Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14489

Ez rossz következtetés. A BA-nak nyilván érdeke az utasok minőségi kiszolgálása, hiszen ebből él és ha tartósan gázos egy repülőtér akkor az utasok kimutatható része át tud pártolni máshova, pl. Bécsbe.

Gyakori reptér használóként látszik, hogy igyekeznek tenni is az utasokért, az más kérdés, hogy rengeteg intézkedés átgondolatlan és amatőr. Pl. a parkoláson (most az árérzékeny rendszeres utasok a Parkoló Plázát és társait használják) és a priority UB-n (nem lehet helyben, gyorsan megvenni, ezért aki siet, az nincs kisegítve vele, inkább a soron belül tolakszik előre - ergo nincs bevétel) kaszálni szeretnének, de szemmel látható, hogy a bevétel a töredéke a vártnak.

 

A magyar munkavállaló olyan amilyen, ha dupla ennyi lenne a fizetésük, két hét múlva akkor is ugyanennyire fásultan végeznék a munkájukat, mint most. A reptér nagy cégeinél láthatóan nem működik olyan profi HR-es egység, amelyik minőségi munkavállalókat szedne össze legalább azokra a posztokra, ahol ez fontos. Ezt abból kiindulva mondom, hogy a reptéri munka sokak számára álom, azaz nem lenne nehéz olyanokat összeválogatni, akár minimálbér környékén sem, akik élvezettel végeznék az adott munkát. Pár ilyen van, de a többség arcáról "mit akarsz te hülye külföldi, tanulj meg magyarul/örülj neki, hogy nem váglak pofán, itt gürcölök 80 rongyért, míg te Tenerifére mész" hozzáállás olvasható le.

Előzmény: viricsi (14488)
viricsi Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14488

Nagy tévedésben vagy!

Egyáltalán nem tetszik az ami a reptéren zajlik, csak egyszerűen félreérted (félreértelmezed) a jelen helyzetet és helyzet kialakulásának eredetét.

Kitől vársz választ, pláne orvosságot a sérelmeidre? Attól a BA-tól, akit agyonnyom az állam, aki sz.rik a dolgozóira, aki sz.rik arra, hogy téged ki és hogyan szolgál ki?

Nem tudok jobb hasonlatot, mint az útszéli k.rvát, akinek nem az a célja, hogy te jól érezd magad, hanem az hogy fizess neki és ő a legkevesebb problémával, a legkisebb munkával vegye ki belőled a zsetont. 

Szóval kijavítalak, rosszul tudod! :-)

Előzmény: Heading370 (14460)
Discus Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14487

a reptér több jégtelenítő zónát is kialakított, nem a helyek száma, hanem az odajutás/juttatás, a prioritás kitalálása a gyenge pont. a celebi és a malév 2-2, a menzies egy gépet vállalt be egyszerre.

 

Előzmény: Törölt nick (14478)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14486

Én kérek elnézést.

Előzmény: R2R (14484)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14485
:)
Előzmény: Törölt nick (14483)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14484
Meg szerencse hogy mint irod, nem vagy hulye... Tehat 4db kapu ment... Feltunt-e hogy nincs tobb? Ez 7db csatorna. A BA nem bovitette a jegtelenito flottajat, megmaradt az eddigi 0 db-os flotta. Esetleg a sor idejet befolyasolhatta, hogy az utasok (teljesen erthetoen) az evszaknak es a homersekletnek megfeleloen oltoztek, kvazi a rutinos utas is picit tobb idot tolt azzal, hogy lepakoljon? A nem gyakorlot meg szerencsetlen meg idegeskedik, izgul, kapkod is. Jelzem Munchenben is mindennapos az atlag 60perc az ub-n. Ha lenne ember es fizikailag lehetne terjeszkedni tok jo lenne. De nincs és nem lehet. Bp és Debrecen kozott van vonatsin, megse mehet rajta TGV (sajnos, pedig jo lenne)
Előzmény: Heading370 (14481)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14483

Az új nick a töménytelen spammelés miatt van, vagy szimplán kitiltottak? 

Előzmény: AzamatBagatov (14482)
AzamatBagatov Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14482

sziasztok. jelenleg szakdolgozatot írok, és ehhez az alábbi kérdőívet kell kitöltetnem minél több emberrel. A téma a ryanair, ezért elsősorban olyanoknak kellene kitölteni, akik már utaztak vele. végülis olyan is kitöltheti, aki még nem, mert sok kérdés anélkül is megválaszolható, a többibe viszont könnyen bele lehet képzelni magunkat. előre is köszönöm mindenkinek, aki megtenné.

 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGRwT1ZZazZ2ejJVaFQtak1Ka1NaZkE6MQ#gid=0

 

 

Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14481

Hát én nem tudom ilyen szép szavakkal megfogalmazni azt, hogy szarból nem lehet várat építeni, mint azt itt többen tették...

 

Ha ez lett volna az elsö eset amibe belefutottam a múlt szombaton, hajlandó lennék elfogadni, hogy pechem volt. De nem ez volt az elsö ilyen eset. Ahogy az észrevételemben írtam, voltak ennél jóval hosszabb idök is, és a valaha extrémnek hangzó 2 órával a járatindulás elötti megérkezés manapság teljesen logikussá vált, ha az ember eséllyel akarja elérni a gépet. Ezt én nem vagyok hajlandó elfogadni. 2 óra?! Egy novemberi szombaton? Vicc. Persze nincs mit tenni, ha így müködik, akkor így müködik Ferihegy... Kikerülni nem lehet.

 

Nem tudom már percre lebontani hol mennyit várakoztam. Néha az sem volt teljesen világos hogy mire várakozunk, az egymásba harapó sorok közt, pedig Ferihegy nem igazán bonyolult felépítésü.

A legtöbbet egyértelmüen a biztonsági kapuknál kellett ácsingózni. Szerintem 4 db müködött. Elötte meg a check-innél. Némelyiknél kialakítottak szalagkorláttal kordonokat, de ez sem volt elég, az átvilágításra váró sor elérte a folyosó végét és visszakanyarodott. Egyszerüen nem tudtak hová állni az emberek. Kész. Gondolom az utcára kellett volna kivezetni öket. Esetleg néhány gumibotos ember segítségével... Jó ötlet a következö brainstormingra?

Aztán persze a buszon is. Meg a végén a gépen, a szállingózó utasokra.

 

Jégtelenítésröl szó nem volt. Majd ha szükség lesz rá, akkor fog majd állni az igazi bál. Néhány kört már futottunk a jégtelenítésröl pár éve,(ha jól emlékszem akkor is én voltam a hülye) kiváncsi vagyok azóta hány újabb jégtelenítövel rendelkezik a BA. Nem, a késések pusztán azért adódtak minden járatnál, mert az utasok képtelenek voltak eljutni a repülögépre. Aznap történetesen egy ismerös pilóta vezette a mi gépünket, ö újságolta, hogy ez teljesen normális kezdete a napnak. Aztán utána lehet azért hajtani, hogy a nap további részében hogyan hozzák be a késést. Ez ritkán szokott sikerülni. Szóval a jégtelenítés majd biztosan sokat fog javítani a helyzeten.

Nem vagyok hülye, magyarázat nélkül is megértem hogy a BA Rt nagyot akar kaszálni, és simán bevállal akármennyi járatot, akkor is ha tudja, ez böven meghaladja a kapacitásukat. Gondolom az utas itt a legkisebb probláma, azokat majd terelik mint a birkákat, no problemo. Viszont azt gondolom, ha ez így megy, elöbb-utóbb a légitársaságok is elégedetlenkednek és reklamálni kezdenek. Ha nem tették még ezt meg.

Persze, a végén úgyis oda lyukadunk ki, hogy: és akkor? Lehet másik reptérre menni.

Nem, nem gondolom hogy ez Amerika.

Előzmény: uhb129b (14476)
malazs Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14480

Szerintem ez az egész BUD téma jóval összetetteb mint ahogy azt itt páran leegyszerűsítik. Továbbá mint mindenben itt is csak mindenki a saját szemszögéből tud gondolkozni,pár utas,a dolgozók,a légitársaságok és BUD is. A lényeg pedig pont abban rejlik hogy az egész egy globális probléma, és ha a felsoroltak közül ez így nem jó 1-1 csoportnak akkor az már gond. elégedetlenkedők mindig lesznek, nem is ez a lényege, de mikor már azok kerülnek többségbe az bizony nagy gond, és most pont ebbe az irányba halad a reptér.

 

Mondhatjuk hogy BUD bizony túlvállalta magát és rengeteg felesleges kölséget vett a nyakába, mivel az aranytojást tojó tyúkra alapoztak ami már megdöglött (ebben azért része volt BUD-nak is, no és sok mindenki másnak is) Erre alapoztak több évnyi üzleti tervet, amit most dobhatnak ki az ablakon. Lépéskényszerbe kerültek, csak nem biztos hogy megfelelő a jelenlegi irány. A RYAN megjelenése lehet negatív,lehet nem, szerintem nem az a jelenlegi helyzetben. Itt a fő gond abból adódik hogy nincs kompromisszumkészség a reptér,légitársaságok,dolgozók között, illetve nem veszik figyelembe azt hogy vannak elengedhetetlen dolgkok,amikben ha nincs egyetértés az bizony kihatással lesz mindenkire és nem épp pozitív irányba.

 

Nézzük a sátorvárost: Sok kedves olvtárs ezt elfogadhatónak találja, mert olcsó légitársaság használja,olcsó jegyekkel és kibirható. No igen és kinek az?! Illetve páran hangoztatták hogy akinek nem tetszik az ne repüljön fapadossal. Ez megin csak abból a szempontból van nézve mint ha bárkinek szabad választása lehetne ebben. Vegyük már figyelembe hogy vannak utasok akik nehezen viselnek több száz méternyi sétát, majd fél óra álldogálást, mindezt úgy hogy előtte már épp eleget álltak sorban. Sajnos nem mindenki 100%-ig egészséges, illetve nem mindenki 20-30 éves. Lesznek akinek a hideg okoz gondot és nyáron sokan lesznek,még egészségesek is, akik egy zárt sátorban a 40fokot nem igazán fogják jól viselni. A valódi low-cost utasok felvállaják ezt annak tudatában hogy istenem olcsó volt a jegy, így kibírom. Viszont vannak utasok akár üzleti utasok is akik nem a jegyárhoz igazítják az utazásaikat hanem az elfoglaltságaikhoz és tárgyalásokhoz. Vannak ugye országok,városok ahonnan csak fapados megoldás jöhet szóba, Spanyolország,Milanó,stb... Szép dolog mikor a befektetők viszik majd a hírét hogy Magyarország Fővárosának a repterén milyen körülmények vannak (és BUD nevezi magát központi,prémium reptérnek) No és akkor itt kérdezném meg hogy miként lehet az hogy BCN,FCO,MPX és számos reptér még ezeknek a légitársaságok utasainak is megfelelő körülményeket tud biztosítani?! Ott hajlandóak a légitársaságok többet fizetni? Netán alacsonyabbak a költségek? Ha igen akkor miért is? Ezen országok dolgozói többszörösét keresik a magyar reptéri alkalmazottakénak. Tehát állítom nem a sátor a megoldás az olcsó és gazdaságos működésre. Egy prémium reptérnek,sőt még egy fapadosnak is, általában jó összeköttetése van a tömegközlekedési csomópontokkal, BUD-ról ez sem mondható el. Bár sok ágazatra van bontva és külö-külön kiszolgáló cégek vannak, de ha valamelyiknél probléma van,az nem csak annak a cégnek a gondja, mert ez minősíti az egész repteret.

 

Illene már azt is tudomásul venni hogy az alkalmazottakat nem lehet a végletekig kizsigerelni és hajszolni, egy elégedetlen,fáradt, alulfizetett alkalmazott több hibával fog dolgozni és kisebb hatékonysággal, tehát az olcsóbb többe fog kerülni. Arról nem beszélve hogy emberekkel bánni amúgy sem egy leányálom és igen stresszes. Ezek a dolgok bizony meghatározóak lesznek a későbbi utasszám alakulásában, ugyanis egy reptérnek igen nagy szerepe van abban hogy mennyien válasszák majd az adott helyet kiinduló vagy érkező reptérként. Ezek tudatában nem kell meglepődni ha sokan VIE-be pártolnak át, nem biztos hogy rosszabbul járnak.

 

Szép dolog a skycourt,de figyelni kellene a bérlőkre is. Ugye panasz van onnan is hogy a bérleti díjak magasak, viszont a fapadosok által nem lett több vásárló. Ez várható is volt. Nagyrészt nem az az utasközönség, de nem általánosítanék, mert mint írtam nem csak az olcsó jegyre vadászók utaznak velük. Talán pont azt kellene elérni hogy más nem low-cost légitársaságok is kedvet kapjanak BUD-hoz. Ehhez viszont a jelen körülmények nem igen segítenek.

 

T1 nagyon szép kiállítóteremként (gondolom én) Viszont abban biztos vagyok hogy az ilyen célú felhasználás korántsem fedezi az állagmegóvás és az üzemeltetés költségeit. Érdemes lenne megvizsgálni inkább azt a lehetőséget hogy ismét terminálként miként is működtethető gazdaságosan. Erre megoldás lehetne ha a RYAN és 1-2 kisebb fapados átkerülne, akár úgy hogy a terminál csak 2 műszakos nyitvatartással üzemelne. A helységek újra bérbeadhatóak lennének (normál áron) az üzletek így tudnának olyan árakkal dolgozni ami megfizethető és gazdaságosan működnének. A parkolóból szintén némi plusz bevétel adódhat, illetve a reklámfelületekből is. Elvileg ezekből kigazdálkodható az ott dolgozók bér és járulék költsége, ami pedig apró jön a légitársaságoktól az majdnem tiszta pénz. Talán így euróai maradhatna a reptér és 1-2 éven belül T2 forgalma is növelhető lehetne.

Janos32 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14479

"Ezen az alapon a végén már nem lesz lépcső sem hanem létrán kell majd felmászni a gépbe..."

 

Minek nevezed azt az eszkozt aminek a segitsegevel a Ryanair gepeibe be lehet jutni az utasoknak? szvsz szerintem akkor mar a vegen jar a dolog mert ez megvalosult.

Előzmény: Pretorious (14473)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14478

Télleg ezt akartam kérdezni a múltkor: egyidőben hány gépet tudnak jégteleníteni Ferihegyen? 

Előzmény: uhb129b (14476)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14477

Egyáltalán nem sokkoló. Azt kell h megértsd, hogy nem nagyon van más megoldás. Igen, 20-30 cent/fő. Plusz az idegeskedés. Én személy szerint pl. utálom a buszt. Főleg hazafelé. Leszállok 1X óra utazás után, és mennék haza. Szálljak be a buszba, várjam meg míg mindenki lesétál a gépről és beszáll a buszba, hogy utána guruljak 15 m-t a terminálig.....Na neeeee. Amúgy értehető, hogy a jelenlegi helyzetben a reptér nem tudja bevállalni ezt az összeget. Én sem vállalnám be a helyükben. És felejtsük már el ezt a "fővárosi reptér" dolgot. Páran itt tényleg azt hiszitek, hogy ez itt legalább egy DXB v SIN. Nem az. Ilyenek a lehetőségek. A becsekkolás gáz. Tessék időben kimenni. Én is azt teszem. Utána beülök a MC váróba és tolok egy pár whiskeyt:))))

Előzmény: Pretorious (14473)
uhb129b Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14476

Én havonta kb. 2-szer indulok Budapestről és szinte kizárólag reggel, de nekem nem tűnt ennyire kritikusnak a helyzet. Igaz, én mindig on-line becsekkolom magamat, és inkább korábban megyek ki, hogy még a tömeg előtt átessek a "kellemetlenen".

 

Egymásba érö, összekeveredö, átláthatatlan sorok, pánikoló, egymással és a személyzettel ordítozó utasok, akik azt hiszik (joggal)  le fogják késni a gépet, ezek tömegesen elörehatolnak a check-in-nél is

 

Ezzel egyetértek. Számomra egy rejtély, hogy Ferihegyen miért nem alakítanak ki kordonokat.

 

 

Nyilvánvaló, hogy az áteresztö kapacitás, különösen a security-é (ezt hívjátok UB-nek? ) elégtelen.

 

Ha jól emlékszem, 10  biztonsági kapu van. Ennek azért elégnek kéne lennie egy ekkora reptérhez. Mennyi üzemelt amikor te ott jártál?

 

 

A megoldás számomra viszonylag egyszerü lenne. Több check-in, több átvilágító szalag,

 

Kétségtelenül lehetne többet beépíteni / megnyitni ezekből, de ne feledd, hogy ennek mind-mind plusz költsége van, ami előbb-utóbb megjelenik a reptéri díjakban. Azt meg ugye egikünk sem szeretné.

 

 

szerintem az nagyon gáz, hogy 2 órával a gép indulása elött ki kell érni egy ilyen hajnali járatnál.

 

Te is tudod, hogy a 2 óra az amolyan iparági sztenderd javaslat, és ebbe beleszámoltak egy jókora idő-tartalékot is.

 

 

direkt megnéztem utólag, aznap reggel nem volt olyan járat amelyik idöben indult volna el

 

És miért? Átszálló utasokra ugye nem kellett várni. Amint írtad hajnali indulás volt, tehát későn érkező gépekre sem kellett váni. Nem lehet, hogy jégteleníteni kellett mindenkit? Mi a múltkor ezért késtünk vagy 40 percet. Az persze más kérdés, hogy a jégtelenítés miért tud ekkora torlódást okozni?

 

 

 

De azért térjünk vissza arra, hogy az az 1 óra 25 perc hogyan oszlott szét a folyamat egyes fázisaira?

Előzmény: Heading370 (14469)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14475

El kell keserítselek. Ez itt nem Amerika. Ugyanúgy, mint az egész országban, magasról tesznek arra, hogy neked jó legyen. Természetesen fizesd meg az általuk nyugatinak mondott szolgáltatási színvonalat, ami tulajdonképp balkán. Lásd Artu hozzászólása: hiába van X+2 szekusor, ha csak x re van ember. Hidd el, nálam jobban kevesen vannak kiakadva az egész reptérre - ebben mindenki beleértendő: UB, Handling, C/I, de persze itt is fejétől bűzlik a hal.. - és utálom, ha kifizetek valamit, és qrvára nem kapok érte szolgáltatást. Illetve kapok, csak nem azt ami elvárható lenne egy nemztközi reptéren. És igen, én is szóvá teszem. Talán ez is hozzájárult 0,000001% ben ahhoz, hogy most legalább sátrak vannak, és nem  csupasz ég alatt kell várni. Hogy mit terveznek? Nekem az az érzésem, hogy segghülye dilettások vezetik ezt az egész repteret, és kell pár virtuális seggberúgás - TV, írott sajtó, Homár, stb. hogy elkezdjenek brainstormingolni az adott problémán. Ahogy mi mondjuk: Laggolnak mint állat.:))))

Előzmény: Heading370 (14467)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14474

Azt hittem érthetö volt. Mert több száz utas küzdött mind a check-in-nél, mind az UB-nél és nem volt kedvem résztvenni az izmozásban. Más reptéren sem szoktam elöremenni, csak a végén, a beszállításnál, ha erre ad lehetöséget a légitársaság. Biztosan én vagyok a lúzer. Ha többet járnék Ferihegyre biztosan kifejlödött volna már bennem valami erösebb survival ösztön.

De ne ragadjunk itt le, ha egyedül utaztam volna sem éreztem volna jól magam aznap. Mint ahogy az utazóközönség kb 100 %-a. 

Ha kapok választ mindenképpen megosztom.

Előzmény: Törölt nick (14472)
Pretorious Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14473

Habár nem használom a ferihegyi repteret, de repültem fapadosokkal nemrégen úgyhogy el tudom fogadni hogy egészen más a színvonal. De ez a sátrazás mégis csak sokkoló, ilyet egy fővárosi reptér egyszerűen nem engedhetne meg magának, a buszok használatán spórolás (Hardy szerint 20-30 cent/utas) nem lehetne tárgyalások alapja. Ezen az alapon a végén már nem lesz lépcső sem hanem létrán kell majd felmászni a gépbe, sőt mindenki hozzon zseblámpát magával hogy ne kelljen sötétben megvilágítani a kinti járdákat. Ha meg valóban végleges ez a megoldás akkor legalább hazudják azt hogy a sátrazás csak ideiglenes, amíg nem építenek egy könnyűszerkezetes külső várót. De ahogy olvasom jelenleg a sörsátrak a kisebb baj, a hajnali becsekkolásoknál nagyobb a gáz.

Előzmény: Törölt nick (14462)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14472

Azt próbálom hangsúlyozni, hogy a fórumot olvasó reptéri dolgozó tehet legkevésbé a kialakult helyzetről. A németet nem érdekli már a sorban állás, a megmaradt dolgozók elégedetlenkedése, az utasok véleménye, csakis a haszon amit kitermelhet, a hiteleket fizetni kell.

Jó esetben Heading levelére kap majd valami választ amivel megnyugszik, hisz' akit odaültettek válaszolni az a dolga, hogy a panaszokat orvosolja, ettől sajnos semmi nem fog megoldódni.

Egyébként ez is csak egy tömegközlekedés, miért viselkednének másképp ugyanazok az utasok, mint a piros 7-esen, 4-es villamoson, vagy a metróban?

Azt még mindig nem értem, miért kellett a karon ülő gyerekkel kivárni a hosszú sorokat, ez úgy látszik örökre titok marad számunkra.

Előzmény: Balikaa (14471)
Balikaa Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14471

Hát igen, csak ugye a szegény utast pont nem érdekli, hogy mennyit keres az UB-s, és nem is kell, hogy érdekelje. Ő kultúrált szolgáltatást szeretne kapni a pénzéért. Sajna ma Ferihegyen nemigen kap, ez tény. És az sem érdekli, hogy ez mégcsak nem is feltétlen a reptér hibája. Ez van.

Amúgy meglepő számomra, hogy még mindig viszonylag tiszta a terminál, másol ezen jobban spórolnak, úgy vettem észre.

Előzmény: Törölt nick (14470)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14470

"Nyilvánvaló, hogy az áteresztö kapacitás, különösen a security-é (ezt hívjátok UB-nek?) elégtelen."

 

Itt a válaszod:  "tavaly a nulla várakozási idő volt a cél, így volt megírva a létszám, ez volt elvárva - az idén a cél az, hogy egy fillér se menjen el pocsékba, tehát nincs túlóra, az utas meg majd kiállja a 40 perces sort"

 

A BA-nak az számít, hogy a lehető legkisebb pénzbeli ráfordítással a legnagyobb haszont szedje ki. Ennek a két dolognak a mellékhatása a z utasok kényelme, úgfy látszik most nem ez van előtérben. A reptér vezetése (a döntéshozók) nem magyarok, a rabszolgák akik ebben a környezetben dolgoznak 8-12 órát kb a 2004-es bérükért, két hónap múlva még kevesebbért annál inkább.

 

UB = Utasbiztonság = biztonsági ember = security = négy kamera alatt lopó stb. mind ugyanaz

Előzmény: Heading370 (14469)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14469

Valami azt súgja, hogy pontosan ismered a választ a kérdésidre, de sebaj, szívesen válaszolok.

MINDEN lassan ment.

Egyszerübb lenne, ha egy tetszöleges reggel végignéznél a check-in környékén. Erre írtam, hogy abszolút káosz. Egymásba érö, összekeveredö, átláthatatlan sorok, pánikoló, egymással és a személyzettel ordítozó utasok, akik azt hiszik (joggal)  le fogják késni a gépet, ezek tömegesen elörehatolnak a check-in-nél is, meg a security-nél is, ezzel tumultuózus jeleneteket váltva ki. Így aztán a "civilizált"sorba állás meg is szünt, gyakorlatilag az erösebb kutya elve érvényesült. GÚM-áruház style...  Ezért is döntöttem úgy, hogy gyerekkel a karomon nem veszek részt a közelharcban.

Nyilvánvaló, hogy az áteresztö kapacitás, különösen a security-é (ezt hívjátok UB-nek? ) elégtelen. A megoldás számomra viszonylag egyszerü lenne. Több check-in, több átvilágító szalag, civilizáltabb sorban állást kijelölö folyosó. Tudom egyszerü ezt mondani. Mégis ezt mondom, mert ahogy most müködik, az nagyon gáz.

Fenntarthatom a jogot az elégedetlenségre mint utas? Egyébként az emailem elküldésekor megadtam minden adatot, járatszámot, idöpontot, nevemet, címemet, foglalkozásomat. Nem mintha számítana melyik járat volt, direkt megnéztem utólag, aznap reggel nem volt olyan járat amelyik idöben indult volna el. Az 1 óra 25 perc várakozás némelyeknek semmi, nekem sok. Azt még azért hozzá kell tennem, hogy én ennyi idö alatt jutottam fel a gépre, ezután még jó félóra eltelt míg az összes utas megérkezett, a mi járatunk 30 perc késéssel indult.

Ne haragudj, szerintem az nagyon gáz, hogy 2 órával a gép indulása elött ki kell érni egy ilyen hajnali járatnál.

De ha azt mondjátok ez így normális... Csak azt ne mondja légyszi senki, hogy "nem kell annyit utazgatni, akkor nem lesznek ilyen luxusproblémák."

Ennél egy kicsit biztatóbb választ remélek.

Kösz!

Előzmény: uhb129b (14463)
Balikaa Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14468

Tudom, hogy zombi vagyok, de most komolyan:

Mi volt a lassú? Hol telt el az idő? Te, mint utas, mit gondolsz, min kéne változtatni?

 

 

Előzmény: Heading370 (14467)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14467

Kösz.

Felre ne érts, ha én Ryanair jegyet veszek (nem azt vettem az alábbi esetben) tölem soha nem fogsz panaszt hallani a sörsátorra, sem a betonon való álldogállásra. Pontosan tudni fogom mire vállakozom. Legalább nézegetem a gépeket...

Azt ugye te is el tudod fogadni, hogy engem még marginálisan talán érdekel (nagyon azért nem) hogy ki milyen alcégnek az alkalmazottja vagy hova van kiszervezve/megmutyizva egyes szolgáltatások az utaskezelés folyamán, de szerintem egyezzünk meg abban, hogy az átlag utast mindez rohadtul nem érdekli. Nem az ö dolga és ez így van jól. Ö szeretné igénybe venni a repteri  szolgáltatást.

A levelemnek az volt a célja, hogy megtudjam, felismerte-e a reptér hogy valami nem OK, és hogy mit terveznek megoldásként. Továbbra is kiváncsian várom a választ, mert sok hozzászólóval ellentétben szerintem nincs minden rendben a budapesti reptéren.

Olyat lehet ugye, hogy egy utas, ha nem elégedett, akkor azt szóvá teszi?

Kösz a választ.

Előzmény: Törölt nick (14462)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14466
-s, nem lesz baratkm ez az erintokepernyo soha...
Előzmény: R2R (14465)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14465
Bizony igy van. Ezert mondom mindig, hiaba van x+2 ub kapu, ha csak x-re van emberem, addig sor is lesz. Szvsz elfogadhatonak tartom a satrat, bar tenyleg helyidegen, de nem aznak az emberek. Ha nem lenne, akkor az lenne a baj, ez a ket rossz kozul meg a kissebbik rossz valasztasa.
Előzmény: Törölt nick (14462)
malazs Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14464

"de ez amagyar dilettantizmus"

Pláne hogy ez esetben akik meghozzák ezeket a döntéseket azok németek ;-)

Na ők pont lesz@rják hogy kinek mi lesz a véleménye, mindössze ez esetben egy dolog számít az pedig a profit.

Előzmény: Törölt nick (14462)
uhb129b Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14463

Most végülis mire ment el az az 1 óra 25 perc, amíg a 2B-n bejutottál az induló géphez? Szerinted hol volt a hiba a folyamatban?

- a check-in volt túl lassú?

- a biztonság volt túl lassú?

- az útlevélkezelés volt túl lassú?

- a boarding volt túl lassú?

- a buszozás volt túl lassú?

Előzmény: Heading370 (14443)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14462

Pár dologban egyetértünk, párban nem. Az állapotok tényleg balkániak, de most a reptér javára írom, hogy legalább elkezdett dolgozni a megoldáson. A fapadosok nem fizetnek annyit, amennyit keresni szeretne a reptér. Ez van. Erre a reptér is reagált, felismerve azt a dolgot, miszerint az utas ha a betonon álldogál szakadó esőben, nem azt fogja mondani, h sz@r a Ryan, hanem h sz@r a reptér. Mi tudjuk, hogy nincs igaza, - ezzel természetesen nem azt deklarálom, h sz@r bármelyik fapados -  de az emberek 99%-nak fogalma sincs arról, hogy ki-mit csinál/fizet pontosan a te repülőutaddal kapcsolatban. és ezért ki-milyen szolgáltatást kell adjon neked. A reptérnek a nagy pénzkeresésben volt/van/lesz néhány nagyon amatőr megmozdulása, de ez amagyar dilettantizmus sajnos, ezzel nincs mit csinálni. És igen, ha 198 Ft ot fizetsz egy oda-vissza jegyért, azért ennyi jár. Ezt pedig ajánlom a figyelmedbe, sőt a BA néha impotens vezetői figyelmébe is: http://www.ryanair.com/hu/news/fin-en-051112  Lehet szidni, hogy miatta lett Ferihegy olyan, amilyen - ami persze megint nem fedi teljes egészében a valóságot - de valamit jól csinál az ember.

Előzmény: Heading370 (14460)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14461
Mi nem akkor vagyunk kint, ha nem tudunk aludni. Mi mindig kint vagyunk, köszönjuk a tippet.
Heading370 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14460

viricsi, jókomám, kár hogy ezt így magadra vetted, sajnálom. Azért köszi a keresetlen szavakat, legközelebb majd eszembe jutnak amint a reptéren nyomorgok.

De azért lenne egy javaslatom, de komolyan. Ha egyszer nem tudsz aludni, menj ki a reptérre olyan fél 5 körül. Szerintem neked sem fog tetszeni amit látsz majd. Talán azt is belátod majd, hogy fizethetek én akármennyit a légitársaságnak ott a káoszban ennek nem lesz jelentösége, mert mindenki ugyanúgy szív. Jegyártól függetlenül.

Én mindig azt hittem a repülötér van az utasért és nem fordítva. De javíts ki bátran ha rosszul tudom.

Én is üdvözöllek.

Előzmény: viricsi (14459)
viricsi Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14459

"...Politizálni abszolút nem, zombik illetve agresszív lumpenprolik kioktatására sem vágyom..."

 

Hát b.. meg, akkor fejecskét a homokba, hallgass és álld végig az 1óra 25 percedet, tűrd el, hogy zombik és lumpenprolik szolgálnak ki és várd meg türelmesen azt a rövidesen eljövő időt, amikor már ők sem lesznek.(lásd a korábban linkelt cikket) Az ügyfélszolgálatot se zaklasd a sirdogálásoddal, ott is zombik ülnek, hanem szólj a légitársaságodnak, hogy inkább fizetnél még 30centet, csak jobb legyen a kiszolgálás. Viktort pedig kérd meg, hogy miután kihúzta reptér alól a szőnyeget, ne akarjon még négyszer annyi zsetont kiszedni belőle mint korábban.

Nagyon-nagyon szomorú, hogy még mindig csak a sját sérelmeiteket veszitek észre, az okokat előzményeket nem.

 

Jó utat kívánva üdvözöl a zombi-lumpenproli: viricsi

Előzmény: Heading370 (14456)
R2R Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14458
Zombik... Lumpenprolik...
nekünk is lenne mit mesélni, Tisztelt ki ha én nem
giornalista Creative Commons License 2012.11.07 0 0 14457

ebből tényleg minden kiderült, csak az nem, hogy valójában mi és hol volt a gond.

