Keresés

Részletes keresés

szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 357

Kedves Öreghalász!

 

Köszönöm a kedves szavakat. Képzeld, ismerem, hogyan működnek az önkormányzatok... A Solymáriról is van fogalmam -Sajnos, túlságosan is...

 

Nem szeretnék vitatkozni Veled, de szerinted, ha minden tökéletesen működik Solymáron, miért vizsgálódik annyit az Ügyészség, Közig. Hivatal, miért bírságol a Munkaügyi Felügyelet, miért van az, hogy cc. egy év alatt 18 ember cserélődött a Hivatalban, stb.? ...

Előzmény: öreghalász (354)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 356

A költségvetésben a következő adatot találtam.

Hosszú lejáratú felvett hitel 450.000.000 forint.

öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 355
Jó, rendben igazad van! Meghajlok. Vegyünk két lepukkant buszt. Adjunk a sofőröknek
54 ezer forint fizetést, és minden megoldódott. A BKV-t zavarjuk el.
A buszok kijönnek 2 millióból, a sofőrök kijönnek 1,8 millióból. Az üzemanyagot vegyék meg a jegyek árából. Ez annyi mint 3,8 millió. Azaz 14,2 millióval beljebb vagyunk.
Remélem ez konstruktív, előre mutató ötlet. Javasolom, hogy ezt képviseljétek a lakossági fórumon. Meglátjátok milyen sikeretek lesz.
Csak bátran előre!
Hajrá Kerekhegy!



Előzmény: kerekhegy (336)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 354
Hű Szkitty, de lapos szöveg ez a baráti társaságokban dől el Solymáron minden.
A bemutatkozódban azt írod, hogy három diplomád van. Oké, ez szép, de ebből arra nem futja, hogy ismrjed miképpen működnek az önkormányzatok? Ha meg nem tudod, akkor minek írsz képtelenségeket.
Nézzük a valóságot. A solymári képviselőtestület 14 tagból áll. Ez a 14 ember dönt minden fontos kérdésről. Ezt úgy nevezik, hogy határozat (rendeleteket is alkotnak).
Na, most dönteni csak többséggel lehet. Akkor mia az, hogy a sokat sejtető nevű baráti társaság dönt. Ez képtelenség. A 14 tagú képviselőtestület dönthet kizárólag! Teljesen mindegy, hogy a világ melyik pontján milyen társaság mit akar, a döntés az általunk választott 14 ember joga és kötelessége. MIndaddig, míg a következő választás el nem jön.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy valóban olvassa-e valaki az önkormányzattól a fórumot, közbiztonsági tanácsnokon kívül. Az is érdekes, hogy Ő miért nem utasította vissza Bravúr korrupcióval gyanúsító írományát. Talán egyetért vele? De akkor, meg miért nem teszi szóvá ezt a testület ülésén. Vagy már megtette? Mikor? Melyik ülés jegyzőkönyvében található?
Előzmény: szkitty (348)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 353
Tökéletes
Előzmény: perszy (352)
perszy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 352

Köszönöm bókodat, nem tehetek róla, nekem ilyen a kommunikációs stílusom. Nem is nagyon szoktak útálni.
Buszos témák: 150-től, 200, ha jól emlékszem. Kellemes csevely volt.

 

Olvassál egy kicsit vissza. Én úgy vettem ki, Kittyke nem aszfaltot akar, csak egy lámpát, meg 10cm-nél kisebb sarat, meg az autógumi szélességének felénél nem nagyobb gödröket. Ez gondolom nem túl nagy igény.

 

Ismét busz:

Számomra érdekes elképzelés, mondjuk Kerekhegy-city - Vasútállomás viszonylat (lehet asan is, és ha megvalósítjuk közpénzből, kérhetünk egy kicsit zsebbe is). A KoppányM utcán nehezen tudom elképzelni a buszt, keskeny, meredek. Kisbusz - akkor is keskeny. Apropó, én mende-mondákat hallottam, ki finanszírozta a KoppányM-dűlő aszfaltozását? Eredetileg.
Szóval a KoppányM régóta igen keskeny, pedig tulajdonképpen az egy "főút". És sajnos megalapozatlan, mint a buszos gondolatmenetem, így a semmin lévő aszfalt összetörik, pl a busz alatt. De azis lehet, hogy a leömlő víz szétmos mindent, a támfal megmozdul, és a busz lepotyog.

