Keresés

Részletes keresés

cat5409 Creative Commons License 2010.08.27 0 0 697
....INDESITET, ARISTONT venni eszébe se jusson senkinek........nem részletezem,csak JÓ tanács mindenkinek ha nem akar magának rosszat!!!!!!!!!!!!!!!!!mazoistáknak erősen ajánlott........
sanyooo Creative Commons License 2010.08.23 0 0 696
Ha más "bajod" nincs vele, tartsd meg!
Előzmény: Briella65 (695)
Briella65 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 695
Van valakinek tapasztalata a Privileg mosógépekről? Én most a 72614-esen gondolkodok. Van más ötletetek? Eddig nekem Philips Whirlpoolom volt. Már igencsak kiszolgált-16 éves és most kezd bekrepálni. Annyi volt csak a bajom vele, hogy kicsi a centrifuga fordulat száma. Most mindenképpen legalább legalbb 1200 fordulatosat szeretnék. Segítsetek, hogy mi az, amit Whirlpoolon kívül ne vegyek! Előre is köszi
sanyooo Creative Commons License 2010.08.22 0 0 694
most meg előjön, klassz! :-0)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))999
Előzmény: sanyooo (692)
sanyooo Creative Commons License 2010.08.22 0 0 693
jó a zindex, eltűnnek a hozzászólások, nem először! :(((
sanyooo Creative Commons License 2010.08.22 0 0 692
"Szerinted milyen kombinált mosó-szárítógépet érdemes venni." Semmilyet! Ha vetted volna a fáradságot, hogy utána nézz, tudnád! Igaz akkor kevesebb időd maradt volna szócséplésre! :)))
Előzmény: Jo_munkasember (691)
Jo_munkasember Creative Commons License 2010.08.22 0 0 691
Most nézem, hogy te itt nagyon benne vagy a témában.
Szerinted milyen kombinált mosó-szárítógépet érdemes venni. Mondjuk 200 eFt-ig. Lehet kevesebb is.
A kombináltról ugyan nem akarok lemondani, de ha van javaslatod mosógép+szárítógép kombinációra az is szívesen veszem. Itt jó lenne, ha az egyik nem 60 cm-es lenne, de ezt még meg sem mértem, lehet, hogy beférne az is, csak nagyon sutba dobtam ezt az opciót.
(Két fürdőszoba van, és a kisebbe semmiképp sem férne be kettő, a nagyobbik meg nem a hálószobás szinten van, ráadásul le kellene verni egy sor csempét a víz és csatorna kiépítéséhez, lehetne fent a mosó, lent a szárító és hurcolni is a kettő között a ruhát, és lent meg kifúrni a falat, akkor nem kell vizest hívni… Szóval sokváltozós függvény. Ezért ha van ilyen javaslat, is megnézném, abból mit lehetne jól kihozni).
Előzmény: sanyooo (689)
Jo_munkasember Creative Commons License 2010.08.22 0 0 690
Ez nem a klíma-, autó-választó vagy kertépítő (és még lehetne sorolni) fórum ahol több szaki is folyamatosan ad tippeket, ajánlatokat, megbeszélik a véleménykülönbségeket stb. (Én egy csomó dolgot úgy vettem, csináltattam, hogy az adott téma fórumában a meggyőző kommentelőkel felvettem a kapcsolatot.) Ide viszont a többség csak addig néz be, amíg megveszi a mosógépét, aztán odébbáll.
