1.500.000 forintos '88-as. Remélem, nem hiszed, hogy a BKV buszok fiatalabbak. Tehát a 2X30milliót nyugodtan nevezhetjük a továbbiakban 2milliónak. Őszintén kérdezem: melyik buszsofőr keres 200.000 forintot Magyarországon? Mert azonnal belépek én is! De nyilván adóterhekkel, járulékokkal együtt érted, szerintem egy 80.000-es fizetés, ezekkel együtt kb. 150.000. Az 3 sofőr esetén évi 5.400.000 forint, most vagyunk 7.400.000-nél. Üzemanyag, szerviz. Legyen további 3.000.000 forint (szerintem sokat mondtam), még ekkor sem vagyunk 11.000.000-nál! A BKV egy év alatt tesz ennyit zsebre. És jövőre is kérni fogja, inflációval kutyafülével együtt, akkor már 25millió lesz, ne legyenek illúzióid.

 

Ha valaki, én aztán végképp nem vagyok az iskolabezárások, rendelőmegszüntetések, mobilposták híve, de amit még ennél is jobban utálok, az az, ha egy nyereséges üzletet veszteségesnek kikiáltva zsarolásnak tesznek ki. Egyértelmű, hogy ha valaki odaáll elém, és azt mondja: na jó, válassz: A vagy B. Azonnal azt kell felelni, hogy C, és felejtsük el egymást örökre! Egészen egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárki megzsaroljon! Gondolkodni kell, mert egész biztos, hogy a másik azért annyira agresszív, mert ő már tudja, hogy van más lehetőséged is, és ki akarja kényszeríteni belőled a választást, mielőtt te magad is rájössz erre.

 

Saját busszal ráadásul a menetidő is megrövidülne, és azon az útvonalon járhatna, amelyiken mi szeretnénk, nem kellene aggódva várnunk, hogy Aba úr megálmodja-e nekünk az Auchan-hoz való kiszállítást, vagy esetleg abban a pillanatban el is felejtette, ahogy kilépett az ajtón.

Előzmény: öreghalász (307)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.01 0 0 309

Bátorkodnék csak annyit megjegyezni, hogy a BKV által kért 18 millió forintban tudtommal nem csak a 64-es közlekedésének további biztosítása lenne benne. Aba Botond legalábbis múltkoriban, amikor Solymáron tartott előadást, arról beszélt, hogy amint sikerül megállapodniuk az önkormányzattal a hozzájárulás összegéről és annak megfizetéséről, a BKV egy csomagot tesz le az asztalra, amely csomagban több, Solymár közlekedésének javítását célzó javaslat, megoldás szerepel. Részleteket addig nem akart elárulni, amíg folynak a tárgyalások, de tudomásom szerint az például már bizonyosnak látszik, hogy az Auchanhoz rövid időn belül a falu felől is kék buszjárat fog kimenni.

 

Egyébként annak idején többször is beírtam a fórumba, hogy jön Solymárra a BKV-vezér, bárki eljöhetett volna közületek is, és neki szegezhette volna a kérdéseit, kifogásait, ötleteit, felvetéseit. Ha például ott lett volna valaki a Kerekhegyről, biztosan felvetette volna a kerekhegyi 157-es problémáját. Ennek felvetését én is terveztem, de aztán kiment a fejemből - egy közvetlenül érintett valaki viszont biztosan nem felejtette volna el.

saabi Creative Commons License 2006.03.01 0 0 308
Nem értelek, hol van itt ellenségeskedés? A Kerekhegyre a faluból nem tud busz felmenni. Ez nem ellenségeskedés, hanem megfelelő út kérdése.
Ha Budapest felé járna egy kerekhegyi busz, akkor az csak Budapesten tud visszafordulni, mivel a határon nincs buszforduló, se hely azt kiépíteni. Legalább a 157-s - az megy arra? nem vagyok benne biztos - végállomásáig el kellene menni, az meg már Budapest. El kellene fogadni, lokálpatriotizmus ide vagy oda, vannak a falunak szomszédai és vannak olyan földrajzi sajátosságok, amelyek miatt nem megoldható minden. Vagy elsősorban azért kellene lobby-zni, hogy épüljön Kerekhegy és a falu között egy normális, kétsávos út, amin mondjuk feljárhatna a vasúthoz járó solymári busz.
Összefoglalom az érthetőség kedvéért.

