Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Zemanek 2012. júl. 14. © 56688
Ebbol egyszerre kell bevenni a napi adagot mindenkeppen,mert retatd gyogyszer.
Előzmény: minerva 17 (56685)
b.gina 2012. júl. 14. © 56687

Ó, sz*rd már le mit gondolnak a dokik, az egészséged fontosabb :) én lazán elmondtam a 2. dokinak Szegeden hogy az első mit mondott, és egyetértett velem, hogy hülye :D Utána a 3.-nak is elmondtam, hogy az előző kettő mit mondott, egyetértett, hogy mind a kettő hülye :D :D

De most hogy megtaláltam a normális dokit, hozzá már hűséges maradok, az tuti :)

Majd írj, hogy mi volt :)

 

Előzmény: Schnurrbart (56684)
minerva 17 2012. júl. 14. © 56686

ja ezt a 750 mg-ost már 2 hete szedem (nem okoz mellékhatást)..

 

minerva 17 2012. júl. 14. © 56685

Sziasztok!

 

A Merckformin XR 750 mgos retard kapszulát lehet napi kétszer bevenni?

 

Régebben sima merckformint szedtem, de attól teljesen rosszul voltam, aztán kihagyással váltottam a Metfogammára, ezekből a 850 mg-osat szedtem, ahhoz kezdtem hozzászokni, de napi 3-at így se tudtam szedni :S

egyik se használt igazán, ezért felírta az orvos ezt a mercformint, először a ebből az XR-ből 500 mg-osat szedtem 2 hónapon keresztül de semmi változást nem eredményezett :S

ezért kértem h erősebbet írjon fel, de sztem ez a 750 mg is kevés, ezért szedném reggel ill. este..

főleg hogy már több mint 3-4 hónapja nem volt ciklusom, szőrös is vagyok és már elegem van ebből az állapotból, pedig mozgok is, figyelek az étkezésre is és nem fogytam semmit, sőt talán 2 kilót is híztam :o :(

 

Schnurrbart 2012. júl. 14. © 56684

Hát jó, de olyan izé lenne úgy odamenni, hogy már voltam előtte 3 dokinál, nem?  Mintha ilyen "problémás" beteg lennék, akinek semmi sem jó. Vagy hát nem tudom, lehet, hogy sz.rnak rá. :) 

Csak tudom, hogy általában így szokták, hogy behívnak a klinikára vérvételre, és akkor simán összefuthatsz a régi dokiddal, elég gáz lenne havonta más dokihoz menni. Mondjuk nem mintha érdekelne, hogy mit gondolnak rólam, csak úgy utálom, hogy koslatni kell jó orvos után.

Mert nálam már volt olyan, hogy minden egyes alkalommal új dokihoz mentem, aztán kb. 6 év alatt találtam meg az igazit. Csak ezt pl. endokrinológusnál kicsit izé eljátszani, mert kb. "egy kupacban" van mind. Nem olyan, mint pl. a fogorvos vagy a szemész, hogy minden sarkon van 2, meg jobb esetben félévente-évente jársz csak vissza.

Ja, igen, tudom, hogy benne van a  gépben, simán behozták nálam is a gépen azokat a hormon-eredményeket az endorkinológián, amiket a nőgyógyász csinált(atott). Szóval még csak az sem kell, hogy a szakterület megegyezzen.

Na, de ha ezt tudtam volna, hogy mehetek a klinikára meg az SZTK-ba is, szerintem a klinikára mentem volna. Fogalmam sincs, miért az sztk-ba mentem, illetve tudom :), kellett ott más időpontot is kérni, gondoltam akkor bepróbálkozok az endokrinológiára is. Jó hülye voltam, hogy nem néztem előtte utána az orvosoknak. Bár a fene se tudja, lehet, hogy akkor is ott kötöttem volna ki.

Amúgy nem tudom, hogy konkrétan a kardio hogy van, endokrinológián csak fél órát vártam az időpontomhoz képest, de volt már olyan, hogy 2,5 órát vártam arra, hogy ránézzen egy doki az EKG-mra, aztán rámondja az áment. Pedig oda is volt időpontom.

 

Feltétlen jelentkezem majd! :)

Előzmény: Szeleszte (56683)
Szeleszte 2012. júl. 13. © 56683

szia

 

Igazából csak sztk-s alapon van az, hogy csak egyet választhatsz, maszekból annyit fizetsz amennyit akarsz.... sajnos...

Mind kettő helyen lehet menni sztk és klinika. Én mostanába akarok a kardio klinikáról átmenni az sztk-ra, mert nem tudok reggel 8-tól délután háromig ott ücsörögni a klinikán, mert ugye oda mindig jönnek le az osztályról is és akit behoznak azt is meg kell nézni, meg akik fent vannak az osztályon oda a doki elmegy vizitre stb... Meg a protekciosok, meg a kismamák, és az idősek....Macergás egyik helyről a másikra átrakatni magam.

A leleteidet meg a gépen már látni fogják, mert Szegeden nagyon jól össze vannak kötve. Pl: nekem a női klinikán volt rákszűrésem, és amikor a Vassas Szent Péter utcai nőgyógyászatra mentem látták az összes leletemet. Amúgy M. a klinikán rendel, ha fer lesz veled akkor a magánrendelőjébe kifizeted a "tiszteletdíját" és a klinikán meg leveteti a vért. Szorítok neked, majd írd meg mik voltak az élményeid, és mire jutottál.

Előzmény: Schnurrbart (56681)
Schnurrbart 2012. júl. 12. © 56682

Ja, és természetsen drukkolok mindenkinek, hogy minél előbb helyrejöjjön! :)

Előzmény: Schnurrbart (56681)
Schnurrbart 2012. júl. 12. © 56681

Köszönöm a sok-sok választ! :)

M.-nak a magánrendelésére megyek, de még így is gondolkozok rajta, hogy letagadom, hogy voltam már másnál...  Pont emiatt gondolkoztam nagyon azon, hogy ki mellett döntsek, amit Szeleszte te is írsz. Gondoltam még egy belefér itt Szegeden, de több nem, így jól meg kell gondolnom. :)

Amúgy fogalmam sem volt, hogy hogy működik Szegeden ez a dolog, azt sem tudtam, hogy a klinikára kell mennem vagy a  régi SZTK-ba. Mert ugye mindkét helyen van endokrin rendelés. Szóval bementem az egyik helyre, kértem időpontot, aztán elmentem ahhoz, akihez adtak. Meg se kérdezték, hogy kihez akarok menni (amúgy Sz. E.-nél voltam).

Én csak 1 évig szedtem fogamzásgátlót (annak is már 5 éve) , de nem rendszertelen vérzésre, hanem védekezés miatt. Aztán gondoltam, nem bombázom magam hormonokkal, így átálltunk másra.

Nálam őszintén szólva még nem aktuális a baba, de ha minden jól alakul, akkor kb. 1 év múlva már lehet, hogy az lenne. Már ha addig helyrejövök...szóval mire helyrepofoznak, már tuti az lesz.

Néztem Vásárhelyen is, hogy kinek van magánrendelése, de nekem Szeged lényegesen kényelmesebb, mert igazából mórahalmi vagyok.

Hm, még a vérvételekért is én sem szeretnék fizetni, így kibírom már azt a 3 hetet. :)  Feltéve, ha néz majd egyáltalán IR-t. :D

Szeleszte 2012. júl. 12. © 56680

Szia

 

A történeted kísértetiesen hasonlít az enyémre, én 24 éves koromig engedtem a fogigátlót, és még onnan két évig csak vizsgáltatott az endokrin így 26-ig tolódott. 92 kilosan nekem is azt mondták, hogy fogyjak le, bármit csináltam nem ment. Persze kaptam külföldről Garcia Cambodgia-t az endokrinestől, na majd az segít... Persze úgy beszart tőle a szívem mint annak a rendje....Nem akartam letérni az utamról, de ha elvesznek tőled egy vényköteles gyógyszert és záros határidőn belül nem találsz mást, aki felírja és nincs pénzed elmenni maszek dokihoz, mert agyon vagy hitelezve, akkor bezárul a kör. Akkoriban nekem elég volt egy szem 500 mg-os Merckformin XR, remélem most is elég lesz. Szerencsére nem annyira durva az IR-em, a 60 perces 80-ra ugrik fel. Jó persze a 25-höz képest majdnem háromszorosa, de vannak még ennél durvább eredmények is. Ha sikerülne teherbe esnem, akkor egy nőgyógyászt kéne vadásznom, aki met-el együtt vállalna.....még eddig olyat se találtam, aki a met-et támogatná.... Volt főnököm, aki szintén IR-es, és terhes lett, jajj met-et szed akkor ön cukorbeteg, majd mi segítünk, durr belenyomtak neki nem tudom hány egység inzulint és majdnem elvetélt...

Előzmény: mariannvarga (56678)
mariannvarga 2012. júl. 12. © 56679

Igen, úgy mentem már a mensmentisbe, hogy megvolt minden eredményem. itthon elmentem a helyi dokihoz, aki felírt nekem minden vizsgálatot, majd fogtam és azt vittem tovább. Elfogadják a leleteket, bárhol készítettjük el. A vérvétel eredményeiért másnap, illetve a hormonokért talán két hét múlva tudtam menni. De így nem kellett érte fizetni,ami lássuk be,manapság fontos. A kontrollra is úgy mentem, hogy előtte időben elmentem itthon vérvételre(a helyi nődokival felírattam a vizsgálatokat, rendes volt, azért ezeket meg szokták érteni), majd az eredményeket vittem magammal.

Előzmény: Schnurrbart (56672)
mariannvarga 2012. júl. 12. © 56678

Szia!

 

Megértelek Szeleszte, szorítok Neked, hogy újfent helyre tudd rázni magad mielőbb:)

Mi is nagyon szeretnénk babát (26 vagyok). Még egyetem alatt jelentek meg a problémáim (bőr, menstruáció elmaradása), 3 év alatt kb. 5x voltam csak meg. nem tudom, hány nődokinál voltam, mindegyik csak fogamzásgátlót akart felírni, én meg nem akartam, aztán mikor hazaköltöztem, végül beadtam a derekam az itteni nődokinak. Ő azt mondta, hogy majd, ha babát szeretnénk, előtte vszínűleg kell majd hormonkezelés. pcos-ről szó sem volt, hiszen nem szédültem sosem, cisztám akkor éppen még nem volt(vagy csak nem nézte meg soha senki?már nem emlékszem). szedtem Diane-t 2 évig, volt menzesz, bár nem úgy ahogy kellett volna (hozzáteszem, hogy nagyon sok kilót felszedtem, amíg dokikhoz jártam), de legalább a hízás megállt, bőröm javult. Aztán tavaly nyáron abbahagytam, mert eldöntöttük, hogy jöjjön a baba.Ahham, meg ahogy mi azt gondoltuk. megint híztam, bőröm ultracsúnya, hajam hullott (csoda, hogy még van:P)menzesz nuku. nődoki nyár végén csak annyit mondott, nincs itt semmi gond még, ha két hónap múlva se lesz jobb a helyzet, menjek vissza kivizsgáljuk. Aztán egyéb probléma miatt elmentem házidokihoz, ő csináltatott ultrahangot máj miatt, erre kiderült, hogy van a petefészkeimben egy-egy nagy ciszta. továbbküldött endodokihoz pcos gyanúval. elmentem a helyihez, csináltatott terhelésest, hormonvizsgálatot. eredményekre válasz: nincs itt semmi gond, kerüljem a stresszt, ja és FOGYJON le!!!! itt durrant szét az agyam. mert én már két éve nagyon igyekeztem lefogyni, de nem ment, ésmindenki csak ezt tudta mondani. Ezekkel az eredményekkel fogtam magam és bejelentkeztem mensmentisbe. pcos, tipikusan, ir szerencsére nem vészes, csak az éhgyomrinak rosszabb kicsit az eredménye. mint kiderült nem is álltam messze a diétától, elég sokmindent úgy csináltam már alapból,ahogy az kell.

Nah, jól kipanaszkodtam magam.Egy szónak is száz a vége: igaz én csak az elején járok, de ha úgy érzed, hogy vmi jó neked, akkor ne hagyd magad lebeszélni róla, hisz mindenki sok dokiba belefutott,aki nem ért ehhez a témához. Már rutinos vagy, biztos hamar rendbejössz, és mire észbe kapsz, már kopogtat is az utód:)

Előzmény: Szeleszte (56676)
ani8907 2012. júl. 12. © 56677

Sziasztok!

 

Én Hódmezővásárhelyre járok át Szegedről a Fontana egészségcentrumba.

 

Az endoki K. Kornélia .. elsőre hitetlenkedve állt hozzá, hogy PCOsm lenne, de inzulin terhelés kivételével mindent megnézett (a cukor alapján azt mondta, hogy nincs IRem). Egyáltalán nem drága (főleg endokrin viszonylatban) és igyekezett a kórházba beutalni, így a vizsgálatok ingyen voltak. Elég járatos a témában, és a Meforalt is felirta annó. Bármikor hívhatom telefonon és mindenben segített.

 

Emellett rendel ott egy nőgyógyász: K. Renáta. Ultrahangra volt szükségem és gondoltam, hogy megnézem, hogy mennyire ért a PCOhoz. Megnézte a papírjaim és rögtön mondta, hogy ő bizony inzulint is szokott nézetni, ugyhogy nem ártana következőleg - minden másban aláírta, hogy helyes az endoki megállapítása.
De nem mentem vissza, mert elég drága (egy 10est otthagytam) és nálunk a babaprojekt még amúgy sem aktuális - ugyhogy elegendő az endoki.

 

A másik kérdésre:

A TSHm 5,3 .. ugyhogy nekem is alulműködésem van a PCOS mellett és a testalkat sem evidens. 160 centi és 54 kilo vagyok.

 

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdv.

 

 

Szeleszte 2012. júl. 12. © 56676

Szia

 

Én is szegedi vagyok, hát rögös utat tettem meg. 24 éves koromba elküldött a nődoki endokrinhez, mert már untam, hogy norcoluttal meghozzák, gracial fogigátlóval beállítják a vérzésem. Két évig csak szúrt nézett, szúrt nézett az endokrines nem csinált semmit. Akkor olvastam Petrányi cikkét a metforminos kezelésről. Na közelharcot vívtam, próbálkoztam internetről keríteni utána kérni az orvost, hogy állítsa be az adagot. Utána még kisebb nagyobb csatákkal egy év után felírta, majd összesen három év kezelés után, amikor már minden pöcre működött 92 kiloról lefogytam 73-ra, szép peteérésem volt, 29 napos ciklusom, rendben volt a hajam bőröm stb utána megvonta, mondta hogy a benzines autó nem működhet dizellel. (amúgy pont akkor kapott egy felülvizsgálatot és annyi embernek felírta a met-et hogy sztem fosott, hogy megüti a bokáját, ugye a magyar törvények miatt). A leállástól iszonyú rosszul voltam, csomókba hullott a hajam, szédültem, falnak mentem stb...Persze elmentem másik endomókushoz zárt ajtókat döngettem.... Hát magával minden rendben stb... A szédüléseimet vizsgálta neurológustól kezdve mindenki, mondván áhh biztos nem a cukor inzulin háztartás. Azóta ismét eltelt másfél év mire annyira leromlott az egészségi állapotom, hogy az összes hormonom a béka fenekét surolja és nagy nehezen visszaharcoltam a met-et. Múlthét szerda óta szedem. Jah és most már 31 éves vagyok, babát szeretnék, persze peteérés nuku....sőt még a vérzésemnek is nuku volt, mert még norcoluttal sem akarta megjönni....szóval tök jól állok.......Összességében hét évem ment rá és az az elkeserítő, ha 26-29-éves korom alatt rendbe tettem a rendszert most nyugodtan tervezhetném, áhh szeptemberbe szeretnék teherbe esni és ott lenne a baba, mert pöcre működött minden. Most 31 évesen itt a bizonytalanság, mikor lesz peteérés, mikor lesz baba, mikor áll be a rendszerem.... remek egy életérzés.....

 

Magony: Nála 2008-ban voltam. Kimondottan PCOS kutatást készített. Nézték a szívemet, vérképemet. Épp a mostani postával kaptam meg a levelet tőle, hogy köszöni az együttműködést, mellékelt egy 1200 és egy 1500 kalóriás diétát, és hogy három négy hónap múlva szeretne velem konzultálni. Szerintem az elmúlt 5 év alatt elég adatot gyűjtött össze ezzel a témával kapcsolatban. Összeségében kedves, de nem tudok róla véleményt mondani, mert nem ő hozzá járok. Szegeden jellemző, hogy egyik kutya nem harapja meg a másikat. Szóval ha egyszer rossz sztk-s orvost választasz, akkor a következő sztk-s már nem akar átvenni, mondván nem akar belenyúlni a másik munkájába. Jelenleg itt tartok a kardidokival is, hogy 16 év után váltani szeretnék, de nem hajlandó a másik átvenni.

Előzmény: Schnurrbart (56670)
yoyo444 2012. júl. 12. © 56675

Mennek a drukkok +++++++ addigis tessék lazítani :)

Előzmény: magaslány (56674)
magaslány 2012. júl. 11. © 56674

Sziasztok!

 

Ma voltam uh-n 13mm-es a babóca, hallottam a kicsi szívét dobogni. 7 hét 3 napos a terhesség az uh méretek alapján, és csak a 12. héten kell mennem legközelebb! Meg is bolondulok addig! Szorítsatok lányok!

b.gina 2012. júl. 11. © 56673

Na ja, teljes mértékben igazad van :)

A vicc, hogy az egyik doki, akinél voltam Szegeden, a PCOS-t is megadta "szakterületként", hogy nyugodtan forduljanak hozzá azzal kapcsolatban... aztán nálam annyit csinált, hogy ugyan ráírta a papíromra, hogy PCOS (de csak a ciszták miatt), de azt mondta nincs IR-em, a hormonok rendben, és nem érti mitől hízok... Azt mondta biztos azért mert a pajzsmirigy gyogyó miatt többet eszek, egyek kevesebbet. Kösz :D

Nekem 3-6 havonta kell visszajárnom. Mikor felírta a gyógyszert akkor 3 hó múlva kellett kontrollvérvétel és azokkal mentem vissza hozzá. Mikor úgy nézett ki hogy javulok, akkor fél év múlva mentem. Most megint 3 hónap múlva kért vérvételt, mert romlottak az eredmények.

A vérvételeket Szegeden csináltatom, elég sz*r lenne még azért is feljárkálni Kecskemétre... Elfogadják a doki által adott beutalókat sztk-ban, szóval semmi probléma :)

Ha sztk-s úton csináltatod a cukorterhelést inzulinnal, akkor a cukor megvan másnapra, az inzulin az 3 hét... :( Hormonok is megvannak másnapra. Magánúton aznapra vagy másnapra van eredmény inzulinból is :)

Előzmény: Schnurrbart (56670)
Schnurrbart 2012. júl. 11. © 56672

Szia! Köszi! :)

De gondolom neked már megvolt minden eredményed, amikor mentél ehhez a dokihoz? Mert nekem ugye elég sokminden hiányzik még. Azok milyen gyorsan vannak kész? Mert a nődokinál megvolt még aznap délután, de sok helyen ilyen heteket olvasok...

Már olyan jó lenne, ha végre történne valami, olyan türelmetlen vagyok.

Előzmény: mariannvarga (56671)
mariannvarga 2012. júl. 11. © 56671

Szia!

 

nekem első kontrollra két hónap múlva kellett visszamennem, most pedig 3 hónap múlva kell csak. De én csak nemrég kezdtem a kezelést, és nem úgy indult teljesen,ahogy el lett tervezve. Gondolom még ritkábban kell majd visszajárni, ha már mindent teljesen megtanultam és rendesen is alkalmazom.

Előzmény: Schnurrbart (56670)
Schnurrbart 2012. júl. 11. © 56670

De ha nem ért a PCO-hoz, akkor mondja meg, mert szerintem akkor igazán jó egy doki, ha fel- és beismeri a saját korlátait.

Hiába ért pl. a  PM-hez, ha a PCO-t meg félrekezelgeti. Ha viszont megmondaná kerek-perec, hogy ő az endokrinológián belül is elment másfelé, a PCO-kezelésében nincs tapasztalata, akkor azt mondom, hogy igen, ettől még jó endokrinológus. De ha csak szórakozik velem, az időmmel, a pénzemmel, és nem képes azt mondani, hogy ezzel menjek xy-hoz, mert neki ebben (még) nincs nagy tapasztalta, akkor nálam leszerepelt. :P

Erre a dologra nagyon háklis vagyok...

Amúgy ti milyen gyakran jártok vissza az endokrinológushoz?

És Gina, te a vérvételt itt Szegeden intézed, vagy azt is Kecskeméten?

Amúgy nekem is van olyan orvosom, akihez Pestre járok, mert én is feladtam a dolgot itt. De hozzá évente egyszer kell menni, nem 8x.

 

 

 

b.gina 2012. júl. 11. © 56669

Hát igen, a nőgyógyászodnak is valamennyire igaza van, sokan jönnek fórumban, hogy "helló most jöttem a nőgyógyásztól, cisztáim vannak és azt mondták ez PCOS". Pedig a ciszták nem csak ettől lehetnek, szóval tényleg képesek nagyon hirtelen kimondani a diagnózist, aztán szegény páciens rohangálhat mindenhova, hogy akkor most mi van...

 

Normális endokrinológus alatt én azt értettem, hogy a PCOS-hez, IR-hez ÉRTŐ endokrinológus. Akiknél én voltam azok is nagyon jó dokik a szakmájukban, minden tiszteletem nekik, de hiába jók, ha nem ismerték fel az IR-t, pedig kiabáltak a leleteim a mostani dokim szerint...:( én kettő után feladtam, és mentem a tutihoz :D

Szóval lehet egy orvos nagyon jó a munkájában, érthet akár a gyógyszerekhez is profi szinten, ha nem ismeri fel az IR-t, akkor sokra nem megy vele az ember lánya.

Az meg még rosszabb, amelyik a metformint bátran felírja, mert a kedves páciens kikönyörgi, pedig a leletek nem is indokolnák (ilyen is volt már az egyik fórumban...)

 

Remélem a doki akihez mész tényleg érti majd a dolgát, mert akkor felkerülhet egyszer a pcos oldalra az orvosajánlóba is akár :)

Előzmény: Schnurrbart (56668)
Schnurrbart 2012. júl. 10. © 56668

Jaj, nem, egyáltalán nem hittem azt, hogy belém akarjátok beszélni, inkább attól féltem, hogy majd ti hiszitek azt, hogy teljesen meg vagyok győződve arról, hogy nem lehetek PCO-s :)

Amúgy a nőgyógyászom ezt a divat-dolgot pont arra értette, hogy sok orvos (nőgyógyász) mindenféle vizsgálat nélkül rámondja, hogy PCO, ahelyett, hogy továbbküldené endokrinolgóushoz vagy legalább cukorterhelést csinálna.

 

Amúgy közben rájöttem, hogy az endokrinológus, akihez bejelentkeztem, 1,5 éve farmakológiai szakvizsgát is tett, úgyhogy kicsit megnynyugodtam, hogy talán mégis van Szegeden normális endokrinológus...gondolom így azért ért a "gyógyszerek nyelvén" is. Legalábbis remélem. :)

Előzmény: yoyo444 (56661)
ERA-12 2012. júl. 10. © 56667

Igen, kérdeztem kleingy-t is, de sajnos nem válaszolt.

Nem tudom mi történt vele, eléggé "eltűnt" a témával kapcsolatban. :(

Előzmény: Ediina (56666)
Ediina 2012. júl. 10. © 56666

Era, kleingy-t kérdezd meg, neki olyan jók voltak az eredményei, hogy leállt a mettel. Ide nem szokott írni, de gondolom van vele privát kapcsolatod. Veled mizu?

 

Én még nem szedek semmit, és nem is nézettem, mert a szoptatás miatt nincs értelme. Ami pozitív változás, hogy 2x megjött. Igaz 36 napra, de én ennek is nagyon örülök, mert a kezelés megkezdése előtt ez nálam nem fordult elő soha. Bízom benne, hogy nincsenek nagyon szétcsúszva a dolgok. Mindig tervezem, hogy elkezdek hőmérőzni, hogy van-e pé-m, de még nem álltam neki.

Előzmény: ERA-12 (56664)
ERA-12 2012. júl. 10. © 56665

Elírtam.... Ediina, te szedsz még valamit? ..... stb.

 

ERA-12 2012. júl. 10. © 56664

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valaki, akinek kb. helyrejöttek az eredményei és abbahagyta a gyógyszerszedést? Az érdekelne, hogy meg tudtátok-e tartani a jó inz.rez. értéket gyógyszer nélkül is csupán diétával és mozgással??? Vagy ha abbahagytátok a gyógyszert, akkor visszaromlottak az eredmények??

Ediina, de szedsz még valamit? Neked hogyan alakultak azóta az eredményeid? (hiszen te már szültél).

 

mariannvarga 2012. júl. 10. © 56663

Sziasztok!

 

tegnap voltam kontrollon Breyer doktornőnél. sajnos nem sikerült meghozni a menstruációt, illetve sem a merckformint,sem az Adimetet nem fogadta el a szervezetem. Ezért felírta az Eucreast. Van vkinek tapasztalata vele? Igaz, sikerült 7 kilót leadnom:) annak is örülni kell. Járt még vki így, hogy nem sikerült hozzászoknia a gyógyszerhez? eucreas után van esély, hogy az is ok lesz?

 

köszi

yoyo444 2012. júl. 10. © 56662

Jah, nekem is PCOS + PM alulműködésem van, de 2 hónap alatt nagyon sokat javult a pajzsmirigyem :)

Előzmény: Schnurrbart (56659)
yoyo444 2012. júl. 10. © 56661

Le tudnám ütni azt a dokit, aki azt mondja a PCOS divat betegség. Erre a generációra jellemző és sok nőt érintő, de köszönöm szépen puszta "divatolásból" nem szednék gyógyszert, meg hordanám a fizetésemet dokihoz és gyógyszertárba. Az, hogy eddig - és sajnos napjainkban is - nem jöttek rá az orvosok és félrekezelték, most meg akad már 1-2 hozzáértő és végre kimondják, és sokakról kiderül a PCOS, az nem hinném, hogy szerencsétlen betegek hibája.

 

Schnurrbart: ahogy olvastam a hsz-okat, lehet kicsit félre érthető, a lányok nem akarják "beléd beszélni" a PCOS-t, de jobb, ha körültekintő kivizsgálást kapsz, és biztosan megállapítják mi a gond.

 

b.gina 2012. júl. 9. © 56660

Persze hogy lehet PCOS és pajzsmirigy alulműködés együtt, nálam is ez van, meg sokunknál, ez sajna elég gyakran kéz a kézben jár :D

Drukkolok neked, hogy jó kezekbe kerülj :)

Előzmény: Schnurrbart (56659)
Schnurrbart 2012. júl. 9. © 56659

Ó, hát jó...hiszek nektek, csak nagyon nem szeretném, ha PCO lenne, így szuggerálom továbbra is, hogy nem az. :))

Na igen, a dokinak azóta volt 3,5 éve, reméljük elment jó sok továbbképzésre. :D :)

Amúgy PCO és PM-alulműküdés lehet együtt?

 

Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget, majd feltétlen megírom, ha előrébb jutottam. :)

Micimalacka 2012. júl. 9. © 56658

nekem nagyrészt normális, pontos ciklusaim voltak, évi egyszer szállt el mondju 35-40 napig, amúgy pontos28-30 nap. Sokáig hízni se híztam, aztán meg hirtelen sokat:o Sőt, spontán teherbe is estem. Cisztáim sincsene, nem is voltak. Mégis olyan eredményeim lettek, hogy ...:((((

Előzmény: Schnurrbart (56656)
b.gina 2012. júl. 9. © 56657

PCOS-nél (vagy IR-nél) a szervezet gyakran sokáig kompenzál, nekem is hirtelen jöttek a tünetek, ez nem jelent semmit, attól még lehet hogy a cukor/inzulinháztartásod már fel van borulva évek óta... :(

A ciszták egyáltalán nem feltételei a PCOS-nek, szóval erre ne alapozz :)

 

Mindenképp kéne majd pajzsmirigyvizsgálat, cukorterhelés inzulinnal, hogy tényleg ki lehessen mondani, hogy mi a helyzet...A dokidtól majd mindenképp kérd ezeket ha nem mondaná magától. Nyugodtan mondd neki, hogy gyanakszol a PCOS-re, mondd el hogy mi alapján, és hogy szeretnéd, hogy ez irányban is vizsgálódjon :)

 

A szőrök már gyanúsak, azt nem nagyon okozhatja a pajzsmirigy. A fáradtságot és a mensit a pajzsmirigy (is) okozhatja...

Reméljük ez a doki be fog jönni :) azt olvastam róla egy 2008-as fórumban, hogy "Nem tudom pontosan, hogy mennyire jo vagy sem. A PCO-t ismeri, tudja, h metforminnal kell kezelni, de hogy a leleteket mennyire tudja ennek megfeleloen pontosan ertekelni, az egyelore ketseges. Nagyon kedves, rendes, tisztesseges, kiir minden vizsgalatot."

Reméljük azóta fejlődött ;)

 

A PCOS orvosajánlóban 1 szegedi endokrinológus van Szegeden, esetleg még hozzá mehetsz majd, ha ő nem jönne be. De szerintem jó kezekben leszel :)

 

 

 

Előzmény: Schnurrbart (56656)
Schnurrbart 2012. júl. 9. © 56656

Megicsnáltam tesztet és az jött ki, hogy valószínűleg nincs PCO-m.

Amúgy nem a nőgyógyász mondta ezt a túlsúlyos dolgot, cask mindehol ezt olvastam. Ő csak annyit kérdezett, hogy nem híztem-e mostanában.

De amúgy én is azért hajlok nagyon afelé, hogy nem PCO, mert egyik hónapról a másikra lettek gondok. Nekem 14 évig szinte napra pontos menstruációm volt, aztán egyszer csak az egyik ciklusban még normálisan megjöt, a következzőtől kezdve pedig semmi.

Az LH-FSH-ra azt mondta, hogy legalább 1:2-es arány "kellene", de sokszor még az sem jelent PCO-t, szerinte manapság túl "divatos" betegésg a PCO, sok nőgyógyász/endokrinológus rámondja anélkül, hogy kizárnának minden mást. Én nem tudom, hogy ebben mi az igazság, nem tudom, hogy iagaza van-e a nőgyógyásznak, de valahogy nem érzem magam PCO-snak. Meg tényleg a petefészkeim is tök "tiszták", hüvelyi UH volt, jó minőségű UH-val és hozzáértő dokival.

 

Tehát kb. egyedül a szőrösödés marad, mint tünet,  meg a teljesen elmaradt menstruáció. De ezek meg kb. minden más endokrin betegség tünetei is, nem?

 

Na mindegy, nagyon remélem, hogy ez a doki érti majd a dolgát...mert akinek a TB-s rendelésén voltam, elég "nagynevű", de ő még csak magyarázni sem magyarázot semmit, komolyan mondom, 2 perc alatt lerendezett.

Ha az "új" doki nem jönne be, nem tudom, hogy hogy oldanám meg a más városba utazást, mert  a munkámból kifolyólag sajnos még Szegedre is nehézkes eljutnom.

szaloncukorka 2012. júl. 8. © 56655

Én tökre székrekedést kaptam a MagneB6-tól, nem szedtem, főleg, hogy semmit de semmit nem használt a hányingerre! :D Próbáld ki a gyömbérteát, vagy citromos gyömbéritalt lehűtve, lassanként kortyolgatva. A gyömbér ráadásul a cukorra, IR-re is jó hatással van. A teához sima őrölt gyömbért, egy kiskanállal, leforrázol, az italhoz pedig ízlés szerint keversz és citrom levét belefacsarod. Nekem még az aszalt gyömbér is jó volt, csak nagy mennyiségben hasmars a vége. :D Igazából meg ki kell tartani, én napi 4 órát buszoztam ilyen állapotban + suliztam mellette, valahogy túléltem, nagyon rossz volt, de már vége... Nekem a 8. hét közepéig tartott a hányinger, az már nem sok, hajrá! :) :) :)

Előzmény: magaslány (56630)
szaloncukorka 2012. júl. 8. © 56654

Hát, ez hülyeség, amit a doki mondott... HIVATALOSAN ezt állítják, de itt vagyok az élő példa orvosi papírokkal bizonyíthatóan nincsenek cisztáim, eltűntek 3 hónap met+ paleó hatására. És babát várok, természetes úton! Betöltöttem a 13. hetet, idáig semmi problémám nem volt, pedig nem diétázom, nem szedek gyógyszert, de nincsenek is cisztáim+ rosszullétek se. (leszámítva azokat, amiket a várandósság okoz) Nyugi, el fognak tűnni. :) Nagyon sok sikertörténet van ebben a topicban, ne keseredj el! ;)

Előzmény: Eva2012 (56602)
szaloncukorka 2012. júl. 8. © 56653

Szia! Sajnos nem tudtam neked e-mailt küldeni, amivel pedig itt regisztráltam magam az már nem él,  arra ne írj! Beírom ide az email címem, ha kapok tőled üzenetet, utána törlöm. Várom a leveled: szavaizsofia kukac gmail pötty com

Előzmény: magaslány (56589)
Zemanek 2012. júl. 8. © 56652

Hát pedig ez tipikusan pcos. Ne a referencia tartományokat nézd, azok mindenkire vonatkoznak, egy fogamzóképesnőnek nem biztos, hogy az ok.

Az lh nem lehet magasabb az fshnál max 1:1hez lehet de ideéális esetben alacsonyabb szerintem keress hozzáértő dokit.

A túlsúlynak ehez semmi köze. Ismerek 49kgos ir-es és pcost is.

Előzmény: Schnurrbart (56650)
Ediina 2012. júl. 8. © 56651

A túlsúly egyáltalán nem "feltétele" a pcos-nak, IR-nek. Hovatovább nagyon sok sovány, normál testalkatú van közöttünk. Ha ezt az összefüggést orvos vázolta neked, akkor érdemes eltűnődni a hozzáértésén. :( Mindenkinél más tünetek jelentkeznek, nem hiába Az ezerarcú boszorkány a pcos alapítványi könyv címe.

Az említett pco-szindroma.hu-n van egy teszt, gyik, meg egy csomó más hasznos infó. Pl. orvosajánló is.

Előzmény: Schnurrbart (56650)
Schnurrbart 2012. júl. 8. © 56650

Ja, a ciklus 3. napján volt, de Norcolut után, mert amúgy nincs ciklusom. Azt mondta a doki, hogy így nem lesz teljesen valós az eredmény, mert a Norcolut torzítja az eredményeket.

A prolaktin mIU/L-ben van, ott 102-496 a ref. tartomány, a tesztorszteron nmol/Lben, ott  <2.86 a ref. tat.

A nőgyógyász azt montda, hogy ez az LH-FSH arány simán belefér. Ő azt mondta, hogy tuti máshol van a gond, lehet, hogy pl. ACTH-érték nem jó.

Én nem tudom, nem értek hozá. :)

Egyébként nem vagyok túlsúlyos, pattanásaim is csak elvétve vannak.

 

Hát, nagyon remélem, hogy ez a doki nem intéz el annyival, mint az előző.

 

Köszi a válaszokat! :)

 

b.gina 2012. júl. 8. © 56649

Szia!

ezt a dokit nem ismerem, reméljük érti a dolgát...