Szóval nem vagyok biztos a dolgoban:) Ezt többször említettem is. Inkább azért írtam le én hogy csináltam és mit gondolok erről-arról, hogy akik hasonló helyzetben vannak, ennyivel könnyebb dolguk legyen. Ezért vannak az ilyen fórumok :)
Visszaolvasva az itt megjelent hozzászólások is inkább személyes preferenciákat tükröznek. A korábban szóba került típusok eloszlása is igen hasonló az árukeresős oldalak népszerűségi listájával. Ennek két oka lehet: Vagy ár-érték arányban ezek a legjobbak, vagy a többség valahol 100-150 eFt táján meghúzza a vásárlásra szánt limitet, és a többi gép előnyei-hátrányai meg sem jelennek, ill. elintéződik annyival, hogy biztos jobb, de biztos nem ér annyit, és aki ezeket veszi az úgysem akar kompromisszumot, és be sem néz ide.
Én inkább ez utóbbira tippelek, ezért „játszottam az ördög ügyvédjét”, hangsúlyozva, hogy ezek olyan személyes vélemények, amelyek megingatására várok válaszokat.
A típus javaslatokat is szívesen veszem, mert nem intéztem el annyival, hogy pl. az olasz gépek szarok, mert itt meg ott ilyeneket írtak. Ezek a gépek is nyilván fejlődnek, és ami két éve még általános tapasztalat lehetett (akár pozitív, akár negatív irányban), az mára akár az ellenkezője is lehet. Ezért várom (én és gondolom más is, aki ide benéz) azt akinek friss tapasztalata, véleménye van.
Előzmény: sanyooo (689)
sanyooo Creative Commons License 2010.08.22 0 0 689
Ha ennyire biztos vagy magadban, miért kérsz tanácsot? Vedd meg amit akarsz!
Előzmény: Jo_munkasember (688)
Jo_munkasember Creative Commons License 2010.08.22 0 0 688
Lehet, hogy csak önigazolást keresek, de a nagyobb dob önmagában nem lehet elég ok a ruhagyűrésre, hiszen egy-két póló 43 l-be ugyanúgy tud repkedni, mint a 115-ben. Inkább a töltöttség fok számíthat. Ha egy 43 l-es mosógépből pakol át a 115 l-s szárítógépbe, az pont azt jelentheti, hogy 7-8 kg mosás mellett csak 4-5 kg a szárítókapacitás.
Mondjuk azt nem tudom mennyire lehet jól kihasználni ilyen formán a gépet, mert mosás és szárítás között nem érdemes kiszedni a ruhákból (akkor már át lehetne pakolni a szárítógépbe is). Legfeljebb 3-5 kg-s adagokat kell mosni, ami ugyan csökkenti a gazdaságosságot, de így csak egyszer kell berakni és a végén szárazan kiszedni a ruhákat, ami sokkal kényelmesebb. A többlet víz- és villanyfogyasztást pedig évekig fedezi a plusz szárítógép ára. Ezen túl a fele annyi gép, fele akkora meghibásodási kockázatot is jelent ami hosszú távon szintén előnyt jelent.
Árban persze tényleg nem jelentős a különbség, de ha megnézzük, hogy mennyibe kerül(t) az a kb. 1 m2 lakótér, amit a szárítógép pluszban elfoglal, akkor az egyből minimum megduplázza az árát. És egy kicsit idegenkedek tőle, hogy a sok gép mosoda kinézetet ad a fürdőszobának.