Nem tudom, egyébként lenne-e reális kereslet egy ilyen viszonylatra. Mondjuk a diákoknál előfordulhat, meg azért szoktak néhányan gyalogolni is.

 

Visszatérő téma, 164 - Pincekocsma, vagy hogyhívják, ha meg van még. Van ott feljebb valami buszfordulónak kinéző terület is. De nem ismétlem magam.

 

És fontos a vasút megközelítése, jelen árfolyamon a Nyugati 182Ft-ért közelíthető meg alkalmanként, vissza mégegyszer 182. Mennyi a BKV jegy? Menetidő 29-34 perc. Jé, 23:15-kor indul az uccsó vonat a Westendből (az uccsó 64-es 22:40-kor, tehát Moszkváról min 22:10). Tehát még mozihoz is jó - lenne, ha valaki az állomás mellett lakik.

 

Jólvan, befelyezem, de ha van 5letem, leírom. Így jó lesz?

 

P

 

 

Előzmény: öreghalász (349)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 351
A mi utcánk is sáros és kátyús, mint annyi utca Solymáron. Mindez a huszonegyedik században Európa közepém, ez felháborító és téged is megértelek. Azonban meg kell mondanom, hogy nagyon felháborodnék, ha az önkormányzat a ti két család által lakott utcátokat hamarabb aszfaltozná, mint a Panoráma, Boróka, Rönk vagy Magas utcákat, ahol több száz család él. Egy kicsit sem lenne demokratikus, hogy mindannyiunk pénzéből azért élvezzél előnyt, mert hangossabban követeled, mint mások. Kíváncsi lennék arra a balfékre, aki neked utat ígért, ha egyáltalán így volt.
Előzmény: szkitty (347)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 350
A frászt, több milliárdos hitelt vettek fel. Már több a solymári adósság, mint az államadósság. A titkos társaság összejött és eladták egész Solymárt az izraeliknek. (Szkitty tudta nélkül)
A hétvégi bálon már a solymári zenekar klezmert játszott. A jövő héten meg jön a Hamasz. Már Oszama is felfigyelt erre. Gyertek el a közneghallgatásra és vágjátok ezt a képükbe.
Remélem most meg vagytok elégedve velem, és szép jövőt jósoltok.

U.I. A legújabb információm, hogy Solymár hadat üzent Iránnak. Emiatt volt itt a Putyin is.
Előzmény: regisztrálatlan (342)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 349
Kedves Szkitty! Továbbra is irigyellek, hogy neked utat ígért az önkormányzat. Perszyt még jobban irigylem, mert őt meg idecsábították. De a legeslegjobban Kerekhegyet irigylem, mert neki érvek helyett elég ideológiai lózungokra hivatkozni. Mi az, hogy idejöttem a semmiből. Miért Ti honnan jöttetek? Van valami szabály, hogy honnan lehet jönni! Könyörögve kérlek benneteket mondjátok meg nekem is. Azt sem tudtam meg, hogy hány hozzászólás után lehet ellenérveket mondani. Pedig úgy tűnik erre is van szabályotok. Még mire van? Kerekhegy vitastílusa óriási. Feltételez valamit rólam, majd egyetért vele. Kéne nyitnia egy olyan fórumot, ahova csak ő írhatna. Gondolom jól ellene. Meg kell mondjam egyedül Perszy vitastílusa elfogadható számomra. Annak ellenére, hogy több mindenben nem értek vele egyet. Úgy látom Szkitty is igyekszik érvekkel vitázni, bár jó sok indulati elemmel és valótlan adattal tarkítja, de a többiek..... hát inkább megtartom magamnak az idekívánkozó jelzőt.
Érdekes, hogy egyszerre feltételezitek rólam, hogy képviselő vagyok, hogy az őslakosok közé tartozom, illetve nem is vagyok solymári. Hát érdekes ez egyáltalán?
Jó lenne tudni, hogy Kerekhegy és Regisztrálatlan mit ért az alatt, hogy nem jósol nekem sok jövőt. És miért nem? Mert nem szállok be az egyébként meglehetősen hamis kórusotokba?
Könyörgöm a buszról mondjatok valami okosat, ne a sematikus, buta ideológiákról!

