Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1810

Szia! Nekem pont ilyen van, a használati kissé viseltes ... sőőőt .... de szívesen elküldöm. Holnap nem vagyok itthon, de holnapután beszkennelem és elküldöm, addig légy szi' ellenőrizd, hogy itt az adatlapon megadott e-mail címed él-e még, mert arra fogom küldeni!

Előzmény: zsmarcsi (1809)
zsmarcsi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1809

Üdvözlet!

 Segítséget kérek.Van egy hausmeister hm-1300 kenyérsütőm, de sajnos nem találom a hsználati utasítást fejből meg nem megy :(

Valaki esetleg akinek meg van vagy honnan tudnám megszerezni? Köszönöm zsmarcsi

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1808

Szia!

 

3ferret tényleg jó ötletet adott:-)), de a könnyebbség kedvéért leírom, hogy mely hozzászólásokat érdemes elolvasnod. Némelyikben konkrét gépekről írunk, némelyikben jó linkek vannak, ahol összehasonlítást is találsz (ilyen pl. az árukereső oldala), sőt a vásárlás lehetséges helyét, és bizonyos gépeknél még vásárlói véleményt is találsz.

 

Íme:

 

Veszprémi hozzászólása: 1776 és 1771

 

A saját hsz-eim közül néhány:  1777 , 1734, 1724, 1703, 1699 és 1695, 1692

 

Jó vásárlást, és tudod, fontos a magyar nyelvű használati, később, utólag néha lehetetlen, vagy legalábbis nagyon nehéz beszerezni:-)

Előzmény: TexisAlfréd (1806)
3ferret Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1807
Jó reggelt! Csak 1-2 oldalt kellene visszaolvasni, az utóbbi időben erről sokszor írtunk, főleg Etna, keress rá a hozzászólásaira ;-)
Előzmény: TexisAlfréd (1806)
TexisAlfréd Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1806

 

 

 

Tisztelt Fórumozók!  

Kenyérsütő gépet szeretnék még Karácsony előtt vásárolni!Próbáltam teszteket keresni, de nem nagyon találtam. Szerintem a legjobb tesztet a felhasználók tudják készíteni. Szeretnék kérni véleményeket pár gépről. Amit láttam, hogy a Panasonic gépeket dícsérik nagyon. De a piacon van nagyon sok olcsóbb változat is. Hauser, Philips, Moulinex, Clatronic, stb.....Fontos a minősség, tartósság és persze a sütütt kenyerek tészták minőssége. Szeretném kérni aki tud legyen szíves írjon véleményt, ötletet.  Előre is köszönöm a segítséget.

TexisAlfréd Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1805

Tisztelt Fórumozók! Kenyérsütő gépet szeretnék még Karácsony előtt vásárolni!Próbáltam teszteket keresni, de nem nagyon találtam. Szerintem a legjobb tesztet a felhasználók tudják készíteni. Szeretnék kérni véleményeket pár gépről. Amit láttam, hogy a Panasonic gépeket dícsérik nagyon. De a piacon van nagyon sok olcsóbb változat is. Hauser, Philips, Moulinex, Clatronic, stb.....Fontos a minősség, tartósság és persze a sütütt kenyerek tészták minőssége. Szeretném kérni aki tud legyen szíves írjon véleményt, ötletet.  Előre is köszönöm.

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.19 0 0 1804

Nyami-nyami, de jól néz ki!

 

Ha kísérletező szelleműek vagytok, próbáljátok ki a karácsonyi mézes-fűszeres kenyeret is! Semmi különösebb kunszt, csak tej+tojás, egy kicsivel több méz,  egy kis fahéj, és készen (talán a Kotányinak van ilyen) vett, vagy a hozzávalókból otthon összekevert mézeskalács-fűszer + egy kis mazsola, vagy dió .... csak úgy magában (akár a kalácsot), vagy éppen vajas-mézes, vagy vajas-lekváros  kenyér, habos kakaóval, forrócsokival, vagy valami fini karácsonyi teával (Aldinak vannak nagyon fini, igazi gyümölcsteái, nem dobozos, hanem piros zacsiban, egészen jó áron), na ez ám a karácsonyi reggeli :-))