  • A Kerekhegy busszal jelenleg csak Budapest felől megközelíthető, hacsak hirtelen nem épült a falu felől egy normális út.
  • A Kerekhegy felől Budapest felé járó busz csak Budapesten tud megfordulni, tehát nem megoldható hogy csak a határig menjen.


És mégegyszer, én NEM sajnálom a kerekhegyiektől a buszt.

Ave, Saabi.
Előzmény: kerekhegy (306)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.01 0 0 307
A legjobban félinformációk alapján lehet felháborodni. Ezt a jogot senkitől sem szeretném elvenni. Azt gondolom csak viccnek szántad, hogy Solymár a fotón látható 30 éves romhalmazok egyikét vagy a luxusbuszt vásárolja meg. Nézzük a tényeket: A BKV 18 milliót kér a járat biztosításáért, ami valóban vérlázító és a zsarolás magasiskolája. Ráadásul pocsék a szolgáltatásuk minősége.
Mi lenne, ha Solymár maga biztosítaná a járatot a tarfóházig? Jó ötlet, nézzük a számokat: A törvény szerint ehhez minimum 2 db busszal kell rendelkezni. Ez 2x30 millió forintba kerül. A járat biztonságos üzemeltetéséhez három soförre lenne szükség.
Az ő bérük a bérterhekkel együtt 3x400 ezer forint (havonta 200 ezer bruttó/sofőr), azaz évente (a 13. havi fizetéssel együtt) kb 15 millió forint (szociális juttatásokat nem számoltam). A buszok üzemeltetése, (üzemanyag, szervíz, garázs) kijönne kb 10 millióból. Az egész megúszható vacak 95 millióból. Hát mit kell ezen gondolkodni? Szüntessük meg az iskolát, vagy az orvosi rendelőt, vagy a művelődési házat és már meg is van a saját belső közlekedés.
Csak bátran előre!
Üdvözöl
Öreghalász
Előzmény: kerekhegy (299)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.28 0 0 306

Szia!

 

Ne is haragudj, hogy felhúztam magam, de az egész ellenségeskedés-dolog véleményem szerint éppen itt kezdődik. Szerintem oly' mindegy, hogy helyi vagy betelepült, az a lényeg, hogy jót akarjon. Tegyen jót a falunak, ahogyan tud. Ha az egész országban mindenki efféle lokálpatrióta módon gondolkodna, állítom, hogy jobban működne minden - már persze, ha lenne néhány fejes, aki (szintén egy nagy adag jóindulattal) térségi, vagy országos szinten össze tudná hangolni a különféle célokat.

 

Hogy szavamat ne felejtsem: nem megy minden éppen idilli módon Solymáron. Nem véletlen, hogy kis fórumunk is rövid idő alatt megtelt panaszokkal és sirámokkal. Ha van jó ötlet, olyan, amin Solymár spórolni tud, ha egyáltalán valakinek ötlete van, azonnal jön a gáncsolás, a fanyalgás, jobb esetben a vállvonogatás.

 

Akkor, amikor Solymár 36 millió forint hitelt vesz fel, saját vállalkozási területeit zálogként adva, csak hogy a hitel felét, (18.000.000 forintot) kifizethesse a BKV zsarolására, akkor minden mentő ötletet messiásként kell üdvözölni! Mert legyünk őszinték: nem veszteséges a vonal, tömve vannak a buszok! Hogy egy kókai fordulattal éljek: aki azt állítja, hogy veszteséges, "az nem tudja mit beszél". Csakhogy! Solymáron nem lehet vonaljegyet kapni, a buszon pedig nincs jegyellenőrzés. Hát persze, hogy mindenki bliccel! Főként ilyen jegyárak mellett ezen nincs mit csodálkozni.