 

az 1 óra 25 perc szerintem nem kirívóan sok, bár nyilván kellemetlen. a személyzetet nyugodtan korholhatod, de az, aki 15-45 ezer forinttal kevesebbet keres, mint egy éve; mindemellé óriási létszámhiány mellett egyáltalán felveszi a munkát (2-3 ember helyett dolgozunk az UB-n, a tavalyi munkatempónkban és odafigyelésünkkel sokkal többen késnék le a gépüket, mint így), és természetesen semmilyen ráhatása nincs arra, hogy a cég éppen mit talál ki, hová tesz embert, hová mennyit, stb., nem hiszem, hogy hibáztatható a kialakult sorokért.

 

a színvonal esésének szerinted nincs köze a légitársaságok átalakulásához? nagyjából csak ehhez van köze, elárulom. odafönt sem hülyék ülnek (minket is egyre ötletesebben zsigerelnek ki), a fillérekért utazók, az árakat letörő fapadosok miatt amin csak tud, spórol a cég (takarítás, személyzet, világítás, karbantartás, stb), csökken a komfortérzet, felduzzadnak a sorok. tavaly teljesen más célokért dolgoztunk, mint az idén (lásd még: tavaly a nulla várakozási idő volt a cél, így volt megírva a létszám, ez volt elvárva - az idén a cél az, hogy egy fillér se menjen el pocsékba, tehát nincs túlóra, az utas meg majd kiállja a 40 perces sort, vagy megveszi a fast track vouchert és beelőz).

 

fapados terminál, nem csak kimondatlanul, hanem kimondva is.

 

ja, és még annyit, hogy a társaságnak nem kötelessége megvárni egyetlen késő utast sem, a feladott poggyászával ugyanúgy otthagyhatják a kapunál Bélát, mint anélkül (egyszerűen leveszik a gépről, visszaadják neki, és keziccsókolom). csak a rend kedvéért...

Előzmény: Heading370 (14443)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14456

Szia Utas!

 

Ez a szombat reggel nagyon gáz volt, Gondoltam bemásolom ide ezt a kis feedback-et, (miután feltételezem a customer service a Delete gomb segítségével fogja orvosolni a problémát)  de belátom hiba volt. Én vagyok a hülye.

Én is csak egy egyszerü utas vagyok, aki utazni szeretne, lehetöleg minél egyszerübben.. Politizálni abszolút nem, zombik illetve agresszív lumpenprolik kioktatására sem vágyom.

Hát ez van. Csak azt nem tudom mit kéne tennem. Menjek ki hajnali 3-kor kempingezni a bezárt check-in elé?

No mindegy, éljenek a fórumozó zombik.

Tényleg megihatnánk valamit együtt, lenne mit mesélni!

Előzmény: Utas2 (14451)
Janos32 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14455

Eppen most olvastam. Gyonyoru... A sorsatrak is meg az is, hogy az utasok a "felszallopalyan" varakoznak.

Előzmény: viricsi (14454)
viricsi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14454

Sörsátorból indulnak a fapados utasok

A fapados légitársaságok spórolásból nem veszik igénybe a reptér buszait, a BA sátrat épített. Tovább »

forrás: Index.hu

viricsi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14453

...És azt hiszem, hogy egyre többen. :-(

Előzmény: Gregor83 (14452)
Gregor83 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14452

Azt hiszem ilyenkor mondjak azt, hogy "I second that".

Előzmény: viricsi (14450)
Utas2 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14451
Ott a pont, az összefüggés megvilágítása miatt meg pláne.

Az újonnan jött topiktársaknak meg csak figyelmébe ajánlom, hogy mielött felteszik a "jártál-e más reptéren?" típusú kivagyte kérdéseket, egy picit olvassanak utána, hogy a topiktárs az egyik öslakó.... Csak hát ugye nem mindenki jut el odáig, hogy rákattintson a nick mögötti history-ra....

Szia Heading, a facsebukon már olvastam a leveledet, merre jársz mostanában? Nem jössz errefele?
Előzmény: viricsi (14450)
viricsi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14450

De jó ismét olvasni egy régi elégedetlenkedő panaszait! :-)

 "...Budapest Airport 2012-ben képes, mérhetetlen károkat okozva ezzel Magyarország imázsának.."

Szerintem ezt a remek mondatot küldd el pártunk és kormányunk jeles vezetőinek, akik képesek voltak a magyar repülést, a BA.-t ilyen helyzetbe hozni, hogy ennyire legyen képes.

És hidd el, még nem vagyunk a gödör alján, még mindig küldenek el embereket, még mindig faragják lefelé a béreket, a juttatásokat. Lesz majd (és már most is sok van) itt is minimálbéres, majd pedig közmunkás 47ezerért. Ezeket mind meg fogod  kapni a szolgáltatási színvonalban és még örülj, hogy egyáltalán van Lisztferihegy.


Előzmény: Heading370 (14443)
R2R Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14449

most naponta.

Előzmény: powerage (14447)
Balikaa Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14448

Amúgy meg igazságtalanok vagyunk, mert a levélből pontosan kiderűl, hogy valahol valami nem stimmelt, és ezért valamikor valamelyik gépre csak lassan lehetett eljutni.

Előzmény: powerage (14447)
powerage Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14447

Átérzem a szenvedéseidet, biztosan borzalmas lehetett, de jótanács a jövőre: ha legközelebb ügyfélszolgálatnak írsz, sokkal hasznosabb, ha konkrétumokat is találni a leveledben. Melyik járatra mentél, hol, melyik részen tapasztaltál látható szűk keresztmetszetet, esetleg javaslatod is van, ilyesmik. 

 

"Nem térek ki a további részletekre hiszen ezeket önök is ismerik" - ezt a hajadra kenheted. Miért nem próbálsz segíteni nekik abban, hogy segítsenek? Lehet persze, hogy a BA azóta megváltozott, de mikor még ott melóztam, heti rendszerességgel volt terminálos megbeszélés az összes érintett terület bevonásával, ahol előjöttek utaspanaszok is, amiket a lehetőségekhez képest próbáltunk kezelni. 

 

A mellékelt leveled alapján én csak azt látom, hogy valamiért csíp téged a pisi, emiatt felháborodottan rémálmodsz. 

Előzmény: Heading370 (14443)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14446

Miért nem utaztál a Malév csődje után közvetlen? Akkor nem volt tömeg. El tudod mondani melyik másik repteret fogod használni, ami nem okoz kárt Magyarország imázsának? A zászlóégetés az örményeknél, vagy a gyilkos ír akit hazájában szabadon engedtek nem, de a tömeg a reptéren tényleg felháborító, igazad van!

Várjuk Heading370 javaslatát a tömeg kezelésének orvoslására. (pl.: nagyobb reptér, több checkin,  több security, alacsonyabb árak, ingyen sör, örök élet... stb.)

 

Van benne igazság, olykor valóban nagy tömegek vannak Ferihegyen, ha nem lenne akkor az lenne a baj.

Előzmény: Heading370 (14443)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14445

Akikkel az 1 óra 25 perc alatt találkoztál, egyik se volt BA alkalmazott. Vagy valamelyik földi kiszolgáló alkalmazottja, vagy munkaerő kölcsönző, vagy mindkettő vegyesen. Elég nehezen képzelem el, hogy a security-nál ne kaptál volna elsőbbséget a 13 hónapos kislányoddal és a check-innél se zavarnak el ha emiatt előre mész.

Más reptéren jártál már? Arrafelé nem voltak sokan, nem kellett várakoznod? Ezt a 20 perces bejutást (reptér bejárata >> check in >> security >> duty free >> repülőgép ajtó) honnan veszed?

Előzmény: Heading370 (14443)
Balikaa Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14444

Az nem derül ki a számomra, hol keletkezik az az 1 óra 25 perc? A checkinnél, az UB-nál, a beszállításnál, a gyaloglásnál/buszozásnál? Ezek kombinációinál? Mi az, ami a reptér hibája és mi az, ami a légitársaságé vagy a földi kiszolgálójáé? Amúgy mennyi illetéket gombolt le Rólad a reptér?

Előzmény: Heading370 (14443)
Heading370 Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14443

2012 november 3.

Tisztelt Budapest Airport Ügyfélszolgálat,
Feltételezem hogy nem vagyok egyedül most következö észrevételeimmel, gondolom naponta több tucat hasonló emailt kapnak, aminek olvasása, mitöbb érdembeni megválaszolása nem lehet irigylésre méltó feladat. Nem is igazán várok választ arra a kérdésre hogy miért tart 1 óra 25 percig (ez a mai idö, ennél volt már hosszabb várakozási idö is!) bejutni a 2B terminálon az induló géphez, hiszen erre egy 8 éves gyerek is azonnal rájönne. Nem szoktam azzal tölteni a szabadidömet hogy panaszleveleket írok, pláne nem ilyen reménytelen esetekben, nincsenek illúzioim, most mégis úgy érzem, a mai utazásom nem maradhat kommentár nélkül.
Azt tudjuk jól, hogy a budapesti repülötér forgalma egy közepes regionális európai reptér szintjét sem üti meg, és azt gondoltam hogy az elmúlt nyarak (amikor még üzemelt a MALÉV) káoszát nem lehet alulmúlni. Tévedtem. Megértem, hogy a reggeli járatindulás a nap legforgalmasabb idöszaka, de azt gondoltam, hogy egy ország nemzetközi repülötér képes kezelni 8-9 gép 20 percen belüli elindulásat. Tévedtem, nem képes.
A mai tapasztalatom - 1 óra 25 perc várakozás, 13 hónapos lányommal, egy egyébként is embertelen indulási idöben - csak egy szóval jellemezhetö: rémálom. Ahogy már írtam, nem igazán az okokra vagyok kíváncsi, mert azok világosak: katasztrofális szervezés, a hatékonyság teljes hiánya, ami másutt sehol (még a harmadik világban sem) nem tapasztalható példátlanul alacsony színvonalú utaskezelést eredményez. Sajnos a mai nem számít kivételnek, ma ez az a színvonal, illetve annak hiánya, amire a Budapest Airport 2012-ben képes, mérhetetlen károkat okozva ezzel Magyarország imázsának, de leginkább az utasok - akik nem mellesleg komoly összeget fizetnek a repülötér "szolgáltatásáért" - idegrendszerének, azt eredményezve hogy a Budapeströl történö elutazó példátlan stressznek van kitéve. Utazásaim során sehol másutt nem találkoztam ilyen mennyiségü frusztrált, ideges, orditózó vagy akár zokogó (nem vicc, nem hittem volna el én sem, ha nem a saját szememmel látom) utassal, vagy ennyi szintén stressznek kitett, kapkodó, udvariatlan, a munkáját szemlátomást kedvetlenül, ezért rosszul végzö alkalmazottal. És mindennek semmi köze a fapados járatokhoz, (amiknek köszönhetöen a repter egyébként is egy vidéki halpiachoz kezd hasonlítani az utóbbi idöben) a Budapest Airportnak dilettáns müködtetésének köszönhetöen az összes utas rosszul jár és mindezért még komoly illetéket is legombolnak róluk. Csoda hogy nem maradnak le utasok tömegesen a járatokról. Persze a járatok nyilván meg kell hogy várják az utasokat, akkor mindenképpen ha van feladott poggyászuk, ilyen módon az elégedetlen ügyfelek köre kibövül még a légitársaságokkal is, akik rögtön az aznapi elsö járatot késéssel tudják csak elindítani, amit feltételezhetöen csak tovább fognak görgetni maguk elött. Természetesen komoly összegeket fizetve mindezért az önök cégének.
Nem térek ki a további részletekre hiszen ezeket önök is ismerik, akár a check-in, akár a security-re vonatkozóan. A légiforgalomban dolgozóként nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen szinvonalhoz bármely munkatársuk örömmel adná a nevét! Én személy szerint mélységesen szégyellném magam ha a Budapest Airport alkalmazottja lennék.
Amit viszont tudni szeretnék, az az, hogy a Budapest Airport milyen módon tervezi ezeknek a balkáni állapotoknak a mielöbbi felszámolását. Nyilván nem én vagyok az elsö utas,aki ilyen észrevételt tesz, és tudom hogy egy ilyen monopolhelyzetben lévö "szolgáltató" mint az önök cége gyakorlatilag bármit megtehet büntetlenül, de figyelmeztetnem kell önöket, hogy mindennek van határa: ilyen tapasztalatok alapján az utasok azon része aki megteheti el fogja kerülni a totális káoszt és hihetetlen stresszt jelentö budapesti repülöteret. Én biztosan így fogok tenni, kiváltképp ha kis gyermekkel utazom.
Sok eröt és kitartást kivánok önöknek az ügyfélszolgálati munkához. Szükségük lesz rá!
Aláírás, cím

viricsi Creative Commons License 2012.11.06 0 0 14442
Előzmény: viricsi (14425)
uhb129b Creative Commons License 2012.11.05 0 0 14441

Most már két zsilipelő sorompó van egymás után! Nem lehet csak úgy kisurranni szorosan követve az elől haladót! :-)

 

Rend a lelke mindennek, kéremszépen! Nem ám itten szabadjára engedjük a piaci erőket csak úgy zabolátlanul, liberálisan! :-)

Előzmény: Törölt nick (14440)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 14440

A taxisok megoldják, ha lejár a 10 perc kimegy a másik után a sorompó alatt... amíg a rendszám leolvasót be nem üzemelik. :)

Előzmény: Törölt nick (14438)
viricsi Creative Commons License 2012.11.05 0 0 14439

Nézd, jártam azóta néhányszor kocsival a karéjon és azt kell hogy mondjam, hogy kényelmes, igaz iparkodni kell. A taxik is át tudnak rendben érni. Igaz, "bandázásra" és kerékkiszúrásra igy nem marad idejük. :-) Így legalább nem az utas szeme előtt zajlik a marakodás.

 

Előzmény: Törölt nick (14438)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.05 0 0 14438

Meg az elsőt is....Amikor a taxis szívlapáttal tolja befelé, mert "sietni kell, 5 perc után beindul a kasza". Vagy visszafelé: "megállunk itt az út szélén, mert odafent nincs idő fizetni, ugyanis a teljes hasznomat elviszi, ha 5 percen túl vagyok fennt." Ezek a dolgok, biztos szép emléket hagynak a külföldiben.....Félre ne érts, utálom a krajcárkergetőket - pedig a 80 as évek végén én is csináltam, igaz akkor 5Ft-ért nem szurkálták ki egymás gumiját... - de ez az 5 perc nekik kevés. Sima utasnak saját kocsival OK az 5 perc, de a taxiknak kellene 10 percet engedni. 

Előzmény: viricsi (14432)
usercctt Creative Commons License 2012.11.03 0 0 14437

Sziasztok,

 

Nem feltétlen ebbe a topicba tartozik, de nagyra értékelném a segítségeteket! Van valahol olyan internetes nyilvános adatbázis, ahol meg tudom nézni, hogy két adott város közötti járat volt-e légijárat? (EU-n belül, idén nyáron, teherszállító vagy különgép.)

 

Discus Creative Commons License 2012.11.03 0 0 14436

az is gyalogol az másik sátor-tábornál.

Előzmény: Törölt nick (14433)
uhb129b Creative Commons License 2012.11.02 0 0 14435

Össze kell számolni a befektetést-üzemeltetést

 

470 milliárd forintot perkáltak le a repülőtérért. Vagy ez nem számít? :-)

Előzmény: igenember693 (14434)
igenember693 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 14434

"Első a vevő. És ha pár ember leszáll a földre és rájön, hogy ez itt nem  DXB, akkor talán elfogadja, hogy olyan megoldások születnek amik a reptér életben maradásához kellenek"

Na ja. Ezt nyilván egy menedzser-agymosó-tréningen tolták az ön agyába. 

Profi üzemeltető mi?Össze kell számolni a befektetést-üzemeltetést ennél az agyrémnél, amit ide menedzseltek ezek a ...

Fájdalamas milyen mélyre zuhan ez az ország. 

 


Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 14433

A nem-schengen továbbra is buszozik ugye a Ryannél?

viricsi Creative Commons License 2012.11.02 0 0 14432

"...üzemelteti és fejleszti a budapesti repülőteret, amely egyben az ország légi kapuja is..."

 

Tudod, ez az a légi kapu, ahol az utolsó emlékeit magába szívja az országról a távozó világvándor.

 

Emellett, néha elgondolkodom azon, hogy vajon ez a megoldás a beruházásokkal együtt vajon olcsóbb e, mint a buszoztatás?

Előzmény: Törölt nick (14431)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 14431

Jaj Viricsi:)))) Tökéletes megoldás - olyan ami mindenkinek jó - csak a mesében van. Értem az álláspontodat, de azt gondolom, hogy jelen pillanatban ez a kisebbik rossz. NYilván ez nem vígasztalja azt, akinek valakije ott sz0pik nonstop a sátorban.....

Előzmény: viricsi (14430)
viricsi Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14430

Ugye nem szeretnéd, ha a te asszonykád ülne abban a pultban a betonon, -20 +40 fokban?

A reptér túléli, a humán erőforrás pedig belegebed, az utas meg...

Gondolkodjunk Béláim, gondolkodjunk!

Előzmény: Törölt nick (14429)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14429

Nézd, végre tudtak kezelni egy problémát. VOlt egy igény, és a rendelkezésre álló finanszírozási keretből megoldották. Első a vevő. És ha pár ember leszáll a földre és rájön, hogy ez itt nem  DXB, akkor talán elfogadja, hogy olyan megoldások születnek amik a reptér életben maradásához kellenek.

Előzmény: viricsi (14427)
V63-010 Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14428

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni, még nem jártam ebben a topicban. Nem tudjátok véletlenűl, hogy esetleg merre találhatom meg a repülőtér utastájékoztató szignalját? Vagy hol lelhető meg ilyen gyűjtemény a neten, merre kereshetem?

 

Köszönöm előre is  segítséget! 

viricsi Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14427

Mondtam én hogy probléma van? 
Ellenkezőleg, örömmel hozom a nagyszerű fejlesztésekről szóló híreket! :-) 

Előzmény: powerage (14426)
powerage Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14426

Nem értem, mi a probléma. Az utas belép a Sky Courtba, ahol hatalmas ablakokból, modern építészeti megoldásokkal, nagyszerű kilátást kap az igazi magyaros sufnituning-fejlesztések világába is, amely valódi élménnyé varázsolja a repülőtéren eltöltött időt.

Előzmény: viricsi (14420)
viricsi Creative Commons License 2012.11.01 0 0 14425

Lisztferihegy az utastájékoztatásban fellépett az infokommunikációs szupersztrádára.

 

http://www.azutazo.hu/cikkek/budapest-airport-fejlesztesek-tulteljesitve

 

"...„A Budapest Airport valóban megbízható partnerként üzemelteti és fejleszti a budapesti repülőteret, amely egyben az ország légi kapuja is. Még a pénzügyi világválság legnehezebb időszakában, illetve a Malév-csőd okozta válsághelyzetben is a repülőtér maradéktalanul teljesítette beruházási- és fejlesztési kötelezettségeit, bővítette a repülőtér infrastruktúráját” – hangsúlyozta Jost Lammers..."

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 14424

De ki is van / volt írva, hogy Ryanair, easyJet ====> :) 

Előzmény: Törölt nick (14422)
Pitta2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 14423

Igen. A 3. képen nagyon úgy néz ki, hogy ők is a Ryanair féle gyaloglós soron állnak és várnak.

Előzmény: Törölt nick (14422)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.29 0 0 14422

easyJetre gondolsz? 

Előzmény: Pitta2 (14421)
Pitta2 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 14421

Jól látom, már nem csak a Ryanair utasok sétálgathatnak a betonon?

Előzmény: viricsi (14420)
viricsi Creative Commons License 2012.10.28 0 0 14420
igenember693 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 14419

Hogy áll a DHL bővítése? Jópár fának nem ezt ígérték, mikor kivágták....

A P+R prodzsekt hogy áll?

A régi hangár mögötti hullámvasút-aszfalt mennyibe fájt?

De most őszintén! csökkent vagy növekedett a forgalom?

Tényleg kiváncsi vagyok.

 

 

 

 

igenember693 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 14418

A 15000Ft-ot én a behajtási engedélyre tudom.

De mint tudjuk ez rosszindulatú pletyka.

Az "üvöltő dervis" ámokfutó-versenye pedig csak a mi fejünkben létezik.

Az autóparkjukat sem cserélik(ték) újakra, ez a képzelet szüleménye.

A "rendezvényközpontosítást" igenis tanítják a reptérüzemeltető szakegyetemen, ez minden fejlett országban így működik.

A Faraday kalitka építése icao szabvány,  minden repülőtérnek alkalmazni kell(ene). Mint ahogy egy sátor hűtés-fűtés energiamegtakarítást eredményez, de ezeket tudjuk, hejszen aki járt főiskolába -vagy mellé- annak ezt a fejébe verték, de minimum az oskola nyitott ablakán hallgatva megtanulhattuk: egyszer egy az egy, nem kell ferihegy, kétszer egy az kettő,fapados lett egyből, háromszor egy az három, heinemann az álom, négyszer egy az négy dolgozónak nem kell bér, stb..

 

-Mi akik csak ellenlábaskodunk, soha nem fogjuk föl az új kor(kór?) szellemében meghozott fejlesztések fontosságát,értelmét. Túl rég élünk ott  ahhoz, hogy tudjuk, hogyan kell üzemeltetni egy repülőteret.

Szégyenlem magam ezért.

 

 

Kedves vezetőink!

 

Igyekszem elsajátítania az új kór(!) szellemiségét, és méghülyébb leszek, megigérem!

Örülök, hogy van munkahelyem, mert ezt kell mondani, és mert nyílván olcsóbban vásárolok a boltban, ha ezt a mondatot elmondom a pénztárosnak.

Igenis tessék elvonni minden juttatást, mert nem érdemlem én azt! Hiszen ünnepnap, hétvégén,(-nesze neked sábesz) hőségben, (-köszönöm a vízautomata megszüntetését) hidegben (-köszönöm nem kérek teát, ja kössz cukor nélkül!)esőben (nagyon jó szaunadzsekit kaptunk)

mocsokban kúszva-mászva(-végre megszűntettétek a tisztítószer herdálást!) javítok, üzemeltetek, kiszolgálok a 21. században.

De ezt még fokozom: megfürdök a drága fehérre klórozott, ivóvíz minőségű vízben.

Semmi képp nem akarok a 63-asban az ott főzőtt étel elfogyasztásával időt pocsékolni. És nem kell otp automata, hiszen az otp kártyát csak ránk erőszakolták , én inkább más bank automatáiból szeretem felvenni a    a     a   a -nézdmá elfelejtettem!- minek is hívják??

Én csak dolgozni akarok, akár létminimum fizetésért, ha akarod 3 műszakban- talán így több pénz marad a cég fennmaradására, és nektek jutalmakra, hiszen bölcs döntések sorozata virágoztatta(-a kóró is virág) a repeteret oda, ahol most tart.És ezért cserében mosolyogni akarok a kedves utasra, és udvariasan akarom tűrni, hogy leordítja a fejem, mert nem szórom a járatinfót a kisujjamból, pedig nem infós a szakmám.

Köszönöm, ha mardhatok!

 

 

NNa elég hülye vagyok már?

 

Előzmény: Discus (14417)
Discus Creative Commons License 2012.10.20 0 0 14417

egy kicsit más téma: a reptér megpróbálja növelni a bevételeit, persze úgy, hogy ezért ne kelljen semmit se adnia, vagy legalább is minimálisat, ötletekben nincs hiány, de ha kevés az utas akkor azt kell sarcolni aki úgyis itt van, a dolgozót: évente emeli a bérleti díjakat, míg pl egy handling cég 2-3 éves fix szerződéseket köt a légitársaságokkal, az új csodás parkolási rendszerrel együtt megemelte a "szolgálati" parkoló díját is, tavaly kitalálták az utashíd kezelői vizsgát, tanfolyam és gyakorlati vizsga olyanoknak aki évek óta naponta ezt csinálják,  de kell a vizsga és persze csak két évig érvényes és a legújabb a belső jogosítvány... mindenkinek újra kell vizsgáznia, 7500+áfa és 15000+áfa a díj és 2 vagy 3 évre érvényes kategóriától függően. ja és a legfontosabb, vesznek két sebességmérő kamerát mert valahogy el kell venni a jogosítványt, hogy újra lehessen vizsgáztatni a dolgozót. van ahol a gyalogló utasok miatt 5 km/h a megengedett, gondolom itt fognak állni az fbö-sök a mérővel. szerintem van még ötlet a tarsolyban...

 

uhb129b Creative Commons License 2012.10.19 0 0 14416
viricsi Creative Commons License 2012.10.17 0 0 14415
Balikaa Creative Commons License 2012.10.16 0 0 14414

És ha fognak járni Giblaltárra? Ott keresztűl lehet sétálni a futópályán, ha minden igaz:-)

Előzmény: BJani (14413)
BJani Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14413

Kitöltöttem, 1-2 apróság:

Az osztályozós kérdéshez:

A Ryan nem mindenütt várostól távol eső reptereket használ, hiszen sok helyen csak pl. 1 reptér van, vagy épp a fapados reptér van közelebb a városhoz. Néhány példa: Bréma, Göteborg, hajdani BUD T1, Madrid, Dublin, Ciampino... És a sort azért még hosszan lenne sorolható.

 

"séta a repülőgépig a kifutópályán keresztül"

ÁÁÁÁÁ! Bocs, ez nagyon fáj. Egyrészt nem kifutópálya, hanem csak simán futópálya, de nem az a fő gond. Utas SOHA nem fog a pályán sétálni. A pálya az a betoncsík, amin a gépek fel és leszállnak, semmi más! Amire te gondolsz az repülőgép állóhely, ill. forgalmi előtér.

Előzmény: Törölt nick (14412)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14411

Biztos vagyok benne, hogy a csomaggal foglalkozók közel száz százalékának eszébe sem jut megdézsmálni a feladott csomagokat. De mégis csak előfordulnak ilyen esetek. Erre két lehetőséget látok, hogyan történhet: 1. még bent az épületben, ahol kívülállónak kb. csak sejtése van, hogy mi történik a csomagjaival. 2. már a gép törzsében.

A nagy értékű lopássokkal kapcsolatban meg szkeptikus vagyok, mert ki az a hülye, aki a figyelmeztetések ellenére bármilyen értéket, ékszert, kp-t belerak a feladott bőröndjébe.

Érdekelne, hogy 14395. hsz-ban leírt történetemre milyen ötleted van, hogyan történhetett meg? Az eset még 2007-ben volt.

Előzmény: giornalista (14409)
giornalista Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14410

mondjuk az ő szempontjából érthető, ha így látja. pont azért, mert nem ismeri a rendszert.

Előzmény: Törölt nick (14406)
giornalista Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14409

az átvilágító röntgen egy kulccsal elzárt helyiségben található, önmaga elemzi a képeket. ha mégis emberi beavatkozást igényel, akkor egy, a reptér másik felében ücsörgő UB ellenőr előtt jelenik meg a képe, tehát a poggyásszal nem kerül kapcsolatba.

 

csupán néhány, óránként jellemzően 15-20 poggyász az, amely kijut a csomagnyitó helyiségbe további vizsgálatra, ott nyilvánvalóan jelen van a poggyász és megtekinthető a röntgengépen a tartalma is. a tippadás éppen ezért roppant nehézkes lenne, hiszen

 

a: a kép el sem jut a kezelőig, hanem csendben lemászik a poggyászosztályozóba.

b: a kép eljut a kezelőig, de nincs beavatva, így leokézza és nem küldi a csomagnyitóba.

c: a kép valamilyen okból kifolyólag eljut a csomagnyitóba, így vele együtt a poggyász is, itt esetleg volna lehetőség ilyesmire, de én nagyjából mindenkivel álltam már abban a helyiségben együtt, és senkiben még csak a szándékot sem láttam hasonló cselekmény elkövetésére. természetesen ez az, amit te vagy elhiszel, vagy nem, viszont én meg pontosan tudom :) amúgy ez a szoba is agyon van kamerázva, de mondom, tipped adni éppen lehetne. ha akarna valaki. de egyáltalán nem akar senki.

Előzmény: AT(p)L-411 (14408)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14408

Itt egy 2008-as hvg cikk:

 

http://hvg.hu/itthon/20080124_repter_ferihegy_lopasok

 

Az egészből csak az a rész érdekes, amit a rendőr nyilatkozik. (Az első kép felett két bekezdés.)

 

Gondolom, hogy az azóta eltelt időszakban még finomítottak a biztonsági ellenőrzésen, de hozzászólásomban le is írtam: "Még ha a korábban (kicsit több, mint) pletykaszinten keringő szervezettség már nem is igaz."

 

De ha leírjátok, hogyan történik ez most manapság (nem a lopások), akkor nem négy éves cikkekből kellene összeszedni a (fél)igazságokat. 

 


Előzmény: Törölt nick (14406)
viricsi Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14407

No igen, pont ezért írtam a 14397-est.

 

Előzmény: Törölt nick (14406)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14406

Ha te lennél a rendszer megalkotója, akkor egy kameramentes területen a röntgen mellé ültetnéd az ellenőrt egy csomag matricával a kezében? :))

Aki tudja, hogy működik a rendszer ki hol helyezkedik el, az jót mosolyog a buta hozzászólásaidon.

Előzmény: AT(p)L-411 (14405)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.15 0 0 14405

A rakodók nem is, de a biztonsági átvilágítást végző személynek nem olyan nagy dolog ráragasztani egy matricát, vagy bármilyen jelet arra a bőröndre, amit érdemesnek ítél kinyitásra. A nyitást meg már megoldják a rakodók maguktól.

Előzmény: giornalista (14404)
giornalista Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14404

"Ezt már csak halkan teszem hozzá, hogy az indulási repülőtéren van csomag-átvilágítás, azaz ott tudnak nagyjából "belenézni" a csomagba."

 

Lisztferin a rakodók nem kerülnek kapcsolatba az egyébként automatikusan átvilágított poggyászok képével.

Előzmény: AT(p)L-411 (14395)
BJ Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14403

helyes, helyes :-)

 

Dúzsi Rosé - ezek szerint Leroy?

Előzmény: Utas2 (14402)
Utas2 Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14402
Natürlich... (egész jó volt a 2011-es Dúzsi rozé is).
Előzmény: BJ (14400)
viricsi Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14401

Ehh, neked mindig csak a bizniszen jár az eszed? :-)) 

Előzmény: BJ (14400)
BJ Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14400
Remélem sokat shoppingoltál meg kajáltál :-)
Előzmény: Utas2 (14389)
tfin Creative Commons License 2012.10.14 0 0 14399

Te meg mit nem értesz azon, hogy miért nincs ott kamera? :) Vagy ha van, akkor hogy fordulhatott elő ilyen? Mondtam, hogy nem kapcsolódik az eredeti ügyhöz, én a kamerás dologra reagáltam, hogyha máshol van kamera, a csomagos részen miért nincs, vagy ha van, akkor hogy lehet, hogy így is megmerik tenni -az egyébként mostanában szerencsére egyre kevesebbszer előforduló- csomagnyitogatást.

 

De hagyjuk, kár vitatkozni. :)

Előzmény: Törölt nick (14392)
malazs Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14398

Annyival azért kiegészíteném hogy BUD esetén több alkalommal is 1 órát kellett várni a pogyóra, egyik alkalommal csak a mi gépünk érkezett abban az időben, a másik alkalommal a miénken kívűl még egy gép. AYT esetén 15-20perc volt maximum mind a 6 alkalommal, Debrecent nem említem, mert szinte nulla forgalom, de ott is 20 perc, FCO 20perc, PRG 30-35 perc igaz ekkor eléggé csúcs volt a reptéren, bár ez AYT-ra minden esetben igaz volt. BCN 15-20perc, HER 50perc és 1 óra, HRG 1óra itt is csak a mi gépünk volt akkor. Nagyrészt charterjáratokról van szó, és bőröndnyitást utastársaink csak BUD és HER esetén tapasztaltak,már ami akkor látszott. Szerencsére ilyen jellegű problémánk nekünk még nem volt (kopp-kopp-kopp)

Előzmény: AT(p)L-411 (14395)
viricsi Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14397

Érdemes lenne látnod a feladott pogyó útját Lisztferihegyen, megismerned a biztonsági logikát, akkor talán kevésbé lennél szkeptikus, bár bizonyára ma sem teljesen szeplőtelen ez a történet.

