Keresés

Részletes keresés

Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.19 0 0 99
despil, ha gondolod, adsz egy CD-t, én kiírom neked szerény gyűjteményem. (úgyis ismerjük már egymást, bár te erről mit sem tudsz, mert más nicknéven ismertél meg :) )
Cossie, kösszi. Este beülök a levelező továbbképző tanfolyam újabb kurzusára, megnézem. Ha passzív vagyok, svullonak van igaza, és ő kapja a rózsát, ha aktív, akkor te. :-))
XP-m van, szóval lehet, hogy a beépített tűzfal a hibás. De ha kikapcsolom, azzal veszélyeztetem a gép biztonságát, nem?
Azért szeretem a segítségedet, mert mindig újabb rejtvényeket adsz fel. A "kiső"-t megoldottam, a megfejtés: kieső. A "rendszergazdával beszélj, hogy nyisson neked egy portot", illetve a pár nap ban jár érte" még feldolgozás alatt van.
Előzmény: cossie (97)
despil_hun Creative Commons License 2004.05.19 0 0 98
Csak úgy címzett nélkül kérdezem, hogy tényleg nem tud senki egy - ilyen szempontból - netmentes embernek segíteni a témában?
cossie Creative Commons License 2004.05.19 0 0 97
Sziasztok!

Szerintem meg pont a másik dolog a baj. Akkor szokott ilyet csinálni a dc++, ha tűzfal mögött van az ember és azért nem tud rendesen kapcsolódni a hubhoz. Álljon át passzívba és akkor menni fog a dolog. Ha nincs tűzfal és direkt kapcsolata van a netre (ezt kétlem, mivel ritka az ilyen kapcsolat) akkor esetleg az XP szívat, mivel abban van egy beépített tűzfalszerűség. Ezt a Start menü -> Settings -> Local area network -> jobb klikk rajta Propertie ott a 3. fül. Ha be van kattintva akkor ki. De ez csak akkor működik, ha egyébként nem vagy semmilyen tűzfal mögött. Ha jóban vagy a rendszergazdával megegyezhetsz vee, hogy nyisson neked egy portot, hogy direkt legyen a kapcsolatod. Utánna lehetsz csak aktív módban. Ezt a dc++-ban az általánosnál lehet állítgatni.

Passzív user csak aktívtól tud tölteni. Mivel nem működik a keresésed, ezért csak csatlakozni tudsz a hubra, de semmi egyebet. Ha átállsz passzívra, akkor tudsz keresni is, meg chatelni, meg letölteni. Ilyenkor másik passzívtól nem tudsz tölteni, de nem gond, mivel a kinti srácok mind aktívak...
Ha a névre jobb klikk Get file list, akkor máris ott a kínálat, hogy mit akarsz tölteni.

Még egy jótanács! Egyszerre egy embertől 1 filmet töltsél, különban pár nap ban jár érte! Figyelmeztetnek is, de kiső idő. Csigavér, nézz körül, sok embertől jelölj ki dolgokat, aztán idővel lejön minden és aránylag gyorsan.

Nekem volt 120kByte/s-os letöltésem is. Azért ez kicsit jobb, mint a Shareaza. Ott ugyan nagyobb a választék, de sajna sok minen nem jön le.. :-((

Üdv: cossie

Előzmény: svullo (96)


svullo Creative Commons License 2004.05.19 0 0 96
Van egy olyan beallitasi lehetoseg, hogy: aktiv vagy passziv mod. Nem vagyok 100%-ig biztos benne, de azt hiszem alapbol passziv modban vagy, es ha jol emlekszem ez befolyasolja a keresest is. Probald beallitani az aktiv modot. A passziv mod akkor kell altalaban, ha tuzfal vagy valamilyen proxy mogott vagy.
Előzmény: Motolla Alánk (95)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.19 0 0 95
Szia cossie!