Jöhetnek típus ajánlatok, aki már alaposabban körbejárta kínálatot, biztos nagyobb rálátása van nálam. Megnézegetem őket, aztán lehet, hogy végül teljesen más elvek mentén választok.
Pl. feleségem autójánál is addig nézegettük a műszaki paramétereket (ott azért ráment pár hónap, mert az mégiscsak nagyberuházás), míg egyszer csak meglátott egy olyan nálunk viszonylag ritka modellt, amiről azt sem tudtuk, hogy létezik és már a gyártóját is korábban kizártuk, de megtetszett neki, és végül kiderült, hogy az is tudja mindazt, amit akartunk, így gyorsan meg is vettük. Megeshet, hogy a szárítógéppel is így lesz.

Nekem fent volt még a listán a Candy GO W496D és az Electrolux EWW 167580. A mosógépboltban meg az Ariston ARMXXD 129-et ajánlották, aminek az ára tényleg csak fele az AEG-eknek, nem is nézett ki rosszul, és csak kisebb kompromisszumokat jelentett volna.

Ja, a ruhákhoz én sem értek. A mostani mosógépünkkel is kétszer mostam a 8 év alatt, de jó lett :). A boltban is kérdezték, mikor kérdeztem, hogy mit ajánlanának, hogy milyen programokon szoktunk mosni? Nagy bölcsen csak azt mondtam, hogy fogalmam sincs, én mindig (ugye már kétszer is) a retortára (az a lombikszerű jel) szoktam tekerni :)
Előzmény: bohrer (687)
bohrer Creative Commons License 2010.08.22 0 0 687
Kollégám több évig dolgozott külföldön, ausztria, ausztrália. Mindkét helyen volt a munkásszálláson szárítógép ami jól működött. Itthonra vett kombinált mosó szárítót , de talán a kisebb dob miatt gyűrte nekik a ruhákat.2 alkalommal szárítottak csak vele emiatt.
Szárítógép dob : 56cm átmérő 47cm mély kb. 115L
Mosógép dob : 47cm átmérő 25cm mély kb. 43L

Szerintem a számok beszédesek. Általánosságban ezek a méretkülönbségek .
És az 1000fordulatos centri után nem gyűrte a szárítógép a ruhát.
Márkákat nem írtam, hiszen déli régióból származó gépek voltak. Szerintem a 2 együtt nem tette ki egy AEG árát.
Amúgy 1400 ill 1600 centri után minek a szárítógép, az sztem csontszáraz lehet.
Hiszen az átlag magyarnak 1000ford gépe van esetleg 800.

Persze én férfi vagyok és nem ruhaszakértő.:)))
Előzmény: Jo_munkasember (686)
Jo_munkasember Creative Commons License 2010.08.21 0 0 686
Közben azt hiszem én is kitaláltam milyen eszköz tűnik a legoptimálisabbnak. Ráment egy délelőtt mire eldöntöttem, és az irodalmazás közben többször is váltottam modellt. Remélem jó lehet.
Kombinált mosó-szárítógépet akartam. Persze a hazai fórumokon elterjedt nézet, hogy azt külön kell, de régen még azt is tényként kezelték, hogy az automata mosógép is csak kényelemben múlja felül a keverőtárcsás mosógép és centrifuga kombinációt. Elvileg ugyan megoldható lett volna külön is, de irracionálisnak tartottam funkcióban két ennyire egymásra épülő, és kialakításában ilyen jól integrálható gépet külön megvenni.
Majd kiderül. Bízok benne, hogy ez a külön mosó és szárítógép megoldás is csak olyan tapasztalat lehet, mint ahogy régen a mosogatógépben is mattak lettek a poharak. Régen igaz volt, de a modernebb gépekre már nem jellemző. Esetleg csak lowend kategóriában.

Első körben a hazai termékpalettát néztem át, de sajnos itthon nem gyártanak mosó-szárítógépet (vagy nagyon rosszul kommunikálják).
Ha hazai nincs, származzon legalább az EU-ból. Itt már van minden. A műszaki paraméterek tekintetében szinte mindegyik gyártó le meri írni ugyanazt, ezért elsőre én is az olasz modellekkel szemezgettem. Aztán kiderült, hogy a közölt jellemzőket, sokszor csak igen speciális feltételek mellett tudják teljesíteni egyes típusok (erről a lehet jó kis videókat találni a youtube-on)
Olyan érzésem lett, mint az autóknál, ezért önkéntelenül állatkánosítottam, de végül is a gépgyártási módszerek fő vonalakban azonosak kell legyenek. Jött a wipedia.com. Ekkor derült ki, hogy az olasz cégek (Ariston, Candy, Indesit stb.) termékei a balkánról (Bulgária, Törökország stb.) származnak. Azokon a helyeken, meg eléggé rossz híre van a munkakultúrának. (Nekem volt is egy Törökországban gyártott Toyotám amiben 60 ekm után főtengelyt kellett cserélni.) Aztán itt-ott előkerült még néhány negatív tapasztalat, és ez meg is pecsételte a tőlünk délre eső gyártók termékeit. Persze ettől lehet, hogy általánosságban semmi baj velük (pl. a Fagor jobbnak tűnt az olaszoknál), de nem akarok kockáztatni.
Német, amerikai, svéd stb. gyártóknál is volt keveredés a márkanevekben, és gyárakban, de azokról nem nagyon találtam negatív kritikát. Az amerikai és távol keleti cégek Európán kívüli piaci szárazásuk miatt hátrébb kerültek, így maradtak az AEG és Electrolux gépek. Ezen belül (ugyan egy cég) de az AEG márkának jobb presztízse van.
Persze van még néhány más gyártó, de azokból vagy nem nagyon volt választék, vagy (pl. Miele) felsőkategóriás termékek, amelyek egyszerűen nem lehetnek annyival jobbak, amennyivel többe kerülnek. Annyira nem vagyok perfekcionista (hülye?), hogy 0,5-1 MFt-ot kiadjak egy mosógépért. Más annyiért autót vesz.
Ezen elgondolásból az AEG cuccokból is 200 eFt körüli gépeket nézegettem (ott ez az alsó-közép kategória).
Ezek közül próbáltam valami újabb modellt kiválasztani. Ez nem volt egyszerű, mert sehol sem találtam mióta gyártják az egyes modelleket, de túl sok nem is volt, ami megfelelt az egyéb szempontoknak, így ez a kettő maradt:

