Keresés

Részletes keresés

MZ/Y Creative Commons License 2005.04.21 0 0 515
Én mindenfelől n. 2.000 ft/tetőnm-t hallok ácsmunkára+fedésre. Sőt ennyiért el is vállalta egy Bramac mester (vagy mi a titulusuk). Igaz, ez egy egyszerű tető, de a n. 3.600 ft - nekem - soknak tűnik.
Előzmény: hetida (514)
hetida Creative Commons License 2005.04.21 0 0 514

Sziasztok!

Bár amint látom az utóbbi időben a betonra lett kihelyezve a hangsúly, de a topik témája kapcsán a következöhöz kérnék segítséget.

Az idén építkezem én is, bár még a lényegi munkálatuk nem kezdőttek el - a szép tavaszi időjárásnak köszönhetően :(

A kivitelezést külön kőműves brigáddal illetve áccsal végeztetem.

A kőművessel már megegyeztem azonban az áccsal kapcsolatban még hezitálok. A munkáját ismerve profi. A kapott árajánlat szerint 3.600 Ft /m2 + ÁFA -ért válalná a a tető elkészítését (ács szerk., ablak elhelyezés, tetőfedés), de a bádogos munka plusz. Igaz nagy a tető, és nem a legegyszerűbb. Azonban mielőtt megegyeznék vele tájékozódni szeretnék.

Nektek mi a tapasztalatotok korrekt ez az ár vagy egy kicsit túlzás?

betonos Creative Commons License 2005.04.20 0 0 512

T sylvanus67!

A kapcsolataim Bp. és környékén működnek. Ettől függetlenül egy bizonyos multinál utána nézhetek a dolognak. Írd meg a paramétereket: szállítási cím, mennyiség, minőség. Az emilemre írj, ha érdekel.

Üdv: Gábor

Előzmény: sylvanus67 (510)
betonos Creative Commons License 2005.04.20 0 0 511

Kedves Axioma!

Köszünöm a lehetőséget! Természetesen különleges betonokat is tudok. Pl. bazaltbeton, vagy hőszigetelő, vagy liaporos könnyűbeton, stb. Ezek egyedi árképzéssel mennek. Konkrét árjánlatkérésre, konkrét árat mondok.

Üdv: Gábor

Előzmény: Axióma (509)
sylvanus67 Creative Commons License 2005.04.20 0 0 510
Győr-Moson-Sopronba is szállítasz ilyen árakon?
Előzmény: betonos (508)
Axióma Creative Commons License 2005.04.20 0 0 509
Rádszabadítottam a kivitelezőnk anyagbeszerzőjét -- olyan megállapodásunk van vele, hogy megmondhatjuk honnan hozza az anyagokat, mármint ha olcsóbbat találunk (vagy mondjuk minőségben másmilyet akarunk pl. burkolatnál).
Előzmény: betonos (508)
betonos Creative Commons License 2005.04.19 0 0 508
A következő betonárakat tudom biztosítani.

C  8-16/KK  7200,-  Ft.

C10-16/KK  7700,-  Ft.

C12-16/KK  8200,-  Ft

C16-16/KK  8700,-  Ft

C20-16/KK  9300,-  Ft

Ezek az árak hivatalosan, számlával mennek, ISO 2001 minősítéssel, ezért az áfa még rámegy. Bármelyik bank elfogadja.

Az árakban a szállítás nincs benne, mert az nagyban függ a távolságtól. A szállítást és a betonszivattyút tudom számla nélkül is intézni. A 23m-es Pumix 9800,- Ft/h. Min 3h. fizetendő, ebből 2h. munka, 1h. ki-beállás.

Számla nélkül is mehet a beton, de nem ezekből az üzemekből. Ez a szállítási távolságtól függően, egyedi árakkal mehet. Így a beton ára a következő:

C12-24/KK 8000,- Ft

C16-24/KK 8900,- Ft

C20-06/KK 9900,- Ft

Tel: 06 70 505 5700   e-mail: beton@citromail.hu   Web: www.beton.on.hu

betonos Creative Commons License 2005.04.19 0 0 507

T. SolnesM 

Nem fog tovább gyengülni a betonod, Hiszen vegyi folyamatok nem történnek. A bauxitbeton, salakbeton tovább dolgozik, és vegyilek felemészti a cemenet. Az agyagtól ez nem fog bekövetkezni.