Jelentem alássan, a te és svullo segítségeit felhasználva mérföldes csizmában lépeget a képzettségem. Tegnap már bejutottam a célhubra, ott azonban olyan problémával szembesültem, hogy hiába nyitottam meg a Search funkciót (a bal oldalit, mellette volt még kettő, valami "kémkedve", meg a másikra nem emlékszem, de azokat nem mertem), és írtam be különböző keresőszavakat, úgyismint classic, color, climax és egyebek, semmiféle találatot nem dobott ki még fél órás várakozás után sem. Lehet, hogy még valamit be kell állítani?
Amúgy 10 giga feletti fájlt összegereblyéztem a gépemről a közösbe, ezek között játékok és "nemolyan" filmek is vannak, de hát még nem akkora a gyűjteményem. (Hétvégén már nagyobb lesz, mert a Shareaza megemberelte magát, pár órára vagyok 2-3 film esetében is a 100 százaléktól). A slotokat is tudom már, hol kell állítgatni. Kiírja szerencsére azt is, ha túl sok. Chetelni viszont nem tudok. Beóvakodtam arra a fellelt egy szem magyar hubra, a PDÁ-sra, ott beírtam, hogy halihó, valaki segítsen, de sokáig nem érkezett reagálás, úgyhogy kiléptem. pedig kb 40-en voltak. Lehet, hogy itt csak úgy lehet csetelni, ha valamelyik névre rákattintok? Egyébként ezt is próbáltam, de sikertelenül. Úgyhogy kicsit el vagyok akadva, a cél előtt. Utoljára még segítsen valaki, léci!

Az jutott eszembe, hogy mi páran miért nem alakítunk egy magyar hubot, ebben a témában? Vagyunk itt 5-6-an, akiket érdekel a téma, meg talán többen is, mert olvastam már más fórumokban, hogy hivatkoznak ránk.

Előzmény: cossie (94)
cossie Creative Commons License 2004.05.19 0 0 94
Szia Motolla!

Szeretek segíteni, mivel már nekem is sokszor sokan segítettek!

Bocsi, hogy nem írtam le mindent. Nem emlékszem, hogy a tooslowsden-en lenne minimum megosztás. Ha van, elég ha úgy 2 gigára bővíted a megosztásodat pár mp3-al. De a filmjeid legyenek azért kicsit osztályozva lehetőleg classic könyvtárban..

Ha felmész a tooslowra, akkor más hubra nem csatlakozhatsz. Így akarják megakadályozni, hogy túl nagy adminisztrációs forgalma legyen a hubnak. egyszerre max 2 slotot nyiss le és feltöltésre is. Ennyi az engedélyezett. Ha többet akarsz akkor azt csak egy op engedélyével teheted meg, de nehéz lesz, mivel amerikai a hub és mindenki csak angolul beszél. Ráadásul inkább du. 3 után vannak fenn, mivel akkor kezdődik odaát a munkaidő...

Remélem most már rátalálsz mindenre amire keresel. Én azért ajánlottam ezt, mivel nagyon nagy a választék! Ja és gyorsan jönnek le az adatok a shareaza-hoz képest!

Ha van olyan, aki infót tud adni Mike Hunter milyen filmeket forgalmazott kérem ossza meg velem..

Üdv: cossie

U.I.: Még mindig csak keresem Annette Haven Love scenes for loving couples filmjét...

Előzmény: Motolla Alánk (89)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.18 0 0 93
Köszi, otthon tanulmányozom.
Előzmény: svullo (92)
svullo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 92
Mutatok neked 1 linket. Minden beallitasi lehetoseget megtalasz magyarul.

dc utmutato

Előzmény: Motolla Alánk (91)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.18 0 0 91
Izé-bizé.... Azt hol/hogy kell?
Előzmény: svullo (90)
svullo Creative Commons License 2004.05.18 0 0 90
Ha adsl-ed van, nyiss meg legalabb 6 slotot, vagy hubonkent legalabb 2 slotot.
Előzmény: Motolla Alánk (89)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.18 0 0 89
Üdv cossie!

