Keresés

Részletes keresés

étolajos Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2398
Zola kostolgat, hogy az enyém a tuti-:))) Hát az!!! Több célú, ebben főzöm a sört, a pálinkát, és a lekvárt! Naná, hogy tuti, és ocsó volt! Ma az egy hete fözött cefre élesztőjét használtam, lett vagy tizenötcentis hab a hordóban!
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2397
Áááá. Nem is gondoltam, hogy arra is jó?! Mik vannak. Viszont sört is lehetne benne főzni, csak az aljára is kellene csap. Meg bele egy szűrő. A dupla fal miatt meg le sem égne. Gondolom mennyiért adja.
Előzmény: DanielOrtega (2396)
DanielOrtega Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2396
Hehe, na valaki ráállt a pálinkafőző gyártásra :) Azt mondja kérése más méretben is, tetején 1/2" csonkkal :)
Előzmény: KRISZ2007. (2393)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2395
Én 190ft-ért vettem. A tacskóba 850 körül van. Érdemes körül nézni.
Nem is írtam, hogy tegnap este két késhegynyi gold élesztőből elkezdtem startert felszaporítani. Úgy tűnik, hogy beindult. Az előbb ráöntöttem már fél deci sörlevet. Várok két napot, aztán megkapja a fél litert. A következő főzésnél ha nem is az egészet, de egy részt biztos ezzel oltok be. :) Ha bejön, márpedig be kell, hogy jöjjön, akkor elég lesz évente egy csomag élesztő. Púúúúú!
Előzmény: DanielOrtega (2394)
DanielOrtega Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2394
http://www.konyhatizezercikk.hu/zsirfroccsenes-gatlo-p-492.html?osCsid=953159e12c2e4b1643af8c1815220ae0

Tescoban lehet kapni, meg hasonló ócska helyeken :) De a fém szúnyogháló is megér egy próbát.
Előzmény: Tündibogyó (2391)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2393
Csorgassátok a nyálatokat!
http://www.expressz.hu/gep-szerszam/elelmiszeripari/hirdetes-21221618/
Ebből milyen profi főzőt lehetne csinálni!
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2392
Hááát, a komló nem fán terem. Max, ha felfut a fára. Biztos az?
Előzmény: Tündibogyó (2391)
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2391
Na köszi pasik Apa legyártja nekem ezt a dolgot a hétvégén azt mondta csak mindent szerezzek be hozzá. Ez a fröccsenésgátló ezt így ezen a néven lehet kapni?

