Keresés

Részletes keresés

sani07 Creative Commons License 2011.10.30 0 0 2057

Az intelligencia jo messze elkerult ahogy nezem, de legalabb ne irtal volna ide.

Előzmény: denes (2055)
romesz Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2056

Taco Bell's headquarters in Irvine, California

 

 

 In 1978, Pepsi. CO purchased Taco Bell from Glen Bell

Előzmény: Túlélőblog (2043)
sani07 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2053

Melyik resze hulyeseg? A nyelvtudasnak mi koze most ehhez?

Előzmény: denes (2051)
sani07 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2049

Kerdes ki az a mindenki, mert az amerikai kormanynak nem ez az erdeke. Ha ez lenne, nem dolgozna 15 millio illegalis.

Előzmény: romesz (2048)
romesz Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2048

"ha odaviszel egy epitkezesre 100 spanyol/magyar/orosz munkast es 100 amerikait, az elso csapat hamarabb es precizebben felepuli azt a hazat"

 

Ez nem igaz.

 

" Mindenki erdeke ezt szolgalna, mi a francra jo ez a mostani rendszer? Miert kell belekenyszeriteni a feketemunkaba az embereket? Miert hagyjak, hogy az embereknek feketemunkaja legyen? Miert segitik elo a feketemunkat?"

 

Mindenki erdeke azt szolgalja, hogy ne legyen fekete munkas. De mig lesznek olyan emberek akik olcsobban elvegzik a munkat mint az orszag legalis lakosai, addig ennek nem lesz vege.

Előzmény: sani07 (2045)
sani07 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2047

Igazad van, nem feltetlen helyes a megfogalmazas.:) Nincs rakenyszeritve, mert nem kotelezo az usaban dolgozni, legalisan munkavallaloihoz jutni viszont egyenlo a lehetetlennel. Ha csak nem diak az ember, akkor max kijuthat taborokba, egyebkent felejtos. Olyan penzek vandorolnak igy adozatlanul a zsebekbe, hogy az elkepeszto es nem feltetlen annak a zsebebe, aki a munkat elvegzi, sokkal tobb megy az osszekotokebe.

 

Valamiert igen jo amerikanak a feketemunka, csak tudnam miert. Az ember azt hinne, hogy az olcso berek miatt, de ez sem igaz, legalabbis nem mindenhol. A cegek horror penzeket fizetnek ki pl a takaritasert es mire a munka el van vegezve az 1/5-1/6 resze kerul csak a melos zsebebe, a tobbi meg megy azokeba, akik effektive semmit sem csinaltak.

 

Ettol az amnesztiatol igen fosnak az amerikaiak, ennek mi lehet az oka szerinted?:)

 

Előzmény: Túlélőblog (2046)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2046

Azt azért nem mondanám, hogy rá lenne valaki kényszerítve a feketemunkára. Aki legálisan tartózkodik az országban, az 15 perc alatt elintézi az SSN kártyát meg mindent. :)

 

Egy reformra szükség lenne, de az amnesztiával dobálózást nem tartanám túl jó ötletnek.

Előzmény: sani07 (2045)
sani07 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2045

Nem is szukseges, azt en sem fogok, de emlithetnek cegeket, uzlethalozatokat, epitoipari cegek tomkeleget, ahol ez megy, de szerintem felesleges is.:)

Termeszetesen koztuk is van olyan, senki sem allitotta hogy nincs, de abban biztos vagyok, ha odaviszel egy epitkezesre 100 spanyol/magyar/orosz munkast es 100 amerikait, az elso csapat hamarabb es precizebben felepuli azt a hazat. Most mond, hogy nem igy van.