Üdv: gábor

Előzmény: Törölt nick (504)
bimbambusz Creative Commons License 2005.04.18 0 0 506

Köszönöm, Jazzkedvelő!

Meggyőztél. Azt hiszem lemondok az ukrán cementről. De mit csinál az, aki készen veszi a házát, esetleg a kivitelezőre bízza, hogy milyen cementtel dolgozzon?

A magyar ipar védelméről:

Hát nem is tudom. Pár éve volt valami olysami, hogy a magyar cementiparban monopólium van. A privatizált gyárak ugyan annak a tulajdonosi körnek a kezében vannak, sorra zárja be őket, hogy a szintén tulajdonában lévő, olcsóbban termelő ukrán gyárakból pótolja a hiányt, miközben az árakat magasan tartja.

Ha ez igaz, akkor mindenképpen a heilderbergi ipart támogatod minden cementvásárlással, akár magyart veszel, akár ukránt.

Előzmény: Törölt nick (503)
Törölt nick Creative Commons License 2005.04.18 0 0 505

Hali:)

Megkaptuk a vegleges lakhatasi engedelyt!

Mar csak a bankkal kell megkuzdenunk, hogy a visszatartott osszeget megkapjuk, ha esetleg ezzel kapcsolatosan valakinek vannak infoi, megkoszonnem.

Peter

Törölt nick Creative Commons License 2005.04.15 0 0 503

Üdvözlet!

Van egy volt általános iskolás osztálytársam, aki azóta már mélyépítő mérnök, statikus. Sok ilyen giga szörnyedvény épületnek ő csinálta az alapját a tervezéstől a  kiviteletésig, a műszaki ellenőri szerepen át.

Amikor elkezdtem építkezni, nekem is szemet ötlött ez az ukrán cement dolog, főleg az ára miatt. Gondoltam megkérdezem barátomat, vajon mi a véleménye erről, csak benne van ebben a dologban.

Van ukrán cement meg ukrán cement. Ezt úgy értem van jó ukrán cement, amiből építhetsz bármit, van olyan ami pocsék, borzasztó. teljesen egyenetlen a minőség, még azonos ukrán gyártón belül is. Tehát akár így is járhatsz, úgy is járhatsz.

Saját tapasztalat: apósnak kb. 10 éve készült egy a telek előtt futó árok átívelésére egy kis betonhíd, ukrán cemetből. Tavaly eme híd elkezdett porladni, málik szét az egész, darabok, lemezek esnek le belőle. persze tudom, ez másból is eredhet, pl nem megfelől utókezelés, rossz tecnológia, stb. Tudtommal viszont nagyon alaposan készült el a híd, minden szabályt betartva.

Ugyanakkor van olyan ismerősöm, aki ukrán cementből épített házat, és semmi baja.

Tehát meggondolandó ez a dolog. Egy építkezés több (tíz) milliós költségbe kerül, és ezen a tételen tudsz fogni max pár tízezer forintot. Ne értsd félre, ez is nagy pénz, de az arányokat nézve nem biztos hogy ezen kell spórolni. Nekem is minden forint számít/számított, de úgy döntöttem, biztosra megyek, nem biztos hogy megéri kockáztatni. Sok ember kockáztatott, általában nem is volt baj belőle, de sajnos vannak ellenkező példák is.

Tehát végig kell gondolni, megéri-e. Két héttel később kezdesz építkezni, és máris megkerested azt a különbözetet, amit nyertél vele.

De persze te döntesz. Itt olvastam már előttem véleményeket, nekik biztos kedvezőbb a tapasztalatuk, és biztosan nekik is igazuk van. csak hát az ördög nem alszik.

Az meg az én hülyeségem, hogy azért ammennyire lehet inkább támogatom a magyar ipart, de ez más tészta....

Attila

Előzmény: bimbambusz (502)
bimbambusz Creative Commons License 2005.04.15 0 0 502

Köszönöm a választ. Már kezdem beleszeretni az ukrán cementbe, de ez a vasevős tulajdonsága nem tetszik.

Nálunk (szinte) mindenbe került vas.