Előzmény: AT(p)L-411 (14395)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14396

Lehet, hogy kicsit erősre sikerült. Az előző hozzászólásommal nem azt akartam mondani, hogy sehol a világon máshol nem dézsmálják meg a csomagokat, de az sem igaz, hogy ez ne fordulna elő alkalmanként Ferihegyen. Még ha a korábban (kicsit több, mint) pletykaszinten keringő szervezettség már nem is igaz.

 

Amúgy a pesti rakodók sem dobálják jobban, vagy kevésbé a csomagokat, mint a világ bármely más részén:

 

 

AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14395

Azt te is beláthatod, hogy ha átszállás nélkül utazol, akkkor csak az indulási repülőtéren van idő és lehetőség felnyitni a csomagot, az érkezésin már nem nagyon. Ezt már csak halkan teszem hozzá, hogy az indulási repülőtéren van csomag-átvilágítás, azaz ott tudnak nagyjából "belenézni" a csomagba.

Az elmúlt kb. 5 évben a munkám miatt jónéhányszor utaztam Pestről/Pestre. Természetesen soha nem hagytam semmi értékeset a feladott poggyászban, viszont a bőröndöm zárján beállítottam mindig egy háromjegyű számot, amit meg is jegyeztem. (Csak akkor lehetett ezeket a számokat tekergetni, ha kihajtottad a bőrönd fülét. És még akkor sem ment véletlenül.) Pestről kiindulva gyakran nem az a hármas kombináció volt érkezéskor, mint amit előztesen beállítottam. Míg hazafele szinte soha nem tekeredtek el számok.

Olyan eset is előfordult, hogy hárman utaztuk együtt, viszont a három bőrönd egy névre lett becsekkolva. Érkezés után a szállodában úgy vadásztuk össze a holmijainkat egymástól, mert egy kicsit összekavarodott a bőröndök tartalma. Mondjuk egy karton cigin kívül nem hiányzott semmi. 

Előzmény: viricsi (14385)
Utas2 Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14394
:-))))) hehe, pedig még a beszállítás is tök promptul ment, ráadásul most teljesen érvényesült a priority lane (nem úgy mint Schipholon).
Ja, az nekem új volt, hogy a fapados plebsz miatt (hadd szóljon...) épített bádogtákolmány miatt a TAP gépét megállították az elötér közepén, hajtómü leáll, és mintegy 5 perc késéssel jutott el a 44-es kapuig, miután a vontató behúzta...

Egyébként az út (KL1976) teljes korrekt volt, telt ház mindkét osztályon, nagyon kommunikatív személyzet, no probs.
Előzmény: Törölt nick (14393)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14393

Ittas állapotba még egyszer meg ne lássunk a fórumon hozzászólni, ilyenkor mindig elrugaszkodsz a valóságtól. :P Amennyiben meg feltörték a hozzáférésed, jelentsd be egy moderátornál. :)) (Tőled nem ezt szoktuk meg )

Előzmény: Utas2 (14389)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14392

Az a négy kamera még mindig nem ott van, mit nem értesz ezen? A másik az, hogy pl a fóliázás a Te értékeidre egy biztosítás és védelem. A szándékossággal kapcsolatban igazad van, de akkor mi van, ha a kárt okozó szándékosan nem fizeti be a kötelezőjét, vagy netán cserben hagy? Egyébként tényleg nem jó hasonlat, de Ricsinek sikerült egyből levágnia mire gondolok. :)

Előzmény: tfin (14384)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14391

Ami viszont nem tetszett, és ezzel már találkoztam máskor is -nem csak a reptéren, hozzáteszem - : a telefont egy férfi vette fel: "halló tessék."

 

Minden területnek megvan a gyenge pontja, az UB-n ezt úgy tűnik megtaláltad. Nye-he-he :))

Előzmény: Törölt nick (14386)
giornalista Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14390

jo volna abbahagyni a hangulatkeltest. vagy legalabb leirhattad volna, ahogy kirabolnak az ub ellenorok, ahogy a gepig rugdossa a poggyaszodat a rakodo es azt is, ahogy kimutottek a protezist az oregemberbol, mert megszolalt miatta a kapu...

 

az kizart, hogy minden ilyen siman ment neked, vagy ez valami masik repter egi udvara volna? nem Pozsonybol indultal veletlen? :)

Előzmény: Utas2 (14389)
Utas2 Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14389
Welcome from the égi udvar. Villámgyors bejelentkezés sorbanállás nélkül (thanks, sky priority), rövid csevely a GH helyzetéröl a barátságos hölggyel, majd szintén sorállás nélküli átjutás az UB-n. Süt a nap, laza a forgalom, ingyenes és gyors a net. Van még idöm az indulásig a nézelödésre, csak látnék már mást is a gyér elötéren a wiccer és az ír birkásztor gépein kívül....
malazs Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14388

Meséld már el ugyan mi a vacak?!

2 dolgot tudtam mondani ami nem tetszik, de az ugye a légitársaságokon és a GH-n múlik.

Árak? Reptérről beszélünk, sajnos ez drága a világ legtöbb helyén.

Tisztaság? Azt hiszem ebbe nem igazán lehet belekötni, sok reptér erről példát vehetne.

UB? Nekünk érdekes módon sohasem volt gondunk, viszonylag gyorsan is megy, nem is flegmáztak sohasem, bár el tudom fogadni hogy egy-egy UB-s ha "nehezebb" napja van akkor nem biztos hogy a műszak végén még széles mosollyal fogad, de ez így van mindenhol. Emberek ők is, és ami ezt tetőzi hogy emberekkel foglalkoznak, az pedig a legkeményebb műfaj.

Parkolás? Bizony fizetős, így van ez a legtöbb helyen is, a ki-be szállás idejére pedig csak megoldották a behajtást, ha pedig hosszabban akarsz búcsuzkodni akkor előtte tartasz egy 5perces pihenőt.

Esetleg nem kényelmesek a székek? Szerintem semmi gond velük.

Nem érzed magad biztonságban?

Netán a hűtés-fűtéssel van gondod? Nem tapasztaltam ilyen jellegű problémát.

 

Inkább azt látom hogy neked BUD fóbiád van, szinte keresed az alkalmat hogy bármi negatívumot beírhass vele kapcsolatban. A parkolást kritizáltad mert fizetős, de az nem gond ugye hogy a fapadosok emelt díjas számon elérhetők?! Mikor ők kúrnak el valamit, vagy rendszer hibájuk van, akkor sem gond hogy esetleg a jegyed árának a 3szorosát is el kell telefonálni hogy tisztázd és megerősíttesd hogy minden rendben van-e?!

Előzmény: Törölt nick (14387)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14387

Nem keresem, meglátom. ÉS elmondatm egyszer már, de azt hiszem, ez mindenkire igaz: ha valaki folyamatosan jól szolgáltat, azzal elnézőbb az ember ha hibázik. Ugyanakkor ha valaki folyamatosan vacak, és néha van egy-egy jó megvillanása, onnan nehéz kimászni.

Előzmény: malazs (14372)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14386

Jó hogy hallom. Nem mintha megérne még egy utat, de pl. erről senki nem tájékoztatott, bevallom, nekem meg fogalmam sem volt róla. Mellesleg visszakaptam a tárcát, tényleg gyors volt 15 percet töltöttem ott. Ami viszont nem tetszett, és ezzel már találkoztam máskor is -nem csak a reptéren, hozzáteszem - : a telefont egy férfi vette fel: "halló tessék." Nem mondom, hogy  nem lepődtem meg....

Előzmény: Törölt nick (14373)
viricsi Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14385

Ne aggódj, az a négy kamera oda van fordítva, ahová kell. Az elmúlt években nemigen hallasz budapesti csomagdézsmálásról. Ne feledd a csomagod nem csak Ferihegyen jár.

 

"...A lopás bűn, nehogymár fizessek azért, hogy más embernek kevesebb esélye legyen bűnözni..."

Akkor pedig ne szerelj fel drága biztonsági ajtókat, zárakat a lakásodra, ne tegyél riasztót az autódba, mert nehogy már azért fizess hogy... :-)

 

A csomagod fóliázása nem csak a lopástól, hanem a mechanikai sérülésektől, kerék, cimke, fül leszakadasáoktól is védik a batyudat, tehát a Casco példa teljesen jó.

 

 

Előzmény: tfin (14384)
tfin Creative Commons License 2012.10.13 0 0 14384

Nana, a casco teljesen másra van! A balesetet más nem SZÁNDÉKOSAN okozza, hanem véletlenül, figyelmetlenségből, etc. Vagy ugye, ha én okozok másnak kárt, akkor is fizet a biztosító, pont most volt egy hasonló ügyünk. A hangsúly a szándékosságon -illetve jelen esetben a hiányán- van.

Viszont a reptéren más a szitu. Ott a rongálás és a lopás nem véletlen, hanem szándékos. Nem fogom soha elfogadni azt az érvelést, hogy fizessek azért, hogy ne az én, hanem esetleg más csomagját lopják szét. Nem vagyok hajlandó semmilyen szándékos lopást elfogadni, és ezt az érvet rá, hogy köttes be. Nem, nem köttetem be. Tessenek azt a 4 kamerát ""odafordítani"" a futószalagra, meg amerre a csomagok mennek. 

2012-t írunk, az én esetem 2011-es. Elfogadhatatlan, és a fóliás érv is szerintem. A lopás bűn, nehogymár fizessek azért, hogy más embernek kevesebb esélye legyen bűnözni...

Előzmény: Törölt nick (14383)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.12 0 0 14383

Nem azért fizetsz, hogy mások ne lopjanak hanem azért,hogy ne a tiedből. Ezek a cégek nem csak befóliázzák ami védi a poggyászod a sérüléstől, hanem ezzel együtt biztosítás is. Lopás esetén ha készül róla rendőrségi jegyzőkönyv, megfizetik bizonyos összegig a károd talán 300eFt, de el kell olvasni a tájékoztatót.

A casco-t is általában azért kötik az emberek, hogy a "kecseg" (aki lehet nem is reptéri dolgozó) ha összetöri vagy ellopja az autód, akkor ne maradj pénz nélkül. Igen, azért kell áldoznod, mert sajnos vannak ilyen emberek (ismétlem, nem csak a reptéren!).

Előzmény: tfin (14382)
tfin Creative Commons License 2012.10.12 0 0 14382

Most ugye ezt nem mondod komolyan, hogy azért fizessek, hogy mások ne lopjanak? /ráadásul így is csomószor láttam én is a reptereken felszakított fóliával érkező bőröndöket.../ 

Elég gáz ez a hozzáállás, hogy még én áldozzak időt és pénzt arra, hogy más kisebb eséllyel legyen kecseg.

 

 

R2R: bocsi, valóban nem 100%-ban ide kapcsolódik, csak a "4 kamera figyel mindent" dologra próbáltam reflektálni, hogy akkor más helyeket is figyelhetné az a bizonyos kamera.. ;)

 

üdv, t

Előzmény: Törölt nick (14360)
Zolker Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14381

Saját honlapja is lett, igaz, csak magyarul (hö?) és blog-motorral (höhö?):

 

http://www.terminal1.hu/

 

Árak persze nincsenek. Amúgy teljesen jó ötlet!

Előzmény: Kaktusz08 (14378)
Zolker Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14380

Értem, köszi!

 

Hát akkor ki tudja. :) Viszont ha semmi karbantartás-takarítás nem volt, ez jó eséllyel az ürítést megelőző aktus volt. :)

 

Előzmény: GreenAbla (14311)
Zolker Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14379

Tök jó!

 

Luton: nem hullámbádog-berhelt sátorfíling, hanem plexitetős fedett folyosó a rendes terminálépülethez, a geometria miatt a kapuktól távolabb eső repülőgép-állóhelyeknél.

 

Lisszabon T2: a fotókon (és más fotókon net-szerte is) jól látszik, hogy egy igényesen összerakott hullámbádog-terminálról van szó. Tisztességes padlóval, széksorokkal, megdizájnolt portálú üzletekkel stb. Hogy nincs álmennyezet, az kit érdekel? :) Viszont a berheléstől igencsak messze esik ez a munka...

 

Háddzs-terminál, Dzsidda: a szomszédban már megbeszélték veled az ideiglenes, sivatagi éghajlatnak megfelelő sátorváros lényegét. :)

 

A fentiek fényében a Lisztferihegyi berhelés még mindig balkánfanatik... :)

Előzmény: uhb129b (14316)
Kaktusz08 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14378
Sandorson Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14377

Most eszembe jutott a volt Muppet showból a mindenen fanyalgó 2 megszomorodott öregúr, természetesen csakúgy, mindentől függetlenül. :)

További jó bosszankodást & sopánkodást neked!

Előzmény: Utas2 (14376)
Utas2 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14376
Aham, magyarán szólva az egész megnyilvánulásodnak pusztán annyi az értelme, hogy másokat provokálj és minösítgess - I could not care less.... Az meg nagyjából lejött, hogy mennyire vagy világot látott, úgyhogy felölem körbeugrálhatod örömödben a lisztferihegyi akadálypályát, hogy a teljesítményeddel tovább bosszanthasd az általad irigyelt és elérhetetlen bizniszklassz utasokat....
Lol
Előzmény: Sandorson (14374)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14375

"BUD szándékosan a RYAN utasait szivatta/szivatja. Neki az utas az utas és kész"

 

Ezt a Duty-Free nem mondhatja el. Mióta itt a Ryanair a lopások száma megháromszorozódott (az utasmennyiség kb ugyanaz bud szerint), úgyhogy ne tessék általánosítani.

Előzmény: malazs (14364)
Sandorson Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14374

Azt észt sztem pont te osztottad azzal, hogy hogyan kell kinézni - szerinted - a normális előtérnek, én annyit jeleztem, hogy nincs más lehetőséged, mint hogy elviseld, hogy a jelen helyzetben - az előtér bizonyos hányada - így néz ki, ezért felesleges a további nyafogás. Persze, hogy van jelentékeny piaci szegmens a business és a hardcore diszkont között. De ezt a réteget  nem egy ideiglenes FR-sátor fogja elijeszteni Ferihegyről, lévén nem fog foglalkozni vele, nem is kényszerül rá. Max látja a repcsi vagy a váró ablakából, hogy ott van, de az általa megszokott komfortszintet ez önmagában nem erodálja. A világ folyamatosan változik, így a repterek is, az aktuális helyzetnek és a keresletnek megfelelően, és nem a megmondóemberek idealisztikusnak vélt öntörvényű gondolatait követve.

A többire nem reagálnék, fogalmad sincs, hogy mennyi reptéren jártam és természetesen nem is tartozik rád.

Előzmény: Utas2 (14351)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14373

Az euró le lett adva a NAV-nak (UB nem tárolhat), ott kéne érdeklődni.

Előzmény: Törölt nick (14363)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14372

Már elnézést de akkor is te voltál az aki "verte az ajtót" hogy köcsög BUD. Viszont ha azt mondta volna a RYAN-nek hogy majd fél év múlva gyertek,mert addigra tudjuk megoldani és ezt a RYAN kifelé kommunikálja, akkor te is és még jópáran azon lennétek felháborodva hogy mekkora töketlenség,mert ti a RYAN miatt akár fél napot is állnátok a placcon, meg ha kell még a Keletiből is sétálnátok az APRON-ig.

 

Tudod vannak emberek akiket érnek negatív események és túllépnek rajta, ilyen az élet.

Illetve vannak emberek akik keresik a negatívumokat.

Sajnos nem hinném hogy az első csapatba tartozol, de hát ez van....

Előzmény: Törölt nick (14370)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14371

Bármi lehet. Egyébként jogos az elképzelés. Valószínű sosem tudjuk meg, mindensetre a SIM a fontos, és a lényeg hogy az megvan.

Előzmény: malazs (14369)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14370

Na bocsánat. Azt gondolom, hogy cak az után a szolgáltatás után kell fizetni, amit az ember igénybe vesz. A Ryan nem kért buszt, nem kért csápot. Innentől a reptér két dolgot tehet: A/ köszönjük, de ebben az esetben nem tudjuk biztosítani a szolgáltatást, mert nem lehetséges, hogy az utasok sétáljanak az apronon. B/megoldjuk. A megoldjuk azt jelenti - az én értelmezésemben - hogy europai módon kezeljük a kérdést. És igen, tudom, hogy terveztetni kell, stb. OFF Pont most szív a családunk egy tervzsüri nevű igen jóképességű csapattal:))))) ON Egyébként meg nincs nagy értelme a vitának, hiszen megoldotta a reptér.

Előzmény: malazs (14364)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14369

Picit átgondolva, annyit feltételeznék hogy az "első" megtaláló nem valószínű hogy magyar lehetett, mert akkor a forint sem maradt volna benne.

Előzmény: malazs (14366)
heremooka Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14368

Most nézem, hogy milyen régi hozzászólásra válaszoltam...

 

Egy térképet kerestem, aztán megütötte a szemem az ominózus, cinikus mondat.

 

Bocsánat!

Előzmény: heremooka (14367)
heremooka Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14367

"Sőt, falrepedést csak akkor okozhat egy repülő, ha a házra pottyan."

 

Valami bunkerben írod ezeket a dolgokat, hogy nem reped a fejed fölött a fal a sok khm. "valótlanságtól"?

Előzmény: RZoli86 (5053)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14366

Jah hogy az EUR eltűnt. Akkor én teszek annyit hogy elnézést.

Előzmény: malazs (14365)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14365

Értelmes ember pedig ilyenkor annyit tesz: Sorry a hangulatkeltésért és köszönjük szépen.

Előzmény: Törölt nick (14363)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14364

Te voltál az aki képtelen volt továbbgondolni! Pedig igen egyszerű volt a történet. A RYAN sem a buszért, sem a csőért nem volt hajlandó fizetni, a beszállítás pedig csak ott volt megoldható a RYAN karámnál. BUD pedig nem jótékonysági intézmény,pláne nem akkor. Az a te üldözési mániád hogy BUD szándékosan a RYAN utasait szivatta/szivatja. Neki az utas az utas és kész. Ha BUD-nak annyira szálka lett volna a RYAN akkor nem adott volna neki engedményeket és nem jön ide, ennyire egyszerű. Akkor is írtuk hogy biztos lesz megoldás, de ha picit továbblátnál a korlátaidnál akkor tudhatnád hogy még egy ilyen bódét is engedélyeztetni és terveztetni kell, pláne mivel közhasználatban lévő épület, így nem kevés szabálynak kell megfelelnie. Egy kutyaólat dobhatsz a kerted végébe, de már egy garázs is engedélyköteles.

Előzmény: Törölt nick (14359)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14363

Nos. Meglett a pénztárca. A forint benne van, a SIM kártya benne van, az EUR eltűnt belőle. Ez van.

Előzmény: R2R (14361)
malazs Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14362

Nem feltétlenül. Anno mikor Krétára repültünk 2009-ben, sokan fóliáztattak a reptéren, megérkezéskor tapasztalhatták hogy kivétel nélkül az összes fóliás bőrönön el volt vágva a fólia. Hogy mi okból azóta sem derült ki, elvileg senkinek sem hiányzott semmi a bőröndjéből, ezt kérdezgették egymástól a visszaútnál.

Előzmény: Törölt nick (14360)
R2R Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14361

volt belőle. volt már példa, ha jogos dolgot írtál egyetértettem, nem alapból ellenkezem, de ez most megint olyan, aminek nem ismered a hátterét.

Előzmény: Törölt nick (14358)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14360

segít a fóliáztatás megóvni az értékeket?

Előzmény: tfin (14353)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14359

Én azt gondolom, hogy a Ryan kérte az előre beszállítást. Az, hogy a reptér ezt mennyire profin oldja meg - persze nyilván pénz kérdés is - az nem hinném, hogy a Ryan dolga. Gondolom kötöttek egy szerződést - nyilván mindkét félnek előnyös, hiszen nem kötnék meg ha vki ráfizetne ugyebár.. - amiben le van írva, hogy X EUR-ért a RYan ezt kéri, a reptér ezt adja. De elmondom még 1x: előfordultam már pár helyen, és mindenütt megoldották. Valamiért itt nem szerettték volna, de látod: az élet rákényszerítette őket. Miért is? Mert érdekes módon, az emberek nem azt mondták, hogy hú de sz@r ez a Ryan, mert sétálnom kell, mert esőben állnom kell az apronon, hanem azt kezdték el mondani, hogy mekkora hulladék reptér. NYilván a reptérnek erre lépni kellett, és kivételesen egész jól tudta lereagálni a dolgot. Lefedik a sétálóutcákat, és lesz melegedő. NYilván a kényszer nagy úr, és Ferihegy -jelen pillanatban - rá van kényszerítve, hogy úgy ugráljon, ahogy O'leary és/vagy Váradi fütyül. Ilyen az élet. A poggyász dolgot hagyjuk...nem akarunk beszélni róla. Amíg annyi lesz a fizetés ott amennyi, addig lopnak, és 30-40 percre jönnek a pogyók. Ez van.

Előzmény: malazs (14350)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14358

Ami a talált tárgyakat illeti. NYilván le kell papírozni, de attól hoyg vki esetleg használja a józan eszét amikor lehet - ez a telefonos példa pl. sztem pont ilyen - abból még baj nem lehet.

Előzmény: R2R (14357)
R2R Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14357

érdekes, a beírás első felét ügyesen kikerülted. ennyi. kár rád a karakter.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14356

Bocs. Én már csak ilyen vagyok. Aki szolgáltat azt megbecsülöm, aki nem, nem. Ilyen egyszerű ez....

Előzmény: R2R (14352)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14355

Nem akarlak meggyőzni semmiről,viszont kicsit el vagy tévedve, szerintem olvasd át még egyszer mire válaszoltál. Szelecskét próbáltam győzködni arról (sokadszor hiába), hogy amit az utasok széthagynak a vizsgálati területen azt az úbések nem szétlopják, hanem visszaszolgáltatják jogos tulajdonosának.

Előzmény: tfin (14353)
R2R Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14354

kicsit el vagy tévedve. a beírás ub alapról és ube-kről szólt. nézz majd körül mennyi kamera van. amiről te beszélsz, feladott pogyi, handling cég (celebi, MGH/AS, Menzies) elég nagy külünbség (amúgy jogos probléma, kezét levágnám)

Előzmény: tfin (14353)
tfin Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14353

Tavaly nyomtunk egy BUD-FRA-Dallas távot. A csomag nem érkezett meg Dallasba, 2.5 hónap(!!!!!!!!!) keresgélés után került elő... Ferihegyen. :) Már az első gépre sem került fel, és ismét idézem, KÉT ÉS FÉL HÓNAP-ba telt, mire megtalálta a drága Lufthansa-Bud páros. 

De amiért írom: Azt a sarkot a 4-ből melyik kamera figyelte, amelyikben a csomag 90%-a eltűnt a bőröndből? (persze csak a márkás felső, villanyborotva, laptoptöltő, Levis farmer és társai...) 

 

Hagyjuk már... A magyar reptéren a bőröndök kezelése legendásan az enyves kezű emberek területe, ezt mindenki tudja, aki nem csak egyszer utazik egy évben, hanem mondjuk rendszeresen. Nyilván, manapság ez ritka, de régen elég gyakori volt, és a saját tapasztalatom erősen ezt támasztja alá, kár volna akár csak megpróbálnod meggyőzni az ellenkezőjéről.

Előzmény: Törölt nick (14349)
R2R Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14352

figyelj már szelecske. te vagy az okos, de szerinted mindenki más -stilusosan- repülő? szerinted nem tudjuk kiadni mindenféle papírmunka nélkül??? meg van az oka. ennyi erővel nem kell beszkártya sem a ryanhez mert hát megtudod mondani hová mész, a neved is, mégis kérik azt a fránya papírt a kapunál, de még a gép ajtóban is megnézik. elmondjam a megoldást, hogyan nem kellene kérniük? mert megoldható lenne, csak az a fránya ryanair, rohadna meg, hát nem elkéri!!!!

 

ja bocs, az ryanair, akiket bálványozol. szó se róla, tök jó hogy vannak, csak nálad a fóbiáid úgy alakultak hogy bud, w6, pfúúúújjj, ryanair, bts, vie éljen-éljen.

Utas2 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 14351
Te sem jártál még túl sok reptéren, de persze osztod az észt, hogy miként is nézzen ki az elötér. Van a "jaj de jó, hogy birkaként utazhatok az istenhátamögé" típusú utasközönségen kívül más piaci réteg is, amelynek nem az a sztenderd, amit a hardcore fapad nyújt. Ja, nem a bizniszklaszzról beszélek, de nem is kell, ha már annyira felfoghatatlan számodra a dolog, miszerint az elötér a repülöknek való, az utas meg a terminálépületben és ne a betonon készüljön az utazásra.
Előzmény: Sandorson (14321)
malazs Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14350

Esőben álldogáló kordonos dolog megvan még?! Azért is BUD-ot okoltad, pedig kifejezetten a RYAN óhaja hogy mire a gép ott van,addigra az utasok is legyenek ott.

De nem hinném hogy ezt újra elő kellene venni. Tény vannak hibái BUD-nak (mint minden reptérnek) viszont az UB mindig kifogástalan volt akárhányszor mentem, ellenben a check-in és a poggyászkiadás rohadt lassú. DEB esetén meg más gondok vannak, ott pl az UB és az útlevélvizsgálat az ami el van töketlenkedve.

Előzmény: Törölt nick (14347)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14349

Ha a vasúton elhagyod az akármid, akkor azon kell izgulnod, hogy le ne nyúlja a kalauz bácsi? Kicsit furcsa szemmel látod a világot. Kívánom hogy meglegyen és akkor taln másoknak is, de a szekusoknak biztosan megköszönheted. Nem hinném, hogy egy sim kártyáért (de még sokkal többért sem) kockáztat senki, mikor minden szegletet legalább 4 kamera figyel! (tudod, józan paraszti ész :))

Előzmény: Törölt nick (14335)
Nandesz. Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14348
Nem jobbak. Üzletileg sikeresek, és egyértelműen ők az erős kutya a fapados bizniszben. Emellett bizonyos esetben olcsóak. Viszont a szolgáltatási díjak táblázata horror. Arra jók, hogy elvigyenek A-ból B-be. Biztonságosan és pontosan. De a szolgáltatás összes többi dimenziójában ők a légiközlekedés leggyengébb szereplői. És amikor két kavicsért utazom, ez nem zavar, viszont amikor 60€-t fizetek egy szektorért, akkor már nem érzem, hogy helyén lenne az ár-érték arány.
Előzmény: Törölt nick (14337)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14347

Ezt kifejtenéd? AZt hiszem én minden innovációt támogatok, ami előrébb visz bármit, ami a repüléssel kapcsolatos.

Előzmény: malazs (14344)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14346

:)

Előzmény: Leszállópálya (14345)
Leszállópálya Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14345

Ennyi belefér, ha tiszteletben tartjuk a beszélgetőtársainkat!

Előzmény: Törölt nick (14343)
malazs Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14344

Csak épp mikor a BUD a Ryan miatt vezetett be bizonyos dolgokat, te azért is BUD-ot okoltad. BUD is szolgáltat, és bizonyos szolgáltatásoknak ára van, csakúgy mint a RYAN-nél. Annyira nincs monopol helyzetben, az ország nem csak Budapest, repülni meg lehet több helyről is, no meg van más lehetőség is ugyebár ;-)

Előzmény: Törölt nick (14342)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14343

Nemár.....Vitatkozunk. SZtem ennyi belefér. De ha Te másképp gondolod....:(((

Előzmény: Leszállópálya (14341)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14342

Nem szeretem, amikor kiforgatják a szavaimat. Nem királyság az, amikor egy szolgáltató szolgáltat. Az a természetes. Amikor beszedi a pénzt, és nem szolgáltat megfelelően, vagy "cigánykodik", azért haragszom. Tudomásul kell venni, hogy BUD monopol helyzetben van. Ugyanakkor rengeteg jó desztinációt hozott a Ryan elérhető áron BUD-ról , és én sem vagyok a saját pénzemnek az ellensége. Nekem _soha_ nem volt bajom a Ryannel. Elvittek A-ból B-be két kavicsért kvázi. És nem, nem a Ryan a király. Nekem a TUI, de ez tényleg ízlés dolga.

Előzmény: malazs (14339)
Leszállópálya Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14341

Szeretne valaki pihenőre menni, vagy magatoktól is befejezitek ezt az értelmetlen arcoskodást?

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14340

Ehhez is ész kell....Kikapcsolom a mobilt, majd a jelentkező tulajnak a kezébe adom. Írd be a PIN-t. Ha elsőre eltalálja, felteszem az övé. Persze, lehet h ogy tippelt és beletrafált. 9999 ből elég nagy az esély, hogy eltalája elsőre.:))) Ha nincs beállítva PIN kéred azt a megoldást is? Esetleg a  laptop megoldást is kéred, vagy attól tekintsek el? :))) De ezek mind olyan dolgok, amihez a józan észen kívül, nem kell más. Ez a személyes randi....nagyoon szeretnéd Te ezt, de sajnos rossz hírem van: Legközelebb jan 11-én leszek arrafelé. FR6074. Megtalálsz olyan 13.50 és 14.50 között a MC váróban. De itt mindig megtalálod az aktuálist: http://v-one.hu/index.php/esemenyeink

Előzmény: R2R (14325)
malazs Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14339

Volt még ott egy pár dolog, arra már kellemetlen válaszolni?

Tudom:BUD sz@r, a RYAN meg a király. Azt tudnám miért nem kerülöd még a környékét is BUD-nak ha ennyire fáj minden vele kapcsolatos dolog?!

Előzmény: Törölt nick (14338)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14338

A labdát Te dobtad fel:))) Nem értem a meglepetést:))))

Előzmény: malazs (14336)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14337

Tévedsz. Pontosan annyival jobbak a többieknél, ami predesztinálja őket erre. /Mondja ezt egy olyan ember, aki repült már pár légitársasággal - olyannal is, ahol fém evőeszközt osztogatnak a kajához - akiket jegyeznek worldwide.... 

Előzmény: Nandesz. (14331)
malazs Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14336

Nem magyar, sajnos sok helyen előfordul ;-) De nem csak az UB teheti zsebre ugyebár....

Örülök hogy a lényeget ismét sikerült "értelmezned"

Előzmény: Törölt nick (14335)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14335

Igen jól kifejezted a magyar állapotokat. Ha megvan, meg kéne köszönnöm a szekusoknak, hogy nem nyúlták le. Abszolúte egyetértek Veled.

Előzmény: malazs (14326)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14334

Köszönöm. Sajnos a szekusok most imádni fognak, de artu hozzászólása megerősítette bennem azt a tényt, hogy nem a szekusok képével fogják kitapétázni a tudományos akadémiát:))))) Akiével mégis, attól bocs.

Előzmény: AT(p)L-411 (14327)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14333

Örülj, hogy ezek a szemét repteresek találták és nem egy kedves utas tette magáévá...

A kevésbé informált utasok írhatnak az info@bud.hu -ra is, a SLF a közvetlen emailcím ami egyből az illetékesekhez érkezik, a másik kb 10 perccel később. Telefonon több ok miatt sem megoldható, meg se próbálom elmondani, mert úgy se értenéd meg. :)

Mellesleg pénzt az UB ha jól tudom nem tárolhat (talán NAV?), innentől nincs is miről beszélni.

Előzmény: Törölt nick (14323)
Nandesz. Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14332
Pont, hogy nem erre gondoltam, nagyon nem.
Előzmény: Törölt nick (14322)
Nandesz. Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14331
Ez nem műnyávogás, meg elitizálás, eszem ágában sincs mostanság business classon utazni. Csupán annyi a problémám, hogy nem értem, hogy a ryanairnek miért nem jó az, ami az összes többi légitársaságnak megfelel Ferihegyen. Annyival nem jobbak, nem olcsóbbak ők, ami ezt indokolná.
Előzmény: Sandorson (14321)
R2R Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14330

eddig müködött.

kissé macerás lenne szűrni. minden ott landolna, ami talált tárgy... saját fülemmel hallottam, mikor -figyelj!!!- a Go4Travelnél kérdezte a kedves utas, hogy intézze el neki a reptér, hogy a 200E-n hagyott cuccát hogyan kaphatná vissza!