AEG Lavamat Turbo 16850
AEG L14950 A

A 14950 pedig számokban jobb volt mint a 16850. Több ruhát mos és szárít is, szinte csak a centrifuga fordulatszáma kisebb 1400 vs. 1600. Így asszem ez lesz.

Természetesen egy viszonylag szakmaiatlan megközelítés, de jobbat nem találtam. A boltokban nem tartanak készleten mindenből, részben ezért nem is nagyon értenek hozzá ilyen szinten. A netről meg ez jött össze.
Mit gondoltok, jó lehet? Ha van más javaslat, szívesen veszem.
bohrer Creative Commons License 2010.08.20 0 0 685
64 be került a Gorenje szárító,amiből 4 a szállítás volt vidékre, valóban van hozzá gyári 5 év gari.
Ha elromlana 5 év után majd veszek másik olcsót. Számomra egy beszélgetős kijelzős AEG felesleges luxus , persze biztosan űber alles minőség, de arra is 5 év gar van, kétszeres áron.Számomra a szárítógép nem státusz szimbólum mint egy luxusautó.A fal kifúrása cső környékének javításával volt vagy 2-2,5 óra ebbe a cső perem melletti glett és festés is benne volt, mindezt egy 45 centis falban .
Első nap kipróbáltuk a masinát hát tényleg óriási dob az egész belseje, ( 107 L )így nem is gyűri a ruhát, enyhe kis párás levegőt nyom ki. Már egy éve meg kellett volna vennem.Persze mi is csak a rosz idő beállta után használjuk amikor már nem lehet kint teregetni.
Előzmény: sanyooo (648)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.18 0 0 684
+vettem a cuccost, ma hoztak ki. Samsung lett egesz pontosan ez es ennyiert:
http://www.avplanet.hu/WF8508NMW
Majd veszek kulon szaritogepet is valamikor, de most nincs ra keret... :S
Remelem 10 evet kihuz. En igyexem vigyazni ra.
Jo_munkasember Creative Commons License 2010.08.18 0 0 683
Sziasztok!
Kellene nekem egy jó mosó- szárítógép. Visszaolvasva a topikot az ismertebb gyártók gépeivel nem volt probléma.
A baj az, hogy nekem a Candy sem mond mást mint az Aeg. Mindegyiket hallottam már, háztartási cuccokat gyártanak aztán kb. ennyi. Amikor autó kellett ott minden típusról sokat lehet olvasni, aztán meg lehet venni a nekünk legjobbat. Most pár órát irodalmaztam, de itt még a márkaképviseletek sem veszik a fáradságot, hogy frissítsék a honlapjukat.
Mit tudnátok ajánlani?
- Az energiaosztály mindegy (Sőt a hatékonyságuk miatt jobban preferálom az ABC későbbi betűit, mint az egy pohár vízzel és két ceruzaelemmel működő gépeket.)
- Ésszerű keretek között az ár sem kiemelten fontos, de ha magasabb, akkor azért legyen mögötte kihasználható műszaki tartalom.
- Legjobb lenne egy kondenzátoros, hogy ne kellejen falat fúrni, ha a csatorna úgyis ott van.
Kösz.
dbferi Creative Commons License 2010.08.16 0 0 682
én is most állok mosógép vásárlás elött, és érdekelne milyen gépet érdemes megvenni?
cagicagi Creative Commons License 2010.08.15 0 0 681
http://www.gyemantdob.hu//

Samsung mosógépek, az általad írt árkategóriában is vannak gépeik. Én pár hete vettem ilyet, 90 ezer ft körül, és rendkívül elégedett vagyok.
Előzmény: Vadkaka (679)
sanyooo Creative Commons License 2010.08.14 0 0 680
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9078600&la=97694436