 

A receptet már máskor is leírtam, de hát ugye az ismétlés a tudás atyja:

"A sima kenyér receptet használtam, csak sima fehér liszttel. A vizet úgy mértem ki, hogy először beleütöttem egy tojás sárgáját, majd ezt először összekevertem a mérőcsészében egy kevés tejjel, utána feltöltöttem tejjel 200 ml-ig (a mérőcsészében) és még adtam hozzá 110 ml vizet. Tehát a sima kenyér receptje szerinti 310 ml folyadék jött ki összesen. A 2 evőkanál cukron kívül plusz 3 evőkanál mézet is tettem bele. A sípolásnál szórtam bele cukrozott narancs és citrom-héjat (készen vettem), egy kevés őrölt fahéjat, a készen kapható mézeskalács fűszerkeverékből is egy keveset, ja és darabosra tört diót. Szép színe lett a fahéjtól és jó illata a fűszerektől. Lehet beletenni mazsolát is, vagy őrölt szegfűszeget stb.stb."

Előzmény: Törölt nick (1803)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1803

Üdv mindenkinek! Nekünk Hauser BM-830 kenyérsütő gépünk van. Egyrészt nagy mérete, másrészt inox külseje és nem utolsó sorban ára miatt vettem meg.

Bár ez a modell már nem kapható, mégis én ilyet vettem kb. egy hónapja, haszáltan. Ez idő alatt minden nap készítette a kenyeret. Talán többet is mint az előző gazdájánál. Nagyon elégedettek vagyunk vele. A legelső sütéstől kezdve csak jól sikerült kenyereket tudhatunk magunknak.

Több féle lisztet próbáltunk már. Nálunk legjobban a "Nagyi Titka" kenyérliszt vált be. Bár azt hiszem egy kevés rétesliszt hozzáadása sokat javít abban, hogy ne essen be sütéskor a kenyér. 

Ez most is így történt. Íme:

 

firmitudo Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1802

Bár már régóta nem vagyok gépi sütő, nem emlékszem, hogy zavart volna az a 20 perc, amíg dagasztott a gép.(Nekem tíz percig dagsztott, de mindig újra indítottam).
Ha zavarna, biztos az lenne az első, hogy dagasztás közben megemelném a gépet, mert lehet, hogy nem is maga a gép a hangos, hanem a bútor felerősíti, "elviszi" a hangot.
Valami marhapadló-félét tennék alá ami azért kellően stabil, de rugalmas is. Szegélynek a bútorhoz illő élfóliát ragasztanék. Nah, jól kibarkácsoltam magam:).

A szomszédokkal meg ne foglalkozz! Legfeljebb megkérdezed, hogy nem zavarja-e őket, hogy ilyen hangosan szeretkeztek...és akkor nem kiutálni fognak, hanem irigyek lesznek;).

Előzmény: CSVili (1800)
CSVili Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1800

Megvettem a LIDL kenyérsütő gépet, SilverCrest néven. Sajnos hangosabban működik, mint az előző, lehet, hogy a panel szomszédaim kiutálnak az éjszakai sütés miatt. De.sütöttem 56 dk Graham lisztből kenyeret, ami a túlsó lapát közelébe sült meg, a közelebbi lapát, nem is sűlt bele. Valószínű kevés volt a folyadék, azért nem terült el.Du. 70 dk lisztből / BL-80 / ból sütöttem 1-es pr. on, lehetett volna magasabb, mert bolti kovász port is tettem bele. A teteje domború lett, de a közelebbi lapát  felöli rész alacsony , és hullámos. Tehát nem volt igazi egyik sem.Ezek a gépek tényleg ilyen hangosak, vagy csak nekem tünik úgy ? Ehhez a géphez ha van valakinek kipróbált Graham receptje szivesen venném.

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1799

Gratula a vételhez és az első kenyérhez!