Előzmény: AT(p)L-411 (14327)
R2R Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14329

meghatalmazhatja:)

 

megszokták, személyes átvétel van, nagyon szoktak örülni mindennek, mondjuk meg is értem :D egy-egy laptopon biztos nem kissé fontos dolgok lehetnek, főleg ha céges

Előzmény: malazs (14326)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14328

Elméletileg, ha a repülő fedélzetén elhagysz valamit, akkor azt a személyzet (low-cost)/takarítók (ha vannak) megtalálják a takarítás, vagy a security check során, amennyiben nem valamelyik utastársad tette magáévá. Ezt még melegében átadják a handling cégnek, amiről készül átadás-átvételi jegyzőkönyv. Ezek után neked az érkezési repülőtér handling cégénél célszerű érdeklődnöd az elveszett holmidról. Náluk van esélyed visszakapni.

Előzmény: malazs (14326)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14327

Fölösleges itt egymásnak ugrani, bár úgy veszem ki a hozzászólásokból, hogy Typhoonteam nem a budapesti repülőtér legnagyobb rajongója. Az "anyád" kijelentése szerintem az e-mail címre vonatkozott, amiben van igazság, mert semmibe nem kerülne csinálni egy "talalttargyak@bud.hu" címet is. ezzel megkönnyíteni a magyar utasok dolgát. Kíváncsiságból rákerestem Frankfurtra. Van külön angol és német e-mail cím is ezekre a helyzetekre.

malazs Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14326

Nem fogod látni ;-)

Mi alapján is adnák ki neki, mivel ugye nem az övé. Viszont kíváncsi lennék két eshetőségre, ha megvan a tárca és visszakerül a jogos tulajához, akkor beírná hogy köszönöm a biztonságiaknak hogy nem nyúlták le, vagy hogy észre vették és vigyáztak rá.

 

A másik dolog hogy ha a RYAN gépén történik hasonló, annak mi is az ügymenete? netán az emelt díjas szám hívása után adnak egy másik emelt díjas számot, ahol adnak egy mail címet :-) Majd 2 hónap múlva közlik hogy sorry,de nem találtunk ilyet.

Előzmény: R2R (14325)
R2R Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14325

jól tette. ha én betelefonálok hogy otthagytam a mobilom, vagy a laptopom, biztos lesz egy, azt is kiadják, mert telefonon már megbeszélték?akkor jó? nem véletlen ez a rendszer. mellesleg mi a gond az email címmel? a lényeg benne van. biztonsági terület elveszett és megtalált. amúgy a te anyád. többször javasoltam személyesen is átadhatod az ilyen jellegű üzeneteid. remélem látom a neved majd a kiadható tárgyak között...

Előzmény: Törölt nick (14323)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14324

Ott a pont. 

Előzmény: Sandorson (14321)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14323

Ma egy ismerősőm valszeg a szekusoknál hagyta ott a pénztárcáját. Némi forint, némi euro és egy hollnad SIM kártya volt benne. Felhívom a repteret, mi a válasz? Írj a securitylostandfound@bud.hu címre. Hát anyád. mondtam a csajnak, hogy kéne mögé még vagy hat számjegy, hogy a szerencsétlen magyar belekavarodjon menthetetlenül. Kérdezem, hogy esetleg telefonon lehetne e? NEM. Ehhhh....

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14322

Ő elkölt pár millát a hagyomámnyoson, majd kap egy free jegyet BUD-VIE viszonylatban:)))

Előzmény: tgabor433 (14320)
Sandorson Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14321

Dislike. :)

 

Ohh, azért csak odataláltak a derék holland pilcsik a kapuhoz, nemigaz? :]

 

Sztem felesleges ez a sok műaggodalmaskodó, műelitizáló műnyagofás csak azért, mert a repülés széles tömegek részére vált elérhetővé. A választás szabad, lehet KLM business classon pöffeszkedni, akinek ez a boldogság az életben, más meg utazzon úgy és olyan áron, ahogy ő akar. Építsenek csak nyugodtan - akár ideiglenes - sátrat, ha ez bármiben kényelmesebbé teszi az FR beszállítást (márpedig vélhetően azzá teszi). Akit zavar, az majd elfordítja a buksiját más irányba, nehogy újra kelljen éleszteni a sokktól. :D

Előzmény: Utas2 (14319)
tgabor433 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14320

"szeretek teljesen ingyen repülni, azt meg a Ryanairrel nem tehetem meg."

Nálam a 49 forint már annak számít. :-)

Előzmény: Nandesz. (14318)
Utas2 Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14319
Like.

Tegnap megérkezve lisztferire nekem döbbenetes volt a kontraszt: ott, ahol normális esetben repellöknek kellene állni, most mindenféle kerítések, kordonok, karámok, terelök és egyéb mütárgyak vannak. Lassan úgy néz ki az elötér, mint valami akadálypálya. A holland pilcsik kavartak is egyet körbe-körbe, mire eltaláltak a 43-as kapuhoz - a majdnem töküres placcon....
Előzmény: Nandesz. (14318)
Nandesz. Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14318
Örülök neki, hogy számodra az, amit a Ryanair nyújt, megüti a "szolgáltatás" szintet. Számomra nem. Elvisznek A-ból B-be, ha szerencsém van, valóban fillérekért, ha nem, akkor drágán. Cserébe válogatott kellemetlenségekkel szembesítenek, a foglalás megkezdésének pillanatától, az utazás végéig. Így aztán ha van más, hasonló árú megoldás, akkor inkább nem minősítem magam életjelekkel rendelkező cargová, hanem valamelyik jobb benyomást keltő fapadost választom. Nem, az sem hat meg, hogy nem a mi repterünk lesz az első, ahol sátrat ver valamelyik fapad miatt az üzemeltető, és az sem kizárt, hogy adott esetben nekem többet ér a kényelem és 10 perc késés, mint az apronon szobrozás és a pontosság.

Arról nem is beszélve, hogy szeretek teljesen ingyen repülni, azt meg a Ryanairrel nem tehetem meg.
Előzmény: Törölt nick (14317)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.10 0 0 14317

Nem teljesen értem mi a problémád. Jah tudom. Ebben a tetű országban dicsőség leköpködni azt, aki szolgáltatni akar. Ott a lutoni link, nézd meg. Azzal, hogy a Ryanair gyakorlatilag előre beszállítja az utasokat, azzal biztosítja azt, hogy deklaráltan a világ legpontosabb légitársasága legyen. Simán mondhatnák, hogy állj a betonon 15-20 percet, amíg beszállhatsz, ehelyett a reptér "fűtött sátrat" épít. Te pedig, - aki a <1000 forintos jeggyel elrepülsz olyan helyekre, amit eddig csak google mapson láttál - csinálod az ingyencirkuszt.  Ez olyan magyarosch....

Előzmény: Nandesz. (14315)
uhb129b Creative Commons License 2012.10.09 0 0 14316

Az előtéri folyosókon fanyalgók számára egy kis érdekesség London Luton repteréről:

 

http://www.broxap.com/luton-airport-airside-walkway

 

Egy másik érdekesség Szaúd-Arábiából, Dzsidda városából:

 

http://www.agefotostock.com/age/ingles/enam01b.asp?foto=9130846&key1=&foto_clave=TRI-10343114&famp=1

 

Egy harmadik érdekesség a lisszaboni és a dohai repterekről:

 

http://www.losberger.co.uk/?n=5-204-207-155&galerie_id=599

 

Nandesz. Creative Commons License 2012.10.09 0 0 14315
Sátor? B+, ez durva.

Bohóc is lesz vajon? O'Leary meg Hardy, váltott műszakban? :-)
Előzmény: tgabor433 (14313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.08 0 0 14314

1 hete mi is így jártunk - busz a géptől. 

Előzmény: tgabor433 (14313)
tgabor433 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 14313

Ma meglepetésemre FR géptől busz vitt a terminálhoz (ha jól láttam az induló utasok álltak a karámban, azaz ők gyalogoltak). A buszsofőr szerint elkezdik építeni a "fedett részt" (a karámfolyosók teteje talán, néhány részen már megvan), meg a sátrat, amit fűtenek majd. Lehet tudni erről bővebbet? Mindenesetre bíztató hír.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.08 0 0 14312
Pont itt vagyok a reptéren, várok valakit. Szóval én azt hittem, hogy legalább nem írják ki h premium parkoló. Ez már így cigánykodás. Attól premium, hogy van sorompó és állat drága? Ez esetben én kérek elnézést....
GreenAbla Creative Commons License 2012.10.08 0 0 14311

Nem. :) Mi áprilisig dolgoztunk a B épületben, addig ott semmi sem történt, csak pusztult lefelé, merthogy nem volt már takarítás, állagmegóvás, javítás, semmi. A földszinten és az első emeleten ACE-öltözők voltak. Azóta persze eltelt fél év, szal bármi lehet.

Előzmény: Zolker (14308)
uhb129b Creative Commons License 2012.10.08 0 0 14310

Manchesterben sincs minden rendben. A műbomba átsiklik a biztonságiakon, kisgyerek fölszáll egy idegen gépre... :-)

 

http://www.wcarn.com/cache/news/21/21645.html

Zolker Creative Commons License 2012.10.05 0 0 14309

Hát ilyet találtam:

 

"A szintén a Malév által kibérelt másik két ugyanolyan irodaház felújításába már bele sem fogott a Budapest Airport."

 

http://bud.hu/partnerek/turizmus/?article_hid=10602#rent

 

Szóval passz. Lehet, hogy még lakik benne valaki most is. :)

Előzmény: BJani (14307)
Zolker Creative Commons License 2012.10.05 0 0 14308

Én úgy tudtam, üresek azok is, merthogy a Malévnak kezdték felújítani (mindháromba beköltözött volna ütemenként), ergo szerintem odabent már elkezdtek ezt-azt a másik kettőnél is, ha az első már csontváz volt, mire a Malév bedőlt februárban. Avagy nem?

 

Előzmény: BJani (14307)
BJani Creative Commons License 2012.10.05 0 0 14307

A +1 -ben (D épület) pl. az FBŐ.

 

A másik kettőben gondolom az ACE. (?)

Előzmény: uhb129b (14306)
uhb129b Creative Commons License 2012.10.05 0 0 14306

a hangárok mögötti felújított irodaház

 

a másik 2+1-ben most kik laknak?

Előzmény: Zolker (14305)
Zolker Creative Commons License 2012.10.03 0 0 14305

És: elkelt a hangárok mögötti felújított irodaház - egy része.

 

http://www.vg.hu/vallalatok/ingatlan/bekoltoztek-a-malev-helyere-387531

Zolker Creative Commons License 2012.10.03 0 0 14304

Jaj, tényleg, már én is régóta akartam írni: ez viszont zseniális, nagy piros pont a reptérnek. :)

 

Az is jó, amikor a csávó kihúzza az övét, és lecsúszik a nadrágja. Meg mintha lenne valami olyasmi, hogy a csivava a táskában, vagy mi. :)

 

Lehet, hogy pszichológia is van benne: lazulás, feszültséglevezetés stb. Mindenesetre hatalmas ötlet, gratula az illetékeseknek és alkotóknak!

Előzmény: uhb129b (14301)
Zolker Creative Commons License 2012.10.03 0 0 14303

Hát nem egészen ezt írták a közleményben, akkor egyértelműbben fogalmaztak volna (bár, igaz, Hardynál ez nem várható el :) ), így ez csak úgy érthető, ahogy - szerintem.

 

Akárhogy is, marketingben tényleg erősek, a World Routes-on is benyelték a semmiről szóló semmit:

 

http://www.flightglobal.com/news/articles/routes-budapest-targets-long-haul-as-recovery-continues-377106/

Előzmény: Nandesz. (14294)
cdrcdr Creative Commons License 2012.09.30 0 0 14302

a delta.com-on nincs direkt bud-nyc járat

meg kiindulva abból hogy a legutóbbi deltás budapesti szereplés is aug végén ért véget, nem lehet túl sok jóra számítani.

ha a malév nem ment volna csődbe, akkor az american télre felfüggesztett járata is csak júniustól jött volna vissza...

Előzmény: Törölt nick (14300)
uhb129b Creative Commons License 2012.09.26 0 0 14301

Jót nevettem a security fölött menő rajzfilmen. A következő üzenetet olvastam ki belőle: ne legyünk mobil telefonon locsogó hosszú combú csinibaba, aki láncfürészt hord a ridiküljében, mert elkaszál minket a mágneskapú! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.25 0 0 14300

Inkább úgy mondanám: jobb a gépek kihasználtsága, ami a reptérnek persze nem olyan jó. Milyen jó is volt, mikor a Malév 3 fővel repült pl. Lyonba és a reptér ugyanúgy beseperte a lóvét, mint ha tele lett volna a járat. Véget ért a jó világ.

 

Jól tudom, hogy a Delta áprilisban ismét visszatér JFK-val? Ha jól láttam, már jegyeket is lehet rá foglalni.

Előzmény: BJ (14297)
Utas2 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 14299

Meg nagyobb lesz a visszaeses, ha majd elkezdenek az A380-asok repulni Lisztferihegyre....;-)

Előzmény: BJ (14297)
Gregor83 Creative Commons License 2012.09.25 0 0 14298

Narita managment meg nem kopogtatott a receptert?)

Előzmény: BJ (14297)
BJ Creative Commons License 2012.09.24 0 0 14297

szerencsére az utasszámok nem alakulnak annyira rosszul, viszont gépmozgásban elég nagy a visszaesés...

Előzmény: Gregor83 (14296)
Gregor83 Creative Commons License 2012.09.24 0 0 14296

Nem akarok szentimentalis lenni, de a tegnapi este az apron kepe visszaadott valamit a regebbi idokbol.

 

Fel 8 korul szalltam le Varsobol a Wizz-zel es orom volt latni harom Lufthansat, TAP-ot, Lingus-t, Turkish-t, Lot Embraer-t, 3 Wizzair-t, egy Finnair madarat, 2 Ryanair-t egy LX lasjtromu Strategic Airbus-t, 2 Jet2-t egy Easy-t, egy Aeroflot-ot, Air France es Aegean Airbus-t,  valamint a Swiss es az SN brussels Avro-jat egy Tarom mellett.

perselus Creative Commons License 2012.09.24 0 0 14295

Végig kell járni a kapukat. Shengen A, nem Shengen B terminálon. Max 3 perc. A kapu fölötti monitorokon kint van a következő járat.

Előzmény: uhb129b (14292)
Nandesz. Creative Commons License 2012.09.23 0 0 14294
Szerintem arra gondoltak, hogy nagyobb piaci igény mutatkozik Budapestről egy járatra, mint az említett városokból egy további (értsd: napi X+1.) járatra. Na, most ennek lehet örülni, de nem jelent semmit. :-(
Előzmény: Zolker (14293)
Zolker Creative Commons License 2012.09.23 0 0 14293

Skacok a kommunikációs osztályon, ezt így hogy?! :)

 

"Az egyik legutóbbi iparági felmérés, a Sabre@Airport Intelligence Data vizsgálatából kiderül, hogy Budapesten nagyobb piaci igény mutatkozik egy new yorki járatra, mint mondjuk Münchenből, Düsseldorfból, Stockholmból vagy éppen Prágából.” – hangsúlyozta Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette: „Ehhez hasonlóan a kanadai Torontóból, részben az ott élő jelentős magyar közösség, a rokonlátogatók miatt is érezhetően nagyobb piaci igény lenne egy közvetlen, tengerentúli járatra, hiszen a potenciális utazóközönség nagyobb, mint mondjuk Bécsből, Koppenhágából vagy Madridból."

http://bud.hu/budapest_airport/media/hirek/uj-hosszu-tavu-jaratok-kellenek!-11566.html


Netán bevodkázott Hardy? :) Vagy mi van? Ha nagyobb a piaci igény egy New York-i (így írják magyarul, egyébként) járatra, akkor mi a fenéért nem indít azonnal és lélekszakadva fél tucat amerikai légitársaság? Miért fújt visszavonulót a Delta és az American is? :)) A felsorolt városokból miért van, nem egyből nem is egy? :) Vagy esetleg az utóbbi néhány napban keletkezett ekkora piaci igény? :))

 

Ehh...

uhb129b Creative Commons License 2012.09.13 0 0 14292

A rutinosabb

 

Jaj, de kedves vagy, köszönöm! Te is nagyszerűen nézel ki ma reggel! :-)

Előzmény: Pitta2 (14291)
Pitta2 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14291

A rutinosabb azért megtalálja, mert a kapuknál ki van írva, már előbb is. Legkönnyebb helyzetben a Ryanair utasok vannak.

Előzmény: jr79 (14290)
jr79 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14290

Annyi előnye azért - talán - van, hogy nem kezd el felfejlődni a sor már előző nap :)

Előzmény: Pitta2 (14289)
Pitta2 Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14289

Igen, kb 40 perccel az indulás előtt. A régi 2A-n lévő monitorokon már előbb is kiírják. Mindent a vásárlásért. :))

Előzmény: uhb129b (14288)
uhb129b Creative Commons License 2012.09.10 0 0 14288

Jól vettem észre azt a kis új taktikai cselt a reptér részéről, hogy csak az indulás előtt írják ki a kapu kiosztást, hogy addig is a Skycourtban tartsák a népet?

Előzmény: Pitta2 (14287)
Pitta2 Creative Commons License 2012.09.09 0 0 14287

friss, ma reggeli kép

viricsi Creative Commons License 2012.09.06 0 0 14286

Csöndes megemlékezés volt ma este a terminálnál. A volt terminálvezető, Petőfalvi Béla emlékére gyúltak a gyertyák, akit ma helyeztek végső nyughelyére.

 

Előzmény: viricsi (14270)
giornalista Creative Commons License 2012.09.05 0 0 14285

"A reptér tavalyi utasforgalma megközelítette a 8,5 milliót."

 

ugyannyira meg, hogy 8.9 millió utasunk volt tavaly.

Előzmény: Törölt nick (14280)
perselus Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14284

Ahonnan mostanában lesz átköltözés ide. Ezért mondom.

Előzmény: viricsi (14282)
Nandesz. Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14283
Köszi mindkettőtöknek!
Előzmény: Törölt nick (14279)
viricsi Creative Commons License 2012.09.04 0 0 14282

Az az "F" portától a parkolóba vezető út volt.

Előzmény: perselus (14281)
perselus Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14281

Minden tiszteletem a kezdeményezőké, de ennek van/lesz egy kis pejoratív értelme. A köznyelv már eddig is úgy hívta...

Előzmény: viricsi (14270)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14280

Negyedével csökkent a reptér forgalma

A BA 10-15 százalékos visszaeséssel számolt. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14279

Amennyiben pont egy decis kiszerelésben van, legyen rajta feltüntetve hogy 100ml, mert az utasnak kell bizonyítani a kiszerelés mértékét és az eredetiséget. Arra gondolok, hogy ha határeset és nincs feltüntetve a kiszerelése, akkor meg fogják veled ott helyben itatni. :)

Előzmény: Nandesz. (14277)
viricsi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14278

Bár nem vagyok UB-s, de megnyugodhatsz, át fogják engedni. Én is így szoktam vinni a utipáleszt. :-))

Előzmény: Nandesz. (14277)
Nandesz. Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14277
Lenne egy (sorry, de láma) kérdésem az ide író ferihegyi UB-s topiktársakhoz. Ha 1 decis vagy annál kisebb kiszerelésben van, akkor felengeditek az alkoholt? (Díszüveges mini páleszt és bort vinne egy ismerősöm, de nem örülne, ha elvennék.)

Bocs a kérdésért, de nem vagyok benne 100% biztos, és nem akarom félrevezetni. Kösz!
vmartina Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14276

Kedves Mindenki!

A néhány még megmaradt infós a következő kéréssel fordult hozzám, hogy tolmácsoljam Nektek:

Praktikusabban célt érne a kezdeményezésetek ha a velemeny@bud.hu -ra küldenétek.

Köszönöm az ő nevükben is.

Előzmény: viricsi (14270)
viricsi Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14275

Az olvasás és értelmezés tudománya nagyon hasznos dolog. :-))

 

"... az alábbi részt másold be egy emailbe, cseréld ki a nevemet a saját nevedre..."

Előzmény: VAG (14273)
Utas2 Creative Commons License 2012.09.03 0 0 14274
Done.
Előzmény: viricsi (14270)
VAG Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14273

Meg kell hogy hajoljanak a több száz "Virág Richárd" aláírású e-mailtől. ))

 

Bocs.

Előzmény: viricsi (14270)
viricsi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14272

Most nézem, hogy rettenetes lett a tördelés. 

Elnézést, remélem hogy a lényeg kihámozható.

Előzmény: viricsi (14270)
malazs Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14271

Azt hiszem ez így méltó megemlékezés.Igaz nem ismertem, de az olvasottak alapján minden hasonló ember megérdemli hogy a neve soha sem merüljön feledésbe. A reptér pedig ha ad egy kicsit arra hogy milyen emberek viselik szívükön a reptér sorsát, akkor ezek mellett minimum egy emléktáblát állítanak. A kezdeményezést támogatom,így már küldtem is a mail-t.

Kívánom hogy járjatok sikerrel.

Előzmény: viricsi (14270)
viricsi Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14270

Tisztelt repülésbarát! Egy civil kezdeményezéshez szeretnénk elnyerni támogató egyetértésedet.Mint az közismert, a közelmúlban, 2012 augusztus 14-én hunyt el Petőfalvi Béla, a ferihegyi kettes terminál legendás és népszerű vezetője, akinek élete egyetlen munkahelye a repülőtér volt.Szeretnénk, ha emlékét méltó módon megőriznénk és neve helyet kaphatna a terminál környzetében.Erre a legalkalmasabb helynek a terminált a Repülőgép Emlékparkkal összekötő út látszik, ami elnevezhetnének Petőfalvi sétánynak. Nem gondolunk nagy dologra, egy-egy táblára sétány végpontjain és esetleg egy rövid emléktáblára a terminál felöli oldalon. A terület tulajdonosa, kezelője, ha nem tévedek a Budapest Airport, tehát a kérést is nekik cimezzük.Ha egyetértesz a kezdeményezéssel és támogatod a kérésünket, akkor kérlek, hogy az alábbi részt másold be egy emailbe, cseréld ki a nevemet a saját nevedre és a levelet küldd el a Budapest Airport email címére: info@bud.hu  A tárgy mezőbe írjátok be: Petőfalvi sétányKüldd el ezt a levelet azon ismerőseidnek, akiről úgy gondolod, hogy szívesen támogatná a kezdeményezést. Természetesen a kérést nyilvános fórumokon is népszerűsítheted.Reményeim szerint az Airport vezetésénél pozitív viszhangra talál a megkeresésünk.Az első mailt elküldtem. 

A sikerben bízva mindenkit üdvözöl: viricsi   

 

 

 Tisztelt Budapest Airport Szeretném, ha a jövőben a terminált a Repülőgép Emlékparkkal összekötő utat, a terminál közelmúltban elhunyt vezetőjének emléket állitva Petőfalvi sétánynak nevezzék és ezt a sétány két végén tábla (emléktábla) jelezze. Tisztelettel: Virág Richárd (viricsi) 

Törölt nick Creative Commons License 2012.09.02 0 0 14269

Óóóóóó, hát én vagyok a nagy mindentmegértőnek a fia:)))))

Előzmény: Törölt nick (14266)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.01 0 0 14268

Oops, ez mellé ment :)

Előzmény: Törölt nick (14267)
Törölt nick Creative Commons License 2012.09.01 0 0 14267

Jövőre még a rendszámunk is vecsési lesz. :)

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14266

Megérthetitek, valahol le kell elngedni a gőzt. :)))

Előzmény: Törölt nick (14265)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14265

Magyarország, én így szeretlek:))))

Előzmény: Törölt nick (14245)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14264

Hát nem érted, hogy nem szükségszerű hogy az érkezésen a szalagoknál legyen poggyászkocsi?

 

Nem értem, mire gondolsz.

Előzmény: GYA (14261)
R2R Creative Commons License 2012.08.31 0 0 14263
giornalista Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14262

az egész tavasz arra ment rá, hogy kikísérletezzék, mikorra hány embert hívjanak be. ide-oda rakosgattak rengeteg embert, műszakok, munkarendek, váltások változtak meg. mostanra szerintem beállt egy elég jó rendszer.

 

csak egy apró adalék a "lelkiismeretes" munkavégzéshez. igen, valóban előfordul, hogy valaki hirtelen felindulásból káromkodik egyet, amikor jelez valaki. erre úgymond nincs mentség, amikor velem történik, és magyar az utas, addig kérek elnézést tőle, amíg nem látom, hogy el is nézi. ezt nem szabad magára venni senkinek, sosem az utasra haragszunk, hanem a technikára, persze ettől még nem lehet ilyeneket mondani, nyilván.

 

de az adalékról végre: a tavaly nyárihoz képest jelentősen gyorsult a vizsgálatunk. sehol nincs leírva (!), hogy nekünk egyszerre kettő utast kell kezelnünk, mégis, ha jól tudom, 30-40%-kal sikerült növelni a kapukon áthaladó utasok számát azzal, hogy az ellenőröknek szóban elmondták, hogy egyszerre kettő személlyel foglalkozzunk elöl, hogy gyorsabban bejussanak. más, a technológiánkat érintő változások is történtek, amik gyorsabbá tették a vizsgálatot, ezekről szerintem nem beszélhetek, mindenesetre a lényeg az, hogy ha a tavalyi eljárásokkal és tempóval dolgoznánk, esélytelen lenne letudni a Ryanair-charter-csúcsokat délután. özönlenek az utasok, alig alakulnak ki sorok, alig kell sorba ÁLLNI. mindig nyílik egy kapu, mindig van üres munkahely, van, hogy néha várakozni kell egy picit, van, hogy tömeg van, de hosszú sorok szinte nem is bírnak kialakulni.

 

és az, hogy ezt csináljuk és így csináljuk, kizárólag annak köszönhető, hogy hajlandók vagyunk rá, mert leírva sehol nincs, csak kimondva, elmondva. némiképp ellentétes is a leírtakkal, mégis megtesszük, műveljük, és nem magunk miatt elsősorban...

Előzmény: AT(p)L-411 (14259)
GYA Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14261

Hát nem érted, hogy nem szükségszerű hogy az érkezésen a szalagoknál legyen poggyászkocsi?

Előzmény: uhb129b (14255)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14260

"magatokra vennetek" sikerült az első szót kijavítanom csak.

 

Előzmény: AT(p)L-411 (14259)
AT(p)L-411 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14259

Szerintem fölösleges magatokra venned, bár ez is, mint minden, azon csapódik le, aki az utassal/vevővel közvetlen kapcsolatban áll.

 

4-5 évvel ezelőtt többször megfordultam Portóban. Reggel 6-kor indult onnan két járat, a security 5-kor nyitott. Viszont pontban 5-kor jöttek az utasbiztonságiak annyian, hogy megnyitották az összes kaput. Volt vagy 8-10. Külön a fele a nőknek, fele a férfiaknak.

 

Mikor az utas beáll a kígyózó sorba, csak azt látja, hogy nem megy az összes kapu, pedig ott vannak (mármint a kapuk). Egy részük már eleve feszült az ellenőrzés és a repülés miatt, ezért, mire hozzátok kerül, (részben jogosan) ingerült lesz, nem úgy szól/viselkedik. Ti meg a műszak alatt találkoztok több száz ingerült/bunkó utassal, egyértelmű, hogy nem tudjátok mindegyiket ugyanazzal a "hozzáállással" fogadni/kezelni, mint frissen beérkezve az aznapi elsőt. Ilyen az emberi természet. Harmadik részről meg ott van a vezetés dilemmája, hogy minél kevesebb emberrel és költséggel oldják meg az UB-t. Mert (nekik) az se jó, ha csúcsidőben nagyon feltorlódnak az utasok. Meg persze az sem, ha feltöltik a létszámot mondjuk az egykori Malév-szerű löketek lekezelésére, míg előtte, meg utána az ellenőrök csak malmoznak az üres kapuknál.

 

Előzmény: giornalista (14236)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14258

Kizárólag kézipoggyásszal utazom.

 

Az asszony meg cipekedjen maga, ha már úgy döntött, hogy a fél lakást magával akarja vinni az útra...

 

:-)

Előzmény: Gregor83 (14256)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14257

van ezeknek a szabályoknak (mit lehet és mit nem) valami átfogó gyűjteménye

 

A szakavatottak majd kijavítanak, ha tévedek, de elvileg ilyesmire kétféle utasítás szokott vonatkozni:

- biztonsági

- légitársaság saját belső szabályzata

 

A biztonsági szabályokat részben az EU írja elő iránymutatásokban, és azokat a nemzeti hatóságok vezetik be az adott országban. Részben pedig a nemzeti hatóságok saját szabályokat is kitalálhatnak.

 

A légitársaság saját belső szabályzata pedig általában követi az IATA iránymutatásait, de a társaság maga is kitalálhat újakat.

 

Egy szó mint száz, nincs olyan egységes szabálygyűjtemény, amely minden reptérre és légitársaságra egységesen vonatkozna, mert lehetnek helyi kivételek. Úgyhogy egyenként kell végigböngészned az útba eső repterek és légitársaságok szabályzatait.

 

Ja, és ezen kívül még van különbség a szabályzat és annak gyakorlati alkalmazása között is.

 

Na, most gondolom, segítettem... :-)

Előzmény: emyl (14254)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14256

Vigyel magaddal egyet :)

Előzmény: uhb129b (14255)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14255

Na, tegnap óta valakinek eszébe jutott valami megoldás az időnként felmerülő poggyászkocsi-hiányra?

 

:-)

emyl Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14254

köszönöm szépen

ez egyébként teljes ojrópára érvényes szabály? tehát CRL-n is tutira fölengednek vele a gépre hazafele?

 

van ezeknek a szabályoknak (mit lehet és mit nem) valami átfogó gyűjteménye, vagy olyasmi helye ahol az egységsugarú légiutas utána tud nézni? mondjuk ha nem akarja hogy az ub-nál legyen neadjisten probléma valamivel amit ő úgy gondolt hogy felvihet holott nem lehet...

Előzmény: giornalista (14253)
giornalista Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14253

fotó- és kameraállványt lehet hozni, mérettől függetlenül. most már.

Előzmény: emyl (14251)
Utas2 Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14252
Úgyis mondhatnám, hogy

- tipikusan ostoba magyar hozzáállás, és
- keleti fekália.
Előzmény: viricsi (14250)
emyl Creative Commons License 2012.08.30 0 0 14251

kérdésem lenne ub-ilag

mennék fotózni, hátizsákra fel van rögzítve egy szénszálas állvány (nincs feladott csomagom)

van erre valami szabály hogy ezt felengedik vagy sem a gépre, vagy ez az éppen ott levő ub-s arc által eldöntendő dolog?

köszi

viricsi Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14250

Ez bizony több mint kínos.

Előzmény: Törölt nick (14245)
igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14249

Napokon át példálózhatunk. :-) 30 év alatt összejött pár eset :-)

Előzmény: Törölt nick (14245)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14248

Kettőt találhatsz, de segítségül annyit, hogy jó topicban írom, mondhatni ON :) 

A lényeg, hogy én nem panaszkodtam, 5000 Ft-ért retúr mentem Stockholmba Nyköpingbe, de ettől függetlenül azért kicsit néztem, hogy ez mégis mi.

Előzmény: Törölt nick (14247)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14247

Ez melyik repülőtéren volt? :)

Előzmény: Törölt nick (14245)
igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14246

Szeretnénk már mi is másképp látni dolgokat hidd el. De egyre lejjebb csúszunk.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14245

Btw - péntek, 11 körül UB, egy átvilágító nyitva, hosszú sor. 

Becsipogok, gondolom bekerültem a kritikus tömegbe, akit át kell motozni.

 

UBs reakciója: "Tudtam bazd meg, a büdös kurva anyját, tudtam, hogy valamelyik fasz beesik bazd meg."