Nézz be ide, itt már többször (sokszor) kitárgyaltuk ezt a témát!
Ha elfogadsz egy rövid tanácsot, csak olyan mosógépet NEM VESZEL, amit említesz! :)

sanyooo
Előzmény: Vadkaka (679)
Vadkaka Creative Commons License 2010.08.14 0 0 679
Sziasztok,
Mosógépet kéne vennem, de nem nagyon tudom melyik lenne jó.
Első problémám: Oldal v. felültöltős? A családban mindig felültöltős volt (Hajdú) így most is arra gondoltam először, de egy eladó azt mondta, hogy jobb az oldaltöltős. Tényleg jobb? Nekem furcsának tűnik, mert a felültöltős két helyen van rögzítve míg az előltöltős csak egy helyen, könnyebben tönkre mehet. Igazából hajolgatni is kevesebbet kell egy felültöltősnél. :)

Egyébként a milyet vegyek kérdést gyorsan megoldja a pénzügyi keretem. Kb. 70e-80e Ftot tudok adni érte,elsősorban Whirlpoolt nézegettem, pl. AWE 6519, vagy ehhez hasonlót.

Ebben az árkategóriában ti mit vennétek? Melyik márka számít jónak a mosógépek között?
Előre is köszi a válaszokat
sanyooo Creative Commons License 2010.08.14 0 0 678
Természetesen, a multik áldani fogják a neved! :)))
Előzmény: cagicagi (677)
cagicagi Creative Commons License 2010.08.14 0 0 677
Kerámia fűtőszál esetében érdemes vízlágyítót használni?
sanyooo Creative Commons License 2010.08.11 0 0 676
Nézd meg a hivatalos márkakereskedőnél
Előzmény: Ch4os (675)
Ch4os Creative Commons License 2010.08.11 0 0 675
Egy AEG 74850-est néztem ki.
De vicces, hogy nem tudják eldönteni, most akkor milyen tulajdonságokkal rendelkezik.
3 szor is szerepel.
Előzmény: sanyooo (674)
sanyooo Creative Commons License 2010.08.11 0 0 674
Aeg
Előzmény: Ch4os (673)
Ch4os Creative Commons License 2010.08.11 0 0 673
100-120e körül milyen mosógépet tudnátok ajánlani? Nekem az összes ugyan olyan. :)
Cél lenne: (fontossági sorrendben írva)
- min. 7 kg-os ruhatöltet.
- alacsony zajszint
- Állítható min. 800as centrifuga
- gyorsmosás funkció
- fél töltet mosás
- időzített mosás

- ...és persze mint csillag az égen A-s legyen meg védja a hódokat is. :)
- felesleges a sok program úgy is csak 2-3-at használ az ember. (mosás, rövid mosás, fél töltet)

AE*, BOSC*, Siemen* márkákban gondolkodom.
judis Creative Commons License 2010.08.11 0 0 672
nicaaaa Creative Commons License 2010.08.10 0 0 671
Elfelejtettem, hogy felültöltős fér csak el..
Phalmy Creative Commons License 2010.08.10 0 0 670
ez a jó Tavaly óta hiba nélküli...
nicaaaa Creative Commons License 2010.08.10 0 0 669
Sziasztok!

Van egy ötéves Whirpool mosigépem, ami sajnos megadta magát. Pár hónapja kineveztem félautomatának, segíteni kellett neki gyakorta, de mostanra már használhatatlan szinte. Reggel fél hét óta még nem jutottam el a teregetéshez, többszöri szűrőtisztítás, kézi vízleengedés után se. Elegem van. De csak az, pénzem nem nagyon. Olcsó, de megbízható, ha lehet hosszabb garis gépet szeretnék, de nem whirpoolt-t, az biztos.
Megköszönném, ha segítenétek :)

Nica
judis Creative Commons License 2010.08.10 0 0 668
ahogy nézegettem, ilyen magasságban nincs mosógép. A mostaninak le van szedve a teteje, de nem szeretem így. de úgylátszik más megoldás nem lesz. Árban azért 100 alatt jó lenne :)
Előzmény: judis (667)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!