 

http://www.pco-szindroma.hu/index2.html

 

ezen az oldalon van hormontábla, itt meg tudod nézni az értékeid.

Az is fontos, hogy hanyadik ciklusnapon készültek és hogy mi a mértékegység...

Meg tényleg tsh eredmény is jó lenne, de a doki majd biztos nézet azt is. Meg egy cukorterhelés inzulinnal mutatná, hogy mi a helyzet IR terén :)

 

Előzmény: Schnurrbart (56647)
Zemanek 2012. júl. 7. © 56648

Ez tipikus pcos hormonsor egyáltalán nem jó. Az lh-fsh arányod rossz. Kicsit magasabb a tesztoszteron szinted is. Szerintem kicsit a prolaktinod is magas.

Előzmény: Schnurrbart (56647)
Schnurrbart 2012. júl. 7. © 56647

Köszi a válaszokat! :)

Jaj, hát én nagyon remélem, hogy nem PCO (bár nem tudom, hogy melyik a kevésvé rossz verzió)...cisztáim nem voltak, se egy nagy, se sok kicsi. Egyébként M_.agony Sándorhoz megyek, őt ismeri valaki?

 

Prolaktin: 236

tesztoszteron: 1,3

FSH: 5,1

LH: 6,8

Ösztradiol: 100

Progeszteron: 1,3

SHBG: 38,1

 

TSH-t sajnos nem néztek. :( Lehet, hogy tényleg az lesz a ludas.

Zemanek 2012. júl. 7. © 56646

megírod azokat a laborokat

Előzmény: Schnurrbart (56643)
b.gina 2012. júl. 7. © 56645

Szia! :) én szegedi vagyok, de Szegeden sajnos nem találtam olyan dokit aki értene a PCOS-hoz... :(

Ha már magánorvoshoz mész, tudom ajánlani dr. Naszódy Pétert Kecskeméten, én hozzá járok, és ő tényleg jó.

Nem tudom kihez jelentkeztél be magánúton, de nagy az esélye hogy nem ért hozzá, de hátha még ír szegedi. Mikor én egy éve kérdeztem itt  a fórumban hogy kihez menjek, fel se merült szegedi doki neve :(

Dr. Valkusz merült fel csak, viszont ő nemátalakításra specializálódott, oda inkább nem akartam menni, nehogy aztán félreértsen és férfivé váljak xD de ő elméletileg ért a PCOS-hez, szóval ha hozzá mész, lehet hogy jó kezekbe kerülsz :) Ő a pcos oldal orvosajánlójában is szerepel...

Attól hogy azt mondta a doki h a hormonok jók, az még nem jelent semmit. Enyémre is azt mondta kettő, hogy minden rendben... :D

 

Esetleg írd be ide a hormoneredményeid :) szerintem gyanús a pajzsmirigy gebasz is nálad (a fáradtság miatt)

 

Előzmény: Schnurrbart (56644)
Schnurrbart 2012. júl. 7. © 56644

Amúgy van itt szegedi?

Nem tudom, hogy jól döntöttem-e orvosválasztás terén.

Schnurrbart 2012. júl. 7. © 56643

Sziasztok!

Néhány éve egyre erősebb és sötétebb szőrszálak vannak az államon és bajszom is van (em innen a nicknév.. :)...
A menstruációm sincs rendben (van, hogy 2-3 hónapig nem jöne meg, vagy épp 2-3 hónapig pecsételgetek, viszont 8 évig napra pontos volt), de az alap nemi hormonok viszont igen (a nőgyógyász a vérvétel és UH-alapján azt mondta, hogy ez nem PCO).

Szóval bocsi, hogy ide írok, de nem nagyon találtam másik topikot, ahol endokrinolgushoz járnának az emberek.

Már voltam egy endokrinológusnál (TB-s rendelésen...), de ő tényleg semmit nem csinált. Megnézte azokat az eredményeket, amiket a nőgyógyász csinált, megmérte a vérnyomásom és azt mondta, hogy rendben van minden, nincs hormonproblémám és ennyivel letudta a dolgot.

Pedig állandó fáradtsággal is küzdök, napi 12-14 órákat alszok. Minimum... :(

Kértem idpontot magánorvoshoz, de csak 3 hét múlvára tudtak adni, mert 2 hétig szabin van adoki, utána meg én nyaralok.

 

Ugye a magánorvos normálisan ki fog vizsgálni? Az első alkalommal mi történik? Gondolom csak átbeszéljük a dolgokat?Magánúton mennyire mennek gyorsan a dolgok? Mert már nagyon unom az álmásságot is meg szőröket is. :(

b.gina 2012. júl. 6. © 56642

Sziasztok lányok! rég írtam már ide... hétfőn voltam cukorterhelésen, ma elmentem az eredményért, az inzulin még nincs kész, arra még várnom kell 3 hetet...:(

De a cukor és a 21. napi hormonok meglettek, ezeket másolnám be ide:

 

0 perces glükóz: 5,3 mmol/l

120 perces glükóz: 5,3 mmol/l

TSH: 0,14 mIU/l (ref: 0,27-4,2)

prolaktin: 274 mIU/L (ref:102-496)

tesztoszteron: 1,28 nmol/L (ref: kisebb, mint 2,86)

shbg: 61,3 nmol/l (ref: 26,1-110)

fsh: 3,8 iu/l (ref luteális fázisban: 1,7-7,7)

lh: 8,2 iu/l (ref luteális fázisban: 1-11,4)

ösztradiol: 338 pmol/l (ref lut.f: 161-744)

progeszteron: 19,8 nmol/l (ref lut.f.: 5,3-86)

 

 

Amit furcsállok: a vércukor... soha nem volt ennyire magas se az éhgyomri, se a terhelt... előző terhelésemnél 4,0 és 4,8 volt az érték (3 hó meforal szedés után)

(Előtte fél évvel meg 4,7 és 5,2: ez meforal szedés előtt)

 

Ez mit jelenthet szerintetek hogy ennyire magas?

vagy nincs jelentősége?

kicsit megijesztett, hogy megint nőtt ez a szám, pár hónapja nagylabornál 4,9 volt, szóval mintha folyamatosan nőne...

Pedig meforalt még mindig szedem, 2x500-at...

 

A TSH-m eléggé túlműködést jelez, viszont én inkább alulműködésre tippeltem volna, elég punnyadt meg fáradékony vagyok (persze lehet az időtől is :D)

A többihez nem értek.

Vélemények? :)

 

Köszike! :)

 

sz30 2012. júl. 6. © 56641

nekem részleges peteérésem volt, évente kb. 7 menzivel. De most el vagyok kenődve, mert a met-től a 120-as cukorértékem felment 7-re, pedig a gyógyszer előtt normális volt! Breyer drnő ezért váltott a kombináltra, de azt mondta, ezt meg nem lehet szedni sokáig, most csak 2 hónapig szedem, utána visszatérünk a metre. Nem tudom, mi jót remélhetek...  nekem a tesztoszteronommal van gond, egy férfi is megirigyelhetné. :(

 

 

 

 

Előzmény: hobj (56629)
yoyo444 2012. júl. 6. © 56640

Nahát Szele de jó, végre pozitívak a hsz-aid, mindegyikbe jut valami jó hír, csak így tovább :) én meg halkan drukkolok :)

Egyébként ahogy a "statisztikát" elnézem, azért nem megy mindenkinek olyan nehezen, itt van pl vaesz, meg egy új lány, akinek most nem jut eszembe a neve, akinél még el sem kezdték a kezelést és máris babát vár, szóval bármi lehet :)

Ügyes vagy, hogy tartod a diétát, én nagyon gyarló vagyok, a héten 2 este is volt, hogy vacsira szinte nem is ettem, csak csipegettem. Ebben a melegben olyan nehéz este bármit is letolni a torkomon :S Meg ugyebár előszeretettel nem kapcsolom be sem a sütőt, sem a tűzhelyet este, így menüt kell ennem, és itt vidéken nem igazán van lehetőség diétásat választani. Egy olyan ételfutár van, akinél lehet ilyet rendelni, de attól meg előtte héten pénteken kell rendelni. Én meg akkor még nem tudom, hogy melyik napom hogy alakul... Na mindegy, nálam azért a hosszú távú cél a baba, lehet ezért sem tartom olyan szigorúan, ráadásul sajnos már egy csomó kaját bírok met mellett is, ezért a szervezetem sem kényszerít a helyes táplálkozásra...

Nem akartam megint magamról írni ejj :S Lényeg a lényeg: hajrá nektek :)

Előzmény: Szeleszte (56638)
yoyo444 2012. júl. 6. © 56639

Én úgy tudom, hogy napi 1-et :) nekem 2 hónapja azt mondták a telefonban, de lehet azóta már változott...

Előzmény: Zemanek (56637)
Szeleszte 2012. júl. 5. © 56638

Yoyo:

Én is örülök neki nagyon, tegnap kezdtem újra a met-et diétára iszonyatosan figyelek, mert hát ez olyan jószág, aki veszekedik a cukrokkal:)) Magas a cél: de csak halkan súgom: babát szeretnénk a párommal. Szóval vissza a met, a diétát ahogy bírom meghúzom (bár eddig is be volt tartva nagy vonalakban. Igazából hétköznap az ebédnél van az, hogy a levesben sima tészta van, és néha fehér rizs, de csak sósaknál fordul ilyen elő, reggel este és a többi időszakban csak teljes kiörlés, és diabos van. Már egy jó ideje a fruktózt is kerülöm). Mozgás, és remélem meghozza az eredményt. Tudom hogy sokkal többet kell küzdenem, mint egy másik nőnek, de ti ugyanazt a cipőt tapossátok és sokszor egy egy zerbacsíkos tesztől teljesen feltöldődök, hogy kellő kitartással sikerülhet:)

Előzmény: yoyo444 (56635)
Zemanek 2012. júl. 4. © 56637

Hát Major dornőről sok jót nem halottam. Inkább Breyer drnőhöz mennék a helyedben vagy Rencz Ritához.

Én Tűűhöz járok bár nem nála kezdtem, de átkértem magam, ma már csak havi 1 új pacienst fogad.

Előzmény: bmmb (56636)
bmmb 2012. júl. 4. © 56636

Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem a döntésben!

Bejelentkeztem at MM-be az alábbi vv eredmények miatt és a Majorsi dr.-nőhöz kaptam időpontot. Van vele kapcsolatban valamelyikőtöknek tapasztalata? Azt a tanácsot kaptam, hogy jelentkezzek át a Tűű dr.úrhoz. Nagyon szeretnék egyből megfelelő orvost választani, mert jártam már meg máshol, ezért kérlek segítsetek  a véleményetekkel!

TSH                            1,69         ref: 0,4-1,0
FT3                             3,19         ref: 1,50--4,70
FT4                            1,12          ref: 0,8-1,9
Anti TPO                   175,62     ref: 5,6 alatt
Anti thyreoglubolin   9,33         ref: 4,0 alatt

Inzulin 0 perces:       6.3           ref: 29,0 alatt

Inzulin120 perces:    30,4        ref: 29,0 alatt

Vércukor éhgyomri     4,7

Vércukor 120 perces  4,0

Előre is nagyon köszönöm!

yoyo444 2012. júl. 4. © 56635

Szele de örülök, sokat vártál erre, meg meg is szenvedtél érte, remélem mostantól minden jól alakul :)

Előzmény: Szeleszte (56631)
ncsk 2012. júl. 3. © 56634

Mellesleg az anyatej laktóz tartalma magasabb, mint a tehéntejé, szóval nem ez a mumus.

Előzmény: ncsk (56633)
ncsk 2012. júl. 3. © 56633

Ezek csak miligrammok, nem rontja az IR-t. Csak viszonyításképpen egy laktózérzékeny csecsemő is több grammot kap naponta a tápszerrel, illetve az anyatejjel is.

Előzmény: magaslány (56630)
magaslány 2012. júl. 3. © 56632

Köszi rákeresek a neten, ezt nem ismertem.

Én nem szedek metet. Nincs kezelve az IR, mert mire eljutottam volna odáig terhes lettem.

Előzmény: Szeleszte (56631)
Szeleszte 2012. júl. 3. © 56631

szia

 

Nem tudom, hogy a laktóz veszekszik-e a metforminnal, de van egy Generica B6 vitamin, ami teljesen laktózmentes. Onnan tudom, hogy én utazáskor, napszúráskor szoktam hányingeres lenni, viszont laktózérzékeny vagyok, magyarán fosok tőle. Próbáld ki 1 tabletta 20 mg-B6-ot tartalmaz. Az ára sem drága, kb 400 Ft.

 

Csajok:

Képzeljétek a Norcolut megtette a hatását, múlthéten megjött a vérzésem 61 napra. Most megvártam, hogy elmúljon még megiszom a grapefruit löttyömet és utána újra kezdem a Merckformin XR-t és persze, nyélbe ütöm az úszást is:)

Előzmény: magaslány (56630)
magaslány 2012. júl. 3. © 56630

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni tőletek, mit csinálnátok a helyemben?

 

B 6 vitamin ajánlott a nőgyógyászom terhességi hányinger és émelygés ellen mert elég rosszul vagyok. Ráadásul elég magas a napi adagolása 3*2 a 20 mg- osból. Nincs is ezzel gond, de a neten utána néztem és laktózt tartalmaz, némelyik kukorica keményítőt is.

A béres B6 elég sokat, tablettánként  94 mg-ot

Az eurovites Laktóz 52,17 mg
Kukoricakeményítő 22,33 mg

 

Az IR-re nem tudom merjem e szedni.  Köszi.

hobj 2012. júl. 2. © 56629

Sziasztok,

 

nekem ezt mondta a doki, hogy nagyon súlyos, de lehet, hogy nálad pl. a  60 perces nem megy fel úgy. Gondolom sok összetevője van. Ha spontán sikerült a baba, akkor remélhetőleg nem annyira szörnyű. Én 15 év alatt 4 mensit tudok felmutatni, biztos a tünetek is fontosak.

Előzmény: sz30 (56627)
Provence83 2012. júl. 2. © 56628
Huu, akkor kb oszd majd el kettővel a prolaktin eredményét, mert az stresszre feljebb megy már akár a verveteltől is nemhogy meg egy ilyen idiotaval is kellett foglalkoznod, aki mintha semmi anatómiat vagy fizikát vagy tudom is én ez hová tartozik... -Mint a reflex vizsgálat a terdnél-nem tanult volna.
Előzmény: yoyo444 (56625)
sz30 2012. júl. 2. © 56627

szia hobi!

Te jó ég, ha neked nagyon súlyos IR-ed volt a 120'-es 28-as értékkel, akkor az enyém milyen, ha  a 120 perces 56?  pedig nekem senki nem mondta, h súlyos.

 

Én nem teherbeesés miatt szedem (szerencsémre spontán teherbeestem és kihordtam gond nélkül, pedig ugyanilyen magas volt az inzulinom-akkor még nem tudtam erről a betegségről), hanem a pcos összes többi tünete miatt szedem a gyógyszert. Senki más nincs hasonló cipőben?Akinek van már gyerkőc az a pco-ra mit szed hosszútávon? Abbahagyjátok?

 

 

 

Előzmény: hobj (56617)
Micimalacka 2012. júl. 2. © 56626

már én is kifejtettem it a vélemény a nápdétről, egyezik a tiéddel:D

a lisztekben, meg pékáruban így mionden van, mi nem kéne kb. Az alacsony ch nekünk meg nem elég, nekünk adott mennyuiség kell, nem mindeféle tsrtósítós alacsony ch.

Előzmény: yoyo444 (56625)
yoyo444 2012. júl. 2. © 56625

Kiko örülök, hogy jól vagy :) akkor most csak pihenj meg gyógyulgass!

 

Diéta: nem vagyok nagy szakértő, de ha elolvasol egy Norbi update kaja összetevőit, szerintem nem igazán nekünk való. Múltkor néztem valami péksütit és első számú összetevő: Norbi update liszt keverék :S nah, ebben aztán bármi lehet, erre számoljon valaki CH-t... a desszertjeiket is fruktózzal csinálják, ami szintén nem túl jó. Nem akarok anti-reklám lenni, de az én személyes véleményem nem túl jó ezekről a kajákról, ráadásul az ízük valami förtelem. Múltkor elcsábultam egy update somlói galuskára hát khm... íze semmi, a tészta benne meg mintha fűrészport ettem volna. Szemetesben landolt 2 falat után :S

 

Csajok tök happy vagyok, múlt héten új nődokinál voltam, aki nagyon rendes volt velem és amikor olvasta a leletemet, hogy meforalt szedek, nem kérdezett tágra nyílt szemekkel, hogy minek az és miért nem a klasszikus Diane-kúrat csinálom :) sokat beszélgettünk a PCOS-ról. És azt mondta, a 3 cm-es cisztámat nem piszkálná így, hogy nem fáj, hanem majd ránézünk 2 hónap múlva :) holnapra lesz prolaktin eredményem, már csak azért izgulok picit.

 

Még egy mondat: pénteken kiakadtam a vérvételes nőcire, pont a kézhajlatomba bökte a tűt, elég oldalra, szerintem idegbe mehetett, mert még sose fájt ennyire, és amikor beszúrta a tűt, akaratlanul megrángott picit a kezem. Ne tudjátok meg hogy lecseszett. Hogy behajlított kézből hogyan vegyen vért, újra meg kellene szúrnia, akkor meg az lenne a bajom, stb. Mondtam neki, hogy nem szándékos volt. Erre ő: akkoris türtőztessem magam. Pffff legszívesebben a fejébe húztam volna a széket, amin ültem. Az a baj, hogy a kor előrehaladtával egyre jobban kinyitom a számat, most is egy hajszálon múlt, hogy nem szóltam be neki...

Micimalacka 2012. júl. 2. © 56624

1) italok édesítésére édesítő tabletta

Főzni, sütni sütésálló édesítő, van por és folyékony is, ill igen, a nyírfacukor. Fruktóz nem az igazi, inkább keürlni kéne, alig jobb a cukornál sajnos.

 

2.) ha olyat eszel, készítesz, amiben ilyen meg olyaN CH is van, akkor úgy számold. Nyilván egy falat nem tétel, de ha sok van benne ebből-abból, akkor ügyelni kell rá. Uuzsira gyors ch kell, és kell is enni, bár gyorsa inkább lasúval lehet cserélni, mint fordítva.

Ilyenvegyes kaját inkább ebédre enném.

Sütik, ilyesmik ha ki van számolva, akkor ebéd-vacsira. Ha elég benne a lassú, akkor jó is.

 

3. mind cukros, van állítólag diab. meg norbis, én nem próbáltam. Mikor már eléggé benne voltam, akkor én egy pötty majonézt ettem, ha a többi minden cakkra kiadta ami kell. Ill. sk. tejföl fűszerrel majdnem jó majonéz helyett:)

Előzmény: yelena92 (56616)
Provence83 2012. júl. 2. © 56623
Lehet, hogy ezt nem ebéd közben kellett volna elolvasom... :DDD Hajrá!
Előzmény: Kikomiko (56619)
Micimalacka 2012. júl. 2. © 56622

örülök, hogy túl vagy rajta:)

Előzmény: Kikomiko (56620)
Micimalacka 2012. júl. 2. © 56621

mivel nekünk szénhidrátot kell enni megfelelő mennyiségben és minsőgében, így az alig tartalmaz nem opció kenyérben

Előzmény: Eva2012 (56618)
Kikomiko 2012. júl. 2. © 56620

mármint a vezetékeim áthárhatóak:)

Előzmény: Kikomiko (56619)
Kikomiko 2012. júl. 2. © 56619

Sziasztok!

 

Túlvagyok a műtéten, és itthon vagyok!!!! Minden rendben zajlott, kivették a cisztát, ami dermoid ciszta volt tényleg, zsír meg szőr volt. Átjárhatóak a petefészkeim is, szóval minden OK. Holnap varrat szedés és utánna elfelejtem egy kórházat egy darabig:D:D:D

Eva2012 2012. júl. 1. © 56618

Velena, ne haragudj de csak egy kérdésedre tudok válaszolni, majonézt, mustárt és ketchupot Schobert Norbinál tudsz beszerezni, ezek ilyen update kaják. De vannak ott tészták is és van egy új kenyér (nagyon drága) de állítólag alig tartalmaz szénhidrátot.

hobj 2012. júl. 1. © 56617

Én az eucreast folyamatosan szedtem, 8 hónapig, akkor sikerült a baba. Bár nekem a sima met nem használt, mivel a doki szerint nagyon súlyos IR-em volt (inzulin: 0': 5, 60': 160 fölött, 120': 28), így mindenképp kellett a folyamatos eucreas. Elvileg a kombináltakat terhesség alatt nem lehet szedni, de a doki azt mondta, hogy nem okoz gondot, nagyobb baj lehetne, ha abbahagynám. A 14.héttől leálltam vele, hogy tudjak hízni, azóta csak diéta van. Szülés után nem tudom mit kell majd szednem.

Előzmény: sz30 (56614)
yelena92 2012. júl. 1. © 56616

Sziasztok!

Pár hete végre nálam is kiderült a pcos és elkezdtem a diétát, de lenne ezzel kapcsolatban pár nagyon ostoba kérdésem, hiába olvastam végig egy csomó mindent, nem vagyok bennük biztos és egyszerűen  nem akarok össze-vissza enni mindent, szóval inkább megkérdezem.... :))

 

1) az nyílvánvaló, hogy cukrot nem lehet enni, de mi alkalmas a leginkább a helyettesítésére? A folyékony édesítőszer pl. teához rendben van, de sütéshez nem igazán, nyírfacukorral próbálkoztunk itthon, ami jó, csak eléggé drága... Mi a helyzet a gyümölcscukorral, ez megengedett? Vagy ti mit mondanátok?

 

2) Van itthon tiramisu teljes kiőrlésű piskótából készítve, de nem vagyok biztos benne, hogy uzsonnának megfelelő-e, úgy értem elvileg ilyenkor gyorsan felszívódó van előírva, de elvileg hiába édesség, a piskóta miatt nem tudom, hogy hova soroljam... Tudom, hogy ez nagyon hülye kérdés, de az összes ilyen sütivel gondban vagyok, pl. a gyümölcspiskótával is, ami durumlisztből van sütve, de van benne gyümölcs is... Tehát ezekkel mi a helyzet, jobb lenne tízórainak vagy vacsoránál szendvics mellé mondjuk, vagy kizárólag ebéd után? 

 

3) ez most még hülyébb kérdés lesz, de eddig eléggé ketchup/majonéz mániás voltam, ami most a cukor miatt elvileg kiesett, szóval megengedett-e azért időnként vagy van ezekből is diabetikus (eddig nem találkoztam vele sehol)?

 

Tudom, hogy még volt valami, de most nem jut eszembe...köszi előre is:)

bmmb 2012. júl. 1. © 56615

Szia! Nagyon köszönöm a válaszod! az éhgyomri vércukor 4,7, az inzulin 6,3.

 

Előzmény: Zemanek (56613)
sz30 2012. júl. 1. © 56614

köszi a választ! én competactot kaptam, de azt mondta a doki, hogy ezt két hónapig szedjem, utána vérvétel, és aztán vissza kell állnunk a metre, mert ezt a kombináltat nem lehet állandóan szedni.  Ez nálad is így van az Eucreast-tal?

Előzmény: hobj (56606)
Zemanek 2012. jún. 29. © 56613

Ahogy nézem valami autoimmun betegség lesz. A terhelt inzulinod is magas, de jó lenne tudni az éhgyomrit is.

Előzmény: bmmb (56612)
bmmb 2012. jún. 29. © 56612

Sziasztok!

Kérlek segítsetek, az alábbi értékeket kaptam ma és nem igazán tudom mi mire utal, ha valaki érti kérem írjon pár sort. Hétfőn készülök emdokrinológushoz bejelentkezni...

TSH 1,69 / ref: 0,4-4,0
FT3 3,19 / ref: 1,50-4,70
FT4 1,12 / ref: 0,8-1,9
Anti TPO 175,62 /ref: 5,6 alatt jó,
Anti tireoglubolin 9,33 / ref: 4,0 alatt jó
Inzulin 120 perces 30,4 /ref: 29 alatt jó

Előre is köszönöm!

hobj 2012. jún. 29. © 56611

Szerintem ne aggódj. Nekem terhesen csak T4-et néznek a mensmentisben, havonta.  A hárommal ezelőtti értékem 14.54 lett, amire ez írták vissza (szó szerint idézem):

 

"A picit magasabb szabad T4-es érték nem okoz galibát! Nincs szükség az Euthyrox dózisát módosítani mindaddig, amig nincs szapora szívdobogásérzése, izzadtság - rohamai, álmatlanság stb!"

 

Aztán erre 4 hétre 11 lett, most pedig már az utolsó csak 10, és emelni kellett egy picit az adagon. Szóval ennyi ugrálás szerintem belefér. 

Előzmény: magaslány (56607)
Zemanek 2012. jún. 29. © 56610

Ha elég magas a progi szinted akkor felesleges is. Diétát tartsd az a lényeg.

Előzmény: magaslány (56609)
magaslány 2012. jún. 29. © 56609

Annyira akarom ezt a babát :)

 

Dufastont sem írt fel a doki. Pedig nyugodtabb lennék.

Előzmény: Zemanek (56608)
Zemanek 2012. jún. 29. © 56608

Szerintem ez nem rossz. Azt ne felejtsd el, hogy a terheseknél mások a tartomáynok.

Előzmény: magaslány (56607)
magaslány 2012. jún. 29. © 56607

Sziasztok!

 

Tapasztaltak segítségét szeretném kérni! Nem tudom emlékeztek e pár napja írtam ide a fórumban hogy PCO gyanúval kezdődött kivizsgálás nálam de még nagyon az elején elakadtunk inzulin nézés sem volt, mert terhes lettem. Gyakorlatilag annyi volt hogy körkörösen számos apró tüszőt láttak az uh-n mindkét petefészekben.

 

Anyukámnak pajzsmirigy alulműködése van azért mondtam a nődokinak hogy nézzünk pajzsmirigyet.  Próbáltam rákeresni a neten, ennyit találtam.

 

Hyperthyreosisnak nevezzük azt az állapotot, amikor túl sok pajzsmirigy-hormon termelődik. A vérben emelkedett fT4 és fT3 koncentrációkat látni, a TSH-szint ennek megfelelően alacsony.

 

Hypothyreosisnak nevezzük azt az állapotot, amikor túl kevés (vagy semennyi) pajzsmirigy-hormon termelődik. A vérben csökkent fT4 és fT3 koncentrációkat látni, a TSH-szint ennek megfelelően magas.

 

Arról nem találok hogy a TSH jó de a T3 alacsony a T4 meg magas?

 

Valaki tud segíteni nekem? Köszi

 

 

Eredményeim:

 

TSH most terhesen 2,150 februárban amikor nem voltam terhes 1,6 volt. Referencia tart:  0,400-4,000

 

Szabad T4 :15,6  a max referncia tartomány 14,4

 

Szabad T3: 3,3 a minimum referencia 3,8-6,00

 

Tehát TSH elvileg jó, t4 magas, t3 alacsony! Remélem írnak rá valami gyógyszert mert kiidegel már ez a sok béna orvos.

hobj 2012. jún. 29. © 56606

Sziasztok,

 

nekem így volt, néhány hónapig hatott a merckformin xr, 3x megjött tőle, aztán visszaromlott minden. Ekkor lecserélték a gyógyszeremet kombinált tablettára, eucreast kellett szednem. Az bevált.

Előzmény: sz30 (56605)
sz30 2012. jún. 28. © 56605

Jó hír, hogy pár év után felszívódnak a ciszták. Nekem is tele van mindkét petefészkem.

Volt/van valakinek olyan hasonló tapasztalata, hogy a met szedését követő pár hónapban javulnak a tünetek (bőrhibák, hajhullás elsősorban), de aztán visszaáll a régi rend, a folyamatos gyógyszer szedés ellenére? nálam ez van, olyan mintha megszokta volna a szervezetem a gyógyszert, és már nem használna...

 

 

Előzmény: Szeleszte (56604)
Szeleszte 2012. jún. 27. © 56604

Eva

 

Ne lásd ilyen keserűségesen ezt a helyzetet. Nekem mind a két petefészkem tele volt cisztával, három év met xr kezeléssel az összes felszívodott. Kísérleti státuszba szüneteltették a metemet, hátha visszaállt a rendszer, sajnos nem, ennek lassan másfél éve, hogy nem tudtam visszarakni a metet (gastro és egyéb allergiás dolgok miatt hosszú sztory). Végeredményben amikor most áprilisban voltam nődokinál egy cisztát sem látott, teljesen tiszta volt a kép. Csak a vérzésem (diéta mozgás hiány, és gyógyszerhiány ) miatt megbolondult és lett egy nagyobb cisztám 28 mm 26 mm, de még berepedhet és felszívódhat. (legalábbis ebben reménykedek)

 

Kiko:

tényleg olvastam, hogy mész műtétre, hogy állsz a dologgal? szorítok neked nagyon.

Előzmény: Eva2012 (56602)
Szeleszte 2012. jún. 27. © 56603

Kiko

 

Nekem a hormonjaim álltak szarul. Azt mondta az endodoki, hogy a 13 nap már peteérésnek kellene lenni, de minden a béka segge alatt van. Se peteérés, se normális hormonszint, se vérzés... Még ezen a héten szedem a grapefruit magolajamat (gastro problémák) utána jövőhéttől visszaállítom a metet, hátha rendezné a dolgaimat.

 

Stevia:

Én csak a fekete csomagolásút veszem a tablettásat, azzal iszom a kávét nincs neki a mellékíze, viszont a sima zöldcsomagolásúnak ilyen mentolos utóíze van. Mást nem probáltam, de a tabletta a kávéba nagyon bejött. Amúgy meg nyírfacukor, meg mesterséges folyékony édesítő, ezek vannak nálam a palettán.

Eva2012 2012. jún. 27. © 56602

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Még új vagyok a fórumon és a témában is. Bár már 2 éve jártam egy meddőségi központba, ahol nem vettek észre a PCO-mat és az IR-emet. Ezekre egy "sima" nőgyógyász jött rá, és végeztette el a vizsgálatokat. Az inzulin eredményeim elég rosszak lettek. Amikor a nőgyógyászati vizsgálaton kiderült a PCO még csak az egyik petefészkemet érintette (kb. 12 tüsző volt benne). Közben felírták a merckformin xr gyógyszert, amit már majdnem 2 hónapja szedek.

Természetesen átjelentkeztem másik meddőségi központba, ahol a vizsgálaton az új orvosom azt mondta, hogy mindkét petefészkemben vannak ciszták. Kicsit ledöbbentem, mert mondtam, hogy már szedem a gyógyszert és nem gondoltam, hogy ennek ellenére még romlik a petefészkek helyzete. Pedig a gyógyszer hatására fogytam is, a bőröm megszépült, stb., tehát hat a gyógyszer, de csak úgy látszik külső hatásai vannak.

Az meglepett, hogy az orvos azt mondta, hogy ennek a gyógyszernek a hatására nem fognak eltűnni a ciszták. Ez igaz?

Olyan nehéz volt elfogadni az IR-t, mint betegséget, de hogy még PCO is? Tudom, hogy általában ezek együtt járnak, de engem pszichésen zavar, hogy ciszták vannak.

Ezek tényleg soha nem fognak eltűnni? És tudom, hogy ez élethosszig tartó betegség, amit állandóan kezelni kell, de jó lenne, ha legalább a ciszták nem lennének.

 

PCO esetén  egyébként lehet stimulálni? Egyébként van peteérésem, ezt az uh vizsgálatok igazolták, és még az orvos azt mondta, ez nem súlyos PCO. De ez engem zavar.

Kérlek Titeket, hogy válaszoljatok a kérdéseimre. Köszönöm

Micimalacka 2012. jún. 26. © 56601

csak reklámozni jött...

almirena 2012. jún. 26. © 56600

a lányom is vetetett, aztán nem bírta enni a Steviát.

Előzmény: krisztina1020 (56598)
mariannvarga 2012. jún. 26. © 56599

Szia!

 

Kíváncsi vagyok, hogy fog Neked bejönni a Stevia. Én is vettem, de nekem (meg páromnak se) jött be.

Előzmény: krisztina1020 (56597)
krisztina1020 2012. jún. 26. © 56598

Fentvannak a facebookon is:

http://www.facebook.com/biosetany

-)

krisztina1020 2012. jún. 26. © 56597

Sziasztok!

 

Köszi a segítséget! Közben én is találtam egy üzletet a Mammut 1-ben, ahol lehet kapni! Nagyon ajánlom egyébként mindenkinek, mert rengeteg alacsony szénhidrát tartalmú dolgot találtam. Stevia édesítőszer is volt, azt is vettem. :-) Biosétány a neve az üzletnek. Jó nagy nem olyan kicsi mint általában a bioüzletek.

Még egyszer köszi, sziasztok!

 

yoyo444 2012. jún. 26. © 56596

Kiko mennek a drukkok! Nagyon vigyázz magadra :)

 

Csajok, el vagyok kenődve, bár persze az én problémám semmi itt sokatokéhoz képest, de basszus már megint 4 nappal korábban jött meg, pedig metet meg fogamzásgátlót is szedek :( TL múltkor azt mondta, hogy ez az emelkedett prolaktin miatt van, ami nagyon magas volt, és fel kell neki küldenem jövő héten az értékeimet, hogy javultak-e, de akkor ezek szerint tuti nem :( pm alulműködésre L thyroxin és Mastodynon-on kívül van valami javaslatotok? Elsősorban nem bogyókra gondolok, hanem kaja vagy ilyenek. Azt hallottam, hogy fluoridot célszerű kerülni, a fogkrémemet már lecseréltem, van még valami trükk?

Zemanek 2012. jún. 25. © 56595

Így van.

Előzmény: sz30 (56594)
sz30 2012. jún. 25. © 56594

köszi! és gondolom a juharszirup is hasonló...

Akkor maradjunk a xilitnél. Ez mehet délelőtt is, nem csak uzsira?

Előzmény: Zemanek (56593)
Zemanek 2012. jún. 24. © 56593

Egy fokkal jobb mint a sima cukor, de nem sokkal.Uzsira lehet enni.

Előzmény: sz30 (56590)
sz30 2012. jún. 24. © 56592

köszönöm a választ!

Szed valaki még Competact-ot?

Előzmény: almirena (56591)
almirena 2012. jún. 24. © 56591

Ma már úgy gondolják, hogy nem előnyös, a májban bomlik le és nagyban hozzájárul a hasi zsírpárna kialakulásához. Az igaz, hogy közben a vérben  a glukóz szint nem emelkedik gyorsan.

Előzmény: sz30 (56590)
sz30 2012. jún. 24. © 56590

sziasztok Lányok!

Nekünk IR-eseknek lehet enni fruktózt (gyümölcscukrot)? Tudom, hogy a nyírfacukor (xilyt) a legjobb, de mi a helyzet a fruktózzal?

 

Köszönöm a válaszokat!

magaslány 2012. jún. 23. © 56589

Szaloncukorka!

 

Szeretnék veled levelezni, persze ha te is szeretnéd! Én is PCOs vagyok 5+2 hetes terhes, nekem is spontán fogant a baba, én sem szedek metet..........

Ha van kedved beszélgetni, írj nekem emailt. Edina

Előzmény: szaloncukorka (56518)
Zemanek 2012. jún. 22. © 56588

Azért tényleg jól gondold meg sajnos nem egy olyan lányt ismerek akinek felslegesen vették ki az egyik petefészkét.

