Keresés

Részletes keresés

izécske20 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 2831

Kedves Mackóbogár!

 

Ne keseregj nem egyedi az eseted, a legtöbb fórumozó csavarműtétes szintén. Nekem is eltörik a lábamat, a csavaron kívűl lesz egy ácskapocs is benne és a lábújjat tartó szalagot is elvágják + kivágnak a percből is egy kicsit. 3 hét után pedig mehetek vissza dolgozni, mert én nem tudok hónapokra kiesni a munkából.

Előzmény: Mackóbogár (2819)
izécske20 Creative Commons License 2014.06.18 0 0 2830

Sziasztok!

Ha minden igaz engem dr Erdélyi Gábor fog műteni július elején a Tatai Kastélypark Klinikán. Hallott róla már valaki?

Csavaros műtétem lesz, reménykedem benne, ha ritkán is de magassarkút fel tudok majd venni a műtét után. Van valaki akir műtét után 3 hónappal már képes volt ilyesmire?

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.18 0 0 2829

Szia Kirsty! Na az nagyon jó, akkor biztos szuper lesz a lábad! A többi módszer semmit nem ér, ahol nem csavaroznak! :)

Előzmény: kirsty (2828)
kirsty Creative Commons License 2014.06.18 0 0 2828

Szia kutasitimi! Igen, van a lábamban csavar, amit ha jól emlékszem a műtét után fél évvel fognak kivenni. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.17 0 0 2827

Szia kirsty!
Van a lábadban csavar vagy drót? vagy milyen az a Chevron módszer? Azt tudom h ugyanaz, mint az Austin, mert ezt a kettőt egymás szinonímájaként emlegetik. De nem tudom, hogy mit csinálnak ilyenkor a lábbal.
Mielőbbi gyógyulást!! :) 

Előzmény: kirsty (2826)
kirsty Creative Commons License 2014.06.17 0 0 2826

Sziasztok!

 

Engem pontosan egy hete műtött Dr. Szikora Gyula az Óbudai Rendelőintézetben egynapos sebészet keretében Chevron szerinti műtéttel. A műtétet altatásban végezték és aznap délután már hazajöhettem. Leírom, hogy én mit tapasztaltam az első héten. Az első 3 napban 3 fájdalomcsillapító is kellett, aztán már csak kettő és tegnap óta csak este veszek be egyet, szóval a fájdalom abszolút elviselhető. A műtét utáni második napon volt egy enyhe hőemelkedésem, de az akár a kánikula miatt is lehetett. 4. napon a bokám nagyon be volt dagadva és be is lilult, de a rendszeres lábfejtornáztatással, állandó jegeléssel ez egy nap alatt elmúlt. Két nap múlva, a 10.napon lesz a varratszedésem.

 

 

Majd jelentkezem a második hét tapasztalataival. Ha bárkinek van kérdése szívesen válaszolok.

 

 

Mindenkinek jobbulást!:) 

Ágica6105 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 2825

Erika, megkérdezhetem, hogy Téged hol és ki mütött?

Igazából egy hónap különbséggel mütöttek engem is, én azt mondom, még reménykedjünk, most ebben a melegben valószínü, hogy jobban dagad.

Most a Decatlonba vettem egy szandit, amit még aránylag kényelmesnek is érzek, persze pár óra után azt is le kell vennem, mert a lábfejem beledagad a pántokba:)

Háát ez van, türelem és sok türelem ez a mütét!!

Előzmény: eka58 (2814)
Ágica6105 Creative Commons License 2014.06.15 0 0 2824

Igen, Timi, láttam több munkáját, és tudom,hogy nagyon ügyes, ezért szeretném, ha olyanok is irnának, akiknek Ő csinálta, és elmondanák, mennyi idő mulva lett tökéletes a lábuk, vagy mikorra lett gyógyultnak nyilvánitva.

Mert én még reménykedem, hogy a gyógyulási fázis hosszabb folyamat.

Nem megyek másik orvoshoz,feleslegesnek tartom,mivel én még egy mütéti procedurát nem vállalok:(

Tegnap jegeltem, és vettem egy lábujj visszahuzó kengyelt, hátha még ér valamit.