Először arra gondoltam, vicceskedem, hogy ha te néhány Cd-nyi filmet letöltöttél a Shareazáról, akkor te legalább 120 éves vagy. Aztán volt egy kis kísértés, hogy nyavalyogjak egy sort: már megint ez a hubozás (tiszta hubbant vagy, bruhahaha), meg különben sem tudok angolul, és egyáltalán. Végül két dologra jöttem rá:
1. Ha te annyi energiát szánsz rám/ránk, a legkevesebb, hogy próbálkozom, hiszen ugye az evolúció lényege is a próbálkozás
2. Tényleg nem tudok angolul

Szóval félsiker: letöltöttem a DC++-t, sőt, légy erős, arra a tooslows denre is rábukkantam, teljesen önállóan. De. Amikor rácsatlakoztam, azt közölte velem a gépesített moderátor ("aki" a hangzatos AnnetteHaven névre hallgat, úgyhogy a hölgy tényleg nagy név lehet a szakmában, ha szervert neveztek el róla), hogy nincs meg a minimum slot-mennyiségem a belépéshez. Pedig – ismét csak teljesen magamtól – a beállítások Sharing menüpontjában megadtam azt a könyvtáramat, ahol ezeket az old filmeket gyűjtöm, ki is írta, hogy 987 mega. Úgy sejtem, ez az a mennyiség, amit így "bedobok a közösbe". Lehet, hogy túl kevés? Egy másik hubon valami olyat véltem kiolvasni, hogy pl. oda 10 giga a "beugró". Szóval lehet, hogy ez a hub csak az előrehaladott függőségben szenvedők számára jelent lehetőséget már eleve tekintélyes számú gyűjteményük bővítésére. Vagy valamit elizéltem.

Amúgy megpróbáltam magyar nyelvű hubokban tájékozódni. Az általad említett Elite nem szerepelt a hubok listáján, csak egy "minden, ami PDA" nevűre akadtam, de oda nem mertem belépni, mivel amúgy szerteágazó tudásom a legfrappánsabban a "Semmi, ami PDA" szlogennel foglalható össze.

A kapcsolatom ADSL, tegnap új egyéni rekordként sikerült elérnem a Shareazán 24 kb letöltési sebességet, de csak néhány percre.

Előzmény: cossie (87)
cossie Creative Commons License 2004.05.17 0 0 87
Szia Motolla Alánk!

milyen a sebességed? mármint a kapcsolatod, mert az nagyban befolyásolja. Sajna ez a Shareaza egy nagy ígéret, de lassan csordogál csak rajta az adat. mondjuk pár cd-nyi anyagot letöltöttem, oldschool-t is, de van egy jobb lelőhely. tooslowsden.com Ez egy dc++ hub. Onnan nagyon sok jó minőségű és frankó videót le lehet tölteni. Mondjuk szigorúak a srácok, egy-két klasszikust meg kell olsztani, hogy felmehess hozzájuk és egyszerre csak hozzájuk lehet bejelentkezni, de megéri rászánni az időt és sávszélességet is! Ez egy szigorúan classic pornot gyűjtök hubja. A legtöbb tagnak 120 Gigányi filmje van. Szóval széles a választék... Megfelelő sebesség esetén van olyan user, hogy 120kByte/sec is lehet a letöltésed. Na ehhez nem kell hulló falevél, hanem elég 4 óra is és máris itt a film. de ehhez a te kapcsolódásodnak is jónak kell lennie!
dcplusplus.sourceforge.net

http://www.hublist.org

Utóbbi linken lehet keresni a hubok között mi a leírása, meg esetleg egy felhasználót, aki eltűnt a hubról, hogy éppen melyik hubon tartózkodik.

Más. Egy Mike Hunter videót én is keresek, de sajna nem találok semmit a neten. Még a címét sem tudom a filmnek, de esetleg ha van egy lista milyen filmeket forgalmazatt, azt megköszönném.