Előzmény: Kikomiko (56586)
Kikomiko 2012. jún. 22. © 56587

Sajnálom Szele! Kiderült, hogy miért nem jött meg?

Előzmény: Szeleszte (56583)
Kikomiko 2012. jún. 22. © 56586

Hello Skiin! Mizu Veled? Ezer éve nem hallottun felőlled!

 

Képzeljétek, hívott a pesti nőgyógyász asszisztense a héten a műtét miatt és lemondtam, mondván, hogy Miskolcon műttetem meg magam. Erre fél óra múlva hívott, hogy azt üzeni a doktor úr, hogy jól gondoljam meg hol műttetem meg magam, mert az esetek többségében a nők petefészkét is kiveszik az ilyen műtéteknél, csak szól, hogy tiszta legyen a lelkiismerete. Teljesen kiakadtam.... Gondolom fáj neki az a 150 e ft, amit kért a műtétért és nem vándorol a zsebébe....

 

Kedden műtenek, majd gondoljatok rám csajok és küldjétek az energyt!

 

Pusza

Kiko

Előzmény: Ada84 (56584)
skiin 2012. jún. 21. © 56585

az elozo en voltam, csak megcserelodott a nickem :)

Előzmény: Ada84 (56584)
Ada84 2012. jún. 21. © 56584

VESZ, SZALONCUKORKA!!!

 

GRATULALOK!! :DD

gondtalan gombolyodest!! ;)

 

 

Kiko, sajnalom a cisztat... :(

 

puszilok Mindenkit!!

Szeleszte 2012. jún. 19. © 56583

Kiko

 

Képzeld én is szedtem a Norcolutot és basszus nekem se jött meg:S Ma megyek vissza a nődokihoz, ritka egy jelenség, régebben azért mindig megjött a megvonásosra, iszonyat galiba lehet odabent, ha még így sem....

 

krisztina:

Pingvin patika reform boltjában lehet kapni kókuszlisztet, én ott láttam jó borsos ára van. Én teljes kiörlésű tönkölylisztet szoktam használni, ami szintén lassú szénhidrát. A paleo diéta mondjuk ezt a lisztet sem engedi meg.

krisztina1020 2012. jún. 18. © 56582

Sziasztok!

Nagyon jókat hallottam a paleolit diétával kapcsolatban és főleg a kókuszlisztről. A rosttartalma miatt lassítja a felszívódást és így nem emelkedik meg az inzulinszint annyira, mint például ha lisztet használok. Látott valahol valaki esetleg ilyen lisztet? Szívesen kipróbálnám.

Köszönöm

 

Zemanek 2012. jún. 18. © 56581

lehet.

Előzmény: mariannvarga (56580)
mariannvarga 2012. jún. 18. © 56580

Tejet egyáltalán nem iszom, kávét szoktam(azaz, amióta diétázom, mert előtte tejeskávét ittam ébredés után rögötn minden reggel) reggeli után + ebéd után inni tejszínnel. 100%-os gyümölcslevet (préseltet) pedig tízóraira és/vagy uzsonnára+ néha vacsorához a megengedett mennyiséget. De az Adimettel nem volt gondom az esti bevétellel. Lehetséges, hogy akkor a reggeli utáni kávé lenne a gond? hmmm

Előzmény: Ediina (56579)
Ediina 2012. jún. 18. © 56579

2 tippem lenne, ami galibát okozhat: tej, vagy narancslé. Sok embernek van tőle hasmenése, ha ezekkel veszi be a metet.

Előzmény: mariannvarga (56577)
Kikomiko 2012. jún. 18. © 56578

2*1 szemet szedtem 10 napig.

Előzmény: Zemanek (56568)
mariannvarga 2012. jún. 18. © 56577

Sziasztok!

 

A segségetek kérném, újfent. Breyer doktornő Merckformint írt fel nekem, amit el is kezdtem szedni, de mivel gyakorlatilag egy hétig hasmenésem volt tőle, felírta az Adimetet. Elkezdtem szedni, az első héten oké is volt a dolog, de amint bevezettem  a reggeli felet is, délutánra megint hasmenésem lett. Akkor visszaálltam csak az esti szedésre, majd egy hét után újra próbáltam a reggelit is. Már jobban ment, mert csak két nap után lett hasmenésem. Július 9-én megyek vissza a doktornőhöz, addigra már be kellett volna állnia a napi 3x1-nek ehhez képest még mindig az elején vagyok. Én csinálhatok vmit rosszul, vagy tényleg ennyire nem bírja a szervezetem? A diétát egész jól be tudom tartani, pedig azt is csak kb. egy hónapja kezdtem el, és már 5 kiló fogyásnál tartok. Ami már nagyon jó ahhoz képest,hogy eddig folyton csak híztam, bármit is csináltam. IR-t nem írták be a PCOS diagnosztizálásakor, annyit mondott a doktornő, hogy az éhgyomri cukrom és inzulinom magasabb egy picit, viszont a terheléses jó. Ja, és 5 év alig menstruáció után (fog.gátló nem szedésekor 3 év alatt 5x voltam meg) már volt önálló, normális menstruációm:))))))))

Köszi a segséget előre is.

 

 

magaslány 2012. jún. 18. © 56576

Köszönöm, letöltöm, átnézem őket!

Előzmény: Zemanek (56574)
Micimalacka 2012. jún. 18. © 56575

ríd be a keresőbe itt, hogy diéta

vagy katt a nickemre, és kb. 3x íírtam be a diétát, megtalálod

Előzmény: magaslány (56573)
Zemanek 2012. jún. 18. © 56574

küldtem emailt

Előzmény: magaslány (56573)
magaslány 2012. jún. 18. © 56573

Segítenétek nekem? Nem vagyok tisztában a diétával sem. Olvasgatok a neten itt-ott persze.

 

Fehér lisztet és cukrot nem eszek, illetve többször eszek keveset..........

 

De ilyeneket nem tudok mit mivel lehet enni és mikor...

 

Megtennétek nekem, hogy leírnátok egy pár alapszabályt?

Előzmény: Zemanek (56572)
Zemanek 2012. jún. 18. © 56572

Már erre is lehetne adni, de nődoki tuti nem fog szerintem. Arra figyelj, hogy nagyon szigorúan tartsd a diétát.

Előzmény: magaslány (56571)
magaslány 2012. jún. 18. © 56571

Szia!

 

Nem csináltak még inzulinvizsgálatot, csak a cukrom esik le étkezés után ezért gondolunk IR-re. Ha nincs inzulinvizsgálat, mi alapján írják fel a Mercformint?

Max az éhgyomrit lehet megnézni, meg egy általános reggelizés után 2 órával.  Holnap megyek nődokihoz, felvetem neki ezt az inzulin dolgot, talán irányadó lehet ez a két érték is. Glukózt biztos nem fognak itatni velem 5 hetes terhesen.  Beszámolok holnap!

Előzmény: Ediina (56570)
Ediina 2012. jún. 17. © 56570

Magaslány! Halk gratula! :)

Most is el lehet kezdeni szedni a metet!!! (én is később kezdtem, mert előtte olyan gyógyszert szedtem amit terhesség alatt nem lehet) Általában Meckformin retardot szoktak adni (hacsak nincs más met beállítva), ezt felépíteni sem nehéz, (talán) nem okoz olyan hasmenős galibákat mint a sima met, mert retard.

Amit még tehetsz kérsz a nődokidtól progeszteron pótlást. Ez azért fontos, mert a magas inzulin rossz hatással van a progi szintre, ami a 12. hétig, míg a placenta ki nem alakul, "élteti" a magzatot. Bár ez is orvosfüggő, jól karbantartott IR-rel nekem pl. se endo- se nődoki nem írt fel.

És ami még fontos nagyon-nagyon észnél lenni az evéssel!

Előzmény: magaslány (56569)
magaslány 2012. jún. 17. © 56569

Sziasztok!!!!!

 

Megtörtént velem az, amire soha nem gondoltam volna!

 

Az ultrahang alapján kiderült márciusban hogy mind a két petefészkemben meg nem repedt tüszők vannak, mondták a szonográfusok hogy ez PCO. Hát hogy ezzel Pestre kellene menni, endokrinológushoz, nem lesz egyszerű a teherbeesés, ez egy nagyon összetett betegség, de majd az orvosok elmondják......

 

Azért mentem nődokihoz, mert 3 napig menstruáltam és nagyon keveset, gyakorlatilag az első két napi vérzés mennyisége teljesen kimaradt, mintha a 3. naptól kezdődött volna a mensim.

 

Hormonprofilt csináltak, minden tökéletes volt, volt peteérés (gyógyszer nélkül) tüszőrepedés stb stb a doki széttárta a karját hogy nem tudja megmondani miért van ez a kevés és rövid vérzés, mert a méhnyálkahártya vastagsága is tökéletes. Meg kell jegyeznem nem magánrendelésen voltam.

 

Ami aggaszt, az a tesztoszteron hormon ami 2,1 lett van is szőrösödésem a köldök alatt, és a combomon hátul....

 

Inzulint kivizsgálása most lett volna folyamatban, terheléses vizsgálattal, de erre már nem kerülhet sor, mert szerdán pozitívat teszteltem!  Március óta lefogytam 67,5 kg-ról 62-re előtte sem voltam kövér mert 176 cm vagyok, persze a tipikus hasi kövérség megvolt.

 

Nagyon aggódok a viszonylag magas tesztoszteron és inzulin szint miatt, mert szinte biztosan mondható hogy IR-em van. Sokat olvastam a PCOs terhességről illetve a met nélküli terhesség rengeteg kockázatától.

 

Optimista vagyok, a metet gondolom  már ilyenkor nem tudják  felírni, tehát marad a remény, hogy én leszek az a ritka kivétel aki ki tudja hordani a babát met nékül diétával.

 

Zemanek 2012. jún. 15. © 56568

És milyen adagban szedted a proverát?

Előzmény: Kikomiko (56567)
Kikomiko 2012. jún. 15. © 56567

Laparoszkópiás műtét lesz, 26.-án. Elvileg a provera is úgy kéne hogy hasson, mint a norcolut, szóval nem tudom, hogy lenne-e értelme még norcolutot beszedni, ha  a proverától sem jött meg és a doki azt mondta, hogy úgy néz ki, nem is fog. A rákszűrésem P2-lett, de van valami p betűs valami is, ami miatt 3 hónap múlva újra meg kell ismételni a rákszűrést. 

Szeleszte 2012. jún. 15. © 56566

Kiko

 

Sajnálom, hogy műteni kell.Engem laproszkópiával akartak műteni, egy kis lyuk a hasfalon és úgy szedik ki. Végül nekem anno bevált a met, és felszívódott fél év után magától.

 

Nekem is volt anno P3-as rákszűrés eredményem. Ez nem P baci, csak valami szövetelváltozás, vagy gyulladás, amit okozhat a hormonváltozások, vagy egy felfázás. Azt mondta a nődokim anno, hogy nem szeretjük az ilyeneket ezért fél évente rákszűrés. Utána amikor rendes P2 volt utána már csak évente kellett mennem.

 

Én úgy vagyok a norcoluttal, hogy reggel 2 szem, este 2 szem három nap alatt gyakorlatilag megeszem a 3/4 dobozzal. Kicsit paráztam, hogy nem 10 napig kell szednem, de azt mondta a doki, hogy megemeljük a progi szintet, aztán gyors leesik és elviekben meg kell jönnie48- 72 órán belül:S Elviekben.... Na ettől amúgy úgy érzem magam, mint akit falhoz vágtak... Fáradt vagyok émelygek, és olyan hányingerem van mindentől.... A szagokat meg egyáltalán nem bírom elviselni, így már otthon is lépcsőzök a 8-dik emeletre:S

yoyo444 2012. jún. 15. © 56565

Kiko :(((( és ez milyen jellegű műtét lenne, sebészeti? Hú biztos nincs más megoldás? Esetleg másik doki?

Előzmény: Kikomiko (56563)
Zemanek 2012. jún. 14. © 56564

Én a helyedben azért megpróbálnám norcoluttal meghozatni előtte.

Előzmény: Kikomiko (56563)
Kikomiko 2012. jún. 14. © 56563

Sziasztok Lánykák!

 

Hát úgy néz ki meg kell műteni:( Holnap megyek reggel a kórházba a szükséges műtét előtti vizsgálatokra és megmondják a műtét időpontját. Kiveszik a cisztát, meg néznek átjárhatóságit is. Azt mondta a doki, hogy azért nem jött meg a progitól sem, mert ösztrogén hiányos a szervezetem. Hát ez van. Kicsit azért be vagyok rezelve, még soha nem műtöttek semmivel, még csontom sem volt soha eltörve.

Kikomiko 2012. jún. 13. © 56562

Szele: Szegénykém! Nem szívesen üdvözöllek a klubban:( Hogy hogy 2-szer 2 dózis? Napi 2 szem? Hány napig?

 

Pénteken majd megírom, hogy mi volt. Ma hívtam a másik nődokit a rákszűrés eredménye miatt, az normál lett, viszont mondta az asszisztens, hogy találtak valami p betűs bacit a szervezetemben, de azt mondta, ha nem zavar, akkor nem kell vele semmit csinálni. Viszont fél év múlva megint kell egy rákszűrés. 

Előzmény: Szeleszte (56560)
Zemanek 2012. jún. 13. © 56561

Jövőhét kedden? Addi lehet meg sem jön. Hány napig kell szedned?

Előzmény: Szeleszte (56560)
Szeleszte 2012. jún. 13. © 56560

Kiko:

 

Most már belépek a cisztám van táborba is. Tegnap voltam a dokinál elég volt 50 nap nem menstruálás és gazdagabb lettem egy 3 szor 2,5 cm-es cisztával:S Most Norcolutot kaptam, 2 szer 2 dózisban, azt mondta hogy ez megindítja a vérzést, és jövőhét kedden vár vissza...... Valaki szedett ilyen dózisban Norcolutot és ebben a formában?

 

Szorítok neked is holnapra, hogy minden rendben legyen.

Előzmény: Kikomiko (56558)
yoyo444 2012. jún. 12. © 56559

Szerintem igen, legalábbis nem mondta az orvos, hogy más lenne...

Előzmény: Kikomiko (56558)
Kikomiko 2012. jún. 12. © 56558

Igen, nekem is ezt mondta, hogy lehet felszívódik majd. Egyébként eléggé fáj a hasam, zsibonganak a petefészkeim, úgyhogy valami történik. Köszönöm a drukkokat, sokat segítenek! És neked Yoyo milyen cisztád van? Folyadékkal teli?

Előzmény: yoyo444 (56557)
yoyo444 2012. jún. 12. © 56557

Kiko!

 

Nekem a régi, meg a mostani nagy cisztámnál is azt mondta a doki, hogy egy mensit meg kell várni (valahogy meghozatni), utána újra UH, mert változhat. Egyébként nekem is 3 cm most :) szorítok neked +++

Előzmény: Kikomiko (56556)
Kikomiko 2012. jún. 11. © 56556

Tavaly előtt szeptembertől szedem, most éppen reggel egy szem januvia, este 1 szem merckformin XR. Tavaly még nem volt ott a ciszta, most hogy voltam rákszűrésen, és UH-n megnézett, akkor mondta, hogy lát ott valamit. Azt mondta, hogy ezt műteni kell, mivel dermoid ciszta. A másik nődoki meg azt mondta hogy nem biztos hogy dermoid, lehet a cisztás petefészekben összeáltak a ciszták vagy mi, ezért akarta, hogy megjöjjön. 

Előzmény: Szeleszte (56555)
Szeleszte 2012. jún. 11. © 56555

Kiko:

 

Nekem 4*5 cm-es cisztám volt, sűrű benékű. Laproszkópiázni akartak, de fél év met szedés után berepedt és felszívodott magától. Te hogy állsz a met-el? Bocsi a sok kérdésért, szorítok neked csütörtökön nagyon.

Előzmény: Kikomiko (56554)
Kikomiko 2012. jún. 11. © 56554

Egyébként 3 cm a ciszta amit láttak.

Előzmény: Kikomiko (56553)
Kikomiko 2012. jún. 11. © 56553

Provance: Azt mondta a doki, hogy ez dermoid ciszta, vagy mi fene, tehát nem folyadék van benne, hanem szilárd halmaz állapotú. Avivázni én is a lustaság miatt hagytam fel, mondjuk én amellett tornáztam is és most is sportolok majd minden nap. De azért megpróbálom, hátha segít.

 

Szele: Én isten tudja hanyadik napon vagyok, mivel tavaly júniusban menstruáltam utoljára clostytól, azóta semmi. Ma van a 10. napja, hogy abbahagytam a gyógyszert. Az 5. nap környékén fájt a hasam, azt hittem megjön, aztán semmi. 

 

Csütörtökön majd okosabb leszek. Köszönöm hogy szorítotok értem és a támogatást, nagyon sokat segít:)

Szeleszte 2012. jún. 11. © 56552

Sziasztok

 

Én is belépek a nem menstruálok táborában, ma vagyok a 49-dik cn-en és még semmi....Egyszerűen nem akar megjönni, majd holnap megyek a nődokihoz egy bekukkra, és remélem norcoluttal kihúzza belőlem....

 

Kikomoko: Te hanyadik cn-en vagy? És hány napja hagytad abba a proverát? Lehet, hogy még megjön csak egy két nap... Nekem is szórakozott így régebben, hogy még a megvonásosra is váratta magát egy kicsit:S

Provence83 2012. jún. 11. © 56551
Hat igen, tipikus, ket orvos ket velemeny. Mondjuk szerintem cisztat leszivni akkor kell ha mar tenyleg brutal merete van. Ja en is lusta vagyok aviva ugyben ugyis, hogy amikor csinaltam akkor tokeletes volt a ciklusom. Szerintem probalj meg egy ket agresszivabb hasbehuzos gyakorlatot ket naponta tiz percet. Drukkolok!
Előzmény: Kikomiko (56550)
Kikomiko 2012. jún. 11. © 56550

Nem, másik nőgyógyászhoz megyek most. Kicsit bonyolult a helyzet, mert Mezőkövesden élek most, a pesti nőgyógyász akart műteni, viszont elmentem Miskolcra egy másikhoz, hogy nézzen meg más is. Ő írta fel a proverát, mivel azt mondta, nem biztos hogy dermoid cisztám van és műteni kell, várjunk egy vérzést.

Lehet igazad van és le kéne sz...rnom az egésszet, de azért csak izgat, hogy mi a franc van megint.

Az Avivát ismerem, voltam tanfolyamon, csináltam is kb 3 hónapig, aztán abba hagytam.

Előzmény: Provence83 (56549)
Provence83 2012. jún. 11. © 56549
Gondolom ez ugyanaz a nogyogyasz, aki fel millaert ajanlja, hogy egy fust alatt mindent megnez... Hat nem tudom mekkora az a ciszta, de pl. Aviva torna nem ismeros neked? Nagyon sok embernek kipukkasztotta a cisztajat, velem is sok jot tett, amikor csinaltam. Olyan is van, hogy azert nem jon meg, mert most idegeskedsz, miatta, komolyan.
Előzmény: Kikomiko (56548)
Kikomiko 2012. jún. 11. © 56548

Sajnos még nem. Csütörtökre van időpontom nőgyógyászhoz, majd meglátjuk mit mond, mindenesetre eléggé bevagyok tojva. Eddig még nem volt olyan, hogy ne jött volna meg, igaz eddig norcolutot kaptam és nem proverát. Kezdek besokalni:(

Előzmény: Provence83 (56547)
Provence83 2012. jún. 10. © 56547
Megjott mar Kikomiko?
Előzmény: Kikomiko (56545)
Zemanek 2012. jún. 8. © 56546

Értem. Nem ismerem a proverát nem tudom mennyire erős a hatóanyaga.

Előzmény: Kikomiko (56545)
Kikomiko 2012. jún. 8. © 56545

Szerintem nem, mivel spontán nem menstruálok. 10 napig kaptam a proverát, múlt hét pénteken reggel vettem be az utolsó szemet. Nap 2-őt szedtem.

Előzmény: Zemanek (56544)
Zemanek 2012. jún. 8. © 56544

Pé-d volt? Mennyi ideig szetted a progit?

Előzmény: Kikomiko (56542)
Zemanek 2012. jún. 8. © 56543

Hát én tuti adnám neki, a d vitamin hiánynak nagyon sok negatív következménye lehet később, baja viszont tuti nemlesz napi 1-2 csepptől.

Előzmény: Ediina (56541)
Kikomiko 2012. jún. 8. © 56542

Köszönöm a vígasztalást lányok, jól esik nagyon:)

Lenne egy kérdésem. Múlt hét pénteken hagytam abba a progeszteron készítményt és  általában 4-5nap után nekem meg szokott jönni tőlle, de most még mindig semmi. Tesztet csináltam, de negatív lett. Szerintetek mitől lehet?

 

Ediina 2012. jún. 7. © 56541

10 hónapos. Mondta a védőnőnk, hogy ő szíve szerint adatná, de az orvos meg nem. Kire hallgassak?

Freseniust kaptam, akkor én sem állok le vele. Érdekes volt, mert a gyerekorvos csodálkozott, hogy nekem miért írt a ho, uis rákérdeztem, mert azt olvastam átmegy az anyatejen. Valahogy nem volt idegem hosszasan magyarázni, hogy még lehet, hogy ez a 2000NE is kevés nekem.

Előzmény: Zemanek (56540)
Zemanek 2012. jún. 7. © 56540

Napi 4500-5000 körül szedtem vigantolt, most 6000et kapok, de zselékapszula formájában.

Már iylen nagy a babád, hoyg nem kell d vitamint szednie. Nekem több orvos elmondta, hogy tévedés, hogy nyáron nem kell szedniük, nem tudnak a napozából eleget termelni még mi felnőttek sem ezen az égövön, ortopédus külön kiemelte, hogy abba na hagyjam még 1 évig legalább.

Előzmény: Ediina (56539)
Ediina 2012. jún. 7. © 56539

Leírnád kicsit konkrétabban, kérlek! :) Mennyiről, mennyire? Nekem ho. írt fel 2000NE-t, azt tudom, hogy ez a lagújabb ajánlás, egészségeseknek. Igaz én csak a felét szedtem, mert átmegy az anyatejen. De most a gyerekorvos a babáknak leállította nyárra.

Előzmény: Zemanek (56538)
Zemanek 2012. jún. 6. © 56538

Nekem most emeltük az adagot.

Előzmény: Ediina (56537)
Ediina 2012. jún. 6. © 56537

Csajok! Azt szeretném kérdezni, hogy az endodokik nyárra hogy javasolják a D vitamin szedését? Csökkenteni kell (mennyire), szüneteltetni, vagy életmód függő?

Provence83 2012. jún. 6. © 56536
Szerintem eltelhet ket-harom honap is a ketto kozott, ahogy Neked kenyelmes. Nem fognak egy honap mulva felrangatni, ha az neked problemas :-) De jo otlet, hogy azert naploval mesz.
Előzmény: b.gina (56535)
b.gina 2012. jún. 6. © 56535

Köszi csajok az infókat:)

Megpróbálok mindkettőre eljutni.

Már kb egy éve diétázok, de azért szerintem nem árt egy ilyen diétás oktatást, mert jó pap is holtig tanul... :)

Meg tuti van néhány dolog amit rosszul csinálok, pl. én nem számolok, de mostantól megpróbálom, meg a diétás naplót is elkezdem ;)

 

Amúgy mennyi időnek kell eltelnie a két alkalom között?

Előzmény: Micimalacka (56534)
Micimalacka 2012. jún. 5. © 56534

a másodikon végülis a gyakorlati tapasztalatokat beszélitek meg, mi megy jól,. nem jól, mit rontassz el, bírod, jól számold stb.

Előzmény: b.gina (56532)
Ediina 2012. jún. 5. © 56533

Szerintem érdemes elmenni mindkettőre, ha meg tudod valahogy oldani! Az első alkalommal megismetet a diéta alapjaival, válaszol kérdésekre. Küld e-mailben is egy csomó anyagot. 

A második alkalomra vinni kell diétás naplót, hogy átnézhesse jól csinálod-e és tanácsokat ad mit kell esetleg másképp szervezni.

Előzmény: b.gina (56532)
b.gina 2012. jún. 5. © 56532

Lányok, volt már valaki Zentai Andinál egyéni diétás oktatáson? :)

 

A PCOS Alapítvány fb-os játékában nyertem egyet :) de még nem jelentkeztem be, mert szegediként kicsit körülményesebb megszerveznem... Azt tudom, hogy 2 alkalmas a dolog, de szerintetek van arra lehetőség, hogy egy alkalomba sűrítsük a dolgot?
Aki volt ilyenen az leírná, hogy hogy zajlik a dolog, nagyjából miről van szó az első és második alkalommal?

Köszike! 

:)

Szeleszte 2012. jún. 5. © 56531

Sziasztok

 

Szaloncukorka, vaesz nagyon nagyon gratulálok nektek, néha olvasom a fórumot és ilyen jó híreket látok. Nagyon jó régi motorosokat is látni itt:)))))

 

Kiko

Kitartást, mindenkinek vannak mélypontjai itt a fórumon, majdcsak rendben lesz minden.

 

Timike:

Sajnálom, hogy szétmentetek a pároddal, azt hittem, hogy ez egy véget nem érő szerelem..

 

Nos én:

Tavaly januárban lerakatták velem a met-et, utána mindenféle gasztro problémáim adódtak (3 gasztroorvost aprítottam el, majd végülis az segített, akit itt ajánlott nekem valaki mégegyszer köszönöm neki). Szóval most tartok az utolsó probiotikum kúrámon és met újra indul. Másfél év alatt annyira padlóra küldtem magam, hogy 42-dik cn-en vagyok és még mindig nem akar megjönni. Ez a félév elég stresszesre mozgáshiányos, és rágcsálós életmódra sikeredett, aminek már az volt a következménye, hogy januártól eltűnt a pé és 38 napos ciklusaim voltak. Az uszodát újra célirányba vettem. Eléggé nehéz a munkahelyen a halom munka a határidőkkel, apuval törödni, hogy nincs anyu a hugomra figyelni mert serdülő két háztartást vezetni és még a párom szülei is szívből utálnak.... szóval minden meg van ahhoz, hogy mélyponton legyünk..... A baba projekt még várat magára:(((((

vaesz 2012. jún. 4. © 56530

Kiko! 

 

Köszönöm! :) 

Kitartást nagylány! Tényleg én is csak azt tudom mondani, amit már annyira, de annyira unsz (tudom, mert a pokolba tudtam volna kívánni mindenkit, aki azt mondta, hogy ne görcsölj rá, és akkor jobb lesz, dehogy a fenében tudnék nem rágröcsölni? :) Szóval nekem is azután állt be igazából mensi, mert nem foglalkoztam vele, igazából lemondtam mindenről, úgy döntöttem, hogy akkor férj elhagy, új élet elkezd, és akkor hajrá:) gyerek és mensi témát meg jóval későbbre halasztjuk...Nos hát a természet nem így gondolta, és közbe szólott:) 

Egyébként meg ne aggódj a kiborulás miatt, természetes, és azért vagyunk, hogy meghallgassunk. Hányszor de hányszor borultam ki, és mondtam, hogy elegem van mindenből...de másnap már megint másképp láttam a világot, és újra harcra fel:) 

 

 

Előzmény: Kikomiko (56515)
Provence83 2012. jún. 4. © 56529
Oooo ez szuper. Meg is csinaltam egy adagot, cottage cheesezel kevertem, isteni lett az allaga, tettem bele meg aprora vagott fustolt lazacot, ket kis szeletet. Mar nagyon untam a szaraz felvagott, sajt kombot alig csuszott le a torkomon kora reggel. Persze korozottet neha csinalok, de itt nincs normal turo, igy a fagyasztoban tartok parat, meg bryndzat, de nagyon hamar megromlik miutan elkeszitem.
Előzmény: Zemanek (56528)
Zemanek 2012. jún. 4. © 56528

Lehet enni, ha nincs benne hozzáadott cukor. A sajtokat nem kell számolni. Csak ha fogyni is kell akkor a zsír miatt kell figyelni.

Előzmény: Provence83 (56526)
Micimalacka 2012. jún. 4. © 56527

a sajt elvileg számolás nélkül ehető, és ajánlott is enni akár a 3 főétkezéshez.

Nem tudom, mi van rajta ch? szerintem mehet

Előzmény: Provence83 (56526)
Provence83 2012. jún. 4. © 56526
Lanyok! Tudja valaki, hogy a philadelphia kremsajt gyors ch nak szamit? Nem vagyok benne biztos, mivel reggelire lehet enni turot es cottage cheeset is. Hmm? Olyan jo lenne azt kenni a kenyerre, belevagnek snidlinget :-)
Zemanek 2012. jún. 4. © 56525

Szerintem holnaptól lehet augra időpntot kérni.

Előzmény: Micimalacka (56524)
Micimalacka 2012. jún. 4. © 56524

ó, köszi, akkor szerintem bejelentkezek lassan.

Előzmény: Zemanek (56523)
Zemanek 2012. jún. 4. © 56523

Én most voltam. Tűű dokihoz a szokásos 2 hónap. Szabin nem rég volt.

Előzmény: Micimalacka (56522)
Micimalacka 2012. jún. 4. © 56522

Hahó csajok, járt vki mostanában MM-ben vagy jelentkezett be? Kb. mikorra van időpont, vagy mikor lesznek szabadságolások?

 

yoyo444 2012. jún. 4. © 56521

Kiko kitartás! Bár én egyáltalán nem vagyok járatos még ebben a témában, de azt tudom, hogy nem szabad feladni, főleg ha szépek az eredményeid. Az én számból nem fog túl hitelesen hangzani, mert nem jártam még ebben a cipőben és biztos nagyon nem lehet könnyű, de próbálj meg kicsit lazítani :) olvastam már több olyan esetről a neten, hogy pont akkor jött össze a baba, amikor már szinte lemondtak róla, mert már nem "görcsöltek rá" annyira... persze ezt full laikusként és így látatlanban mondom, és teljesen megértem, hogy ennyi idő után már kicsit türelmetlen is vagy. Esetleg iktassatok be nyárra egy kellemes kis romantikus nyaralást ;-) nagyon szurkolok neked +++++

Előzmény: Kikomiko (56515)
vaesz 2012. jún. 4. © 56520

Köszi szépen, megkaptam:)

Előzmény: Kathleena (56519)
Kathleena 2012. jún. 2. © 56519

Küldtem! :-)

Előzmény: vaesz (56512)
szaloncukorka 2012. jún. 2. © 56518

Ja, és köszönöm a gratulációt! Ne add fel! ;)

Előzmény: Kikomiko (56515)
szaloncukorka 2012. jún. 2. © 56517

Kiko! Tudom, hogy hivatalosan nem említik, de ha már tényleg nem segít semmi, akkor próbáld meg a paleolit táplálkozást, nézz utána a neten, SZendi Gábor honlapján. Nekem nem volt nagyon erős PCOSem, de teljesen elmúlt és most spontán vagyok várandós. Csak három hónapig szedtem metet egy évvel ezelőtt, de mivel a cisztáim felszívódtak, nem írattam új adagot, és azóta jól vagyok. Persze kerülöm a cukrot, a fehér lisztet és igyekszem kevesebbet enni egyszerre, inkább többször keveset, és sok-sok zöldséget.. én azóta már vega lettem szinte teljesen, a párom miatt, de semmi tünetem nincs azóta sem. A babó 6,5 hónap alatt jött össze, de nagyon stresszes időszakban, úgyhogy azt hiszem ez egy jó idő és normális. Semmi IR tünetem nincs, úgyhogy én gyógyultnak nyilvánítottam magam. ;)

Előzmény: Kikomiko (56515)
ncsk 2012. máj. 31. © 56516

Kikomiko kitartás!! Ne keseredj el! Tudom, hogy elcsépeltnek hangzik, meg amikor az ember elkeseredett, akkor szinte lehetetlen kivitelezni, de legyél pozitív! Én a sok év távlatából is látom milyen lassan is tud ez a nyavaja helyrejönni, de a pozitív hozzáállás meglepően sokat számít. Csak átugrasz még pár akadályt és minden rendben lesz :)

Előzmény: Kikomiko (56515)
Kikomiko 2012. máj. 31. © 56515

Vaesz! Hatalmas gratula! Szaloncuki neked is! Örülök nektem nagyon! Gondtalan terhességet kívánok Nektek:)

 

Nálam a helyzet változatlan, azazhogy van egy kis para, legutóbb talált a nődoki egy cisztát a jobb petefészkemben és azt mondta ezt műteni kell és ha már műt, akkor csinál drillinget, méhtükrözést és petevezeték átjárhatóságit. Nagyon berezeltem, mert nem erre számítottam, csak egy sima rákszűrésre mentem, de már kórházi beutalóval jöttem el. Ja, és felvezette, hogy 3 különböző kórház közül hol mennyit fizetek majd a műtétért, 150 000Ft-850 000Ft. Kicsit lepadlóztam. Úgyhogy elmentem egy másik nőgyógyászhoz és ő azt mondta, hogy lehet nem dermoid cisztám van, hanem más és adott progi készítményt, amitől majd megjön és utánna megnézi UH-n, hogy mi a helyzet. Eléggé elvagyok kenődve, mert 1 év és 8 hónap gyógyszer szedés után még mindig nem jön meg, a babáról már ne is beszéljek. RR pedig mindig biztat, hogy olyan jók az értékeim, hogy igazán nem is érti, hogy miért nem menstruálok. A másik nődoki is azt mondta, hogy a bal petefészkem már nem policisztás, hanem már "csak" multicisztás". 

Bocs hogy így kiborultam, de azt érzem, hogy megteszek mindent, és nem hogy előrelépnék, hanem hátrafelé haladok jó nagy léptekkel:(

ncsk 2012. máj. 30. © 56514

Vaesz fogászatra simán lehet menni, de a nagyműtéttel én megvárnám, hogy leteljen az első 12 hét.  MOndjuk ha kibírja én a nagyobb beavatkozásokkal megvárnám a 9 hónapot. Sima tömést és hasonlókat csinálnak (anyum fogászaton dolgozik).

Előzmény: vaesz (56512)
vaesz 2012. máj. 30. © 56513

Köszi tesó:))) hatalmas ölelés neked is:)))

Előzmény: Timike74 (56511)
vaesz 2012. máj. 30. © 56512

Köszi mindenkinek:) 

 

Kathleena! Akkor a te dokid szülést is levezet? Jól hangzik amiket írtál róla:) Viszont furcsa, hogy nő, eddig nem volt jó tapasztalatom női nőgyógyászokkal:) viszont mivel ez a változás éve, ezért nem bánom:) Kérem szépen az elérhetőségét, ha nem gond:) Én is nagyon kényes vagyok nőgyógyász szempontból, ha ellenszenves, akkor bizony én makacsul megyek tovább...

 

Én végül Femibiont vettem egy havi adagot, meg vettem hozzá folsavat, mert az kevés van benne, a gyógyszerész is azt javasolta, hogy met mellett érdemes növelni a folsav adagot. Viszont jódból mennyit érdemes vajon bevinni? elég ami a vitaminban van? 

