Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
Ezek már nem szálltak el annyira mint a többi hazai haszonlesők. Itt +105€ de viszont dilytalanul kihozzák, így már csak kb +15 000Ft a difi, ez még belefér. A prof. és az s között viszont már csak 42€ (kb. 12 000Ft) a különbség ez megint vidáman belefér.
Kösz. De azt hiszem félre érte tél, nekem mindenkép a DPX kéne (megnövelt hő átadós) csupán a prof. változatott hagynám esetleg ki, mert ebből a ventilátor moduláció ami részemről esetleg hasznos a többi számomra felesleges. De csak a hazai árak közt tudtam viszonyítani ami a prof. változatnál kb.+50 000Ft lenne de vajon Bencsikék nél menyi?
100C füstgázhöfokkal 80-90C között van a előremenő vízhőfokod?
Akkor az Atmos hőleadásnak van hová fejlődnie.
Én most lettem kész az Atmos tuninggal, a füsthőfokot közvetlen a kazánkilépésnél mérem egy Omronnal + Pt100 ami vezérli a frekiszabályzót, így 220 - 230 C között tudom a 85C előremenő vizet tartani 20-25 Hz-vel ami 50-55%-os ventifordulat csökkentést jelent, C30S-em van.
Az eddigi méréseim mehetnek a kukába.
Azt gondoltam vettem egy fehérhattyút, hát ez csak egy fehérliba, bár ezt már Valaki leírta a biosoláron, ha jól emlékszem.
Kb 600 lég m3. Néha kicsit több, mert rá van kötve még egy épület, amit csak néha használok. Sajnos a szigetelésem nem az igazi, de hamarosan meg lesz oldva. Hét elején kibírta 3 napig, de ahogy nézem most megint 2 napos ciklusba kerülök. A puffer nagyon bevált, alig van vesztesége. A kazán először ilyesztő volt (190 liter a pakoló), de mostmár megismertem. Úgy tűnik, hogy 100-120 q az éves fogyás (ez a vizesen mért súly). Viszont ha valaki még puffer telepítés előtt van és van helye, akkor csak javasolni tudom mindenkinek a nagy puffert. Ha lett volna helyem még nagyobbat tettem volna.
Hogyhogy már egyszer szigetelt mert ha adubla.saralasra gondolsz el kell hogy szomoritsalak, mert a 30cm és.fodem nem hogy 25.cm nek felel meg de meg 5nek sem mivel a legreses fodem K-erteke 1 és 5cm 0,044es gyapote pedig 1.189, így. elég gyengécske az a padlás és a meleg felfelé megy, megnagyobb baj hogy ha csak 10cm ettel akkor mivel a saralt fodem jó pára vezető így a pára le fog.csapodni a gyapot.előtt így aztatja majd azt.
Én is ugyaebben a cipőben járok, ajánlom nézz át a hoszegeteles topicba is.
Ha meg kőműves mond valamit azzal nem kell foglalkozni felénk is meg mindég a legjobbán szigetelo a valyog és a saralt fodem, ezért lehet hogy bátyám itong. Falu gyapot fodemu haza felé annyit fogyaszt mint az enyém.
1. Vigas25-ös a kazánom, közel 300nm-t fűtök vele. Természetesen szakemberrel csináltattam, szerintem ezen felesleges spórolni és így még garanciális is. Minden kelléket ő hozott hozzá. Nem kellett semmit engedélyeztetni. Jött bekötötte, beüzemelte, elmagyarázta érthetően, hogy kell használni. Átlagos napon amit Te írtál nappal két megrakás, plussz éjjelre egyszer megpakolom olyan este 8 örül s reggel 10 kor parázs bőven van, termosztát este 10 től 20fokra teszi a kazánt. az aludni bőven jó, így reggel 20 fokba kelsz. Egy megrakás azt hiszem 35 kg! De nem szoktam ezt figyelni, telepakolom aztán had menjen. Kb havonta egyszer átcucálom a hátsó füst kivezetőt (vagy mi a pontos neve) de eddig semmi értelme nem volt mert nincs benne kátrány, de unalmamba megcinálom. Hát minnél szárazabb a fa ugye annál jobb. A leghosszabb idő amit eddig próbáltam, 11 órát ment 20 fokos termosztát beállítás mellett, de mikor haza értem még nem kellett megpakolni. Keringtető szivattyút hozott a szerelő, más nem kellett.
Én úgy szoktam, hogy kb dél-3kozott teszünk parázsra. Első rakat lemegy teljesen kb 6-8-ra es akkor meg tömöm. Onnantól másnap reggel masszív vastag parázs van, melóbol hazatérve meg mindig bőven van parázs a hamuban. Víz nálam 85-re van állítva, füst pedig 100-ra...