 

Mosolyogjak ehhez? Nem. Válaszom: Önnek is szép napot. Gondolom azt hitte, hogy külföldi vagyok.

 

Na csak ennyit szerettem volna :)

igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14244

De ha így jobban tetszik:

"nézd, bárki bármivel is próbálja puhítani a munkánkat, én nem azért állok ott, hogy jó napja legyen az utasnak. nem hostess vagyok, nem kiszolgáló személyzet, hanem egy fő, a százból, aki épp azon dolgozik, hogy ő és az útitársai biztonságosan repkedhessenek"

Szebben van megfogalmazva...

igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14243

megelőztél viricsi:-) 

 

"Azon kivul, nekem, mint utasnak, mindig igazam van (meg akkor is ha nem)."

Tipikus magyar hozzáállás. 

Meg az is tipikus hogy a hall bejáratában hirtelen elfelejti a kedves utas, honnan jött, és onnan kezdve azt hiszi, hogy...

de ezt már leírtam. 

Sajnos folyik az agymosás a médiákból, és egyre többen áldozatul esnek.

Kedves Gregor83! Nem akarlak bántani, de arra nagyon ugrom mostanában amikor nem lát a színfalak mögé valaki, de tudni véli a tutit.

Valamint arra, ha engem, vagy bármelyik sorstársamat azzal vádolják, hogy nem elég vevőcentrikusak vagyunk.

A teszkóban is cseszegeted a létminimum alatt fizetett polcrendezőt, hogy miért nincs ez, vagy az kirakva,-holott az újságban meghírdették?

Menj oda a menágerhez, kérdezd tőle, miért nem ért a dolgához, hiszen Te tudod, hogyan kell bánni az ügyfelekkel.

Attól nem lesz hidegebb, vagy melegebb a váróban, nem fog megszűnni a csöpögés a  csapból, mert nekiesel az első melósnak.

Ki kérem magamnak azt, hogy bárki azzal vádoljon, hogy én, vagy mi, önkéntesen nem úgy tesszük a dolgunk ahogy az elvárható! Megvan az oka annak.

Ez nem csak a reptéren van így.

 

 

 

Továbbra is tisztelettel a kivételek előtt!

 

 

 

Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14242

Tudom, hogy helytalloak. Ettol fuggetlenul en meg lathatok maskepp hozzaallasokat es allhatok en is maskeppen dolgokhoz. Es itt a topicban egy ember hozzallasa nagyon nem tetszett.

Előzmény: viricsi (14240)
viricsi Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14241

Nem vagy-vagy, hanem és! :-)

Előzmény: Gregor83 (14239)
viricsi Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14240

Greg, úgy látszik sikerült sokat felejtened az elmúlt évek alatt.

 

Az alábbiakat 2008. decemberében írtam és mint azt korábban is írtam, tökéletesen helytálló.

 

 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=85398279&t=9109860

 

"...Ha mögé nézel a dolognak, akkor azt látod, hogy jövedelmet von el a dolgozótól, "kényelmetlen" munkaidőbeosztást szorít rá, kiszervezi egy Kft-be, ahol kuss van, nincs érdekvédelem, ahol egy "apró" csőddel, vagy tulajváltással máris az utcán találja magát annélkül hogy az eredetileg járó végkielégítését megkapta volna, a helyére pedig felvesznek egy minimálbéres rigójancsit, esetleg feketemunkást, ... stb. Ennek a végső eredőjeként, ti, az utasok fogtok egyre színvonaltalanabb szolgáltatást kapni és lehet majd jönni a fórumra anyázni, már nem csak a megdézsmált csomagok, hanem a szutykos vécék, lelakott székek, hiányzó kilincsek, kiégett lámpák, hideg váróhelységek, ...stb. miatt is..."


http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=85398897&t=9109860

 

"...nézd meg, hogy az eddig kiszervezett területek szolgáltatási minősége, a benne dolgozók megbecsülése, ill. szakmai színvonala mennyivel emelkedett.
Az itt dolgozók jelentős része valóban szereti a repteret, a repülést és ez igen jelentős motiváló erő, de ezzel a cég nem élhet vissza a végletekig. Ha bárkit is elbocsájtanak, még véletlenül sem fogják utólag elismerni, hogy hoppá tévedtünk és ez engem, miután utcára kerülök, baromira nem vigasztal...Ha ez a terület rendesen meg lenne fizetve, akkor lehetne válogatni közülük és valószínűleg megbecsülnék a munkahelyüket. Nem akarhatjátok, hogy ez legyen az általános színvonal.
...és ezek csak a jéghegy csúcsai.
Ezek a külhoni tulajdonosok valószínűleg még mindig nem jöttek rá, hogy Magyarországon nem ugyanazt jelenti egy külső szolgáltató igénybevétele, egy kiszervezés, mint más, normálisan működő helyen. Ha rájöttek és ezért csinálják, akkor aztán végképp van mitől félnünk..."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=85812620&t=9109860

 

"...Látod, ezt szeretem, ez olyan emberi. Mindenki k.rva jól tudja, hogy mit kell a másiknak csinálni. :-)
Akkor azért tőled is megkérdezem, ha már rálátásod van a "kontrákra" : Ha én három hónapot várok egy csapágyra, akkor miért az én munkámat kell megkérdőjelezni, miért engem, a feladat tényleges végrehajtóját kell kiszervezni? Nem azt kéne logikusan megnézni, hogy mitől tart három hónapig egy csapágy beszerzése és nem ebben a csodálatos "fékrendszerben" kéne egy alapos beavatkozást végrehajtani?
Attól, hogy engem kiraknak, attól még nem fog lelohadni a vízfej..."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=85561284&t=9109860

 

"...Magyarországon élünk, kik és hogyan takarítják a vasúti kocsikat? Milyen biztonsági őrök vannak a BKV-nál?
Neked ez kell, ez a jobb? Vagy csak olcsóbb?
Ennyit érsz a BA-nak, kiszámolták..."

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=85822374&t=9109860


"...A pénzedért akkor követelhetsz minőséget, ha a minőségi termék árát hajlandó vagy megfizetni. Ha viszont a kínai piac Puma cipőjének az árát fizeted, akkor ne csodálkozz, hogy mit kaptál a pénzedért.

Ez érvényes a munkaerőpiacra is..."

 


Előzmény: Gregor83 (14234)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14239

Ajjaj...

 

Most akkor tipikusan magyaros, ostoba hozzáállássom van vagy nyugati fekaliat frocsogok itt Nektek? Jo lenne mar eldonteni...

 

Reszemrol befejeztem.

igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14238

Én kérek elnézést a magam nevében, de ki nem állhatom, ha a nyugati fekáliát a pofámbafröcsögik, és ellentételezésként azt akarják az agyamba tréningelni, hogy örüljek, hogy van munkám.

Maradi vagyok: dolgozom tisztességel, fizessenek tisztességel. 

Ezután jön minden más.

 

igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14237

"Ettol fuggetlenul par embernek ott is ajanlanek par treninget"
 -Te csak mosasd az agyad, messzi nyugaton jó fizetésért, mi itt "élünk" és nem tréningből.

"Lovesed nincs a customer orientalt viselkedes"

-Lövésed sincs milyen az mikor éjszakás után menned kell maszekolni, hogy a számláid fizetni tudd!

"Azon kivul, nekem, mint utasnak, mindig igazam van (meg akkor is ha nem)"

-Ezt a tréningen lövik belétek? (ettől kezd ökölbe szorulni a lábujjam.)

"Mert ha en nem vagyok (customer), business sincs"

Kedves topiktársam! Lassan nem lesz személyzet. Elfogyunk.

Akkor marad a vasút, vagy vidéki, méggazosabb reptér?-Azért azt megnézném, hogy a kallernak előadod a "customer orientalt viselkedes" szólamot. 

"En egy skandinav cegnel dolgozom"

-Raktáros? karbantartó? Ha egyik sem, talán íróasztalnál ülsz, intézkedsz: telefon ide-oda de azonnaljöjjönamelósmertbotránylesz? Sok ilyen van ám a reptéren is! Csakhogy nagyon kevés aki fizikailag tesz is valamit az ügy érdekében. Na az a probléma. Tréningelhetik a menedzsereket agyba főbe, de dolgozó kevés van.

Az országunk termeli a menedzsereket, csak szakmákat elfelejt utánpótolni. A tréningeken nem tanítják, ha elfogy a dolgozó mi a teendő?

Fel kéne fogni, hogy úgy nem lehet a kocsival előre jutni, hogy mindenki a bakon akar ülni, de a lovat nem etetik, csak áltatják.

Fel kéne fogni ez fapados reptér lett.

 

Előzmény: Gregor83 (14234)
giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14236

nézd, bárki bármivel is próbálja puhítani a munkánkat, én nem azért állok ott, hogy jó napja legyen az utasnak. nem hostess vagyok, nem kiszolgáló személyzet, hanem egy fő, a százból, aki épp azon dolgozik, hogy ő és az útitársai biztonságosan repkedhessenek.

 

nem én repülök, hanem ő, tehát nem nekem kell az ő kegyeit keresnem, ez egészen biztos. természetesen neki sem kell az enyémeket. az esetek jelentős részében teljesen egyértelmű szituációkkal találkozunk, ahol az utas választhat, hogy mit tesz (van persze, amikor nem választhat, például, ha lőfegyvert találunk nála). olyan gesztusokat teszünk, amiket más reptéren nem szoktak megtenni ("kikísérte valaki ismerős? vigye neki vissza!" "értékes, szüksége lenne rá? tessék visszavinni a c/inbe feladni!"), nekem Bécsben a Red Bullomat nem hagyták, hogy megigyam még évekkel ezelőtt, mi meg ha kell, percekig nézzük, ahogy az idős bácsi az utolsó cseppet is megissza a vízéből, hagyjuk neki.

 

a lényeg az, hogy nekem nem örömöt és jó érzést kell okoznom neki, hanem megbizonyosodni arról, hogy "tiszta", beléphet a zárt területre. ha valakinek ez nem tetszik; túl intim neki a vizsgálat; nem ismeri a szabályokat, vagy nem hajlandó alávetni magát nekik; azzal nekem mégis mi dolgom van? semmi. majd eldönti, hogy mit választ, aztán lesz valahogy. de nincs ingyen fejsimogatás vagy ajándék kitűző, vagy levásárolható kupon. tetszik vagy sem, ez a helyzet.

 

az én customer orientáltságom abban merül ki, hogy erősen ráorientálom magam arra, hogy az utas azt a szolgáltatást, amit kifizett, megkapja. ez pedig a repülőtér zárt területén, illetve a légi jármű fedélzetén garantált biztonsága. hogy nem lesz senkinél veszélyes kés vagy eszköz, gépeltérítéshez alkalmazható akármi. és továbbra is tény, hogy ez egy megelőző jellegű munka. nekem nem kell találnom valamit az utasnál csak azért, hogy igazoljam a vizsgálat létjogosultságát. hiába várná el ezt ő, és ugat le, hogy akkor ez most mi volt.

Előzmény: Gregor83 (14234)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14235

 Mindenki 120%-ot teljesít, aki nem az betegállományban van vagy épp hátráltatja a többi kollégát. A dolgozók nagy része a túlélésért küzd az élet majd' minden területén.

 

Ezt alairom es altalanossagban latom is, hogy a kollegaid (vagy te :)) megtesznek mindent. Ettol fuggetlenul par embernek ott is ajanlanek par treninget... :) 

 

 

Előzmény: Törölt nick (14233)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14234

Ugy latom izombol annyira vedekezel, hogy nem latsz a szavaim moge. :)  Gondolom a zarojelben levo mondatom elkerulte a figyelmedet.

 

igen, ezzel a tipikusan magyaros, ostoba hozzáállással

 

Lovesed nincs a customer orientalt viselkedesrol, ez abbol is latszik, hogy ilyen mondatokkal reagalsz. En egy skandinav cegnel dolgozom, ahol az ugyfelek eseteben ki nem ejthetjuk a szankon, hogy "ostoba a hozzaallasod", meg hogy "nem csinalom meg", azt meg egyenesen utaljak, ha meg meg is magyarazod customernek, hogy miert nem csinalod meg. Ettol persze meg lehet idota a partner (esetedben utas), ezt fejben szepen elkonyveled es udvariasan bansz vele tovabbra is. Lehet, hogy ezzel hamarabb eredmenyt ersz el nala.

 

A poggyasszkocsi problema konkretan hidegen hagy, de az olvtars hozzaszolasa kicsit irritalo volt.

 

 

Előzmény: giornalista (14229)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14233

Nyilván azért van egy rakodó az egész repülőtéren, mert az őt alkalmazó cégnek MoL fizet vagy 20 fillért utasonként, így sajnos ennyire fussa. Amennyiben prémium légitársaságok hoznák az utasok 55%-át (ahogyan azt teszik a fapadosok) nem lenne ilyen gond, legalábbis elvárhatóbb lehetne némi javulás. :)

 

Vannak gondok/hiányosságok Ferihegyen ezt kár is tagadni, de higgyétek el (nem te Gio! :)) az éhbérért itt dolgozó kollégák nagy része azon van, hogy ez ne így legyen. A bud bevétele kb. a felére esett vissza a tavalyihoz képest, az utasfogalom ugyanannyi ha nem több, a dolgozók 30%-a pedig el lett bocsájtva majd minden területről. Mindenki 120%-ot teljesít, aki nem az betegállományban van vagy épp hátráltatja a többi kollégát. A dolgozók nagy része a túlélésért küzd az élet majd' minden területén.

Előzmény: giornalista (14230)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14232

A munkabér manapság sajnos érzékeny téma a repülőtéren, mindenki kerüli ezt a témát és számokról sem szívesen beszélnek. Maradjunk annyiban, hogy a havonta kézhez kapott összegből épp kijön egy 2 szobás albérlet valamelyik lakótelepen jó esetben akár rezsivel, de talán enni is kéne valamit a fajfenntartáshoz. Rruhára, közlekedésre stb. már nem futja, az luxus, autóról, hitelről nem is beszélek. Szabadidős tevékenységekre főleg nem futja, mondjuk ideje sincs rá az embernek, azt a havi néhány szabadnapot örülhet ha pihenéssel töltheti. A német ugyanezért a munkáért alsó hangon az ötszörösét kapja kezdésnek (még a román bő 3x-osát OTP-n!), mikor sztrájkol (évente kb 3x) nem fröcsögnek neki, hogy jutok el most Phuket-ra...

Előzmény: giornalista (14230)
giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14231

nyilván nincs rendben. viszont ugye többször szóba került már, hogy minden bizony nem megy majd egyszerre.

 

nem lehet 300 forintért repülni és úgy csinálni, mintha 30 ezerért repülnénk.

 

ha teszem azt felemelnék a reptéri díjakat, és lenne poggyászkocsi, akkor a fél low cost-fórum a repteret anyázná, hogy egyedül BUD-ról nincs 5000-nél olcsóbb Ryanair-jegy. ami, teszem hozzá, még mindig a kurvaolcsó kategória lenne.

 

bár nagyon nem kommunikálja a cég, azért el sem hallgatják, hogy az új utazóközönséghez új üzemeltetési színvonal dukál. meg kell nézni a mosdók állapotát. a poggyászkocsik rendelkezésre állását. a c/in pultok előtti sort. az utasbiztonsági munkahelyek tisztaságát. elhanyagolt a repülőtér, mégpedig azért, mert a minimálisnál is kevesebb dolgozóval üzemel, azért, hogy a kedves utas ne 79, hanem 59 ezer forintért vehessen Lufthansa jegyet, és ne 4900, hanem 49 forintért Ryanairest.

 

teljesen felesleges ezért azokra az emberekre megharagudni, akikkel találkoztok. olvastam mástól is, hogy nekem úgy kéne dolgoznom, hogy ha valamire nincs egzakt szabály, akkor üssek a főnököm asztalára, hogy márpedig legyen! nem így működik ez sajnos. mindenki védi azt, ami megmaradt még neki, csendben tesszük a dolgunkat, nehogy mi legyünk azok, akiket azért küldenek el, mert azt mondják, nem tudjuk megfelelően hasznosítani a rendelkezésre álló erőforrásokat...

Előzmény: uhb129b (14223)
giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14230

mondjuk a fizetések kérdéskörét mindig igyekszem kínosan kerülni, bár szerintem érdekes adalék lenne a "lusta, jól menő ub-sok" legendájához.

 

csak hát ma már ezt a keveset is meg kell becsülni, illetve azt is, hogy az alkalmazás mikéntje korrekt, törvényes, és a legtöbb dolog kiszámítható (lepapírozott szabik, túlórák, pihenőidő, stb.) ezzel szemben áll a pótlékok nélküli folyamatos műszakrend, a hajnali munkakezdés, a 9 napból 8-szor gyere be (vagy épp 14-ből 12-szer) problémakör, a létszámhiányra visszavezethető túlhajszolás (bár ez mintha mostanában csökkenne, csillapodni látszik a Nagy Nyári Hasmenés-járvány).

 

ténlyeg bárkinek szívesen ajánlanám ezt a munkát egyébként, csak hozzá kellene tennem sajnos, hogy arra azért gondoljon, mielőtt aláír, hogy megélni miből fog :)

Előzmény: Törölt nick (14227)
giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14229

"Szolgaltatas (Service), customer care... Azon kivul, nekem, mint utasnak, mindig igazam van (meg akkor is ha nem). Es hogy miert?"

 

igen, ezzel a tipikusan magyaros, ostoba hozzáállással elég sokszor találkozunk mi is :) kedvelt időtöltésem a szereptévesztésben lévő utasaink szarvait tördelni lefelé. szerinted nyilvánvalóan védhető és helyes viselkedés az, ha a kedves utas fogja magát, letolja a gatyáját, és odaszarik a röntgengép mellé. hiszen miért ne tehetné meg, ő a Szent Ügyfél, az utas. kifizette a díajakat, nem?

 

az utas, az ügyfél bizonyos összeget kifizet egy bizonyos szolgáltatásért. azonban ez sehol sem úgy működik, hogy majd az utas, az ügyfél a bizonyos mennyiségű pénz megfizetése után teljhatalmú urrá avanzsál, akármerre is jár a repülőtéren. nyilvánvaló, hogy a poggyászkocsik rendelkezésre állása bosszantó probléma, nem ismerem az ő helyzetüket, de abban így látatlanban is biztosak lehetünk, hogy nem az utasok bosszantása céljából nem volt elég poggyászkocsi a szalagoknál.

 

igazából felesleges ezt túlragozni szerintem. ez a "mindig az utasnak van igaza" c. hozzáállás borzasztóan téves, az ub-n nálunk főleg, de a kávézótól kezdve a c/inig mindenhol az. nem csak az ügyfél és az utas válogathatja meg, hogy honnan repül legközelebb. ha ő a pénzéért kapott szolgáltatással egyébként elégedetlen, akkor nyugodtan dönthet úgy, hogy legközelebb, több pénzért, magasabb szolgáltatási díjért, jobb repülőtérről indul. az utas se nem szent, se nem sérthetetlen. nincs ilyen jelentős alá/fölérendeltség.

 

lehet, hogy ha ő nem repül többet tőlünk, akkor nekem idővel nem lesz állásom. csak ha meg én (meg még néhány száz társam) nem vesszük fel reggel a munkát, akkor meg ő azonnal nem fog tudni elrepülni sehová...

 

amúgy az utasok jelentős részével nagyszerűen együtt lehet működni, és az is kétségtelen, hogy vannak gondok a reptér üzemeltetésével. minden szinten nagyon kevesen vagyunk mindenre. a minap egyszem belsős rakodó tevékenykedett a délutáni csúcsban a terminál A és B oldalán (ő juttatja le a betonig az automata szalagra fel nem küldhető poggyászokat, pl. bicikli, hangszerek, stb.). persze ha meg a poggyász lekési a gépét, akkor azért egyből őt okolná az utastól a cégéig mindenki.

Előzmény: Gregor83 (14224)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14228

1) probléma felmerül (Mivel toljam ki a sok bőröndöm?)

2) érintett szóvá teszi (Hordár, nincs elég poggyászkocsi!)

3) felelős elismeri a problémát (Épp most próbálok betolni 20 kocsit, nem látod b+ ?!?!?)

4) felelős jelzi, hogy a megoldás a), b), vagy c) lehetne, és ehhez x), y), vagy z)-n kéne változtatni (Oké, majd szólok a főnökömnek hogy vegyenek fel kétszer ennyi embert, hogy fele ennyit kereshessek!)

5) a problémát esetleg sikerül megoldani (a 21. utas sírhat-ríhat, hogy megint nincs poggyászkocsi)

Előzmény: uhb129b (14226)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14227

Az étteremben lehet (azt hiszed) mindig neked van igazad, a reptér bizonyos pontjain nem biztos. A reptér az utasokból él nem belőled. Ha te nem utazol repülővel, majd utazik más helyetted, emiatt nem kel aggódnod. Az utas az utas, jöhet a Szigetről, Ozoráról, Hiltonból vagy épp innen a fórumról. Azt hiszed, hogy ha megharagszol a McDonald's-ra mert nem mosolyog az eldó, vagy nem úgy teszi elég a sült krumplit ahogy Te azt szeretnéd, akkor csődbe fog menni?

Láttam már okoskodó vendég étel elkészítését, nem lettem volna a helyében. Mondjuk jóízűen elfogyasztotta és a mai napig azt hiszi neki volt igaza... :)

 

Lehet szidni a BKK-t, MÁV-ot, Volánbuszt, repteret, olyat még nem hallottam, hogy azért megyek vonattal Londonba, mert a reptéren kincs elég kulikocsi (a Nyugatiban van?).

Igaz egy vasutas lehet épp 3x annyit keres mint egy checkines, UB-s, vagy épp egy rakodó/hordár, de ez nem ide tartozik.

Előzmény: Gregor83 (14224)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14226

Jellegzetesen provinciális gondolkodás:

 

1) probléma felmerül

2) érintett szóvá teszi

3) felelős megsértődik

4) vita alakul ki a jogok-felelőségek-akadályok témája körül

5) a probléma marad

 

ahelyett, hogy:

 

1) probléma felmerül

2) érintett szóvá teszi

3) felelős elismeri a problémát

4) felelős jelzi, hogy a megoldás a), b), vagy c) lehetne, és ehhez x), y), vagy z)-n kéne változtatni

5) a problémát esetleg sikerül megoldani

 

Előzmény: Gregor83 (14225)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14225

Az meg hagyjan, de mindez meg meg is van indokolva :)

Előzmény: uhb129b (14223)
Gregor83 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14224

Szolgaltatas (Service), customer care... Azon kivul, nekem, mint utasnak, mindig igazam van (meg akkor is ha nem). Es hogy miert?

 

Mert a kedves repteri dolgozo belolem (utasbol) el meg. A vasut is belolem el meg (Ja, varjal nem, azt az allam fizeti. Ja, hogy az en adombol, akkor megis...). A paraszt penztaros is belolem, vendegbol en meg. Mert ha en nem vagyok (customer), business sincs. Es ha business sincs, akkor munka sincs. A lenyeg meg az, hogy vissza is menjek, bar ez a magas foku elorelatas is sokfele hianyzik. 

 

 

 

 

Előzmény: igenember693 (14222)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14223

Na, még a végén kiderül itt a topikon, hogy az úgy rendjén van, hogy a poggyászokat kiadó szalagok körül nincsenek poggyászkocsik.

 

:-)

igenember693 Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14222

Nagyon  erősödik az a viselkedés, ha valaki repülővel utazik, azt hiszi magáról, kisz@rta a spanyolviaszt.

A reptér nem szálloda, - ott kiszolgálnak(bizonyos szintig).

Talán egy kicsit el kéne gondolgodni azon, hogy Te kedves utas: a saját munkádat úgy végzed, ahogy az elvárható, vagy esetleg ahogy megfizetnek,megbecsülnek érte. Ha vasúton utaznál, ott is hőbörögnél? Pedig nem olcsó a jegy! A bevásárló központokban is téped a szád, ha az étel-ital amit megveszel egyszerűen odab@ssza a pultra a péztáros? Ugye? Sorolhatnám.

Hidd el ami jár azt megkapod, néha még többet is, de neked több kell kedves utas, mert te nem e Földről származol...

 

 

 

 

giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14221

;)

 

mondjuk ez a tipikus magyar irigységre vezethető vissza, ebben sajnos semmi meglepő nincs. ezt a népséget nemzetnek hívni bármilyen körülmények között kimeríti az irónia fogalmát :)

Előzmény: Törölt nick (14215)
giornalista Creative Commons License 2012.08.29 0 0 14220

maradjunk annyiban, hogy a reptér már rég leállt volna, ha a dolgozók nem akarnák napról napra, egyre rosszabb körülmények között is működtetni. ahogy a BKV-t is a kollektíva tartja össze, úgy a repteret is.

 

másrészt pedig, minden dolgozó annyira lesz lelkes és motivált, amennyire lelkesítik és motiálják. ki az az idióta, aki saját magától, önként, ingyen pluszmunkát vállal? mikor jön ez neki vissza? semikor.

 

rengetegszer néznek információs pultnak az ub-n, vagya koordinátor pultban, vagy csak a csarnokban lődörögve, és nem azért válaszolok a kérdéseikre, mert a dolgom, hanem mert nekem, emberileg ez egy alap dolog, én így érzem jól magam. de ettől egy dekányival sem biztosabb a munkahelyem és egy kiflivel sem tudok többet venni a hóvégén, mert nem érdekel senkit.

 

meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a kedves utasokkal való bánásmódban. én ezt úgy oldom meg, hogy azzal, aki velem pokróc, én is az vagyok, cserébe a tisztességes, normális hozzáállású utasok számíthatnak a segítségemre. de tudod, amikor téged kurvaanyáznak, vagy köpködnek (szó szerint), mert az ostoba utas nem hallott egy nyolc éves szabályozásról, akkor elég nehéz arra gondolni, hogy dolgozz lelkiismeretesen, mert az utasok elégedettségéért vagy itt... (mondjuk nekem erről amúgy is más a véleményem, legalábbis az ub vonatkozásában, de ezt már kifejtettem párszor)

Előzmény: Pitta2 (14212)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14219

mennyi jattot szokás adni a hordárnak? Futósz.-tól a taxiig?

viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14218

Annál a falnál egy kártyás ajtó van, amit ki kell támasztani, amíg áttolják rajta a kocsikat a hordárok. Nem túl hatékony egyesével csinálni. 

A kocsik pedig megérkeztek, csak nem a kedves utas által megkívánt percben.

Előzmény: Pitta2 (14216)
viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14217

"... Mindannyiunknak az a célja, hogy legyen munkahelye és legyen hol dolgozni..."

Mint az köztudott, nekem ez a munkahely már nem a reptéren van. :-( 

Előzmény: Törölt nick (14215)
Pitta2 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14216

Nem csak a falig kell tolni, hanem azon túl is. Néha 2 méter a különség a jó és a használhatatlan között.

 

Nem beszélve a repülőgép - épület közötti buszközlekedés problémáiról.

Előzmény: viricsi (14214)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14215

Ricsi, Te is tudod hogy nem rólad van szó, hanem az ilyen megjegyzésekre céloztam:

 

Nyugodtan lehet sztrajoklni Ferihegyen es a meglevo kis forgalmat , orszag image-t is sikerul teljesen leamortizalni! Igazan jo reklam, hogy a BA (itt British Airways) oldalan egesz nap kozepen kiemelve szerepelt, hogy a pesti jaratok sztrajk miatt torolve...
Igazabol kit erint leginkabb a sztrajk, a kis embert, aki utazni szeretne. Ott all - jobb esetben ul- Ferihegyen a nagy bizonytalansagban, kaoszban - es meg egy pohar vizet sem kap (ha mar korrekt tajekoztatas nem jut neki)
Igy tovabb es akkor lehet fenyesiteni a lakatot, melyet ki lehet tenni Ferihegyre - sajnos!!!

 

Magyarországon ha egy munkavállaló próbálja megvédeni (nem javítani!) az állását, akkor rá van kiabálva, hogy az ország imázst amortizálja. Nem szeretnék újabb vitát örülök, hogy a dolgok végre elcsendesedtek. Mindannyiunknak az a célja, hogy legyen munkahelye és legyen hol dolgozni. Ki így - ki úgy, van aki "túl a csúcson" (Gio!).

Előzmény: viricsi (14213)
viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14214

"...Nos a kocsik ott álltak az üvegfal másik oldalán..."- A hordár pedig valószínűleg gyűjtötte a többi kocsit, hogy betolhassa (ahogyan ez meg is történt)

 "...a kocsik ott vannak, ahol arra szükség van, a szalagok mentén..."- Meg a buszmegállóban, meg a parkolókban.

"... szalag közelében dolgozók, amikor látják, hogy nincs kocsi ...akkor felhív valakit, aki 1 percen belül oda küld egy rakás kocsit..."- Jaja, mert bizonyára az a dolga és van telefonja, rádiója az aktuális hordárkontakthoz, mint ahogyan van annyi hordár és egyéb személyzet is, hogy egy percen belül kiszolgálja a kedves utast.

"...Tudomásul kellene venni mindenkinek, aki a reptéren dolgozik, hogy az utas kényelméért dolgoznak. Azért kell megtenni mindent. Akinek ez nem tetszik, az ne menjen szolgáltatónak..."- Ki kell ábrándítsalak, az ott dolgozók jelentős része nem az utas kényelméért, hanem, a biztonságos, pontos, hibátlan kiszolgálásért dolgozik, amit egy repülőüzem megkövetel.

Azt, pedig, hogy a reptér üzemeltetőjén múlik, hogy milyen szolgáltatási színvonalat nyújt.

Talán olvasgasd te is a 2008-as sztrájk idején írt kommentjeimet. Link az előző hozzászólásomban.

Előzmény: Pitta2 (14212)
viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14213

Nos visszanéztem 2008 decemberére. Máig vállalható minden leírt betűm, az évek pedig igazolták, nem volt alaptalan a kétkedés.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=6800&na_step=200&t=9109860&na_order=

Előzmény: Törölt nick (14211)
Pitta2 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14212

Miért lelketlen és szervezetlen?

Nos a kocsik ott álltak az üvegfal másik oldalán. Az ügyfél két ott dolgozónál is érdeklődött. Lelkiismeretes munkavégzésnél a kocsik ott vannak, ahol arra szükség van, a szalagok mentén. Szervezett munka esetén a szalag közelében dolgozók, amikor látják, hogy nincs kocsi - különösen akkor ha már utas is szól - akkor felhív valakit, aki 1 percen belül oda küld egy rakás kocsit.

Tudomásul kellene venni mindenkinek, aki a reptéren dolgozik, hogy az utas kényelméért dolgoznak. Azért kell megtenni mindent. Akinek ez nem tetszik, az ne menjen szolgáltatónak.

Előzmény: viricsi (14209)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14211

Mikor kiállunk jöttek a "kedves és megértő" utasok, hogy mit képzelünk magukról. Tessék csak visszagondolni 2008 decemberére. Akkoriban nem béremelésért vagy jobb körülményekért, hanem ha jól emlékszem a munkahelyek megtartásáért, körülmények szinten tartásáért volt az érdekérvényesítés.

Előzmény: viricsi (14210)
viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14210

Neked (nektek) is lehet, csak féltitek a kenyeret és rettegtek kiállni a saját érdekeitekért. (Megértem, elfogadom, ez nem az az ország és nem az a cég, ahol tiszteletben tartják a munkavállalói jogokat.)

Előzmény: Törölt nick (14208)
viricsi Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14209

Miért is lelketlen és szervezetlen?

Mert az utas nem rendelhet telefonon, közvetlenül kocsit a hordártól? Egyáltalán miért is dirigálhatna bármelyik dolgozónak. (még ha kérésnek is van álcázva a dolog)

Mert nem állt azonnal rendelkezésére kocsi és a reptér nem akkora mennyiséget, hogy bármikor, bárhol, bárki azonnal találjon tologatnivalót.

Talán gondold végig egy ilyen kulikocsi útját és felbukkanási helyeit a tranzittól a buszmegállón, a parkolón keresztül az induló check in pultokig.