Előzmény: szkitty (347)
szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 348

Szió!

 

Ez csak olyan pletyka-szerűség...  Solymáron ilyesmit a "Baráti Beszélgetéseken" szoktak eldönteni... (Így hiteles infóm nehezen van...)

 

Számot nem írok le, de a pletyka szerint Kerekhegy által írt számnál is nagyobbról van szó...

Amúgy ha 4 év alatt semmit nem fejlődött a község -pontosabban: visszafelé igen...-, akkor gyorsan valami megoldást kell találni az Illetékeseknek, nem? Valamit fel kell mutatni, hogy mi a fenét csináltak eddig?...

 

Lehet, hogy szakmai ártalom, de én nagyon hiányolom még mindig a településfejlesztési koncepciót. (Egy 200 fős falu Vezetősége szervezettebben dolgozik, mint Solymár. Így nem lehet előre haladni!...)

 

Szkitty

Előzmény: regisztrálatlan (342)
szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 347

Kedves Öreghalász!

 

Leszögezném, hogy az Önkormányzat nekünk sem ÍGÉRT  utat, hanem NYILATKOZOTT illetve HATÁROZATOT HOZOTT. (Ez nem mindegy...) Tudomásom szerint, a Képviselő-testület által hozott határozatokat végre kell hajtani, és határidő + felelős is van...

 

Mi úgy vettük a házunkat, hogy 1 1/2 (azaz másfél évig) NEM MERTÜK megvenni, mert olyan állapotok voltak.  Annak ellenére,hogy hiába mondogatta az előző tulaj, hogy hamarosan utca lesz itt, hiszen az Önkormányzat már több évvel ezelőtt megígért - ÍRÁSBAN...

Majd végül, MIELŐTT megvettük, 2001-ben ÍRÁSBAN véleményt kértünk a T. Hivataltól. Ebben szerepel, hogy az utca rendezése folyamatban van. Ekkor kellett volna visszalépnünk. Sajnos, olyan naívak voltunk, ELHITTÜK,hogy ami leír a T. Önkormányzat Hivatala, az úgy is van.

Majd egy évig jártuk a bankokat, mert semelyik nem akart építési hitelt adni, mikor kijött a helyszínre...

 

Mivel semmi nem történt egy év alatt, ismét állásfoglalást kértünk, ÍRÁSBAN, a T. Önkormányzattól, ahonnan a köv. válasz érkezett: 2002. július 15-ig AZ UTCA KIVITELEZÉSE MEGTÖRTÉNIK. Ezzel szemben most hol tartunk?... Sehol!

 

Meg lehet nézni. Még a postaládánk is lent van a Koppány M. utcán,met megsajnáltuk szerencsétlen postásunkat...

 

Ha jól tudom, a törvény mindenkire EGYFORMÁN vonatkozik. Az Ötv. szerint az önkormányzat KÖTELEZŐ feladatai közé tartozik a közvilágítás és a járható út biztosítása belterületen. Ja, és a hóeltakarítás. Mi két utcát takarítunk az Önkormányzat helyett...

 

Apropó! Te merre laksz? Szívesen megnézném, hogy Nálatok milyen olvadás után az utca... Nálunk akkora volt a sár a múltkor, hogy az autónk kerekének több, mint a fele besüllyedt, és az összkerekes jármű is alíg bírt kimászni belőle... és nemcsak egy kis szakasz ilyen, a BÁNYA UTCA 7-13 és a BÁNYA KÖZ TELJES EGÉSZE.

 

Szívesen megmutatom Neked a terepet, e-mail címem publikus, amúgy meg nincs okom bújkálni...

 

Üdv.: Szkitty

Előzmény: öreghalász (318)
perszy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 346

Hát halljuk a szakértőt is, ha itt van.
Egyébként nincsen bajom a haverokkal, ha csinálnak is valamit a pénzükért, piaci áron.
De gondolom, Te ezt nem így értetted.

