Keresés

Részletes keresés

kingA Creative Commons License 2010.08.15 0 0 12639
Csak zárójelben jegyzem meg - nehogy aztán állatorvosi téma legyen belőle - hogy a tollasbotnál veszélyesebb játékot még életemben nem láttam. Főleg gyerek kezében!! Macska nyitott szájjal ráront, gyerek bök egyet és már kész is a döglöttmacska...

Nálunk is volt hogy a vendég gyerek kezéből kaptam ki "játék" közben.

Aztán nem sokkal utána mikor Strachi a botot tollas végével a szájában, lógatva úgy döntött hogy leugrik az asztalról, betelt a pohár: elkaptam tőle azt a szart, miszlikekre törtem és kihajíottam a kukába. Azóta is búslakodik utána, én viszont örülök hogy van egy élő macskám.
Előzmény: Bandimacs (12638)
Bandimacs Creative Commons License 2010.08.15 0 0 12638
OFF

A kandúrka kb. 14 hetes lehet - most kellene elválasztani a mamájától, picit hamar került hozzátok. Még csecsemő, olyasmi mint egy fél - 1 éves ember gyerek, amikor rákiabálsz, jusson eszedbe, hogy megtennéd-e egy ekkora gyerekkel ?
Itt senki sem akar Téged bántani, ne sértődjél meg :) gyakorló macskásként természetes, hogy segítünk.
A macska NEM kutya. Nem fog apportírozni, csillgó szemekkel felnézni rád, és nem lesz engedelmes - mert nem ez az alaptermészete.
Viszont azonnal szobatiszta ( a kiskutyinál is legalább 1-2 hónap amíg szobatiszta lesz, miután elhoztad a tenyésztőtől )

Ott rontottad el a dolgot, hogy változtattál az almos tálcán. Az almostálcát én a WC mellett tartom, a WC ajtaja picit nyitva van, hogy a macsek is be tudjon menni, ha kell neki... Az alom csomósodó macskaalom. Ha a fajtáját változtattad meg - térjél vissza arra a tipusra, amelyik bevált. Fontos: a macsi még pici ezért az előző használt (piszkos) macskaalomból tegyél bele a tisztába egy picit, hogy érezze a szagáról, hogy ez az Ő WC-je . És akkor használni is fogja. Ha nincs már használt macskaalom (mert kitakarítottad) akkor megteszi egy lepisilt zokni stb is... úgysem használnád már :)

A macska ragadozó, amikor csecsemőként játszik a mamával - az életre a vadászatra készül fel. Ez így megy több mint 5000 éve...
A kandúrka - mivel nincs mellette a saját mamája - a gyerekkel szeretne játszani. Mindkét gyereket meg kell tanítani arra, hogy hogyan tudnak egymással szépen játszani. Vegyél a macseknak játékot, pld. minden kisállat kereskedésben lehet kapni olyan pálcát, aminek a végén bojt, toll stb. van, ezt kell a macsek orra előtt hintáztatni, hogy legyen mi után kapkodnia, legyen mit levadásznia.

Ugye a kandúrkát is beoltattátok ? Neki is kell oltási könyv .

Ha a macsi megkarmolta a gyereket, azért az még nem a világ vége :) olyan puhák még a karmai, hogy csak picit megpirosodik a helye... természetesen, le kell mosni.
Ha a gyerek fél a kismacskától vagy egyszerűen csak nem szereti - inkább ajándékozzátok el egy jó helyre, ahol szeretni fogják.

Sokan vagyunk macskások itt a Fórumon, ha további (macska ) nevelési tanácsokra lenne szükséged - gyere át egy másik macskás topikba.

ON

Előzmény: Admina78 (12621)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.08.15 0 0 12637
Piroska,

ez egy icipici kölyök macska, lehet kb májusi születésü? Házi kandúr?

Ha az alom mellé pisilt, akkor nem ismerte meg vagy nem tetszett neki az újfajta alom, egy ilyen kicsinek minden változás nagy sokk...