 

A BKV-nak Budapest határáig, azaz a Hidegkúti úti trafóig el kell jönnie. Solymár és Budapest határos egymással, ergo Solymár határán belül már olyan közlekedési eszközt választunk, amilyet csak akarunk. Egyébként tudomásom szerint olyan, hogy monopolhelyzet BÁRMILYEN területen - immár nem létezhet. De tegyük fel, hogy valamilyen jogi pontatlanság :) miatt mégis fennáll. A mi falunkban az van, amit mi akarunk. És nem fogom fel, miért akarnánk engedni a zsarolásnak, amikor van más, kifizetődőbb lehetőségünk is.

 

És hogy csak Budapest felől megközelíthető Solymár? Igaz. Ha marad a BKV, marad ez is.

Előzmény: saabi (303)
pallma Creative Commons License 2006.02.28 0 0 305
Van róla plakát!
Előzmény: szkitty (293)
saabi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 304
Ennek a közvéleménykutatásnak az eredménye érdekelne. Én úgy nőttem fel, hogy az őslakosok nem bírták a gyüttmenteket és viszont. Mostanában egyre többet hallok olyanról, hogy falubeli fiatalok a telepen vásárolnak lakást, talán ez felszámolja a telepi - nem telepi ellenszenvet.
Két évig viszont a faluban laktam, ahol azt hallottam ellentétről az őslakosok és a háború után betelepítettek között, tehát a falu se egységes. Ehhez jönnek még a hegyre települt "újgazdagok" :-). Jó magyar szokás, mindenki utál mindenkit. :-( Vagy csak én vagyok a szokásosnál pesszimistább? Pedig tényleg jó lenne egy olyan hely, ahol az ember lánya-fia otthon érezheti magát. Én egyéves korom óta élek Solymáron (bár utóbb pár év kimaradt), de van egy olyan sejtésem, kevesen tekintenének a solymáriak közül helyinek.

Ave, Saabi.
Előzmény: regisztrálatlan (302)
saabi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 303
Hogy a 18 sok, nem vitatom. Félre ne érts, nem sajnálom tőletek a buszt, csak arra akartam rámutatni, hogy jelenleg sajnos csak Budapest felől vagytok megközelíthetőek. Tehát a solymári busznak mindenképp be kéne mennie Bp-re és ezt a BKV _feltehetőleg_ megfúrná.

Ave, Saabi.
Előzmény: kerekhegy (301)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.28 0 0 302

Kedves Péter!

 

Attól tartok, hogy az általad felvetett problémák (mármint az eltérő falurészek lakói közti kapcsolat és együttgondolkodás hiánya) ott kezdődnek, hogy már pl. a Szokolay Bálint Nőikar és a Hagyományőrző Asszonykórus rendezvényeinek közönségében is kicsi az átfedés.

 

Lehet, hogy megpróbálkozom valami ötletes közvéleménykutatással a lakótelepen (milyen információkat hiányolnak a faluról, hogyan infoirmálódnak, minek örülnének, hogyan kapcsolódnának be jobban a közéletbe, stb.), de lehet, hogy már eleve halva született ez az ötlet?

 

A.

Előzmény: senior önkormányzó (288)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.28 0 0 301

A BKV se jön fel.

És itt már nem Budapesten vagyunk.

Gondolom.

Sok a 18.

Feleslegesen sok.

Előzmény: saabi (300)
saabi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 300
Sajnos ezek a faluból nem tudnának felmenni a Kerekhegyre azon a cipőfűző vékonyságú úton, Budapesten meg csak a BKV üzemeltethet tömegközlekedési szolgáltatást. Meg a Volánbusz. Gondolom.

Ave, Saabi.
Előzmény: kerekhegy (299)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.27 0 0 299

Na, lássuk, miből élünk!

 

600.000 Ft

1.500.000 Ft

És egy hölgy ilyen, Setra típusú buszokat tud beszerezni áron alul Németországból.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iszonyú pazarlás kifizetni 18.000.000.- forintot a BKV-nak egy évre!

Kedves Városgazdák! Gondolkodjanak!

kerekhegy Creative Commons License 2006.02.27 0 0 298

Helló!

 

Én még nem hallottam, de kösz, hogy felhívtad rá a figyelmet! :P :D

Előzmény: regisztrálatlan (291)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.27 0 0 297

Szia!

 

Ennyi angyalkát egy képen! :)

Előzmény: szkitty (294)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.27 0 0 296

Jó estét!