P

Előzmény: regisztrálatlan (344)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 345
Ez már tegnap kiderült Öreghalász beírásaiból. Bár nem ismerem őt, van egy olyan érzésem, nem ok nélkül jött a semmiből, minden előzmény nélkül, annak puszta öröméért, hogy minket összeugrasszon, ötleteket lesöpörjön, és mindenáron ragaszkodjon a már elfogadott költségvetési tételekhez.
Előzmény: regisztrálatlan (344)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 344

A közmeghallgatásnak ebben a nálunk bevett formájában semmi értelme nincs. Kedves fórumtársunk, közbizt.tanácsnok úr biztos szívesen mesél privátban arról, mekkora harcok folytak a színfalak mögött már januárban a költségvetési összegek leosztásáról - hogy lehetőleg mindenhova jusson, ahol haverhoz kerül, és máshová meg lehetőleg ne jusson semmi se.

 

Ezek után "reális", hogy beépítenek a március 3-án elfogadandó költségvetésbe olyan lakossági javaslatokat, amiket előző este fogalmaznak meg a résztvevők... Kizárólag azért hívják össze ezt az évente egyszeri kabarét, mert ha nem tennék, akkor túl feltűnő törvénysértést követnének el. Egyébként némelyik jóvágású úriembernek a "Nyilvánosság Programból" már ennyi is sok, ez - gondolom - ma este is ki fog majd derülni a színpadon ülők egyre színvonalasabbá váló vitastílusából.

Előzmény: perszy (338)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 343

Szerintem azt írta, hogy nem 36milliót, hanem 360-at vettek fel.

 

Idézem Enczmann Lászlót: "A hitelfelvétel biztosítéka a vállalkozói területen kialakított ingatlanok értéke. Ezek árából bármikor ki lehet fizetni a hitel hátralevő részét. ... Hangsúlyozom, nem a következő ciklus pénzét költjük, hiszen a fedezet már most is megvan."

 

Tehát semmi gond, ha nem fizetjük ki, a bank nyugodtan viheti vállakozási területeinket. Szép mondat.

Előzmény: regisztrálatlan (342)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 342
Micsoda? Mire írtad, hogy egy nullával több? Csak nem a hitelfelvételre? Többszáz milliós nagyságrendű hitelfelvétel? Ha igen: milyen felhatalmazással és milyen célra? Vagy valaki valamit félreértett?
Előzmény: szkitty (340)
szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 341

Kedves Öreghalász!

 

Látom, nagyon csipkelődő hangulatodban vagy... Vagy ez Nálad az alapfelállás?... Én csak megjegyeztem, hogy véleményem szerint ismételten NEM VOLT a törvény által előírt időben kihírdetve a közmeghallgatás. Ezt azért hangsúlyoztam, mert tudtommal, ezt az időpontot a Polgármester Úr és a Képviselő Testület már hónapokkal ezelőtt tudta... (Amikor a T. Képviselő-testület elfogadta a 2006. évi ütemtervet.)

 

Amúgy süt a nap!!!

 

Üdv.: Szkitty

Előzmény: öreghalász (317)
szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 340

Szia Kerekhegy!

 

Én kicsit többről hallottam, mint amennyit Te írtál... Mondjuk egy 0-val... "Vesződjön majd vele a következő társaság..."

 

Üdv.: Szkitty 

Előzmény: kerekhegy (306)
szkitty Creative Commons License 2006.03.02 0 0 339
...bocs.. Rossz helyen lakom... (Pedig a forgalmasa helyeket is meg szoktam látogatni, de a múlt héten még sehol semmi nem volt...)
Előzmény: pallma (305)
perszy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 338

Csak azthiszem, a fele teljesen felesleges.

 

...

 

Valaki mondja meg nekemn, mi értelme van a közmeghalgatásnak? Én voltam már ilyenen, de nem jöttem rá. A kérdésekre adott válaszokat nem minősítem, de szerintem legtöbbször nem válaszok, és néhány képviselő viselkedését sem szándékszom minősíteni.