Ő CSAK JÁTSZIK, most tanulja a szabályokat. Nem akar bántani senkit, (meg igazán nem is tud) de mivel alapvetően "vadállat", most tanulja a saját müködését és korlátait.
(ahogy vacmarek volt szíves erre rávilágitani.) Ő csak játszani próbál de mivel korán lett leválasztva, nem tudja még a karmait behúzni. Amit rárontásnak vélsz, az csak "Hello haver gyere már játszani!"

Bántani semmiképpen nem szabad, sőt!!! azonkivül hogy jogilag tilos, etikailag is aggályos, ne a magad felnőtt humán fejével állj hozzá, kezeld úgy mint egy párhónapos embergyereket.

Javaslom, ha úgy érzed, hogy "bántja" a kislányod, akkor izoláld el őket, ne találkozzanak. Nem feltételezem, de hallotunk már olyat is, hogy vad a macska, aztán a gyerek a farkánál húzta naponta órákon át, de ez a szülöket nem érdekelte.... aztán amikor a cica odakapott, akkor meg ment a nyigás hogy agresszív a macska. De gondolom írásod alapján, ez nem áll fent.

Tehát, ha nem találkoznak, nem lehet gond.
Előzmény: Admina78 (12618)
mental asylum Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12636

Miért ne?

Az ember is egy állat, az ember is az állatvilág tagja.

Kutya tenyésztéssel foglalkozól, értened kell a biológiához, tudnod kell.

Csak nézz végig a törzsfejlődésen, jól látható.

Az emberek zöme egyszeűen meg sem érdemli az állati jelzőt.

Azt ki kell érdemelni.

Nézd csak meg. Az ember az aki mindent tönkre tesz megöl maga körül. A természetet, vizet levegőt megmérgez, minden állatot kiírt.

De ő az aki sportból, haszon szerzésből a saját fajtáját, sőt még a saját testvérét is képes kirabolni, megölni.

Mondd, mit szeressek rajta?

Előzmény: Admina78 (12626)
kingA Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12635
Admina,

szerintem jó hogy megkérdezted hogy hogyan tudnád lenevelni a kismacskádat arról hogy karmolja a gyereket! Biztos vagyok benne hogy az állatkínzós utalások eltúlzottak, és bocs ha kicsit hevese(bbe)n reagáltak a topiktársak, dehát itt mi nagyon komolyan vesszük a cicáinkat. Meg a gyerekeinket is (már akinek van). Pont egyenlően. Ez az egészben a lényeg!

És igazuk van akik azt mondták hogy ne kiabálj azzal a maccsal. Csak semmi hangoskodás, se durvulás. A büntetés akkor jó, ha azonnali, egyértelmű, érthető és az állat (illetve gyerek) méretének megfelelő. Ne fájdalmat okozzon hanem a gesztus legyen emlékezetes.

Amúgy meg alapvető szabály hogy fiatal állat és kisgyerek nem egy fedél alá való. A kettő közül legalább az egyiknek már érett, eszes jószágnak kell lenni a harmonikus együttélés érdekében.
Előzmény: Admina78 (12626)
Antisystem Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12634

nem akarok ismeretlenül vagdalkozni

Nézd, nem is érdemes. Pont ahogy attól, mert valaki rákiabál a gyerekére, vagy urambocsá rácsap a seggére, az legfeljebb helytelen nevelési elveket követ de nem gyermekkínzó, pont ugyanúgy az sem állatkínzó természetesen, aki ugyanezt a kutyával vagy a macskával teszi.

 

Egyéni véleménye meg mindenkinek van, én pl a PETA-t és hasonszőrű szervezeteket rühellem mint a sz*rt az "etikus altatási" - még a szó is milyen farizeuskodás, még jó, hogy nem "különleges kezelés" - miatt, és az a véleményem hogy inkább, inkább ezer, tízezer macskára kiabálót és macska seggére csapkodót, mint egy ilyen "viselkedési problémák miatt etikusan altató" bandát....