 

Túlélőblog

 

Eppen errol van szo, az eu teljesen nyitott mar szinte, marmint a munkaeropiacokat nezve es nincs olyan merteku szennyaramlas, sot, nemetorszagban iszonyat merteku szakmunkashiany van. Ha az usanak lenne egy csoppnyi esze, azonnal megszuntetne ezt a rendszert, a turista had menjen, ne bantsuk. A munkas had menjen, szukseg van ra, kapjon azonnal engedelyt, ha dolgozik, adozik, kapjon segitseget a tanulasban, hazepitesben, ha szuksege van ra. Aki mar ott van feketen, kapjon zk-t, adozzon, dolgozzon, eddig is ezt tette, kapjon hiteleket. Mindenki erdeke ezt szolgalna, mi a francra jo ez a mostani rendszer? Miert kell belekenyszeriteni a feketemunkaba az embereket? Miert hagyjak, hogy az embereknek feketemunkaja legyen? Miert segitik elo a feketemunkat?

 

Rob_

 

Nem letezik hulye amerikai, szo sincs errol, en magam is szova teszem, ha ezt meghallom. Viszont az a reteg, amirol szo van, hat nem az evolucio csucsa. Nem veletlen azok dolgoznak ezekben a munkakban, akik es szo sincs itt arrol, hogy 5-6 dollarokert csak a meka dolgozik. Had ne irjak haztakarito ceget, 15-20 dod/ora fizetes, csak magyar es spanyol dolgozik, az okot mar leirtam, a cegvezeto/tulaj amerikai.

Előzmény: romesz (2042)
Rob_ Creative Commons License 2011.10.29 0 0 2044

Az, hogy hulye amerikai igy nem letezik. Igen, van sok ostoba ember de olyan van barhol mashol is es aranyaiban nem kevesebb mint itt. Egy munkajaban/szakmajaban sikeres amerikainak nagyon kulonbozo a hozzaallasa a munkahoz, mint amit egy atlag europai/magyar gondol, szerintem.

Előzmény: sani07 (2035)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2043

Nem tudom mi baj a szakácsok munkájával. Ha valami borzalmasra gondolok, akkor elsőnek pont a Taco Bell jut eszembe, ahol folyamatos a fertőzésveszély. És a Taco Bell úgy tudom, hogy mexikói. De ahogy mondtam, akkor ha nem megfelelő a munka, legláisoknak kell munkavállalási vízumot osztogatni. Vagy a lengyelek, csehek, magyarok munkaminőségével is baj van? :-)

Előzmény: sani07 (2041)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2042

Sajat tapasztalatrol beszeltem eddig. Nem akarok embereket es helyeket megnevezni.

 

Dolgoztam egyutt legalisokkal es illegalisokkal is. Az illegalisok kozott is volt tobb olyan, hogy az utcat sem sepertetnem fel vele. De meg volt gyozodve rola, hogy mindenkinel jobban dolgozik es tobbet tud. 

Előzmény: sani07 (2041)
sani07 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2041

Nem a munkaban eltoltott idovel van problema, hanem annak minosegevel.:)

 

romesz

 

Kerlek a sajat tapasztalataid ird le, ahogy e is tettem.:)

Előzmény: Túlélőblog (2040)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2040

"Azt is illegalisok takaritjak, ok ugyanez. De sorolhatnank a vegtelensegig, epitoipari cegek tomve illegalisokkal, ok szinten a munkahoz valo hozzaalas, ratermettseg, problemamegoldas meglete a magyarnal/orosznal/spanyolnal es hianya az amerikainal."

 

Némelyik "lusta disznó" két műszakban tolja. Az egyikkel most beszéltem, 2 helyen szakács egyszerre. De ahogy már írtam is, az illegálisok helyét fel lehetne tölteni legálisokkal, akik adóznának. Spediális (alacsonyabb) munkabért adni az munkavállalói vízum mellé és mindenki nyerne. Ők világot látnának, keresnének egy kis bónuszt, a gazdálkodóknak nem kerülne sokba az alkalmazásuk, se a hoteltulajdonosoknak és egyéb munkaadóknak, és még a kormány is nyerne vele, nem beszélve arról, hogy megoldódna az illegális probléma. Bár ehhez komoly elhatározás lenne szükséges, amit egyik nagy párttól se lehet elvárni.

Előzmény: sani07 (2035)
Túlélőblog Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2039

Igen, a maradék munkahelyet meg fel lehetne tölteni több munkavállalási vízum kiadásával. A lengyel is tud olyan jól dolgozni, mint egy mexikói. :)

Előzmény: romesz (2034)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2038

"nem mozogsz ilyen korokben es nem is foglalkozol vele igazan, ezert fogalmad se lehet hogy mukodnek ezek."

