Keresés

Részletes keresés

senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.06 0 0 414

András!

Azért nem olyan rossz ez a kis nyilvánosság, ez az egyetlen gyógymódja van a sumákolásnak! (ezért szálltam be) Csak arra kell ügyelni, hogy ne hordjanak össze mindenféle marhaságot, mert hiteltelenné válik a fórum. Tévedni lehet, hazudni nem. Ami igaz, azt nem kell véka alá rejteni.

A magam részéről üdvözlöm a személyeskedés beszüntetésére vonatkozó felszólításokat, kiváncsi vagyok, meddig tart a hatásuk...üdv.P

öreghalász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 413
Kedves Közbiztonsági tanácsnok!
Emiatt lemondani azt jelenti, hogy a fenyegetődző elérte célját. Vagyis visszaigazolod számára, hogy így kell ezt csinálni. Szerintem a Te tevékenységedre a falunak szüksége van, választóid nem azzal bíztak meg, hogy mondjál le, ha konfliktusba kerülsz a falu ügyeinek intézése közben, hanem, hogy képviseld a nem fenyegetődző többséget. Ezt vállaltad, amikor képviselői esküt tettél. Meg akarod szegni?
Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (412)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.06 0 0 412
  Kedves Fórumozók! Kértem, hogy ne beszéljünk az engem ért fenyegetésekről! Részletek elárulása nélkül valóban, csak -hangulat gerjesztés- az egész. A feleségem arra kér, hogy azonnal mondjak le. Nem ér az egész annyit.

Ma megyek a Polgármesterhez. Üdv: Kővári András 

Előzmény: öreghalász (411)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 411
Közbiztonsági tanácsnok remélem már régen a rendőrséghez fordult és nyomoznak a fenyegetés ügyében. Ez ugyanis, ha úgy történt, ahogyan Regisztrálatlan hírül adta (és nem a verebek csiripelték kedves Szkitty), akkor ez súlyos büncselekmény. Gondolom, hogy Közbiztonsági tanácsnok a nyomozás érdekében nem mond részleteket, bár jó volna tudni, hogy ki, mikor, miért és mivel fenyegette meg. Az is érdekes lenne, hogy képviselői tevékenységével összefüggésben volt-e a fenyegetés.
Kerekhegy téved, ha azt hiszi, hogy a polgármester ezt el tudja sumákolni. Kérdés persze, hogy miért tenné és egyáltalán szándékában állna-e ilysemi. Ez már megint egy tények nélküli feltételezés. Nem elegáns!
öreghalász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 410
Köszönöm! Azt gondolom, hogy abba kellene hagyni az üres, alaptalan és sértő vádaskodásokat. Vegyünk példát Pál utcai fiúról, Senior önkormányzóról, Perszyről és most már Saabi-ról is, néha regisztrálatlanról. Szkittyt már sajnos nem sorolhatom ide.
Előzmény: saabi (405)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 409
Sajnos nem tudok sokfelé figyelni, de nem is kell, elég, ha a fórumot olvasom. Itt Te azt írtad, hogy nem bírtad tovább az öntömjénezést és ezért elmentél. Miért nem azt írtad, hogy más dolgod volt? Azután Regisztrálatlan azt írta, hogy a Te utcádat is aszfaltozni fogják. Ugye ezt nem nehéz követni? Hogy a lakossági fórumon mi történt arról sajnos lilám sincs -gondolom dög unalom-, de Regisztrálatlan -akit igazán oka volna egy "harcias kis teremtésnek" irigyelni- úgy tűnik nyomon követte az eseményeket. Szerintem kérdezd meg őt?
Előzmény: szkitty (397)
öreghalász Creative Commons License 2006.03.06 0 0 408
Furcsa ebéded lehetett, hogy ilyeneket írsz. A személyeskedés és a rágalmazás, mint már többször írtam sehova sem vezet. Örülök, hogy a haverom a csatornatervezéshez is ért, azt hittem csak sakknagymester. Ügyesen titikolta előttem.
Légy szíves olvasd Regisztrálatlant, aki azt írta, hogy az önkormányzat csatornára veszi fel a 450 milliós hitelt. Akkor miért kellene még ingatlanonként 500 ezret fizetni?
Előzmény: Törölt nick (386)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.06 0 0 407

Jó estét!!

 

Teljes mértékben egyet értek veled. Az önkormányzat úgy tesz, mintha totáisan a képviselők magánügye lenne a költségvetés. Holott mindannyiunk pénzét kellene úgy elkölteni, hogy a falu a lehető legjobban járjon, és minél több lakos élvezhesse az így megszerzett előnyöket.