Előzmény: Pitta2 (14207)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14208

Nekik lehet?

 

Sztrájk jön a Lufthansánál

A légikísérők nem tudtak megállapodni a vezetéssel, most sztrájkolhatnak először. Tovább »

forrás: Index.hu

Pitta2 Creative Commons License 2012.08.28 0 0 14207

Könnyen lehet, hogy igaz. HA igaz, akkor ez a tökéletes példája a szervezetlen, lelketlen magyar munkavégzésnek.

 

Azért dícsérjük is a repteret. Péntek délután indultam Ferihegyről. Az összes UB sor nyitva volt, így az egész nem tartott tovább 5 percnél.

 

Olyanjó lenne, ha végre megoldaná valami nagyokos, hogy amikor egy busz behozza az utasokat a géptől, akkor ne kelljen feleslegesen a buszban várakozni, amíg a sofőr kiszáll, valamit babrál a kapunál, visszaszáll és kinyitja az ajtókat. Azt már meg sem merem kérdezni, hogy a 4 db állandóan nyitva lévő folyosócskából, miért van egy zárva?

Előzmény: uhb129b (14206)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.27 0 0 14206

Ez jó! Valahogy olyan nagyon életszerű! :-)

Előzmény: Utas2 (14204)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.27 0 0 14205

A foci EB miatt ott rengeteget ruháztak be a közlekedésre (is), szívják is a fogukat, hogyan fogják visszafizetni az újabb hiteleket.

 

A múltkor arról olvastam, hogy Lengyelországban valami 100 építési vállalat, köztük igazán nagyok is csődbe mentek az EB után. Egyszerűen túl olcsón dolgoztak, hogy ki ne maradjanak az EB-s pénzosztásból.

Előzmény: Törölt nick (14199)
Utas2 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 14204

http://homar.blog.hu/2012/08/27/ferihegyen_a_hordar_dont_az_utas_kussol?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2012_08_27&utm_campaign=index

 

De ja vu érzésem van, vagy 4 éve ugyanez, ugyanitt már megtárgyalásra került (gy.k. hordár vs rakodó, avagy a poggyászkocsik rejtélye.)

Zolker Creative Commons License 2012.08.27 0 0 14203

Nem hasonlítottam. A linken olvasható írás példálózik vele, de hibásan (mert Varsóban már van vasút), csupán erre hívtam fel a figyelmet, mintegy mellékesen. :)

 

Nocsak, akkor lehet, hogy az 5 perc mégis 10 (amint arról volt már itt értesülés), de azt még nem sárgaszalagozták le, majd egy következő körben. :)

Előzmény: Törölt nick (14202)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14202

Miért hasonlítod az istencsászár lengyelet a balsors tépte magyarokhoz, ha valóban ekkora szakadék választ el minket tőlük? :)

 

Úgy tudom a kétszeri korlátozást még nem veszik komolyan és az öt perc se annyi, vagy a bud órája szerint egy perc nem 60 mp. Tegnap 7 percet voltam a fenti karéjon és ingyen ki tudtam szabadulni.

Előzmény: Zolker (14200)
Zolker Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14201

Nem tudom, messzire menő következtetést le lehet-e vonni, de: tegnap este Lisztferihegyen járva megnéztem az indulási szint beengedő sorompóit: 5 perc ingyen, és le van takarva sárga ragasztmánnyal a "naponta 2-szer" félmondat.

 

Tehát megszűnt ez a korlátozás?

 

Zolker Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14200

Úgy, hogy a lengyel államadósság GDP-arányosan csupán mintegy kétharmada a miénknek, a gazdasági növekedése pedig nem csak a régiónkban, hanem egész Európában az egyik legnagyobb (volt tavaly és várhatóan lesz idén is, uszkve 2,5%, ha jól emlékszem).

Hát így. :)

 

Az más kérdés, hogy Modlin miatt a varsói reptér forgalma (valószínűleg) visszaesik egy picit idén, tavaly sem volt meg a sok szakértő által üdvösnek tartott 10 milliós utasszám (mint a vasúti közlekedés értelmes alsó határa), szerintem idén sem lesz meg.

Előzmény: Törölt nick (14199)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14199

A foci EB miatt ott rengeteget ruháztak be a közlekedésre (is), szívják is a fogukat, hogyan fogják visszafizetni az újabb hiteleket.

Előzmény: Zolker (14196)
Zolker Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14198

No ez igaz.

 

Szerintem csak hanyagság, ott, az elején sok mindent felsorolnak, ami még Hochtief/BAA előtti időben készült/indult.

 

Lejjebb már egyértelműbben hivatkoznak a HC-re, a 7. pontban.

Előzmény: TtK (14186)
Zolker Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14197

Szerintem pont a lakott utcák mellett van szaggatva a vasúti terv, egyébként meg mire az a nagysebességű megépül... :)

Hát addigra kisajátításokkal el lehet onnan vinni a lakókat, egyébként sincsenek túl jó helyen a felszálló gépek zaja mellett. :)

Előzmény: uhb129b (14185)
Zolker Creative Commons License 2012.08.24 0 0 14196

Ja, tényleg! :)

 

Hm, érdekes a varsói példa, mer ott nemrég adták át a vasutat a reptérhez, márpedig ezt idén februárban (amikor a poszt született a blogon) már tudni lehetett... :)

Előzmény: uhb129b (14184)
vgera Creative Commons License 2012.08.23 0 0 14195

évek óta azzal utazom, semmi.

Előzmény: Törölt nick (14189)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14194
Kösz:-D.

Előzmény: giornalista (14193)
giornalista Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14193

semmi gond nem lenne, hogy származzon belőle. furcsa, de hamar megtanulható és felismerhető a képe, úgyhogy no para :)

Előzmény: Törölt nick (14192)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14192

Kösz:))) Meglátjuk itt BTS-en  mit szólnak hozzá.....

Előzmény: R2R (14190)
R2R Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14191

-z

R2R Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14190

lehet.

de sokkal nehezebb lesz használni a kézipogyóban, össze fogsz fogkrémezni mindent, meg macerás a fejed bennetartani + hülyén nézz ki. :D

 

Előzmény: Törölt nick (14189)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.22 0 0 14189

OFF

 

Ub-sek! Mi a véleményetek az elektromos fogkeféről a kézipogyóban? Lehet olyat? 

 

Köszi

 

ON

TtK Creative Commons License 2012.08.21 0 0 14188

Maradjunk annyiban, hogy a légitársaságok. :)

Előzmény: Törölt nick (14187)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.21 0 0 14187

Maradjunk annyiban, hogy a magyar állam. A kőrishegyi és a püspökladányi radarok cseréjéhez gondoltuk, hogy nincs köze BUD-nak, köszönjük a helyesbítést.

Előzmény: TtK (14186)
TtK Creative Commons License 2012.08.21 0 0 14186

Azt azért tegyük hozzá, hogy a radarcseréket a HC csinálta/fizette; nem túl elegáns őket a reptér fejlesztései között felsorolni...

Előzmény: Zolker (14178)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.21 0 0 14185

Igen, a szoci terveken több a "véletlen egybeesés" :-)

 

De azért az általad belinkelt cikkben is akad némi vasútépítés lakott területen és mezőn keresztül. :-)

Előzmény: Zolker (14182)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.21 0 0 14184

A Berényi hol került elő?

 

Az általad belinkelt cikk 5-ös pontjában.

Előzmény: Zolker (14183)
Zolker Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14183

A Berényi hol került elő? Nem értem. :)

 

Előzmény: uhb129b (14181)
Zolker Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14182

Szerintem a mellékelt térképen nincs olyan terület saját fejlesztési zónaként megjelölve, amely nem saját volna. :)

 

A már ismert CargoCity-terület is a reptéré, az F3-ra készült irodaházas zóna is a reptér területe, az F4-ről nem is beszélve, de a többi F-fel jelölt terület szerintem szintén kerítésen belüli.

 

Még a 3-mas terminálnak jelzett is.

 

 

Ha a szoci tervre gondolsz, akkor ott már valóban kellene bővülni. "Véletlenül" pont arrafelé, Ecsernél, amiről pár éve a botrány is szólt. :)

 

Előzmény: uhb129b (14180)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14181

Gondolkoztam, hogy honnan olyan ismerős a Berényi János neve? Aztán rájöttem!

 

Ő volt a Malév utolsó elnöke! :-D

Előzmény: Zolker (14178)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14180

Érdekes, hogy a tervezők azokat az elképzeléseket szeretik, amelyek ingatlan vásárlással járnának együtt. :-)

Előzmény: Zolker (14178)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14179

Úgy látszik, a cargo telek lobby nehezen adja magát! :-)

 

Előzmény: Törölt nick (14177)
Zolker Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14178

 

Gondolom, mert a futópályáknak és a gurulóutaknak ezen az oldalán mentek és mennek most is a főutak.

 

Mivel a hetvenes évek végén még nem épült meg a 2-eshez vezető bekötőút, sőt, a 2-es pálya és a gurulóútjai sem voltak meg, nem ördögtől való ötlet, hogy anno másképp is megépülhetett volna az egész. Több útépítéssel járt volna, az kétségtelen, de bizonyos szempontok szerint jobb megoldás lett volna.

 

Bekötőutat a Bélatelepi út vonalában építeni, az 1-es pálya túloldalán, terminál a tűzoltóság helyén, az út átmegy a terminál alatt - cut-and-cover-rel megépíthető lett volna, mivel semmi sem volt ott anno - , majd a jelenlegi 2-eshez vezető út vonalában vissza a 4-es úthoz. Nem mellesleg a Vecsés-Üllő elkerülő [M4-es kezdő szakasza] részévé válhatott volna így. 

 

Persze, a 80-as évek elején már érződtek a gazdaság problémái, kétségtelen, hogy többe került volna. De itt most elméleti síkon voltunk-vagyunk csak. :)

 

 

Én nem tudom, hogy ki lenne jelölve hely a 3-as terminálnak. Mondjuk ha én bővítenék, akkor nem raknám a terminált a futópályák és gurulóutak azon oldalára. Ezen az oldalon még bőven van kihasználatlan terület. Az én életemben az még elég kell, hogy legyen. :-)

 

 

http://fovarosi.blog.hu/2012/02/04/ferihegy_jovoje

 

Térkép a posztban lejjebb. Egyébként máshol, régebben is láttam (nem emlékszem már, hogy hol), mindenféle szabályozási meg kerettervekben ott van bizony kijelölve a 3-mas terminál helye. 

 

Nem utolsósorban azért, mert a tervezett, nagysebességű vasúti gerincvonal is ott, a két kifutópálya között menne, Vecsést-Üllőt elkerülve, az M4-es 'autópálya' mellett.

 

Valamint az MSZP-s tervvel ellentétben a belvároshoz is közelebb volna, meg a jelenlegi infrastruktúrához is (hangárok, terminálok, irodák stb.).

 

 

Az viszont igaz, hogy belátható időn belül nem lesz rá szükség, a 2-es fejleszthető még jobbra-balra annyit, hogy elvigyen egy jelentős forgalmat.

 

 

 

Előzmény: uhb129b (14176)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14177

Elvtársaink is mertek nagyot álmodni: http://www.mszp.hu/sites/default/files/VAS%C3%9AT_Ferihegy%203..pdf

 

Az arányos munkamegosztást feltételezve azt jelenti, hogy 2025-ben

Személy millió fő/év | Áru tonna/év
Ferihegy 1. | 8,333 | 40. 000

Ferihegy 2. | 8,333 | 40. 000
Ferihegy 3. | 8,334 | 40. 000

Összesen: | 25,000 | 120. 000

 

Az optimális feltételezést és becslést elfogadva, a kockázatokat is figyelembe véve úgy értékeljük, hogy az F. 3. Terminálra, bármelyik befektető is építi, vagy építteti meg, nagyon rövid időn belül szükség van. Léghidat képez Oroszország, Japán, Kína, Ausztrália, Indonézia és Anglia, Németország, Franciaország, valamint Spanyolország között Budapest hídfővel.

 

Vasút megközelítés:

vagy

Előzmény: uhb129b (14176)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.20 0 0 14176

 a hetvenes évek végén miért döntöttek úgy, hogy a 2-es terminált a jelenlegi helyén építik meg - és nem mondjuk a mai tűzoltóság-irányítótorony környékén.

 

Gondolom, mert a futópályáknak és a gurulóutaknak ezen az oldalán mentek és mennek most is a főutak.

 

 

A 3-mas terminálnak, úgy tudom, egyébként ott van kijelölve a hely.

 

Én nem tudom, hogy ki lenne jelölve hely a 3-as terminálnak. Mondjuk ha én bővítenék, akkor nem raknám a terminált a futópályák és gurulóutak azon oldalára. Ezen az oldalon még bőven van kihasználatlan terület. Az én életemben az még elég kell, hogy legyen. :-)

Előzmény: Zolker (14175)
Zolker Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14175

Valóban érdekes lenne utánamenni, hogy a hetvenes évek végén miért döntöttek úgy, hogy a 2-es terminált a jelenlegi helyén építik meg - és nem mondjuk a mai tűzoltóság-irányítótorony környékén. (Ez, legalábbis a gépmozgásokat tekintve üdvösebb lett volna szerintem.)

 

A 3-mas terminálnak, úgy tudom, egyébként ott van kijelölve a hely.

 

Nem értek egyet azzal, hogy a SkyCourt nem volt jó ötlet. A korábbi 2B-2A sokkal szűkösebb volt, most jobb szerintem az utasáramlás. Más kérdés, hogy az UB valóban kissé szerencsétlen. De a tervezőktől tudom, hogy sajnos nem volt elég hely arra, hogy a most üzemelőhöz képest 90 fokkal elfordítva helyezzék el az UB-sorokat.

 

És ne feledd, hogy a mostani állapot félkész, tulajdonképpen. Hiszen (még) hiányoznak a pier-ek, valamint ezekhez kapcsolódóan az apron felé a néhány méteres "eléépítés" mindkét terminál-félnél.

 

Ha azok meglennének, egyrészt kényelmesebb volna a nagygépek fogadása, másrészt újabb padlófelület állna rendelkezésre a tömeg kezelésére, harmadrészt pedig az utasáramlás is javulna a tervezett "végeredménnyel" (schengen-nemschengen teljesen átalakítva a jelenlegihez képest). A B-hez tervezett pier pl. háromszintes lenne, schengent-nemschengent egyaránt kiszolgálva.

 

 

Amiben teljesen egyetértek, az a T2 landside-problémakör. Úgy tűnik, annak idején nem gondoltak az ekkora méretű légügyi fejlődésre, ezért lett szűk a check-in rész stb. Kár volt elépíteni a terjeszkedési lehetőségeket a felhajtóhíddal. 

 

Azonban ez sem feltétlenül megoldhatatlan probléma. A 2003-mas pályázat néhány terve: 

 

http://epiteszforum.hu/node/5465

 

És néhány másik, elsőként a - szerintem - méltán első díjas:

 

http://epiteszforum.hu/node/5461

 

Ezeken is látszik, hogy az építészek egy része próbált valamit kezdeni azzal, hogy le van korlátozva a landside felé való terjeszkedés. 

 

Az első helyezett pályamű szerintem tök jól megoldotta a tetővel, az érkezési szint előtti aszfaltkaréj úgymond "bevonásával" a terminál életébe.

 

 

Ez tulajdonképpen az általad is támogatott dolog, a két terminálfél "összekötése" a mai katlanparkolón keresztül, igaz, kevésbé radikális módon. 

 

 

 

Csak mindez pénz, pénz, pénz... Most, a hitelekből (és eu-s forrásból, khm...) elvégzett fejlesztések után erre kevés esély van.

 

 

Persze, lehetne erősebb eszközökhöz is folyamodni, az általad leírt ötlet "radikális" megvalósításával.

 

 

Azaz: felhajtókaréj elbontása, a mai parkoló közepe táján kialakítani a ki-és beszállás karéjait két szinten, és a 2A-2B(-2C) közrefogta területet beépíteni, összekapcsolva a mai check-in zónákkal. 

 

Műszakilag megoldható, esztétikailag is megvalósítható kérdéskör. Még a 2A-2B mostani "tornyait" (a check-in zónák felett) is tovább lehet vinni a közép felé. 

 

Csak ugye: pénz. :)

 

De szerintem is szükséges volna meglépni ezeket - természetesen a forgalom függvényében. 

 

Mert hogy lépésenként is meg lehet oldani, elsőként a 2A check-in/érkezési zónáját (mivel a "félkörben" az van a legmélyebben) lehetne bővíteni. A karéj részleges elbontásával, a parkoló közepe táján újra felhúzva (nem, nem probléma az élesebb kanyar, Varsóban sem az, miután ott felépítették az új terminált).

 

 

Előzmény: giornalista (14147)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14174

Nem is arról van szó, hogy össznépi Ferihegy-maratont kell rendezni.

Csupán arról, hogy annyira elkényelmesedtünk, hogy ha 50 métert gyalogolni kell, már jár az emberek szája. Nagyon jó példa erre, ha elmész egy tetszőleges bevásárlóközpontba, és megnézed, hányan állnak be a tilosba/rokihelyre, csak hogy ők legyenek legközelebb a bejárathoz, és még véletlen se kelljen 5 méterrel tovább tolni a bevásárlókocsit.

A minap pl. bementem a helyi Teszkóba. Jött két 20 év körüli lány egy Suzukival, és beálltak a beárathoz legközelebbi rokihelyre. Úgy van megcsinálva, hogy a parkolósor első két helye rokkant, utána sima. Tehát 2 hellyel (kb. 2 méter) kellett volna arrébb parkolni, ennyivel többet kellett volna a két teljesen egészséges embernek gyalogolnia.

 

Na de nagyon elkanyarodtam az eredeti témától.

Nem arról volt szó, hogy nem lehet a terminál elé behajtani, csak arról, hogy ez nem jár mindenkinek alanyi jogon teljesen ingyen és korlátlan ideig. A mai közlekedési, forgalmi viszonyok között ezt nem is lehet elvárni. Viszont ott az 5 perces szabály engedményként. Szerintem az emberek 95%-a számára nem megoldhatatlan feladat ennyi idő alatt behajtani, megállni, kitenni az utasokat és a csomagokat, és kihajtani. Akinek igen, illetve aki el akarja kísérni a családtagját/ismerősét/akárkit, annak meg rendelkezésére állnak egyéb lehetőségek: tömegközlekedés, taxi, másik parkoló (vagy simán a fizetés).

Előzmény: Törölt nick (14171)
Leadfoot Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14173

"Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy szinte mindenki alapvető emberi jogának tekinti, hogy úgy jusson el A pontból B pontba, hogy A pont kapujában beszáll az autójába, B pont ajtajában pedig kiemeli belőle a tomporát."

 

+1

Előzmény: Nandesz. (14168)
Leadfoot Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14172

"Nem az a baj, hogy csökkenteni szeretnék a káoszt. Az a baj, hogy jópár ember azt látja, hogy erősen lehúzás szaga van a dolognak."

 

No de ha nem lenne magas összeg, amit szednek, akkor nem lenne hatásos a káosz ellen, nemde?

Előzmény: Törölt nick (14171)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14171

Miért lenne az? Sportolni a sportpályán/természetben/akárhol kell, és nem a reptéren az utasok között kell megrendezni a távgyalogló versenyt:))) Nem az a baj, hogy csökkenteni szeretnék a káoszt. Az a baj, hogy jópár ember azt látja, hogy erősen lehúzás szaga van a dolognak. Egyébként részben én is ezt gondolom. Az érem másik oldala, hogy gyakorlatilag üres a kasszájuk, és meg vannak terhelve némi hitellel is a csodálatos skycourtból kifolyólag.

Előzmény: Nandesz. (14168)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14170

Teljesen igazad van. Így lenne _logikus_. Egyébként meg bevétel a reptérnek. Kicsit unortodox, ahogy mostanában szokták volt mondani:)))

Előzmény: viricsi (14166)
R2R Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14169

ja, akartam mondani ez most nem az olvtárs... de látom meglett.

 

mellesleg...

 

T. Finn xy élelmiszerbolt!

 

A kenyér ára felháborító, nem európai inkább afrikai.

Sehol Magyarországon nem tapasztaltam ekkora lehúzást a kenyér árában! De még az alkohol árában sem! Felháborító!

 

( Az élelmiszer-kiskereskedelmi piacon belül Finnországban a legmagasabb a piaci koncentráció, és a finn élelmiszerárak Európában a legmagasabbak közé tartoznak. forrás: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2012:0312:FIN:HU:HTML)

Nandesz. Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14168
Sajnos mára eljutottunk odáig, hogy szinte mindenki alapvető emberi jogának tekinti, hogy úgy jusson el A pontból B pontba, hogy A pont kapujában beszáll az autójába, B pont ajtajában pedig kiemeli belőle a tomporát. Szomorú, hogy ebbe az irányba halad a világ...

Nem hiszem el, hogy ekkora problémát kell csinálni abból, hogy anyagi ösztönzéssel próbálják csökkenteni a terminál előtti káoszt.
viricsi Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14167

Ja, hogy idézőjel! 

Akkor neki szólt! :-)

Előzmény: Törölt nick (14164)
viricsi Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14166

Szvsz. a rend derék őrei a sorompón kívülre fogják áttenni a ténykedésük helyszínét, a belső részen csak gond esetén fognak serénykedni.

Így lenne logikus.

Előzmény: Törölt nick (14164)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14165

Ehh, benéztem.

 

De a jogorvoslat dolgot nem értem. Javítsatok ki, ha tévedek, de az a szabály, hogy ha bemész, és nem jössz ki öt percen belül, akkor tejelsz. És nincs túlbonyolítva kivételekkel, hogy mi van, ha igazoltatnak, vagy baleset történik, vagy vulkánkitörés vagy akármi. Ez a kockázat benne van, és kész. Szerintem.

Előzmény: Törölt nick (14164)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14164

Tulajdonképp egyetértek az emberrel - felhívom mindenki figyelmét, hogy idézőjelben van a mondanivaló, azaz idéztem valakit. Másik oldalról teszek rá nagy ívben. Eddig sem töltöttem a karéjon 5 percnél többet, ezután sem fogok. Az viszont már az én kérdésem, hogy vajon a rend gyökér őrei folytatni fogják az igazoltatósdit? Ebben az esetben mi van? Igazoltat, kicsúszok az 5 percből. Vajon van e erre jogorvoslat? 

Előzmény: malazs (14160)
viricsi Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14163

De egy rugóra jár a gondolatunk. :-)

 

Előzmény: Kivágni 1 fát heringgel? (14161)
viricsi Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14162

Hááát, ha rövid akarok lenni, a gondod egyéni szoc probléma. :-)

Ha hosszabb akkor kérdeznék:

 

Ki kötelez arra, hogy  behajts a terminál előtti területre?

Ki kötelezi édesapádat arra, hogy ő szállítson reptérre-reptérről, pláne úgy, hogy mozgáskorlátozottként neki kelljen felballagni, mi több, még a csomagjaidat is ki-be pakolni?

A taxiproblémáidat nem a taxiscéggel kéne rendezned? A reptér a Főtaxival szerződött.

 

 

Ui: Természetesen értem én a gondjaidat,(sőt még akár egyet is érthetnék veled) csak a háborgásod megalapozottságát kétlem. Jogod van nem használni a fizető részt, jogod van nem megkockáztatni az orosz rulettet az öt perccel kapcsolatban.

Előzmény: Törölt nick (14159)
Kivágni 1 fát heringgel? Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14161

"Mozgáskorlátozott édesapám évente több alkalommal szokott várni ránk a repülőtéren, hogy onnan hazaszállítson, vagy éppen oda kivigyen. Életkorából és mozgáskorlátozotti státuszából kifolyólag nem várható el tőle sem az, hogy a lent található parkolóban hagyja az autót, majd felgyalogoljon a terminálba, ahogy az sem, hogy 5 perc alatt kipattanjon az autóból, berakja a csomagokat, visszapattanjon, majd elhajtson."

 

Nem kötekedés, de... miért nem tudjátok ti ki/berakni a saját csomagjaitokat? Apukádnak ki se kell szállni a kocsiból.

 

"Elég hozzá egy kezdő sofőr, aki nem kellő vehemenciával vezetve feltartja a forgalmat, egy műszaki hibás, veszteglő autó vagy egy kisebb, torlódást okozó baleset."

 

Igen, az ilyen helyzeteket valóban nehéz megoldani. Bravúros vezetéstechnikai trükkökre (ún. kikerülés, előzés) van hozzá szükség. Egyébként kíváncsi vagyok, mennyire kell lassítania a forgalmat a kezdő sofőrnek, hogy azon a pár 100 méteren 3-4-5 perc késést összeszedjen az ember.

 

 "ha a 2 éves gyermekemet a csomagokkal együtt nem sikerül időben kirángatnom a taxiból"

 

Még ha gyereket is viszel magaddal... ne már, hogy egy taxiból kiszállás 2 percnél tovább tartson! Erre szokták mondani: nem életszerű.

 

"akkor a taxisofőr szemében én vagyok maga a megtestesült gonosz"

 

Egész biztos vagyok benne, hogy a BA egyik fő aggodalma a közted és a taxisofőr közt fennálló jó viszony ápolása.

 

"Hogyan garantálják, hogy ebben az esetben engem, a jóhiszemű autóst nem ér indokolatlan költség?"

 

Miért kéne nekik garantálni bármit is?

 

 

És még mielőtt megkapom, hogy BA-bérenc vagyok: nem, nem vagyok. Sőt! Nekem se tetszik az új rendszer. Csak igyekszem az ördög ügyvédje lenni. Mert az egy dolog, hogy az új rendszer rossz, de ha hülyeségekkel próbálsz érvelni ellene, azzal semmit nem érsz el.

Előzmény: Törölt nick (14159)
malazs Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14160

A megállapításaid jogosak, de ezt olyan magasról fogják lesz@rni,mint eddig bármi mást. Így van ez DEB esetében is. Majd küldenek egy lerázós dumát, és egy olyan megfogalmazású levelet amiben hülyének néznek, és hülyének érezheted magad.

Előzmény: Törölt nick (14159)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.19 0 0 14159

Kezdődik.....

 

"Az alábbi írást a Budapest Airport számára küldtem el az imént és szeretném megosztani a közzel

 

Az új parkolási rendszerükhöz szeretnék hozzászólni, amely bárkinek 5 egész percre teszi lehetővé, hogy a terminál elé ingyenesen behajtson, illetve a fenti időt bármely kis mértékben átlépve azonnal 2000 Ft-os számlával "jutalmaz".

 

Finnországban, Helsinkiben élek. Ez Európa egyik legdrágább országa, de még itt sem találkoztam olyan fokú ordas lehúzással, mint amit ezen új parkolási rendszer jelent, így szeretném megosztani észrevételeimet ezzel kapcsolatban:

 

  1. A Helsinki-Vantaa repülőtér terminálja előtt, a bejárattól néhány lépésre található parkolóban 10 percenként 1 (azaz EGY!) EUR a parkolási díj, míg az önök ugyanezt nyújtó szolgáltatása kb. hétszeres áron vehető igénybe. Nem érzik ezt égbekiáltó pofátlanságnak?
  2. Mozgáskorlátozott édesapám évente több alkalommal szokott várni ránk a repülőtéren, hogy onnan hazaszállítson, vagy éppen oda kivigyen. Életkorából és mozgáskorlátozotti státuszából kifolyólag nem várható el tőle sem az, hogy a lent található parkolóban hagyja az autót, majd felgyalogoljon a terminálba, ahogy az sem, hogy 5 perc alatt kipattanjon az autóból, berakja a csomagokat, visszapattanjon, majd elhajtson.
  3. Ha történetesen nem Főtaxival, hanem bármely más taxitársasággal találok kimenni a repülőtérre, akkor a taxisofőr szemében én vagyok maga a megtestesült gonosz, mert miattam kell majd neki esetleg fizetnie kilépéskor, ha a 2 éves gyermekemet a csomagokkal együtt nem sikerül időben kirángatnom a taxiból.
  4. Gondoltak önök arra, hogy könnyűszerrel kerülhet bárki olyan forgalmi helyzetbe, hogy az 5 perces időlimitet önhibáján kívül túllépi? Elég hozzá egy kezdő sofőr, aki nem kellő vehemenciával vezetve feltartja a forgalmat, egy műszaki hibás, veszteglő autó vagy egy kisebb, torlódást okozó baleset. Hogyan garantálják, hogy ebben az esetben engem, a jóhiszemű autóst nem ér indokolatlan költség?

A fentiek fényében felettébb visszataszítónak érzem ezt az új parkolási rendet, amelyet Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér szolgáltatások vezetője így jellemzett nyilatkozatában:

 

„A legtöbb európai repülőtérhez hasonló behajtási- és parkolási rendszert vezetünk be Budapesten is”

 

A rendszer véleményem szerint sokkal inkább balkáninak, semmint európainak lenne nevezhető.

 

Üdvözlettel,

Pénzes László

utas"

 

 

METYA Creative Commons License 2012.08.17 0 0 14158

Hardy elvtárs biztos Moszkvában van szabadságon...

Nincs ideje ilyenekre.

Előzmény: viricsi (14153)
METYA Creative Commons License 2012.08.17 0 0 14157

Igazán nagyra becsülöm azokat az embereket, akik önmaguk erejéből vívják ki a tekintélyüket.

Ő ilyen volt. Aki ismerte, szerette. Pár méterre dolgoztunk egymástól, és soha nem hagyta ki a lehetőséget, hogy "valami kedveset beszóljon". Imádtam a humorát.

T2 az övé volt.

 

Nyugodjék békében.

Előzmény: viricsi (14153)
viricsi Creative Commons License 2012.08.17 0 0 14156
Balikaa Creative Commons License 2012.08.17 0 0 14155

nekem ez különösen tetszett:

"keskeny út mindkét oldalán fut két-két sáv, tehát semmi akadálya nem lenne – a vaskorlátokat leszámítva –, hogy kétszer három sáv vezessen ide, illetve oda."

 

A műtárgyakról (lásd: hidak) nagyvonalúan megfeledkezett...

Előzmény: Törölt nick (14142)
lborli Creative Commons License 2012.08.16 0 0 14154

Nem sok nyugdíjat húzott szegény barátunk. Legyen neki könnyű a föld!

Előzmény: viricsi (14153)
viricsi Creative Commons License 2012.08.16 0 0 14153

Sajnos a BA "elfelejtette" a nyilvános fórumokon bejelenteni a szomorú hírt, ezért megteszem helyettük.

Alább olvasható a BA levele.

 

" Tisztelt kollégák!  Mély fájdalommal tudatjuk, hogy volt kollégánk, Petőfalvi Béla 2012. augusztus 14-én váratlanul elhunyt. Petőfalvi Béla 1971. januárjától negyven éven át dolgozott a repülőtéren különböző felelősségteljes beosztásokban egészen 2011. szeptemberi nyugdíjba vonulásáig. A repülőtér volt az első és egyetlen munkahelye, a szó szoros értelmében együtt élt a magyar polgári repüléssel, amit számtalan magas szakmai kitüntetése is fémjelez. A Budapest Airport Petőfalvi Bélát saját halottjának tekinti. Temetésének időpontjáról és helyéről később tájékoztatunk benneteket.

 

Budapest Airport "

 

 

Igazi jó ember voltál Béla, sokan fogják emlékedet őrizni. Ég veled.

giornalista Creative Commons License 2012.08.16 0 0 14152

láttam azokat a képeket, grafikákat, de ugye ott is úgy lett megoldva, hogy nem jut be minden utas a SkyCourtbe.

 

a gond az, hogy kicsit bővíteni nem lehet a reptéren. teszem azt, ha lenne Malév, és a tavalyi ütemben bővült volna néhány évig, akkor idővel szükség lett volna egy 2-3 milliós bővítésre. erre pedig nem nagyon lenne lehetőség. vagy építenek egy C terminált, újabb 10 milliós utasforgalomra tervezve, és akkor lesz egy (1-2A-2B-2C viszonylatban) 20 millió utast kezelni képes, 12-13 milliós forgalmú repterünk, vagy szorongunk tovább 2A-2B-n, és nem lenne lehetőség nagyobb helyet kialakítani a c/in előtt, újabb ub csatornákat építeni, stb. legalábbis én így látom.