 

Köszönöm a gyors választ. Könyvelési adatokat inkább nem bogarásznék, csupán az egyesület működése érdekelt. Ha jól értem, az éjszakai őrjárat nem annyira pénzügyi, mint inkább taglétszámi kérdés, amit erősen befolyásol az, hogy a lakosság milyen esetekben érzi indokoltnak, hogy riasztania kell a polgárőrséget. A táblát egyébként megtaláltam, úgyhogy ezzel szerencsésen megelőztek!

 

A számlaszámot érdemes lenne egy kicsit szélesebb körben terjeszteni most, hátha nagyobb összeg jön össze!

 

Előzmény: id. Vigh Béla (295)
id. Vigh Béla Creative Commons License 2006.02.27 0 0 295

Tisztelt Kerekhegy!

 

Köszönöm az észrevételeit, minden jobbító szándékú hozzászólást örömmel veszünk. Szeretném pótolni az Ön által jelzett hiányosságokat. Egyesületünk adószáma: 18669787-1-13. Bankszámlaszámunk: 65700062-10117853 Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet. A cikk végén felsorolt "árjegyzék" arra vonatkozik, hogyha magánszemély a polgárőröket autóval vagy anélkül, stb. kívánják igénybe venni pl. esküvő, ingatlanőrzés. A temetéseknél a parkoló biztosítása térítésmentes. A tűzoltóság "árjegyzékét" a Fővárosi Túzoltóság által alkalmazottak szerint állapítottuk meg, azokra az esetekre, amikor nincs közvetlen élet- vagy balesetveszély. Polgárőrségünk reggel 6 és este 10 között érhető el, de beosztás szerint éjszaka is látnak el szolgálatot. Az időpont meghatározása azért volt fontos, hogy éjszaka ne hívják a polgárőrséget olyan esetekben, mint pl. ugat a szomszéd kutyája hajnali kettőkor. Ha nincs kint járőr a P.vári rendőrőrs ügyeletese akkor is el tudja érni Egyesületünket, ilyenkor 15-20 percen belül kellő létszámmal rendelkezésükre tudunk állni, akár éjjel akár nappal.

Egyesületünk önkormányzati támogatása 2005. évben 2.000.000.- Ft, SZJA 1%-ából 515.113.- Ft-ot kaptunk, pályázaton 1.000.000.- Ft-ot nyertünk (ezt a tűzoltóságunk technikai fejlesztésére kellett fordítani). Az érdeklődők természetesen betekinthetnek az Egyesület könyvelésébe. 

Egyesületünk munkájával kapcsolatosan érdeklődőket továbbra is szívesen várjuk.

Üdvözlettel:    id. Vigh Béla

Előzmény: kerekhegy (282)
szkitty Creative Commons License 2006.02.26 0 0 294

Szervusztok!

 

Pár hozzászólással lejjebb Kedves Fórumozó Barátunknak teljesen igaza volt: Ne csak a rosszat lássuk...

 

Ezért küldök Nektek most két képet, mely azt sugallja, hogy a tél is lehet jó...

 

Azért a tél is tud szép lenni...                 Hóangyalkák...
szkitty Creative Commons License 2006.02.26 0 0 293

Szervusztok!

 

Állítólag jövő héten csütörtökön - márc. 2. - lesz a közmeghallgatás községünkben.

 

(Én teljesen véletlenül értesültem róla, igaz, tudomásom szerint, minimum 2 héttel előtte közzé kell tenni, többféle módon is...)

 

 

 

 

pallma Creative Commons License 2006.02.26 0 0 292
Mindig ez a politika!
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.26 0 0 291

Ezúton kívánom cáfolni azt a faluszerte futótűzként terjedő pletykát, hogy én és Kitti... ;-)

Csak együtt buliztunk!!!

Bár ami késik...  :-DDDDDDDDDDDD

 

A buliért köszönet Editnek+Péternek+az Ifj.Tánccs.-nak.

 

Folytatás kedden este 6-tól az iskolai tornacsarnokban. GYERTEK MINÉL TÖBBEN!!!

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.26 0 0 290

Kedves Önkormányzó!