 

Én csak egy papírkéztörlővel szoktam kitörölni (ahogy a goffri-sütőkné, meg szendvicssütőkénél is ajánlják) az üstöt, miután kivettem a kenyeret. Ha valami miatt nem törölöm azonnal ki, akkor is max. egy picit benedvesítem a papírkéztörlőt és úgy törölöm ki, utána szárazzal, oszt' jónapot:-)

 

A lapát nekem mindig lejön, leginkább a kenyérrel együtt, de abból meg ki lehet szedni azzal a kampós kis szerkentyűvel, amit a géphez kaptam. Az áztatás - elvileg azt hittem, hogy segíthet, talán, ha egyszer majd lejött ... némi étolaj a tengelyre, s úgy rá a lapát.. nem tudom, ezügyben sötétben tapogatózom:-)

Miután olyat még nem tapasztaltam, hogy "rágyógyul" a lapát a tengelyre, nem is tudom mi lenne a megoldás. Tul.képpen, ha a helyén van és normálisan forog... akkor .... bár, ha van alatta tészta, az talán a következő sütésig beszárad... akkor pedig nem forog .... na ez érdekes lesz, várom a fejleményekről a híradást:-)

 

Most rohannom kell, de legközelebb leírom az én Hausmeisteremhez kapott használatiban lévő tuti receptet, ez mindig bejön.

..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1798

vagy akkor sem, de nem érdekel, legalább fixen áll :D

..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1797

lófaszt nem ért az áztatás :D

asszem következő sütsénél jön majd le a lapát :D

Veszpremi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1796

Ez legyen a legnagyobb problémád. Én az üstöt sose mosogatom, kiszedem a kenyeret, oszt vissza, jó napot, az minden, csak nem koszos, felesleges mosószerrel rombolni az egészségünket :) A lapát meg olyan, hogy néha rajtamarad, még mindig jobb, mint a miénk, ami már nem is kever, annyira kilazult :) Ha felülről belátsz a lapát hézagjába (valószínű), akkor pár csepp étolajat csöppents oda és kilazul valsz. (a mi egyetlen lapátunk szerintem 1 éve rá van szorulva, de prímán kever a másik helyett is)

Megsült a miénk is, frankó lett :)

Előzmény: ..janos.. (1795)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1795

Probléma adódott :)

A keverő lapát rá van szorulva a tengelyre, gondolom belesült a hézagba a kenyér - meg akartam tiszítani  a sütőformát meg a lapátot.

Mit csináljak? Öntsek mosószeres vizet a formába aztán aztán akkor lezán le lehet venni?

Most olvasom, hogy fél órára meleg vizet kell önteni az üstbe atán lel ehet venni a lapátot, nem kellett volna rajta hagynom amikor meleg volt...

 

Egyáltalán hoygan tisztítsam a fomrát meg a lapátot? Gond ha hideg állípotban meleg vízzel felöntöm midnen sötés után, vagy csak töröljem ki tisztítószeres kendővel, majd sima vizes kendővel?

 

 

..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1794

Elkészült a mű :)

Hűlés alatt :)

Legközelebb rakok rá ronygyot.

Előzmény: Veszpremi (1793)
Veszpremi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1793

Egy jótanács, amit én csinálok: elég nagy ablakai vannak ezeknek a gépeknek, én egy összehajtogatott konyharuhát ráteszek az ablakra, így kevesebb meleg jön ki, segíti a jobb kelést, magasabbra feljön a kenyér. A miénk is már sül :)

Előzmény: ..janos.. (1792)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1792

Eddig jónak tűnik, a netes oldal leírása alapján egyszerű fehér kenyérrel kezdtem, netes recepttel, nem a leírásban szereplővel - állítólag azok a receptek nem jók.

Most keleszti másodszor, meglátjuk milyen lesz :)

Előzmény: Veszpremi (1791)
Veszpremi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1791

Jó döntés ár/érték arányban. A Moulinex is szimpatikus, bár tényleg kissé drágább masina. Jó sütést! :)

Előzmény: ..janos.. (1790)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1790

NA srácok siekrült megvennem a kenyérsütőt!

Voltam IS-ben, csak Moulinex drágán, Tescoban meg elfogyott a Tescos gép, amit kinéztem.

