Keresés

Részletes keresés

senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.24 0 0 805
András! Nem tudok semmit, nem is hallottam semmit, a szöveg csupán az írói munkásságom része volt. üdv P.
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 804
Csak egy zárójel: remélem, senki nem értette úgy tegnapi megjegyzésemet, hogy a helyben lakó országos hírességeknek a rendezvényekre való meghívását, szerepeltetését célként tűzetném ki. Úgy értettem, amit írtam, hogy a cél az általatok is említett "ismertségi erő" kölcsönös megelégedésre történő kiaknázása lenne; csak hát láthatóan nem nagyon megy az alacsonyabb szintű kapcsolatépítés sem. Üdv: HA
Előzmény: kerekhegy (803)
kerekhegy Creative Commons License 2006.03.24 0 0 803

Szia!

 

Sajnos, ez a közöny az egész helyi lakosságot sújtja. Korábban már próbáltam rá felhívni a figyelmet, hogy gyakran előfordul, hogy egy újonc belelkesül és (olyan tényleg olyan nagyon jó) ötletekkel áll elő, mint pl. Szkitty. Az ilyen "parasztlázadást" azonnal leverik a helyi nagymenők. Hogy miért, nem tudom.

 

Éppen ezért én úgy gondoltam, hogy kevésbé a formális megjelenésekre (rendezvény, újság) helyezném a hangsúlyt. Ha mondjuk ti, vagy Szabó Sipos Barnabás, vagy Hankiss Elemér, vagy Kovács Ákos meghívja magához a barátait, az olyan kellemes személyes tapasztalatok (amik most az ódon hangulaton kívül nemigen érik a látogatót) sokkal hasznosabbak lennének, mint hogy csupán díszpintyként mutogassunk titeket mindenféle rendezvényeken. Ehhez kellen némi fejlesztés. Kávéház, túristaút, ezer ötlet, amiket Kitty is írt. (Nekem nagyon tetszettek!)

 

Hát itt tartunk most. A fejlesztésnél megint zsákutcába kerülünk, hiszen ez az önkormányzat asztala, és mint tudjuk, a bürokrácia malmai lassan őrölnek. Mi meg közben lassan őrülünk. :) Hacsak be nem vonjuk a civil tőkét, hogy megteremtsük az ilyen kényelmi szolgáltatásokat, és természeti csodákat propagáló intézkedéseket. Ez esetben viszont mi szükségünk egy tétlen önkormányzatra?

Előzmény: AdriaHutweideről (802)
AdriaHutweideről Creative Commons License 2006.03.24 0 0 802
András Kedves,
Osztom gondolatait, bár Ön ugyanolyan jól tudja, hogy mi próbálunk, próbáltunk községi rendezvényeken részt venni. Tekintettel rá, hogy gyermekünk, hamarosain pedig gyermekeink a nemzetiségi ovodába járnak, így automatikusan, "szülői" státuszban vonulhatunk pl a Szüreti felvonuláson, mehetek el velük a különféle ünnepségekre, karácsonyi falu rendezvényekre...stb vagy megyünk férjemmel egy szobor avatására lelki és szellemi hovatartozásunk kinyilvánítása végett is.
A környezetünkben élő emberek csodálatosak, szeretjük őket! Noch dazu, úgy érezzük, hogy ők is minket...
A lámpaügy egyébként egy a sokból...meg mondom őszintén 3-4 levél után - amiből természetesen egyre sem kaptunk választ - levontuk a konzekvenciát.Illetve informálisan eljutott hozzánk Polgármester úr válasza is. Belefáradtunk. Mi szeretünk békében, nyugalomban élni, nem szeretünk senkit sem zaklatni a problémáinkkal. Egyszerűen csak megdöbbentünk a közönytől illetve attól, hogy valóban mennyire mindegy ennek a községnek, hogy kik-mik laknak itt és hogy ezek a népek hogyan érzik magukat a környezetükben...
Ahogy már előbbiekben is említettem: örömmel visszük jó hírét a csodálatos természeti adottságoknak amivel körül vagyunk véve, és picit szomorúan hallgatunk arról, hogy az egyén mennyire nem fontos, mennyire nem számít ebben a faluban...meg még sok minden más sem. Végképp ne beszéljünk a Hutweiden uralkodó unásig ragozott állapotokról.

