Az költői túlzás, hogy kikértem volna magamnak Laczkó "bántalmazását", részint mert nem bántalmazta senki, részint pedig kiváncsi lettem volna arra, hogy E. Marci túl azon, hogy "jaj,de rosszak ezek a szélsőhátvédek" milyen konkrétumokkal tudja alátámasztani a mondókáját. Olyan sok mindent nem tudott mondani, hogy egészen pontos legyek semmit. Én a maga részéről kifejezetten szeretem, ha egy védőnek vannak csatárerényei (elfut, csinál egy cselt, nem a védő hasába püföli a labdát, hanem pontosan bead, stb...), Juhász esetében is hogy szeretjük, ugye, ha előre megy és (akár) gólt fejel(het).
Ez nem egészen így történt. Abban mindenki (na jó egy-két speciális olvtárs, mint tol kivételével) egyetértett, hogy Leó az, aki minden szempontból és egyértelműen jobb, mint Laczkó, de emellett fel lett sorolva jó pár játékos, akit bátran ki lehetett volna próbálni a helyén, látva Buksi hajmeresztő hibáit. Az, hogy már senki nem számol nagyon más megoldással a posztján, az nem azért van, mert senki nem tud jobbat, hanem mert beláttuk, hogy a Mester természetellenes rajongása a liguriai iránt biztos pozíciót jelent számára a kezdőben akkor is, ha netán pajkos cápák harapnák le az egyik lábát.
El kell hogy mondjam egyébként, hogy az azeriek elleni meccsen messze nem Laczkó volt a leggyengébb, és bár megvoltak a szokásos megdöbbentő helyezkedési hiábái, de legnagyobb megdöbbenésemre több beadást is sikerült meghiúsítania. Szerintem nem lógott ki a csaatból lefelé, és ez nála óriási fejlődés, bizakodva tekintek a jövőbe. Nem a hollandok jelentette közelebbi jövőbe, de később, talán...
Nem tudom viszont nem megemlíteni - bár ezt már sokan megtették korábban -, hogy Tököli és Priskin teljesítménye minden várakozásomat alúlmúlta. Pedig elhihetitek? Nagyon alacsonyra tettem a lécet. Gólt például el sem vártam. Na mindegy, fohászkodom Szalai gyors felépüléséért.
Hát, igen csak az a feneség, hogy hiába variálunk mi vagy mutatunk rá, hogy miképpen cseszi el most várhatóan az előrejátékot is Sanyi bá, ha a szinte egyetlen épkézláb, Rudolfos, egy csatáros változatot is szétrombolja a szakvezetőink által betonnak gondolt védelmünk.
Igazából én csak a karácsonyfa (4321) változatot gondolnám célravetezetőnek a halovány hátsó sorok, jelentékenyebb megerősítésére, mégpedig az aktuális formák alapján Elek, Varga, Vadócz - Hajnal, Dzsudzsák - Rudolf összetételben.
Persze március végéig még sok az idő, Koman vagy Gera is bőven is formába lendülhet még.
Csak, hogy szvsz Sanyi bá, az életben nem állítaná össze így a seregét, mert nem hisz az ilyesfajta megerősített védekezésben.
Amúgy én sem szeretem, de válogatottunk jelenlegi állapotából kiindulva, nem épp a hollandok ellen kellene megpróbálnunk betyárosan támadni, mert.........így könnyen előtérbe kerülhet a Robben-Laczkó, meg más párharcok, bizony egy az egy ellen, miközben a többiek az elől pilinckázásból igyekeznek valahogy visszatérni.
Eddig csak olyan szervezést láttunk neten itt-ott amiben rendre azt írják, hogy nincs garancia arra, hogy azzal a jeggyel amit intéznek beengednek majd magyarokat. Jól hangzik. :)
Ha tényleg 2 kimondott csatár kezd (Rudolf,Priskin), akkor egyszerűen nem tudom elképzelni a középpályát. Bal szél Dzsudzsák ez biztos, Gerát sem gondolom, hogy kihagyja Sanyibá, akkor övé a jobb szél(?), középen meg Elek helye tuti a másik meg csak Vadócz lehet (aki védekezni és támadni is tud), mert 1 vkp nem hiszem, hogy elég... tehát egy Dzsudzsák,Elek,Vadócz,Gera-Rudolf,Priskin lenne a középpályától. Viszont ha Gerát alkalmazná 2. (kicsit hátravont) csatárnak, akkor talán egy kicsit több variálási lehetőség lenne (4231,442), ill. akár bejöhet jobb oldalra Koman, és egy Dzsudzsák,Elek,Vadócz, Koman-Gera-Rudolf felállás is elképzelhető. Viszont Gera ebben a szerepkörben, még maradandót nem alkotott. Én mondjuk 1 csatárt küldenék pályára, Rudolf személyében, két vkp lenne Elek, Vadócz, középen Hajnal v. Koman, balon Dzsudzsák, jobbon Gera.