 

Sajnos, nagyon úgy tűnik, hogy néhány képviselő már a közös pénzt is a magáénak hiszi, és aszerint ga(rá)zdálkodik vele. Elfogadhatatlan, hogy ilyen összefonódások legyenek, mint amilyenről Bravúr írt.

 

Lassan ott tartunk, hogy megkövezik, aki érdeklődik egy kicsit is közös ügyeink, pl. a költségvetés iránt.

 

Ha már 14 évig kihúztuk, hogy ne kelljen fizetni a BKV-nak, talán valahogy most is megúszhatnánk. Tetszett, hogy felhoztad: mit ad ezért a BKV cserébe?

 

 

 

Regisztrálatlan!

 

Mit is jelenthet a hitelre adott állami garancia? Felteszem, azt, hogy ha nem fizetünk, akkor mégsem a zálogba adott területeket viszik, hanem egészen egyszerűen az állam levonja a pénzt abból az összegből, amit az önkormányzat számára folyósítania kell.

 

Még nem kaptam választ: ha most felvettük a hitelt, mi lesz, amíg nem fizetjük vissza, további (ha lesz egyáltalán bármilyen) fejlesztésekről ne is álmodjunk a futamidő végéig?

Előzmény: senior önkormányzó (404)
saabi Creative Commons License 2006.03.06 0 0 406
Kezd ez a fórum kissé elfajulni.
Nem lehetne a személyeskedést kihagyni a hozzászólásokból?
Nem lehetnénk annyira intelligensek, hogy a problémák megbeszélésében nem követjük a főbb pártok által vezényelt mocskolódáskampányt?

Kevesen vannak, akik nevükkel vállalják a hozzászólásaikat, de azoktól még nem láttam személyeskedést. Még mielött valaki belémköt, a nevem könnyen kideríthető. Akikre viszont ez nem igaz, legyenek már annyira gerincesek hogy nem a névtelenség álcája mögött mocskolódnak. A legjobb az lenne, ha ezt sehogy nem tennék.

Ave, Saabi.
saabi Creative Commons License 2006.03.05 0 0 405
Alaptalan a "neked kijön" és egyéb, _személyes_ utalások. Mivel öreghalász valós kiléte nem ismert, amit írsz, alaptalan személyeskedés, vádaskodás.

Ave, Saabi.
Előzmény: Törölt nick (392)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.05 0 0 404

Kedves pálutcai fiú!

Gyorsan válaszolnék, mielött téveszmék indulnának burjánzásnak. Az önkormányzati költségvetés annak semmilyen fázisában nem titkos, sőt, már a tervezetét , az un. koncepciót még tavaly decemberben nyilvánosságra kellett volna hozni! Az ötv. tételesen előírja az évi legalább egy közmeghalgatást, célszerűen a költségvetés elfogadása elött, hogy az széles körben megvitatható legyen. Mivel hosszú évek óta nincs korrekt költségvetés, amiről vitatkozni lehetne, a közmeghallgatások önmeghallgatásokra változtak, dögunalmasak, szinte senkit sem érdekelnek már. Mielött bárki tiltakozna a megjegyzésem ellen, el kell mondanom, hogy amit a testület megtárgyal, az az államháztartási információs rendszer hivatalos adatszolgáltatási formulája az önk. gazdálkodásról, ami persze szintén költségvetés, csak a pénzügyeseken kívül a kutya sem érti...

Szóval, az önkormányzatiság alapköve a teljes nyilvánosság, mindenkor, minden ügyben! Az önkormányzati szolgáltató szervezet (hivatal, iskola, óvoda, stb.) nem magáncég, csak egyesek szeretnék úgy kezelni! Visszatérve a költségvetéshez, a demokrácia éppen azt jelenti, hogy a közpénzekkel való gazdálkodást a politikusok képesek közérthetően és ellenőrízhetően bemutatni a nyilvánosságnak. Nem is beszélve a költs.v. végrehajtásáról szóló beszámolóról, ami még izgalmasabb, mint a terv, de erről a nyilvánosság elött már egyetlen szó sem esik. Ezeket rendelet formájában kellene közzétenni, akár csak az államit. Kedves pálutcai fiú! Ne gondold, hogy félrevezetném a fórumot! Szomorúan látom, hogy mennyire tájékozatlanok az emberek olyan dolgokban, amelyek a mindennapjaikat befolyásolják! Fogadd el, tudom, mit beszélek.