Üdv és változatlanul boldogan segítünk, közvetítünk, ha konkrét megkeresést kapunk rá. Szeretjük a feladatokat!
Addig is építjük, szépítjük a kertet!
K. Adrienn
Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (777)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 801

Kedves senior!

Vörösvárra megy a Tesco? ez nekem új! Kérlek, mesélj, mit tudsz?! A solymári "kerámia" telke is az övék, időről időre felröppen a hír, hogy ott is akarnak kisáruházat nyitni. Vagy itt is ÉS Vváron is?

Üdv:A

Előzmény: senior önkormányzó (791)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 800

Van a templomtéren egy pirotechnikai üzlet. Talán tudnának segíteni abban, hogy valahogy felgyorsuljon az épület állagromlása :-))) Aztán a végén csak össze kell lapátolni a törmeléket.

 

Vagy ki lehetne találni valamilyen fantáziadús történetet, hogy ez tulképp középkori rom. Késő posztközépkori :-))) Akkor be lehetne rá adni SAPARD vagy AVOP vagy más vidékfejlesztési pályázatot, és szakíthatnánk párszáz millát a műemléki feltárásra. Mekkora volna!!!!!! :-))))))

Előzmény: szkitty (789)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 799
Szia. Az általad emlehetett utcának nincs neve. Ha nagyon muszáj megnevezni, akkor Külső Vasút utcának szokták nevezni. Kb.4 éve propagálom, hogy a névtelen közterületeket nevezzék el: egyrészt könnyebb azonosítani, másrészt ez egy hatalmas ötlet (szerintem, de bocs, ha nagyképű vagyok) a hajdani helyi hírességek nevének, emlékének megőrzésére. Milyen klassz lenne, ha az ember a faluban jártában-keltében itt-ott beleütközne valami táblácskába, hogy te vándor, figyuzz, ez a kis köz, utca vagy térség XY hajdani főjegyző, tűzoltó, mittoménkicsoda emlékét őrzi. De persze ettől én is különc vagyok, és buta, és sötétzöld.
Előzmény: szkitty (788)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 798
Ki lett már fizetve a Hősök utca 67? :-) Mintha múltkor a testületin lesöpörték volna a fizetési halasztás iránti kérelmet...
Előzmény: szkitty (785)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 797

Kedves Senior!

 

Tudom, hogy a műemlékvédőknek alapvetően két fő irányzatuk van: az "érintetlenül-hagyva-megőrzős" és a "teljesen-újjáépítős". (Leszámítva a kettő közti területen lavírozó bizonytalanokat és a "lebontva-tök-más-szutykot-építős"-öket). Mindkét irányzatnak vannak jó érvei, én nem tudok és nem akarok köztük igazságot tenni. De azt hiszem, a (legalább részbeni) újjáépítés jóval több lehetőséget ad arra, hogy a település a műemlékében rejlő szellemi és historikus értékeket ismertté tegye és kamatoztassa - optimális esetben úgy, hogy az így nyert bevételt visszaforgatja a műemlékvédelembe.

 

A most kilátásban lévő részbeni újjáépítés és (fa tornyokkal, kovácsoltvas kútráccsal való) bővítés elvileg a Műemléki Felügyelőség kontrollja alatt zajlik, AVOP pályázat keretében. Szerintem ha az eredetivel ~azonos kőanyagból másfél méterig ráfalaznak a romokra, illetve állítanak egy olyan fatornyot, ami az eredeti feltételezett formáját igyekszik követni, az nem válik hátrányára a romterületnek; de ez csak az én óvatos véleményem. Azt gondolom, hogy Szalay Gábor úr, a műemléki helyreállítás tervezője mindenkinek minden kérdésére szívesen ad választ.