Elmegyünk, kérdezünk, válaszolgatnak, meghallgatjuk milyen nehéz a helyzet, meghogy az állami költségvetésben milyen sok az új negatívum, még rosszabb lesz a falunak, sikertelenek a pályázatok (bár még pályázati anyagot nem igazán láttam, illene bemutatni).

És minden marad a régiben, vagy ahogy ígérték, még rosszabb lesz.

Ha valaki nem tudná, én optimista vagyok.

 

Előzmény: regisztrálatlan (337)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.02 0 0 337

Huszonhárom hozzászólás egy nap! Ilyen sem volt még itt mifelénk! Ez már tetszik.

Este gyertek a közmeghallgatásra is, lehet folytatni a dolgokat élőben. Üdv mindenkinek: HA.

kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 336

"Csak azt tudnám, hogy jön ehhez a témához Gyurcsány vagy a Népszabadság" - (öreghalász).

Felteszem, a gondolkodásmódodra célzott. Regisztráltál azért, hogy legorombíts mindenkit, majd megválasztod magad néped vezérének - talán te vagy Kovács Pisti? :)

 

Semmi újat nem tettél hozzá a fórumhoz, és ha azt hiszed, hogy ezzel a demoralizáló hangvétellel elérheted, hogy a régebbi fórumosokat egymásnak ugrasztod, nagyon tévedsz. Ide csupa jó ember jár, akik megosztják egymással személyes élményeiket, örömüket, bánatukat, próbálnak segíteni egymásnak, információkat cserélünk.

 

Nézzük, te ezekből mit tettél?

Személyes élményt nem hallottunk tőled, talán nem is solymári vagy.

Öröm, bánat, téged a te országodban nem ér,

bátran kifizetsz mindenki zsebéből 18milliót,

konstruktív ötletet, javaslatot nem mondasz,

egyéb információnak jelét nem mutattad.

Személyeskedsz mindenkivel, mintha pertuban lennénk,

mindent lesatírozol,

viszont érveket nem hozol.

 

Hát hogyan foglalkozzunk így veled érdemben?

Előzmény: öreghalász (330)
perszy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 335

Jónagyot kiáltok!

Én, speciel, szeretem a cinizmust.

 

A hozzászólásokat meg nem feltétlenül kell kötözködésnek tekinteni, inkább probléma, illetve megoldás-felvetésnek.

Nem szeretnék számolni, éppen eleget teszem ezt munkaidőben (???) közlekedési problámák megoldása során. Ezért csak további kérdéseket teszek fel, amik szerintem szintén peremfeltételei a komplex, használható megoldás megtalálása során.

 

Mennyibe kerül a BKV, vagy a saját közlekedési eszköz üzemeltetése a településnek, önkormányzóságnak. (ez már volt)

És melyik mennyibe kerül az utazó lakósoknak?

Hányszor, hol és milyen körülmények között kell átszállni?

Hol tároljuk, szereljük (nem javítjuk) a járműveket? Gépjárművezetők szervezeti elhelyezése, oktatása, szociális ellátása. (garázsmester?)

Ki takarítja és mennyire a megállókat, illetve ki kezeli az építményeket?

Milyenek a megkívánt közlekedési viszonylatok, mire lehet rávenni a lakósokat, és mi az amit biztosítani lehet. Mennyiség, időbeli megoszlás. Mert ugye fel is kell férni a buszra.

P+R meg egyebek.

Este a színházból hogyan jutok haza, mondjuk ha igényem van ilyen elvetemült dolgokra. Nem is messziről, csak a Klébiből.

 

Utca;

Ha felfér a gyerek a buszra, hogyan jut el élve a buszmegállóig, és hova teszi a sáros gumicsizmát? Bár ameddig ilyenek az állapotok, a kocsiban hagyja, mert muszály azzal közlekedni, perszy amíg szét nem esik a helyi utakon és meg nem eszi a sár.

Az ember úgy szokott ingatlant venni, hogy tájékozódik, nyilatkozatot kér a potenciális felektől, hatóságoktól. De mire jó egy szervezet, ha nem ér semmit a nyilatkozata. Én vagyok a szemét, mert ki akarom kényszeríteni belőle? Ez már olyan, mint a politika, szegény, aki ígérni sem tud. Csak az a baj, hogy minek csábít ide lakni, ha egyébként útál, kinéz?