Emeberek, főleg akik szoktak itt külföldi túra szervezéssel foglalkozni:
Hogy a francba lehetne a kinti holland meccsre úgy jegyet szerezni, hogy lehetőleg a kijelölt vendégszektorba szóljon, ne valami gagyi hamisítvány legyen és ne kelljen a kötsög questor-nak sok ezerrel többet leszurkolni érte, mint az eredeti ára? 4 vagy 5 jegy kellene, ha esetleg valaki kompetens az ügyben. Kösz.
De mért pont Vermes? Ő nem középső védő? Finnországban magasan a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a védelemben, akkor mentek el a derék finnek a baloldalon (főleg az első félidőben), amikor csak akartak.
Priskin vagy Tököli így biztosan játszik. Plusz ebből a négy szélsző hátvédből kettő, amíg csak Sanyi bá lesz, márpedig ő ugye az elnök úr évtizedekre visszanyúló nagy kedvence...
Na, jó. Akkor ennyi.
Kár érte, de mi mit tudunk tenni ?
Nézzük majd, drukkolunk és póbáljuk elhinni, hogy vannak csodák, s nem számít semmi más.
Nem nagyon van más alternatívája, lévén az egyetlen center, aki alkalmas valamiféle épkézláb egycsatáros játékstílusra, fekszik és gyógyul.
Priskin teljesen használhatatlan egy szem ékként (újabban ékpárban is, de más kérdés), Rudolf eltűnik, mellé kell egy másik támadó előre. Mondjuk nagy az esélye, hogy úgyis tökmindegy, kit küldönk ki.
Esterházynak tökéletesen igaza volt a szélsőhátvédes helyezkedési hibákba, pl. Lázárt is néhányszor nagyon kijátszották, Laczkón meg (bár szerintem jó játékos) látszik, hogy nem védőnek készült.
Stiebert meg szívesen látnám legalább a keretben, mert Dzsudzsáknak azért annyi alternatívája nincs. Nyilván a Bundes 2. nem egetrengető szint, de nem is rossz egyáltalán, és ott a "kanadai táblázatot" vezetni azért nem semmi.
Most volt vége az ATV-n Lakat T. Károly műsorának a Favoritnak. Vendég volt Kovács K., Zombori S., Eszterházy M. Telefonon hívták Sanyi bácsit. Eszterházy finoman megemlítette a szélső hátvéd kérdését, elsősorban helyezkedési problémákat említve velük kapcsolatban, első lépésben Lakat T. Karcsi kikérte magának főleg Laczkó Zsolt "bántalmazását", és Sanyibá is azt említette képesnek tartja őket feladatuk ellátására hosszútávon. Ballon Laczkó, Kádár, jobbon Lázár Vermesben gondolkodik, pld. Bodnárt, Leot meg sem említette. Még annyit, hogy itthon hollandok ellen 2 csatárban gondolkodik...
Dzsudzsák olvassa a fórumot,rajong az irásaimért ! Figyeltétek hogy szépen a kalickába lőtt kétszer és nem a teleholdat célozta ? Ezért kell önzetlenül kritikával megtisztelnünk egymást mert ime van foganatja : Balázs leszoritja a labdát mostandtól mindörökké ámen.Egyszer sem lőtt fölé !
Csak semmi hálálkodás Isten megfizet kineek kinek érdemarányosan !
Könyörgöm önnek,hogy a balhátvéd posztján NE ballábas játékost játszasson hollandia ellen, amennyiben Arjen Robben játszik ! És azt is kérem,hogyha mégsem hallgat rám,akkor a poszton ne BUKSI játszon !
"Ami a motiválást illeti, amikor Győrbe kerültem, és kieső helyen állt a csapat, azt mondtam a játékosoknak, hogy ők a legjobbak. Ekkor a címlapokra kerültem, és nem tudták eldönteni az emberek, hogy zseni vagyok, vagy hülye. Azóta megkapták rá a választ."