Egy jótanács, amit én csinálok: elég nagy ablakai vannak ezeknek a gépeknek, én egy összehajtogatott konyharuhát ráteszek az ablakra, így kevesebb meleg jön ki, segíti a jobb kelést, magasabbra feljön a kenyér. A miénk is már sül :)
Eddig jónak tűnik, a netes oldal leírása alapján egyszerű fehér kenyérrel kezdtem, netes recepttel, nem a leírásban szereplővel - állítólag azok a receptek nem jók.
Igen, programtól függően először 5-10-1-5-20 stb. percig csak melegít, nincs hang semmi... csak az időn látod, hogy fogy:-) Ezért is szokták felhívni a figyelmet az új tulajdonosoknak, hogy nem kell szervízbe rohanni, ha a bekapcsolát után x percig nem történik semmi, mert nem romlott el a motor, csak folyamatban van az előmelegítés :-)
Köszi a választ,ez a gép előmelegítéssel kezd, általában 15', de 3-asTK-programnál 20 percig csak melegít, majd kever. Így olvastam a program lefutásoknál. Jól értem ? Így van a felsorolás, hogy mikor mit csinál.
Azért olvasd el a 1781-es hszt, amelyben Veszprémi azt írja, hogy a korábban már részletezett okok miatt nem igazán ajánlja ezt a gépet... a belinkelt külföldi, nem is tudom francia (ugye?) vagy milyen oldalon, amikor rákerestem ... viszonylag jókat olvastam róla, de az ugye 2 éve volt (2009-es hozzászólások).
Nem tudom, hogy pontosan milyen előmelegítésre gondolsz, de mindegyik gépben, vagy legalábbis az általam ismert mindegyik (!!!) gépben van előmelegítési funkció, vagyis ez azt jelenti, hogy a hozzávalókat egyforma hőmérsékletűre melegíti fel MÉG a kelesztés előtt!!
Fontos szerintem, hogy kétféle méretű kenyeret lehessen csinálni (néha elég a kicsi is), jó az előreprogramozás (ez a funkció biztosítja, hogy reggelre, illetve akkorra, amikorra szeretnéd, készen legyen az este bekészített kenyér), legyen teljes kiőrlésű progi, legyen sok progi, mondjuk sütemény, vagy éppen tészta (ez jó pl. a pizza tésztához, vagy máshoz is, amit csak keleszteni-dagasztani akarsz a gépben, de megsütni sütőben szeretnél), a méret és szín állíthatósága szerintem szintén majd mindegyik gépben megtalálható, fontos a magyar nyelvű használati, jól záródó tető... kb. ennyi:-)
Köszi ETNA valóban Bifinett KH 1171. Sok rosszat nem írtak róla, nekem az előmelegítő funkció miatt tetszik, mert éjszaka, csak a sütés miatt, nem akarok 25C tartani, viszont ha kevesebb van nem kel meg eléggé a kenyér. Reggel szeretek friss meleg kenyeret enni. Tetszik a 3 év gar. is.
Hausmeister HM1300 a gép. Ma reggel azért újra megkóstoltam a kenyeret. Szóval nem is rossz... Sőt egészen jó... Vagyis nagyon jó...:) Nem száradt ki, az állaga rendben van (ha megnyomogatom, olyasmi mint a szivacs, szépen visszaugrik) szóval rendben van, de végülis én sütöttem, mitől is lenne rossz?:))) Kösz a tanácsokat! Süssetek otthon kenyeret!!!:)
Gyanús a neve... a google-val találtam egy Bifinett KH1171-et.... ezt is a Lidl-ben vásárolták, lehet, hogy ez annak a butított változata.... vagy rosszul írtad a nevét... vagy nem tudom.
Lefordítottam az oldalt a goggle fordítójával, itt a link:
Nagyjából mindegyiket Kínában rakják össze, valaki írta itt korábban, hogy csak a szerencsén múlik, hogy éppen milyen matrica (név) kerül rá:-)) Tény, hogy a Hauser-nek van elég nagy magyarországi szervízhálózata, kapható hozzá plusz keverőlapát, üst stb.stb. Tehát, ha véletlenül gond van, vagy elvész a lapát (tudod Murphy) nem kell utána rohangálni.