 

Láttam az általam beidézett rendelet dátumát, nagyjából tisztában vagyok a keletkezésének körülményeivel (már amennyire az ember 60 év múltán ilyennel tisztában lehet). Nem véletlenül használtam többször is idézőjelet!

 

Az eltérő falurészek lakóit nem tudom, hogy lehetne igazán hatékonyan összehozni, örömteli, hogy mostanában erre bőségesen vannak próbálkozások. Apró lépés lehet például még több olyan mulatság, amilyen a tegnapi is volt, és ami még amilyenebb lehetett volna, ha még többen jönnek el az újabb falurészekből. Eddig még sosem táncoltam a kisebbségi önkormányzat vezetőjével, ma ezt már nem mondhatom el.

 

A.

Előzmény: senior önkormányzó (288)
szkitty Creative Commons License 2006.02.25 0 0 289

Szervusztok!

 

Tegnap egy nagyon jót beszélgettünk a Solymári Környezetvédő Egyesület KLUBrendezvényén, a Műv. Házban. Sajnálhatjátok, hogy nem jöttetek el...

 

Eleinte úgy tűnt, hogy a technika ördöge kifog rajtunk, mert a Műv.Házból kölcsönkapott projektor nem akart működni, de Tamás Enikő feltalálta magát, és megtartotta az előadását anélkül is. (Remélem, sikerül egy rövid cikket összehoznom majd...)

 

Mint ismeretes, 2007. jan. 1-től bevezetik Solymáron is  -már régen kellett volna...- a mennyiség alapú szemétdíjat. Tehát: mindenki az általa termelt lakossági szilárd hulladék mennyisége alapján fog fizetni. Ezért a lakosoknak fontos (lesz), hogy minél kevesebb szemetet kelljen elszállíttatnia. A háztartásokban keletkezett szemét min.30%-a komposztálható. Ahol kert is van -Solymáron ez a jellemző-, ott ennél jóval több is. Enikő részletesen elmondta, hogy miként lehet ezt csökkenteni azáltal, hogy a háztartásban keletkezett -elsősorban- szerves anyagokat komposztáljuk. Szinte mindent lehet komposztálni, az üveg-, műanyag- és fémhulladék kivételével.

(Részletesebben: majd a helyi lapokban...)

 

KÖVETKEZŐ SKE KLUB: 2006. MÁRC. 31., 18.00h, Műv.Ház

Téma: A kistérség környezet-, természet- és tájvédő egyesületeinek bemutatkozása

 

Gyertek!

 

Üdv.: Szkitty

senior önkormányzó Creative Commons License 2006.02.25 0 0 288

Szia András!

Tudod, hogy milyen bájos rendeletet bányásztál ki? Amivel a közbiztonságot meg lehetne oldani? Ez bizony a derék magyar állam itteni helytartóinak az intézkedése volt. A győztes nagy hatalmak Párizsban megállapodtak a II. világháború után a lakosságcseréről, remélhetőleg utoljára a történelem során, a "nemzetállam" emberellenes, beteg gondolata jegyében. A jó magyar államhatalom ezúttal is pápább akart lenni a pápánál, akárcsak 44-ben a zsidók, 46-tól meg a háborús bűnösök kérdésében, és még később, a szovjet  világban. Az általad idézett rendelet a sváb kitelepítések hatékonyságát hivatott szolgálni, a megjelenése körüli napokban ennek a falunak a lakói felét kézitáskáikkal együtt marhavagonokra tették..Ezen az sem könnyít semmit, hogy ugyanilyen körülmények között kerültek ide mások, pl. a felvidékről. Ennek a rövid (2-3év) korszaknak voltak minden helyről kitelepítettjei(deportáltjai) (százezrek), akiknek az életét sem hagyták meg, vagy csak azt(tessék választani).

Itt kapcsolódnék mondandómmal ahhoz, hogy lassan panaszfórummá válik ez az igen hasznos szellemi, közösségi együttlét. Az elszenvedett sérelmek és sebek cinikussá, önzővé tették az egykori szenvedőket (őslakosságot). Nekik meg kell érteni, hogy ezen az eddig járt úton sehova sem lehet jutni. Az újabban betelepült részek, Bécsi út, Kerekhegy, Hudweit lakosai nélkül Solymárt a porfészkek között is hiába keresnénk.Csak az egész település egyetemes fejlődése (fejlesztése) hozhat békét és jó közhangulatot. Szerintem ebből a perspektívából kell minden kérdést megközelíteni! S nagyon örülnék, ha ezekkel kapcsolatban más is közzé tenné gondolatait.