Egy vízben élő gerinces faj szagáról is van mondás. Bár a hasonlóság kétes, a gerinc miatt.

 

Na ennyit így hirtelen, bocs hogy szóltam.

 

P

kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 334

Szia!

 

Végre egy ember, aki konstruktívan gondolkodik! Nem egy semleges, nem egy negatív, egy pozitív hozzáállású valaki. Persze, "betelepült". Örülök, hogy legalább te támogatsz! Talán mások is vannak a faluban, akik így gondolkoznak, csak lehet, hogy nincs internetük, hogy kifejtsék!

 

Solymár valóban csodás! Kedves, szeretnivaló falu. Az emberek közvetlenek, a táj gyönyörű, a parkolás ingyenes, szép hagyományokkal, megőrzött és ápolt népszokásokkal. Nekem ez is nagyon tetszik. És úgy gondolom, hogy sokan, akik ide költöztek, ezért tették! Nem azért, mert olcsóbb a telek (hisz ez nincs is így), hanem hogy nyugodtan élhessenek, madárcsicsergésben, figyelhessék a természetet, ugyanakkor, ha elintéznivalójuk van a városban, egy rövid úttal be is tudnak jutni. Solymár egy romlatlan szépség, csiszolatlan gyémánt, ami az idők folyamán kicsit megfakult, de megfelelő beruházásokkal, egy kis merészséggel, a turizmus élénkítésével nagyon is hamar fel lehetne virágoztatni.

 

Ami a holland buszt illeti, szerintem nagyon is megfelelne nekünk (és látod, öreghalász, nem csak romokat lehet kapni, hanem szép, új buszokat is, ráadásul nem méregdrágán!). És nagyon tetszik az ötleted, hogy hogyan lehetne mégis feljutni a Kerekhegyre NEM BUDAPESTRŐL. Ami képeket korábban beraktam, az csak illusztráció volt, hogy van alternatíva. Ha van ilyen új, szép, korszerű busz, amit kifizethető áron meg lehet venni, én természetesen nem ragaszkodom a másikakhoz. Egy kis utánajárással lehetne még találni több ilyet is, ahányra csak szükségünk lenne.

Előzmény: Törölt nick (328)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 333

Szia!

 

Tudjuk, hogy te vagy az az ember, aki sokszor kellemetlen helyzetekbe is belemegy, hogy átvigyen elsőre nehezen emészthető, de a lakosság számára annál fontosabb ügyeket. Ezért mindannyian hálásak vagyunk.

 

Jó, hogy érdemben foglalkozol a kérdéssel. Ha máshonnan közelítjük meg, szerintem más adatokat fogunk kapni. Valóban 5 forint lenne naponta a veszteségkiegyenlítés? Igen, annyinak tűnik! Ezzel azonban feltételezzük, hogy minden solymári lakos minden nap egyszer használja a BKV járatait. Azt hiszem, ez nem így van.

 

Én onnan nézem, hogy az a több ezer ember, aki ténylegesen utazik a BKV-n, mennyiért vesz bérletet, jegyet, illetve, ha a BKV-n bliccel, vajon tenné-e ugyanezt egy helyi járaton? Ismerjük a solymáriakat, szeretik ezt a községet, szeretik támogatni is!

 

Az én felfogásom szerint ezt az összeget egy helyi járaton is el lehetne költeni (ahol akár olcsóbb a menetjegy, mint a BKV-nál), ráadásul az embernek meglenne az a kellemes érzése, hogy támogatta a községet. A járatok útvonalát, gyakoriságát mind-mind mi határoznánk meg, úgy, ahogy nekünk megfelel.

 

És félreértés ne essék! Igenis, ez egy beruházás! Ha nem térül meg egy év alatt (amit kizártnak tartok, kivéve abban az esetben, ha Solymár ráébred, hogy akkor tud igazán újszerűt tenni, ha nem is régi, használt buszokat vesz, hanem csilli-villi szépségeket lízingel, ---ugyanakkor ennek (és a szuper MÁV-járatnak, amelyből szintén nincs több az egész országban) megfelelő hírverést adva, a turizmust is növelhetné), szóval ha nem térülne meg egy év alatt, majd megtérül kettő alatt, és nem vagyunk kiszolgáltatva senkinek.

