Keresés

Részletes keresés

PETYUS Creative Commons License 2008.10.12 0 0 335
Ez jó.
A magyar kiadásokból a 20. taktus hiányzik.
Előzmény: gyrk (334)
gyrk Creative Commons License 2008.10.12 0 0 334
uhhh, az elég keményen hangzik. ez pl jó?

http://www.icking-music-archive.org/scores/bach/bwv846/bwv846p.pdf
Előzmény: PETYUS (333)
PETYUS Creative Commons License 2008.10.12 0 0 333
Sajnos ez így van, nagyon sok a hibás kotta a drága pénzért arusítottak között is.
Pl. mutasson nekem valaki egy olyan magyar kiadású Wohltemperiertes Klaviert, amelynek az első C-dúr preludiumából nem hiányzik egy taktus.
Előzmény: gyrk (331)
PETYUS Creative Commons License 2008.10.12 0 0 332
A jogi dumákkal nekünk, kottafogyasztóknak is jó tisztában lennünk.
A kottákkal pedig az történik, hogy a felhasználástól függ, hogy kell-e fizetned érte.
Amíg magamnak zenélgetek, gyakorolgatok otthon, addig nem sok mindenkinek van módja belekötni abba, hogy fizettem-e a kottáért. De amint nyilvános előadásra kerül sor, számítanom kell arra, hogy egy smasszer felsettenkedik a színpadra, és megnézi, mi az az izé ott a kottatartón.
Nekem pedig ilyen esetekre fel kell készülnöm, tudnom kell, hogy mire hivatkozhatok, amikor elküldüm a sunyiba. Az, hogy szerintem nem méltányosak a kifogásai, az kevés. De ha idézem neki a törvény szövegét, és ezzel igazolom azt, hogy amit én teszek az belefér a szabad felhasználás körébe, akkor maximum vitathatja az igazságomat, esetleg beperelhet, de akkor ő is kockáztatja, hogy esetleg neki kell megtérítenie a teljes perköltséget, és lehet, hogy a bíróság is elküldi a sunyiba.
Előzmény: gyrk (330)
gyrk Creative Commons License 2008.10.12 0 0 331
ráadásul volt úgy, hogy vettem egy kottát - real little classical fake book, hal leonard, nagy, híres kiadó - és olyan hibák voltak benne, hogy a hajam az égnek állt. ha ingyen van és trágya, akkor nem reklamálok, nekilátok kijavítani, vagy leszedem magam, ha van belőle felvételem. de pénzért vegye már a fáradtságot a kiadó és nézze már meg, hogy honnan hagyja ki a feloldó jeleket. ok. ez csak egy példa volt. de engem nagyon bosszantott annak idején.
Előzmény: gyrk (330)
gyrk Creative Commons License 2008.10.12 0 0 330
háát, amikor be-be szúrja ezeket a jogi dumákat, az elég szánalmas erőlködés szerintem. de persze, ez egy nyilvános fórum, az ír ide aki akar.

ha spec. igények vannak, akkor persze, lehet jó a nagy szervezet, ritkaságokhoz, rég kiadott dolgokhoz nehezebb hozzáférni, meg ha gyorsan kell valami nagyon. akinek van kedve, fizessen érte. hosszú távon valószínűleg csak nagyon kis méretben, nagyon speciális felhasználói kör számára marad meg ez a műfaj. olyasmi lesz ez is, csak kicsiben, mint a hangzó anyagok piaca. ma angliában hozzádvágnak kb 100-130 fontért egy nokiát (cwm, comes with music) úgy, hogy egy évig annyi zenét töltesz le - és másolhatsz fel a számítógépre, írhatsz ki dvd-re - amennyit csak akarsz. a hivatalos cd eladások zuhannak, a digitális ugyan nő, de nem olyan mértékben, mint ahogy a fizikai csökken. valamit muszáj volt kitalálni.
de ha nekem nagyon kell mondjuk a jordi savall-ton koopman féle bach gambaszonátás felvétel, ráadásul nagyon kell, mert belezúgtam vmi miatt, akkor elmegyek a boltba és megveszem, mert kicsi a valószínűsége, hogy a neten ingyen belebotlok. sztem kb ez történik majd a kottákkal is.
Előzmény: PETYUS (329)
PETYUS Creative Commons License 2008.10.12 0 0 329
Szerintem sigrai olvtársunk nem erőlködik, viszont közölt már néhány olyan információt, ami pl. nekem is hasznos volt. Én örülök annak hogy itt van és hozzászól néha.
Azt is tudom, hogy ő a zeneműkiadó munkatársa, nyilván a hozzászólásai is ennek megfelelőek. Ha nem így lenne, az gond lenne. Az nem gond szerintem, ha valaki olyan érdekeket képvisel, amelyben saját maga is érdekelt.
Előzmény: gyrk (328)
gyrk Creative Commons License 2008.10.11 0 0 328
OFF