Előzmény: betonos (500)
vattafák Creative Commons License 2005.04.15 0 0 501
az ukrán cementre, vagyis a zsákjára az van írva, hogy vasalatlan betonhoz. állítólag idővel "megeszi" a vasat, hogy ez korróziót jelent-e, nem tudom...
Előzmény: betonos (500)
betonos Creative Commons License 2005.04.14 0 0 500

Kérdésetekre válaszolva, azt tudom mondani, hogy nem vagyok egy nagy cementszakértő, de a kohósalak portlandcement leírás SolnesM-től teljesen jó. Nem kell félni tőle. Gyorsabb a kötési ideje, ezért télen előszeretettel használják. Az ukrán cementtel kapcsolatban: Sokkal jobb mint a magyar. (Ezért lehet, hogy megköveznek) kb. 20% megtakarítással lehet alkalmazni a magyarhoz képest, ugyanazon szilárdság eléréséhez. Gyors a kötése, de néha darabos egy kicsit. Viszont jobb a savállósága is.  Magyar betongyárak is előszeretettel használják, persze nem vallják be. Ki lehet számolni, hogy egy C20-as receptúránál mennyit takarítanak meg. 270 kg/m3 cementnél.  Nem akarok itt neveket írni. Használhatod nyugodtan, nem lesz semmi baj belőle. Legfeljebb megtakarítassz egy kis költséget.

Az agyagos sóder sajnos a szilárdságot csökkenti egyértelműen. Az agyaggal az a baj, hogy nagyon apró szemcsékből, szinte porból áll. Ez a cementtel homogénul elkeverve sokkal kisebb kötést tud élérni, mivel nincs mihez kötődnie. Ez az oka annak, hogy minél nagyobb szemszerkezetű egy beton, annál kevesebb cementre van szükség, ugyanakkora szilárdság eléréséhez. Az igazán jó betonoknál nem is sódert használnak, hanem osztályozott, és mosott kavicsot. Ezzel is a cementet  lehet megtakarítani, hiszen komoly labormunkával kiszámolják, hogy milyen arányban keverve (a kavicsfajtákat) marad megfelelő szilárdságú a beton, a legszükségesebb cementmennyiséggel. Egy kilóval sem több. Azért ne ess kétségbe, nyilván szilárd a födémed, esetleg porzik egy kicsit, de szétesni nem fog.

Különben a víz mennyisége is nagyban befolyásolja a beton minőségét. Ugyanazon C20-as betonhoz ha az képlékeny azaz (teveszar) :-) állagú 270kg. körüli cement kell. Ha ez folyós, vagy nevezzük önterülőnek, amit a kőművesek imádnak, 400 kg körüli cement kell. A víz- cement tényező a legfontosabb!!!!!!

Remélem kimerítő volt a válaszom. Ha nem írjatok!

Sziasztok: betonos

bimbambusz Creative Commons License 2005.04.14 0 0 498

Kedves Betonos!

Kapva kapok az alkalmon:

Máshol mer feltettem, de semmi válasz:

Van valami összehasonlítás arról, hogy az import (cirill betűs) és a nem import cement között mi a különbség. Nálunk mindenbe váci került, de most néztem, hogy egyre nagyobb az árkülönbség a kettő között. Immár 300Ft-ra nőtt zsákonként.

Enniyért már elgondolkoztató, hogy kockáztasson az ember.

A másik kérdésem az elnne, hogy mit jelent az, hogy kohósalak portlandcemet? Pár éve volt valami, hogy le kell bontani a kohósalakbetonból épült házakat, mert nem egészségesek. Nem gáz, hogy most mindenki ebből építkezik?

Köszi előre is!

Előzmény: betonos (497)
betonos Creative Commons License 2005.04.13 0 0 497

Kedves Építkezők!

Ha tudok a betonban segíteni, esetleg tanácsot adni, keressetek bátran. Egy nagy multi betongyár diszpécsere voltam évekig. Most fősulira járok. Ez nem tetszett a cégnek, ezért eljöttem. Rengeteg kapcsolattal rendelkezem, ezért egész jó árajánlatokat tudok szerezni. Budapest és vonzáskörzetében tudok segíteni. Keressetek bátran!