 

Ráadásul mindezt nem karitatíve várom el az önkormányzattól. Ez egy komoly beruházás, ami bizony komoly bevételt is hoz - szintén az önkormányzatnak.De számomra az alapvető főkérdés: adjunk-e minden évben pénzt a BKV-nak, ahelyett, hogy beintenénk, és a saját lábunkra állnánk? Érdemes lenne foglalkozni ezzel.

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (325)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.02 0 0 332

Kedves Öreghalász!

 

Amint azt észrevehetted, ezen a fórumon nem az önimádat a téma. Azon vagyunk itt mindannyian, hogy Solymárnak jobb legyen, több pénzünk maradjon, amit majd ilyen-olyan módon a lakosok élvezhetnek.

 

Ahogy te gondolkodsz, nem sok jót jósolok neked. Ha valami véletlen folytán kifognád az aranyhalat, azonnal agyoncsapnád, mihelyt az mondaná: figyelj, öreghalász, van egy ötletem!, meg se várva, hogy hozzátegye: teljesítem három kívánságodat.

 

Őszintén kérdezem: autóval jársz? Mert tapasztalatom szerint, ha az embernek nincs kocsija, bizony nem azt nézi, hogy mennyire szép az a busz, és nem a sofőrt faggatja a kocsi évjáratáról, hanem örül, hogy nem kell gyalogolnia.

 

Hogy a tényeknél maradjunk: tegnap sikerült megfigyelnem a BKV solymári járatát, ugyanaz a típus, mint amit 600.000-ért ajánlottam, csak le van festve sötétkékre. A neten arra a szép adatra bukkantam, miszerint: "A BKV 1457 darab autóbuszának átlagéletkora 13 esztendő." A solymári költségvetésben meg: gépkocsivezető 53.000 Ft/hó. Szerintem ilyen adatok alapján számoljunk, mielőtt még belefolytanánk a fürdővízbe ezt a gyereket.

 

Hogy nincs gyakorlatod a köldöknézében? Elszomorítasz. Mit tettél te Solymárért? Én pl. nem járok busszal, soha még nem is utaztam vele, és nem lesz nekem jobb attól, ha a költségvetésben 10Ft-tal több marad. Amit szeretnénk az viszont, hogy Kitty-éknél legyen betonozott út meg közvilágítás, egy nagymama több gáztámogatást kaphasson, egy iskolás kapjon még egy almát. Kezdheted a köldöknézést, és közben (ha megy szimultán) gondolkodj, hogy mivel tudnál segíteni a városon!

 

Jó lenne, ha te is ebben a szellemben gondolkodnál! Szeretettel várjuk az ötleteidet!

Előzmény: öreghalász (322)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 331
Kedves Regisztrálatlan!
Légy szíves írjál már egy levelet Bravúrnak, hogy első hozzászólásra nem illik beszólni!
Vagy ez a szabályod csak rám vonatkozik?
Előzmény: regisztrálatlan (319)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.02 0 0 330
Örülök, hogy mersz gondolkodni, Bátor vagy. Csak azt tudnám, hogy jön ehhez a témához Gyurcsány vagy a Népszabadság. Ez nyomatékosítja az igazadat? Vagy az, hogy korrupcióval vádolsz valakiket. Mondjál inkább érveket. A vagdalkozás kevés.
Sajnálattal közlöm, hogy engem nem lehet leváltani, mert engem mindig megválaszt
az én népem, ami megegyezik saját magammal.
Szerinted az akadékoskodás, hogy ha azt mondom, hogy a nevünkben gazdálkodó
képviselőtestület hasonlítsa össze a 18-at a százzal? Mi ezen a felháborító. Milyen régi módszerek hangoztatásáról beszélsz? Drága barátom remélem eljön az a világ, amikor
szégyenteljes lesz egy konkrét tárgyú vitában a Te szólamaidat használni.
Előzmény: Törölt nick (328)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 329

Csak még annyit hogy íme egy holland példa /mégse moszkvából vegyünk példát/.Szóval itt ez a busz 2millió forint az ára,2400 köbcentis diesel motorral /fogyasztásról ne beszéljünk max 10 liter/ műanyag karosszériával /tehát nem rozsdásodik/.A szegény hollandoknak jó volt........