 

Az mondjuk igaz, hogy a túlzásba vitt ötletelés olykor a ló másik oldalára történő áteséshez hasonló dolgokat tud produkálni. Azt hiszem, a projektgazdák elképzelései szerinti ötletelés - adott esetben - nem is a vár alternatív funkciókkal való felruházását célozná, hanem a vár közvetlen környékének funkciókkal való felruházását.

 

Üdv: H.András

Előzmény: senior önkormányzó (784)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 796

Szóval két férfi, személyleírás is van róluk, talán még rendszám is... (?) Rendőrségnek vajon be lett jelentve? Gondolom, egy szándékos gyújtogatásnál nem csak a sértett tehet feljelentést, hogy nyomozás induljon.

Jó volt a tippem, a szentiváni tűzoltóknál már kint vannak a tűzeset fotói. Itt: http://www.szentivanipte.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=258&Itemid=1

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (778)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.24 0 0 795

Kedves szkitty!

Egyetlen szóval sem állítottam, hogy normális dolog, ami a patakkal történik, csak azt akartam jelezni, hogy lehet tudni és érteni, hogy miért van, ami van. Válaszul arra, hogy korábban írtad, nyomoztok az ügyben...Ez az állapot tömény jogszabálysértés, de csak párszáz milliós beruházással lehet elejét venni!  Nagyon gondos odafigyeléssel a telepen biztos lehetne csökkenteni a kifolyó víz iszap tartalmát, de a végső megoldás a beruházás!

Előzmény: szkitty (793)
regisztrálatlan Creative Commons License 2006.03.24 0 0 794

Szia!

 

Te mikor készítetted a képet? Én szerdán fél három körül értesítettem a köztisztasági illetékest.

 

Pár képet adok én is. Tisztítás előtt, alatt és után.

 

panorámaközelitisztogatásnem bírt a kosszal a pézsé
Előzmény: szkitty (781)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 793

Kedves Senior Önkormányzó!

 

Bocs, de egyáltalán nem értek Veled egyet. Az egy dolog, hogy a szennyvíziszap egyszercsak lebomlik, -mivel szerves anyag-, de ne mondd már azt, hogy az normális dolog, hogy a felesleges szart beleengedik egy az egyben a patakba?!? Nézd csak meg a pvvári szennyvíztisztító felett illetve az alatt a vizet -mi bemértük -. Ég és föld a kettő! Nézd meg az élővilágot! A GRAND-ÁCSnál halott a patak!!! Olyan szinten szennyezett a víz, hogy már mérni sem lehetett(!) bizonyos paramétereket!!! Abba már belegondolni sem merek, mi van ha a gyerekek lemennének oda játszani... Nem csak most, hanem egyfolytában büdös. Nem is kicsit...

Azért kíváncsi lennék, hogy ha a patak mellett laknál, akkor is ezt mondanád?...

 

Amúgy tudok Neked mondani olyan szennyvíztisztítót, ahonnan közel ivóvíz-minőségű víz jön ki...

 

Szkitty

Előzmény: senior önkormányzó (791)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 792
 Nem akarom bántani a kerékpárosokat, de az sem normális, ami a János-hegy környékén - és jó néhány más helyen is - van. Nem tudsz sehol sétálni, úgy hogy ne kelljen félreugranod a hegyről 1000-el lefelé száguldozó bringások elől. Persze vannak rendesek is, pl.: most hétvégén voltunk a Kevély-nyeregnél, ott  csak teljesen normális kerékpárosokkal találkoztunk. :)
Előzmény: regisztrálatlan (775)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.23 0 0 791
A vörösvári szvíz telepnek nincs elég iszapkezlési kapacitása, Solymáron is csak most épült ki. Ha majd oda megy a Tesco, nekik is lesz elég. Nedves időben nem tudják a földben elszikkasztani a letermelt iszapot, az meg csak keletkezik a telepen, mert az emberek használják a csatornát. Néha a hígjából "átjut " egy kicsi a patakba...Azért a szennyvíz iszap nem cián, természetes anyag, félig lebomlott biomassza, ami a szerves anyagokat zabáló baktériumokból keletkezik. Kikerül az élő vizekbe, ott tovább bomlik, majd eltűnik végleg a természetben. Csak csúnya fekete, meg büdös ebben a félig kész stádiumában...
Előzmény: szkitty (780)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 790

Magyarországon AZ ÖSSZES NÁDAS- mint vizes élőhely - VÉDETT természeti terület!!!