 

ÜdV

Előzmény: batyja (12633)
batyja Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12633
háát...
nem akarok ismeretlenül vagdalkozni úgyhogy inkább nem írom le a további véleményem.
Előzmény: Antisystem (12632)
Antisystem Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12632

Ja... De akik a hiradóban szerepelnek mint állatkínzók, azok előtte igen ritkán járnak állatos vitafórumokra TANÁCSOT KÉRNI...

 

ÜdV

Előzmény: batyja (12628)
vacmarek Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12631
A macska nem kutya, abszolút nem használhatók nála a kutyás módszerek. Ráadásul egy macskánál sohasem leszel falkavezér, nem fog behódolni.

Előzmény: Admina78 (12625)
vacmarek Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12630
A cica teljesen úgy viselkedik, ahogy egy 3,5 hónapos kölyöknek kell. Gondolom, már néhány hete nálatok van, így nem ment teljesen végbe a szocializációja. A cicákat általában 3 - 3,5 hónapig célszerű a mamájuk mellett hagyni, hogy megtanulja a macskaetikettet.
A kölyök csak játszani akar, és mivel még pici, a karmát sem tudja behúzni. Ezt is meg kell neki tanulnia. Ha a mamájával lenne, az ilyen kor ráfújna és ha nem használ, otthagyná. A rákiabálással nem mentek semmire, csak lesz egy rettegő macskátok.
Ilyen esetben az a célszerű, ha "macskanyelven" mondjátok meg neki, hogy nem szabad, azaz torokból rásziszegtek, fújtok. Ha ez nem használ, akkor pedig óvatos megfogjátok a grabancánál és arrébb teszitek.
Előzmény: Admina78 (12618)
Nyafkamacska Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12629
Embere válogatja, hogy mennyire tartom. Van néhány, akit többre mint a macskáimat.
A kutya nem macska. Semmit nem jelent a kutyás tapasztalatod vele kapcsolatban.
Egy 3 és fél hónapos kismacska még kölyök. Nevelni lehet, de nem rákiabálással és nem veréssel. Ugyanis se nem kutya, se nem ember. Macska. Keress neki gazdát, mielőtt késő lesz.
Előzmény: Admina78 (12626)
batyja Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12628
akik kevesebbnek nézik azok szoktak a híradóban lenni, mint aki agyonütötte szerencsétlen jószágot.
Előzmény: Admina78 (12626)
batyja Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12627
én csak annyit kérek, hogy mielőtt bántanád a cicát inkább váljatok el egymástól.
a kutya teljesen más, köze nincs a macskához!!
Előzmény: Admina78 (12625)
Admina78 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12626
Azért elég szomorú,hogy vannak akik többe néznek egy állatot mint egy embert-----
Admina78 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12625
Nem ismersz,szóval ne mondd meg mi lenne a jó nekünk és a macskának.Állattartásról meg annyit,hogy 10 évig kutyatenyésztéssel foglalkoztunk.
Amúgy meg a saját fajomnak alapból több joga van,pláne a gyerekemnek.
Előzmény: cicómicó (12624)
cicómicó Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12624
A semmiért nem fog nekirontani, biztos,hogy van oka csak ti nem értitek.Egyetértek az előttem szólókkal , nektek tényleg nem való macska.Eddig sem igazán értem,hogy miért volt.A játékboltokban egészen aranyos interaktiv macskákat lehet kapni amin van egy gomb , bekapcsolható, dorombol,nyávog és ha meguntátok ki lehet kapcsolni.Ami a legfontosabb számotokra,hogy nem karmol.A macska egy nagyon árnyalt ,különleges érző lélek és csak annak fog megnyilni aki igazán figyel rá.Valószinüleg azért karmol mert nem érzi jól magát és ezzel szeretné felhivni a figyelmet erre a dologra.Bizony nehéz dolog kideriteni ezt és ha egyáltalán nem veszed a fáradságot rá akkor mindkét félnek az a lelgjobb, de főképp a macskának, ha minél előbb bucsut vesztek egymástól.Neki sincs kevesebb joga mint a gyerekednek csak azért mert állat.Amig nem tudsz igy gondolkozni ne tarts semmilyen állatot mert nem fogja jólérezni magát a társaságodban.
Előzmény: Admina78 (12621)
cirmicur Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12623

Biztos, hogy nem bántja, játszani akar.