Előzmény: R2R (14148)
R2R Creative Commons License 2012.08.16 0 0 14151

Tiszta sor, egy utas ezt látja, nem is ez a gond, ne is érdekelje az egyéb probléma, neki az a dolga hogy utazzon kényelmesen, de nem tud jobbat, csak fanyalog olyanon, amit jelenleg nem tud senki jobban (vagy nem akar) megoldani, lsd közlekedés. A sorompós megoldás működik, nincs beragadás a torlódás miatt, tényleg én is emelném 10 percre, de eddig mindig befértem. A gyorsforgalmi a lámpa mentesség miatt gyorsforgalmi, ha elvennék a két külső sávot akkor ott lenne felháborodás. Mellesleg Mo.-n bárhol van egy kis koccanás, azonnal dugó lesz, ez is ilyen hungarikum (osztrák példa, autópálya baleset, alapból jobbra - balra kihúzódnak, hagyva középen egy "mentősávot" hogy a mentesítés ne ragadjon be, lehessen haladni emberi időn belül. nálunk mindenki nyomulna ... )

 

ezért írtam a rendelős példát, mert ezt látom, de sokminden nem fekete vagy fehér, háttér nélkül nem tudok objektív lenni

Előzmény: Törölt nick (14150)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.16 0 0 14150

Amit mondtál igaz. Csak egy orvos. De ő egy utas, aki kívülről ezt látja. Nem érdekli a reptér, az állam, a légitársaságok stb. problémája. Mellesleg a gyorsforgalmi, az tényleg vicc. 2*1 sáv, mellette meg 2*2 50km/h-val. A sorompós megoldás ezek szerint nemcsak nálam jelent meg mint "okosan kitalált bevételnövelés, az autósok kárára". Ez a metro-vonat izé, már egy ideje téma. Mindenki löki  - kormányzati szinten is - a jobbnál jobb 5leteket. Csak épp döntés nem lesz egy darabig. Gondolj bele: a -viszonylag egyszerű- bilaterálisokkal mit sz@rakodnak? Februárban volt, ma mindjárt szeptember van. Ami a kiszolgálást illeti: ha jól tudom, a THY 333-at szeretett volna küldeni. A reptér meg azt mondta, hogy szó sem lehet róla.

 

Ha ezt leírod a rendelőkről, részben igazad lesz Neked is.

Előzmény: R2R (14149)
R2R Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14149

még a cikkhez

 

A szerző orvos. oké.

 

én írok egy cikket majd, hogy sokat kell űlnöm a rendelőben, nincs hely, a sok beteg elszívja a levegőt, meg milyen szar helyen van az sztk, meg az orvos is szarrá keresi magát és bent sincs csak 8-12.-ig, akkor meg milyen ez, fél napot ott sincs, nincs gyógyszertár a rendelő mellett és még a villamostól is gyalogolni kell.

 

majd a végére odabiggyesztem: a szerző UB-s

mennyire jogos és mennyire hiteles. mert leírom amit tapasztalok. csak nem nézem a hátteret.

R2R Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14148

majd egyszer a ROKba megmutatom a bővítési terveket, szépen elfért volna minden. átszállóba sem a hely volt a gond, hanem a Malév hullámhegyei, egyszerre rakott le mindenkit. Csak gondolj bele, ott állna egy óriási placc, ami egy nap 2x lett volna kihasználva normálisan 1.5 órára. 21 órán át mi van?

 

Elférnek a nagygépek is, eddig is elfértek (nyilván nem A380 vagy mi... )

 

T3 minek? erre a forgalomra? nagyon jól ismered a terheléseket

Előzmény: giornalista (14147)
giornalista Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14147

mondjuk az tény, hogy a T2-t sikerült borzasztó rosszul elhelyezni és megépíteni, majd ennek megkoronázásaként megépült a kettő között a SkyCourt.

 

nagy gépeknek kicsi a terminál, semmire nincs hely. már a Malévos átszállókat sem tudtuk rendesen kezelni, ha egyszerre estek be. az infrastruktúra borzasztó, nem arra lett kitalálva ez a terminál, amire most használják.

 

a megoldás egy T3 lenne, valahol máshol, de a hitelből felhúzott SC miatt erre esély sincs, azt ezerrel pörgetni kell. nem tudom, hogy T2-t lehetne-e jelentősen bővíteni bármelyik irányban. nagyon pici a repterünk, túlzsfolt így is, alapvető kérdésekre nincs válasz és megoldás (2B átszállóból hogyan adja fel a kijevi vodkát az EU vízummal nem rendelkező utas), nincs képítve egy csomó minden... nyilván nem tragikus a helyzet, de nem is igazán előremutató. fapados terminálnak viszonylag jól elmegy, de ahhoz meg picit drága volt a SC.

 

nincs hely a c/inek előtt, nincs elég hely az UB-n (nyomorgunk az alapmunkahelyek között), nagyon pici helyeket építenek át X havonta, próbálkoznak, most menjenek erre, most építsünk egy hetedik alapmunkahelyet, most fordítsuk el a beszkártya olvasó pultot, most építsünk elé is kordont, most tegyünk asztalokat az UB elé... vannak köztük jó megoldások, de az alapterület problémájára (nyilvánvalóan) egyik megoldás sem ad megfelelő választ.

 

szerintem elég ránézni a műholdképekre, illetve a terminálokra, és alátámasztást nyer az, hogy nagyon rossz a T2 elhelyezése. nagyon bonyolult lenne bővíteni, és rengeteget kellene bontani hozzá, hogy megvalósulhasson valami hasonló... sokan beszéljük odabent, hogy az UB csatornákból a 13 hosszú helyett 90 fokban elfordított, több tucat rövidre lett volna szükség, mindegyikhez külön kapukkal. ezek, tudjuk milyen okokból kifolyólag, nem lettek megépítve. a T2A és a T2B sarkát a parkolón keresztül össze kellene kötni és be kellene építeni, és ezúttal nem kávézókkal, hanem hasznos infrastruktúrával.

 

az, hogy nincs vonat T2-n, probléma, de a közúti megközelítés például remek. nem kötelező a Gyorsforgalmit használni, én is csak akkor merek végigmenni rajta, ha a taxisok nem kanyarodnak le a Shell kútnál...

Előzmény: R2R (14143)
R2R Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14146

kezdjük az elején:

- miért is volt baj a T2 és az új futópálya?

- miért is van rossz helyen? mert a doktor úr nem ott lakik?

- szerinte a gyorsforgalmi hű de szar (1930), de ha valami van akkor jaj az emberek nem tudják használni és ez micsoda probléma. Akkor hogy is van???

- a Nyugatiból akarták a vonatot, mert a vasúti pályát csak kb. T1 magaságában kellett volna építeni, addig már megvan, míg a metró hát khmmm...

- tömegközlekedés, részben jogos, de azért csak megy a metrótól 10-15p busz

- a prémium parkolót nem próbálta csak megy a duma, azóta többször kimentem, sőt én is használtam ki-be szállásra, a legnagyobb fennakadás a sávokat nem találó és táblákat nem figyeló vezetők miatt akadt, a sorompón belül semmi...

- a T1 használható volt, VIP terminálnak meg kissé tulzó, meg vásárolják vissza. érdekes az ő gazdái adták el, akkor nem volt gond.

- kétszer 3 sávos autópálya??? Hol? Honnan?

- háromszintes parkoló? minek? a mostaniakban is elférnek kényelmesen

 

röviden ennyi

R2R Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14145

inkább sakkoznék lóval.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14144

Ó, nagyszerű szakértő úr. Fejtsd ki, és vitatkozzunk róla.

Előzmény: R2R (14143)
R2R Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14143

nol. szerintem innen már nem is érdemes foglalkozni vele, saját magának mond ellent, tapasztalata nincs, mert akkor nem írna hülyeségeket.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14142
Balikaa Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14141

A másik ilyen, hogy a lengyel Wizz utasok ujjongva fogadták, hogy fizetni kell a normál méretű kézipoggyászért. Annyira sikeres és népszerű ez az újítás, hogy máshol is be kívánják vezetni, az utazóközönség legnagyobb örömére:-) Duma az van, itt is, ott is:-)

Előzmény: Törölt nick (14139)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14140

Megnéztem a lehetőségeket, köszi az infokat, rögtön megtaláltam mindent. Arra rosszul emlékszem (és a barátaim is), hogy volt fizetős zuhany az átépítés előtt? Mert most nem találtam meg.

 

Privát vélemény, ami már rég kikívánkozik belőlem: nekem nem tetszik a SkyCourt, sokkal jobban szerettem a régi terminált. Bár mióta van itt Costa, azóta nemcsak újságot veszek a Duty Free-ben :)

Előzmény: ...FGHKLÉJ (14137)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14139

Ez nagyon tetszik:))) Az év poénja verseny egyik potenciális győztese:)))

Előzmény: giornalista (14138)
giornalista Creative Commons License 2012.08.15 0 0 14138

de ma legalább kiderült, hogy - a cég szerint legalábbis - a fapados utazók számára nehézséget jelent hozzászokni a T2 és a SC hűvösebb, elegánsabb hangulatához, ők ugyanis a kisebb, barátságosabb T1-ről szerettek inkább utazni, és ennek köszönhető az utaselégedettség csökkenése a negyedévben.

 

nyilván nem a kilométeres soroknak a c/in előtt, a forróságnak az UB kordonokban, a kirúgott takarítók miatt eluralkodó kosznak vagy a stressz és a létszámhiány miatt túlterhelt személyzet fásultságának és hozzáállásában bekövetkezett változásának köszönhető mindez, hanem annak, hogy a filléres fapados utazók idegenül érzik magukat az élményterminálon :( de utálom, amikor ostobának néznek...

...FGHKLÉJ Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14137

Köszi mindkettőtöknek! Megtaláltam amúgy a reptér hivatalos ajánlását is Vecsésen keresztül.

Azt hiszem edzésként felfedezem a környéket :)

R2R Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14136

ezt még az lc topikba raktam be, szintén bringás megközelítés kérdésre

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118211193&t=9080771

GreenAbla Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14135

Annak azért nézz utána, hogy hogy tudod szabályosan megközelíteni a repteret bringával, mert anno, amikor a 2-esre költöztünk, ez néhány, kerékpárral munkába járó kollégának gondot okozott. A 4-es útról kell lehajtani a reptér felé, de ugye a 4-esre nem mehetsz fel bringával pl.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (14134)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14134

Köszönöm szépen!

Előzmény: GreenAbla (14133)
GreenAbla Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14133

A volt (?) F porta előtt emlékeim szerint van bringatároló (legalábbis ilyen korlátszerű izé), motorokat is oda szokták volt parkolni. Ez az érkezési szint keleti csücskénél keresendő. Utoljára márciusban jártam pont ott, szal lehet azóta megszűnt.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (14132)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2012.08.14 0 0 14132

Sziasztok! Eddig csak csendben olvastam a topikot, de most borzolnám a kedélyeket egy "50 forintos rájen utas" kérdéssel (nem magyarázkodom, gondoljatok azt amit akartok). Kerékpárt le lehet-e zárni 1 napra valahová a reptéren?

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 14131

41*32*18 ez egy elég egyedi, a vaterán találtam. Navigator Office Paper Solutions van ráhímezve

.

Előzmény: uhb129b (14130)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.13 0 0 14130

amivel én járok az a wizz új szabványába is belefér díjmentesen - simán bele lehet rakni egy heti motyót.

 

Mik a méretei? Esetleg rakj már be ide egy képet róla, hátha nekem is újat kell most vennem.

Előzmény: Törölt nick (14129)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 14129

Pontosan. A kisebbe - amivel én járok az a wizz új szabványába is belefér díjmentesen - simán bele lehet rakni egy heti motyót.

Előzmény: uhb129b (14127)
Pitta2 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 14128

Pontosan így van. Nemrég vettem meg a 2. szabvány fedélzeti bőröndömet és rá pár hétre jelentették be ezt a baromságot. Minden gond nélkül ki fogom fizetni a 10 EUR-t, de akkor is dühít, hogy megszivattak. És nem fogom anyukámat 50 Ft-ért (sem) +b, kedves Utas2

Előzmény: Törölt nick (14124)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.13 0 0 14127

Mi lenne, feladják a szütyőjüket €10-ért, ennyi áldozatot az utas is hozhat,

 

Én pl. kifejezetten utálok sorba állni a check-innél vagy bag-drop-offnál. Részben ezért is utazok mindenhová csak kézipoggyásszal. (2 hetes út még belefér)

Előzmény: Törölt nick (14125)
Utas2 Creative Commons License 2012.08.12 0 0 14126
Amiről te beszélsz, az a "50 forintért az ....-t is megb..." típusú utazóközönségre vonatkozik. Hál' a jó égnek, a plebsz mellett vanbak olyan utasok is, akiknél ez nem téma.
Előzmény: Törölt nick (14124)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 14125

Mi lenne, feladják a szütyőjüket €10-ért, ennyi áldozatot az utas is hozhat, ha már a társaságok ilyen élremenő harcban vannak egymással.

Előzmény: Törölt nick (14124)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 14124

Érdekes lesz, ha bevezetik mindenütt ezt a kisebb poggyász dolgot. Sztem az emberek nem is annyira a 10 EUR miatt, hanem inkább a külön emiatt megvett, és részben használhatatlanná vált táska miatt lesznek nyűgösek. Azt fogják gondolni, hogy OK, most megveszem a még kisebbet, de mi lesz, ha holnaptól már csak egy laptop táska lesz engedélyezve?

Előzmény: leveling (14119)
giornalista Creative Commons License 2012.08.11 0 0 14123

Magzatpózban szúrta ki a röntgen

Egy részeg norvég férfi aludt el és 15 percig keringett a római reptér csomagszállító szalagján. Tovább »

forrás: Index.hu

 

elbeszélésekből hallottam, hogy hasonló még régen nálunk is előfordult, igaz, akkor még rögtön a röntgengép mellett ült a csomagvizsgáló, és alaposan megriadt, amikor poggyász helyett egy gyermek képe úszott be elé a monitoron :))

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14122

A meccset úgyis a nagyok játsszák le, mi csak kibickedhetünk :) Ugyanígy az én "kinyilatkoztatásom" sem jelent többet egy nick mögé bújó troll okfejtésénél. Ezt mellre szívni, ezen megsértődni: értelmetlen.

 

Pesten kívül a lengyel és egyéb EU-s repülőtereket is betámadta MOL. A menetrendből és nyilatkozatokból is látszik, hogy mindenre rányit ami Wizzair és amihez hozzáfér. Az ukrán és egyéb nemzetközi szerződésekkel védett útvonalakat egyelőre nem tudja repülni, tehát ezek még rentábilisan működtethetőek. Ilyen helyzetben nyilván nehéz megtalálni a túlélési stratégiát, de nyilván nem fogja tartósan finnanszírozni a vesztességes magyar útvonalakat az ukrán nyereségből. És számomra a hazai vonatkozás az érdekes.

Mert mit látott eddig az egyszeri utazó (magyar vagy lengyel egyre megy)? a Wizz árban elérhető, korrekt, hűségprogrammal még olcsóbb, netes felülete használható ÉS kicsit a miénk (hazai) is. Ezzel szemben a Ryan habár olcsó, ott szivat ahol tud, nehéz foglalni, arrogáns, pökhendi ember a cég arca.

Mit láthat most: Wizz: egyre olcsóbb, de kapkod, járatokat töröl, rengeteg késés (pl. a BUD-LTN rendszeresen 5-8 órákat késett), bizonytalanságban tart a kézipoggyász méret csökkentésével (a profik tudják, hogy a mostani foglalásokhoz ingyen jár a hagyományos méret: de az egyszeri utazó első kérdése, hogy Wizznél külön kell fizetni a kézipoggyászért? - mert a hírekből ez jött le: az ilyen, csak rosszul kommunikálható újításokat sunyin érdemes bevezetni). Ezzel szemben a Ryan nem olyan rossz, mint a híre: a legpontosabb, nem nagyon töröl, profin elvisz A-ból B-be. Aki bizony eddig (kis) felárral is a Wizzairt választotta, az egyre könnyebben pártol át.

A Ryan remekül adja el a plusz szolgáltatásait mind online, mind onboard. No nem e fórumokon edződött profiknak, hanem a -többségben levő- egyszeri utazóknak. Nincs rálátásom, de az egy székre vetített extra költés véhetően a többszöröse a Wizznek.

Nem temetni szeretném a Wizzairt. Csak annak az álláspontomnak adtam hangot, hogy a jelenlegi stratégia nem szerencsés.

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14121

Sztem lassan inkább vegyetek Expressz újságot:))) Nyugi, mondom _lassan_:)))))) 

Előzmény: VAG (14113)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14120

Pontos:) Most meg ezt olvasom, és nem teljesen értem: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/08/10/senkinek_nem_kell_a_a_malev-orokseg/

Előzmény: Törölt nick (14116)
leveling Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14119

Kezd kicsit off lenni itt, de

ha nem is rettegő fél órákat kell tartani, azért nem ártana észnél lenni, nem igazán értem ezt a túlzott optimizmust. Mert az például tök jól hangzik, hogy a 15 bázisból (amiből 1 kapásból WAU) 8-on nincs is ryan, de a románokat leszámítva azért a legfontosabb bázisokon kerültetek most nyomás alá. Azt meg ne mondd nekem, hogy egy PRG, BEG meg SKP annyit hozna a konyhára, hogy egy esetlegesen feleződő lengyel piacot fedezzen.

Azt pedig, hogy a ryan "van" Lengyelországban illetve "volt párszor" Mo-n kicsit enyhének érzem, most éppen letámadás folyik, ez azért nem az az elrepkedünk egymás mellett és minden happy kategória. Plusz a gyenge kommunikációval és az ilyen új okosságokkal, mint a kisebb (vagy normál de fizetős) kézipoggyász nem fog új utasokat szerezni a wizz...

Részemről itt a vége :)

ON

Előzmény: VAG (14117)
VAG Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14118

Ja, nem személyes, akinek nem inge...

 

Egyébként a SkyEurope-történet kibontakozásához nem sok köze volt a Ryanair-nek, nem voltak ők akkor sem WAW/BUD/PRG/VIE-ban etc, KTW/KRK-ban is csak 1-2 járattal. Pozsonyban tették be a kaput, de az már nem volt túl nehéz.

Előzmény: VAG (14117)
VAG Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14117

Erről beszélek...

 

Szerintem Váradi el tudja dönteni, hogy mit csinál. Valószínűleg ő is látott már csődbement rugógyárat vagy autókereskedést, de attól még nem akar tanácsot adni a maradák rugókereskedőknek. (Btw az általad említett cég tevékenységének 85 %-a is Magyarországon kívül zajlott?). Meg kéne kérdezni az Air Polonia, a Centralwings, a SkyEurope, a MyAir, az OLT Express, a Blue Air és a többi hasonló cég vezetőségét, hogy az ide-oda menekülés segített-e. Azt meg, hogy évek óta van Ryanair Lengyelországban (ahol most pl. 13 gépünk van) és volt - párszor - Magyarországon is, de mégsem lett vége a világnak, már nekem is fájdalmas hetvenötödször leírni. Hihetelen, hogy az ábra alapjait (miszerint pl. mindét cég tevékenységének csak töredéke zajlik Pesten) sem vagytok képesek átlátni, de a nagy kinyilatkoztatások azok mennek (általában téves feltételezésekre, vagy a valós információk morzsáira alapozva).

Előzmény: Törölt nick (14116)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14116

ez a hangulat is jól jellemzi azt, hogy a Wizz nem megfelelő válaszokat ad a Ryan támadására. Más iparágban átéltem hasonló sztorit, ahol a korábban nagyon nyereséges regionális piacvezető addig bizonygatta tétlenül, látszat intézkedésekkel, hogy bírja a versenyt a rányitó nyugati óriással (előremutató válaszlépések helyett), amíg csődbe nem ment.

Nagyon drukkolok a Wizznek, hiszen pár éve 60-70e Ft volt ugyanaz a római retúr, ami most pár ezer (jó nincs ingyen lounge meg mini szendvics), de a Ryan eddigi munkásságát elnézve csak idő kérdése, hogy mikor jut a Wizz a SkyEurope sorsára. Ha nem talál ki valamit.

Az Easyjet úgy menekült ki ebből, hogy átpozícionálta magát: prémium desztinációkra kezdett repülni (pl. Genf, CDG, Nizza) és a Ryannal közös utak egy részét megszüntette. Ezzel a Wizz is próbálkozik, de amíg egy svájci jegyárban minimális tétel a Malpensa vagy FCO illeték, a magyar vagy lengyel vásárló nem feltétlenük ad annyival többet a jegyért.

Az Easy drágább, de van miért megfizetni.

A Wizznek hasonló esély, ha végre elindíthatja a Malév volt keleti útvonalait, amikre a Ryan nem tud rányitni a nemzetközi egyezmények miatt.

Egyébként a Wizz tiszta Ryanair, csak míg utóbbi akár évekig tudja finanszírozni a gyilkos versenyt, előbbi bele fog rokkanni.

Előzmény: VAG (14113)
leveling Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14115

Ennek egyébként szívből örülök (mármint hogy belülről ilyen pozitívan látjátok), nekünk addig jó amíg versenyeztek (de nem kartellesedtek!) :) Én írtam is a múltkor a szomszédban, hogy nem kellene temetni a wizz-t olyan hamar...

Előzmény: VAG (14113)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14114

=D 

Előzmény: VAG (14113)
VAG Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14113
Igen, igen. Bár továbbra is tele van minden járat és a bazisaink 2/3-án egyetlen FR járat sincs, de az önjelölt internetes szakértők vágyai alapján naponta tartunk egy rettegő félórát,.
Előzmény: leveling (14112)
leveling Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14112

Naaa mi ez a negatív hozzáállás? Gyűlnek a világoskék-sárga viharfelhők felétek?

Előzmény: VAG (14110)
powerage Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14111

Tippem szerint ebben az esetben hétvégi programként járna oda rendszeresen egy-egy ingyenes behajtás élvezetéért... 

Előzmény: VAG (14110)
VAG Creative Commons License 2012.08.10 0 0 14110
Bezzeg ha O'Clown találta volna ki és Ryanair lenne a sorompóra írva, akkor lehetne lelkendezni, hogy milyen jó, hogy 04:59 ingyen van és utána is csak 1999 HUF.
Előzmény: Törölt nick (14109)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14109

Legyen inkább wizzairport:))) Ez a két cég jobban hasonlít egymásra:))) Szerintem egyébként fel fogják emelni 1-2 hónap múlva 10 percre, mert nagyon csúnya cikkek leszenek az önhibájukon kívül beragadt autósokról, és a "lelketlen" reptérről....

Előzmény: giornalista (14107)
R2R Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14108

Topiktörténelmi pillanat!

 

EGYETÉRTEK MINDENBEN!

Előzmény: Törölt nick (14105)
giornalista Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14107

tudom, hogy te hogy gondolod :)

 

nyilván a cél az, hogy aki felmegy, fizessen is. az 5 percet nem véletlenül találták i: nagyon labilis, nagyon rezeg a léc, sokan fognak belecsúszni a 2000 forintba (amúgy az első plakátokon még 1500/h áron hirdették).

 

RyanAirport-Budapest, mondhatni. meglátjuk, hogy mennyire jönnek be ezek az unortodox módszerek (fizetős Fast Track Lane, Premium Parking, stb.), és hogy mi várható még a jövőben. eddig rengeteg szolgáltatás járt ingyen, mert a Malévtól beszedett pénzekből ezeket lehetett finanszírozni. tény, hogy amellett, hogy utasszám tekintetében nem jelentős a lemaradás a tavalyi évhez képest, BUD-ra most olyan légitársaságok járnak, akik érdekeltek a saját túlélésükben, nem úgy, mint a Malév. akinek ráadásul a fennmaradása múlott azon, hogy BUD-on van a bázisa, így inkább fizetett.

Előzmény: Törölt nick (14106)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14106

Na itt a probléma....a reptér szerint az prémium szolgáltatás. Én azt gondolom, hogy nem kellene annak lennie.

Előzmény: giornalista (14104)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14105

Én felemelném 10 percre, de hangsúlyozom, én még 5 pernél többet sosem töltöttem fennt, akkor sem, amikor még szabad bejárás volt. Nekem elég az 5, de lesznek, akik megszívják. Nyílván erre játszik a reptér is.

Előzmény: giornalista (14100)
giornalista Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14104

mondjuk akinek kevés az 5 perc és sok a 2 ezer, az megállhat továbbra is a lenti nagy parkolóban, ahol 10 percig ingyenes, a fél óra pedig csupán 800 forint (egy óra meg 1200). én biztosan nem mennék a föntibe, nem kockáztatnék, mert ez tényleg sok pénz.

 

a "premium parkoló" látványosan nem arra lett kitalálva, hogy tele legyen "csak kirakom a családot ingyen" típusú résztvevőkkel. arra utaznak, hogy aki felmegy, az fizessen is, elvégre az airport szerint ez premium szolgáltatás.

 

egy jó hír: a többször emlegetett, hónapok (évek?) óta nem működő óra a 2B indulásin, közvetlenül az új Celebi iroda előtt (egykori Malév-iroda), az UB beszállókártya-ellenőrzési pontjánál ismét jár és mutatja a pontos időt :)

Előzmény: Torbad (14103)
Torbad Creative Commons License 2012.08.09 0 0 14103

tegnap meglepődésemre sikerült kipróbálnom az új rendszert, érdekes....sorompó,kártya...5perc....éjfélkor is éppen elég volt, csúcsidőben kéremszépen ez totál bukott mutatvány az fix....álltam már ott több mint 5percet mert senki nem ment sehová, ahogy gondolom más is, szerintem ez elég durva dolog hogy 5perc után 2 ezret kell fizetni...MIRE IS? ha beállok parkolni, oké,kifizetem,de csak azért hogy kitegyek netán 4embert a kocsiból, mindegyiknek kiveszem a csoamgját....édeskevés az 5perc még arra is hogy elhagyjam a "fizetős részt". az utat is átszabták ami felvisz az emeleti szintre, sikerült is jól egyből a parkolók felé mennem :) 

Szerintem ez azért gáz,főleg hogy 2 ezer azért mert bejahtasz,és önhibán kívül nem vagy képes elhagyni ezidőn belül... :S

Ebből sok jó nem lesz.

METYA Creative Commons License 2012.08.08 0 0 14102

Háááát, Hardy elvtárs aztán tudja a tutit.

Tehát taxi megáll, utas számlát kér - esetleg angolul lebetüzi a cég nevét - majd előkapja a hitelkártyáját amivel fizet. Taxis számlát nyomtat, lehúzza a kártyát, odaadja az utasnak, aki gondosan elteszi a tárcájába, mert ugye el kell számoljon vele, majd kikászálódik az autóból, és - az addigra már síkideg taxistól - elveszi a bőröndjét. Taxis autóba vágja magát, padlógázzal indít, és szlalomozik az autók-emberek között a sorompóig. Mindezt 5 perc alatt.

NA.

 

Tehát akkor 1 hónapos tesztüzemet vezessünk be, és minden egyes - indokolatlanul - sarcot fizető taxis számláját fizesse Hardy elvtárs. Ha igaza van, akkor nem kell fizetnie. Ha nincs igaza, akkor érezze a saját pénztárcáján, hogy mekkora baromságot mondott...

 

Mellesleg megoldották azt, amiről hónapok óta koptattam a billentyűzetet ebben a topicban...

:-)))

Igaz, hogy elég amatőrnek tűnő módon...

:-((((

Előzmény: Törölt nick (14099)
jazzcool1,2 Creative Commons License 2012.08.08 0 0 14101

szánalmas üzemeltető irracionális szabályozással hozza tényleg bajba a céget. 

Előzmény: Törölt nick (14099)
giornalista Creative Commons License 2012.08.08 0 0 14100

lassan ideje lenne bezárni az egész repteret.

Előzmény: Törölt nick (14099)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.08 0 0 14099
giornalista Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14098

egy váró épület lesz. az utasok továbbra is a Sky Courtben esnek át az ub-n, és onnan mehetnek majd át - gondolom a beszállítókapuk valamelyikén keresztül - a konténerekből felépített várókba. a funkciója pedig az lesz, hogy ne a nyílt betonon várakozz télen és nyáron, hanem legyen hová behúzódni.

Előzmény: Törölt nick (14094)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14097

Írtam bele, de nem látszik a Fónia topikok közt a felsorolásban. :-o

 

Előzmény: Leszállópálya (14091)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14096

Köszi szépen!

 

mindjárt írok bele néhány kezdő témát!

Előzmény: Leszállópálya (14091)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14095

Igen, de ez regisztrációs. Ha jön valaki új, gyakorlatilag nem tud hozzászólni.

 

(meg én sosem találom azt a topikot, mert valahol máshol van)

Előzmény: Törölt nick (14089)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14094

Akkor hogy lesz? Hogy jutnak el az utasok a Skycourtból abba az épületbe és onnan a repülőhöz? Egyáltalán akkor mi lesz abban az épületben, mi lesz a fukciója?

Előzmény: R2R (14088)
giornalista Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14093

a hegy alján ugye továbbra is 10 perc. meglátjuk, hogy működik majd, az biztos, hogy én ennyi pénzt nem kockáztatnék. teszem azt, valami mazsola kicsúszik az 5 percből, de azért odaáll a sorompóhoz, feláll mögötte a sor, tolatna vissza, mozdulj arrébb, és közben már mehetsz te is fizetni.

 

egyébként írta valaki, hogy az az 5 valójában 10 perc odafönt is, csak nem így hirdetik.

 

a 2000/fél óra nagyon durva összeg. korábban 1500/h volt a táblára kiírva...

Előzmény: Törölt nick (14092)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.04 0 0 14092

Új parkolási rend a Liszt Ferenc repülőtéren

Ha öt percnél többet akarnak a fernti terminál járdájánál tölteni, 2000 forint lesz fél órára. Tovább »

forrás: Index.hu

 

5 perc lett. Nekem bőven elég, hogy kitegyem, felvegyem akit akarok. Sok embernek kevés lesz. Tisztességesebb, és kevésbé lehúzás szaga lett volna a 10 percnek. Kíváncsi leszek,  a koccanásos balesetek statisztikájára. Ugye, senki nem szeretne kifizetni 2000 FT-ot, tehát igyekezni fog. A kapkodás pedig - mind az köztudott - a figyelem, koncentráltság rovására megy......

Leszállópálya Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14091

Remélem, hogy megfelel: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213333

Töltsétek meg élettel.

Előzmény: uhb129b (14086)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14090

Sztm illogikus lenne plusz embereket allokálni rá a  mostani helyzetben. 

Előzmény: Törölt nick (14087)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14089
Előzmény: uhb129b (14086)
R2R Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14088

nem így lesz

Előzmény: Törölt nick (14087)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14087

Sziasztok!

 

Ezt az újonnan épülő Ryanair terminált (könnyűszerkezetes épület) úgy kell elképzelni, hogy miután megépül a Ryanaires utasok teljesen kikerülik a mostani terminált, Skycourtot és abban az új épületben lesz minden a checkintől az UB-n át a beszállításig minden? Mert ebben az esetben logikusabb lett volna a T1-et Ryanair terminállá átalakítani, nem?

uhb129b Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14086

Valami szakmait. Ami nem zártkörű. És légitársaságoktól, repterektől, repülőgép típusoktól, stb. független. Tehát semleges. Ahol meg lehet beszélni, hogy pl. mi az előnye és hátránya a Rynair árazási rendszerének? Föl kell-e rakni az APU-t a Minimum Equipment Listre? Lehet-e két Maintenance Postholder egy légitársaságban? Mi lesz az izraeli-magyar bilaterálissal most, hogy az EU aláírja velük az nyitott égboltot? Stb...