Üdv: cossie

Előzmény: Motolla Alánk (85)
despil_hun Creative Commons License 2004.05.17 0 0 86
Én nem tudok letölteni, ha valaki tudna Steve Reeves vagy Mike Hunter videókat, vagy hasonló, régi filmeket, azzal szivesen leveleznék, hogy valamivel evilágibb formában hogy tudnánk megoldani a dolgot.
Előzmény: Motolla Alánk (85)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.05.17 0 0 85
Gondoltam, felhozom kicsit a topikot.

Cossie a múltkor bíztatott, de azok a gyors kollégák, akiktől hipp-hopp letölthetem a filmeket, bizonyára éppen ellentétes bioritmus szerint élnek, de végülis nem panaszkodom. A 10 elindított letöltésből már 3-4 70-80 százalékon van. És még nem is hullanak a falevelek... :-)

Persze ezek hosszú, 7-700 megás filmek, mert a 20-40 megás 8 percesekből már elég szép gyűjteményem van. Persze, lehet, hogy megszívom, mert ezek a hosszúak is ugyanazok, csak nincsenek tömörítve. Majd kiderül.

svullo Creative Commons License 2004.04.21 0 0 84
bittorrent-et probaltatok mar ?

bitconjurer

nem gyors de sokkal tobb dolgot lehet talalni, mint dc-n.

Vedek Creative Commons License 2004.04.21 0 0 83
fel tudod tolteni esetleg a wtcwarez ftp-re, vagy a hlcompany ftp-re?
Előzmény: Saint-Gilles (65)
cossie Creative Commons License 2004.04.20 0 0 82
szia viana!

Nem kell előlről kezdeni. A download queue-ban ráklikkelsz jobb gombbal a megszakadt letöltésre, aztán search for alternatives és már dobja is fel a találatokat. Aztán a név és a méret alapján kiválasztod melyiket töltsd le. Érdemes nézni, hogy kinek milyen a sebessége és mennyi slotja van nyitva. Ott rálkikkelsz, és nem rögtön a downloadra mész, hanem van alatta egy menüpont, hogy download to -> és ott felsorolja a hasonló nevű, eddig letöltött állományokat, így megadhatod, hogy most máshonnan folytassa a letöltést!

Remélem érthető voltam. Ha nem teljesen kérdezz, megpróbálok segíteni!

üdv: cossie

Előzmény: viana (80)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.04.19 0 0 81
Ez sirály!
Én sajnos nem tudok ilyen lelőhelyeket, de ha más igen, szívesen emelem a látogatottságát. Ha belegondolok, hogy hány ilyen ingyenes tárhelyet biztosító webszolgáltató lehet külföldön... Csomó ilyen oldal lehet. De vajon hogy lehet felderíteni? Gondolom, a Google kevés.
Előzmény: szexerboy (78)
viana Creative Commons License 2004.04.19 0 0 80
Igen, erre gondoltam. Bosszantó.
Meg az is, hogy nincs lehetőség egy letöltés folytatására, hanem elölről kell kezdeni. :(
Előzmény: cossie (77)
viana Creative Commons License 2004.04.19 0 0 79
Néha. Úgy általában is néha.
Előzmény: Olvasószem (75)
szexerboy Creative Commons License 2004.04.19 0 0 78
Üdvözlet!

Sajna a fájlcserélőket nem tudom használni, a korlátozott jogosultságom miatt (céges net), de erősen érdeklődöm a téma iránt. Nézelődtem a yahoo groups-ok közt is, de egyelőre semmi.
http://retroporno.fw.hu/ Ez az össz, amit találtam. Ez sem rossz!