Előzmény: Törölt nick (2823)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.14 0 0 2823

Szia Ágica 6105!
Akik dícsérték vagy jókat mondtak róla, azoknak láttad az előtte-utána képeket a lábaikról?
Lehet ők is azt hiszik milyen jól megvan nekik csinálva, miközben nem.
Menj el egy másik orvoshoz, ahol csinálnak rtg-t és egyből látni fogod te is, hogy mi a valóság.
És ha vársz még fél évet, egyre jobban ki fog csúszni a csontod, és még nagyobb lesz oldalt az a kiálló rész.
Valamint az orvos is elmondja neked, hogy mi nem stimmel.



Előzmény: Ágica6105 (2821)
nemethkitti Creative Commons License 2014.06.14 0 0 2822
En az idegsebesszel jartam igy sajna. Dicsertek es nekem megsem sikerult a mutet. Szerintem siman nezesd meg meg egy dokival. Semmit nem vesztesz vele.
Előzmény: Ágica6105 (2821)
Ágica6105 Creative Commons License 2014.06.14 0 0 2821

Az az igazság, hogy az Ortopéd Klinikán voltam és annál a dokinál, aki a legjobb lábspecialista, mindenki dicsérte, neki van ez a speciális mütétje, ami nem a hagyományos shade mütét, és akivel beszéltem mindenkinek tökéletes lett az eredmény. Ezért annyira bizakodtam, és még mindig reménykedem, mert azt hallottam, hogy legalább fél év, vagy inkább egy év, amig a végleges eredményt elérjük.

Hát nem tudom, én biztosan nem mütetem meg ujra, ez a fél év kihagyás is nagyon megviselt, ugyhogy most már bizom a szerencsében és  várok.

Lehet hogy az is baj, hogy nem kezdtem el egyből mütét után a visszahuzó kengyelt használni (db-ja 6500 Ft)

Nektek sok szerencsét, aki még elötte van, másoknak gyors gyógyulást!

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.14 0 0 2820

Igen, igaza van nemethkitti-nek, szerintem is menj el másik orvoshoz Ágica6105.
Sajnálom, hogy ezt kell írni, de egyértelmű, hogy nem jól csinálták meg a lábadat és meg kell műteni normálisan, hogy szép egyenes legyen, ne legyen bedagadva, és tudj hordani újra mindenféle cipőt.
És ehhez olyan műtét kell, ahol csavaroznak is, mert csak azzal lehet jól megcsinálni.
Neked, ahol voltál, csak annyit csináltak, hogy leszedték a kiálló részt és kész, nem állították be egyenesre a lábujjadat és az alatta lévő csontot, stb.
Pedig simán neked is lehet szép lábad, mint azoknak, akiknek normálisan csinálták meg!

Előzmény: nemethkitti (2818)
Mackóbogár Creative Commons License 2014.06.13 0 0 2819

Sziasztok,

 

pár napja találtam ezt a fórumot, gondoltam én is megosztom a tapasztalataimat. Nekem 4 éve volt mindkét lábamon (fél éves különbséggel) kalapácsujj és bütyök műtétem (Austin műtét,dróttal), helyi érzéstelenítéssel. Azt gondoltam, megszűnik a problémám, de nem. Mire a második műtétre sor került, a másik lábam kezdett  "visszaállni" :-( És sajnos egyre rosszabb lett, mint volt, mivel nem volt elég az az eljárás, amit akkor alkalmaztak :-(, más műtéti technika kellett volna. A nagylábujjam már szinte teljesen becsavarodott a többi alá, kb. 60 fokban, az iszonyú sok. Alig tudtam már járni, menni csak sportcipőben,  télen meg a yeti csizmában. Mezítláb már egyáltalán nem, csak külső talpélen. Mindegy, nem részletezem agyon a dolgokat, a lényeg, hogy nekivágtam újra a műtétnek, pedig ez lesz vagy 1 év, mert mindkét lábamon 2 műtétre van szükség. A 4-ből az elsőn április 30-án túlestem. El kellett törni a nagylábujjamat, hogy ki tudják egyenesíteni, és rögzíteni a jó helyzetben, és van egy jó 8 cm-es csavarom. Most kapták le a gipszet 6 hét után, nemsokára kiszedik a csavart is, és várom a következő műtétet. Nem egy leányálom, nem is olvastam a hozzászólások között hasonlót sem, ezért gondoltam, hogy megírom, sajnos van ilyen. És ami hab a tortán, a 19 éves lányomé is bütykös már most, és hozzáteszem, egyikünk sem a magassarkú cipőtől szerezte, "csupán" genetika :-(((

Erre varrjon Valaki gombot, ha tud !