 

regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.24 0 0 287

Kerekhegy írta: Arra mivel lehetne rábírni a döntéshozó testületet, hogy mondjuk havi rendszerességgel olvassák a fórumot, esetleg konstruktívan reagáljanak is?

 

Én próbálom propagálni néhány helyen, hogy létezik Solymár fórum, és tessenek szíveskedni olvasni, hozzászólni, válaszolgatni. Most a februári és márciusi lapszámunkban több helyen is elpöttyintek olyan témákat, amelyek kapcsán ide a fórumra lehet utalni... De hár a februári szám is csak a jövő hét elején jelenik meg, a márciusi pedig legjobb esetben is csak március 15. előtt 1-2 nappal...

De ha meg is jelenik itt valami hivatalos ember, nagy mélyenszántásokra ne számíts!

Előzmény: kerekhegy (285)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.24 0 0 286
:) Itt, kérem, rendnek kell lennie! És a magánügyeket, kérjük az utcán szíveskedjenek intézni! :)
Előzmény: regisztrálatlan (284)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.24 0 0 285

Szia!

 

Mindenképpen elolvasom, mert tényleg rémesek a körülmények. Ez már nem emberhez méltó! Főleg, hogy évtizedek óta húzódik az ügy. :( Éppen most írtam Kitty-nek egy esetleges megoldást. Persze, nincs ingyen. :(((

 

A veszélyeztettségi térképpel kapcsolatban, először is köszönöm, hogy tényleg ilyen lelkiismeretesen jársz utána a lehetőségeknek. Annyit szeretnék mondani, hogy ha már ebben az ügyben is ilyen közöny tapasztalható a "szervek" részéről, hogy talán mi magunk is megoldhatnánk valamilyen szinten. Nem kell hozzá más, mint egy solymári térképmásolat, meg egy csomó (remélhetőleg inkább kevés) színes fejű gombostű. Csinálhatnánk egy havi, és egy összesített listát, a különböző bűncselekményeket különféle színekkel jelölve. Ha a polgárőrséget is rá tudjuk venni, hogy segítsenek, és esetleg egy táblát kitennék az összes Solymár tábla alá, miszerint "Solymár biztonságát polgárőrség vigyázza", vagy valami hasonló, talán el is érhetnénk valamiféle eredményt. Már csak az kell, hogy kiválasszunk egy olyan személyt, akiben mindenki megbízik, lelkiismeretes, és vállalja is a feladatot, illetve, hogy ennek a hírét elterjesszük Solymáron széles körben. Ha jól tudom, egy buszmegállói hirdetőtábla havi 5ezerért bérelhető... Ahhoz, hogy ne éljenek ezzel a lehetőséggel a bűnözők vissza, esetleg hamis bejelentéseket téve, az lenne a jó, ha a bejelentők fényképpel igazolnák a történteket. Aki fényképet hoz, április 23-ig kap egy kiló narancsot ingyen! :))))) Na jó, legyen alma, az olyan pártsemleges. :D

 

Kezdünk egy kicsit Solymár panaszirodává alakulni, ami nem jó. Olyan szép és kedves ez a község, jó lenne pozitív élményeket is sorolni! Biztosan vannak!

 

Arra mivel lehetne rábírni a döntéshozó testületet, hogy mondjuk havi rendszerességgel olvassák a fórumot, esetleg konstruktívan reagáljanak is?

Előzmény: regisztrálatlan (283)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.24 0 0 284

Szia!

 

Miközben megpróbáltam neked megkeresni a polgárőrség számlaszámát a neten, egy "bájos" kis (Solymáron kelt) rendeletre bukkantam, ami "megoldhatja" a közbiztonsági problémákat. Idézek belőle.

 

"A község utcáin este 8 órától reggel 5 óráig csak hivatalos ügyben, továbbá halaszthatatlan magánügyben szabad tartózkodni. Az utcán más ügyben tartózkodókat őrizetbe veszik.