Van valakinek más webes címe?

cossie Creative Commons License 2004.04.19 0 0 77
:-))

Persze ezt is kipróbáltam. Ugyanaz, mint a Shareaza, tehát egy teljesen decentralizált rendszer, a serverek csak a keresésben segítenek. Szerintem via arra gondolt, hogy menet közben lekapcsolja a gépét az, akitől tölt. Ez mindenhol előfordul. Egy dc++-os hubon általában azok lógnak, akik mindig rajta vannak és így nyugodtan lehet tölteni. Az emule és shareaza sokkal több forrásból táplálkozik, de előfordulhat, hogy pont egy szelet hiányzik a filmből, ami bosszantó lehet. ugyanis szeletekben megy a letöltés, így amint nálad van egy szelet a filmnek, azt már tőled is letöltheti bárki, aztán így előfordulhat, hogy egy csomó csonka film van a megosztásokban, mivel senkié nem teljes és mindenki vár a hiányzó szeletre. sajna jártam már így én is. Felváltva használom, mert a Shareaza meg az eMule rendszerén (gnutella 1-2, eDonkey rendszer) sokkal nagyobb a választék, viszont a dc++-on biztosabban kapom meg, amit szeretnék, főleg gyorsabb!

cossie

Előzmény: HubERtus2 (76)
HubERtus2 Creative Commons License 2004.04.19 0 0 76
Akinek tul bonyolult a dc++ kiprobalhatja az emule (www.emule-project.net) progit. Sokkal biztonsagosabb mint a Kazaa es tuzfal mogul is mukodik. Ugyanakkor az uzemeltetese is sokkal kenyelmesebb. Nem kell HUB-okat valtogatni, rajuk kerezkedni, hanem egy mar meglevo szrverlista alapjan, racsatlakozik egyre. Minden csatlakozaskor ujabb szervereket kapunk es minden inditaskor vegigprobalja mindegyiket, amig talal egyet amire kapcsolodhat.
Mas elony az is, hogy nem tudja senki magallitani a letoltesedet (a rendszeradminisztratoron kivul).
Sok sikert...
Ja, es van anyag boven rajta. Tobbek kozott Lahaie asszony filmjei is szep szamban megtalalhatok.
Olvasószem Creative Commons License 2004.04.19 0 0 75
Nini, téged is látni? (Legalábbis ezen a nicken.)
Előzmény: viana (74)
viana Creative Commons License 2004.04.19 0 0 74
Kezdő dc++ használó lévén én egyelőre csak bosszakodom rajta, hogy reggelre kelvén azt veszem észre, hogy megszakítják a letöltéseket, és ott állok 200-250 megával, vagyis a fél filmmel. :(
Előzmény: cossie (73)
cossie Creative Commons License 2004.04.19 0 0 73
Szia!

A dc++ egy zártabb filemegosztó. A uhb egy szerver, ami az adminisztrációt kezeli a felhasználók között. Egy hub-ra a rajta futó program és a szabályok alapján lehet felcsatlakozni. A szabályok kiköthetik hány hub-ra csatlakozhatsz egyszerre, mennyi kell a minimum megosztásod legyen stb. Ha nem sikerül elsőre bejutnod, a main chatben leírja mi a baja.
www.dcplusplus.com innen letöltheted a hozzá való klienst. www.hublist.org-on kereshetsz rá a hub nevére, esetlegesen a userekre is. itt a hub címe is másolható és beilleszthető a kedvencekre. A magyarok közül az elite hub nagyon jó, az ő bemutatkozó oldalukon sok kérdésedre választ kaphatsz.
http://free.srv.hu/p/2/p2p/links.php?cat.all Itt sok link található és mindent megtudhatsz a file-cserélőkről. Ha jó a kapcsolatod sebessége, akkor ez gyorsabb, mint a shareaza. Amúgy a tűzfal a cégeknél szokás alkalmazni, hogy a kellemetlenkedők dolgát megnehezítsék ellenséges behatoláskor. Otthon a WinXP okozhat ilyen problémát. http://lacy.hu/index.php
ezen a címen olvashatsz hogyan kell kikapcsolni ezt a belső tűzfalat. Nem tudom milyen Norton van a gépeden, de ha csak a vírusírtó, akkor az nem tartalmaz tűzfalat. Persze a Norton is készít szoftveres tűzfalat, de gondomol te nem ezt használod.
Slot az, amivel két felhasználó közvetlenül tud csatlakozni egymás gépéhez. A shareazaban is lehet állítani ezt, ezzel határozod meg mennyi géphez csatlakozhatsz egyszerre, illetve mennyireől tudsz egy időben le vagy feltölteni. Lehet ezért sem tudsz egyszerre csak 2 file-nál többet letölteni. A beállításoknál szabályozhatod a le és feltöltések számát és azt is, hogy egy file-t max hány szálon töltsön. Ha nem túl gyors a kapcsolatod nem érdemes nagyra rakni, mivel csak gondot okoz, lelassítja a rendszered és a teljes sávszélességet elszívja.
http://www.filedonkey.com/
Ez egy jó cím. Kereshetsz rajta filmekre is. Ha megtaláltad a keresett filmet, kattints rá a címre és bedobja a film címét. Ha jól telelpítetted a shareazat és éppen fut is, akkor elkapja a linket és megpróbálja letölteni. SAjna nem mindig sikerül, mivel a kereső szerver adatbázisa nem friss, szóval gyakran kilép addigra a file tulajdonosa. Ha egy file sokáig pendig állapotban van, akkor érdemes a jobb klikk serch for more sources-t nyomni, így talán talál jobb kapcsolatot is.