 

Terhesség alatti fogászatról ötletek? Mert szombatra szájsebészetre van időpontom, ki kellene műteni az egyik bölcsesség fogamat, mert letört, és darabokban hullik ki, a másik meg be van gyulladva:( 

Előzmény: Kathleena (56510)
Timike74 2012. máj. 30. © 56511

Tesóóóóóóóóó :))))))))

Gratula itt is :))))

 

Pusssssssssz.

Előzmény: vaesz (56499)
Kathleena 2012. máj. 30. © 56510

Gratulálok én is!!! :-) Az én dokim végig javasolja a metet, fel is írja. Egy nagyon normális kb. 35 éves nő, nemrég szült, ha bármi gondom, kérdésem van, fel lehet hívni, mindent normálisan elmagyaráz, mindig megnyugtat. Kedd délutánonként rendel a Battyhány-Margit krt. környékén, egy vizsgálat 7000 Ft, uh-val asszem 9000, de van, h egy óráig bent vagyok, ha sok kérdésem/nyűgöm van. Én korábban nem találkoztam még olyan nődokival, akihez szívesen visszamegyek, úgyh nálam ez is szempont, de van, aki nem ilyen kényes:) Ha érdekel az elérhetősége, elküldöm privátban. 

 

Én egyébként gravidát szedek (előre), a patikában azt ajánlották, mert abban több minden van, mint az elevitben. De egyébként nem tudom, melyik jobb. 

Előzmény: vaesz (56507)
yoyo444 2012. máj. 30. © 56509

vaesz :D:D:D gratulálok :) de jó így kezdeni a napot :)

Előzmény: vaesz (56499)
ncsk 2012. máj. 30. © 56508

Hatalmas gratula :)))))

Előzmény: vaesz (56499)
vaesz 2012. máj. 29. © 56507

Youlcsi! Már csak egy normális doki kell, és szerintem én is repülök hozzá:)

Előzmény: youlcsi (56505)
vaesz 2012. máj. 29. © 56506

Micimalacka! Emlékszem még, mikor te jelentetted be a nagy hírt:) Nem gondoltam volna hogy egy év múlva ugyanilyen cipőben fogok járni:) 

Sokan mondják, hogy mivel PCO-s vagyok, és a met miatt nehezebben szívódik fel a folsav, ezért több kell belőle, ajánlják a 3mg-ot. 
DE nem tudom, hogy mi a ti véleményetek.  Bogyi alatt a fogigátlót értettem, mert hogy nemrég még arról érdeklődtem:) De közben besikerült a szerelemgyerek...:) Párom parázik, úgyhogy azt szeretné, ha már jövö héten dokihoz mennék, csak jó lenne előtte találni egy normálisat (olyat szeretnék, aki engedi végig szedni a metet)

Progival nem tudom, hogy állok, mert ugye az utóbbi 9 hónapban a férjemtől való elválás és elköltözés gondolata foglalta le az agyam. KÖszi:)

Előzmény: Micimalacka (56502)
youlcsi 2012. máj. 29. © 56505

én elevitet szedtem... nem volt vele gondom.

szerintem, attól függ, hogy melyik a legjobb, hogy kinek mit ajánl a dokija.

én ilyen teszttel már megjártam volna még ma a dokit... de legkésőbb holnap :P persze ez én vagyok.

Előzmény: vaesz (56501)
youlcsi 2012. máj. 29. © 56504

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: vaesz (56499)
Zemanek 2012. máj. 29. © 56503

Femibion a legjobb vitamin. Amellé nem kell folsavat szedni. Nagyon gratulálok.

Előzmény: vaesz (56501)
Micimalacka 2012. máj. 29. © 56502
Vitamin,folsav eltero, sztem nem art, de itt lesz a friss gyumolcs zdsg szezon is. Dokinal 7-8 hetnel elobb nem erdemes, nem kell bogyi? Akkor te nem szedtel most? Progi gondod nem volt?
Ugy neyem nagyjabol ugy allsz,ahogy en egy eve, kb. Kivanok neked ugyanolyan gondtatkan szep terhesseget, mint amit en kezdtem egy eve:)
Előzmény: vaesz (56501)
vaesz 2012. máj. 29. © 56501

Bizony, nem kell a bogyi, csak a doki:) 

Nos, mivel nem tervezett volt, viszont most annyi, de annyi kérdés felmerül bennem...

Pl. milyen terhesvitamint érdemes szedni? Kell-e folsav kiegészítésnek,ha igen, mennyi? Van-e jó PCOS-es nőgyógyász Pesten? Mikor menjek először nőgyógyászhoz? Kell-e valamit íratni még? :))

Bármennyire is nem várt szerelembaba, hihetetlenül örülünk neki, de azért a paragépezet megvan...:)

Előzmény: Micimalacka (56500)
Micimalacka 2012. máj. 29. © 56500

wow:-))

micsoda pozitív topic ez mostanság:)

 

 

akkor csak kell doki, mi lesz a bogyival?

Előzmény: vaesz (56499)
vaesz 2012. máj. 29. © 56499

 

Sziasztok Csajok! :) Nos, így jártam :)))) Nem tervezetten, de annál boldogabban:)))

youlcsi 2012. máj. 29. © 56498

baja :D

Előzmény: szaloncukorka (56496)
yoyo444 2012. máj. 29. © 56497

Köszi megvagyok. Sajnos a pajzsmirigyem rendetlenkedik mostanában. Ciklusom nem mérvadó, mert fogamzásgátlót szedek, bár múltkor a magas prolaktinnak így is sikerült eltolnia :S

Sajnos a diétával úgy vagyok, hogy az alapanyagokra figyelek, nagyjából az időpontokra is, de nem méricskélek. Lehet kifogásnak hangzik (lehet az is) de sajnos vannak olyan területei az életemnek, amik most sokkal gázosabbak (munka, család) és nem jut erre a témára elég energiám. Lehet azért is veszem picit lazán, mert még nem aktuális a baba kérdés.

Magánélet 99%-os, nagyon jól megvagyunk a párommal, elkezdtünk családi fészket keresgélni, csak én kicsit bepánikoltam :) nem tudom mitől, hisz már egy ideje együtt élünk...

Hú nem akartam ennyit írni magamról :) Csak még egy mondat. Olyan szentimentális vagyok, múltkor amíg vártam UH-ra, előttem egy kismama ment be és egyszer bentről ki lehetett hallani a baba szívhangját. Komolyan mondom, folyt a könnyem (fogalmam sincs miért) :) el sem tudom képzelni mi lesz egyszer, amikor az én babám szívverését fogom hallani, szerintem zokogni fogok :D

Előzmény: vaesz (56492)
szaloncukorka 2012. máj. 28. © 56496

Hááátt... miért, te hol laksz? :D :D :D

Előzmény: youlcsi (56495)
youlcsi 2012. máj. 27. © 56495

szaloncukorka!

olvasom a blogodat... nanemár, hogy te itt laksz a szomszédban??? osztán eddig mé' nem szólátl???

Előzmény: szaloncukorka (56493)
szaloncukorka 2012. máj. 27. © 56494

Áhh, én 24 vagyok, és kb. mindenki gyereknek kezel, pedig sztem. nem vagyok fiatal egy babához. :) Még nem voltam dokinál, de már előre félek a lealázó megjegyzésektől meg a "kismamázástól". Utálom, ha teljesen hülyének néznek, pedig sztem jobban otthon vagyok a témában, mint sok 30 éves... :P :D Na mindegy. A védőnő is egy szép kör lesz, mert le fogom mondani őket, uh majd kijönnek, környezettanulmány, minden... :D Remélem nem fognak nagyon cirkuszolni. :)

Előzmény: Ediina (56474)
szaloncukorka 2012. máj. 27. © 56493

Köszönjük! :) Azért lettem vega,mert a párom az, és így egyszerűbb az élet. Nem eszünk húst, mert iszonyú, hogy mivel kezelik őket. Az antibiotikum pedig átjut a szervezetünkbe. (ha lesz majd saját húsunk, akkor ez más lesz) Tojást és tejet eszünk, a tojás itthonról van, a saját tyúkjainktól, a tejet próbáljuk "házi" forrásokból megoldalni, vagy ha csak bolti van, akkor kefirt csinálunk belőle és úgy isszuk. A blogom nem igazán a PCO-ról szól, vagy a vegaságról, de azért szívesen belinkelem:

http://www.punkosdikiralylany.blogspot.com

 

Teljesen jól érzem magam húsmentesen, nagyon ritkán, ha olyan helyre megyek ahol húsos kaja van, akkor én szoktam belőle enni, ha kívánom, de általában fáj utána a hasam.

 

Igazából IR ügyileg engem ez a pár hónap paleó teljesen rendbe tett. A cisztáim felszívódtak és nem szoktam hypózni sem. Előfordul, hogy pár napig fehér kenyér van, mert nem mindig lehet a faluban normális barnát kapni, sütni pedig a suli miatt nincs időm, nem okoz gondot, v rosszullétet. Azért próbálok keveset enni, meg nem használunk cukrot sem, csak mézet, azzal is spórolunk,mert kevés a píz. :) Van kert, igyekszünk sok zöldséget enni, amit nem termelünk meg, azt a piacon néniktől vesszük. (tegnap meg ma pl. friss zöldségleves van és kapros szójaragu rizzsel mmmm.... :D )

Előzmény: korkis (56445)
vaesz 2012. máj. 26. © 56492

yoyo! 

 

És mi újság veled? :) Ciklusod, gyógyszer, diéta?? :) Magánálet? 

Előzmény: yoyo444 (56489)
vaesz 2012. máj. 26. © 56491

Youlcsi! 

Na, tegnap írtam egy hozzászólást, csak jól eltűnt:(((( 

Azt írtam benne, hogy igazából az a szörnyű, hogy az egészségügyben nem is a dolgozók tehetnek erről az egészről, mert nagyon minimális pénzért kihajtják őket, és az amit kapnak a főnökségtől meg betegektől...hát nem irigylem...Engem félrekezeltek 5 éven keresztül, mégsem tudok haragudni...

Előzmény: youlcsi (56490)
youlcsi 2012. máj. 25. © 56490

vaesz!

nem az a felháborító, ami a laborokban van... hanem az a szomorú, hogy az ember ennyire félti a munkahelyét, hogy betegen is bejár dolgozni, ha megdöglik is nyit és zár, és még egy tetves vizsgálatra/eredményért sem tud elmenni... mert hogy a labornak is akkor van a munkaideje...

Előzmény: vaesz (56488)
yoyo444 2012. máj. 24. © 56489

Nagyon örülök, hogy sikerült így túllendülni, szuper, hogy máris van kire támaszkodnod :) sajnos pé terén én spec.  full sík vagyok, de szurkolok neked, hogy legyen és akkor, amikor szeretnéd ;-)

 

2 szó: magyar egészségügy, ebben minden benne van. Barátnőm anyukája sima vakbélműtétből az intenzíven kötött ki mindenféle vérzés, hasnyálmirigygyulladás, stb kíséretében, kb csak 3-szor hibáztak a dokik, és sajnos a nővérek is :(

Azért az is felháborító, hogy az ember ha beteg, akkoris kitapossák a belét a munkahelyén. Lázasan meg amúgy is sokkal könnyebben hibázunk, tehát senki sem jár jól. :S

Előzmény: vaesz (56488)
vaesz 2012. máj. 24. © 56488

Én is örülök, hogy újra tudtam jönni közétek:)

Nos a válás folyamatban van, de nem lesz egyszerű a szocpol és a hitel miatt. De lett közben igen, új párom, aki nagyon-nagyon szeretne babát. De igazából a "veszély" kizárása miatt lenne jó tudni, hogy mikor van PÉ-m, hogy van-e egyáltalán...És igen, úgy érzem, hogy az új párommal akár hamarosan még ebbe is belevágnék:))) 

 

Szerintem mindenképp kérdezt meg a leszívásról TL-t...Én ha ebbe belegondolok, máris beleborzongok...brzz...

 

Felháborító ez amit írsz a laborokról. Nagyon gáz...:( Én melóhelyről el sem tudok menni korán, mert én nyitok-zárok, folyton bent kell lennem, mútkor is hulla betegen voltam bent, mert nem engedtek haza..Persze ennek meg az lett az eredménye, hogy egy hétig nyomtam otthon az ágyat 39 fokos lázzal...

Előzmény: yoyo444 (56482)
Ediina 2012. máj. 23. © 56487

a pco-szindroma.hu-n az érdekes-hasznos fül alatt van egy hormontábla, nézd meg ott! :)))

Előzmény: sz30 (56483)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56486

Igen a progszteron szintből látszik.

Előzmény: vaesz (56481)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56485

Proginak tuti nem. prlnél attól függ mi a mértékegység akár csak az estradiolnál.

Előzmény: sz30 (56483)
youlcsi 2012. máj. 23. © 56484

szerintem ez prl-nek is magas, nem hogy proginak :o

de függ a métrkegységtől is...

Előzmény: sz30 (56483)
sz30 2012. máj. 23. © 56483

sziasztok Lányok!

Tudnátok segíteni? Sajnos elfelejtettem, hogy a prolaktinnak vagy a progeszteronnak kell-e 600 körül mozognia, ha jó az érték? És az ösztrogénnál mennyi a jó? köszönöm!

yoyo444 2012. máj. 23. © 56482

De jó hallani egy kicsit a "régi motorosokról" :)

 

Lehet én értek valamit félre vaesz, most akkor elváltál, de mégis aktuális a baba projekt? ;-)))

Én megértelek, ha nincs időd, tegnap voltam vv-n, 6:30-kor nyit a labor, arra ott is voltam, 29-es sorszámot kaptam, de kb 50 embert behívtak előttem névvel (a csókosokat) és így 8-ra végeztem is, fél órát késtem a munkahelyemről. Az még ok, ha valakinek olyan baja van, hogy korán ennie kell stb és behívnak 1-2 embert előre, de hogy egy fél várost, az már felháborító. Egy pasas el is ájult a folyosón, nagyon rossz érzés volt :(

 

Múltkor írtam, hogy szúr a bal petefészkem. Voltam UH-n, kiderült, hogy nincs nagy gond, csak felfáztam. Viszont a jobban van egy 30 mm ciszta és a következő mensi után is kell mennem UH-ra és ha nem csökkent, akkor le akarja szívni a dokim. Erről megkérdezzem előzetesen TL-t szerintetek, hogy belemenjek-e?

Előzmény: vaesz (56481)
vaesz 2012. máj. 23. © 56481

Igen, igen, a ciklusaim akart lenni, ez már a fáradtság jele:) És az amikor egy ember egyszerre 5 dolgot csinál :S

Vérvételre most biztos, hogy nincs időm sajnos. És akkor a vérvételből kiderülne, hogy tényleg van-e peteérésem?

Előzmény: Zemanek (56480)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56480

Mármint a ciklusai, gondolom. Akkor a 21. nap környékén kéne elmenni egy  vv-re az a biztos. Lh teszt jól kimutatja, ha alapjáraton nem magas az lh szinted.

Előzmény: vaesz (56479)
vaesz 2012. máj. 23. © 56479

Most már átlag 27-28 naposak lettek a tesztjeim...sajnos vérvételre most nem igazán van időm elmenni:(((

Az LH teszt mennyire mutatja meg rendesen?

Előzmény: Zemanek (56478)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56478

Vegyél lh tesztet a patikában. Vagy nézess progeszteront vérből. Hány naposak a ciklusaid?

Előzmény: vaesz (56476)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56477

Lehet, hoyg aza furcsa, de a szervezetnek és a gyerkenk is jobb lenne. Én tudom, hoyg sokan nem tudnak hamarabb és ha nem lenne egy gyerkem sem, lehet 1-2 évet még én is hagynék magunknak, de már van egy és szerettem is volna nagyon tesót neki, mert nekem is van és az nagyon jó, de sajnos a dokiknak köszöhetően az elsőre olyan sokat kellett várni, hogy a másodikra nem maradt idő, pontosabban megpróbáltuk egyszer, de nem sikerült, többiről meg lekéstünk.

Előzmény: Ediina (56474)
vaesz 2012. máj. 23. © 56476

Felhívtam, augusztusra adtak volna időpontot, az már nagyon késő:((((

 

Tudom csajok, hogy nagyon hülyén hangzik amit kérdezni fogok, de honnan tudom, hogy van PÉ-m??? :) Annó mikor hőmérőztem pár hónapon keresztül, nem volt PÉ, túl hosszú volt a ciklus (több mint 200 naposak). Tudom, hogy néznem kellene a nyákot, de basszus sosem volt olyanom:) feltűnne ha lenne? :)

Előzmény: Ediina (56465)
Ediina 2012. máj. 23. © 56475

Mici, hát ahhoz képes milyen kisangyal  voltam azt kell mondjam nem diétázom. Az időket nem tudom tartani, az alapanyagokra igyekszem figyelni. De néha nekem is becsúszik ez-az. (gondom a kenyér, már a saját sütésű durumos-korpástól is hányni tudnék néha)

Mezei laboron voltam (szülés után brutál vashiányom volt, 10 injekciót kaptam), rá pár hónapra kellett nézni újra. A cukrom rendben volt, pm is. Mást nem nézetek, mert úgy tudom szoptatás alatt nincs túl sok értelme. De ami nagyon meglepett, hogy tegnap először megjött. Talán annyira nincsenek szétcsúszva a dolgok, mert én korábban soha nem menstruáltam spontán. Persze ez majd folyamatában lesz érdekes, de nálam már ez is csodaszámba megy...

Előzmény: Micimalacka (56470)
Ediina 2012. máj. 23. © 56474

A minap beszélgettem a védőnőnkkel, 14 kismamája van, egy sincs 30-nál fiatalabb. Mostanában az a furcsa, ha valaki huszenévesen szül, legalábbis én így tapasztalom.

Abban igazad van Zema, hogy mindenki maga érzi az éveinek súlyát. Én 38 voltam mikor a lányom született. Szívesen szültem volna korábban, de egyszerűen nem találtam a párom és szerencsésnek mondhatom magam, mert egy év alatt összejött a baba. (Valójában fél évvel számolok, mert jól félrekezeltek első körben.)

Nagyon szeretném, hogy a gyerekem ne legyen egyke (tudom milyen érzés, sokáig vártam kistesóra, 8 év van közöttünk hugommal), pont azért mert mi tényleg nem vagyunk fiatalok és nem szeretném ha magára maradna a világban, ha mi már esetleg nem leszünk neki.

Előzmény: Micimalacka (56472)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56473

Azt gondolom ezt mindenki maga tudja, maga érzi a saját élettapasztala alapján, hogy kinek mi a késő.

Nekem 30 ez a határ.

Előzmény: Micimalacka (56472)
Micimalacka 2012. máj. 23. © 56472

úhh, hát én nem hiszem, öregen szültem, pedig idén leszek 31

Zemanek 2012. máj. 23. © 56471

Mármint nem mint emberek öregedtünk meg, hanem a gyerekvállalási korból öregedtünk ki sajna.

Előzmény: Ediina (56469)
Micimalacka 2012. máj. 23. © 56470

Edii te diétázol? És szülés óta volt már csekkolva laborod vagy még nem?

Ediina 2012. máj. 23. © 56469

Visszakerestem, jól emlékeztem, hogy te írtad "megöregedtünk".... húúúúú, öreglány! Miért érzed így?

Előzmény: Zemanek (56468)
Zemanek 2012. máj. 23. © 56468

Már sajnos 30 leszek nyár végén.

Előzmény: Ediina (56467)
Ediina 2012. máj. 22. © 56467

Zemanek, már máskor is szerettem volna kérdezni, ha nem indiszkrét, te mennyi idős vagy?

Előzmény: Zemanek (56466)
Zemanek 2012. máj. 22. © 56466

Én 34. hétig szedtem metet, sajnos a terhesség utolsó harmadában elhagytama  diétát és a szülés után is és nem is kezdtem el sezdni a gyogit egyből,í yg rengetegt híztam, ezért nem lett kistesó szerintem.

 

Ediina 2012. máj. 22. © 56465

Tesóm kb. egy hónapja volt receptet íratni és akkor júli közepére lett volna időpont.

Egy telefont megér, kérdezd meg! Gondolom belefáradt, hogy reggel 7-től este 11-ig rendel és jelentősen leredukálta az időt. (ld. honlapja)  Állítólag hagynak helyet sos ügyekre, de hogy oda van-e esélyed besírni magad, passz.

Mondjuk én se tudom elképzelni hogy így hogy csinál pé figyelést, terhesgondozást...

Előzmény: vaesz (56464)
vaesz 2012. máj. 22. © 56464

Újvári nagyon szimpi és jó fej volt, de 3 hónapot nem tudok nála várni:((( Mi ez a szörnyen hosszú várakozási idő? A 3 hó az rengeteg...:( Úgy látszik más doki után kell néznem...Tudtok esetleg még valakit, aki támogatja a met szedést, és nem UFÓ-ként kezel, hogy azt szedem? És aki nem azt mondja hogy ez a PCOS csak divatbetegség? Ja,és mellesleg nem megy rá a gatyám? :) tudom, túl sok kérés ez egyben...:)

Hát egyszer-kétszer én is a falat kapartam már a fájdalomtól, de nem mertem bemenni az ügyeletre, nehogy felkaszaboljanak...

Csajok, rúgjatok fenékbe, de mostanában nagyon nem tartom a diétát...:( nem is tudok időre enni, és bizony hanyagolom nagyon a megfelelő ételeket...:((( biztos jól el van szállva az inzulinom is, mert a hormonpattanások az arcomon hát...vakoknak kész könyv:)

Előzmény: Ediina (56461)
Micimalacka 2012. máj. 22. © 56463

Szégyellem, de semennyire:oo :(

 

Amennyire terhesen szigorúan tartottam, most annyira nem.

Terhesen a kritikus időben még jobban, mint előtte, aztán meg becsúszott egy-egy bűnözés, de alapvetően nem tértem el és rendben tartottam. Nem is híztam fél időig semmit, aztán úgy 27. hétig kb. 4 kg pluszom volt, végül +10 kg-val mentem szülni. Szülés után egy héttel és azóta is az induló súlyomhoz képest +2 kg van.

 

De a lány napirendje sokáig nem volt alkalmas, most meg bevallom, egyelőre élvezem a fehér kenyeret:o

Sajnos, látszik is, nem a súlyomon, hanem a bőrömön.

De szerintem, amíg van tej, addig nem si fogok diétázni.

Alap dolgokra figyelek, azóta sem teszek cukrot kv-ba, nem főzök-sütök cukorral, ha igen, akkor csak picit eszem, tészta durum, de nem eszem időre(pedig mostmár tudnék a csajtól) és nem számolok, és a tk. kenyér sokszor nem csúszik úgy, mint a fehér.

 

Előzmény: Ediina (56462)
Ediina 2012. máj. 22. © 56462

Mici, te mennyire tudod tartani a diétát a lányzó mellett?

Előzmény: Micimalacka (56460)
Ediina 2012. máj. 22. © 56461

Nekem az Ujvári írta fel végig az XR-t, sőt írt RR-nek is, hogy erősen javasolja 12. hét után is (indokai: vetélés, koraszülés, toxémia, testalkatom). Ő vonakodott, de végül belement úgy, hogy havonta nézetek cukrot.

Arra készülj, hogy a dokihoz min. 3 hónap az időpont, kevesebbet rendel (elköltözött), nyáron egy hónapig van szabin. Ja és árat is emelt. :(((

 

Egyébként kezdetben nekem is csak a jobb fájt, mielőtt kiderült a pcos egyszer még vakbélgyanús éjszakai túrán is voltunk a Péterfyben.

Előzmény: vaesz (56459)
Micimalacka 2012. máj. 22. © 56460

Én nem végig szedtem, de elég sokáig.

TL azt mondta (hú, már nem is emlékszem pontosan) 12-16.hétig mindenképp szedjem, aztán meg a nődokim és belátásom szerint tovább.

Jók voltak a laborjaim, végül vmikor 26. hét körülig szedtem (elfogyott, és nem írattam már), és az utolsó hónap kivételével tartottam a diétát.

Dokim amúgy nem volt ellene (engem ő küldött anno vetélés után inzulin terhelésre), de azt mondta, ne szedjem végig, ha megoldható.

 

Előzmény: vaesz (56459)
vaesz 2012. máj. 22. © 56459

Edii! Én is ettől félek egyébként, hogy a cisztáktól, mert a legutólsó alkalommal is gyönyörű szépen mutatta az uh a szőlőfürtös petefészket. Csak az a furcsa, hogy csak az egyik fáj, a másikkal semmi gond. Azért meg  hogy talán eltűnjenek, nem szeretnék fogamzásgátlót szedni, hogy még jobban tönkrevágja az inzulinomat...

Mondtam neki, hogy talán onnan tudom, hogy 22 kg-ot fogytam, 10x annyi az inzulinom, mint kellene, és a LH/FSH sem úgy szuperál ahogy kellene, jah, meg  hogy szőrösödöm...erre csak hümmögött...

Igazából csak azért mentem ehhez a dokihoz, mert céges, és legalább a rákszűrést ingyen megcsinálta...de úgy látom vissza kell mennem Újvárihoz...

 

Egyébként van olyan itt köztetek aki végig szedte a metet terhesség alatt? ha igen, akkor hogy vittétek keresztül a dokikon? Mert ugye Mo-n nem javallott...

Előzmény: Ediina (56458)
Ediina 2012. máj. 22. © 56458

Vaesz, nekem a cisztáktól fájt a pf-em, mindkettő. A normális méret duplája volt, a dokim szerint önmagukat és a környezetüket is feszítették. Sajnos ez állandóan vissza-vissza jött, míg terhes nem lettem. :(

És mit válaszoltál erre az értelmes kérdésre? Honnan vetted? Hát nem a boltból az tuti! Ahh, az ilyen dokik...

Előzmény: vaesz (56457)
vaesz 2012. máj. 22. © 56457

Sziasztok Csajszik!

Én is baromi rég jártam itt, kicsit lefoglalt, hogy válok, nem igazán foglalkoztam most az egészségemmel. De ami most aggaszt az az, hogy a jobb petefészkem rendszeresen begörcsöl, nagyon szenvedek tőle, gyakran nagyon durva. Voltam a céges nődokinál, megtapogatott, megnézett, azt mondta hogy nincs semmi baj, nem érzékel semmit. Csinált cytológiát, várom az eredményét, de ami megdöbbentett, az az, hogy azt mondta, egyelőre nincs szükség terápiára (basszus gyakran és nagyon fáj, akkor csak tűrjek???). Talán a következő alkalommal ha megyek, csinál UH-t...Bár mikor mondtam neki, hogy PCOS-em van, van, akkor az volt a kérdés, hogy ezt én meg honnan veszem? Szerintetek mi lehet ez a gyakori fájdalom a petefészekben? De csak és kizárólag a jobb szokott fájni, már hónapok óta, és rendszeresen, ciklustól függetlenül.

Amúgy egy ideje még a ciklusom is beállt, 27-32 napos a ciklusom végre a régi 242 helyett:)

vaesz 2012. máj. 22. © 56456

Szaloncuki!!! Gratulálok!!!!

Persze, hogy emlékszünk rád, ez nem is kérdés:)

Előzmény: szaloncukorka (56437)
Provence83 2012. máj. 21. © 56455
A beszamolo alapjan rendben vagy:-), es ez a lenyeg. Jol teszed, hogy megprobalsz kint boldogulni... Minden jot es szepet kivanok!
Előzmény: Timike74 (56454)
Timike74 2012. máj. 21. © 56454

Sziasztok Csajok!

 

 

Hát miért vált feleslegessé ? mert nincs szándékomban teherbe esni a közeljövőben és jún. ill. júl. szav idejűek, kidobni pedig nem szeretném.

 

Amúgy kézilabda nuku, de lehet, hogy lesz Kéthelyen ( innen 4-5 km ), az bevállalható és olyan osztály, amiben játszottam. OKés, marcaliban is van, no de NB 1/B-s :) Kicsit erős nekem :))))

 

 

Az is lehet, hogy ősszel Ausztriában fogok dolgozni, mint szobalány, mert ez siralmas 80 ezer / hó és nem lehet megélni, főleg egyedül nem, mert a rezsi az annyi szinte, mintha ketten lennénk.

 

Most ebédidőben garázdákodom, de csitt :)))

 

Amúgy nagyon jó helyem van itt, megcsinálom, amit kell és senki sem cseszeget.

Szeretek itt lenni és szeretnek engem is.

 

Állandó pasim nincs, élem a világom, de szeretnék már egy olyat, akivel közelebbi viszonyba kerülhetek és együtt fekszem, kelek.

A szerelmemmem március 23-án vége lett a viszonynak, én akartam, hogy így legyen. Csodálatosan szép 8 hónapot töltöttem Vele, szeretem még mindig, de nem volt nekem az élet, valakinek a szeretőjének lenni és szerelemmel szeretni, az a poklok pokla. Ő is szenved, de ez van :(

Azóta csak futó kapcsolatok és persze majdnem mindengyik pasi csak szexet akar, arra pedig nem nagyon vagyok vevő.

 

A pénztelenség révén sajnos a diéta sem úgy alakul, mert nem tudom azokat a dolgokat megvenni, amit kéne, fő vonalaban tartom persze!

Mióta nincs edzés és tél volt, rámjött 3 kiló, attól szeretnék "sürgősen" megszabadulni :))))

Rajt vagyok az ügyön jelentem.

 

A fórumra nem járok, most is a gyógyszerek eladása miatt jöttem. NEm aktuális a téma számomra és nagyon időm sem lenne, lefoglalom magam a Balcsi parton.

 

Pusszantok  MIndnekit :)

Rambóka 2012. máj. 20. © 56453

Timike!

 

És tessen mondani mért vált feleslegessé??????????

Előzmény: Timike74 (56450)
Provence83 2012. máj. 20. © 56452
Igen, igen. En is ezt kerdezem. :-)
Mi van a mi kezilabdasunkkal?
Előzmény: Micimalacka (56451)
Micimalacka 2012. máj. 19. © 56451

Szia,

hogy vagy?:)

Előzmény: Timike74 (56450)
Timike74 2012. máj. 19. © 56450

Sziasztok!

 

 

Van feleslegessé vált Duphastonom ( 10 mg-os és 39 szem, azaz 1 szem híjján 2 doboz )

és Utrogestanom ( 60 szem azaz 2 doboz. ) , amit  a patikai ár feléért adok.

Akit érdekel, írjon a bktimi kukac citromail.hu-ra.

 

Köszönöm!

zzzsanee 2012. máj. 18. © 56449

"Lányok, asszonyok, barátok, férjek, családtagok, ismerősök és ismeretlenek!
Egy éve egy vidéki művelődési házban azt mondták azért nem fér bele az egészségnapi programba a Pcos szóló ismereterjesztő előadás, mert azt mondta a programszervező, hogy ez nem érint túl sok embert… Ő még soha nem halott róla…valóban amíg nem vagy érintett nem hallasz róla…
De Titeket akik érintettek vagytok, hogy érint ez ? Tényleg kevesen vagyunk? Mutassuk meg nekik is, hogy igenis sokan vagyunk! Álljunk oda Kulics Márti Főállású Angyal –jelölt mögé és a Szívügyem a PCOS projekt SZAVAZZ RÁ és OSZD MEG ismerőseiddel !
Sajnos még többen vannak, akik nem is tudják, hogy ez a bajuk! Tüneteikkel bolyongnak orvostól orvosig sokszor valódi segítség nélkül… Lányok, asszonyok akik szégyellik,hogy szőrösödnek vagy hullik a hajuk, nem tudnak megszabadulni pattanásaiktól, plusz kilóiktól amik a hasukra rakódtak, vagy éppen nagyon vékonyak csak épp nem jön a vágyott gyermekáldás... Esetleg szégyellik, hogy nincs rendes ciklusuk, vagy ezzel nem is foglalkoznak, mert nem tudják, hogy ez komolyabb problémáról árulkodik.
Végül ott vannak, akiknél már kialakult a 2. típusú cukorbetegség, mint a PCOS hosszú távú egyik lehetséges szövődménye ! Megelőzhető a Pcos helyes kezelésével, az életmód változtatásával! SEGÍTS KÉRLEK Mártinak hogy hallathassuk rajta keresztül a hangunkat!!!

Sajnos sokszor ez általános hozzáállás, segítsetek, hogy ez a szemléletmód változhasson!Szavazz rám: Köszönöm szépen!Kulics Márti"

https://apps.facebook.com/ foallasuangyal/?showproject=3&ref=nf

 

Bár én erre a fórumra nem szoktam írni,de most a segítségeteket kérem, aki fent van facebookon legyen kedves, szavazzon Mártira! Köszönöm! zzzsanee

youlcsi 2012. máj. 18. © 56448

sziasztok!

én is jó régen írtam... megvallom, nem is nagyon olvastam a fórumot. részemről sajnos nagyon elment egy időben csak a diéta irányába,  és ezzel párhuzamosan az akkori csapat el is maradozott innen...

 

mica!

az én kisfiam 17 hónapos, január óta nem cicizik, és eddig csak megvonásos vérzésem volt... bár legutóbb legalább nem voltam full cisztás.

egyébiránt amíg szoptatsz, szerintem teljesen felesleges vérzésre várni. tljesen normális, ha egyáltalán meg sem jön, amíg van tejed.

 

hőmérőzés??? de jó neked! akkor ez azt jelenti, hogy alszotok éjjel :)

:irigy-irigy:

 

 

Előzmény: mica_1 (56446)
Micimalacka 2012. máj. 18. © 56447

Szia!

Én februárban szültem, úgy tűnik, ciklusom helyreállt.

A súlyom a kezdőhöz képes csak plusz 2, és bár egyelőre ne diétázok, annyira nem tűnik érzetre vészesne a dolog a kezelés kezdetekori állapotrhoz képest. Úgyhogy én optimista vagyok.

Előzmény: mica_1 (56446)
mica_1 2012. máj. 18. © 56446

Szia! köszi a választ, még ha nem is túl biztató :) úgy látszik, a szoptatás is csak kavarja a hormonokat? én nagyon szeretnék még egy babát, ráadásul mihamarabb. egyelőre 3 hónapos a lányom, még nem jött meg, most kezdek hőmérőzgetni.

Előzmény: sz30 (56430)
korkis 2012. máj. 17. © 56445

Gratulálok, ez nagyon jó hír:)

Ha van időd, írhatnál arról, miért tértetek át a vega életmódra. Elég nagy váltás ez a paleo után... Hogyan érzed magad húsmentesen? Én alapvetően nem szeretem a húst, nem hiányzik, de mióta csinálom az IR diétát, sokszor könnyebb valami felvágottat bekapni, mint azon agyalni, mit is reggelizhetnék még a szűk választékból... Ha nem titok, belinkelnéd a blogodat? Hátha tanulhatnék belőle...

 

Előzmény: szaloncukorka (56437)
szaloncukorka 2012. máj. 16. © 56444

Köszönöm csajok, de jó hogy emlékeztek rá! A blogon még azért nem írtam, mert a családdal még nem közöltük... Anyukám nem tudom elérni, após-anyós pajtás meg ráér később is megtudni, hehe :D 

 

Igazából most hétfő óta kezdek rosszul lenni, meg bőgök hülyeségeken meg ilyenek, de ha vége lesz az egyetemnek végre, akkor szerintem jobban bírom majd. MOst állandóan csal aludnék legszívesebben. :) 

 

Alysia 2012. máj. 16. © 56443

Szaloncukorka!

Gratulálok! Nagyon vigyázz magatokra!

youlcsi 2012. máj. 15. © 56442

óóóóóóóó, gratulálok!