 

Latod nem tudod, hogy en milyen korokben mozgok es kit ismerek stb.

 

Csak azt mondom, hogy 3-4 honap alatt semmit nem lattal abbol, hogy az itt elo emberek milyenek. 

Azt szajkozod csak, hogy "disznok es lustak". Ez tipikus velemenye azoknak akik csak feluletesen ismerik a helyzetet.

 

Ez olyan mint mikor egy kulfoldi MO-ra megy es megallapitja, hogy a magyarok budosek, lopnak es egesznap a kocsmaban ulnek. 

Lehet, hogy egy kis retegre valoban igaz, de az egeszet a nepnek nem lehet ilyen informacio alapjan megitelni.

Előzmény: sani07 (2037)
sani07 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2037

Az a helyzet romesz, hogy Te mar regota legalisan elsz ott, nem mozogsz ilyen korokben es nem is foglalkozol vele igazan, ezert fogalmad se lehet hogy mukodnek ezek. En ott voltam, tapasztaltam, hallottam, lattam, magamba szivtam, ezert is irtam, hogy nem a levegobe beszelek. Sajnalom, hogy nem jutottam el hozzad, en inkabb a keleti parton mozogtam, mert ha tudtunk volna beszelgetni nem azt gondolnad, hogy itt egy ujabb szarhazi, aki okoskodik amerikarol.:)

Előzmény: romesz (2036)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2036

Mint mondtam, kitoltene az urt a jelenleg munka nelkul elo munka ero.

 

 

" ellenben az amerikai lusta disznokkal"

 

Latszik semmit nem lattal amerikabol...

Eloiteleted van, de tapasztalatod semmi.

Hallottal egy-ket dolgot es azt hiszed az a valosag.

Előzmény: sani07 (2035)
sani07 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2035

A feketemunkarol nem a feketemunkas tehet, hanem aki munkat ad neki. Probalj meg pl svajcban feketen dolgozni, de hogy egy masik peldaval is eljek, a tolvaj nem fog lopni, ha nincs kinek eladni a portekat. :) Jartal mar gazdag amerikaiak hazaban? Mit gondolsz ki takaritja oket? Spanyolok/magyarok feketen, amerikai cegtulajjal, hogy miert? Mert ok szorgalmasak es rendet tartanak, ellenben az amerikai lusta disznokkal. Vagy menj be ejszaka egy aruhazba, ki fog ott takaritani? Magyarok/oroszok/spanyolok feketen, az ok ugyan ez.:) A feketen dolgozo/ottlevo megbecsuli a munkajat es kidolgozza a belet, az amerikai meg lexarja az egeszet es ez rajta kivul senkinek sem jo. Aludtal mar hotel/motelszobaban? Azt is illegalisok takaritjak, ok ugyanez. De sorolhatnank a vegtelensegig, epitoipari cegek tomve illegalisokkal, ok szinten a munkahoz valo hozzaalas, ratermettseg, problemamegoldas meglete a magyarnal/orosznal/spanyolnal es hianya az amerikainal.

Akkor ki elol veszik el a munkat? Senki elol, erre a munkara ilyen emberek kellenek, mert az amerikaiak nagy resze teljesen alkalmatlan ra. Nem a levegobe beszelek ebben biztos lehetsz.:) Nem egy feketen dolgozo rendelkezik tax id-val es adozik, hogy azert valamilyen szinten probaljon a hivatalos vizeken evezni es ezert nem is ertem, ha valaki dolgozni szeretne legalisan, ert is a munkajahoz, akkor azt miert nem teheti meg legalisan? Mint pl. az euban? Minek ez a cirkusz? Mire jo a 15-20 millio illegalis, ha ok legalisok is lehetnenek?