 

(Az általunk említett terület csak ezért nincs még beépítve. Bocs...)

 

Bármilyen tevékenységhez -még a nád levágásához is engedély kell!!!

 

Véleményem szerint, amit a patakparton -pontosítanám: csatorna mellett, mert ott már a fű sem nő, annyira szennyezett a terület- csinálnak, azt sem tehetnék. Kérte v.ki egyáltalán az engedélyüket? Állítólag bejelentették az illetékes hatóságoknál -a Polgármesterünknek legalábbis ezt mondták. ..és ha nem?... megmutatták Neki?...

 

Jogszabály szerint a Polgármesternek joga van a tevékenységet AZONNAL leállítani Miért nem él a jogával?... Kértük, hogy intézkedjen. Nem tette. Évek óta folyamatos a szennyezés! Egy patakunknak már annyi. ..és mi lesz a többivel?...

 

 

Bocs, mindenkitől, de eléggé el vagyok keseredve...

 

Szkitty

 

 

 

 

Előzmény: regisztrálatlan (774)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 789

Szerintem sokkal fontosabb dolgok vannak, mint az egészségház. Pl.: a kisiskola, vagy a szellemház befejezése, útépítés, csatorna, stb.

 

Apropó, szellemház: Nem tudtok róla v.mit? Miért nem veszi meg az Önkormányzat, és csinál vele v.mit? Már több ismerősöm mondta, hogy az az épület a helyi településfejlesztés milyenségét tükrözi. Talán van benne v.mi...

Előzmény: regisztrálatlan (764)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 788

Szia András-Tanácsnok! (Ez nagyon bután hangzik, majd gondolkodom jobb neven...)

 

A vasúton átmész -> tovább a csodás francia áruház felé (magyarul a 10-es bekötőúton -Szt Flórián utca?...) -> van egy híd a GRAND-ÁCS bejárata előtt ->lenézel -mondjuk nem most, mert tök sötét van, hanem holnap reggel-. és az Aranyhegyi-pataknak nevezett szennyvízcsatornában megleled azt a táblát, amre H.A. barátunk utalt nem régiben...

 

Ha gondolod, holnap reggel 8h után személyesen megmutaton Neked -úgyis megyek mintát venni a patakból...  

 

Üdv.: Szkitty

 

 

Előzmény: közbiztonsági tanácsnok (783)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 787

Szió!

 

Szóval: a Terstyánszkyn a kerékpárút egyben lett volna  a járdával -az általam ismert kiviteli terven legalábbis-, de infóim szerint most azt szeretnék, hogy külön, egymástól x méterre, két, különálló "utacska" épüljön (mindekettő a Terstyánszky mellett, közvetlenül).

Bocs a megjegyzésért, de nagy hülyeségnek tartom az ötletet...

 

A minimális útszéleség elő van írva a kerékpárút+gyalogosút kombinációra, itt meg csak egy "icipici" járdácska épülne... Amúgy, teljesen igazad van, ha megépül a "járdácska", a gyerekek -akik ugye főútvonalon hivatalosan nem mehetnek...- úgyis azt használják majd kerékpárútnak...

Előzmény: regisztrálatlan (763)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 786

...hát ez az!

 

Az egy dolog, hogy "beszorulva" álltunk a Koppány M. utcában negyedórát, mert nem volt hajlandó a kedves alvállalkozó arrébbállni, de holnap is jön! Jobb, ha el sem indultok kocsival...