http://www.beton.on.hu telefon és egyéb infók a weblapon

Üdv mindenkinek: Gábor

Axióma Creative Commons License 2005.04.12 0 0 496
Nálunk múlt hét pénteken volt utoljára munka... ugyanis sajnos az 1-2 napos földmunkából 4 nap alatt se végeztek a túl nagy alap miatt (meg az elszállítás miatt), aztán péntek-szombatra már máshol volt szerződése a földmunkagépesnek, úgy volt, hogy vasárnap jön (kicsit izgultunk is hogy mi lesz a szomszédokkal a zaj miatt), de persze zuhogó esőben egy amúgy is vizes és lejtős területre nem is indult el. Pénteken még befejezték a nem kis alapvasalásunk hajlítgatását, legalábbis szemre elég sok ott van készen (most meg megázott, nem tudom hogy nem lesz-e baj belőle). Azóta nem jött senki pedig lassan már csak szemerkélt az eső... tartok tőle, hogy a héten se lesz végül alap pedig múlt hét végére kellett volna.
Vannak fényképeink de még nincs összerendezve, tényleg nem kis meló volt amit megcsináltak amíg dolgoztak, csak hát ez még mindig semmi a házhoz és ráadásul ki is kell fizetni:(
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.12 0 0 495
Nekünk most másodszor van szerencsénk az esővel, 2 hete semmi sem ért ide belőle, a mostaniból meg tegnap egy kevés. Illetve ősszel is pont' abban a 2 hétben nem esett, míg alapástak, betonoztak, zsalutégláztak. Szóval a konkrét munkát nem akadályozták.
Ezen kívül viszont állandóan esett, úgyhogy út híján a szállítások elég neccesek voltak.
Előzmény: csoki74 (494)
csoki74 Creative Commons License 2005.04.12 0 0 494

Mi meg várunk a további földmunkára, ma vagy holnap jönnek réselni és kiszedni a maradék sziklát a ciszternához. Csakhogy esik az eső, felázott minden...

Előzmény: Norcee (492)
MZ/Y Creative Commons License 2005.04.11 0 0 493
Nálunk a homokberakodás-békázás folyik.
Előzmény: Norcee (492)
Norcee Creative Commons License 2005.04.11 0 0 492

Axióma! És mindenki más, aki építkezik jelenleg!

Hogy haladtok? Mi még mindig az alapnál stagnálunk, de ha minden igaz jövőhétre leszervezte a férjem az anyagot/embereket a lábazathoz, meg pénteken kifizettük az akciós wienergerber téglát, aminek nagyon örülünk, mert vagy 300 ezer forintot spóroltunk a saját költségvetésünkhöz képest.

MZ/Y Creative Commons License 2005.04.10 0 0 491
150 KB, vagy valami ilyesmi határa van egy-egy képnek.
Előzmény: jbalog (489)
Axióma Creative Commons License 2005.04.10 0 0 490
Browse-Feltölt-Beilleszt (bal oldalon linkkent, ez utobbit szoktak elfelejteni). A kep helyen egy [image1] jellegu kod lesz csak a Megnez-ben. Ha igy csinaltad es nem ment, akkor passz vagy ha kaptal hibauzenetet akkor azt masold be.
Előzmény: jbalog (489)
jbalog Creative Commons License 2005.04.10 0 0 489
Elnézést kérek mindenkitől, de a képeket nem sikerült feltöltenem, tudna valaki segíteni, mert kép nélkül a szöveg értelmetlen .
jbalog Creative Commons License 2005.04.10 0 0 488
Amikor a pincefalazat készül el előbb, és arra van ráolvasztva a szigetelés.

Ezt a megoldást csak akkor lehet alkalmazni, ha elég hely van az építkezés területén, a nagyobb munkagödörhöz, szükséges területhez és a kitermelt föld tárolásához is elegendő.

Ennél a megoldásnál olcsóbb az anyag, mert a polisztirol szigetelésvédő anyag és munkadíja is lényegesen olcsóbb mint a hagyományos téglafalazat. Viszont itt jóval több földet kell kitermelni azért, hogy biztonságosan elegendő hely legyen a szigetelési munkák végzéséhez. Nagyon lényeges, hogy olyan szögben kell kiszedni a földet, hogy az esőzéskor sem tudjon beszakadni, mert a szigetelést végző dolgozókat a beszakadt föld nekinyomhatja a pincefalazatnak.

jbalog Creative Commons License 2005.04.10 0 0 487

Építkezőknek segítségül felteszem az alapozásról készült vázlatokat.

Ha az épület alá pincét is terveztek, a lábazati betont zsalukőből is el lehet készíteni, ebből készült lábazat valamivel olcsóbb mint a helyszíni betonból mert nincs zsaluzási költség, viszont a zsalukő tetejére is célszerű elkészíteni a talpkoszorút, a zsalukőbe soronként berakott egy-egy szál betonvas, nem biztosítja tökéletesen az alap együttmozgását.