Előzmény: szaloncukorka (56437)
Provence83 2012. máj. 15. © 56441
:-):-):-) A paleos-onellato tanyan elo lany! De szuper! A blogon meg nem irtal rola...
Előzmény: szaloncukorka (56437)
Micimalacka 2012. máj. 15. © 56440

Gratulálok! KÍvánom, neked is olyan szépen teljen a várandós idő, mint nekem, utána meg még jobb legyen:)

Előzmény: szaloncukorka (56437)
ncsk 2012. máj. 15. © 56439

Gratulálok, ez szuper hír!!! :) Jó egészséget kívánok és boldog babavárást :) Hihetetlen gyorsan el fog röppenni ez a pár hónap :)

Előzmény: szaloncukorka (56437)
yoyo444 2012. máj. 15. © 56438

naná, hogy emlékszem, gratuláááálok :D de jó ilyet olvasni, végre valami jó hír :)

és hogy viseled eddig? mesélj! :)

Előzmény: szaloncukorka (56437)
szaloncukorka 2012. máj. 15. © 56437

Sziasztok! Iszonyatosan régen nem írtam ide, de lehet, hogy vannak még, akik emlékeznek rám... Csak azért írok most, mert képzeljétek: kisbabám lesz, 6 hetes várandós vagyok. :) 6,5 hónap próbálkozás után spontán fogant. Nem diétáztam, csak időközben vegák lettünk, de nem szedtem sem gyógyszert, semmit, egyszerűen tartom a súlyom és nincsenek tüneteim (ciszták is felszívódtak). Vagyis most már vannak, de azok nem a PCO miatt. :D :D :D 

yoyo444 2012. máj. 15. © 56436

Okés, köszi a válaszokat, akkor várok még kicsit.

Sajnos nem nagyon tudok orvost váltani, ez egy kis város, kevés orvossal, már többet próbáltam, de ne tudjátok meg... múltkor is, amikor váltani akartam elmentem egy viszonylag új, fiatalhoz, abban a reményben, hogy talán haladóbb hozzáállású, de értetlenkedett, hogy PCOS és IR-re minek szedek meforalt, és javasolta, hogy térjek csak vissza a Diane-hoz. Ráadásul elég hanyagul vizsgált, rákszűrés címén hónaljat, melleket meg sem nézte.

Néha a gyomrom is kifordul, amikor mondjuk UH miatt várok a nőgyógyászaton (mert a magándokinak nincs a rendelőjében, és amikor ügyeletes, akkor odahívja a szakrendelésre a magán betegeit) és ahogy ezek a pökhendi nődokik járkálnak a folyosón, az orrukba folyna az esővíz olyan magasan hordják. Mint valami kiskirályok, szerencsétlen nők meg áhitattal lesik minden szavukat....boááá. Nah egyszóval az én városkámban elég rossz a helyzet ilyen téren, messzire viszont nem nagyon érdemes mennem, mert majd ha terhes leszek és állandóan járkálnom kell az orovoshoz, nem utazhatok mindig x kilométert + vehetek ki szabit aznapra...

Zemanek 2012. máj. 15. © 56435

Keress másik nődokit először is. Szerintem várd meg a ciklus végét.

Előzmény: yoyo444 (56433)
Provence83 2012. máj. 15. © 56434
Eleg valtozo... Azert ha ket harom nap alatt nem mulik el, vagy nem enyhul legalabb, akkor erdemes megnezetni. Menj masik nogyogyaszhoz!
Előzmény: yoyo444 (56433)
yoyo444 2012. máj. 15. © 56433

Hú köszi. És ezek meddig szoktak tartani? Tegnap egy barátnőm meg arra tippelt, hogy mivel szombat este a hidegben kint fesztiváloztunk lehet felfáztam, de olyat még nem hallottam, hogy valakinek a pf-e fázott volna meg... és mikor érdemes felkeresni vele a nődokimat? Mert az utóbbi időben nem túl jófej és ha nem muszáj nem mennék el hozzá :)

Előzmény: Zemanek (56432)
Zemanek 2012. máj. 14. © 56432

Lehet peteérés, d vagy ha volt pcos cisztád annak a kitisztulás.

Előzmény: yoyo444 (56431)
yoyo444 2012. máj. 14. © 56431

Szerintetek mi lehet a gond: tegnap óta szúr a bal petefészkem. Már kezdek aggódni, mert régen akkor volt ilyen, amikor egy méretes cisztám volt, amit leszívtak. Ha holnapra nem javul, elmegyek egy UH-ra, de szerintetek ez összefüggésben lehet azzal, hogy 2 hete szedem a Mastodynont? Ti tapasztaltatok hasonlót? :(

sz30 2012. máj. 14. © 56430

Először is gratulálok a babócához! Sajnos nem mondhatok sok jót, én is azt reméltem, hogy a szülések (2) után majd javul a pco, vagy legalább eltűnnek a ciszták, de sajnos semmi nem múlt el, semmi nem javult. Így én a szoptatás (2év) befejezte után még fél évet vártam, hogy a hormonjaim rendeződjenek, és ezután mentem endokrinológushoz, és szedem azóta a metet. A tüneteim javulnak! Milyen jó lett volna, ha a szülés meggyógyítja az egész betegséget!

Előzmény: mica_1 (56417)
Norka30 2012. máj. 13. © 56429

A PCOS Szívügy Alapítvány támogatja a Vodafone Főállású Angyal projektben Kulics Mártit, aki, ha nyer, 1 évig főállásban dolgozhatna a PCOS ügyért, a PCOS-es nőkért.

 

Kérlek benneteketet, egy kattintással szavazzatok rá, ha szimpatikus a pályázata - nekünk minden szavazat sokat jelent, pláne mivel szoros a verseny, és jelenleg jó esélye van bekerülni a legjobb 3 pályázat közé. Köszönjük!


Ő a 8. oldalon található jelenleg - Szívügyem a PCOS cím alatt: http://apps.facebook.com/foallasuangyal/ 

 

 Főállású Angyal Pályázat 2012 - Angyalok márpedig vannak. Szerezz magadnak szárnyakat vagy segíts másoknak szárnyakat szerezni! A három győztes egy évig dolgozhat egy civil szervezetnél, a három legnépszerűbb pályázat szavazatait Vodafone-os lebeszélhető percekre váltjuk, amivel a szervezet munkáját segítjük, a kampányolókat pedig...

 

Kathleena 2012. máj. 13. © 56428

Bocs, félreolvastam, Kelenföldnek néztem. Szóval ahogy Zemanek írta:)

Előzmény: Kathleena (56427)
Kathleena 2012. máj. 13. © 56427

Szia! Én errefelé lakom, szerintem egyszerűbb, ha a pályaudvarnál felszállsz a 103-as buszra, és a 3. megállónál, a Fehérvári úton leszállsz, majd balra sétálsz egy fél megállónyit a Fehérvárin a Móricz felé. A Fehérvári és a Kocsis utca sarkán van. Max. 15-20 perc az egész.

Előzmény: Zemanek (56424)
Zemanek 2012. máj. 13. © 56426

Nem lesz, mert nem sikerült az utolsó lombik és mivel nem megyünk többször így nem leeht. Bár a párom nagyon akar még menni, nem érti meg a dolgokat, hoyg közben megöregedtünk.

Előzmény: almirena (56425)
almirena 2012. máj. 13. © 56425

Remélem, lesz is még babád. Jól emlékszem, hogy az első gyereked előtt miket írtál a ncl-re, akkor is úgy érezted, hogy lejárt az időd.

Előzmény: Zemanek (56418)
Zemanek 2012. máj. 12. © 56424

173as, 7-es busszal a a Móriczi Zsigmond krt-érig onnan a 41 es villamossal Hauszmann Alajos u-ig. Bkv.hu útrvonal tervező

Előzmény: yelena92 (56423)
yelena92 2012. máj. 12. © 56423

Sziasztok!

 

Kellene egy kis segítség, jövő héten megyek mens mentisbe, de mivel nem vagyok pesti, fogalmam sincs, pontosan hogy juthatnék el oda... Oké, megnéztem a térképen, de ettől nem lettem sokkal okosabb, Eger felől mennék és azt gondoltam, elmegyek vonattal a Keletiig, dehát onnan vhogy el kellene jutnom a mensmentis-ig... Na szóval, vmi tipp esetleg, hogy busszal/metróval/akárhogy hogyan közelíthetném meg legegyszerűbben úgy, hogy ne tévedjek el útközben tíznél többször? :)

Köszi előre is.

Zemanek 2012. máj. 12. © 56422

Én nem vagyok clostí párti, Először rakd majd rendbe a hormoháztartásod és ha akkor sem jön meg akkor esetleg.

Előzmény: mica_1 (56420)
Zemanek 2012. máj. 12. © 56421

Lehet, sőt ajánlott is, csak én is késöbb jöttem rá. Csak itthon tiltják,d e elvileg meforalt is csak cukros szedhetnének. Viszont több külföldi kimutatás kimutatta, hogy szedhető szoptatás alatt és a terhesség alatt is.

Előzmény: mica_1 (56419)
mica_1 2012. máj. 12. © 56420

Szomorú amúgy a történetedet olvasni, főleg, hogy szerettetek volna kistesót. Én azt gondoltam, hogy tesó-ügyben legrosszabb esetben ( = ha egyálalán nem jön meg), szedek 1 hónapig Cerazett-et vagy más fogamzásgátlót, és utána megint Closty. Ez működhet, vagy nem?

Előzmény: Zemanek (56418)
mica_1 2012. máj. 12. © 56419

szia! én sem szedem most, mert úgy tudom, szoptatás alatt nem lehet! ezek szerint mégis?? A terhesség alatt is csak a 12. hétig szedtem.

Előzmény: Zemanek (56418)
Zemanek 2012. máj. 12. © 56418

Én sajnos a meforalt csak a fiam4,5 hónapos korában kezdtem újra szedni és a diétát sem tartottam így ott  tartok ahol leötte és sajna emiatt a kistesó sem sikerült így egyke marad szegény. Ha lehetett volna még egy gyerekem a szülés utgáne gyből újra kezedneém szedni elötte ugyan úgy szedném mint a fiamnál akkor a 34. hétig szedtem.

Előzmény: mica_1 (56417)
mica_1 2012. máj. 12. © 56417

Sziasztok!

 

PCO-s friss anyuka vagyok. nem írtam még ide, ám most szeretném leírni a történetem:

 

30 éves vagyok, idén februárban született a kislányom.

19 évesen indult a sztorim, brutál nagy aknékkal mindenfelé az arcomon. A nőgyógyász felírta a Diane35-öt, amit 5 évig szedtem, utána 4 évig más fogamzásgátlót. Amúgy vékony alkat vagyok, a pattanásokon, cisztákon, enyhén erős szőrzeten és icipici férfias jellegű kopaszodáson kívül nincs/nem volt más tünetem.

 

2010 decemberben hagytam abba a gyógyszert, és kezdtünk babával próbálkozni. Persze nem volt peteérés, menstruáció, és 2011 februárban már tele voltam cisztákkal. Két negyedéves ciklus után májusban kikönyörögtem a Clostilbegytet (márciustól a Metformint már szedtem), és rögtön össze is jött a babóca :)

Jelenleg szoptatok és szeretnék is, minimum 6 hónapos koráig, és nagyon érdekel, szülés után merre alakul a PCO. Akinek van tapasztalata, kérem, írja le:)

yoyo444 2012. máj. 10. © 56416

Köszi :)

 

Tényleg szépen nő a picilány, mindig meglesem, ha teszel fel új képet. Annyire édesen vigyorog, az ember önkéntelenül is elmosolyodik, hacsak ránéz :)

Ejj pedig te amúgy is vékonyka voltál, remélem sikerül minél előbb visszatérned a "versenysúlyodhoz". Meg aztán egyre jobban kell majd az energia, amikor szaladni kell a gyerkőc után ;-) Örülök, hogy megy még a szopizás, mostanság minden ismerősöm azt mondja, hogy már pár hónaposan át kellett térni a tápra. Valamit akkor azért jól csináltok ;-) Puszi nektek

Előzmény: Ediina (56415)
Ediina 2012. máj. 10. © 56415

Drukkolok, hogy sikerüljön egyenesbe jönnöd!

 

Mi köszi jól, lányzó nő mint a gomba. Én totál elhanyagoltam mindent, időpontokra egyáltalán nem tudok figyelni, ch-t nem számolok, az alapanyagok nagyjából rendben vannak. Mentegetem magam a szoptatással, de közben pokoli lelkiismeret furdalásom van, és néha ezért sem eszem. A súlyomat nagyon rég mértem, de pl. a gyerekorvosunk a minap megjegyezte "megeszi magát ez a gyerek". Nagyjából rám is jön minden régi ruhám. Még nem döntöttem el meddig szopizunk, de már ez a 9 hónap is egy csoda nekem, álmomban nem gondoltam volna, hogy így fog menni. Ha befejeztem, muszáj lesz megemberelni magam és talán kicsit könnyebb lesz ha BoBo már mindent ehet velünk.

Előzmény: yoyo444 (56414)
yoyo444 2012. máj. 10. © 56414

Remélem, hogy a fog.gátlósat is rendezi. Mindent meg kell tennem, mert alulműködik a pm-em, emiatt eszméletlen magas volt a prolaktinom és kiderült, hogy emiatt fáj sokszor a fejem, meg elmászott a ciklusom bogyó mellett :( ez azért elég rémisztő :( de most nagyon figyelek mindenre :) ti hogy vagytok? :)

Előzmény: Ediina (56413)
Ediina 2012. máj. 10. © 56413

Yoyo, isten ments hogy őt megkérdőjelezzem, és benned sem szeretnék rossz érzést kelteni.

Csak kíváncsi voltam, mert nem érte(tte)m, hogyha egy fog. gátlóval lesz egy más jellegű ciklus, akkor minek még egy Mastodynon. Azt gondoltam, hogy a Mastodynon pont a spontán ciklust rendezi, támogatja. De ezek szerint nem csak azt.

Előzmény: yoyo444 (56412)
yoyo444 2012. máj. 10. © 56412

Szia Edi :) igen, TL volt. Kaptam L-Thyroxint, és azt mondta segítsek rá a cseppekkel. Te hallottál olyat, hogy nem lehet? Végülis ez homeopátiás cucc, csak nem árthat...nem? :)

Előzmény: Ediina (56411)
Ediina 2012. máj. 9. © 56411

Yoyo, neked orvos javasolta a Mastodynont? Csak felmerült bennem, hogy lehet fog.gátlóval szedni?

Előzmény: yoyo444 (56410)
yoyo444 2012. máj. 9. © 56410

yasminelle-t szedek, de képzeld, olyan rossz lett a pajzsmirigyem, hogy múltkor 5 nappal előbb jött meg :( a Mastodynon csepptől meg egyenesen hányni tudnék, de nem finnyáskodom :S

Előzmény: Micimalacka (56397)
Zemanek 2012. máj. 8. © 56409

Szerintem csak utána kezdd el szedni. Ezt mindenképpen szedni kell.

Előzmény: mariannvarga (56407)
Micimalacka 2012. máj. 8. © 56408

nevem - hozzászólások - és ebben a topicban írtak,

Előzmény: kromy (56404)
mariannvarga 2012. máj. 8. © 56407

sziasztok!

 

Ma voltam Breyer doktornőnél. Nos, csatlakoztam a pcos-ok táborába:S

Merckformint írt fel.

Azt nem tudom, hogy a Merckformint már most el is kell kezdenem, vagy csak a diétás tanácsadás után (ami május 19-én lesz)? Ez kiment a fejemből. Ja, és mi történik, ha elfelejtem bevenni? Nálam sajna sokszor előfordul, nagyon rossz gyógyszerszedő vagyok. Van, hogy napokig is elfelejtem....:S:S:S:S

nixi84 2012. máj. 8. © 56406

m

Zemanek 2012. máj. 8. © 56405

Pedig lehet kéne. Tűű doki nem kér évi 1 nél több terhelést.

Előzmény: kromy (56403)
kromy 2012. máj. 8. © 56404

Bocsi, de mire kattintsak? nem vagyok annyira jártas ebben a fórum dologban :( :)

.

Előzmény: Micimalacka (56401)
kromy 2012. máj. 8. © 56403

Ok, de a dokinak nem mondhatok nemet :( Megkaptam és válaszoltam is :) Köszi

.

Előzmény: Zemanek (56402)
Zemanek 2012. máj. 7. © 56402

Ne csináltasss ilyen gyakran terheléses vizgálatot nagyon nem tesz jót.

Küldök neked diétás anyagot.

Előzmény: kromy (56400)
Micimalacka 2012. máj. 7. © 56401

katt a nickemre, többször beírtam már ide a diétás dolgokat, jó részléetesen

Előzmény: kromy (56400)
kromy 2012. máj. 7. © 56400

Szia!

Mivel intenzíven még nem csináltam és senki nem magyarázta el nekem pontosan, így persze, hogy nem értem és nem tudom a helyes diétát :) De majdigyekszem okosodni. Ha tudsz segíteni és valami okosat írni, azt elfogadom :)

Egyébként meg nekem februárban volt az előző IR vizsgálat, de holnap reggel megyek a következőre. Ezt mondta a dokim :(

Előzmény: Provence83 (56399)
Provence83 2012. máj. 7. © 56399
Szia Kromy! Az ir dietatol csak akkor hizik az ember, ha 200gr os vagy tobb chs dietan van, mindenkinek 160 grammos a dietaja, akinek fogynia kell es altalaban mindenki fogy tole. Ugy erzem, nem erted meg az alapjait az ir dietanak, ahogy elolvatam az eddigi hozzaszolasaidat. Amugy minimumegy honap amig az embe belerazodik megjegyzi mit mikor mennyit. Hat honapnal gyakrabban ne csinalj terhelesest, csak mondom.
Előzmény: kromy (56398)
kromy 2012. máj. 7. © 56398

Sziasztok!

Szia Norka30, Zemanek!

Gondoltam inkább írok pár sort, hogy lássátok a jelenlegi helyzetem, mert én eddig inkább az inszeminációs fórumon voltam, de szerintem most átjövök ide egy kis időre :)

Tavaly tavasszal mentem dokihoz, aki mondta, hogy PCO és kezdjem el szedni a Merckformin 850-es tablettát reggel este. Ennek hatására fogytam 10 kilót, sportoltam, figyeltem az érkezésre, hogy szerintem mi helyes, de a baba csak nem jött. Aztán a páromnak kiderült, hogy kevés az aktív gyors spermiuma így ez is nehezíti a dolgokat, de nem adtuk fel. Aztán most februárban kapcsolatba kerültem egy másik dokival is, aki menet közben csináltatott egy IR vizsgálatot és akkor derült, hogy nagyon magas lett az inzulinom. De az előtte lévő 9 hónapban erről nekem senki nem beszélt, meg semmi jártasságom nem volt a témában.

Aztán volt egy inszeminációm is, persze eredménytelenül. Most szeretném rendezni az egészségem és csak utána tovább foglalkozni a baba témával.

Az inszeminációs fórumon nagyon rendesek voltak a csajok, mert segítettek és tartották bennem a lelket, de úgy gondolom, hogy ezen a téren Ti többet tudtok és szeretnék minél előbb célt érni.

Múlt héten elmentem egy endokrinológushoz is, aki közölte, hogy nem tud segíteni. Most egy másikhoz fogok elnenni, remélem általa okosabb leszek. Illetve holnap megyek az új IR vizsgálatra, szerda reggel meg vérvételre, hogy több mindent is megnézzenek, illetve szerdán találkozom a nődokimmal is és azzal a dokival is aki az inszemet csinálta. Az endokrinológushoz, csak később tudok menni, mert most nincs időpontja.

Hát jelenleg itt tartok. Az IR diétát többször is elkezdtem, de valamiért mndig elhagytam. Azt hiszem így egy év eltelte után, eplocsékoltam egy évet az életemből, de most épp ezért szeretném kézbe venni a dolgokat, mert nagyon szeretnénk ha még idén útban lenne a baby :) Épp ezért figyelek, hogy itt ki miket ír, igyekszem megfogadni az okos dolgokat, de én még nem rég óta szembesültem ezekkel a dolgokkal. És még akkor sem az orvostól kaptam a felvilágosítást, hanem a fórumon a csajoktól. Szóval ez a rövid történetem a mai napig.....

Micimalacka 2012. máj. 7. © 56397
Mit szedsz Yoyo?
Előzmény: yoyo444 (56394)
yoyo444 2012. máj. 7. © 56396

Helyes :) bár nem értek hozzá, és a véleményem nem sokat számít, de szerintem jól döntöttél :) Szurkolok neked, hogy minél előbb rendbe jöjj :)

Előzmény: hiden (56395)
hiden 2012. máj. 6. © 56395

Szia!:)

Köszönöm,hogy írtál.Igen,a Cypromix,meg Diane tényleg elég erős gyógyszer,én a Dianét 2,5 évig,a Cypromixet meg olyan 1,5 évig szedtem,ami nem tett vmi jót a szervezetemnek...sőt.:S Tilos is lett volna ennyi ideig szednem.Aztán tértem át én is egy gyengébbre,a Yadinéra.de tényleg a hormonjaimat kell renbe raknom ...úgyhogy valószínű nem kezdem el szedni megint.
A mostani nőgyógyászom egyébként úgy tanácsolta,hogy fél év CYPROMIX, vagy Diane ,aztán megint egy gyengébb.de ezt sem szeretném mér,ahogy így átgondoltam. Csak a bőröm jönne már rendbe...

Előzmény: yoyo444 (56394)
yoyo444 2012. máj. 6. © 56394

Szia hiden!

 

Szerintem mindenképp beszélj egy hozzáértő(!) orvossal erről a kérdésről.

Én járok MM-be, megvan a hármas kezelés és szedek mellette fogamzásgátlót. Persze csak egy gyengét. Az eredményeim alapján azt mondta az orvosom, hogy a fogigátló a jelenlegi állapotomon már úgysem ront.

Persze ez a te döntésed, de ha a bőröd és a szőrök a fő indok, akkor lehet a kiváltó okot, a hormonjaidat kellene rendbe tenni, ami hosszútávú megoldást jelentene, nem úgy, mint a fogamzásgátló, ami egy mesterséges dolog és csak addig hat, amíg szeded. Diane és Cypromix nagyon erősek és mérlegelni kell a mellékhatásokat is. Én pl. pár hónap alatt 8 kilót híztam tőle.

Majd írd meg hogy döntöttél :)

Előzmény: hiden (56393)
hiden 2012. máj. 6. © 56393

Sziasztok!

Köszönömöm,hogy válaszoltatok!
Igazából sokat gondolkodtam rajta,és lehet,hogy mégsem kezdem el szedni a fogigátlót,mert lehet,hogy tényleg többet ártanék vele.
Jaj...csak türelemből kellene sokkal több nekem.:(...:)

Zemanek 2012. máj. 6. © 56392

Nem feltétlenül. De neki az egyik tünete, mégpedig a pattanások nagyon erős, ha msot emiatt szed fogigátlót azok újra kifgonak jönni, ha abbahagyja, mert azért megbolyagtja a hormonháztartás és ugyan anyni idő lesz elmulasztani, mintha most kitart, szerintem.

Előzmény: Provence83 (56391)
Provence83 2012. máj. 5. © 56391
En azt hittem, hogy a harmas kezeles mellett, ha nagyon akar valaki akkor szedhet fogamzasgatlot. Na mondjuk en egy eletre leszamoltam vele, legyen inkabb kilenc gyerekem :-), -bar ez a veszely nem fenyeget-, de ezek szerint aki valaha ir es volt van lesz, az elfelejtheti egy eletre a hormontartalmu oralis fogamzasgatlot?
Előzmény: Zemanek (56390)
Zemanek 2012. máj. 5. © 56390

Én voltam aki leakarta beszélni. Az a bajom vele, hogy most hat, nem is az a fő gond, hogy ront az ir-en, hanem ha agyja habba, megint kifognak jönni, mert a hormonokat fölbosírtja és kezdheti előről a küzdelmet ellenük, ezért  azt javasoltam tartson ki.

Előzmény: Provence83 (56389)
Provence83 2012. máj. 5. © 56389
Megtalaltam!!! Marcius 22este fel tizkor kezdodik a tema, olvasd el a beszelgetest, tetszeni fog :-)

Szerintem, aki le akart eddig beszelni, mar ne is haragudj, de valoszinuleg szelektiv hallasa volt, es csak azt hallotta meg, hogy pcos plusz fogigatlo es mar uvoltott is kigyot bekat :-)
Előzmény: hiden (56387)
Provence83 2012. máj. 5. © 56388
Ugy emlekszem, hogy ezt itt, de lehet, hogy mashol mar kitargyaltuk par honapja. Nezd vissza Norka hozzaszolasait, o a szaketo es mintha ir volna rola, nagyon ritkan ir ide, de hatha megtalalod, en is elkezdem kersni.
Előzmény: hiden (56387)
hiden 2012. máj. 5. © 56387

Szia!:)

Köszönöm,nagyon örülök neki,hogy reagáltál rá,hidd el!:D
Megfogom ott is kérdezni,köszi a tippet,eddig nagyon sokan leakartak beszélni róla.Jajj nem tudom,nagyon jó lenne,ha nem ártanék ezzel,mert már tényleg nem sokáig bírom...
És tudom,hogy nem vagytok orvosok,de valahogy mégis nekem a Te véleményed a szimpatikus.:-)

Előzmény: Provence83 (56386)
Provence83 2012. máj. 5. © 56386
Igy is ugy is reagalok ra, nem uszod meg :-):-):-)
Szereny velemenyem szerint, a harmas cucc mellett szedhetsz fogamzasgatlot. Karban tartott ir, pcos mellett szerintem nem csinal galibat a fogigatlo. Ha nem akarsz emiatt orvoshoz menni, akkor irj a mensmentisbe a kerdezz felelek reszbe, vagy mas webdoktornak, azert ne csak a mi velemenyunkre adj :-)
Előzmény: hiden (56384)
nixi84 2012. máj. 5. © 56385

ő

hiden 2012. máj. 5. © 56384

Jaj bocsi Provence83 nem a Te véleményedre akartam reagálni,csak véletlen nyomtam arra!:)

Előzmény: hiden (56383)
hiden 2012. máj. 5. © 56383

Sziasztok!

Szerintetek nagyon sokat ártanék a betegségemnek,ha megint foamzásgátlót kezdenék szedni? Nagyon elvagyok már keseredve a pattanásaim miatt.:(Persze a diétát,mozgást tartanám továbbra is,és szedném a met-et,de nem tudom,ha "csak ezeket" csinálom,az is segít-e a pattanások megszűntetésében ...
Arra gondoltam elsőzör a Cypromixet szedném,aztán egy gyengébbet.Tudom,hogy a fogamzásgátló a PCOS-nál csak a tüneteket fedi el,de nagyon jó lenne már a pattanásoktól megszabadulni,ja és a szőrösödéstől is úgyszintén.:S
Nem tudom mit csináljak,mert egy éve hagytam abba a fogigátlót ,és nem akarom,hogy ez az egy év szenvedés hiábavaló legyen,azzal,hogy most megint elkezdem szedni,de nagyon unom már...:(

Előzmény: Provence83 (56382)
Provence83 2012. máj. 5. © 56382
Nem is kedes! Persze, hogy vidd, ultrahang kepet, verveteli eredmenyt, mindent ami van. Ez alapjan is allitja fel a diagnozist. Nehez megmondani mennyit voltam bent, olyan gyorsan elszaladt az ido. Az biztos, hogy nem ereztem ugy, hogy keves idot szan ram! Kb fel ora mondjuk.
Előzmény: mariannvarga (56381)
mariannvarga 2012. máj. 5. © 56381

Sziasztok!

 

Azon gondolkodtam, hogy érdemes-e elvinni régebbi vérvétel eredményeket (főleg hormon), ultrahang felvételeket Breyer doktornőhöz. Első alkalommal megyek hozzá, és nem tudom, hogy nála ezek fontosak lehetnek-e így a feltérképezésnél, vagy majd ő úgyis mindent végigkérdez. Egyáltalán mennyi időt foglalkozik egy beteggel?

Zemanek 2012. máj. 4. © 56380

Lehetséges, hogy kevés, ezt így nehéz megmodnani.

Előzmény: nixi84 (56378)
nixi84 2012. máj. 4. © 56379

.

nixi84 2012. máj. 4. © 56378

Sziasztok

 

Gondoltam ti talán tudtok nekem tanácsot adni,mert elég bizonytalan vagyok.

Tehát nálam egy éve diagnosztizálták a Pco-t ,azóta szedem a merckformin xr-t ( 500 mg-osat ). Kaptam még 3 hónapig clostilbegytet és októberben kiderűlt,hogy babát várok.Sajnos novemberben 10 hetesen spontán elvetéltem.Utána ismét megjött pontosn,de márciusban késett két hetet és most is már 3 napja késik,de teszteltem és nem vagyok állapotos.

Szerintetek mi lehet a gond?Én arra gondolok,hogy már gyenge az 500 mg-os.

Remélm tudtok segíteni.

Köszönöm előre is

Norka30 2012. máj. 4. © 56377

Kromy, az a diéta, amit Te csináltál, nagyon low carb. Ez nekünk nem jó, az inzulinrezisztenciára rossz hatással is lehet, azon túl hogy valószínű jócskán lelassult az anyagcseréd tőle. 

 

Utána ha az ember elengedi ezt a diétát (nem is lehet hosszú távon tartani), akkor mivel a szervezete sokkal jobban raktároz, hízni is fog, megfelelő CH bevitel mellett. Ez amúgy a jo-jo effektus alapja is, ami nagyon sok ember életét megkeseríti. Ezért kell a diétás tanácsadás, mert úgy el lehet rontani az étrendet, hogy csak na. 

És igen, 160 gr CH mellett gyönyörűen lehet fogyni. Zentai Andi tudna róla mesélni, hány olyan duci ember keveredett hozzá, aki egész nap salátát evett, meg napi 1-2szer evett, és mégis stagnált a súlya. Gyakorlatilag nem működött az anyagcsere. Szépen átállította másra, és éhezés nélkül elkezdtek menni lefelé a kilók (meg kellett tanulni enni és megfelelő nyersanyagokat összeválogatni meg számolni). De az ember nem úgy születik, hogy ezeket tudja, ez egy külön szakma. 

 

Különben tényleg van egy kis zavar, mert olyan nincs (nem szabadna lennie), hogy valaki metformint szed, "utána derül ki az IR-je". 

Zemanek 2012. máj. 3. © 56376

Ez a diéta viszont ront az ir-en. Zsemlét nem szabad enni. Csak tk kenyeret, meg van mondva mikor mennyit. Gyümit csak keveset és csak uzsira szabad enni. Így nem fog javulni az ir-ed és nem fogsz gyógyulni. Ha jól tartod a 160gos ch diétát fogyni fogsz tőle.

Előzmény: kromy (56373)
kromy 2012. máj. 3. © 56375

Sok folyadék, gyümölcs, hús+saláta, kenyér, tészta kiiktatva amennyire csak lehetett, 6 után nem evés stb... Így ment le a gyógyszer mellett 10 kiló. És mikor csináltam a diétát és ettem ilyeneket amiket kell, még híztam is vissza

Előzmény: Micimalacka (56374)
Micimalacka 2012. máj. 3. © 56374

nem egészen így működik ám. mit takar a saját magad felállított diéta?

Ebben a diétában bizony kell enni kenyeret, mégis lehet fogyni.

Előzmény: kromy (56373)
kromy 2012. máj. 3. © 56373

Várj!!!!!!!!!!!!

Amikor én fogytam azt a saját magamnak felállított diétával és sporttal értem el. Ezek után ha elkezdek reggel, vacsira zsömlét, kenyeret stb... enni, akkor azt hiszem nem kell csodálkozni ha nem fogyok, mikor előtte igyekeztem nélkülözni ezeket. Nem???

És ha több kaját viszek be mint előtte, akkor akárhogy is nézed, fogyás abból nem lesz.

Előzmény: Zemanek (56372)
Zemanek 2012. máj. 3. © 56372

Akkor valamit nem jól csináltál. A diéta nélkül nem fogsz gyógyulni és semmi haszna a gyógyszernek, mert csak diétával együtt van haszna.

Előzmény: kromy (56370)
Zemanek 2012. máj. 3. © 56371

nem minden ir-es pcos ez tény,d e minden pcos-es ir-es ez is tény.

Előzmény: KicsiAndy (56369)
kromy 2012. máj. 3. © 56370

Azért szedtem, hogy fogyjak meg a PCO-ra. Aztán mikor kiderült az IR azért váltottunk, hogy az majd biztos segít. A diétát nem tartom, mert nem fogytam vele és azt mondták, hogy inkább még fogyjak és előbb helyreáll az IR értékem. Most vagyok 68-69 kg és szeretnék legalább 65-re lemenni. De a diétával is csak tartani tudtam de nem ment lejjebb :(

Előzmény: Zemanek (56368)
KicsiAndy 2012. máj. 3. © 56369

Zemanek!

 

Csak egy pici helyesbítés,de inkább belevauzás: nem minden pcos ir-es és nem minden ir-es pcos!!!

Előzmény: Zemanek (56366)
Zemanek 2012. máj. 3. © 56368

Elötte minek szetted ha nem tudták az ir-t?

Miért váltottak? Sovány vagy? Miért kell simát is szedned? Az xr lényege, hogy folyamatosan szívódik fel. Retard gyógyszer.

Ir diétát tartod?

Előzmény: kromy (56367)
kromy 2012. máj. 3. © 56367

850 mg-os mercformint szedtem 9 hónapig és fogytam 10 kilót. Utána derült ki, hogy van IR-em is. Akkor váltottunk 1000 mg-os XR mercformin este egy szem délben meg egy 500 mg-os sima. Most tartok itt és jövő héten lesz az új IR vizsgálat. Sportolok heti 3-or.

Előzmény: Zemanek (56366)
Zemanek 2012. máj. 3. © 56366

Minden pcos, ir-es.

Nekem votl ilyen műtétem semmire nem mész vele hidd el. Ha nem hat a kezelés akkor visszafognak jönni a ciszták, ha hat akkor meg nicsn gond. Még akkor sem ha netán maradnak a ciszták. Csak legyen péd és nomrális hormonjaid. Diétát, gyógyszert mióta nyomod?

Előzmény: kromy (56365)
kromy 2012. máj. 3. © 56365

Igen ám, de nekem nem tűnik el semmi és mellette még IR is van!!!! Szóval......a gyógyszer nem hatott eddig. Dehogy akarom a műtétet, csak ezt olvastam!

Előzmény: Zemanek (56363)
yoyo444 2012. máj. 3. © 56364

Hello lányok!

 

Szerintetek Mastodynon cseppeket csak vízben lehet bevenni? Esetleg teában (persze minden nélküli)? Még csak 2 napja tolom, de annyira ocsmány íze van :S

Tegnap délben az utcán kétszer is megszédültem, pedig ebéd után voltam. Elsősorban a nagy meleg számlájára írom, de lehet összefüggés azzal, hogy tegnap óta szedem az L_Thyroxin-t, meg a Mastodynon-t? Nektek milyen tapasztalatotok van ilyen téren? Sajna engem is elért a pm alulműködés :-(

Zemanek 2012. máj. 2. © 56363

Nemenemnemenemenem. Nehogy megoperáltsd magad. Ha csinálod a megfelelő kezelést szép lassan eltűnnek, vagy összemennek.