Rákiáltásra meg megrezzen, félni fog mindentől és mindenkitől. Nem fog merni semmit csinálni.

Jobb, ha máshoz kerül, nektek nem való macska.

 

Üdv!

Előzmény: Admina78 (12621)
Admina78 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12622
Köszönöm szépen a választ.
Előzmény: Hibiszkusz (12619)
Admina78 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12621
Nem csak Én nem bírok elviselni "ennyit",hanem senki sem nézi jó szemmel a családban,hogy a macska bántja a gyereket,olyan szinten,hogy össze-vissza van karmolászva,és csak úgy a semmiért is nekiront.Még ha bántaná a gyerek azt mondanám,hogy azért,de nem bántja.Mindenestre tőlünk mennie kell a macskának,hiszen nálunk fontosabb a gyerekünk.

Máskülömben valahogy csak nevelni a macskát,szerintem az a jobbik esik ha rákiáltunk,nem pedig agyonverjük.
Előzmény: cirmicur (12620)
cirmicur Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12620

Ahogy Hibiszkusz írta neked, ez tipikusan felhívás játékra.

Az én Micurom 11 éves kandúr és ugyanezt csinálja. Gondolj arra, hogy ő a 8 kilójával, mikor begerjed, mit művel a karommal.

De, ha ennyit nem tudsz elviselni, akkor lehet, hogy jobb lesz a cicának egy másik gazdinál, ahol nem kiabálnak rá.

 

Üdv!

Előzmény: Admina78 (12618)
Hibiszkusz Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12619

Erre a topickra írd meg ugyan ezt:

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9005824

 

itt "szakértők" tudnak neked segíteni, akik sok-sok kiscicát neveltek fel....

Ez nem orvosi probléma, szerintem a kiscica "normálisan" játszik, csak meg kell neki tanítani, hogyan kell az emberekkel játszani, viselkedni, szóval szocializálni kell a környezetéhez ...   :))))

Előzmény: Admina78 (12618)
Admina78 Creative Commons License 2010.08.14 0 0 12618
Sziasztok!

Segítségért,véleményért fordulok hozzátok.3 és fél hónapos kandur cicám,(szobacica) eddig teljesen szobatiszta volt,aztán tegnap odapisilt a fekhelyére.:( Aztán kimostam a fekhelyét,de ma megint oda pisilt.
Már kezdené a jelölgetést?!Nem hiszem,hogy betegség miatt tette volna,mert látszólag semmi baja nincs.Közérzete rendben van(nagyon is!),eszik.Az alom pedig mindíg tiszta neki,takarítom rendszeresen.Igaz,most egy új féle almot használunk,de bele wc-zik,csak néha-néha a fekhelyébe piszkít.:(


A másik dolog,hogy 6 éves kislányomat rendszeresen "megtámadja".Odarohan hozzá,és megharapja,de úgy hogy néha látszik is a gyereken.A gyerek nem bántja a cicát,sőt ő az aki a legtöbbet játszik vele,mégis össze-vissza karmolássza,meg odakap neki.Ilyenkor rákiabálunk a cicára,és igazából ha ezt fogja csinálni,természetes hogy nem fogom eltűrni,akkor odaadom valakinek.Volt aki azt mondta,hogy ilyenkor üssek rá egy összetekert újsággal a macskára,de szerintem ha rákiabálok is tudja hogy rosszat tett.Nektek mi a véleményetek?Néha lesből támad a lányomra,felborzolja a szőrét és nekiront.:S Spriccolóval is próbáltam nevelni,de hatástalan számára ez is.:(

Előre is köszönöm a válaszokat!Már nagyon kíváncsi vagyok...,mert szeretjük Topi cicát,próbálunk mindenre megoldást találni,és nem rögtön odaadni.De ha a lányomat bántani fogja,mennie kell.

Szép napot!Piroska
Antisystem Creative Commons License 2010.08.13 0 0 12617

Ja, az ilyen vény nélkül is kapható köptetőknek, mint a Mucopront vagy a Paxirasol lehet haszna, meggátolja a váladék letapadását, és így a felülfertőződés lehetőségét csökkenti...