 

Amúgy, homályos emlékeim szerint, az ilyen "akciókat" előre be kell jelenteni az Önkorm.nál, ahonnan a Közterületfelügyelő kijön, és irányítja a dolgokat. Előtte a lakosságot tákéoztatni kell, és az útlezárást előre kihelyezett táblákkal jelezni kell. -De ez is csak egy álom volt...

Előzmény: kerekhegy (762)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 785

Szia Kerekhegy!

 

Hát ez az, ami engem a legjobban elkeserít. (Mostanában már nem is szeretek beszélni róla, mert már fáj, hogy látom, hogyan megy tönkre minden körülöttünk...)

 

Tudod, nekem is voltak ilyen álmaim, csak ezt nem mindenki nézte jó szemmel. Pl.: a patakokat rendbetenni, mellette szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket kialakítani -ahogy Te írtad: "piknikezőket" -, álmodtam én már halastavat, rekreációs területet, a Hősök utca 67-ből helyi "turinform-irodát", a település természeti szépségeit bemutató kiadványt, falusi turizmus-mozgalmat, erdei  iskolát, ökoparkot, biokertet, helyi "őshonos" gyümölcs-és egyéb haszonnövény bemutatókertet, gyerekeknek környezeti oktatóközpontot, tanösvényt, és még sorolhatnám... -és tudom, hogy van még köztünk 1-2 ember, aki szintén szokott ilyesmit álmodni... 

 

Csak tudod, az a gond, hogy ha ilyenekről beszélsz, egyszerűen hülyének néznek. Különcnek. Sötétzöldnek. ...és még sorolhatnám...

 

Pedig Solymár adottságai fantasztikusak! Elég sok kis települést ismerek, van olyan aholi a semmiből is csodát műveltek. De nekünk annyi lehetőségünk van/lenne! Fel kéne ébrednünk a téli álomból, mert ha így folytatjuk, már késő lesz...

 

Szebb napot!

 

SZkitty

 

 

Előzmény: kerekhegy (760)
senior önkormányzó Creative Commons License 2006.03.23 0 0 784

kedves Regisztrálatlan!

Némi visszafogottságot javasolnék várügyben. Hogy mit kell vele csinálni, az nem ötletelés kérdése, hanem a tudomány dolga. Úgy hívják, Műemlékvédelem. Annak idelyén, amikor ez először volt téma, megkérdeztem a véleméyét annak, aki évtizedekig állt a szakma élén, s mellesleg a nagybátyám volt.

Ő akkoriban azt mondta, számtalan ilyen épített középkori emléket rejt a föld mindenfelé, ezekre vigyázni kell, megőrízni az utánunk jövő koroknak. Addig vannak biztonságban, amíg a földben vannak, különben az a sorsuk, ami a solymárinak is kinéz, ötletelések révén elvesztik a kultúrtörténeti értéküket (ráépítések, bővítések, stb). Ez is (épített)környezetvédelem!

A nádassal kapcsolatban volt egy jó ötlet, hogy az árkában a víz szintjét vissza kellene állítani, s itt is lehetne egy tavacska, mint az út túlsó oldalán. Sokkal érdekesebb lenne, mint most. Csakhogy ez is magántulajdonban van, és hasznot kéne húzni belőle valahogy (eladni), de vízzel együtt nehezebb...üdv. P.

Előzmény: regisztrálatlan (775)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 783
Szia Szkitty! Hol? Milyen tábla? Üdv. András
Előzmény: szkitty (781)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 782
Szia SZKitty! Segíts mire gondolsz, nem kaptam Emailt Tőled mostanában! Üdv. András
Előzmény: szkitty (780)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 781

 

Bocs, András!

 

Megelőztelek..

 

 

nyakig a sz..ban

Előzmény: regisztrálatlan (757)
szkitty Creative Commons License 2006.03.23 0 0 780

Szia András!

 

Kíváncsi voltam, mikor veszitek észre... Már elég régóta ott van a tábla... Jól mutatna a helyi sajtóban is... - Legalább nem engem fognak szidni, hogy ilyen képeket küldözgetek... ;)

 

15.30-kor még ott volt a tábla...