 

nemethkitti Creative Commons License 2014.06.13 0 0 2818
Szia. Arra nem gondoltàl, hogy màsik dokival is megnézesd?
Előzmény: Ágica6105 (2816)
eka58 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 2817

Sziasztok! Nekem is az a problémám, hogy egy rendes cipő sem jön fel a lábamra, én is égtem a cipőboltban mint a "Reistag" az eladók megvető pillantásaitól kísérve :)

Tavaly vettem egy Scholl szandált, aminek a feje elasztikus és nyúlik, hogy helye legyen a bütyöknek, most abban járok.  Áldom az eszem, hogy megvettem, bár nem túl szép,de tűrhető. Azon felül csak gyógypapucsot tudok húzni, de az olyan ciki az utcán.Az én lábfejem is szélesebb mint volt a bütyökkel együtt, olyan, mintha nem is az enyém volna. :(. Nem maradt más, mint a reménykedés, hogy őszre már nem azt az egy számmal nagyobb "bocskor" szerű valamiben kell csoszognom. Kedves Többiek, ez azért ne szegje kedveteket! Hasonló problémával küzdők lehetőleg mihamarabb járjatok a végére!!! Szépüljetek és gyógyuljatok!!!!

 

Ágica6105 Creative Commons License 2014.06.13 0 0 2816

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást!

Nekem a Mády Ferenc csinálta, valamilyen speciális mütéttel, de nincs benne se csavar, se vas.

Annyira biztam abban, hogy szép lesz a lábam, de még igy reggel is feszül dagad. Tegnap egy cipőboltba naivan szerettem volna próbálni pár cipőt, háát semmi nem jött a lábamra.

Egy nagy bumszki az egész lábfejem:(((((((

két hónap után visszamentem a dokihoz, megnézte, azt mondta, rendben van, csak sokat mozgassam, tornáztassam.

Ezt megtettem, tornáztattam is, bár annyira nem rendszeresen, de két hónap után aktivan mentem, dolgoznom kellett!!

Talán ez a baj, hogy hamar terheltem???

Nagyon el vagyok már keseredve!

mindenkinek gyógyulást kívánok!

galagonyafa Creative Commons License 2014.06.12 0 0 2815

Sziasztok! 

Nekem lassan 4 hete, hogy műtötték a lábam. Nekem is dagad, illetve az lenne még a problémám,  hogy magasságban megvastagodott. Ez most még normális? El fog múlni?

Illetve tudtok olyan cipő márkát,  ami széles (valóban széles) lábra jó? De olyan, ami nem "nyanyás ". Már azt se bánom, ha több 10000 Ft-ba kerülne, csak kényelmes lenne és jól nézne ki. De tényleg,  ez a megvastagodás el fog múlni? Jelenleg szélesebb a lábam, mint volt... :-(

eka58 Creative Commons License 2014.06.12 0 0 2814

Kedves Ágica! Hónapok óta olvasgatom a fórumot, köztük a Te beszámolóidat.

Az én bütykömet ez év jan 15-én műtötték,nagyon csúnya volt,már járni is alig tudtam, cipőről már nem is szólva. Nagy reményeket fűztem a műtéthez,legalább is azt gondoltam, úgy fél év múltán talán fájdalom nélkül fogok közlekedni. Csinos cipőre, netán magas sarkúra gondolni se mertem. Sajnos még 6 hónap múltán is sántítok,100 méter gyaloglás után már dagad és lilul a lábam,az ujjam befelé görbül és mintha a bütyköm is kezdene vissza nőni. Az orvosom szerint előbb kellett volna műteni. Persze igaza lehet, de mentségemre legyen mondva, dolgoznom kellett. Azon felül,az én bal lábamba van egy iszonyú nagy vas is, amit még nem akar kivenni.

Szóval, most csalódott vagyok én is, mert itt annyi sikerélményről olvastam...és nagyon bizakodtam. Nekem ez most nem jött össze egyelőre. Dühít az is, hogy a régi cipőim közül a bal lábamra egy se jön fel, de venni se tudok, annyira vastag a lábfejem.:(

Üdvözlettel: Erika

Előzmény: Ágica6105 (2810)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.11 0 0 2813

Szia Ágica6105!
A kép alapján úgy tűnik, hogy Schede-vel :/

Előzmény: Ágica6105 (2810)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.11 0 0 2812

Szia Ágica 6105! Milyen módszerrel csinálták a 2 lábadat?