Bocsi ha hosszú voltam, remélem tudtam segíteni!

cossie

Előzmény: Motolla Alánk (72)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.04.19 0 0 72
Szia cossie!

Én nyugodt vagyok. De kérlek szépen, nekem ez kínaiul van. Hogyan kell tűzfal elé keverednem? Nincs is olyanom. Norton van fenn, vagy annak van tűzfal része is? Mi az a dc++, és hogyan kell oda átnyergelnem? és hogy keressem ott meg a tooslowsden hobot? És hol van nekem slotom? Ami nyitva van? (Idáig csak a sliccem szokott, de ez gondolom, más)
Anette Havenre még nem kerestem rá, de megígérem, próbálkozni fogok.
Üdv.

Előzmény: cossie (71)
cossie Creative Commons License 2004.04.19 0 0 71
Szia Motolla!

Nyugi. Van amikor belép egy-két nagyon gyors kolléga és akkor egyszer csak ott van a film. Türelem, anélkül nem megy! Persze sokat lök a kapcsolatodon, hogyha sikerülne a tűzfal elé keveredned, ezért van az, hogy nem megy, csak pending. A sebesség elég csiga az esetek nagy százalékában, sajna ez van. Ha jobb sebességet akarsz, akkor sokkal jobban bele kell ásnod magad és át kellene nyergelni a dc++-ra. Ott keresd meg a tooslowsden hub-ot. Itt csak régi filmek vannak. A forgalom korlátozása miatt csak erre a hubra csatlakozhatsz és csak 2 slotod lehet nyitva, de megéri rajta lógni, mivel itt sok minden megtalálható!

Egy kérdés: Nem találkoztál véletlenül Annette Haven Love scenes for loving couples filmjével?

Üdv: cossie

Előzmény: Motolla Alánk (70)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.04.18 0 0 70
Ez így nem pontos: a filmek többsége "pending", 4-5 "Active", de azokból is max. kettőt tölt egyszerre (leginkább egyet sem), a többséget nem, akármikor megy a net. Úgyhogy nekem kicsit csalódás.
Előzmény: Motolla Alánk (69)
Motolla Alánk Creative Commons License 2004.04.18 0 0 69
Ez a Shareaza tényleg egy aranybánya, de a kitermelés meglehetősen körülményes. Letöltésre kiválasztottam 8-10 filmet, azokat töltögeti már két hete (napi több órát bekapcsolva), kb. 8-12 kilobájt sebességgel. Ahogy Ferenc József mondta az első világháború kitörésekor: mire a falevelek lehullanak... le is töltődnek a filmek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!