Képzeljétek 10 km-s körzetben kb 30 db komlófa van és az a baj, Krisz Te nézted őket, hogy tökre bebarnultak az esőtől
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2390
TUDOOOM! Csak viccelődtem. :) De komlót tényleg ott veszem. Vagy szedek. Majd augusztus végén.
Előzmény: fugebokor (2389)
fugebokor Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2389
Szerintem te felibő- harmadából olvasod a szöveget. Nem azt írtam, hogy csak komló kell. Szory
Előzmény: KRISZ2007. (2380)
DanielOrtega Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2388
A dukátusossal az a baj, hogy magasan van a csapja. Túl sok lé marad alatta. Döntögetéssel kinyerhető. Ha veszel vödröt az aljára tedd a csapot, az edény szélétől 1-2cm-re és akkor már van egy örvénykádad is.
Előzmény: Tündibogyó (2385)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2387
A csap belelóg a kannába, és csak az tartja, amúgy pont belefeszül ferdén. Akkora lábat csináljatok neki, hogy a csap fölött legyen a szűrő. Körbe meg 1 mm-nél ne legyen több rés az edény fala, meg a szűrő között.
Előzmény: Tündibogyó (2386)
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2386
Krisz ennek vannak lábai vagy csak belefeszül a vödörbe?
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2385
akkor már értem szóval a tiszta lé folyik ki a csapon akkor tényleg olyan kell ami teli a csaptól kb 10 cm-re elég vagy feljebb vagy lejjebb legyen? Mert akkor megmérem a dukátusos tartáylomat
Előzmény: KRISZ2007. (2384)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2384
A szitán fent akad a törköly, lefolyik a lé, és egyúttal meg is szűri azt. Akkora átmérő kell, ami szépen beleilleszkedik a tartályba.
Előzmény: Tündibogyó (2382)
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2383
megpróbálok szerezni akkor ilyen fém szúnyoghálót ami jó sűrű szövésű
Előzmény: Tündibogyó (2382)
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2382
Krisz ez azét kell bele, mert nagyon trutyis amit főzünk? Valahol veszek valami rácsot akkor 37 cm átmérőjű kell legyen?
Előzmény: KRISZ2007. (2381)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2381
Mindent lehet, de szerintem pont az a baj, hogy kicsi bele, és nagyobb kell. Nem 37cm?
Előzmény: Tündibogyó (2379)
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2380
:) Ne haragudj inkább nem írok semmit. Pedig nagyon poénos lett volna.
Én a herbária üzletben szoktam venni, de szerintem bármelyik gyógynövény boltban lehet. Gyűjteni erdőn, mezőn, vasútparton és gyakorlatilag bárhol ahol gyökeret ver. Szerinted más nem kellene a sörhöz? Hallottam már olyat aki malátát is tesz bele. :))) BOCS!
Előzmény: fugebokor (2378)
Tündibogyó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2379
köszke pasik akkor szerzek bele valami szűrőt mondjuk vágatok bele és akkor jó is lesz. Azt a fröccsenésgátlót nem lehet kissebbre venni?
fugebokor Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2378
ki tudja, hol lehet kapni komlót. Abból lehet igazi sört készíteni. Ha tudja valaki írja meg. És én küldöm a receptet.
KRISZ2007. Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2377
Kell tenni bele egy kis szójafehérjét. vagy szója tejet. Vagy egy tojást. ... nem fokozom :)))
Előzmény: krulis (2376)
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2376
A mézesnek nem lesz tartós habja, ahhoz kell fehérje.
Előzmény: pynokkio (2374)
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2375
Sejtettem, hogy van benne valami. Kellett a receptbe egy citrom leve is, így talán nem rontja el. Majd holnap mérek egyet , az ízéből már lehet következtetni.
Előzmény: negyojo (2373)
pynokkio Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2374
Ez egy középárkategóriás Auchanos méz volt. Már én is gondoltam rá, hogy inkább a piacról kellene szereznem termelői mézet, meg esetleg vadmézet, az biztos jó ízt adna neki csak iszonyú drága. Egyébként amit kéthetesen felbontottam egész kitartóan habzott, csak nem apró buborékokkal, és nem volt olyan kemény a habja. Majd négy hét múlva beszámolok róla hogy javult-e valamit. Addig lefőzöm az újabb eresztést okulva az eddigi tanácsokból.
Előzmény: krulis (2372)
negyojo Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2373
Sziasztok.
Ha lesz időm a hétvégén főzök egy mézest és teszek bele egy üveg malátaszirupot, remélem lesz egy kis habja is.
Repce mézből fogom főzni. A tacskós mézben szerintem van citromsav .
Üdv.
Negyojo
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2372
Milyen mézből csináltad? A most erjedő gyömbér sörömbe a legolcsóbb teszkósat tettem és kicsit savanykás volt. Kicsit parázok is tőle, hogy ezzel elrontom...
Előzmény: pynokkio (2364)
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2371
Majd hétvégén lefotózom hogy főzök panelban, hátha kedved támad tőle!
Előzmény: pynokkio (2363)
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2370
Úgy is lehet. Szűrés után elmosod, fertőtleníted és majd ezt használod erjesztőtartálynak is. 2 in 1
Előzmény: Tündibogyó (2362)
krulis Creative Commons License 2010.06.22 0 0 2369
Szerintem a 62-63% közepesnek minősül.
Előzmény: KRISZ2007. (2361)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!