Még egy megjegyzést BKV támogatás ügyben: ez az igény először 1992-ben jelentkezett, s akkor nem szoc.lib. volt, hanem  Antall kormány!

 

Szkittynek mondanám, hogy a solymári képv.test. azért megsarcolta az ósant rendesen, legalább 500MFt- t költöttek a szennyvíztisztító bővítésére, és egy csomó járdasziget, utcasarok kerekítés, meg temetői kis parkoló a multi pénzéből ment.

pallma Creative Commons License 2006.03.05 0 0 403
Mit szóltok ehhez az időhöz?
pál utcai fiú Creative Commons License 2006.03.05 0 0 402

Kedves szkitty!

 

Furcsa madarak járnak felétek! Sajnos nem tudom pontosan miről van szó! De egyetértek veled: Ne hagyd magad András! Nemcsak mi, hanem a rendőrség is melletted áll!

 

Ha valakit megfenyegettek, az tegyen feljelentést, ne hangulatot gerjesszen különböző madarak által.

 

Üdv

 

 

 

Előzmény: szkitty (399)
pál utcai fiú Creative Commons License 2006.03.05 0 0 401
Kedves senior önkormányzó!

 

Jól értem szavaidat ? Te hozzájutottál a költségvetés tervezetéhez ? Írásodból az derül ki, hogy nem vagy képviselő, mivel azt a „közbiztostól” (jól értem a közbiztonsági tanácsnoktól?) kaptad meg!

 

Csak egy kérdés. Lehet, hogy nem is neked kellene feltenni ezt a kérdést, hanem Kővári úrnak:

 

Legálisan szolgáltat ki tervezeteket, az előtt, hogy azt az (elsősorban) illetékesek (pl.: bizottságok, testület, intézmények, stb.) tárgyalnák?

 

Önkormányzatiságunk kezdete óta –a személyiségi jogokat nem sértő témák kivételével- nyilvános bármely ülés. Mind a bizottsági, mind a testületi ülések szabadon látogathatóak. (Legalábbis én így tudom.) De ez soha nem vonatkozott az előkészítés alatt álló anyagokra!

 

Amennyiben a közbiztos „szakmai tanácsot” kért tőled, azt megértem. Ebben az esetben azonban rád is vonatkoznia kellene a titoktartásnak. Tehát ezen a fórumon nem hozakodhatnál elő vele.

 

Egyébiránt nem tudom, hogy mennyire értesz hozzá. Polgármester úr, és más illetékesek szájából a közmeghallgatáson többször elhangzott, ki lett vetítve, hogy a hitelt csak fejlesztésekre fordítják! (Lehet, hogy nem idéztem pontosan, de ez volt a lényege!) Egyébként hogy ki mond igazat (és mekkora a hozzáértésed) nagyon könnyen ellenőrizhető. Amint elfogadott költségvetése lesz a falunak konkrétan utána járhatunk a kérdésnek.

 

Tudod: Szakmai inkompetencia, vagy sánta kutya szindróma (méltányos esetben is minimum a fórum olvasóinak félre tájékoztatása).

 

Előzmény: senior önkormányzó (393)
pál utcai fiú Creative Commons License 2006.03.05 0 0 400
Kedves senior önkormányzó!

 

Köszönöm helyesbítő soraidat, ezzel egyet tudok érteni. Mármint válaszod első bekezdésével. A végével vitatkoznék. Sajnos a liberális város-, és minisztérium vezetésnek ez az eredménye! Én sem a 18 MFt, sem más összeggel nem értek egyet! Legalábbis addig nem , amíg nem kapunk érte valódi szolgáltatást. Ez a mostani cirkusz, csak a komcsi-szoc-lib városvezetés malmára hajtja a vizet, (kis)részben indokolja a gigantikus hiányt. Szerintem Solymár jól taktikázik, amíg az időt húzza. A tavalyi, tavaly előtti, stb. 18 MFt-okat már „megnyertük”. Vörösmaty: Vén cigánya jól és hasznosan alkalmazható: „… húzd, kitudja meddig húzhatod…”

 

További adalék a mentalitáshoz:

Felháborított a BKV vezér megnyilvánulása, hogy azért koszosak a buszok, mert az azt igénybe vevők szemetelnek. Csak összehasonlításul:

Moziban voltunk. Megvásároltuk a jegyet (=szolgáltatást), vettünk egy kis pop cornt, üdítőt, stb., megnéztük a filmet, elfogyasztottuk a nasit. (Külön ügyeltünk, hogy minimális szemét keletkezzen. Ennek ellenére akadt alattunk morzsa.) Vártam, hogy ezt követően seprűt, lapátot kapjunk, és bemondja a hangosbemondó, hogy takarítsunk ki magunk után. Milyen meglepő! Nem ez történt. A termet még el sem hagytuk, két fiatal már ott toporgott a nevezett takarítóeszközökkel.