 

Tenyleg nem cseszegetni proballak es ezert kerlek, hogy vedd le az amerikai szemellenzot es eszervekkel valaszold meg a kerdeseimet.:)

Előzmény: romesz (2034)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2034

"nelkule osszeomlana az egesz koceraj"

 

Vagy munkat talalna a jelenleg munka nelkuliek 50%-a 

Előzmény: sani07 (2033)
sani07 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2033

Elmeletileg igen, gyakorlatilag viszont mire megy a munkanelkuli ha kiutazik? Pont ugyanarra, amire az estaval valo utazaskor. Ez nem tartja vissza a feketemunkat, de mondjuk ha megnezzuk mit muvelnek az amerikaiak, akkor nem is akarjak visszatartani, nelkule osszeomlana az egesz koceraj. Ha kivonnad azt a 15-20 millio illegalis melost megallna az elet.:)

 

Kanadaba is kiment egy rakas kokero es azzal a lendulettel haza is jottek.

 

 

 

Romesz 

 

Koszonom szepen az infot, igy mar tiszta!:) De hat azt vizum nelkul is tudjak.:) Ha belepsz a hataron akkor bent vagy egeszen addig, amig ki nem jossz, rogztive van az ujjlenyomat, arckep stb, ehhez nem kell vizum.:)

Előzmény: Törölt nick (2029)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2032

A reklam jo, de semmi koze a topichoz. 

Előzmény: Andika76 (2031)
Andika76 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2031

Állás ajánlat ITT

romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2030

I want to cross the border by car from Canada. Do I need ESTA?


No, you will not need an ESTA to cross the northern border - but you will need to fill out an I-94W form at the border.

 

 

" turistavizumos cirkusz meg az esta mire jo a hatalomfitogtatason kivul"

 

Pontosan azert kell, hogy tudjak kik vannak illegalisan az orszagban, vagyis kik maradnak tovabb mint az engedelyezett ido.

Előzmény: sani07 (2028)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2029

Elmeletileg azert van a vizum,hogy ne induljon meg a hajlektalan,munkanelkuliek aradta...gyakrolatilag van mogotte 1000 mas dolog is...

Ha most azt mondjak,hogy ok,turistaknak semmi nem kell,akkor hany ember vallana be,hogy amugy feketen akar melozni?:)) mindenki azt mondana,hogy en csak turistanak megyek,ahogyan azt teszik most is....

 

buszkesegi alapon lehet sokfelekeppen latni a dolgot...valoszinuleg,ha az amerikaiaknak kellene atesni a neha nem eppen udvarias vizum proceduran,akkor nagyon fel lenenenk haborodva.....

Előzmény: sani07 (2028)
sani07 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2028

Ok ertelek es koszonom! Az utlevelet nem scanneltek, csak a reagenen huzta le a csaj a becsekkolaskor, de onnan 10 meter a kijarat, szoval akkor biztos nem leptettek ki. Inkabb a beszallokartya alapjan, de vegulis nekem mindegy, biztos meg van ez oldva.:)

 

A gyalogos hataratkelon hogy hogy nem kell vizum? Ott nem derul ki a dolog? Elvileg globalis az informacioaramlas mar a hatarokon. Nem ertek hozza azert kerdem.

 

Na latod ez a problema. Munkahoz, minden egyebhez kelljen vizum, de turitaskodni ne! De probalj elvonatkoztatni attol, hogy ott elsz es gondold at, hogy ez a turistavizumos cirkusz meg az esta mire jo a hatalomfitogtatason kivul es azon, hogy rettegesben tartsa az odaerkezot, h vajon beengedik-e.

Tenyleg erdekel a velemenyed!:)

 

 

Előzmény: romesz (2027)
romesz Creative Commons License 2011.10.28 0 0 2027

Valojaban 100% hogy kileptettek es nyilvantartasban van, hogy felultel a gepre is. Elhagytad kesobb az orszagot.

 

A helyzet az, hogy az utleveled scanneltek es evvel latjak meddig tartozkodtal az orszagban. 