Előzmény: kromy (56362)
kromy 2012. máj. 2. © 56362

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni.

Ezt olvastam egy cikkben " a kialakult soktüszős kép megszüntetéséhez laparoszkópos műtét (fenesztráció) jelenti a megoldást ". Vagyis akkor ha nekem is PCO-m van már jó ideje, akkor nekem is kéne ilyen műtét, hogy megoldódjon ez a gond? Lehet hülye a kérdés, akkor bocsi.

hiden 2012. máj. 1. © 56361

Bocsi,nem tudom az "Ezt próbálom..." -részt miért ilyen hülyén írta ki.

Előzmény: hiden (56360)
hiden 2012. máj. 1. © 56360
Előzmény: Micimalacka (56358)
Norka30 2012. máj. 1. © 56359

A dietetikusi kérdést játszva is eldöntheted. :) 

 

Ha netán Facebookozol, akkor most éppen zajlik az alapítvány játéka, ahol a fődíj éppen egy egyéni diétás oktatás Zentai Andinál. :) Nem sorsolásos, hanem teljesítményfüggő: ha megosztod az 1% plakátot, akkor minél több lájkot kell rá szerezni. 

 

Másoknak is ajánlom ezt a jópofa játékot, nemcsak az alapítvány hírét viszi, de fel tudjuk hívni a figyelmet arra, hogy mire gyűjtünk az idén. A legjobb post díjáért egy értékes különnyeremény jár. 

 

Egyébként fontos tudni, hogy az IBS-ről beszéltetek-e. A diétás tanácsadás valóban nemcsak a 160 gr matekból áll, és ha IBS-ed van, van pár trükk, amit érdemes megbeszélni, inkább egyéniben. 

Micimalacka 2012. máj. 1. © 56358

Mondtad a doktor nőnek az IBS-t? Ha igen, akkor szuedd nyugidtan a gyógyszert. Ha nem jó akár emiatt, akár más miatt, akkor úgyis váltani kell/visszamenni hozzá.

Adagolás: az orvos tudja miért úgy írja fel, nem kell cukorbeteggel összehasonlítani, a miénk másképp működik.

Diéta: csak 160 g tehát a ch mennyiségre figyelsz vagy tudod az egyéb szabályokat, hányszor mikor mit mivel szabad, nem szabad ch típusonként? Ha nem, menj el,m ha igen, felesleges. De máshol dietetikusok sokszor csak cukros diétában jártasak.

Keress rá a nickemre, többször beírtam már a diéáta alapelveket.

Előzmény: hiden (56356)
almirena 2012. máj. 1. © 56357

Breyer doktornőnek említetted az IBS-t? Ha nem, mailen is konzultálhatsz vele.

Az IR a cukorbetegség előszobája, azt szokták mondani. Még termeli a hasnyálmirigyed az inzulint, túl sokat is.

Előzmény: hiden (56356)
hiden 2012. máj. 1. © 56356

Sziasztok!

Szeretnék tőletek egy kis segítséegt/tanácsot kérni.21 éves leszek idén nyáron,és már majdnem 1 éve diagnosztizálták nálam a PCOS-át.Nagyon sok hozzánemértő orvos után,most pénteken végre eljutottam a Mens Mentisbe Dr. Breyer Helga doktornőhöz.Kedves volt,meg tényleg foglalkozott velem.(bár volt egy pár dolog,amire azt hittem,hogy kifog térni,de mégsem,na mind1)
Szóval nagy valószínűséggel én is IR-ben szenvedek,felírt nekem a Merckforminból napi 3 szemet,de először még első héten egyet,aztán kettőt,és utána 3 -at.Na most én kicsit megijedtem,mert édesanyám,aki cukorbeteg,még ő is csak napi 1 szemet szed,mondjuk azt nem tudom,hogy az IR-hez képest a cukorbetegség komolyabb,vagy nem.Félek a hasmenéstől,mert én egyébként is hajlamos vagyok rá,mivel Irritábilis Bél Szindrómám is van.:/Megszeretném kérdezni,hogy akiknek esetleg nem mút el egy idő után sem a hasmenés,azoknak mit írtak fel?
A másik nagyon fontos kérdésem lenne,hgy a doktornő nagyon "rá akart beszélni" engem erre diétás tanácsadásra ,és nem tudom,hogy van-e értelme elmennem,ha tartom a szigorú 160 ch-os diétát,hogy milyen új dolgokat tudnak ott mondani.Azt szeretném kérdezni,hogy akik voltak már ott ilyenen,azoknak miket mondtak?Most ezen vacilálok nagyon,hogy elmenjek-e ...

Nagyon-nagyon szépen köszönöm előre is!:)

Mbetti2 2012. ápr. 30. © 56355

Kedves Fórumozók! Először is elnézést, hogy ismeretlenül írok a fórumotokba!

Mohácsi Bernadett kutató pszichológus vagyok. Kutatási területem a policisztás ovarium szindrómával (PCOS) élő hölgyek pszichés jóllétével kapcsolatos. Munkám fő célja az, hogy a PCOS-es hölgyek olyan pszichés támogatásban részesülhessenek, amely valós igényekre épül, és tudományos alapokon nyugszik. Kutatásom egyik igen fontos része az étkezés, a testmozgás, a saját testtel és étkezéssel kapcsolatos tapasztalatok feltárása. Az alábbi linken elérhető online kérdőív ezekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz:http://www.surveygizmo.com/s3/795432/tkez-ssel-kapcsolatos-k-rd-v-2

 

Amennyiben Ön is érintett a PCOS-ben és szeretne hozzájárulni ehhez a kutatómunkához a kérdőív kitöltésével megteheti ezt. A kérdőív előre láthatóan 2012. májusáig lesz elérhető, kitöltése körülbelül 20 percet vesz igénybe. Visszajelzés is kérhető.

Provence83 2012. ápr. 23. © 56354
Szuper! Nem kell elore elkuldeni neki, csak vidd magaddal, ott atnezi, de egyuttal kerdez is rola es ugy viszi be a szamitogepbe :-)
Előzmény: mariannvarga (56353)
mariannvarga 2012. ápr. 23. © 56353

Köszönöm, sikerült letölteni:)

Előzmény: Provence83 (56352)
Provence83 2012. ápr. 22. © 56352
A jelszo: HELGATESZT
Előzmény: mariannvarga (56349)
Provence83 2012. ápr. 22. © 56351
Varj, megnezem hatha emailben irtak meg, valami tok egyszeru szo amugy.
Előzmény: mariannvarga (56348)
Zemanek 2012. ápr. 22. © 56350

Én ugyan nem, hozzá járok,d e semmit nem kellett kitöltenem.

Előzmény: mariannvarga (56348)
mariannvarga 2012. ápr. 22. © 56349

nem tudom megnyitni a kérdőívet, mert jelszót kér:(

Előzmény: Provence83 (56347)
mariannvarga 2012. ápr. 22. © 56348

hmmm...ezt elfelejtették velem közölni. azt kell kitölteni, ami a bemutatkozó szövege alatt van?

mindenképpen megírom, hogy mi a vélemény róla a vizsgálat után:)

(ami máj.8-án lesz)

 

Előzmény: Provence83 (56347)
Provence83 2012. ápr. 22. © 56347
Na kivancsi vagyok mi lesz Rola a velemenyed :-) Meg igy forumon senkivel sem futottam ossza, aki hozza jar. De nem is regota rendel ott, kint dolgozott Nemetorszagban. Tudod, biztos mondtak, a mensmentis oldalan ki kell tolteni egy kerdoivet es azzal kell menni hozza.
Előzmény: mariannvarga (56346)
mariannvarga 2012. ápr. 22. © 56346

Sikerült átkérni magam Breyer doktornőhöz:) igaz, egy héttel későbbre kaptam időpontot, de azt hiszem mostanság ez nem is olyan rossz....

 

Előzmény: Zemanek (56334)
vizicsiko 2012. ápr. 20. © 56345

Nagyon szépen köszönöm a kitöltést!

És mindekinek köszönöm a helyesbítést, ezen túl igyekszem majd inkább a tünetmentességet használni.

Mégegyszer köszönöm, s szép estét mindenkinek!

Előzmény: Norka30 (56344)
Norka30 2012. ápr. 20. © 56344

Kitöltöttem, végső soron ez nem a PCOS-ról szól, érdekes is volt válaszolgatni. 

De azt én sem hiszem, hogy meg lehet gyógyulni a PCOS-ből, a múlt idejű fogalmazás kicsit meghökkent.

Tünetmentesség érhető el azoknál, akik keményen odafigyelnek, no meg egy kis szerencse sem árt hozzá... keveseknek jön össze. 

vizicsiko 2012. ápr. 20. © 56343

Bocs, ha megbántottalak, ha nem, hát nem. Szép napot Neked!

Előzmény: Micimalacka (56342)
Micimalacka 2012. ápr. 20. © 56342

a teherbeesés és a kihordása em egyenlő a gyógyulással

Előzmény: vizicsiko (56341)
vizicsiko 2012. ápr. 20. © 56341

Szia!

Azért köszönöm, a szándék is fontos! Én 20 évig voltam pco-s és sikerült belőle kigyógyulnom, a három végighordott terhességem segített benne. Igaz, azóta nem nézték, vannak-e még ciszták, de mivel másodszorra, harmadszorra szinte elsőre sikerült a teherbeesés (és előtte csak fél évenként egyszer volt peteérésem), azt gondolom, igaza volt a nőgyógyászomnak, tényleg meggyógyultam.

A kérdőív adott részét kicsit korrigáltam, ha esetleg mégis lesz kedved valamikor a napokban kitölteni, előre is köszönöm, nagyon sokat segítenél vele.

A legjobbakat kívánom, szép napot!

Ági

Előzmény: Zemanek (56339)
yoyo444 2012. ápr. 19. © 56340

Én is hozzá járok és nagyon ajánlom :) Napi 1 új beteget fogad, úgyogy amikor elérhetővé válik új időpontok kérése, akkor egész nap a telefonon kell lógni ;-)

Előzmény: Zemanek (56337)
Zemanek 2012. ápr. 18. © 56339

Először ki alkartam tölteni, de mivel olyan dolgokat írsz, hogy megyógyulni belőle, nem tettem, mert ebből nem lehet meggyógyulni, csak tünetmentes lehet az embre.

Előzmény: vizicsiko (56338)
vizicsiko 2012. ápr. 18. © 56338

Sziasztok!
Légyszi segítsetek nekem.

Nagyon-nagyon szükségem lenne a PCOS-sel kapcsolatos egyetemi kutatásomhoz arra, hogy kb. 50-en kitöltsenek nekem egy 15 perces kérdőívet, ami teljesen ANONIM, tehát senki nem fogja tudni, ki töltötte ki. A kérdőív ezen a linken érhető el:
https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_cBKMy8so6v8uA0Q
Nagyon megköszönöm mindenkinek, aki segít nekem ebben.

Üdv.: Ági

Zemanek 2012. ápr. 18. © 56337

Nem mindig ugyan az van. Nyugi nem lesz gond, sokan szoktak ilyet kérni.

Én Tűű dokihoz járok, nekem Ő az orvos, de hozzá nagyon hosszú a várakozás és nem tudom mennyi új beteget fogad.

Előzmény: mariannvarga (56336)
mariannvarga 2012. ápr. 18. © 56336

Akkor megpróbálom átkérni magam. Remélem nem jön le gázul, mert már egyszer áttetettem az időpontot, mivel utána derült ki, hogy nem tudok elszabadulni a munkahelyemrl. Ugyanannál az embernél lehet minden nap időpontot kérni?

Provence83 2012. ápr. 18. © 56335
Ami biztos, hogy en Breyer doktornorol csak superlativusokban tudok nyilatkozni. :-) szamomra O AZ ORVOS! Tudom nyalas vagyok, de ez van :D
Zemanek 2012. ápr. 18. © 56334

Szerintem kérd át magad máshoz. Breyer doktornőhöz vagy Rentz doktornőhö, Majorról nem sok jót hallottam.

Előzmény: mariannvarga (56333)
mariannvarga 2012. ápr. 18. © 56333

Sziasztok!

 

Bejelentkeztem mensmentisbe, dr. Major Judithoz. Volt már nála vki? Mi a véleményetek róla? Nem tudtam kihez kérjek időpontot, őhozzá írtak be.

 

köszi

Zemanek 2012. ápr. 18. © 56332

Mindenképpen mennyél hozzájuk, mert valami komoly gond van az tuti, mert az egy dolog, hogy ir-es vagy, de hogy az lh-fsh ennyira alcsony szerintem nem jó.

Előzmény: yelena92 (56330)
Norka30 2012. ápr. 18. © 56331

Ha valakit nagyon elfogna a kétség, az ÉnDiétám oldalon ott vannak a szakértő dokik is. Szegény Nas Kati doktornő kissé unja már a leletértelmezgetést, de csinálja böcsülettel. ;) 

És ő azért mégis Tűű doki kezei alatt tanult. 

yelena92 2012. ápr. 18. © 56330

Gondolhattam volna, hogy már megint sikerült egy "szakértő" orvost kifognom, pedig már majdnem elhittem, hogy igaza van :/ 

 

Zemanek: második napon volt a vizsgálat, ha jól emlékszem. A cukorterhelésről annyit, hogy én hárompontosat kértem az orvostól, de ő megpróbált győzködni, hogy engem félretájékoztattak, mert olyan nincsen, csak kétpontos. Nem akartam vele vitatkozni, mert hát mégiscsak ő az orvos, dehát... áhh, nem is mondok inkább semmit...

 

Köszi a válaszokat, igazából gondolhattam volna... Ebből mens mentis lesz, anno már volt időpontom, de le kellett mondanom, lehet, hogy holnap fel is hívom őket és kérek egyet újra.

 

Előzmény: Ediina (56328)
Zemanek 2012. ápr. 18. © 56329

Ez ir a éhgyomri értknek 5 alatt a 120 percesnek 25 alatt kell lennie, és a 120 perces cukrod elég magas az éhgyomrihoz képest, kellet volna 3 pontos vizsgálat.

Ez hányadik napi vv volt?

A tesztoszteronod éppen jó még, 1 alatt kell lennie.

Előzmény: yelena92 (56327)
Ediina 2012. ápr. 18. © 56328

Yelena! A helyzet rossz, de nem reménytelen. Ez sajnos inzulinrezisztancia. A pco-szindroma.hu-n az érdekes hasznos fül alatt találsz egy hormontáblát. Ha megnézed magad is láthatod, hogy az éhomi inzulin 5 alatt jó, a terhelt meg az ötszöröse kellene legyen. Megtalálod a több hormont is magyarázatokkal.

 

Azon az oldalon találsz orvosajánlót, de innen nagyon sokan a mensmentisbe járunk endokrinológushoz. Találsz ott még sikersztorikat, baba-mama képeket ha elkapna a csüggedés!

Érdemes még megnézned az endietam.hu oldalt, ahol szintén sok hasznos info az életmódváltással kapcsolatban. Diéta, mozgás etc. Itt ha rákeresel kleingy nickje alatt van egy szép letölthető gyűjtemény és pár hónapja micimalacka leírta egy diétás oktatás anyagát.

Előzmény: yelena92 (56327)
yelena92 2012. ápr. 18. © 56327

Rendben, itt vannak az értékek, szóljatok, ha valamit kihagytam:

 

Glucose éhhomi: 4,8

glucose terhelés 120 perc: 6,2

 

inzulin: 7,7

inzulin terhelés 120': 36,9

 

 

TSH: 1,68

DHEA-szulfát: 3,72

FSH: 1,66

LH: 0,37

Prolaktin: 521,3

Ösztradiol: 90,3

Tesztoszteron: 0,9

Kortizol: 109,8

SHBG: 12

 

Mit gondoltok?

 

 

>>Amy>> 2012. ápr. 17. © 56326

Yelena! 

 

 

Az eredményeket tényleg írd meg, mert ugy jobban tudnánk segíteni. 

Engem is jó pár doki elhajtott h semmi bajom főleg addig ameddig nem akartam babát :S 

Értékeim csak épp hogy eltértek de ez elég volt ahhoz hogy teljes káoszt csinájon. Igen fogigátlót akartak nekem is adni de én nem fogadtam el h másképp nem lesz normális mensim. Szal én a Mensmentisbe mentem Pestre ( annak ellenére h elég messze lakok onnan)

Ha van egy kis pénzed és azt erre szánod én nagyon ajánlom őket!!!! ++++ 

 

 

Előzmény: yelena92 (56324)
Zemanek 2012. ápr. 17. © 56325

megírod az eredményeket?

 

Előzmény: yelena92 (56324)
yelena92 2012. ápr. 17. © 56324

Sziasztok!

 

Már régen írtam ide, mivel úgy tűnt, én is pco szindromás lehetek, de nemrég visszakaptam az eredményeket és azok alapján szinte teljesen kizárt... Most épp ezért írok ide, mert fogalmam sincs, mihez kezdjek innét, szinte meg voltam győződve róla, hogy nekem is pcos-em van, de így most fogalmam sincs, mi bajom lehet, és továbbra sem mondanak az orvosok semmi értelmeset azon kívül, hogy egyedi eset vagyok...

 

A véreredményem szerint a cukor- és inzulin és a hormoneredményeim is teljesen normálisak (a tesztoszteronom pl. nemhogy magasabb, de majdhogynem alacsonyabb a normálhoz képest), gyakorlatilag minden teljesen rendben van, amin eléggé meglepődtem... Az endokrinológus elküldött, mert nem tudott velem mit kezdeni így, hogy semmi rendelleneset nem lát (csak fogamzásgátlót akart felírni, hogy legalább a menzeszem rendszeres legyen, de én megmondtam, hogy köszi, inkább ne...).

Szóval ugyanott tartok még mindig, mint három évvel ezelőtt, a hajhullásom nem múlt el és ugyanolyan rossz minőségű a hajam, mint eddig, a borzasztó erős szőrnövekedésem már az idegeimre megy, mert már nem tudok vele mit kezdeni, a hátam és mellkasom még mindig tele vannak pattanásokkal.. Az már csak mellékes szinte, hogy tegnap megint megjött a menzeszem, holott két hete volt utoljára...

Az viszont érdekes, hogy valamennyit lefogytam az utóbbi időben bármi erőfeszítés nélkül, de gyakorlatilag ez az egyetlen pozitív változás három-négy évvel ezelőtthöz képest, és ez sem olyan egetrengető, minden más ugyanúgy maradt.

 

Szóval az lenne a kérdésem, mi bajom lehet, ha ugyanazok a tüneteim, mint a pco szindrómának, de biztos, hogy mégsem az? Ilyen létezik?? Valaki találkozott már olyannal, hogy ezek voltak a tünetek, de nem pcos volt (bármilyen hülyén is hangzik)? Már nem tudom, milyen orvoshoz menjek legközelebb, és nem tudom, hol kérdezhetném meg.... Lakótársam mondta, hogy neki a húgának voltak vmi bőrproblémái meg nem emlékszem már micsoda, és kiderítették neki, hogy vmilyen génje volt hibás, amit valamelyik szülőjétől örökölt és kezelés után rendbejött. Ez elgondolkodtatott, lehetséges lenne nálam is valami hasonló dolog, vagy valami teljesen másról lehet szó? Mit gondoltok? :(

Bármilyen tanács jó lenne...

 

Zemanek 2012. ápr. 16. © 56323

Az inzulinnál, csak 2szer vettek vért, jobb lett volna ha 60 percnél, vagy mégjobb lett volna 30, 60, 90 percnél is nézték volna a cukor és inzulin szintet.

Előzmény: mariannvarga (56322)
mariannvarga 2012. ápr. 16. © 56322

Köszi Zemanek a válaszodat. Hát eléggé elkeserített:(

úgy fel voltam dobva,amikor kijöttem a dokitól, bár legbelül éreztem, hogy nem stimmel vmi a válaszában.

Milyen vizsgálatokról írtál?

Előzmény: Zemanek (56321)
Zemanek 2012. ápr. 16. © 56321

Egyértelműen ir-es vagy, nem is kicsit. Éhgyomri inzulin 5 alatt kell legyen, 10 felett már súlyos ir-ől beszélünk. Sajnos csak 2 pontos vizsgaáltot csináltak, tuti, hogy valahol korábban van egy hatalmas kiugrás. Az ir-nek az is egyértelmű jele, hogy a 2órás cukrod az éhgyomri alá esik, kb 0,5el magasabbnak kéne lennie.

 

keresss egy hozzáértő endokrinológust.

 

Magas a tesztoszteronod, nem jó az lh-fsh arányod sem. Ez pcos.

Előzmény: mariannvarga (56320)
mariannvarga 2012. ápr. 16. © 56320

sziasztok!

 

ir gyanúval elküldött a nődokim terheléses vérvételre és hormonvizsgálatra. Az eredményeim alapján azt mondta, hogy semmi ilyesmiről nincs szó, viszont a hormonháztartásom igencsak alulműködik (valószínűel ezért nem jövök meg, amióta abbahagytam a fogigátlót).

 

ti már több ilyen eredményt láttatok, szerintetek is megnyugodhatok, vagy elmenjek másik orvoshoz is.

 

Eredményeim:

glukoz éhhomi: 5,8

inzulin: 10,6

 

glukoz 2ó: 5,40

inzulin: 16,7

 

 

TSH: 1,96

Luteinizáló hormon: 5,64

Follikulus stimuláló hormon: 5,49

Prolaktin: 213,60

Ösztradiol: 180,6

Totál tesztoszteron: 1,89

SHBG 16,9

Kortizol: 315

DHEA-S: 7,07

 

 

Válaszokat előre is köszönöm

yoyo444 2012. ápr. 16. © 56319

Örülök Provanvce, csak így tovább :)

Előzmény: Provence83 (56313)
vizicsiko 2012. ápr. 15. © 56318

Sziasztok!
A PCOS-sel kapcsolatosan végzek egy egyetemi kutatást. Szükségem lenne hozzá olyanokra, akiknek ilyen betegsége van, és kitöltenének nekem egy kb. 15 perces kérdőívet, ami teljesen ANONIM, tehát senki nem fogja tudni, ki töltötte ki. A kérdőív itt tölthető ki:
https://qtrial.qualtrics.com/SE/?SID=SV_cBKMy8so6v8uA0Q
Nagyon megköszönöm mindenkinek, aki segít nekem ebben.

 

U.i.: Tudom, min mentek keresztül, én 15 évig küzdöttem a PCOS-sel, de végül is sikerült legyőznöm, most van 3 gyönyörű gyermekem és már az első terhesség után elmúlt a betegségem. Mindenkinek fel a fejjel, és kitartás, sikerül legyőzni, higgyetek benne!!!

Provence83 2012. ápr. 14. © 56317
En is vezetek. Kerdezz csak :-)
Előzmény: >>Amy>> (56314)
b.gina 2012. ápr. 13. © 56316

Szia! én vezetek, de csak h lássam h alakulnak a ciklusaim, nem baba miatt :)

Előzmény: >>Amy>> (56314)
b.gina 2012. ápr. 13. © 56315

Tökjó! Gratula :)))

Előzmény: Provence83 (56313)
>>Amy>> 2012. ápr. 12. © 56314

Sziasztok! 

 

 

Üdv az újaknak, (valakinek én is új vagyok) :DDD de időről időre visszatérek :)

 

Provence! Gratulálok a szép eredményhez :) csak így tovább!!! Vezet valaki hőgörbét ? hmmmm ? :)

 

 

 

Előzmény: Provence83 (56313)
Provence83 2012. ápr. 11. © 56313
APRO OROMOK
Na az elso metforminos es gynex cseppes honap verzese barnazas nelkul jott meg. Ilyen hosszu evek ota nem volt. Valami tortenik. Hurrra!!! :-)
korkis 2012. ápr. 4. © 56312

Köszi a gyors válaszokat:)

Előzmény: Provence83 (56310)
Zemanek 2012. ápr. 4. © 56311

Ugyan úgy ahogy a nőknél a férfiaknál is ronthatja a sejtek inzulinérzékenységét és ronthatja a sperma termelést is.

Én Tűű dokitól tudom ezeket.

Előzmény: korkis (56309)
Provence83 2012. ápr. 4. © 56310
A fefrfi gondot en amerikai oldalakon olvastam, de az MM ben is mondta a doktorno, miutan mondtam, hogy a ferjemnel nem talaltak meg az okat az alacsony spermiumszamnak. Es akkor kerdezgetett a testalkatarol, meg az etkezesi szokasairol.
Előzmény: korkis (56309)
korkis 2012. ápr. 4. © 56309

Ez az információ milyen forrásból származik? Valami új felfedezésről van szó, vagy ez köztudott tény? Mert én a neten rákeresve sehol sem találok ezzel kapcsolatban semmi leírást - azt az egy múltkori blogot leszámítva. Esetleg MM-es orvosoktól hallottatok erről? Nem kételkedem, csak szeretnék bővebben utánaolvasni, meg az is érdekelne, hogy milyen módon rontja a spermát (mennyiség, mozgóképesség, stb.)

Előzmény: Provence83 (56308)
Provence83 2012. ápr. 4. © 56308
Ien, sajna okozhat. Es ha van a csaladjaban cukorbeteg, akkor sajnos szinte biztos, hogy azelott lesz inzulin rezisztenciaja, de a ferfiaknal kulso jegykent csak a hasra es derekra hizas jelenik meg. Persze nem mindenkinel okoz temeketlenseget, de azert jo kivizsgalni es eletmodot valtani, hogy ugye egy laza tiz evet nyerjen.... :-)
Zemanek 2012. ápr. 4. © 56307

Ez bizony így van. Ha a férfinál is gond van mindenképpen érdemes d vitamin és inzulinvizsgálatot nézetni.

Előzmény: korkis (56306)
korkis 2012. ápr. 4. © 56306

Sziasztok!

Az IR témakörben valakinek a blogján korábban olvastam, hogy a férfiaknál is terméketlenséget okozhat az IR. Most azonban már nem találom meg azt a blogot, pedig szeretnék bővebben utánaolvasni a témának. Ha valakinek van információja a férfi nemzőképesség és az IR közötti összefüggéssel kapcsolatban? 

Köszönöm:)

Provence83 2012. ápr. 4. © 56305
Szerintem mindenkeppen masik fajta gyogyszert kene kiprobalnod, talan kombinaltat. Van egy ismerosom, aki egy ev alatt negy felet probalt. Az egyiknel menstrualt a masiknal nem, vegen ugy maradt meg a fagyibabaja (de csak egy ideig egy hulye haematomamiatt) , hogy elotte honapokig nem volt sajat ciklusa, de ez most nem relevans, mert nalad a gyerek meg nem aktualis.

En csinaltam egy listat a gyors es lassu dolgokrol es kint van a huton, ha sokat olvasgatsz a dietarol, akkor egy ido utan megtanulod. Amugy nem olyan nehez. De en is sokaig kevertem ossze vissza, gyors a tejtermek, kiveve a turo, cottage cheeses, tejszin tejfol, es a gyumolcsok. A tobbi lassu illetve a krumpli ha fott akkor az is inkabb gyors. A puffasztott dolgok pl tilosak bar becsapos mert a fogyokurazok toljak. Es persze vannak a tiltott dolgok de azt tenyleg hamar bebiflazza az ember
Előzmény: kicsi26 (56304)
kicsi26 2012. ápr. 4. © 56304

Metformint, mert elég változó az inzulinom, és a vércukrom is....és valahol el kellett kezdeni a kezelésemet, és emelett döntött a dokim. Egészen eddig jó is volt.

Rendszeres mozgás van, saját edzéssel is meg órát is tartok, viszont a diétával elég nagy bajban vagyok. Próbálkozom vele, de még nem sikerült rendesen ráállnom, meg igazából inkább "megtanulnom" így étkezni....mindig gondban vagyok a gyors/lassú ch-kkal. MEg hogy az étkezésekre felosztva mikor mennyit vigyek be.

Előzmény: yoyo444 (56261)
Zemanek 2012. ápr. 3. © 56303

Így van.

Előzmény: Ediina (56301)
Provence83 2012. ápr. 3. © 56302
Ez biza, igaz...
Előzmény: Ediina (56301)
Ediina 2012. ápr. 3. © 56301

Kitöltöttem, bízva abban, ha valóban felvilágosítasz a témában akkor első napirendi pont, hogy tisztába teszed a pco és a pcos közötti különbséget, mert kissé fogalomzavarosnak tűnik már a felvezető szöveg is. :(( Nem szőrszálhasogatok, csak építő jellegű kritikának szántam!

Előzmény: Liliana24 (56299)
Provence83 2012. ápr. 3. © 56300
Done!:-) elegge kihasznaltam az other kategoriat, de nekem szerintem nem atlagosan derult ki, es eleg atipusos vagyok a szindromaval kapcsolatban.
Előzmény: Liliana24 (56299)
Liliana24 2012. ápr. 3. © 56299

Sziasztok! Szeretnélek benneteket megérni arra, hogy töltsétek ki nekem az alábbi PCO-ra vonatkozó kérdőívemet. Egyetemi feladatként vállaltam, hogy minél több nőt/lányt felvilágosítok a betegséggel kapcsolatban. Előre is köszönöm a segítséget! :)

 

 

 

 

 

 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform? formkey=dDFjQUZ1N3pqVG9OZng2cnd3aEpLS1E6MQ

Zemanek 2012. ápr. 3. © 56298

Igen, mivel az inzulinrezisztencia ronthatja a sejtek minőségét és így akadályozhatja az osztódást.

Előzmény: edinacska79 (56297)
edinacska79 2012. ápr. 3. © 56297

Szia! Még sem jön a babóca. :-(  Elképzelhető, hogy a magas inzulinszint miatt? Az is egy kérdés persze, van e minden hónapban peteérésem, illetve tüszőrepedésem..........

Előzmény: Zemanek (56292)
Zemanek 2012. ápr. 3. © 56296

Félre kezelnek, keress egy pcos specialista endo dokit, merckformint kell szendi, diétát tartani és sportolni ez a kezelési módja.

Előzmény: rupertmalac (56294)
Provence83 2012. ápr. 3. © 56295
Ha jol sejtem amit szedsz az fogamzasgatlo. Mondtad a dokinak, hogy babat szeretnel? Ki kene deriteni, hogy a pco melle tarsul e inzulin rezisztencia. Ez nem lesz egyszeru, mert videken egy ket doki vanaki komolyan veszi ezt a temat. Pesten pedig gyakorltailag egy maganrendelo van, ahol tenyleg szakertenek az ugyben. Gyakorlatilag sztk doki szinte nincs, vagy van de arrol nem nagyon hallani, majd jonnek a tobbiek es irnak errol. Az pco lehet az inzulin rezisztancianak egy tunete, az ir egy anyagcserezavar, amit remekul lehet kezelni gyogyszerrel, dietavak, mozgassal, ha rendbe jossz akkor a gyogyszert el is lehet hagyni. Kb a pcos nok 90% teherbe esik, csak kicsit tobb turelem kell hozza. Kerdzz meg ha valamire kivancsi vagy.
Előzmény: rupertmalac (56294)
rupertmalac 2012. ápr. 3. © 56294

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. pár hónapja diagnosztizálták nálam a PCO-t. Eleinte 20 napig szedtem duphaston-t, napi kétszer. Aztán a menstruációm kezdetekor dienille-t kezdtem szedni. A párommal viszont szeretnénk babát vállalni. Én nagyon el vagyok keseredve,hogy nem fog összejönni. A párom csak biztat, hogy nem lesz semmi baj, és hamar sikerül majd, de így is félek a csalódástól. Mit gondoltok hagyjam abba a dienille-t, és bízzak abban, hogy sikerül össszehozni, vagy valami mást kéne szednem mellé?

 

Zemanek 2012. ápr. 3. © 56293

Egy esetleges korai terhességnek nem biztos, hoyg jót tesz egy hirtelen megukró iznulinszint.

Előzmény: Micimalacka (56285)
Zemanek 2012. ápr. 3. © 56292

Szerencsés vagy az lh-fah arányod még nem rossz, a tesztod magas kicsit, de van peteérésed, viszont egyértelműen inzulinrezisztenciád van.

Előzmény: edinacska79 (56286)
smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56291

Köszi!!!!

Előzmény: Provence83 (56290)
Provence83 2012. ápr. 2. © 56290
Hmm, szerintem ugyanaz a ket tizorai es az uzsik, tizorai lassu gyors, uzsi gyors. Majd jon Edinaa neki is ketorankent kellett ennie. En mar kerdeztem ezt tole es ezt mondta.
Előzmény: smithbetty77 (56289)
smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56289

a következőt írta:
reggeli 30 gramm lassú
tízórai 1 20 gramm(fele lassú fele gyors)
tízórai 2 20 gramm ( gyors)
ebéd: 50 gramm 3/4 lassú
uzsonna1 20 gramm gyors
uzsonna 2 20 gramm gyors
vacsora 40 gramm lassú
pótvacsi 10-20 gramm lassú

Nekem a második tízórainál és a második uzsinál sok a gyors CH, nem lehet hogy lassúra gondolt csak elírta???

valaki aki már kapott ehhez hasonló életmódjavaslatot segítene.

 

Hálásan köszönöm!

Előzmény: smithbetty77 (56288)
smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56288

Köszönöm szépen, de én most a póttízóraival és a pótuzsival vagyok gondba, mert híznom kell és 2 tízórait kell ennem és 2 uzsit .1 30 perces eltéréssel. A második tízóraira 20 CH csak gyorsat írt a dokim, és a délutáni másodikra is 20 ch gyorsat, és nem tudom nem e elírta.

 

Zemantek- nem akarok 2 x írni(zargatni) mert 1 hónap után amúgy is írom kell, és azt gondoltam hogy ez nem olyan bonyi dolog , valaki csak tud rá válaszolni. 

Előzmény: Provence83 (56287)
Provence83 2012. ápr. 2. © 56287
En csak azt tudom mondani, hogy a tizorai kb mindenkinel fele fel aranyban lassu, gyors az uzsi meg gyors
De persze ugy gyors hogy kefir, natur joghurt, gyumolcs, ezeket lehet gyorskent enni az ir dietaban. Nem lehet csak lassun elni, az megint ront az iren.
Előzmény: smithbetty77 (56282)
edinacska79 2012. ápr. 2. © 56286

Sziasztok!

 

Kérném azok hozzászólását, akik értenek a hormon dolgokhoz!

 

Vérvételi eredményeim, 3-15-24 napon (elvileg 4-14-24 kellett volna, de így tudtam elmenni a vérvételre) Gyógyszeres kezelést nem kaptam 2006-ban szedtem 3 doboz Clostit.

Ultrahangon persze számos apró tüsző körkörösen elhelyezkedve, mindkét petefészekben. :-(((((((

Köszönöm a segítséget!

 

LH

 

3. nap:   5,83 U/L

15. nap: 9,45

24. nap: 6,20

 

FSH

 

3. nap:   7,80

15. nap: 5,54

24. nap: 3,49

 

Prolaktin

 

3.nap   387,4

 

Ösztradiol

 

 

3. nap:   153,5 pmol/L

15. nap: 895,3

24. nap: 621,9

 

Progeszteron

 

 

3. nap:   5,8 nmol/L

15. nap: 7,0

24. nap: 46,9

 

Tesztoszteron

 

2,1 nmol/L

Glükóz éhgyomri 5,1

Glükóz 120:  4,1!!!!!!!!!

 

Inzulint nem néztek! 

 

 

Micimalacka 2012. ápr. 2. © 56285

már mértne?