Végül egy kisebb elektronikai boltban vettem Hausmeister HM1000 típusút.

Remélem jó lesz. :)

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1789

Igen, programtól függően először 5-10-1-5-20 stb. percig csak melegít, nincs hang semmi... csak az időn látod, hogy fogy:-) Ezért is szokták felhívni a figyelmet az új tulajdonosoknak, hogy nem kell szervízbe rohanni, ha a bekapcsolát után x percig nem történik semmi, mert nem romlott el a motor, csak folyamatban van az előmelegítés :-)

Előzmény: CSVili (1788)
CSVili Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1788

Köszi a választ,ez a gép előmelegítéssel kezd, általában 15', de 3-asTK-programnál 20 percig csak melegít, majd kever. Így olvastam a program lefutásoknál. Jól értem ? Így van a felsorolás, hogy mikor mit csinál.

.ETNA. Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1787

Azért olvasd el a 1781-es hszt, amelyben Veszprémi azt írja, hogy a korábban már részletezett okok miatt nem igazán ajánlja ezt a gépet... a belinkelt külföldi, nem is tudom francia (ugye?) vagy milyen oldalon, amikor rákerestem ... viszonylag jókat olvastam róla, de az ugye 2 éve volt (2009-es hozzászólások).

 

Nem tudom, hogy pontosan milyen előmelegítésre gondolsz, de mindegyik gépben, vagy legalábbis az általam ismert mindegyik (!!!) gépben van előmelegítési funkció, vagyis ez azt jelenti, hogy a hozzávalókat egyforma hőmérsékletűre melegíti fel MÉG a kelesztés előtt!!

 

Fontos szerintem, hogy kétféle méretű kenyeret lehessen csinálni (néha elég a kicsi is), jó az előreprogramozás (ez a funkció biztosítja, hogy reggelre, illetve akkorra, amikorra szeretnéd, készen legyen az este bekészített kenyér), legyen teljes kiőrlésű progi, legyen sok progi, mondjuk sütemény, vagy éppen tészta (ez jó pl. a pizza tésztához, vagy máshoz is, amit csak keleszteni-dagasztani akarsz a gépben, de megsütni sütőben szeretnél), a méret és szín állíthatósága szerintem szintén majd mindegyik gépben megtalálható, fontos a magyar nyelvű használati, jól záródó tető... kb. ennyi:-)

Előzmény: CSVili (1786)
CSVili Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1786

Köszi ETNA valóban Bifinett KH 1171. Sok rosszat nem írtak róla, nekem az előmelegítő funkció miatt tetszik, mert éjszaka, csak a sütés miatt, nem akarok 25C tartani, viszont ha kevesebb van nem kel meg eléggé a kenyér. Reggel szeretek friss meleg kenyeret enni. Tetszik a 3 év gar. is.

3ferret Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1785
Nekem is HM van, jó gép. Örülök, hogy végül jó lett a kenyér ;-)
Előzmény: John.M (1783)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1784

Szerintem Hausmeister HM 1000-et, vagy 1300-as típust veszek. Remélem van IS-ben vagy tescoban.

Szokott a fenti két helyen lenni nem tudjátok?

 

John.M Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1783

Hausmeister HM1300 a gép. Ma reggel azért újra megkóstoltam a kenyeret. Szóval nem is rossz... Sőt egészen jó... Vagyis nagyon jó...:) Nem száradt ki, az állaga rendben van (ha megnyomogatom, olyasmi mint a szivacs, szépen visszaugrik) szóval rendben van, de végülis én sütöttem, mitől is lenne rossz?:))) Kösz a tanácsokat! Süssetek otthon kenyeret!!!:)

Előzmény: 3ferret (1769)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1782

KÖssz tőled is az infókat!

Előzmény: Veszpremi (1781)
Veszpremi Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1781

Bingó, ez a bifinett az, amiről alul ellenjavallatokat írtam. A mostani totál ugyanúgy néz ki. Óvakodni tőle!

Előzmény: .ETNA. (1778)
..janos.. Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1780

Köszi a segítséget, aszem holnap körülnézek :)

Előzmény: .ETNA. (1777)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!