 

A község területén - a hivatalos kiküldetésben lévő közszolgálati alkalmazottak kivételével - csak az tartózkodhat, akinek a községben állandó lakása van, továbbá aki tartózkodási engedélyt kapott. Ezért minden más személy köteles a község területét haladéktalanul elhagyni. Aki a tilalom ellenére a községet - a közzétételtől számított - 24 óra alatt el nem hagyja, őrizetbe veszik.


A község területét csak az hagyhatja el, akinek a helyi rendőrhatóság (szerv), illetőleg megérkezése után a mozgó karhatalmi zászlóalj parancsnoka erre engedélyt ad. Engedélyt délelőtt 10 órától 12 óráig és délután 2-től 4 óráig lehet kérni az említett rendőri hatóságok (szervek) hivatali helyiségében.

 

A községből engedély nélkül semmit sem szabad kivinni. Engedélyt csak a területileg illetékes rendőrhatóság, megérkezése után pedig a mozgó karhatalmi zászlóalj parancsnoka, illetőleg az áttelepítési miniszteri biztos adhat. Az engedély nélkül szállított tárgyakat a hatósági közegek nyomban elveszik, szállítóját pedig őrizetbe viszik.


A község területén gyűlést tartani tilos, gyűlés tartására csak a területileg illetékes miniszteri biztos adhat engedélyt. Az engedély nélküli gyűléseket feloszlatják, résztvevőit pedig őrizetbe veszik."

 

Ja, hogy mindez mikori? A keltezés: Solymár, 1946. április 30.

 

A (helytörténeti szempontból komoly érdekességgel bíró) teljes szöveg itt:

http://www.leveltar.fejer.hu/konyvek/kozlemeny_24/fejezet_52.html

Előzmény: kerekhegy (282)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.02.24 0 0 283
Véletlen egybeesés, hogy a Bánya utcának ugyanezen problémáiról a Szólj Már szeptemberi számában is írtunk, két oldalas, alaposan körbejárt cikkben. Ha érdekel a "nagyon komoly" válaszreakció az illetékesek részéről, akkor lapozz bele a Hírmondó őszi számaiba. Ha lehet írásban vállat vonni, vagy diszkréten de érthetően az olvasók tudtára adni, hogy egy bizonyos téma nagyon magasról nagyon le van sz**va, akkor ez a téma így járt.
Előzmény: kerekhegy (281)
kerekhegy Creative Commons License 2006.02.24 0 0 282

Tisztelt Uram!

 

Néhány kérdésem lenne a polgárőrséggel kapcsolatban. A legutóbbi Hírmondóban megjelent cikkében azt írja, hogy a tagok önkéntesen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik mindannyiunk számára hasznos tevékenységüket. Ezt ezúton szeretném is mindannyiunk nevében megköszönni. A cikk végén azután felsorol egy úgynevezett "árjegyzéket", amelyben pl. a személyek költségtérítése 500 Ft-ban van megjelölve. Félre ne értsen, nem sokkallom, nem is sajnálom ezt a pénzt az önkéntes polgárőröktől! Csupán jó lenne tisztán látni abban a kérdésben, hogy érdemes-e pl. adományokkal támogatni a polgárőrséget, illetve ennek lenne-e hatása esetleg a járőrözés gyakoriságára, vagy előfordulhatna-e adott esetben, hogy nem reggel 6 és este 10, hanem mondjuk éppen fordított időpontban "dolgoznának"? Mert a bűnesetek többsége véleményem szerint éppen erre az időszakra tehető. Ha jól tudom, Gazdagréten éppen éjszaka járőröznek a polgárőrök, így rengetek autó ellopását megakadályozva.

 

Az önkormányzattól kapnak valamilyen támogatást?

Jó lett volna, ha a cikkben számlaszámot is megjelölnek, hiszen éppen most van itt az ideje annak, hogy megjelöljük, adónk 1%-át milyen alapítványnak, intézménynek szeretnénk juttatni.

 

Gratulálok az új kocsihoz, és a leendő tűzoltó-autóhoz is!

Köszönjük áldozatos munkájukat!

 

Előzmény: id. Vigh Béla (228)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!