Előzmény: Zemanek (56280)
Kathleena 2012. ápr. 2. © 56284

Igazad van. Azért vacilláltam, mert már töbször volt, h úgy éreztem, meg beleéltem magam, aztán mégse:( De nehogy már ezen múljon, áttettem jövő hétre, aztán meglátjuk... köszi:)

Előzmény: Zemanek (56280)
Zemanek 2012. ápr. 2. © 56283

De miért nem akarsz? Ezért nem fognak pénzt kérni.

Előzmény: smithbetty77 (56282)
smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56282

1 hónap múlva kell írom, a hormon bogyó szedésével kapcsolatban. ( van e mellékhatás stb) és nem akarok + 1 mailt írni egy kérdésért. Reméltem , hogy tud valaki érdemben választ adni erre.

 

De logikusan ha nézem , nem lehet ennyi gyors CH-t enni mert tuti inzu választ vállt ki.

 

De azért kiváncsi lennék hogy tényleg jól gondolom e. Ha valaki tud kérem legyen szíves segíteni!

Előzmény: Zemanek (56281)
Zemanek 2012. ápr. 2. © 56281

ÍRj Tűű dokinak mailt, hogy elírta e vagy sem 1-2 napon belül tuti válaszol.

Előzmény: smithbetty77 (56276)
Zemanek 2012. ápr. 2. © 56280

Ha lehet, hogy tehes vagy ne menjél terheléses vv-re.

Előzmény: Kathleena (56277)
smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56279

Micimalacka- Tűű doktorhoz járok, ő írta fel az ösztogénpotló gyógyszert. A nevét fejből nem tudom, otthon vagy a bogyó. Este megtudom írni a nevét. Muszály volt adnia hormonpótlást, mert a petefészkem a kimerüléshez közeli állapotban van, és vissza kell tornázni az LH-FSH -t 10 alá.

Arra is kiváncsi hogy ha végigszedem a 3 hónapot, utána szünet , akkor beáll e a ciklus.

PErsze gondolom ront az IR-n ezt a rohadt + gyógyszer, de muszály szedni. Bizok benne , mert ő a legjobb ezen a szakterületen.

Csak azt nem tudom hogy a szigórű diétáva és a tornával, is tovább romlik az állapotom , a bogyó melett.

Persze szedek még Euthyroxot 125mg, és még Eucreast 2 * 850 mg. és + ba ezt a bogyót aminek nem jut eszembe a neve. T betűvel keződik.

 

Micimalacka 2012. ápr. 2. © 56278

milyen az a fogigátlószerű gyógyszer? ki a dokid?

 

Előzmény: smithbetty77 (56276)
Kathleena 2012. ápr. 2. © 56277

Sziasztok!

 

A tanácsotokat szeretném kérni.

Holnapra van TB-s időpontom (végre!) terheléses vérvételre, de van rá némi esély, h terhes vagyok. Sokan mondták, h a magas inzulin kárt tehet a babában. Elmenjek szerintetek, vagy tegyem át későbre a vérvételt, amíg biztosan kiderül? 

Szeptemberben ilyen eredményeim lettek:

glükóz 0': 4,5 mmol/L

60': 3,7

120': 3,9

 

inzulin 0': 9,6 mIU/L

60': 55

120': 46

 

Azóta szerintem javulhatott, mert jobban vagyok, de ez ugye nem biztos...

A másik kérdésem, h bevegyem a cukor után a gyógyszeremet? Merck XR 500-at szedek.

köszi szépen!

smithbetty77 2012. ápr. 2. © 56276

Sziasztok! A segtségeteket szeretném kérni a következőkben.


Múlt héten voltam a dokimán a MM ben  és nagyon lelombozott, a 70 körül LH-FSH érték miatt kaptam fogamzás gátlónak megfelelő tabbletát , egyenlőre 3 hónapig kell szedni, mert december óta nincs mensim, és azt mondta hogy már megint a petefészek kimerülés közelében vagyok. 
Igaz nagyon fogytam az Eurcreastól ezért keveset is sportoltam és ebédnél + vacsinál kicsit többet ettem, kvázi nem számoltam ki grammra pontossan a CH-kat, csak sacc/kb-ra. Gondolom ez is gond lehetett , hogy romlottak az értékeim. De azt is mondta a doki ha 3 hónap után abbahagyjuk a bogyót-foginak megfelelőt valami T betűs bonyi neve van, és ha újra leáll a ciklusom akkor gondoskodni kell folyamatossan az ösztrogén pótlásról. Utánanéztem a neten a petefészek kimerülés okainak , és nagyrészt autoimmun . Hát kész lennék. Nekem egyenlőre az IR mellett autoimmun pm alulmüxim van még Bár nem  tért ki a doki nem akart ennyire előre menni.

 

Most napi 8 x kajálást írt elő,  szerintem elírt két dolgot.
A két tízóraira
1. tízórai 10-10 CH lassú gyors
2 tizórai 20 GYORS at írt szerintem ezt lassúnak gondolta. Jól értelmezem?

1.uzsi 20 GYORS
2. uzsi 20 GYORS- ez is lassú kell hogy legyen ???

Úgye jól gondolom hogy csak eltévesztette????
Túl sok a gyors CH ez inzu választ váltana ki ??

Ti hogy szoktatok sportolni?? Kétnaponta 45 perc Rubint Réka v. szobabicajozás az elegendő?
Szigorúbbra szeretném fogni a dolgokat, mert romlottak az értékeim- 
És szerintetek  várható javulás ha szigorú leszek a diéta és a mozgás terén , de mellette fogi szerű bogyót kell használnom???
Mert úgye a hormonpotló gyógyszerek rontanak az IR-n, Most ilyenkor mi van.

 

Van olyan köztetek akinek ilyen rossz 70 körüli az LH és FSH ja ???

Az a baj hogy már 3 x ra estem vissza a 70 körüli értékhez:(

 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

 

b.gina 2012. ápr. 1. © 56275

Oké, akkor vezetem szorgosan mindkettőben :)))

azért nem akarok most ovutesztet venni, mert most 1 vérvétel miatt feleslegesnek tartom bármennyit is áldozni erre :D

végülis még nincs nagy tétje, mert gyerek nincs tervben :)

Előzmény: Provence83 (56274)
Provence83 2012. ápr. 1. © 56274
Ahogy gondolod. A fertility friend jobban belovi mint a ciklus.hu szerintem. A ketto alapjan azert meg lehet allapitani majdnem biztosra. Azert irtam az ebayt mert ott ugy 40 teszt kerul 5 dollarba szallitassal egyutt.
Előzmény: b.gina (56273)
b.gina 2012. ápr. 1. © 56273

Köszi szépen a segítséget :) nem hiszem h beruháznék ovutesztre most, inkább továbbra is figyelem a hőgörbét meg a nyákot, mert mindig oda húzza a ciklus.hu a peteérés vonalat, ahol éppen "tojásfehérjém" van amúgy is, rövidebb ciklusoknál a 14. napra, hosszabbaknál kicsit későbbre teszi 18-20. napra. Reméljük ez alapján menni fog...

Előzmény: Provence83 (56272)
Provence83 2012. ápr. 1. © 56272
Az a legbiztosabb ha veszel egy rakat ovulacios tesztet. Pl innen: http://www.vatera.hu/listings/index.php?q=ovul%E1ci%F3s+teszt&c=0 ha nincs gondod az angollal, akkor meg olcsobban lehet rendelni ebayrol vagy amazonrol. Legalabb 20 ra lesz szukseged, hogy biztosra menj :-)
Csinalj napi ket tesztet a ciklus 12.napjatol. Delutan negy korul es az esti utolso pisivel. Reggel NE. Ellenben a hcg teszttel az LH reggel kisebb koncetracioban van jelen. Ez a teszt csak akkor pozitiv, ha legalabb olyan sotet a csik mint a control csik, vagy sotetebb. Tedd el oket es szepen rakosgasd egymas ala. Amikor pozitiv lesz onnan szamolva egy -masfel nap mulva ovulalsz. A pozitiv utan is csinalj meg egy ket napig, hogy lassd halvanyodik es tenyleg egyetelmu volt a pozitiv.
IR eseknel elofordul, hogy alapbol magas nagyon az lh igy az befolyasolja a tesztet, hogyha ket harom napig nagyon pozitiv a teszt, akkor sajna ez az eset all fenn, es akkor ez a tesztelgetes nem ad relevans infot.

A masik dolog, amit figyelhetsz ha nem megy a teszteles vagy a tesztelessel parhuzamosabb, az a huvelyi nyalka. En amig nem figyeltem magam tudatosan eszre se vettem, hogy ilyen sokszor valtozik a ciklus soran. Ha elkezd atlatszo nyulos lenni akkor jonnek a temekeny napok, amikor eloszor lesz megint szaraz, akkor az utolso nyalkasabb napon volt az ovu. A bugyidon is megfigyelheted, avgy a klopapirt kicsit nyomd a huvelybejarathoz es utana nezd meg mi a stajsz :-) szoval nem kell felnyulogatni meg ilyenek, az nem tul higienikus. Kerdezz meg hatha tudok valami etelmeset mondani.
Előzmény: b.gina (56271)
b.gina 2012. ápr. 1. © 56271

Igen, tudom, de úgy bíztam benne, hogy könnyen fog menni :( na mindegy, nem szomorkodom, próbálok pozitívan hozzáállni, az a gyógyuláshoz is fontos :)

 

A dokim úgy mondta amúgy, hogy a mensitől visszaszámolva kb a 7. napon csináltassam meg. Csak nálam az a bibi, hogy az utóbbi időben nem volt két egyforma hosszúságú ciklusom, és rendszert se látok bennük nagyon, szóval nehéz lesz belőnöm, hogy vajon az aktuális ciklus hány napos lesz...

Ilyenek voltak mostanság: 28-29-31-36-29-34-26-30-27  :D :D

 

Az a baj h nem is biztos h ovulálok, vezetek hőgörbét kíváncsiságból október óta, hát a ciklus.hu általában behúzza a peteérés időpontját ez alapján, de a fertilityfriend-es nem nagyon... nem tudom melyik a jobb... némelyik hőgörbém csak nagyon megerőszakolva kétfázisú, szóval nemtom hogy lesz ez...

 

Te mit tanácsolnál? :)

Előzmény: Provence83 (56270)
Provence83 2012. ápr. 1. © 56270
Sajnalom Gina, de az esetek jo reszeben ez egy kiserlet sorozat...
A 21. napi, igen a peteres megletet mutatja, de ez a klasszikus tankonyvi 21.nap, igazabol peteres utan 7 nappal van csucson a progeszteron, de ha nem a 14.napon ovulaltal, akkor a 21.nap nem a legmegfelelobb. Azt javaslom, hogy ha meg nem tudod, hogy kell biztosra megallapitani hogy mikor ovulalsz, akkor ezalatt a harom honap alatt kupald ki magad, hogy biztosan abban a honapban a megfelelo napon menj vervetelre :-) Ha erdekelnek reszletek szivesen megirom.
Előzmény: b.gina (56269)
b.gina 2012. ápr. 1. © 56269

Sziasztok! pénteken voltam kontrollon a dokimnál, arra jutott a hormoneredményeim és a tüneteim alapján, hogy a meforal így 2x1000-es dózisban már valamiért nem segít (pedig a 3 hónapos kontrollnál még úgy látszott h segít...), ezért levitte 2x500-ra, és 3 hó múlva ellenőrzésképpen kell cukorterhelés :( , meg 21. napi hormonvérvétel is.

A 21. napi mit fog mutatni pontosan? h volt-e peteérés?

Másnak is volt ilyen, hogy először hatott a gyógyszer, aztán nem, és csökkentett (vagy növelt) adagban segített??

 

(Ja és a viszonylag alacsony tesztó ellenére meglévő szőreim valószínűleg a bőrömben lévő aktív tesztó miatt nőnek... meg a pattanásokat is ez okozhatja. Ezt később lehet kezelni androgéncsökkentő kezeléssel, ha nagyon nem javulna... szuper...)


Ajj, remélem segíteni fog a meforal így csökkentett dózisban, nincs kedvem kísérletezgetni :(((

kromy 2012. márc. 31. © 56268

És igazad van a dokival kapcsolatban is..... :(

Előzmény: Provence83 (56266)
kromy 2012. márc. 31. © 56267

Köszi :)

Előzmény: Provence83 (56266)
Provence83 2012. márc. 31. © 56266
Szereny velemenyem szerint, az a doki aki ezekre az ertekekere azt mondja, hogy nem kell dieta, hat mit mondjak...ize... Futsa helyett probald meg a gyorsgyaloglast tudod igy jobbra balra dobodik a csipo kozben, mert nem nagyon hagyod el a talajt egy percre sem. Kicsit hulyen nez ki kivulrol :-) de ha futo cuccban csinalod akkor nem fognak megbamulni :-):-):-) sok sikert!
Előzmény: kromy (56265)
kromy 2012. márc. 31. © 56265

Köszi csajok az infót. Meglátjuk mit hoz a jövő, de holnaptól újra keményen diéta, mert most nem csináltam, mert azt mondta a nődoki, hogy nem kell. De úgy vagyok vele, ártani nem fog csak használni. Én zumbára járok eredetileg heti 2 vagy 3 alkalommal 60 percet. Remélem ez is segít. De majd lehet beiktatok kedd-csütire egy kis futást is :) Bár azt nehezebben bírom. Ha most nem sikerült az inszem, akkor jól elbeszélgetek a dokival, hogy mit hogy tegyünk rendbe, mert fölöslegesen nem akarok próbálkozni.

Előzmény: Provence83 (56264)
Provence83 2012. márc. 30. © 56264
Szi Kromy! Esely az van, mert szervezet fuggo, hogy az adott erteket, hogy toleralja az illeto. Van aki ilyen eredmennyel teherbe esik es kihord egy babat. Van aki ennel sokkal kisebb szamokkal se lesz allapotos.

A gyogyszer termeszetesen segit es a legjobb es leggyorsabb javulast a mellette tartott dieta es sport hozzameg. Nagyon jo, hogy dietazol, nagy onuralom kell hozza, foleg az elejen, nyitottnak kell lenni az uj izekre, dolgokra, nekem pl a dietetikus nem mondott semmi ujat alapanyagok kapcsan, buszke is voltam magamra :-) szertek kiserletezni amugy is.

Sport ugyben azt tudom mondani,hogy ha ket naponta felorat gyorsa gyalogolsz, vagy futsz, vagy biciklizel, vagy aerobicozol tv elott vagy teremben az nagyon jo. En korforgasos edzesre jarok, de nekem konkretan hiznom kell de nem zsirt hanem izmot szoval en nem a zsiregetesre megyek ra.
Azt mondtak, hogy a maximum pulzusszamod 70%at kell elerned, akkor jo. Nekem jo dolgom van, mert az edzoteemben van pulzus monitor, van a ellkasomon egy mero es az kuldi a jelet egy laptopra. De hamar megtanultam, hogy nekem 130 as pulzus a hetven szazalek. Szerintem neten is ki lehet kalkulalni, hogy adott eletkorban, sullyal stb mennyi a max pulzusod es mennyi az idealis. Lehet venni aranylag olcson csuklora teheto pulzusmerot, de igazabol, ha fogynod kell vagy csak sulyt megtartanod, akkor nem kellenek ilyen extrak, mert valoszinuleg egy futassal, gyorsgyaloglassal elered az optimlis szamot. A mozgassal erzekenyebbe tehetok a sejtek az inzulinnal szemben, ez szinte minden mozgassal elsajatithato szerintem.

Na remelem ertelmesen irtam, mar leragadnak a szemeim :-)
Előzmény: kromy (56262)
Zemanek 2012. márc. 30. © 56263

Ez valóban nagyon rossz, drukkolok, hoyg sikerüljön az inszem, de ha netán nem, akkor ne kezdj másikat amíg nem teszed ezt rendben. AZ, hogy ennyi gyógyszer elég lesz e jó kérdés, majd kiderül, minimum 3hónap kell neki hoyg hasson, a diéta szintén fontos, a sport: heti 4szer 40perc legalább és kardió edzés.

Előzmény: kromy (56262)
kromy 2012. márc. 30. © 56262

Sziasztok!

Kérnék egy kis segítséget, mert tudom, hogy Ti sokkal jobban informáltak vagytok nálam :)

A 02.28-ai IR vizsgálatom eredménye a következő lett.

 

Éhgyomorra :

glukoz: 5.36

inzulin : 13.35

 

2 óra múlva :

glukoz: 6.32

inzulin: 104.4

 

Tudom, hogy ez elég rossz eredmény lett, mert másik fórumon már felvilágosítottak.

10 napja vagyok túl az első inszemen, de felmerült bennem pár kérdés és tőletek remélem a választ :)

 

1.  Ha szedem a Mercformint ( délben 1 X 500mg, este 1 X 1000 mg ), akkor ez segíti beállítani ezt?

2.  Illetve ha mellette csinálom a diétát is, akkor mikortól várható javulás?

3. Heti hány napot és mit kéne sportolni erre?

4. Ha netán sikerült az inszem ( bár elég kevés esélyét látom ), akkor van esély, hogy ez a baba rendesen beágyazódjon, megtapadjon és megmaradjon?

 

Remélem tudtok segíteni. Köszönöm!

yoyo444 2012. márc. 30. © 56261

MF alatt Meforalt, vagy Metformint értesz? Miért szeded, ha nem biztos, hogy IR-es vagy? Csinálod mellette a PCOS speckó diétát és megvan a rendszeres testmozgás?

Majd jönnek a többiek, de akinek az egyik bogyó nem vált be, az kapott másikat, nem mindig sikerül elsőre eltalálni. Szerintem se válts Diane-ra, az nem kezeli a PCOS-t, max részben elfedi a tüneteket, de a kiváltó okot nem szünteti meg.

Előzmény: kicsi26 (56260)
kicsi26 2012. márc. 30. © 56260

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam a dokimnál felülvizsgálaton, mivel a havim már 86 napja kimaradt az MF mellett....elég tanácstalan, mert 3-4 hónapig remelkül 29 napra beállította, azonban febr eleje óta semmi sincs, vérvizsgálat alapján abszolút peteérés minimál jele sem volt nálam :(

Dianne-t akart adni, mivel még nem vok gyerekvállalás előtt, amit én azonban kategórikusan elutasítottam. Biztos van akinél használ, de nekem anno volt problémám a fogitabitól, és nem tudom most milyen hatással lenne rám :S, úgyhogy ezt a kezelési módot nem szeretném egyelőre igénybe venni:(....viszont a másik kettő variáció az Mf adagom emelése, most 500gm-ból napi 2-t szedtem, s 850-re emeltük, ebből is napi 2 lesz most az adagom. A következő, pedig a Clostylbegyt lenne, amit ugye gyerekvállalás előtt írnak fel nekünk. Kérdésem az lenne hozzátok, hogy akinél a gyógyi mellett kimaradt a havija, illetve nem úgy reagál a kezelésre ahogy várnák, annál, azaz nálatok mi vált be?? vagy mi történt?

Az Uh alapján tipikus PCO-s vagyok, viszont az IR még annyira nem bizonyított....a tesztoszteronom is magas, de hogy nem reagál a szervezetem az eléggé kiakaszt, s nem tudom mitévő legyek.

 

yoyo444 2012. márc. 30. © 56259

Hello lányok!

 

Diane35-ről csak 2 mondatot: nekem anno petefészek ciszta "leszívás" után írta fel a doki, mondván ez meggátolja az újabb ciszta kialakulását. Nálam addig fajult a dolog, hogy egészségügyi kaparás lett belőle, majd a bogyi elhagyása után abszolút nem volt menstruációm. Nem állítom, hogy 100%-ban a Diane tehet róla, de hogy nem használt, az is biztos. Nem mellékes, hogy fél év alatt 8 kilót híztam tőle... engem még egyszer senki rá nem tud beszélni, hogy akár egy szemet is bevegyek belőle. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy van, akinek használt - mert ugyebár itt is többször elhangzik, hogy mindenki más eset - de ha a neten utána olvastok, rengeteg rosszat olvasni róla, szerintem nem hiába. (Én sem vagyok a fogigátló ellen, jelenleg egy nagyon enyhét szedek, ettől meg a fejem fáj, de ez más téma...)

 

Viszont nekem is lenne kérdésem: Emlékszem, páran írtatok már róla, hogy zsibbad a kezetek. Kicsit parázok, mert reggel óta a jobb kézfejem belső fele (tenyér+ujjak) zsibbadnak és már kicsit feljebb ment az alkaromra. Ti mit kezdtetek vele? Olvasgattam a neten, írják, hogy cukorbetegségtől is lehet. Talán hülyeség, de tegnap este megettem egy kis zacskó m&m-st, csak nem attól van? Ha nem javul elmegyek dokihoz, de azért kíváncsi vagyok nálatok hogy volt ez...

egyuvegkavics 2012. márc. 27. © 56258

Még mindig nem akarsz MM-be elmenni?

Előzmény: edinacska79 (56232)
Kiscsillag909 2012. márc. 25. © 56257

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, sajnos az én nőgyógyászom nem rendel kórházban, csak magánrendelése van, de kerítek egy orvost aztán meglátjuk mi derül ki:)

L0riana 2012. márc. 25. © 56256

Ha egyetimsta vagy, akkor ott biztos van az egyetemhez rendelt háziorvos. Ha nem, akkor simán bekopogtatsz valamelyik háziorvoshoz, és nagy eséllyel fogadni fog, átvesz, még ha nem is tartozol oda lakcímileg. Ha meg nem szeretnél háziorvost váltani, akkor ahova tartozol, hívd fel telefonon, regéld el neki a problémád, és kérd meg szépen, hogy küldje el levélben, vagy írja ki neked a beutalókat és valamelyik hozzátartozód bemegy érte, és elküldi neked levélben. Én is ebben a cipőben jártam, és még nem találkoztam olyan háziorvossal, aki ne értette volna meg az ilyen helyzetet, úgyhogy hajrá :-)!

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
hiroko 2012. márc. 25. © 56255

Kedves Fórumozók!

 

Szépen kérek mindenkit, akinek van 20 szabad perce, töltse ki a kérdővemet, nagyon nagy szükségem lenne rá a szakdolgozatomhoz!
Lehet, hogy lenne értelme ezt a betegséget más szempontból vizsgálni, hiszen sem az eredete, sem a kezelése nem tisztázott.... Ahhoz, hogy kiderüljön, érdemes-e ebbe az irányba indulni, szükség van minél több kitöltött tesztre. Előre is köszönöm mindenkinek!

 

Sáfár Nóra

 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExpR1ZJU3VJSndHcm5SalZ5UTVfdnc6MQ

almirena 2012. márc. 25. © 56254

Egy rendelőintézeti nőgyógyászhoz (vagy onkológushoz) nem kell beutaló, ő pedig adhat neked ezekre a vizsgálatokra. Legalábbis a VII. Csengeri utcaiban ez van. Más kérdés, hogy ott pld inzulint nem mérnek.

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
hiroko 2012. márc. 25. © 56253

Kedves Fórumozók!

 

Szépen kérek mindenkit, akinek van 20 szabad perce, töltse ki a kérdővemet, nagyon nagy szükségem lenne rá a szakdolgozatomhoz!
Lehet, hogy lenne értelme ezt a betegséget más szempontból vizsgálni, hiszen sem az eredete, sem a kezelése nem tisztázott.... Ahhoz, hogy kiderüljön, érdemes-e ebbe az irányba indulni, szükség van minél több kitöltött tesztre. Előre is köszönöm mindenkinek!

 

Sáfár Nóra

 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExpR1ZJU3VJSndHcm5SalZ5UTVfdnc6MQ

korkis 2012. márc. 25. © 56252

Szia Kiscsillag!

 

Szerintem is mindenképpen kell egy helyi háziorvos, ha ismerősök körében érdeklődsz, biztosan tudnak valakit ajánlani. A háziorvosok általában örülnek az új paciensnek (fejpénzt kapnak utánad), és az új háziorvos kikéri a régitől a papírjaidat is. Tehát semmit sem kell tenned, csak bekopogtatnod egy háziorvoshoz, elmesélni neki a történetedet, megkérdezni, vállal-e téged, és kérni a szükséges vizsgálatokat. Amit nem jogosult kiírni, azért beutalód ad egy belgyógyászhoz, ultrahangra (ott valószínű sokat kell várni).

Amikor Budapestre költöztem, én is hasonló cipőben jártam. Egyébként az én háziorvosom a II. kerületben volt, mivel azonban én a XIII-ban laktam albérletben, mindig megkérdezte, melyik sztk-ba kérem a beutalót. Mindegyik kerületben fogadtak TB alapon, a II. ker-ben azért, mert a beküldő orvos II. kerületi, a XIII. kerületben azért, mert én ott laktam - pedig papírom se volt róla (albérletről lévén szó).

 

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Ediina 2012. márc. 25. © 56251

A nődokid nem dolgozik kórházban? Oda általában be tudják küldeni a privát betegeiket is. Ott ugyan kérnek lakcímkártyát, de nem foglalkoznak vele területileg oda tartozol-e, mert ott dolgozó orvostól van beutalód. (Legalábbis az Istvánban így van.) Más kérdés, hogy sok nekünk szükséges labort nőgyógyászaton lehet hogy le sem vesznek. :( Cukorterhelést csinálnak, de inzulin terhelést nem biztos.

 

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Zemanek 2012. márc. 25. © 56250

Keress egy helyi házidokit.

A legtöbbet egyébként ő sem írhatja ki.

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Bonia 2012. márc. 24. © 56249

Attól tartok ehhez az az háziorvos és az a szakrendelő kell, ahova tartozol :-( bár ott se biztos, hogy  az összes laborvizsgálatot joga van kérnie pl az ottani nőgyógyásznak, háziorvosnak. Egy részét mindenképp.

 

A lányom vidéken tanul, neki is ez a problémája, mármint nem tud feljönni fogorvoshoz stb de neki azzal az indokkal, hogy ott tanul az egyetemen, sikerült a helyi fogászati klinikára bekönyörögnie magát.

Előzmény: Kiscsillag909 (56248)
Kiscsillag909 2012. márc. 24. © 56248

Kedves Fórumozók!

 

Új vagyok még itt, 22 éves, PCO-gyanúval:( Az új nőgyógyászom egy sor vizsgálatot rendelt, teljes vérképet, vizeletvizsgálatot, vércukor és inzulinvizsgálatot, koleszterin, LDL, SGOT, SGPT, GGT, KN, TVK, hasi ultrahang stb. és a ciklus harmadik napján hormonvizsgálatot. Ő nem tudott adni beutalót sehová, nem is endokrinológus, azt mondta ezeknek egy részét a háziorvos is fel tudja írni, igen ám de az enyém 250 km-re van és nagyon nehezen jutnék el hozzá. Pesten lakom, de nincs ideiglenes lakcímem se itt, a kérdésem az lenne, sztk alapon ezeket nem lehetne valahol elvégeztetni? Mondjuk ha bemegyek egy kórházba akkor ott nem tudnak beutalót adni? Olvasgattam a fórumot, megnéztem a centrumlabot de nekem nincs több tízezer forintom ezekre a vizsgálatokra....Ha bárki tudna segíteni vagy javaslatot tenni szívesen venném.

 

Kiscsillag

Bonia 2012. márc. 24. © 56247

Bocs, de szerintem nemhogy nem erős a Meforal lobbija, hanem kimondottan nehéz  hozzájutni.

 

Nekem nem volt meddőségi problémám, igaz fiatalon szültem, sovány voltam és egészséges, fitt és előtte szerencsére nem birtam az akkori nagy hatóanyagú fogamzásgátlókat, ezért nem is szedtem. Amikor 30 körül áttértem fogamzásgátlóra és elkezdtem hizni meg szőrösödni, az összes nőgyógyász tagadta, hogy a fogamzásgátlótól van. Sőt akkor is felirták, amikor már kövér voltam.

 

Most egy csomó pénzembe fájt, hogy kivizsgáltattam magam ( hormonok, inzulinterhelés, D vitamin stb ) és amióta az endokrinológus felirta a metformint, közepesen betartott diétával, kicist több mozgásal fogytam 10 kilót egy év alatt. Ez kb két ruhaméret. Nem dagad a bokám, van derekam és nem alszom el ülve a munkahelyemen, ebéd után. Normálisan táplálkozom, csak a kakaós csiga , fehér kenyér , fehér rizs stb marad ki. Remélem nem leszek cukorbeteg 50 éves koromra.

Előzmény: L0riana (56240)
L0riana 2012. márc. 24. © 56246

Sajnálatosnak tartom, hogy a PCOS honlapon ez a cikk fent van referenciaként, így kissé kevésbé hiteles a szememben a honlap, pedig alapvetően jónak tartom.

 

A lobbi alatt ezt a fórumot értettem, meg az interneten még jópárat, nem feltétlenül rossz értelemben.

 

Nincs időm túl sok PCOS cikkek átbújására, de azt fenntartom, hogy amit leírnak egy szaklapban, abszolút nem biztos, hogy úgy van, sajnos van rálátásom a dolgokra, igaz, más témában. Nem mindegy, hogy a cikk hol jelenik meg, és mérlegelni kell még úgy is, mit írnak le, mert lehet, hogy csak volt egy húzó név, aki "hozzájárult" a közléshez. Szóval nyilván ezt egy laikus, még ha ért is angolul valamelyest, sosem lesz képes megtenni. Sajnos, mint tapasztaljuk, még az orvosok többsége sem tudja, mi fán terem a PCOS.

 

(Egyébként nálam csak vizsgálódás folyik, még közel sincs diagnózis, de nagy valószínűséggel nem PCOS.)

Előzmény: Norka30 (56241)
ncsk 2012. márc. 24. © 56245

Norka, sokan végigkövettük milyen elkötelezett híve vagy a témának és hogy igenis nagyon sokat elértél. Hogy néha belefáradsz azt totál megértem, de ha te és a hozzás hasonlók nem lettek volna, akkor én is benne rgadtam volna a 2003-as diagnózisba.

Előzmény: Norka30 (56243)
ncsk 2012. márc. 24. © 56244

Külföldön élek, de láttam van az az új Czeizel műsor (9 hónap a címe ha jól emlékszem) és eszembe jutott milyen jó lenne ha abban lehetne szó erről a problémáról. Az a műsor is csak azért van, mert az "őssejtlobbi" támogatja, ami persze nem jelenti azt, hogy rossz, de milyen jó lenne bevonni a műsorba a témát. Szerintem részben a doki és részben a team határozza meg a műsorban szereplő témákat. A babaivágban már unalomig ismételgetik a hozzátáplálást, de erről is szó lehetne többször. Sajnálom, hogy nincsenek kapcsolataim ezügyben.

 

 A hüvelygyűrű nekem is bevállt egy ideig, de nekem mindentől májfoltom van, meg csak a kezelés idejére használtam, se előtte, se azóta nem használok fogigátlót, mert vitathatatlan, hogy megkavarja a szervezetet. 

 

Előzmény: Norka30 (56242)
Norka30 2012. márc. 24. © 56243

Egy utolsó hozzászólás, aztán kimerítettem az éves fórumozási kvótámat... :) - nem szokásom ennyit írni. 

 

Az évek során bennem meggyőződéssé vált, hogy a fórumozók döntő többsége, aki idekeveredik, vagy hasonló topikokra, az nem bújja a szakirodalmat és nem értekezik az orvosával a lehetséges előnyökről-hátrányokról. Erről szó sincs. Többnyira a saját szervezetük működésével sincsenek tisztában. És az alapokkal sem. 

 

Jönnek valamilyen orvostól, nem tudják mitévők legyenek, aztán szentírásnak veszik, amit a fórumokon leírnak. Sajnos, sokszor még a PCOS honlapot sem olvassák át, ettől aztán sokszoros szorzóval számít, hogy mit mondanak a bajtársak. (Hogy dühönghetnek emiatt az orvosok...) 

 

Ncsk, amit leírsz, hogy egyénileg mérlegeljenek, végezzenek amolyan kockázatbecslést, hogy mi illeszthető be a kezelésbe... ez szerintem az álom kategória. Persze biztatni lehet őket erre, mi is ezt tesszük, de ez nem így működik.

Az embereknek sem idejük, sem elég információjuk, sem elég rálátásuk a témára. Többnyire van egy vagy két orvosuk, aki mond valamit, vagy összezavarja őket, meg mi mondunk valamit. Az akadémikus jellegű vitákat meg átugorják, mert az a bennük levő zavartságot csak növeli. Az orvosok személyre szabott kezelése, ahol partnernek tekintik a pácienst: szintén ritkaság. 

 

Éppen ezért különös súlya van minden egyes mondatnak, amit itt leírunk, és felelősek is vagyunk érte, akár akarjuk, akár nem. Évekkel ezelőtt sokkal bátrabb voltam, ma már inkább óvatos. 

 

Ez csak egy hangos gondolat volt a részemről. :) 

 

 

Norka30 2012. márc. 24. © 56242

Loriana, a metforminnak hol a lobbija? :) 

Ha ez így lenne, akkor nem is lenne szükség pl. az Alapítványra. :) 

 

Annyira olcsó a gyógyszer, még engedélyeztetni sem akarják a PCOS-ra, nem éri meg a gyártóknak... nem érdekel senkit ez a hatóanyag. 

Norka30 2012. márc. 24. © 56241

Mielőtt azt gondolnátok, hogy személyes hadjáratot folytatnék a fogigátló ellen: magam is ezt szedek. ;) Természetesen a 3-as alapkezelés mellett. 

 

Nos, a cikk, amit bemásoltam, az csak egyetlen volt a sok tanulmány közül, éppenséggel a PCOS honlapon ez található. De aki utánanéz, az láthatja, hogy rengeteg külföldi tanulmányt és összehasonlítást végeztek a témában. 

 

Nem sorolnám fel ezeket (pláne mivel angolul vannak, és ne szakbarbárkodjunk itt), oral contraceptives and insulin sensitivity szavakkal bárki rá tud keresni a Google-ban. 

 

Ahogy olvasgattam - és logikusan ezt tettem, mielőtt azt mondtam, hogy hosszú távon is a védekezés eme formáját választom -, nekem az azért kitűnt, hogy igazán SEHOL nem tudják nagy biztonsággal kizárni a fogamzásgátlóknak azt a hatását, hogy rontja a metabolikus szindrómát, különösen a vérzsír-szintek romlásáról számolnak be... (ami azért következhet abból, hogy a tabletták hormont tartalmaznak, ösztrogént is) 

 

Az inzulinérzékenységgel való kapcsolatról összevissza írnak, a tanulmányok szerint hol van összefüggés, hol nincs. Nekem az is kitűnt, hogy a hüvelygyűrű hatását biztonságosabbnak ítélik meg pár tanulmányban a fogamzásgátlónál. 

 

Én mindezzel nem vitát akartam generálni, csak Ncsk arra a megjegyzésére reagáltam, hogy: Ja és azt a téveszmét el kell felejteni, hogy rontja az IR-t, mert köze nincs hozzá.

 

Ez nem téveszme, jelenleg is kutatások tárgya, nincs rá sem megdönthetetlen bizonyíték, de elvetni sem lehet. Egy ilyen határozottan tett kijelentés a laikusok körében szerintem árthat annyit, mint egy esetlegesen nem megfelelően elvégzett kutatás abstracjának a közzététele! 