Előzmény: Ágica6105 (2810)
nemethkitti Creative Commons License 2014.06.11 0 0 2811
Szia Ágica. Dokihoz visszamentél vele?
Előzmény: Ágica6105 (2810)
Ágica6105 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 2810

Nagyon jó lenne, ha régebbi mütöttek benéznének és válaszolnának nekem!!

4 hónapja mütöttek, két hónapja már aktivan használom a lábam, de  az utobbi hetekben nagyon nem tetszik, és nem hogy javulna, hanem egyre jobban idegesit, hogy  állandóan dagad és háát én ugy látom, nem lett szép egyenes.

Elég nagy volt a bütyköm mindkét lábamon, de a bal lábamon még mindig látom a dudort, és a dagadás... hát már kezd az agyamra menni.

Kész kihívás mindennap, hogy milyen cipőt vegyek fel.

Irodában nem lehetek edzőcipőben, most meg ebben a melegben, szinte csak egy betula papucsot tudok használni.

Egy két óra elteltével minden szandálba (már amelyik rám jön) beledagad a lábam.

Idáig türelmes voltam, de már megőrülök!!

Kérlek titeket, mondjátok el, nektek milyen volt a lábatok 4 hónap után.

És még mindig fáj, feszül az egész lábfejem.

próbálom sokat mozgatni, de nagyon kötöttnek érzem.

ez a meleg meg csak ront a helyzeten.

Egyáltalán várhatom, hogy visszaáll  a régi láb, csak már bütyök nélkül??????

jparchyka Creative Commons License 2014.06.09 0 0 2809

SZia! 3 hónapig volt benne.

Előzmény: Törölt nick (2788)
kittinemeth Creative Commons License 2014.06.08 0 0 2808

Csúnya volt nekem nagyon, állandóan belilult és fájt. Szerintem vágj bele, itt a fórumon szinte csak azt olvastam mennyire megérte :) Alig várom már hogy végre papucsot és szandált tudjak hordani nyáron :) De még a drót kivételig marad a kezelőcipő :( ami még 5 hét... 

Előzmény: Mónika1983 (2807)
Mónika1983 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 2807

Értem :-)

És azóta hogy vagy?Neked amúgy fájt is a műtét előtt?azért döntöttél úgy,hogy rászánod magadat a műtétre?Ne haragudj,ha sokat kérdezek,de nem tudom,hogy mit csináljak :-(ha tényleg műteni kell majd...belevágjak?vagy éljek igy :/ Úgy szeretném,ha szebb lenne a lábam,és tudnék normális cipőt felvenni,úgy hogy ne nyomja a lábam :/

Ne kelljen takargatnom...mert ez borzasztó.

Előzmény: kittinemeth (2806)
kittinemeth Creative Commons License 2014.06.06 0 0 2806

Szia Mónika, nekem a Széphalmi doki csinálta, nem én választottam hozzá kerültem :)

Előzmény: Mónika1983 (2805)
Mónika1983 Creative Commons License 2014.06.06 0 0 2805

Szia Kitty,

 

Én is győri vagyok,neked ki csinálta?Én a Burkus Lászlóhoz megyek.

 

Előzmény: nemethkitti (2802)
nemethkitti Creative Commons License 2014.06.06 0 0 2804
Szia Timi. Györben Bösch módszerrel. Faragtàk drótozták.
Előzmény: Törölt nick (2803)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.06 0 0 2803

Szia nemethkitti! Hol csinálták neked és melyik módszerrel?

Előzmény: nemethkitti (2802)
nemethkitti Creative Commons License 2014.06.06 0 0 2802
Helyi erzestelenitovel csinaltak,na az nekem nagyon fajt, meg 1 het utan kicsit begyulladt, bedagadt be is kellett mennem a surgossegire. Pihentetnem kell, sokat feküdni, amit nehezen birok. Mütét utan 6 héttel lehet csak rendes cipöt huznom. Na ezektöl lettem negativ.
Előzmény: Mónika1983 (2801)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!