 

ÜdV

Előzmény: kingA (12616)
kingA Creative Commons License 2010.08.13 0 0 12616
szévike, Antisystem,
köszönöm mindkettőtök hozzászólását.
Allergia... nos igen. Az is van. Azt úgy szoktuk, hogy augusztus táján apró száraz pörkök jelennek meg a hátsó lábán, combon, hason, farktövön és fültövön. Viszketnek, de csak picit, és kb egy hónap alatt maguktól elmúlnak.

Az első két évben mikor még összevissza kajáltunk mindenféle finomságot (konzerv táp, virsli, ez-az...) erősebbek voltak a tünetek, akkor szteroidoztunk is (amitől tavaly nagyon rosszul lett - hányinger roham és harmadik szemhéj előesés...). Azóta szigorúan csak Acana van és nincsenek pöttyök. (Ezt most lekopogom - augusztus 13-a van és még nem jöttek elő). Kopp kopp.

A hörghuruttal mit kell csinálni? Mucopront?
szévike Creative Commons License 2010.08.13 0 0 12615
Nálunk Zsazsi cicámmal van hasonló probléma. Lelapul, és nagyon mélyről görcsösen köhög. Szintén csak naponta egyszer kétszer rohamszerűen. Hosszas vizsgálatok /ultrahang, szivultrahang, laborok, röntgenek / után abban maradtak a dokik, hogy asztmatikus vagy esetleg allergiás eredetű köhögés. Kb két-három havonta, amikor előjönnek a tünetek, akkor kapunk egy szurit /sajnos szteroid/, és onnantól teljesen tünetmentes a következő negyedévig.
/tovább nem vizsgálták, mert azt mondták, hogy sok tortúra árán pontosabban be lehetne az okot határozni, de a terápia akkor is a szteroid lenne, ez esetben viszont nem érdemes a cicát kinozni/.
Ez már három éve tart.
Előzmény: kingA (12613)
Antisystem Creative Commons License 2010.08.13 0 0 12614

Eszerint egy hörghuruttal állhatunk szemben... az lehet allergiás alapú is pl, ezügyben kellene gondolkozni... meg valszeg érdemes lenne egy vérkép/vérkenetet nézni, nincs-e eosinofilia benne, már ha eddig nem volt.

 

ÜdV

 

 

Előzmény: kingA (12613)
kingA Creative Commons License 2010.08.13 0 0 12613
Hát, semmi jó hírem.

Egy nappal vagyunk túl az antibiotikum kúrán, az orrszörcsögés és taknyosság elmúlt (igazság szerint az már a kúra megkezdésekor múlóban volt...) a köhögés viszont maradt. Pontosan ahogy írod: naponta 2-szer, 3-szor, földre lapulva, rohamszerűen, szárazon. És ijesztően.

Nálunk négy éve megy ez (azóta van meg, most 6 éves), és teljesen független az évszaktól, az időjárástól, a hőmérséklettől, egész évben van. Amúgy kedve, étvágya jó, játszik, fut, dorombol.

Már két állatorvos is azt mondta hogy hagyjuk a fenébe, ne foglalkozzak vele.

Kösz...
Előzmény: Bandimacs (12609)
Bandimacs Creative Commons License 2010.08.12 0 0 12612
Köszi, akkor nálunk más a baj.
Hétfő óta járunk kezelésre és ma este megint erősen köhögött. Ma egyszer jött rá egy roham szerű köhögés... azóta itt dorombol, most megint úgy néz ki mint akinek kutya baja sincs.

Előzmény: Nyafkamacska (12611)
Nyafkamacska Creative Commons License 2010.08.12 0 0 12611
Nem köhögtek. Egy hét alatt rendben voltak.
Előzmény: Bandimacs (12610)
Bandimacs Creative Commons License 2010.08.12 0 0 12610
Köhögtek is a macsekok ?
Mennyi idő alatt gyógyultak meg ?
Előzmény: Nyafkamacska (12608)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!