 

Igen, abban egyetértünk, hogy a fogamzásgátlók ÖNMAGÁBAN biztos, hogy nem fordítják vissza a káros metabolikus folyamatokat (ez már csak a logikájából is következik: ha nincs köze hozzá, akkor nincs köze hozzá :) ), amely egyébként a PCOS mögött állnak, tehát ha csak valaki ezzel él, akkor csúnyán járhat pár év alatt. Azaz mindenképpen szükség van a tabletta mellett minimum szigorú életmódváltásra, de sokszor még metforminra is. 

 

 

L0riana 2012. márc. 24. © 56240

Sajnos sokan gondolják azt, hogy ha valami megjelent egy orvosi szaklapban, az a kísérletsorozat megfelelő volt és a következtetései is helyesek. Mégis, miért nem volt kontrollcsoport??? Miért nem volt kettősvak vizsgálat??? Meg egy 36 fős minta, az is két részre osztva? Hááát... nane. Nálunk egy sima B.Sc-s szakdolgozatot nem lehet ilyen kísérlet alapján megírni. Az ilyen kísérletek eredménye nagyon is megkérdőjelezhető, mindenki azt lát bele, amit akar.

Szóval ncsk, teljesen egyetértek veled. Az emberek simán bevesznek egy metet vagy egy meghatározhatatlan összetételő gyógyhatásúnak titulát bogyót, mert hogy előbbinek igen erős a lobbija (ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó, de NINCS univerzális megoldás), ez utóbbit, mert természetes eredetű. Nekik azért szólok, hogy a csattanó maszlag is természetes, de eléggé halálos is, sőt mi több, vannak természetesen rákkeltő, növényekben előforduló anyagok is. Azért tart ott a tudomány, hogy a laborban képesek vagyunk a természetben előforduló vegyülettel teljesen azonosat csinálni, csak sokkal tisztábban, és ráadásul még a koncentrációt is ismerjük...

Előzmény: ncsk (56239)
ncsk 2012. márc. 24. © 56239

Ismerem ezt a vizsgálatot. Azért a 36 fős merítés egy vizsgálathoz nem a legjobb. Tisztába vagyok a cipro hatásaival, de a vizsgáálat során számomra nem volt egyértelmű az összefüggés mértéke (magát az összefüggést nem vitatom, hisz tény, hogy van glükokortikoid hatása). A vizsgálat nem vette figyelembe a nők táplálkozási szokásainak változását a hormon tartalmú készítményekre, ill. egyéb inzulinrezisztenciát befolyásoló tényezőket. Azért merem ezt így leírni, mert ellenőriztük a szedés alatt a glükóz-inzulin változást nálam és javulás állt be, ami nem azért volt, mert csoda történt, vagy mert a szervezetem tojik a tényekre, hanem a diéta miatt. Tehát előfordulhat, hogy a cipro ezen negatív hatása kivédhető. Nincs tökéletes csodagyógyszer, de személyre szabottan mérlegelni kell az előnyöket és a hátrányokat ugyanúgy, mint a metforminnál és társainál (ott is előfordulnak "csúnya" mellékhatások).

Tartom a véleményem, hogy minden más sokkal jobban befolyásolja az IR-t, min ez.

 

Másrészről ha nagyon pontosak akarnánk lenni, akkor a pozitívumokat is sorolhatnánk, hisz a ciproteronnak gyulladáscsökkentő és immunszupresszív hatása is van, de emeli a vérnyomást, vagy éppen hatásal van a vízháztartásra, ill a vázizomzat fehérjéire... és még sorolhatnánk.

 

Nagyon fontos, hogy igenis sokat segített a petefészek állapotán. Évekig volt megnagyobodott és fájdalmas és ha még 10 évig ilyen lett volna lehet nem szuszog itt a poronty mellettem. Mint lehetséges opciót természetesen diéta, mozgás, esetleg met mellett nem szabad elvetni, mert mi van ha rajtam kívül másnak is segít!

 

Mérlegeltem és jól döntöttem, ill.a dokival megbeszéltük, hogy ez csak egy rövid ideig tartó kezelés a petefészkem védelme érdekében, hogy 10 év múlva is működhessen rendesen.A kezelés hormonális része csak 2 évig tartott, azóta (kb. 5 éve) nem szedek semmit. Sokan persze olyan fogamzásgátlót részesítenek előnyben, ami nem antiandrogén hatású, mint a cipro, de véleményem szerint kontrollált körülmények között bizonyos esetekben igenis beilleszthtő a kezelésbe! Egyénre kell szabni mindenkinek a kezelését és nem szabad elutasítani módszereket, ha a kockázatbecslées nem indokolja!

 

Azért néha elszörnyedek azon, hogy sokan ódzkodnak beszedni egy efféle gyógyszert, de gondolkodás nélkül bevállalnak egy lombikkal való kezeléssorozatot, vagy nyelik a clostyt illetve úgy tekintenek a metre, mintha az csak egy vitamin lenne mellékhatások nélkül.

 

Másrészről sajnos igaz, hogy azok a dokik, akik diane-t írnak pcos-re, magasról tesznek az IR-re :(

 

Tényleg csak azért hátha valakinek segít. Nekem nagyon csúnya petefészkem volt évekig, össze-vissza menstruáció (fél év kihagyás is előfordult), aknék arcon-háton mellkason (háton minden pólusban, a bőrgyógyászok a csodámra jártak), szőrösödés, hajhullás, pici túlsúly. 3 doki mondta, hogy nehezen lesz gyerekem, egy pedig, hogy előtte 1 évvel szóljak és maj "csinál". IR-em enyhe volt, de volt. Emelkedett tesztoszteron és magas prolaktin, időszakosan emelkedett TSH. Ami segített: diéta, mozgás, 1 év diane, D vitamintöbblet (mákom volt, tengerpartra költöztünk), heti 5x 1 óra mérsékelten intenzív séta ez többet használt, mint előtte a heti 3x pulzusemelő intenzív)

 

Metet nem kaptam a javulások miatt. A petefészkeim jól működnek, ciklus rendeződött, aknék-szőrösödés tizedére csökkent, hajhullás megszűnt, hormonjaim rendeződtek. Bébi meg itt szuszog úgy, hogy első hónapban összejött. A kezelés kezdetétől a majdnem teljes javulásig kb 5 év telt el, de lehet, ha a D vitamin előbb bejött volna, akkor hamarabb is elértem volna. Ha a diétát és a mozgást hanyagolom, akkor elkezdődik a romlás, szerintem ha már valakit egyensúlyba billentettek, akkor ezen áll vagy bukik a dolog.

Amúgy itt mediterrán étkezés van és a közhiedelemmel ellentétben gyilkosan sok szénhidrátot esznek...

 

Előzmény: Norka30 (56237)
Provence83 2012. márc. 23. © 56238
Koszonjuk, Norka! :-)
Előzmény: Norka30 (56237)
Norka30 2012. márc. 23. © 56237

A Fertility and Sterility 2006 februári számában megjelent cikke szerint, bár a fogamzásgátló tabletták enyhítik a PCOS tüneteit a serdülőkorú lányoknál, kedvezőtlen hatással vannak az inzulinrezisztenciára.


A szerzők szerint a PCOS-ban szenvedő serdülőkorú lányoknál gyakran csökkent a sejtek inzulinérzékenysége, emelkedett a máj inzulinrezisztenciája, ezért következményes hiperinzulinémia lép fel (azaz túl magas inzulinszint - szerk. megj.) A szájon át szedhető fogamzásgátló tabletták tovább ronthatják ezt a helyzetet.


Dr. George Mastorakos és kollégái az Athens University School of Medicine-ról két, cyproteron-acetát ill. desogestrol tartalmú, kombinált fogamzásgátló tabletta szénhidrát anyagcserére gyakorolt hatásait vizsgálták 36 serdülőkorú PCOS-os lánynál.
Bár a BMI és a derék-csípő körfogat arány nem változott a vizsgálat során, mégis 3 páciensnél alakult ki magas éhgyomri cukor (IFG) a vizsgálat alatt, ill. további 3-nál csökkent glükóztolerancia (IGT) a vizsgálatot követően.
Az eredmények szerint az éhgyomri glukóz-inzulin arány mindkét csoportnál romlott 12 havi kezelés után, de szignifikáns eltérés csak a cyproteron-acetátos csoportnál volt tapasztalható.
Hasonlóképpen, az inzulin szenzitivitási index csökkenése, és az inzulinszekréció növekedése is ebben a csoportban volt jelentősebb.

Összefoglalva: mindkét kombinált fogamzásgátló hatásos a PCOS tüneteinek mérséklésében és ciklust is biztosít, de mindkettő kedvezőtlen változásokat idéz elő a sejtek inzulin érzékenységében. Ráadásul a cyproteron-acetát növeli az inzulintermelést és ezáltal hiperinzulinémiát okoz.


Megjegyzés:

cyproteron-acetátot tartalmaz: a PCOS-ban gyakran alkalmazott Diane 35
desogestrolt tartalmaz: Gracial, Marvelon, Mercilon, Cerazette, Novynette, Regulon


Forrás: G. Mastorakos, C. Koliopoulos, E.Deligeoroglou, E. Diamanti-Kandarakis, G. Creatsas,:
Effects of two forms of combined oral contraceptives on carbohydrate metabolism in adolescents with polycystic ovary syndrome Fertility and Sterility 2006; 85. 420-427

 

Provence83 2012. márc. 23. © 56236
Teljesen egyetetek Veled. Csak azzal egeszitettem ki, hogy ha csak fogamzasgatlot kap valaki attol meg a metabolikus szindroma tovabb romlik. De ertem, hogy vannak esetek, ahol jo hatasu a bogyo.
Előzmény: ncsk (56235)
ncsk 2012. márc. 23. © 56235

A petefészek "szüneteltetése" nincs összefüggésben az IR-el, azaz olyan értelemben van, hogy a petefészken vannak inzulinreceptorok, melyek a "túlstimulálás" miatt bolondítják meg a működést és áttételesen okoznak cisztákat. Ha a petefészket pihentetik addig, míg az IR-t kezelik, akkor 2 legyet lehet ütni egy csapásra. Én nem az IR kezelés ellen vagyok, csak részben lehet a kezelést hangsúlyozom bizonyos esetekben ahol indokolt diane-val kiegészíteni. Nekem nagy volt a pf-em és fájogatott sokat, így nekem jót tett a dolog. Persze közben diétáztam és mozogtam, stb...

Előzmény: Provence83 (56234)
Provence83 2012. márc. 23. © 56234
Olyan ertelemben rontja az IRt, hogy pauzaba teszi a petefeszkeket, ok pihennek. Viszont kozben mondjuk ha beszelunk egy akar 5-10 eves idointevallumrol beszelunk az irbol szepen diabetesz lesz... Kicsit sarkitva. Egy sulyos ir kurvara nem tesz jot a verzsiroknak es ezzel a errendszernek... Erdemes hosszutavon gondolkozni, ha az egeszsegunkrol van szo. Pl en hiaba leszek terhes es szulok. A gyogyszert nyilvan elhagyom, de folytatom a dietat eletem vegeim, talan majd 65 eves koromban elengedem magam, ha jo allapotba leszek :-)
Előzmény: ncsk (56233)
ncsk 2012. márc. 23. © 56233

Igen, engem kezeltek. És mielőtt felháborodna bárki is nekem a diane mentette meg a petefészkeimet úgy, hogy aztán kapásból első éles hónapban teherbe estem. Dokival megbeszéltük, hogy enyhe IR-em lehet viszont a petefészkem tartósan károsodhat és hegesedhet, így első lépésben ezen segítettünk. Én a met és a hármas kezelés híve vagyok, de akinek rongyosra megy a petefészke a sok cisztától, annak segíthet és a met és diéta mellett előrehozhatja a regenerálódást. Én nem szeretem a fogigátlókat csak a kezelés idejére szedtem, amíg helyrejött a petefészkem, így szerintem bizonyos esetekben segíthet. Ja és azt a téveszmét el kell felejteni, hogy rontja az IR-t, mert köze nincs hozzá.

 

Viszont ha valamelyik doki csak ezzel akar kezelni és az IR-t figyelmen kívül hagyja, akkor az nagyon gáz.

Előzmény: luna0405 (56227)
edinacska79 2012. márc. 23. © 56232

Sziasztok!

 

Voltam ma a nőgyógyásznál (nem magánrendelés) és még jobban felhúztam magam, mint amire előre fel is készültem.

 

 Az hogy nem esett le neki hogy IR van nálam, (gyakorlatilag egy egészet esett le a cukorm a 120 terhelés végére, - persze inzulint nem néztek)  az egy dolog, DE hogy az ultrahang eredményemre is azt mondta,  a "számos apró follikulus" persze szerepel rajta, hogy minden rendben!

 

Ebben a hónapban volt peteérésem és tüszőrepedés is. Gyógyszerek nélkül!

Azt mondta a hormonleletem hibátlan. Ezek után ezt sem igazán tudom elhinni neki.

 

Egyszerűen nem ismerete fel a pco-t és az ir-t. A szonográfusok egyből mondták ez pco.......... amikor csinálták a hüvelyi uh-t. Petevezeték átjárhatósági vizsgálat, és a párom sperma vizsgálatáig jutott a doki, mert hogy ilyen hormonértékekkel már teherbe kellett volna esnem egy év alatt.

 

Megyek belgyógyászatra, addig nem állok meg amíg, nem lesz met....

 

De a lényeg most jön!!!!!!!!!

 

Rákérdezek a nődokinál hogy mitől van hogy egy egészet leesett a cukrom a terhelés alatt?

Rámnéz! Engem az érdekel hogy ne legyen több 7,8-nál, ha alatta van, az jó, gyorsabban reagál a szervezet a cukorra! Hát inkább nem szóltam semmit, végül is egy orvost nem bírálhatok felül...........

Ennyi erővel anyámhoz is vissza vihettem volna az eredményt!

 

Elballagok a házidokihoz, hogy belgyógyászatra szeretnék beutalót. Minek? Hát azért mert a cukrom a terhelés során egy égeszet leesett! Az jó, az tökéletes! Minek akarsz te ezzel bárhova menni???????,

 

Szóval ott vagyok, hogy szétvág az ideg, és megyek magánúton belgyógyászatra, mert ugye nincs beutalóm, és beutaló nélkül szóba sem állanak velem az sztk rendelésen!

 

Borzasztó mérges vagyok!

 

 

 

nepeta 2012. márc. 23. © 56231

szia, engem "kezeltek" sajnos. akkor azt hittem ez lesz a jó kezelés...20 éves voltam. azt ígérte a doki, hogy ha majd gyereket akarok, abbahagyom és jöhet is a baba. azt hiszem 5 évig szedtem. most 32 vagyok...baba még nincs. ennyit erről. NE FOGADD EL EZT A KEZELÉST!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: luna0405 (56227)
Provence83 2012. márc. 22. © 56230
Ez a klasszikus, begyoposodott, tudatlan hozzaallast tukrozi. Marmint ha fogamzasgatloval akarjak "kezelni" a pcot. Ez csak a tunteket nyomja el, attol meg az anyagcserezavar megmarad. Nezd meg a pco-szindroma.hu oldalt :-)
Előzmény: luna0405 (56227)
Zemanek 2012. márc. 22. © 56229

IR Diéta+merckformint (vagy egyéb hasonló tartalmú gyógyszer)+sport.

Előzmény: luna0405 (56226)
Zemanek 2012. márc. 22. © 56228

A diane nem megfelelő kezelése a pcos-nek, csak ront rajta.

Előzmény: luna0405 (56227)
luna0405 2012. márc. 22. © 56227

nagyon kérek mindenkit aki olvasa soraimat válaszoljon.

kezeltek valakit Diane fogamzásgátlóval PCo miatt!!!!!

nagyon fontos lenne tudnom aztán majd megírom történetemet is csak most ezt a dolgot szeretném rendbetenni.

köszönettel mindenkinek előre is.

Judit

luna0405 2012. márc. 22. © 56226

Szia Zemanek,

 

mi az a hármas kezeleés???? kérlek segíts.

Előzmény: Zemanek (56201)
Provence83 2012. márc. 22. © 56225
De az nagyon jo, hogy lehet kerdezni a Doktor urtol :-)
Előzmény: Provence83 (56224)
Provence83 2012. márc. 22. © 56224
Koszi, atneztem. En ezeken igazsag szerint mar tul vagyok. Szoval uj infok nem voltak nekem benne. Az allando visszatero gombas fertozesem pedig szepen szedte a satorfat es elhuzott belolem az IR dieta hatasra :-)
Előzmény: Tina02 (56223)
Provence83 2012. márc. 21. © 56222
Szanj ra ugy minimum masfel orat, k. nagy es sok minden van benne :-)
Előzmény: egyuvegkavics (56221)
egyuvegkavics 2012. márc. 21. © 56221

köszi, erről a herba házról még nem hallottam, de akkor meg fogom nézni, a weblapjukat már megtaláltam :)

Előzmény: Provence83 (56216)
Provence83 2012. márc. 20. © 56220
Egy matekzseni vagyok. Koszi!!!
Előzmény: Micimalacka (56219)
Micimalacka 2012. márc. 20. © 56219

összeadod a hozzávalók ch tartalmát és leosztod a saját menyiségre

ugye minden 100gr-ra van megadva

tehát kiszámolod ha 500 gr lisz x  meg a többi az valamennyi, annyi az egész

 

és egy szeletet vagy lemérsz vagy kb.-ra szemre elosztod a kenyeret, hány szelet, és az osztopd az egészet

hm:)

Előzmény: Provence83 (56218)
Provence83 2012. márc. 20. © 56218
Lanyok, nagyon szar vagyok matekbol, nem tudna megmondani nekem valaki, hogy szamolom ki a ch tartalmat a sajat keszitesu kenyernek? Csak tk lisztbol csinalom. Le kene mernem az egesz hobelebancot mielott megsul, es akkor ha mondjuk 500 gr az egesz es ebben van mondjuk 300 gr liszt akkor osztok szorzok, gyokot vonok es megkapom? Ja jo vegulis ertem, csak hangosan gondolkoztam. Csak mert ugy orultem, hogy egy szelet 80 dkg, es a dietaban az az ajanlat, hog reggelire 6 deka tk kenyer, de az enyem lehet hogy a sok viztol nehezebb, szoval nincs benne feltetlenul tobb ch.
Provence83 2012. márc. 20. © 56217
Na ezt jol leirtam. Ugralt a kurzor, csak most olvatam es mar azt sem tudom mit akartam pontosan. :-)
Előzmény: Provence83 (56216)
Provence83 2012. márc. 20. © 56216
Ez egy jo kerdes... Mintha kiutnek egymast es igy lesz a hata egy sima feher lisztes akarmie... Ha pesti vagy menj a herbahazba ott nagyon jo dolgok vannak, egesz turheto aron.
Előzmény: egyuvegkavics (56215)
egyuvegkavics 2012. márc. 20. © 56215

sziasztok,

 

egyre több olyan terméket látok, hogy pl teljeskiőrlésű keksz, de extrudált... na most ez jónak minősül, vagy kb egy sima fehér zsemlével egyenértékű? hihetetlen amúgy mennyire elb@aszott termékeket tudnak piacra dobni :S

kicsi26 2012. márc. 20. © 56214

köszönöm, meg is nézem!

Előzmény: Ediina (56213)
Ediina 2012. márc. 19. © 56213

Nézd meg a mensmentis honlapját! Ott kifejezetten pcos/IR-re szakosodott dietetikusok dolgoznak. Van egyéni és csoportos tanácsadás is, külön hízós/fogyós csoportok. Érdemes csoportosra menni, mert mások kérdéseiből is sokat lehet tanulni. 2 alkalmas, a másodikon ellenőrzik a diétás naplódat. Árat ld. ott.

Előzmény: kicsi26 (56212)
kicsi26 2012. márc. 19. © 56212

sziasztok,

valaki nem tudna ajánlani egy jó dietetikust?? nagyjából ők milyen áron mozognak?

köszi

agica_83 2012. márc. 17. © 56211

Szia! köszi!! visszaolvasok majd akkor addig, már eddig is sokat olvasgattam itt a fórumon.. Hát, igen, a sportba bele kell majd kezdenem, eddig nem nagyon sportoltam, viszont utóbbi másfél évben híztam 10 kg-ot, gondolom ez már a betegség miatt volt?! :( úgyhogy most majd bele kell húznom! Majd lehet lesznek itt kérdéseim hozzátok, akik már benne vagytok ebben, azért nagyon megváltozik ezzel az ember élete-életmódja...  Üdv!!

Előzmény: Provence83 (56210)
Provence83 2012. márc. 17. © 56210
Szia Agica! A tavaly Szeptember elotti hozzaszolasokban nagyon sok dietas tipp es link van, olvass vissza :-) Es sportolj amennyit tudsz:-) Gyorsgyaloglas, futas, ha tulsulyod van, akkor ezek a legjobbak, a kardio. De a dietas oktatason majd erre is kulon kiternek.
Előzmény: agica_83 (56209)
agica_83 2012. márc. 16. © 56209

Sziasztok! Sajnos rólam is kiderült, hogy pco-m, ir-m van :( kedden megyek diabetológushoz, majd meglátjuk hogyan tovább... jó, hogy van egy ilyen fórum, ahol az ember ötleteket, tanácsokat kaphat sorstársaktól. 

edinacska79 2012. márc. 14. © 56208

Szia!

 

Természtesen beszámolok mit mondanak majd, ha  jövőhéten  vissza viszem az eredményeket.

Ma voltam ultrahangon, volt tüszőrepedésem mutatta a nyomát a szonográfus a monitoron. YES! Most a progeszteronnak kellene emelkedni, ha esetleg megtermékenyült a petesejt, akkor be tudjon ágyazódni. Szerdán megyek vérvételre, akkor majd kiderül a progeszteron szint.

Sajnos a körkörösen elhelyezkedő tüszők ma is láthatóak voltak az uh-n. :-(((((((((((((((((((((((((

Arra vagyok a legjobban kíváncsi a nődoki mit szól majd a túlzott inzulintermeléshez, ír e fel valamit, vagy figyelmen kívül hagyja. Addig nem nyugszok még nem írnak fel gyógyszert erre........ Ez az alapja mindennek meg a diéta. Remélem idén babásodok! :)

Jó hosszú hétvégét mindenkinek!

 

Előzmény: egyuvegkavics (56206)
L0riana 2012. márc. 14. © 56207

3. napi vérvétel eredménye, zárójelben a referenciaértékek:
T4 12.730 pmol/l (12-22)
TSH 1.67 mIU/l (0.27-4.2)
FSH 8.5 IU/L (3.5-12.5)
LH 4.3 IU/L (2.4-12.6)
prolaktin 279 mIU/l (102-496)

ösztradiol 129 (46-607)
17-OH-progeszteron 1.9 ng/mL (0.2-1.3) *
totál tesztoteron 0.7 (0.3-1.4 nmol/l)
SHBG 41.4 nmol/l (18-114)
DHEAS 3.1 umol/l (2.7-9.2)

A nővér szerint az orvos a múltkor direkt nem kért inzulint a terheléses cukor után, mert szerinte az nem jelent semmit, mivel mindenkinél emelkedett. Mondtam, hogy azért nem mindegy, mennyire... Emelkedett progeszteron a nem felszívódott tüszők miatt lehet, ugye? Mondjuk semmi más nem támasztja alá ezek közül a PCO-t, se a tesztotreon, se az LH/FSH arány. Most voltam 22. napi vérvételen, progeszteront és prolaktint néztek csak.

egyuvegkavics 2012. márc. 14. © 56206

Izgazából nekem 15 évesen nem vették észre a nyilvánvaló tünetekből (12-15 éves koromig 7xer menstruáltam csak meg baromi szőrös, pattanásos voltam) és kb senki nem volt hajlandó annál többet tenni, hogy felírtak fogamzásgátlót. szóval én már oda vissza sem mentem, amikor először olvastam a pco-ról, a sote 2-re mentem (persze kiderült, hogy azok is szakbarbárok). nekem a hrabárt ajánlották gy-ön, de ő sosem volt nekem szimpatikus, szóval inkább nem. sajnos, én nem tudok bennük megbízni, de azért ha vki jófejjel találkozol, megoszthatnád ki az :)

Előzmény: edinacska79 (56205)
edinacska79 2012. márc. 13. © 56205

Szia!

 

Gyöngyösön kihez jártál? Egyáltalán semmi kezelést nem adtak?

Én most ott tartok hogy peteérés vizsgálatra járok (van a jobboldaliban egy 20 mmm tüsző) és még jövőhéten lesz a 24. napi vérvétel.

Nagyon kíváncsi vagyok mit fog mondani a doki, illetve küld e olyan helyre ahol a magas inzulinszintemre tudnak írni gyógyszert.

Előzmény: egyuvegkavics (56197)
kromy 2012. márc. 13. © 56204

Szia!

Köszönöm a kimerítő választ :) Nekem a napi 2-er 850es Mercformin nem hatott annyira, mert még mindig ott vannak. Most ezért szedem máshogy. Nem volt szó még erről az átfújásról, de majd meglátjuk, hogy mit mond a doki.Én is sok olyat olvastam, hogy nagyon fájt.Most szedem a gyógyszert és remélem eredményt érünk el vele :) Meg holnap újra ultrahang és meglátjuk nőtt e a tüszőm :) Örülök, hogy neked lett baby :) Sok örömöt hozzá :)

Előzmény: milibébi (56199)
Provence83 2012. márc. 13. © 56203
Hulye ember a sajat karan tanul, ugyhogy virtualisan csapjatok a kezemre es mondjatok: "Eszterke! Tejtermek utan ne vedd be az xrt, mert fajni fog a hasad es esetleg hasmenesed lesz." Konkretan azt almodtam, hogy azon vacillalok, hogy menjek e korhazba a hasfajasommal :D
ncsk 2012. márc. 12. © 56202

35 évesen lett gyerekünk úgy, hogy első hónapban összejött, pedig előtte évekig paráztam, hogy majd sokáig fog tartani. Persze van olyan is, aki azért megdolgozik érte, de ha valakit kezelnek, akkor idővel ott figyel a babó :)

Előzmény: micóka20 (56198)
Zemanek 2012. márc. 12. © 56201

Ha megfelelően kapod a 3as kezelést és tartod is a diétát stb. akkor nem lesz gond emiatt késöbb sem.

Előzmény: micóka20 (56198)
milibébi 2012. márc. 12. © 56200

Hát ha van olyan férfi meletted, akivel el tudod képzelni a hátralévő életed, és Ő is szeretné, nosza rajta! De így, hogy már felismerték a betegséget és gondolom kezelik, nem gond, ha későbbre halasztod a gyerekvállalást. Csak ha odaérsz, majd kicsit jobban oda kell figyelni Neked is, és a nőgyógyásznak is!

De a legokosabb, ha megkérdezed az orvost, aki diagnosztizálta Nálad ezt a betegséget, mert Ő tudja, mennyire súlyos, vagy éppen csak kezdetleges Nálad ez a dolog.

 

Előzmény: micóka20 (56198)
milibébi 2012. márc. 12. © 56199

Szia! Miután elkezdtem a napi 2*800-as merckformint, rá 2 hónapra eltűnt a gyöngysor. Az átfújás Nekem nem fájt, csak egyszer éreztem egy erős menstruációs görcsöt, valószínű el voltam picit dugulva, és akkor "szakadhatott" át. Nagyon sok helyen olvastam és barátnőimtől is hallottam, hogy annyira fájt Nekik, majd elájultak és két napig nem tudtak felkelni. Pedig nem voltak eldugulva.. Én utána egy óra múlva már bent voltam a melóhelyen és dolgoztam.. De azért gondoskodtunk a helyettesről, hátha rosszul leszek. :) Állítólag (bár azért ezt tényleg csak hallottam, nem kutattam utána!!!!!) sok helyen fém eszközökkel dolgoznak, azzal csinálják ezt a beavatkozást, viszont Nekem egy szilikon szerkentyűkkel csinálták, mert végig mutattak mindent, még belül is, ahogy áramlik a folyadék. :) Sokan azt mondják, ezért nem fájt. Te mész ilyen beavatkozásra? Igaz, 25 ezer volt. Nem ingyenes.

És a következő hónapban már ott volt a Manó!! :) A ciszták eltűnésétől számolva kb fél évre mentünk egy intézetbe az átfújás miatt.

De abban a fél évben volt peteérés segítő hormonkúrám, egy hónapot, de az borzasztó volt, nagyon rosszul voltam tőle... és igazából nem is segített semmit. Bár ez nem jelenti azt, hogy másnak sem ér semmit, hiszen akkor nem alkalmaznák..

Előzmény: kromy (56196)
micóka20 2012. márc. 12. © 56198

Sziasztok Lányok!
Van egy nagyon fontos és komoly kérdésem, amiben szeretném a véleményeteket kikérni. Szóval ha 20 évesen pco-s vagyok, akkor attól még várhatok a gyerekvállalással, nem? vagy emiatt jobb lenne korábban? én annyira nem tudom... mert végig az van bennem, h általában azokról a nőkről derül ki, h pco-sok, akik gyereket akarnak, de nem jön össze, és ők a diagnózis felállításától kezdve kb minden erejükkel azon vannak, h teherbe essenek... és ugye nem minden helyzet alakul rózsásan.. de én most még nagyon nem szeretnék gyereket és a teljes tanácstalanság fátyolos köde lep el. Írjatok kérlek!

egyuvegkavics 2012. márc. 12. © 56197

szia,

én is gyöngyösi vagyok, de ott nincs senki, aki érdemben segíteni tud, én is pestre járok mm-be... szerintem ne halogasd.. de ez csak az én véleményem.

Előzmény: edinacska79 (56185)
kromy 2012. márc. 12. © 56196

És neked minek a hatására tűntek el? Az átfújás az fájt? És utána mikor jött a baba?

Előzmény: milibébi (56194)
kromy 2012. márc. 12. © 56195

Szia!

Nincs kizárva, de nagyon kevés rá az esély, mert nekem is van tüszőm, de sokszor nem reped meg magától. Illetve a páromnak a sperma eredményei sem lettek túl jók. Szóval 10 : 2-höz az arány, hogy magától összejöjjön. és ez is csak akkor, ha nekem végre megrepedne magától. De sokszor ez nem történik meg. Ebben a hónapban lehet kapok tüsző repesztő szurit.

Előzmény: nyuszipuszi79 (56193)
milibébi 2012. márc. 12. © 56194

Sziasztok! Azt sajnos nem tudom, hogy feltétlen el kell-e tűnnie a cisztáknak.

Hát NEkem eltűntek a ciszták, de csak átfújás után sikrült a baba, akkor viszont már magától.

Onnan, hogy helyrejött a petefészkem, elmúlt fél év, mire oda jutottunk, hogy elmentünk petevezeték átfújásra.

Szóval Nálam még akadályozó tényező volt egy kis "dugulás" is.

Mindenképp jó, hogy legalább elkezdtek gyógyszerrel kezelni!! :) Akkor már nincs túl sok hátra! :)

 

 

 

 

nyuszipuszi79 2012. márc. 12. © 56193

Szia!

 

Az inszem és a lombik nélküli teherbeesés lehetőségét kizárta az orvosod? Meglepett, hogy egyből ezeket említetted.

Én is PCOs vagyok, babát szeretnénk a párommal mi is. Egyenlőre ott tartok hogy van petém, ( gyógyszer nélkül)  de nem reped meg a tüsző...... Én még nem szedek Met-et, remélem fel fogják írni, mert a tehelés alatt a cukrom nagyon leesett.

Előzmény: kromy (56192)
kromy 2012. márc. 12. © 56192

Sziasztok! Megint én!

 

Bibüvel már beszélgettünk párszor, de érdekel más tapasztalat is, mert most már tényleg nem tudom mit gondoljak.

Tavaly május óta szeretnénk babát. Akkor kiderült nálam, hogy PCO-s a petefészekm, vagyis több meg nem ért tüsző is van mindkettőben. Ezt leszámítva minden más értékem jó volt ( hormon ). Elkezdtem szedni a Merckformin 850 mg-at napi kétszer. Fogytam összesen 10 kilót és mellette még diétáztam is, de csak úgy magamtól, amit magamnak tartottam be, nem előírás szerint. Majd két hete voltam IR vizsgálaton, ahol az inzulin szinten magasabb lett, de elvileg nem vészes az érték. Váltottunk a Mercforminról úgy, hogy délben egy 500 mg-os merckformint, este pedig egy 1000mg-ost veszek be. Most elvileg elkezdtem csinálni a napi 150 g széndidrát bevitel engedélyező diétát. Viszont merülnek fel bennem a kérdések.

Akinek szintén ilyen tapasztalatai vannak, akkor ő mikor mehetett inszemre, vagy lombikra? Illetve hogy meddig diétázott, mi változott utána. És egyáltalán mi lett a petefészkével? Mert úgy tudom, hogy a meg nem ért tüszők attól, hogy ott vannak, nem befolyásolják a teherbe esést ha az inszem vagy lombik útján történik, illetve később nem káros sem a babára sem rám. Már kezdek tanácstalan lenni, hogy akkor most mi a jó vagy mi nem, mert ahány ember annyi félét mondanak :(

kromy 2012. márc. 12. © 56191

Sziasztok!

Én ma voltam az ultrahangon. 13. napon vagyok a ciklusban és van egy 13.7 mm átmérőjű tüszőm a jobb petefészekben :) Azt mondta a dokim, ha így haladunk tovább és szépen növöget, akkor lehet inszem. Egyébként rákérdeztem pontosan, hogy az IR és a PCO-s petefészek mit hogy befolyásol. Azt mondta, hogy mivel tavaly május óta szedem a Merckformint és fogytam már 10 kilót, ő túl sok csodát nem vár az IR speciális diétájától. Persze én is csinálom, de ő azt mondta, hogy sok PCO-s nőnek lett babája. És nem úgy lettek, hogy mindenkinek kitisztult a petefészke, hanem sokaknak ugyanúgy ott voltak a meg nem ért tüsző nyomok, mint nekem. Szerintetetk? Mert én már tényleg nem tudom mit gondoljak. Illetve az is egy nagy kérdés bennem, hogy aki szintén ilyennel küzd, annak mikor összejött a baba teljesen rendben volt a petefészke, és tök normál ciklusa volt?Vagy miben volt mérhető a változás a korábbi állapotához képest?

hiroko 2012. márc. 11. © 56190

Kedves Fórumozók!

 

Sáfár Nóra vagyok, és elsősorban szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített a kutatásomban a tesztek kitöltésével.
Másodsorban azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, lenne-e esetleg olyan személy köztetek, aki vállalkozna egy interjúra, melyben mesélne a betegségéről, arról, ahogy ő megéli mindezt. Valahol, egy tea, kávé, süti mellett. Aki érdekelne, keressen meg a safarnora@gmail.com e-mail címen. Köszönöm.

 

Ha van, aki még nem töltötte ki a teszteket, és lenne hozzá kedve és egy bő fél órája:

 

1.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dE50MGVwVjM4NU1XRm81cV9FeTdnMHc6MQ


2.
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dExpR1ZJU3VJSndHcm5SalZ5UTVfdnc6MQ

milibébi 2012. márc. 9. © 56189

Egyébként annak az orvosnak, akit ajánlottam nagyon sok PCOS kismamája van!

Előzmény: edinacska79 (56187)
milibébi 2012. márc. 9. © 56188

:)

 

Írok Neked privit! Olvasd el kicsit lejebb a történetemet!

Előzmény: edinacska79 (56187)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Eletmod", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "Szuloi_munkakozosseg", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "PCO_szindroma", 3]);