 

Lehet, hogy a BKV-t nem Demszky-Kóka (vagy más komcsi-szoclib) párosra, hanem mozi vezetőkre kellene bízni?

 

Előzmény: senior önkormányzó (384)
szkitty Creative Commons License 2006.03.05 0 0 399

Szervusztok!

 

Azt csiripelik a madarak, hogy kedvenc Közbiztonsági Tanácsnokunkat az egyik Képviselő-társa megfenyegette...

Felháborító, hogy ha v.ki szeretne ebben a községben v.mit csinálni, azt így intézik el!!!

Persze, a Falu Vezetője megpróbálja majd "elsimítani"a dolgot, nehogy kiszivárogjon v.mi a faluba...

Ne hagyd magad András!!! Melletted állunk!!!

 

Szkitty

 

szkitty Creative Commons License 2006.03.05 0 0 398

Kedves Mindenki!

 

2003. novemberében egy Képviselő-testületi ülésen észrevételeztem, hogy az Áruházzal kötött megállapodás enyhén szólva előnytelen a település számára. Finoman fogalmazok, ha azt mondom, egyesek nem értettek egyet velem...

 

Minden normális önkormányzat tudja, hogy ha beenged egy nagy beruházót a településre, feltételeket szabhat Neki. Ha már megvalósult a beruházás, már nem.

Most itt tartunk.

Tudjátok: "Eső után köpönyeg..."  

 

Szkitty

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (382)
szkitty Creative Commons License 2006.03.05 0 0 397

Kedves Öreghalász!

 

Irigyellek, hogy milyen sokfelé tudsz figyelni, hogy ennyire pontosan követted ki és mikor érkezett a közmeghallgatásra, illetve távozott el onnan. le a kalappal!...

 

De ha nagyon érdekel: Azért mentem el fél 9h-kor, mert: 1/ beteg voltam, 2/dolgom volt, 3/ elegem volt a mellébeszélésekből 4/ nem volt kedvem balhézni, mert úgy is felesleges...

Amúgy lemaradtam v.mi fontos dologról -esetleg? Mert akkor kérlek, jelezd!Köszönöm!

 

Az útépítéseket -és itt nemcsak a Bánya utcára gondolok!- tavaly és tavalyelőtt is megígérte a T. Képviselő-testület a nyilvánosság előtt.

...és mi történt? Semmi.

 

Szkitty

Előzmény: öreghalász (379)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.05 0 0 396
A hitelről a közmeghallgatáson (és a testületin) annyi hangzott el, hogy állami garanciás (jelentsen ez akármit is), hosszú lejáratú, kedvezményes kamatozású. A törlesztő részleteket évi 17-20 millió közé becsülték. A polgármester szerint a hitel felvétele nem adósítja el a falut, nem nehezíti meg a következő testületek életét. Szerinte ma a hitelkamatok stabilnak tűnnek, ezért az ilyen feltételekkel történő hitelfelvétel vállalható. Olyan ember - legjobb emlékeim szerint - nem szólt hozzá a témához, aki ezt részben vagy egészében másképp gondolná. Üdv: A.
Előzmény: senior önkormányzó (393)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.05 0 0 395

Helló!

 

Pontosan ezt akartam mondani. Most felveszik a 450milliós hitelt, azt törlesztjük 15-20 évig (nem tudom pontosan, mert részleteket nem árulnak el nekünk) - és akkor 20 évig nem lesz semmilyen fejlesztés???

Előzmény: senior önkormányzó (393)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.05 0 0 394

Félre téve a vitát nagyon jó hogy vasárnap délután ilyen sok hozzászólás van.Igy tovább.

Egyébként jó kérdéseket tettél fel!Választ nem hiszem hogy kapunk.Gyorsan felveszik a pénzt fejlesztés semmi-már ami a lakosságot illeti aztán mennek a levesbe.Erre játszanak.Mi meg ill. az önkormányzat fizethetünk 20 évig.