A beszallo kartya is bemutatasra kerult es hiaba mondod, hogy mikor visszament a gep a kapuhuz mar nem ellenoriztek es mehettel volna amerre akarsz. Mert ha nem szalltal volna vissza a gepbe akkor a gep nem indult volna nelkuled. Tehat megint csak tudtak volna, hogy nem hagytad el az orszagot. Ha vissza akarsz jonni majd evek mulva akkor megtudod mi a helyzet. Mikor az ESTA-t kered ujra lehet megkapod, de a belepesnel kiderul a turpissag es egybol visszakuldenek. 

A legegyszerubb ha a Canadaba probalsz beutazni es valamelyik gyalogos hataratkelon probalkozol. Ott nem kell ESTA es ha nem engednek meg sem be valamilyen oknal fogva azert meg a kontinensen maradhatsz es bejarhatod azt az orszagot is.

 

Az, hogy milyen sok penzt koltottel el senkit nem erdekel. Az sem erdekelne oket ha tobb 100ezer dollart pengettel volna ki valamire. 

Előzmény: sani07 (2023)
sani07 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2026

Nem rossz otlet, de szerintem a kutyat sem fogja erdekelni a betegsegem, ami szerencsere nincs is.:) Hosszan tudnam fejtegetni, hogy ez miert bukos, de valoszinuleg ezt Te is pontosan tudod, termeszetesen megkoszonom a javaslatod.:)

Az a helyzet, hogy mivel most nem is erzem az usa hianyat, tehat nem igazan huz vissza a szivem, ezert nem hinnem hogy 1-2 even belul vissza fogok oda menni. Ami meg erdekelne es lehetosegem lesz ra majd megnezem, az new york (voltam ugyan, de csak futtaban), los angeles, florida/orlando kornyeke, california, grand canyon/las vegas es a kornyezo parkok. Ha ossze tudom magam kapni anyagilag, majd megprobalom az estat, ha megadjak es be is engednek ok, ha nem adjak meg kerek vizumot, amivel be is fognak engedni. Ha egyik sem megy, akkor csak sajnalni tudom oket. Tobb ezer dollart elkoltottem azalatt az egy honap alatt, amit pluszban ott voltam, motelre, utazasra, kajara meg minden szarra ami jott, namost ha ez olyan nagy problema es ennek jelet is latom olyan formaban, hogy nem engednek be, akkor elkoltom azt a penzt olyan helyen, ahol szivesen latjak es nem szarakodnak vizumokkal, vagy nem ilyen formaban. Nem latom semmi ertelmet, csupan hatalomfitogtatas. Na de milyen hatalome? Ez itt a kerdes.:)

Előzmény: Törölt nick (2024)
sani07 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2023

Az majd a jovo zeneje lesz, egyelore nem is vagyom oda vissza, mondjuk ennel objektivebb valaszt vartam az a helyzet. Nem cseszegeteskeppen irtam ezt most, de ugy erzem normalisan kerdeztem es vazoltam fel a tortenteket.:)

Előzmény: romesz (2022)
romesz Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2022

"most ilyenkor mivan?:)"

 

Probalj meg ujra beutazni az orszagba es egybol megtudod mi van...

Előzmény: sani07 (2021)
sani07 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 2021

Tulajdonkeppen lehuztak, de nem ilyen egyszeru a helyzet. :)))

 

Eleve egy oraval kesobb szalltunk be a gepbe, mert mar valami gebasz volt akkor is, aztan kigurultunk a palyara es majd 2 ora varakozas utan visszamentunk a terminalba, mert a jfk nem fogadta a gepeket. Mikor kiszalltunk a gepbol senki sem csekkolta, hogy most ki mit csinal es hova megy, ergo hiaba leptettek ki, en megint ott voltam ahonnan indultam. Aztan egyszer csak megint visszaszalltunk a gepbe, ujbol lehuztak a beszallokartyakat majd bo 4 oras kesessel megerkeztunk a kennedyre, ahol lohalalaban futva ertuk el a bp-re tarto jaratot, ott csak lehuztak a chipen a beszallokartyat, nem teptek le belole, itt van nalam most is.:) Elottem egy vizumos csaj szallt be, neki elvettek a feher kartyat, de tolem semmit, se pecset se semmi, most ilyenkor mivan?:)

Előzmény: Törölt nick (2020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!