 

Amióta a Malév összedőlt, nagyon szétszéledtek a fórumról a szakmabéliek. Alig akad egy-egy szakmai téma, amit megvitatnánk itt. A legtöbb beszélgetés a fedélzetre felvihető folyadékok és a reptéri parkolási lehetőségek szintjén mozog. (én legalábbis így tapasztalom)

 

Régen volt valamilyen szakmai topik a repülésről. De az valamiért zártkörű volt. Nem is tudom, megvan-e még?

Előzmény: Leszállópálya (14085)
Leszállópálya Creative Commons License 2012.08.03 0 0 14085

Milyen topikot szeretnél?

Előzmény: uhb129b (14083)
Leszállópálya Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14084

Idézem a "Halló, Belváros" című legendás hangjelenetet Kern Andrástól:

"...Központ, nem tud valamit csinálni?
 - Nem. Én sem magukat akartam hívni..."

Előzmény: uhb129b (14083)
uhb129b Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14083

OFF

 

Én hogyan tudnék új topikot indítani?

 

Van nekem ilyenre lehetőségem / jogosultságom?

 

ON

Előzmény: Leszállópálya (14077)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14082

Jön az Ural Airlines 2012. október 3-tól:

 
Ekaterinburg – Budapest
U6761 SVX1555 – 1635BUD 320 3
U6762 BUD1740 – 0150+1SVX 320 3

 

http://airlineroute.net/2012/08/02/u6-klvbud-oct12/

uhb129b Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14081

Nekem ebben semmi meglepő nincs:

 

1) Ferihegy fapados reptérré kényszerül átvedleni. Ennek része a fizetős fast track

 

2) Egyébként pl. Heathrow-n is van Fast track és azért is fizetnek a légitársaságok

 

3) Ferihegyet az adósság is, meg az adók is nyomorítják. Nem meglepő, ha mindenért pénzt akarnak szedni.

Előzmény: Törölt nick (14063)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14080
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14079

Ezt most miért? Vitatkoztunk, nem volt anyázás. Már ennyi sem fér bele?

Előzmény: Leszállópálya (14077)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14078

Engem nem izgat. A no comment ebben a kontextusban kifejez pár dolgot, amit itt páran meg is értettek. Ennyi.

Előzmény: R2R (14064)
Leszállópálya Creative Commons License 2012.08.02 0 0 14077

Ugye ezt nem folytatjátok?

 

giornalista Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14069

mondjuk aki azt kitalálta, hogy a gépét épp lekéső utast át kelljen küldeni a GO4 travelbe fast track voucherért, beállítanám a pultba, hogy ezt adja is tovább a tajtékozó utasoknak. akik nyilván nem mennek oda, elindulnak körbe, majd az első adandó alkalommal átmásznak a kordonok alatt, sűrűn elnézést kérnek minden megértő utastól, hogy épp indulna a repülőjük és szeretnének felszállni rá, és odaáll az elsőkosárba talán hamarabb is, mintha beállt volna a babakocsisok mögé a fast trackra...

 

a premium parkingot értem és nagyon adom is. de ez a fast track... annyit nem nyer vele az utas, hogy megérje 5 eurót kifizetni érte. cserébe milliónyi konfliktust generálunk teljesen feleslegesen egy egyébként sem igazán konfliktusszegény zónában...

 

de a szórólapot azért a kezébe nyomjuk :)

Előzmény: R2R (14066)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14068

Köszönöm, hogy nem nekem kellett leírnom =D 

Előzmény: R2R (14064)
R2R Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14067

mellesleg én is csak etettem kicsit, úgyis pangás van, régen kacagtunk már itt a topikban :D

Előzmény: giornalista (14065)
R2R Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14066

utolsó soraim... nem jó megoldás

 

amúgy go4travel pult

Előzmény: giornalista (14065)
giornalista Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14065

a trollal nem bírok egyetérteni, mert nyilván, amit gondol, az egyébkétn faszság.

 

de a Fast Track is az, és a cikkben elég sok igazság hangzik el sajnos. a Fast Track semmit sem ér egyébként, mert tele van babakocsisokkal, tolókocsisokkal, személyzetekkel, egyébként meg em 2, hanem 5 euró, nem tudom, mit pontatlankodik a cikk.

 

de tényleg ciki, és tényleg idióta, ostoba dolog. ezen lehet, hogy fog pár eurót a reptér, de hogy a világot nem váltja meg, az is biztos.

 

annyit lehet felhozni mellette, hogy végre nem csak a dolgozókon spórol, hanem az utasokra is áthárít valamit a cég. de én például azt sem tudom, hogy hová kellene küldenem az utast voucherért...

Előzmény: R2R (14064)
R2R Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14064

pontatlan a cikk.

téged meg mit izgat? no comment, teee...

a sznob uraságnak derogál a 99HUFos utassal együtt mutatkozni, pffff

játsza le a légitársasággal. vagy a hochtiffel. egy alitali, aegean megteheti hogy megoldja? a tisztelt biznisz utasok, főként LH, olyan szépen tudtak anyázni, meg faszolni, hogy 65 lépést kell megtenniük, amig vitatkoztak kétszer bejutottak volna. vicces volt, mikor szidták Budapestet, szembesíteni velük azt a tényt, hogy német tulajdonosa van :) rendezzék le egymás között otthon :D akkor kicsit árnyalódott a dolog, mert hát csak a mi kutyánk kölke... jaaaaa

Tisztelet az értelmesebbnek, aki 5mp alatt tudomásul vette és bejött pikkpakk

 

Nem védem, mert nem jó megoldás, tényleg, de mégse arról van szó hogy mostantól levágják az egyik kezüket ha nem vesznek FT vochert

Előzmény: Törölt nick (14063)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.01 0 0 14063
Zolker Creative Commons License 2012.07.28 0 0 14062
uhb129b Creative Commons License 2012.07.26 0 0 14061

Na de se Bécsben, se Varsóban, se Prágában nem lehet olyan jó pacalpörköltet meg lángost enni, mint Magyarországon! :-)

Előzmény: Bahndi (14054)
R2R Creative Commons License 2012.07.26 0 0 14060

nem. FR-en a beszállítást korábban kezdik és a T-30 az már kapuzárás. na most vagy bezárják vagy nem, de erre nem terveznék koppra érkezést.

Előzmény: Törölt nick (14059)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.26 0 0 14059

Érdemes kockáztatni a 6:10-es, 6:20-as Ryanair gépekhez feladott csomag nélkül?

 

első metró, menetrend szerinti érkezés KÖKI-re: 5:01

200-as busz indulás KÖKI-ről: 5:05, F2 érkezés köny szerint: 5:28.

R2R Creative Commons License 2012.07.26 0 0 14058

igen, igen én a mostani helyzetet jellemeztem. a tavalyi év alapján lehtett volna fejlesztésekben gondolkozni (beruházói szempontból, utas és országkép szempontból pedig bármikor)

Előzmény: Bahndi (14057)
Bahndi Creative Commons License 2012.07.26 0 0 14057

Ebben tökéletesen igazad van! Ugyanakkor ilyen viszonyok között is Ferihegy 2011-ben rekord forgalmat bonyolított! A 9 milliós szám már predesztinálná az üzemeltetőt és a minősíthetetlen politikai vezetést egy európai színvonalú szolgáltató infrastruktúra kiépítésére! A repteret milliós számban használták (sajnos most már csak múltidőben) külföldi átszálló utasok és a hazánkba települt multik külföldi munkatársai, vezetői, valamint az ide látogató külföldi túristák. Akármelyik célközönségről beszélünk, számukra pl. a reptérről a városközpontba való eljutás már egy külön kihívás! Buszozás a Kökire, aztán átszállni egy aznap talán ki nem gyulladó metróra, vagy beülni az egymást terrorizáló taxiba? Kis országunk meglehetősen nehéz helyzete ellenére a Malév leállásáig azért ment ez a szekér!

Előzmény: R2R (14055)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14056

Leraktak a rohadtak... :)

Előzmény: R2R (14053)
R2R Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14055

azért ebben az is benne van, ott van fizetőképes, utazásra költeni tudó utas (igaz ez prágára és varsóra is) legyen üzleti vagy turista. Nálunk az emberek nagyrésze a napi megélhetéséért küzd sajnos... :(

Előzmény: Bahndi (14054)
Bahndi Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14054

A Malév megszűnését követően cégünk üzleti útjainak szervezése nem minden esetben könnyen megoldható feladat! A hét elején Németországba kellett utaznom és mivel a stuttgarti járatot jelenleg kizárólag a Germanwings repüli, az általuk biztosított járat meglehetősen kései érkezése miatt Bécsből kellett utaznom. Négy éve nem utaztam az osztrák fővárosból, de az ottani fejlesztések, a forgalom és az utasszám elképesztően megdöbbentett (talán az itthon jelenleg tapasztalható látvány tükrében)! 20-25 évvel ezelőtt a két repülőtér még egymással versengett a régiós elsőségért, de mostanra a különbség elképesztő! Több mint 30 éve repülőbarátként borzasztóan elkeserít, hogy továbbra sem kapok, találok magyarázatot a jelenlegi dilettáns vezetés polgári repüléshez való meglehetősen negatív hozzáállására! Bécs egy igazi világvárossá nőtte ki magát és ehhez méltó körülmények között fogadják az oda légi úton érkező vendégeket! Mi pedig szagoljuk az apronon hosszas várakozásra kényszerült utasok kényszerű szükségletkielégítésének kellemetlen hatásait! Vonat a reptérig, parkolóház, konferencia terem vagy szálloda? Ez luxus? Akkor Prága és Varsó miért tudta már megoldani? Ez nem luxus, csak törődés és elhatásrozás, ami nálunk nincs! Marad a gyalogolás és a pusztulat, vagy megyünk Bécsbe tervezett légiutazásunk kultúrált körülmények közötti megkezdéséhez! Ja, és Bécsben még a Germanwings is csőre áll!

R2R Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14053

gatoztál? Fene a jó dolgodat :)

Előzmény: Törölt nick (14051)
malazs Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14052

Szó szerint sportreptér :-)

Előzmény: Törölt nick (14051)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14051

Az egyesre (GAT) jöttek kivéve Eto'o-t, aki magángéppel jött Párizsból egy órás késéssel.

 

F1-ből csak Kovalainen jött délelőtt (+ a szürke géppel vagy 50 versenybíró Londonból), a többiek holnap érkeznek.

Előzmény: malazs (14049)
ts__ Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14050

Ők jöttek

Előzmény: malazs (14049)
malazs Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14049

BUD-on TU-154M? Állítólag a Mahalacska érkezett vele.

malazs Creative Commons License 2012.07.25 0 0 14048

Nem BUD szerencsére, remélem nálunk ekkora baki nincs:

 

11 éves fiú bliccelt a repülőn

A levegőben vették észre, hogy nincs jegye a Manchaster–Róma-járatra felszökő kisfiúnak. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.23 0 0 14047

Tegnapi tapasztalat: 22.40 KL1979. A gép percre pontosan érkezett. Előtte 2 perccel FR jött BVA-ról, kettőjük előtt pedig 20 perccel érkezett LH. 23.15 kor jelentek meg a barátaink a 2A  kijáratánál. 

viricsi Creative Commons License 2012.07.23 0 0 14046
Booboo Creative Commons License 2012.07.20 0 0 14045
viricsi Creative Commons License 2012.07.20 0 0 14044

Ha szereldének nevezed azt a helyet, ahol a zsömle-kenőcs-szalámi-sajt-saláta szendviccsé áll össze, akkor rendben vagyunk. :-)

Előzmény: Törölt nick (14043)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 14043

Igazad van Ricsi, pont úgy volt ahogy leírtad... régen. Sajnos nagyon rég elvitték már onnan a sütőket és a hidegkonyha is évek óta üzemen kívül áll. A szerelde része volt az ami még üzemelt valamennyire. Ezt speciel első kézből tudom, ott (a konyhán) dolgoztam. :)

Előzmény: viricsi (14041)
viricsi Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14042

Elég lesz egy "minden nap" is a szövegembe.

Bocs.

Előzmény: viricsi (14041)
viricsi Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14041

"...de a Cateringben még régóta nem készítenek ételeket, majdnem 10 éve készen hozzák Ferihegyre..."

 

Ezt rosszul tudod, ugyanis a Malév csődig szorgos női kezek gyártották minden nap a szendvicsek tömegét minden nap a hidegkonyhán és szakácsok sütögettek mindenféle husikákat (lehet, hogy szendvicsbevalónak) a konyhán.

Csak a csőd után vált kihalttá a Catering épülete.

Előzmény: Törölt nick (14036)
malazs Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14040

Kiemeltem a lényeget ;-)

Előzmény: Törölt nick (14038)
GreenAbla Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14039

Legalábbis volt ilyen járatunk is.

Előzmény: Törölt nick (14038)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14038

Anno a Malév is így oldotta meg európai járatait, vitte magával a visszautat.

Előzmény: malazs (14037)
malazs Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14037

Számomra ez a mondat aggasztóbb:

"Sok légitársaságokmeg tudja oldani az utasai ellátását más módszerekkel, jellemzően úgy, hogy az indulási reptéren, például Frankfurtban, Münchenben, Párizsban annyi fedélzeti ellátmányt vesznek fel a gépek, amely elegendő a visszaútra is."

 

Ez inkább média szerencsétlenkedés...

Előzmény: Törölt nick (14036)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14036

A repterünk a szégyenünk

Előszőr (<- ilyen magyar szó nem létezik!) becsődöl a Malév, utána nem jár a repülőkhöz busz, tehát mindenki mehet gyalog a 40 fokos hőségben vagy a szakadó esőben, majd a Ferihegyről felszálló gépeken nincs ellátás. forrás

 

Valóban a reptér tehet a Malév csődjéről, ahogy arról is hogy a Ryan nem bérel buszt, illetve a még az LRI idején Majtány által kiszervezett Kft.-hez is rendkívül sok köze van. Nem ide tartozik, de a Cateringben még régóta nem készítenek ételeket, majdnem 10 éve készen hozzák Ferihegyre, szóval az áram kikötésének semmi köze a fedélzeti ellátmányhoz, meg lehetne másképp is oldani.

Balikaa Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14035

Jó, rendben, hagyjuk. Amúgy köszönöm, tudom, hogy baj lenne, ha robbanóanyagot vinne fel valaki. Ezt a viccelődés és a felvilágosításod elött is tudtam. De tényleg nem ér ennyi szót ez

Előzmény: Törölt nick (14034)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14034

Szerintem te értesz félre. Egy szóval nem mondtam, hogy anyukád terrorista lenne még azt se, hogy direkt vitte fel. Azon gúnyolódtál, hogy felvitte és mégsem robbant fel. Majd ha ugyanarra a gépre más is felviszi a folyadék_nem_vizet, akkor lenne baj erre céloztam.

Előzmény: Balikaa (14031)
giornalista Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14033

mondjuk a fémcsatos öv nem fog minden esetben sípolni. az enyém sem sípol, direkt olyanban járok :)

Előzmény: Pitta2 (14032)
Pitta2 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14032

Nem vagyok egy képzett terrorista, nem tudom mennyi folyadék kell egy bombához, de ha akarnám biztosan fel lehetne csempészni egy ilyen szerkezetet.

Nem csak Bergamoban lazák. TSF-en úgy sétáltunk át a secun, hogy a 1,5 literes palack a hátizsák külső részében maradt, rajtam fém csatos öv volt és nem csipogtam be. Persze ha egy reptér reggel 6-kor nyit és 1/2 8-ig 4 gép indul el, ott nincs sok idő a biztonsági ellenőrzésre.

Előzmény: Balikaa (14031)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14031

Nincsenek Neked véletlenűl szövegértési gondjaid? Mondom Anyám benne FELEJTETTE a kéziben a vízét, amit amúgy ki akart volna önteni, csak kiment a fejéből. Ergó nem jópofáskodott a folyadékkal. Én próbáltam jópofáskodni otthon, a számítógép elött, amiért talán nem jár bírság, és nem is veszélyezteti az utasbiztonságot. Még véletelnül sem neveztem genyónak az UB-st, csak annyit írtam, hogy Anyámól nem vették el Bergamóban. Erre nem az lett a reakciód, hogy igen, sajna van ilyen, meg kéne büntetni a repteret, biztonságtalannak kéne nyílvánítani, ki kéne rugni az secus emberkét, vagy valami ilyesmi, hanem hogy anyám jópofáskodik a folyadékkal, amikor emberek halnak meg robbanószerektől...

Előzmény: Törölt nick (14030)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.19 0 0 14030

 

 

Arról írtál, hogy anyukád felvitt fél liter vizet és "Mégsem robbantak fel, pedíg megijedt:-)"

Halkan jegyzem meg, hogy néhány szabály megváltozott és kaptak már helyszíni bírságot pont folyadékkal jópofáskodó utasok a rendőrségtől, úgyhogy hajrá!

 

A viccelődésedhez még annyit, hogy ez nem tabu téma, viszont érdemes tisztában lenni azzal mit képes okozni az "ártatlan vizecskének" tűnő vegyület, amit ezek a genyó szekusok elvesznek a szegény ártatlan utasoktól.

 

Bizonyára hallottál a londoni 7/7-ről, akkoriban az emeletes busszal ezt tette (a metró támadások idején):

el tudod képzelni tízezer méter magasan mi történik ilyenkor a repülővel? Megijedni valószínűleg nem lett volna ideje...

"Az extrém fizikai erő annyira szétroncsolta az áldozatok testét, hogy a rendőrségnek sok időre volt szüksége a halottak pontos számának megállapítására, valamint annak kiderítésére, hogy a merénylő az áldozatok között volt vagy sem. A robbanás következtében több járókelő is megsérült az utcán, valamint a környező épületekben a szétszóródó törmelékek kárt okoztak."

 

Viccelni persze lehet sőt, akadnak jó UB-s poénok is, bár mostanában az utasok sokkal viccesebbek.

Előzmény: Balikaa (14028)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14029

10én csippantott Bergamoban az a hölgy, akivel épp voltam - és mivel nem volt hölgy szekus, illetve szart az egészre, ezért egy "Va bene" mellett intettek, hogy mehetünk. Ezt csak így , kicsiben merem leírni :) 

Előzmény: Balikaa (14028)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14028

ugye nem jól értem, ha azt vélem kiérezni az írásodból, hogy mármár én vagyok a hibás, hogy itt viccelődök, és nem a bergemo-i secu, hogy felengedte? Én csak annyit igyekeztem jelezni, hogy nem mindenhol működik hibátlanul a secu, majd, hírtelen felinduásból próbáltam egy viszonylag mókás félmondatot utánarakni a mondandómnak, mint egy csárterutas. Bocsánat, ígérem, soha többé nem viccelek se utasbiztonsággal, se ellenőrzéssel, se vízzel.

Előzmény: Törölt nick (14027)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14027

Fél liter víztől még nem fog lezuhanni anyukád gépe sem, viszont ha a 2005-ös londoni (peroxid) anyaghoz hasonlót hoztak volna működésbe, nem viccelődnél itt most csárter utashoz méltóan.

Előzmény: Balikaa (14021)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14026

Meg a Qqriq-t is. Ja, azt nem.

Előzmény: uhb129b (14025)
uhb129b Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14025

Na de a Quellét "u"-val kell írni! :-)

Előzmény: Gregor83 (14023)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14024

Nyugi, a Qantas-t tudom, mert képben vagyok, hogy mit rövidít

Előzmény: Gregor83 (14023)
Gregor83 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14023

Ugyan, de ez kiverte a szemem es megmagyarazhatatlan allergiam van tole... Ennel jobban Quantas-tol kapok rangast. :)

Előzmény: Balikaa (14022)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14022

Könyörgöm, könyörgöm. Köszönöm hogy szóltál, ha nagyon ráérsz, nyugodtan javítsd ki a többi hibámat is, sokat fogsz találni.

Előzmény: Gregor83 (14020)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14021

Utasbizonsághoz csak annyit:

Tegnap Anyámnak Bergamoban sikerült a kéziben felejtenie a fél literes vizét, és csak a fedélzeten kortyolva vette észre. Mégsem robbantak fel, pedíg megijedt:-)

Gregor83 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14020

Qatar, konyorgom...

Előzmény: Balikaa (14019)
Balikaa Creative Commons License 2012.07.18 0 0 14019

A Lufthansán, Britishe, Quataron, stb. is megtehetsz sokmindent, amit pl. a Ryanen nem. Reptérben ugyan ez. Sok esetben választhatsz, hogy fapadosssal vagy hagyományossal menj, sok esetben nem. Reptérben pl. nálunk valóban nem választhatsz, más országokban meg igen. Ez így van valóban.

Előzmény: METYA (13978)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.17 0 0 14018

Egyenek is bőségesen, a gépen nehogy éhen halljanak szegény utasok...

Előzmény: R2R (14017)
R2R Creative Commons License 2012.07.17 0 0 14017

Pitta2 Creative Commons License 2012.07.17 0 0 14016
Biborlevel Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14015

Köszönöm a segítséget :)

BJani Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14014

azt nem tudjátok mikor lesz újra vágva?

 

Passz, de szerintem még jópár hét. Az előzőt is megvárták míg vagy fél méteresre megnőtt. Most kb. 10 centis.

 

Illetve hogy kinek tudnék szólni,hogy igény lenne rá?

 

Passz, de én mondjuk szétnéznék a honlapjukon a kapcsolatok részen. Talán a "vállalati kapcsolatokért" felelős manusz lehet az embered, de ez csak 1 tipp...

Előzmény: Biborlevel (14001)
malazs Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14013

Bizony! Ezért ne említsd a 24€-s díjat mint ami utasonként a reptérnek van fizetve! Egy az hogy közel sem ennyi,a másik hogy a fizetendőnek is csak a töredéke az amit te fizetsz,de az ajtócsapkodás az megy!

Előzmény: Törölt nick (14010)
uhb129b Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14012

Főtaxi 6.500-ért vitt volna haza (Újpestre), míg a rendelt Tele5 taxi 4.600-ért

 

Jó tudni! Köszi!

Előzmény: GreenAbla (14006)
bankii Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14011

Ne vesszetek má' össze!

 

A "...korántsem fizeti ki azokat a díjakat mint egy..." a magyar nyelv szabályai szerint nem azt jelenti, hogy semmit nem fizet, csak nem annyit...

 

Ez meg ugye tény.

 

Mielőtt saját magadról rántod le a nickenév homályát, gondold át a felháborodásodat.

Előzmény: Törölt nick (14010)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14010

Ember! Két cég letárgyalt valamit. A Ryan olyan feltételeket tárgyalt ki magának amilyet tudott. Egy megegyezéshez két fél kell, tehát azt gondolom, hogy a reptér nem azért szolgálja ki a Ryant h ráfizessen. Akkor miért kell szívni a Ryannek a vérét állandóan, ezzel a "nem fizet, csak használja a repteret" nevű baromsággal??? Tárgyaltak, megegyeztek. Pont. 

Előzmény: malazs (14003)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14009

Jajj....  

Nincs étel a Ferihegyről induló gépeken

A Malév-csőd elintézte a több légitársaságnak eddig szállító céget, van, aki Dohából hoz ételt. Tovább »

forrás: Index.hu

GreenAbla Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14008

A Taxi 2000 számát nem tudtam fejből, de ezentől akkor őket vesszük igénybe. :)

Előzmény: Törölt nick (14007)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14007

Árban a Taxi2000 az egyik legjobb nagy társaság, Újpest viszonylatban 3790 Ft bármely irányban. Vagy a TaxiPlus.

A Főtaxi valóban drága lett: érdekes, hogy amíg a Zóna volt, addig nem nagyon volt nála jelentősen olcsóbb alternatíva, míg most 2200 Ft a különbség, azaz több mint 50%-kal drágább a Főtaxi.

 

Előzmény: GreenAbla (14006)
GreenAbla Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14006

Az tény, hogy a Főtaxi arcátlanul drága. Múlt héten érkeztünk haza Lengyelországból, a Főtaxi 6.500-ért vitt volna haza (Újpestre), míg a rendelt Tele5 taxi 4.600-ért, szal inkább megvártuk azt a 10 percet, amíg megérkezett.

Előzmény: uhb129b (14005)
uhb129b Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14005
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14004

de ettől még ugyanúgy van kezelve a KLM-es és a Ryanaires utas.

Előzmény: malazs (14003)
malazs Creative Commons License 2012.07.16 0 0 14003

Jah, csak 2 dolog: Gyanítom a RYAN korántsem fizeti ki azokat a díjakat mint egy Lufi,KLM,Alitalia és itt nem csak az utashidat vagy a buszt kell nézni. A másik majd olyanért kell reklamálni amit valóban a "kedves" utas fizet ki. Maradjunk annyiban hogy 4-6000 ft-ból nem fogsz sem te, sem a RYAN 24€-t kifizetni,pláne hogy még profitja is legyen. Szóval ez esetben nem kap BUD 24€-t utánad.

Előzmény: Törölt nick (14002)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 14002

A reptér szempontjából, nem mindegy ki fizeti ki neki? Az utas vagy a fuvarozó? Ígyis-úgyis megkapja a pénzt.

Előzmény: malazs (13991)
Biborlevel Creative Commons License 2012.07.15 0 0 14001

Köszi a választ :) azt nem tudjátok mikor lesz újra vágva? Illetve hogy kinek tudnék szólni,hogy igény lenne rá?

Előzmény: BJani (13999)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.14 0 0 14000

Olyannyira alaptalan volt, hogy a kipublikált 5 perc valójában 10 perc, egy esetleges fennakadás (nagy forgalom) esetén se lépjék át a jóhiszemű hozzátartozók.

Előzmény: Zolker (13998)
BJani Creative Commons License 2012.07.14 0 0 13999

Valaki nem tudja mikor vágják megint és bálázzák?

 

Az 1-es pálya környékét 1-2 hete vágták, a bálák már nincsenek a placcon.

Gondolom ez persze rossz hír neked...

Előzmény: Biborlevel (13993)
Zolker Creative Commons License 2012.07.14 0 0 13998

Ezek szerint alaptalan volt a fórumhiszti. :)

Remélem, minden érintett megnyugszik.

Előzmény: giornalista (13986)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.14 0 0 13997

Ez sajnos általános - már régen is az volt :( 

Előzmény: Utas2 (13996)
Utas2 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 13996
Egy hete pont ugyanilyen bumburnyák, ostobán negatív attitüddel találkoztunk a KLM járatot Budapesten becsekkoló Malév GH-s hölgy részéröl - mintha még neki állt volna feljebb, hogy egyáltalán minek vannak utasok... Udvariatlan, nem köszönös fajta volt.
Előzmény: Törölt nick (13995)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 13995

8h30 körül. Engem nem zavart, hogy nem köszönt vissza senkinek csak némán tette a dolgát, de pl. a sorban előttem álló holland nyugdíjasok, akiknek a köszönését szintén pökhendien nem méltatta válaszra, ezt beszélték ki az UB átvizsgálás alatt.

Normális esetben a beszállókártya becsippantás a következő képpen szokott történni: köszönés - a kártya elkérése - jó utat/have a nice trip. Sor nem volt. Nyilván előfordul, hogy egy kollega mérges a világra, rossz passzban van, de akkor tessék őt olyan pozícióba berakni, ahol nem kell utasokkal foglalkoznia. Országimázs könyörgöm.

Előzmény: Törölt nick (13994)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 13994

Mikor mentél be? (9:00-9:30?) Miért volt bunkó?

 

Nekem ment a net a 2B-v és a 2A-n egyaránt ma délelőtt Samsung Galaxy 5.0-n. Van egy olyan, hogy "Bud free wifi" illetve "Telenor Airport" vagy mifene, azokat próbáld.

Előzmény: Törölt nick (13992)
Biborlevel Creative Commons License 2012.07.13 0 0 13993

Sziasztok!

 

Egy kis segítségre lenne szügségem :) Tavaly voltak széna/fű bálák a reptérnél amiket el lehetett hozni.

Valaki nem tudja mikor vágják megint és bálázzák? Vagy esetleg egy telefonszámot valaki nem tudna,hogy megérdeklődjük?

 

Nagy mennyiségben szeretnénk elhozni :) Nagyon fontos lenne! Előre is köszi a választ! (esetleg e-mailben is : biborlevel@citromail.hu )

 

:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 13992

Ma reggeli tapasztalat a 2B-n: bunkó, szótlan beengedő hölgy az UB előtt. Az ingyenes net nem működik csak a "Malév" lounge.

malazs Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13991

Sorry de a 2x3000 ft-os jegyből miként is sikerül ott hagyni 24€-t? :-)))) Lehet ez a pénz ki van fizetve,de az is biztos hogy ilyen jegyár mellett nem te hagyod ott ;-)

Előzmény: Törölt nick (13990)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13990

Nem akarsz Te kicsit sokat?:)))) AZért a rongyos ~24 EUR ért, amit otthagysz PSC+security tax címen a reptérnél, még tájékoztassanak is?:))))) Apropó! Néhányan felvetették ezt a fapados reptér dolgot. Azaz, azért fizetsz, amit használsz. Na ok, de akkor mitől fizet ugyanannyi PSC-t az az utas, akinek nincs feladott poggyásza, mint az az utas, akire emberi erőforrást kell külön allokálni, ugye beszállókártya nyomtatás, poggyász cimkézése, a poggyász futószalagot koptat, emberek pakolják, stb. Míg akinek nincs feladottja, az simán átsétál a szekun, és vele csak a beszállításnál kell foglalkozni.

Előzmény: Törölt nick (13988)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13989

Igen, ettől én is tartok, de ha ez többször előfordul, kénytelenek lesznek valamit kitalálni mert a sajtó szétcincálja őket. Elméletileg az 5 perc bőven elég kell legyen. Meglátjuk, a gyakorlatban hogyan muzsikál.....

Előzmény: giornalista (13986)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13988

Az érkező utast hol tájékoztatja a reptér, hogy ne is keresse az érte érkezőket, mert vagy egy szinttel feljebb, vagy a parkolóban bolyong éppen az autójával?

 

A tájékoztatás megvolt, a hozzátartozót keresheted az érkező szinten, így megfelel?

Előzmény: METYA (13978)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13987

Mégis jók voltak az információim. :)

Előzmény: giornalista (13986)
giornalista Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13986

no, akkor mégis lett ingyenes megoldás. majd lehet anyázni, amikor beragad a sor a sorompónál, és beleállunk az ötpercbe :)

Előzmény: Törölt nick (13985)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13985

Megváltozik a Liszt-reptér közlekedési rendje

Be lehet hajtani a terminál bejáratához az érkező utast felvenni, kollégánk sem téved el többször. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13984

Jól gondolom, hogy a "no free minutes" hozzáállásoddal nem lopod be magad Metya és Typhoon szívébe? (majd ők megmondják :))

 

Jelenleg úgy van, hogy lent (a nagy parkolóba) 10 perc, fent (a karéjon) 5 perc ingyenes. Szerinted most arányaiban mennyien mennek a lentibe 10 percre, mikor fent is várakozhat fizetés nélkül? Sokszor kerestem már logikát vezéreink gondolkodásában, ilyenkor általában sikerült melléfognom. :P

Előzmény: giornalista (13983)
giornalista Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13983

abból gondolom, hogy a nagyparkolóban lesz 10 perc ingyen, ez ki is van írva a táblákra, míg a karéjon lévő parkolókat Premium Parkingnak nevezik, 1500/h felirat áll mellette, és annyi, hogy nagyon kevés hely áll rendelkezésre.

 

logikusan végiggondolva: miért adna 10 percet a prémium parkolóban ingyen? jó eséllyel akkor sokkal többet lenne tele, és azok, akik kifizetnék az 1500/h díjat, nem találnának maguknak helyet. emellett, miért állna meg valaki a lenti parkolóban 10 percre ingyen, ha mindezt a fentiben is megteheti?

 

ettől függetlenül lehet akár ingyenes is 10 perc odafönt, de számomra ez a megoldás, a fentiek fényében, sokkal logikusabb.

Előzmény: Törölt nick (13981)
malazs Creative Commons License 2012.07.12 0 0 13982

Mindent kiderít rólunk a lézerszkenner

50 méterről, egy másodperc alatt megmondja, mit reggeliztünk, és milyen az adrenalinszintünk. Tovább »

forrás: Index.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!