Nekem Hausmeisterem van, 2 lapát, jó teljesítmény... köszöni jól van, szép kenyeret csinál:-) Vásárlánál figyelj arra, hogy jól záródjon a tető... legyen magyar nyelvű használati!
A Lidl-ben nálunk már nincs belőle, nem tudtam megnézni. Ha az a konstrukciója a lapátrögzítésnél, amit leírtam, akkor nem szabad megvenni! A Moulinexet (19K körüli árút láttam) is megnéztem élőben a IS-ban, az rendben van, az egy jó minőségnek néz ki, tengelye is jó (nekem ez az első megnézendő, mióta megszívtam vele).
Erről a lidl gépről lebeszélnélek, t.i. nekünk van egy lidl gép, az bifinett néven futott, de sztem ránézésre ugyanez, mint ami az ábrán van! 2 lapátos és sajnos a lapátok a tengelyen a túl lágy anyagnak köszönhetően egy idő után körbeforognak, azaz nem kevernek! Most mi ott tartunk vele, hogy egyik lapát tengelyét annyira kijárta a lapát, hogy be sem tesszük azt a lapátot, mert nem forogna, azaz nem is keverne, az egyik lapát kever csak, de az elején kézzel(!) be kell segíteni, hogy az összes anyagot keverje. A lapátnál dől el, mert egyébként még így is szép kenyeret süt, hát még ha mindkét lapátja jó lenne. Ja és ezt az egy lapátot már ki sem lehet venni, legalább ez műxik. Konstrukciós hiba, érdemes minden gépnél megnézni, a lapát hogyan csatlakozik a tengelyre és mennyire tudja kinyírni a tengelyt és körbeforogni. Egyébként a 2lapátos jobb ez egyesnél. Az egyes is jó keneyereket sütött korábban nálunk, nem lidl volt, hanem boman.
Karácsonyra szeretnék kenyérsütőgépet venni, nem vagyok képben a témában, a lényeg hogy "olcsó" legyen és jó. A Tesco, Interspar, Lidl online szórolapját néztem. A Tescóban csak saját márkát láttam, Interspar Moulinex, Lidl-ben meg Silver Crest márkát láttam.
A Silver Crest tetszett meg nekem, 950w, minőséginek tűnik, elvielg Németországban gyártják, de majd élőben megnézem tényleg igaz-e. Van rá 3 év garancia is.
MI a véleméynetek róla? Sajna nem tudok műszaki infót róla, mert nem sokat írnak a szórolapon, azt sem tudom, hogy két lapátis, vagy egy.
Nem tudom, milyen a gép és a recept, de én azóta, hogy a legelső gépemhez adott receptek közül kipróbáltam kettőt, nem bízom az ilyenekben. Nekem mindkettő siralmas lett, a kenyér és a kalács is. Én innen, erről az oldalról (itt is van még 2 kenyeres topik), emargit és limara honlapjáról szedtem össze az azóta már bevált receptjeimet. Én ezeket tudom ajánlani, itt az indexen Etna több hozzászólásban is leírta már az övéit, lapozz vissza pár oldalt, meg fogod találni. Sok sikert! Ja, és ne keseredj el, néha még most is gyártok 'kutyavacsorát', ha 1-1 új receptet elsőre kipróbálok, pedig már lassan 10 éve van gépem. Próbálkozni kell, hiszen nem egyformák a gépek, a liszt és az élesztő minősége, stb.
Megsült, forró, illatos, viszont abs. nem olyan mint egy kenyér... Sótlan vagy mi, el nem tudok képzelni ezzel egy jó zsíroskenyeret újhagymával... Na, lehet ez még jobb is, ha írtok ötleteket...:)))
Ma megvettem életem első kenyérsütőgépét, na kiváncsi leszek az első alapkenyérre, amit ír a kézikönyv.... Kimértem, beleraktam, balra a cukor, jobbra a só, középre az élesztőpor.... Zizeg a gép, csipogott is... lesz ebből kenyér?
Sziasztok! Nincs valakinek finom kukoricás kenyér receptje? Próbálkoztam már párszor, de egyik sem volt jó, úgyhogy csak olyan érdekel, ami tényleg kipróbált, bevált már másoknál. Etna esetleg?