Alapozási munkákat az alábbi vázlat alapján kell elkészíteni, ha nem készül pince

Ennél a megoldásnál, ha nem készül külső hőszigetelés, a lábazati betont minden oldalon 2-3 cm-el visszább kell hagyni a ház tényleges külső méreténél. Igy eltüntethetők az esetleges zsaluzási hibák, és a végleges lábazati sík is beljebb lesz mint a vakolt sík.

Amiről nem rendelkezik az engedélyezési terv általában az, hogy milyen minőségű betonból készüljön az alap és a vasalást sem szokta tartalmazni.

Alapozás pince esetében, előbb épül meg a szigetelésvédő fal.

Amikor a pincefalazat készül el előbb, és arra van ráolvasztva a szigetelés.

Ezt a megoldást csak akkor lehet alkalmazni, ha elég hely van az építkezés területén, a nagyobb munkagödörhöz, szükséges területhez és a kitermelt föld tárolásához is elegendő.

Ennél a megoldásnál olcsóbb az anyag, mert a polisztirol szigetelésvédő anyag és munkadíja is lényegesen olcsóbb mint a hagyományos téglafalazat. Viszont itt jóval több földet kell kitermelni azért, hogy biztonságosan elegendő hely legyen a szigetelési munkák végzéséhez. Nagyon lényeges, hogy olyan szögben kell kiszedni a földet, hogy az esőzéskor sem tudjon beszakadni, mert a szigetelést végző dolgozókat a beszakadt föld nekinyomhatja a pincefalazatnak.

csoki74 Creative Commons License 2005.04.07 0 0 483

Sziasztok!

Mi ma kezdjük az építkezést. Humuszolás, aztán egy ciszeterna, hogy amíg oda nem ér a vízvezeték az utcába, tudjunk építkezni. Ha lesz időm, leírom a költségvetést + a ház paramétereit is. Csináltam egy lapot, igyekszem én is viszonylag gyakran frissítve megosztani a költségeket és tapasztalatokat.

http://csoki74.fw.hu/epitkezes.htm

Üdv!

Csoki

Előzmény: Axióma (478)
jbalog Creative Commons License 2005.04.07 0 0 482

Helló Geminib!

Hogy önállóan vezeted le az építkezésedet bátor dolog, de ez nagyon sok pénzedbe is kerülhet. Az építkezés lebonyolításához a jogszabály szerint is kell felelős műszaki vezető. akinek akkor is fizetni kell ha csak a használatbavételi engedélykérelmet írja alá. Válassz olyan felelős műszaki vezetőt aki az építkezés előkészítésben a költségvetések felülvizsgálatában is részt vesz. A müszaki vezető díjazása ekkor sem kerül sokkal többe, víszont sok pénzt megtakaríthatsz, és nem egyedűl állsz szembe a kivitelezőkkel. 

Előzmény: geminib (480)
kiskori Creative Commons License 2005.04.06 0 0 481

Ezek kamat tizenvalahány százalék, tehát mindenképpen több, mint a támogatotté. Plusz a deviza alapúnál sajna a bank adja el neked a devizát, és megkéri az árát. a törlesztésnél meg Tőled veszi vissza, s pesze hogy ott nem oly nagylelkű. Szóval a számlázással együtt is a támogatott a legolcsóbb, pláne, ha kombinálom előtakarékossággal. A 70 %-os számlázási kötelezettség, ami ugye 50 %, mert 20 %-otelfogad bontott anyagnak, ha az építésvezető aláírja. Ez jó akkor, ha nem akarsz, vagy nem tudsz a házadon dolgozni. Mi viszont szeretnénk, meg anyagilag sem engedhetjük meg kivitelezőre bízni. Így marad a rohangálás, meg az agyalás. Nem csalni akarok,  csak kihasználni a lehetőségeket.

Köszi a válaszokat.

Előzmény: NeomatiK (463)
geminib Creative Commons License 2005.04.06 0 0 480

Köszi Mindenkinek a hozzászólást!

Azt hiszem hétvégén összedobok egy honlapot erről a tervezett építkezésről...

Sokat köszönök Nektek, mert én lajikus miután időm nem nagyon engedi, rávágtam volna ere az ajánlatra az igent... HA nem lett volna ennyire feltűnő a "rászámolás".

Most éppen bekérek több helyről ajánlatot, csak a "generálos " poszt szerintem egy bizalmi poszt, legszívesebben csak ajánlás után mennék!

Azonban a jobbak úgy tűnik, hogy már betáblázták magukat idénre... :(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!