a zene mindenkié.
a zene szabad akar lenni.
sztem kár itt erőlködnöd.
Előzmény: sigrai (315)
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.10.09 0 0 327
Teljesen egyetértek a végső konklúzióddal !
Előzmény: MidiTom (326)
MidiTom Creative Commons License 2008.10.09 0 0 326
Nem akarom szétflamelni ezt a kiváló topicot :)
Mindenki azt gondol, amit akar.
Előzmény: ceruza_elemér (325)
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.10.09 0 0 325
Mielőtt ezt leírtad, érdemes lett volna átgondolnod, hogy igaz-e.
Kihangsúlyoztam, ami egyébként is egyértelmű, hogy jelen esetben nem kereskedelemről van szó. (Legfeljebb a ti esetetekben.)
Egyébként, ha már szóba hoztad: nekünk nem feltétlenül jó, hogy a kínai gazdaság ilyen erős, de nekik?
Előzmény: MidiTom (324)
MidiTom Creative Commons License 2008.10.08 0 0 324
OFF
Eme filozófia mentén emelkedett a csúcsra a kínai gazdaság és dönti most porba a nyugatit meg a japánt :)
Igaz, ők nem csak maguknak rakosgatták össze az Audit, hanem szemrebbenés nélkül a saját címkéjükkel kezdtek nagytételben gyártani és árulni mindent, ami a kezük ügyébe került.
ON
Előzmény: ceruza_elemér (323)
ceruza_elemér Creative Commons License 2008.10.07 0 0 323
Kenyeret lopsz...? Autót...? Ugye nem. Akkor kottát miért? :)))
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mert azt valaki már megvette. De, ha én magamnak építek egy autót, és ráadásul olyan ügyes vagyok, hogy lemásolok mondjuk egy Audit , nem valószínű, hogy tolvajnak gondolnak emiatt, pedig az is jogvédelem alatt áll. Esetleg egyes autó kereskedőknek nem fog különösebben tetszeni és az Audi cégnek sem, de ha jól megy nekik az üzlet, és én ezt ráadásul nem is árulom, valószínűleg nem tulajdonítanak ennek nagyobb jelentőséget. Hacsak nincs köztük elvétve egy-egy olyan, aki pszihés problémákkal küzd.
Előzmény: sigrai (315)
laci-roland -e38 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 322
sziasztok...riko , ha megkaptad a slagermix kottakat, legyszives kuld el nekem is:D...erre a cimre: laszlo_12@yahoo.com
elore is kossz
sziasztok
noobika Creative Commons License 2008.09.25 0 0 321
szia neharagugy hogy irok de nem tudod honnan lehetne letolteni keith jarret kottait,letszives irj ha tudsz valamit mar meg probaltam mindent segitenel?
Előzmény: Desafinado (318)
Ricskó84 Creative Commons License 2008.09.16 0 0 320
Sziasztok! Legyen szíves valaki küldje el a Slágermix nevű kottagyűjteményt 1-től 8-ig pdf-ben, vagy bármilyen formátumban! köszönöm! Rico
sigrai Creative Commons License 2008.09.16 0 0 319

Kedves Desafinado és mindenki, aki legálisan szeretne kottához jutni!

 

www.kotta.info

 

Itt megrendelhetitek az EMB teljes választékát és százezernyi más kottát a világ legnagyobb zeneműkiadóitól. Kiválaszthatjátok kedvenc kottaboltotokat, és a megrendelt kottát ott vehetitek át. Sok bolt vállal házhozszállítást is.

 

http://digitalis.kotta.info

 

Nemrég indult magyar kottaletöltő oldal.

 

www.sheetmusicdirect.com

 

Az egyik legnagyobb külföldi oldal.

 

 

Előzmény: Desafinado (318)
Desafinado Creative Commons License 2008.09.15 0 0 318
Kedves sigrai!

Teljes mértékben igazat adok neked, abban amit a fórumban leírtál!
Említetted, hogy egyre több helyen lehet legálisan normális összegekért kottákat rendelni vagy vásárolni. Úgy gondolom, sokan nem ismernek olyan internetes oldalakat, ahonnan le lehetne tölteni vagy esetleg meglehetne rendelni az általunk kiválasztott dalok kottáját. Talán ezért is kérik és cserélik itt a kottákat...Vagy így egyszerűbb nekik. Mondanál egy olyan online oldalt, ahol legálisan lehet kottákat rendelni? Ha a fórumban nem szívesen írod le, mert nem szeretnéd hogy publikus legyen, vagy nem szeretnéd reklámozni, akkor az e-mail címem: jagr87@freemail.hu
De szerintem másokat is érdekelne, hogy hol lehet legálisan kottákhoz jutni egy-két kattintással:)
Előzmény: sigrai (315)
Mr. Bignose Creative Commons License 2008.09.11 0 0 317
Sziasztok!
Akinek megvan a Kormorántól a Kell még egy szó c. szám kottája légyszives írjon!
Előre is köszönöm!
laci-roland -e38 Creative Commons License 2008.09.08 0 0 316

sziasztok.mulatos es lakodalmas akord kottakra lenne szuksegem...de surgosebben a Dupla kv-Bucsuzom ,Krisztina  dalainak kottaja vagy akordja kene:) nagyon szepen megkerek mindenkit segitsetek rajtam...nekem is van sok akord kottam...aki kuld en elkuldom az oszeset...megvan kb 300 magyar szam akordja....elore is koszi...