Ezzel a busszal megoldódna az a probléma is hogy feljussunk Kerekhegyre.Persze ehhez kellene 2 forgalomirányító lámpa az utca két végére.Amíg az egyik zöld,a másik piros.Mivel itt nincs akkora forgalom,nem lenne torlódás sem.Az is megoldódik hogy biztonságosan fel és le lehessen jutni a Kerekhegyről,nincs tolatgatás.Ezzel azt is kiküszöböltük hogy a Bkv megfúrja a dolgot.

Az árát mondtam?2millió forint!!!!18millióból kijönne egy pár,nem,matekos barátom?Az üzemeltetési költségekre később is visszatérhetünk,csak kiváncsi vagyok,hogy van itt olyan ember,aki mer gondolkodni is,nem csak ellenkezni!

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.01 0 0 328

Sziasztok!

Én is Solymáron élek mostmár 2 éve.Nagyon örülök hogy van ez a fórum ahol a helyiekkel lehet beszélgetni, akár vitatkozni is.Talán építő jelleggel hat Solymárra.

Jó olvasni az olyen hozzászólásokat ahol végre már mernek az emberek új dolgokat megvalósítani, nem csak a régi módszereket hangoztatják!

Aztán mindig jön egy okos aki majd meg meri mondani hogy hú barátom ezt mi nem tudjuk megcsinálni!Számoljál egy kicsit.Ez mindig elszomorít.Ilyen ez az ország.Azt az embert aki kitalál valamit tapossuk és helyette ne csináljunk semmit.Jó ez ahogy van.Szidják Solymárt hogy milyen rossz-én nem tudom.Nagyon szeretek itt élni.Az egyik legélhetöbb hely az országban.Akinek nem tetszik ki kellene próbálnia Mátészalkán vagy akárhol máshol.Aztán sírva menekülne ide vissza.Nem azt moondom hogy a világ közepe de egy fantasztikus falu a maga hagyományaival, a gyönyörű adottságaival.Sorolhatnám sokáig.De nem ez a lényeg.Ezt mindannyian tudjuk, ezért élünk itt.Persze sokan ezt már nem látják.De nem baj.

Szóval visszatérve a most zajló témához nagyon tetszik az ötlet!Miért ne lehetne itt is helyi buszjárat?Miért mindig azt nézitek hogy hogy nem lehet?!Nézzétek azt hogy hogy lehetne!Ne egymást tapossuk hiszen mindenki ugyanazt akarja.Hogy még jobb, kényelmes legyen itt az élet!

Ha már annyira ért itt mindenki/majdnem/ a számokhoz akkor fussatok neki mégegyszer.Lehet hogy mégis összejönne?Miért akarsz 50 vagy mennyi milióért busz venni?Mi vagy te autókereskedő?Nézz utána az áraknak ne improvizálj!És majd utána nevezd magad és mást felelösnek!Utóljára a gyurcsányt nevezték felelösnek.Ha neked ö a felelös gondolkodás akkor azt hiszem felesleges itt vitába szállni mert egymás mellett fogunk elbeszélni.Nem akarok politizálni de ez a mondat fájt.Itt, Solymáron.A népszabiban belefér de itt nem.

Tiz miliókat fizetni a Bkv-nak????Megvesztetek?Kiváncsi vagyok mennyit dobnak vissza ebböl?!A megfelelő zsebekbe!Gondolkodjatok már!Látom egy-két képviselő is olvassa a fórumot.Készítsetek tanulmányt /ne miliókért/ aztán ha minden átlátható talán mégis összejön.És ne zárjátok ki az embereket a vitákból mert nem tart ám örökké semmi sem.Ne lesztek mindig képviselök, polgármesterek.Jönnek az újjak és ha ti nem tesztek a faluért igazán komoly lépéseket, majd tesznek ök.Senki nem nyer örökké.

Egyenlöre ennyi.

Sziasztok

Előzmény: öreghalász (326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!