Előzmény: senior önkormányzó (393)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.05 0 0 393

Csak lassan azzal a csatornával! A megyei közigazgatási hivatal éppen most vétózta meg a solymári képviselőtestület ide vonatkozó "határozatait" amelyben megszabták a lakossági befizetéseket! Lehet, hogy mégsem puszta vádaskodás volt a hozzászólás? Úgy látom, hogy az Ósan történet komoly hatást gyakorolt a mieinkre, s megpróbáltak nagyot álmodni, de csak nagy bukta lesz belőle. A hitelfelvételről csak azután kell lelkendezni, ha a kondíciókat megismerjük. Az biztos, hogy a törlesztése többszöröse lesz pl. a BKV hozzájárulásnak. Az miből fog menni? A költségvetés tervezetét megkaptam a közbiztostól, abból az derül ki, hogy 330 MFt beruházás lesz a 450-ből, a többi a működéshez, ill. a kötelező tartalék képzéshez kell...

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.05 0 0 392

Mégis melyik állítás alaptalan vádaskodás?500000ft csatorna/fő vagy a slikk kft?

Nézd meg a solymári honlapon.

Előzmény: saabi (388)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.05 0 0 391

Talán azért nem írtak eddig a helyi újságok a hitelfelvételről, mert erről pénteken (=tegnapelőtt) délelőtt hozott döntést a képviselőtestület. A helyi napilapok tegnapi számukban már biztos megírták volna, ha lennének ilyenek, de mindkét helyi lap ritkább megjelenésű, és sajnálatosan hosszabb nyomdai átfutású.

 

De lehet, hogy ha ma bekapcsolod a Pilis TV-t, akkor ott már hallhatsz róla. Egyelőre nyilván csak keveset - mondjuk, a tényszerű alaphírt a hitelfelvételről szóló döntésről -, később viszont bizonyára jobban is körüljárják majd az ügyet. Csak légy türelmesebb, ha szabad kérnem. Üdv: A.

Előzmény: öreghalász (383)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.05 0 0 390

"Biztosan nagyon rosszindulatú vagyok" - Te írtad, kedves öreghalász. Olyat nem tudsz elképzelni, hogy valaki azért nem tud végigülni egy három órás rendezvényt, mert EGYÉB DOLGA VAN?

Előzmény: öreghalász (379)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.05 0 0 389
De igen, ugyanazon a fórumon voltunk. Csak ő nem tudott végig maradni, én meg igen. Valamint ő egy harcias kis teremtés, én meg próbálom itt moderálni az indulatokat, amennyire csak a kapacitásomból telik. Ez az oka annak, hogy némileg eltérő módon írtunk a közmeghallgatásról. Üdv: A.
Előzmény: öreghalász (378)
saabi Creative Commons License 2006.03.05 0 0 388
Apám! Öreghalásznak is volt egy-két vitatható hozzászólása, de te se vagy kispályás. Magyarázat nélküli vádaskodás, a legbiztosabb módja egy flamewar kialakításának. Miért kell ezt a fórumot ennyire lealacsonyítani?

Ave, Saabi.
Előzmény: Törölt nick (386)
saabi Creative Commons License 2006.03.05 0 0 387
Ennek a vége elég randán személyeskedő volt, muszáj ezt? Nem lehetne ezen a fórumon személyeskedés és veszekedés nélkül, normálisan kommunikálni?

Ave, Saabi.
Előzmény: Törölt nick (385)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.05 0 0 386

Most jut eszembe ha "slikk kft" csinálja a terveket és a haverod a kivitelezést akkor neked talán olcsóbban is kijön!

Érdekes hogy ennek a két cégnek a vezetője/i/ ott ülnek a képviselőtestületben és az egyéb bizottságokban.Hol itt az összeférhetetlenség:)

Előzmény: öreghalász (383)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.05 0 0 385

Azért jó lenne ha a 450 milióból-ből csatorna is lenne...csak az a baj hogy még fejenként be kell dobni 500 ezret.Ez aztán a nagy üzlet.Láton magam elött ahogy a 100ezres / jó esetbe /fizetésekből könnyedén mindenki kidobja...nem beszélve a nyugdijasokról.És ne gyere nekem hogy részletekbe is lehet....Aztán ha csúszol két honapot viszik a házadat!

De neked lehet hogy meglesz.Ha jó helyre megy a csusztatás még összejöhet nem?

Előre ahogy a tanítómestered mondaná!

Előzmény: öreghalász (383)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!