e-mail: laszlo_12@yahoo.com

sigrai Creative Commons License 2008.09.02 0 0 315

A zeneműveket, és azok mindenféle felhasználást védi a Szerzői jogi Törvény.

A védelem a szerzők életében és haláluk után 70 évig illeti meg a műveket.

 

Ez idő alatt a mű többszörözését (kotta alakjában is) csak a szerző vagy kiadója engedélyével lehet legálisan megtenni.

 

A kotta beszkennelése, fájllá alakítása, aztán a fájl másolása, küldözgetése szintén jogellenes többszörözés, ugyanúgy, mint a fénymásolás.

 

Ha tehát valaki ezen a fórumon védett művek másolatait kéri vagy kínálja fel, az pontosan olyan, mintha lopott tárgyakkal üzletelne. Akkor is, ha ingyen kéri, kapja, vagy cseréli, mert a jogsértés már a másolással megtörténik.

 

A jogvédelem a szerzők érdekeit védi, őket rövidíti meg az, aki jogellenesen másol.

Nekik az a munkájuk, hogy dalokat írnak, és a munkájuk gyümölcsét nem lehet ingyen elvenni. (Persze, ha akarják, odaadhatják ingyen.)

 

Egyre több helyen lehet normális áron és legálisan kottákat letölteni, és bármelyik kottaboltban megrendelheted a világon bárhol kiadott kottákat...

 

Kenyeret lopsz...? Autót...? Ugye nem. Akkor kottát miért? :)))

 

 

 

sigrai Creative Commons License 2008.09.02 0 0 314

feribau, tudod-e, hogy amit leírtál, annak alapján alaposan gyanusítható vagy többrendbeli, nagy értékben elkövetett lopással, a Szerzői Jogi Törvény sorozatos megszegésével?

 

 

Előzmény: feribau (15)
gabika144 Creative Commons License 2008.09.01 0 0 313
Sziasztok!! Ha valakinek meg van a Mas que nada cimű dal zongora kottája lgyenszíves elküldeni nekem!! Már majdnem egy éve keresem, de sehol sem tudtam letölteni!!
Előre is köszönöm!!! e-mail:gabika144@hotmail.com
Tia95 Creative Commons License 2008.08.31 0 0 312
Sziasztok! Jó kották érdekelnének bármely műfajban! Ha van neketek akármilyen, lécci küldjetek! e-mailom: orbantimi@vipmail.hu Nagyon köszönöm ^^
Tia95 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 311
Ja a multkor elfelejtettem mondani h hegedűs vagyok! Jöhetnek ilyenek is és nehezeket is adhattok! Köcce! ^^^^^^^^
Tia95 Creative Commons License 2008.08.30 0 0 310
Sziasztok! Lécci küldjetek nekem könnyűzenei  kottákat! Akármilyet! Csak küldjetek!!!!! PLS! orbantimi@vipmail.hu és ez az msn-em is! Szal írjatok akármikor csak tudtok egy kottát! naon megköszönném! KÖCCE!
danielk1 Creative Commons License 2008.08.19 0 0 309
Csáó!"Kezdő" szintis vagyok ha valaki tudna küldeni mulatós,lakodalmas kottákat annak nagyon örülnék,de még egy link is jó lenne ahonnan le tudnék tölteni!Az e-mail címem:danielk1@citromail.hu.Előre is köszönöm!
Umax Creative Commons License 2008.08.18 0 0 308
Szia ....

Nekem,megvan.Várom a levelet,pontosabban a cimet,hogy hová küldjem.
E- mail cimem.www.well977@yahoo.com

Előzmény: Bigsaxman (307)
Bigsaxman Creative Commons License 2008.08.07 0 0 307
Sziasztok!

Megtudja nekem valaki szerezni Roberta Flack - Killing me softly és Lionel Richie - Hello című daloknak a kottáját? Előre is köszönöm!
mesipapp Creative Commons License 2008.08.07 0 0 306
Szia,

szuksegem lenne a Kelly Clarkson - Because of you cimu dal zongora kottajara vagy barmi kottara ami ezzel kapcsolatos. Ha lehetseges szeretnem megkapni minel hamarabb, mert vasarnap eskuvon kell eljatszani es jo lenne atnezni. elore is koszonom es szep napot kivanok
EMese
Előzmény: nordbee (201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!