 

Amúgy ma  egész nap a patak ügyében nyomoztunk. Borzasztó! Hamvas Márton úrral kint voltunk a Grand-ácsnál.  A közterületfelügyelő Pvvár Szennyvíztisztítónál is járt. Körbetelefonáltuk a fél országot, de természetesen senki nem tudott kijönni... Sem a Körny.véd. Felügyelőségtől, sem a Vízügytől, sem a Tűzoltóságtól (most nem a tűz miatt, hanem a kárelhárítás céljából). Sem a Jegyző, sem a Polgármester nem ért rá. Mindenesetre vettünk vízmintát, bejelentettük 3 helyen is + írtunk levelet még

3 helyre, remélem most már végre történni fog v.mi azzal a vörösvári sz..teleppel!!!

Amúgy a  fekete szín a szennyvíziszaptól van -mederkotrásnak "álcázzák" a dolgot, de egy-az egyben szv.iszap!!!

 

+E-mailt is írtam!

Előzmény: regisztrálatlan (757)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 779
   

Az engedélyek sínen vannak? Véletlen balesetek voltak az építkezés közben? Nem tudnak a kamionok megfordulási problémáiról, Nem csinálták meg, a vízelvezetést? A járdaépítési terveket nem vették figyelembe? Sorozatos félreértések vannak? Érdekes! Pedig mindig szól valaki az illetékes elvtársaknak!

Előzmény: regisztrálatlan (714)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 778
  Két férfi gyújtotta ma fel a nádast, farmer nadrág volt rajtuk és mintás póló, a szemtanúk szerint, majd 14.40-kor elmentek a világos színű gépjárművűkkel. Az észlelők, egy közelben lakó polgárőrt értesítettek, aki a solymári tűzoltókat 14:37 perckor hívta!

Előzmény: regisztrálatlan (773)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 777
  Kedves Adrienn! Szeretettel, és kellő tisztelettel köszöntőm! Részben egyetértek Önnel, de könnyebb lenne az invitálás, ha a községi rendezvényeken, mosolyoghatnának, a „választottak” azokra a polgárokra, akik szívesen tennének valamit. Helyben,  nagyon könnyen elvesznek a kérelmek, vagy az asztalban fekszenek két évig. Nagy az átmenő forgalom a Hivatalban. Bírálni nem lehet senkit sem, Pilátus is mosta a kezét….a nép pedig választott….

Sorozatos félreértések teszik lehetetlenné, az egyszerű és észszerű megoldásokat. Lásd villanyoszlopon a megvilágítás. Üdv. Kővári András

Előzmény: AdriaHutweideről (765)
közbiztonsági tanácsnok Creative Commons License 2006.03.23 0 0 776
  Sziasztok! Nagyon tanulságosak az elmúlt napok hozzászólásai számomra. A javaslatokat, ötleteket, folyamatosan rendszerezem. Szeretném majd előterjeszteni őket. A bicikli út, senkit nem érdekel az Ök. Képviselők közül? Hát ezzel, „kisebbségben” vitatkoznék. Most kellett volna megépíteni a járdával együtt. Nem lehet! Ez a demokrácia, egy vélemény egy szavazat, de ha lenne középtávú terve a községnek, akkor már épülhetne rövidesen. A Tavasz utca napirenden van!!!! Rendezés alatt áll, a tervezők és a szakértők nem értenek egyet a tömb, vagy tömbök mennyiségéről, fél éve. Ha lesz terv, akkor, majd az ott élők nem értenek vele egyet. Részemről, két naponta is beszélhetünk róla, nyitott vagyok.  Hétfőn, MB. ülés lesz 17.30 órakor. „A napirendi pontokat nem kaptam meg, mert elmondom Nektek, és másoknak is, de ez is csak egy álom volt, mert az életben ilyen nem fordulhat elő!”  Üdv. Kővári András

Előzmény: regisztrálatlan (763)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!